abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25100933
Gehaktballetjes.

Voor Albondigas gebruiken mexicaanse koks runder- en varkensgehakt dat tweemaal door de gehaktmolen is gehaald.

4 Personen.

Ingredienten:

225g varkensgehakt
225g rundergehakt
50g vers wit broodkruim
1 ui, gesnipperd
1/2 tl gedroogde oregano of komijnpoeder
zout en vers gemalen peper.
1 ei, licht geklopt
melk (eventueel)
maisolie, voor het bakken
oreganoblaadjes, ter garnering

Voor de saus:
Runderboullion
1 chipotlepepertje, zaadjes verwijderen en fijn gesneden.
1 ui gesnipperd
2 kruidnagels, gekneusd
225g tomaten, ontveld, pitjes verwijderen en in blokjes.

1. Haal beide gehaktsoorten door de gahkt molen of de keukenmachine zodat het vlees zeer fijngemalen is.
Schep het gehakt in een kom en voeg het broodkruim, ui, oregan of komijnpoeder toe.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper en roer het ei erdoor.

2. Kneed alles goed door elkaar en voeg indien noodzakelijk wat extra melk toe.
Draai van het gehakt balletjes van 4 cm groot.

3. Verwarm 1 cm olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes hierin in 5 minuten goudbruin.

4. Doe de balletjes in een braadslee en giet er zoveel boullion bij dat ze bedekt zijn.
Voeg de resterende ingredienten toe en laat 30 minuten op een laag vuur garen.
Schep ze op een schaal, giet de saus door een zeef en verdeel hem erover.
Garneer en serveer direct.



Wie volgt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25100963
Mexicaanse rijst.

Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn...

Voor 6 personen.

Ingredienten:

350 gram langkorrelige witte rijst
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes
4 el mais- of arachideolie
9 dl groenteboullion
4-6 kleine rode pepertjes
175 gekookte doperwten
zout en vers gemalen zwarte peper
verse koriandertakjes, ter garnering

1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart.

2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus.

3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin.
Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan.

4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten.
Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd.
Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!)
Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken.

5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is.
Schep de rijst af en toe om.
Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25102913
Offtopic verwijderd, tvp mag, maar niet lopen zuigen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25108511
-edit- Onzin is een paar deuren verder...

[ Bericht 37% gewijzigd door Oblivion op 16-02-2005 21:30:50 ]
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_25109029
Mensen, onzin is verder op...
Recepten willen we!

Zelf bloemtortilla's maken.

Voor 14 tortilla's met een doorsnaa van 15 cm.

Ingerdieneten:
225g gewone bloem
1 tl zout
1 el reuzel of plantaardig vet
1,2 dl water

1.Zeef de bloem en het zout in een diepe kom en kneed met de vingertoppen de reuzel of het plantaardige vet erdoor tot het deeg kruimelig wordt.

2.Voeg geleidelijk het water toe en kneet lichtjes tot een soepele deegbal.
Afdekken met een thee doek, en 15 min laten rusten.

3.Verdeel deeg in 14 porties, draaien tot bolletjes.
En dan maar rollen met de deegroller!!

4.Over voorverwarmen 150 graden.
Maar de tortilla's in de pan opbakken, zo'n 1 1/2 tot 2 minuten op gematigd vuur.

5.Voor direct gebruik, leg ze op een schone theedoek.
Anders in folie wikkelen. En de oven in....

En voor de vulling staan hier Tortilla-recepten lekkere dingen in...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25130441
Mexicaanse rijst, alleen heb ik er mais in gedaan.



En Kip fatjia, met een beetje tomatensaus en mais...



Een beetje van Tex-Mex en een heleboel van mezelf...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25362006
tip om je mex-saus authentieker te laten smaken (en vooral lekkerder): beetje cacao en kaneel erdoor, en een gedroogd chilipepertje (zo'n kleintje, geeft net dat lekkere smaakje dat je niet met sambal krijgt)
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  vrijdag 4 maart 2005 @ 12:30:20 #8
22078 Dr.Daggla
Zoals Jezus.
pi_25362253
Obli, zou je dat recept van die Kip Fajita eens willen posten. .
-
pi_25362532
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 12:30 schreef Dr.Daggla het volgende:
Obli, zou je dat recept van die Kip Fajita eens willen posten. .
Ppfff, daar vraag je me wat. Ik doe het altijd on-the-spot...
Zover ik me kan herinneren:
Tex-mex pakje van Fajita. De kruiden dan.
Of creme fraiche of zure room, of culinesse spul, dat weet ik dus niet meer...
Mais, kip, tomatenpuree of tomaten in blik.
Ik weet het niet meer zeker..
Ik gooi wat ik op dat moment voor handen heb in de pan.
Is absoluut niet moeilijk.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25373176
Enchillada´s heel makkelijk en erg lekker.

