Mexicaanse rijst.
Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn...
Voor 6 personen.
Ingredienten:
350 gram langkorrelige witte rijst
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes
4 el mais- of arachideolie
9 dl groenteboullion
4-6 kleine rode pepertjes
175 gekookte doperwten
zout en vers gemalen zwarte peper
verse koriandertakjes, ter garnering
1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart.
2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus.
3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin.
Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan.
4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten.
Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd.
Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!)
Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken.
5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is.
Schep de rijst af en toe om.
Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
♥
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV♥