Uitje en knoflook fruiten, gehakt er door, chiliconcarnekruiden (van Silvo) erdoor, intussen zelf chilisaus maken van tomatenpuree en chilisaus uit fles (beetje suiker en room er door). Dan gehaktmengsel in tortillas scheppen, lepel saus er door en dichtrollen. Rolletjes in ovenschaal leggen, rest van de chilisaus er over gieten, cheddarcheese erover en een kwartier de oven in. Heerlijk!
  zaterdag 5 maart 2005 @ 01:36:56 #11
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25374962
Kan iemand mij vertellen wat exact het verschil is tussen, Enchiladas, Burrito's en Fajita's, zit het verschil hem in de manier van opvouwen/rollen of verschilt het op inhoud (en wat is dan wat?_)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 5 maart 2005 @ 02:32:20 #12
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_25375657
Guacamole:

In straafmixer: rijpe avocado, driekwart pakje verse roomkaas, zwarte olijven, pepertje, pittige paprikapoeder, peper, zout en een heel klein beetje citroensap.

De avocadopit in de guacamole leggen tegen verkleuren.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_25376517
Ik mis de knoflook, Copycat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 5 maart 2005 @ 14:49:56 #14
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_25380407
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 01:36 schreef Chielus het volgende:
Kan iemand mij vertellen wat exact het verschil is tussen, Enchiladas, Burrito's en Fajita's, zit het verschil hem in de manier van opvouwen/rollen of verschilt het op inhoud (en wat is dan wat?_)
Het verschil tussen enchiladas en burritos weet ik even niet, maar fajitas zijn volgens mij gewoon een soort losse bloem tortillas waar je zelf een mengsel van vlees en of groenten indoet en het zo opeet. Ik bedoel dat dat dus los van elkaar geserveerd wordt.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zaterdag 5 maart 2005 @ 15:07:05 #15
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_25380620
Oh ja nog iets, heb het even nagekeken en nagedacht, ja dat doe ik wel eens als ik er zin in heb. En volgens mij zijn enchiladas en burritos hetzelfde, het is vlees en of groenten opgerold in een zachte tortilla, want in Mexico zelf kennen ze helemaal geen burritos.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_25380906
Volgens mij is burrito een amerikaanse uitvinding.

Nog wel een leuk receptje: Quesadilla's.

Mexicaans(e) dissen. Die eerst maken. (mais-tortilla's)

Ingredienten:

14 vers gemaakte ongebakken tortilla's.

Voor de vulling:
225 g fijngesneden of geraspte chedaar.
3 jalapenopepers, zaadjes verwijderd, in reepjes.
Zout
Olie.

1. Dek de verse tortilla's met een theedoek.
Meng de kaas en jalapenopepers in een kom. Breng op smaak met zout en zet apart.

2. Verwarm de olie in een koekenpan en schep een lepel vulling in het midden van de tortilla, die je op je handpalm hebt liggen. Laat de randen vrij.

3. Klap de tortilla dicht druk de vouwnaden goed aan. Bak 'm an beide kanten goudbruin.

4. Haal de Quesadilla uit de pan en laat hem uiylekken op keukenpapier.
Houd 'm warm op een schaal terwijl je de andere voorbereid.

Tip: Restjes bonen met chilipepers of fijn gesneden chorizo met wat gesnipperde uitjes zijn als vulling ook erg geschikt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 5 maart 2005 @ 17:17:14 #17
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_25382523
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 08:31 schreef Oblivion het volgende:
Ik mis de knoflook, Copycat...
Ik heb m'n guacamole liever zonder knoflook, maar ingredienten mogen bijgevoegd worden naar voorkeur .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 7 maart 2005 @ 01:13:43 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_25405789
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 02:32 schreef Copycat het volgende:
Guacamole:

In straafmixer: rijpe avocado, driekwart pakje verse roomkaas, zwarte olijven, pepertje, pittige paprikapoeder, peper, zout en een heel klein beetje citroensap.

De avocadopit in de guacamole leggen tegen verkleuren.
Verse koriander er doorheen, en een fijngesnipperd sjalotje, is ook lekker
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_25420773
Mag ik hier even een tvp neergooien
"Would you guys stop it already?! Did you ever think that maybe there's more to life than being really, really, really, ridiculously good looking?"
  dinsdag 8 maart 2005 @ 01:30:11 #20
37895 Sharkdoggie
Made of chocolate
pi_25420802
* tvp
Op zondag 29 augustus 2004 03:57 schreef nikky het volgende:
*drukt Sharkdoggie stevig tegen haar boezum aan en kroelt een beetje in zijn haren*
pi_26664140
ik ga vandaag kijken of de kip fajita en de mexicaanse mais me gaan lukken heb net ff boodschappen gedaan, en ik hoop dat alles gaat lukken, het lijkt me in elk geval erg lekker!
op die foto's hierboven ziet het er erg lekker uit
they say a dirty mind is a joy forever...
pi_26673568
het is helemaal mislukt veeeeeels te veel knoflook bij de rijst, niemand lustte het inclusief mijzelf. En ik heb alles (paprika voor de saus, rode peper, wilde ik ook in de saus doen en de ui) in de keukenmachine gedaan... en dus ook te lang, het was net een babyprakje lekker mislukt dus allemaal. De saus lust ik nog wel een andere keer, maar met gewoon witte rijst dan maar
they say a dirty mind is a joy forever...
pi_26674049
Jammer Ladyxima..
Hoeveel knoflook had je dan wel niet gebruikt?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26674144
schaamteloze tvp
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26674660
2 teentjes knoflook in de saus bij de rijst zeg maar, en verder niet in de kip fajita, maar dat zat daar dus ook al in de mix.. helaas
they say a dirty mind is a joy forever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')