FOK!forum / Culinesse à gogo / Tortilla-recepten
Faithydinsdag 15 februari 2005 @ 10:59
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd

Vanavond is er hier een tortilla-feestje.

Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo..

Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo?

Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur

iemand met leuke tips?

Bass-Missdinsdag 15 februari 2005 @ 11:07
gekruide kip, paprika, rode ajuin, pijpajuin, veeeeel look,tomaat,champignons en geraspte kaas.
klaaroverdinsdag 15 februari 2005 @ 11:11
Spaanse Tortilla of Mexicaanse Tortilla?
Ik denk dat je Mexicaanse bedoelt.
In dat geval: less is more.
Kies telkens combinaties van 2 hoofdrolspelers.
Bijvoorbeeld: zoete aardappel/hete kip. Of limoenbiefstuk/geroosterde paprika. Of bonen/gesmoorde ui. Of pittig vlees/ avocado. Of tomaat/korianderblad.
Die "van alles wat" rotzooi is altijd wel lekker, maar geen kunst.
MuRKiedinsdag 15 februari 2005 @ 11:13
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 10:59 schreef Faithy het volgende:
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd

Vanavond is er hier een tortilla-feestje.

Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo..

Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo?

Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur

iemand met leuke tips?

kip=duur volgens mij
gnoompjedinsdag 15 februari 2005 @ 11:15
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas.

ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria.

Je hebt nodig:

1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak)
2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas
2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken
2 tomaten.

je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes).
Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje
Faithydinsdag 15 februari 2005 @ 11:23
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:13 schreef MuRKie het volgende:

[..]

kip=duur volgens mij
--> niet als je nog een voorraad in de vriezer hebt liggen...

ik vraag niet om commentaar, maar om tips, dus tenzij je geen recept te melden hebt: opzouten
Faithydinsdag 15 februari 2005 @ 11:26
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:15 schreef gnoompje het volgende:
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas.

ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria.

Je hebt nodig:

1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak)
2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas
2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken
2 tomaten.

je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes).
Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje
hm! lekker!

is misschien wel wat als voorgerechtje

heb ook nog kippenvleugeltjes lang leve de haagse mart en de vriezer

en die met kip was ook wel goed *nadenkt*
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:27
Ingrediënten:
6 tortillas (Xenos)
1 zakje kruidenmix voor burrito's (Xenos)
1 blik Refried beans (Xenos) of 1 blik kidneybonen van de supermarkt.
350 gram kipfilet in blokjes.
1 paprika.
1 blikje babymais, op (zout) water.
1 groot kuipje creme fraiche of zure room, 200 ml.
Geraspte jonge kaas.
Zakje/kropje ijsbergsla.

Kip in olie bakken in een pan, op hoog vuur, zodat het leker bruin wordt.
Kruiden toevoegen, klein beetje water, 2 minuutjes laten pruttelen tot het sauzig wordt.
Rest van de groenten toevoegen behalve de sla, laten pruttelen tot het een beetje zacht wordt en dan het vuur uitzetten.
Tortilla's insmeren met de creme fraiche of zure room.
Kip-groentemengsel over de tortillas verdelen en opvouwen (zie foto beneden), in een ovenschaal leggen, kaas erover verdelen en in de oven 15 minuutjes de kaas lichtbruin laten worden.
Sla erbij en klaar, superlekker en zo duur is het niet, je kan er in je uppie 3 dagen van eten.



[ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 15-02-2005 11:35:58 ]
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:33
Ik zit nog even te denken over die kip met pesto.
Volgens mij is het erg lekker om kipblokjes langzaam gaar te bakken zodat het een beetje een bleke kleur houdt (maar wel nog sappig is natuurlijk, droge kip is nooit lekker), dan met pesto mengen en al dente gekookte olifantsbonen (ook wel limabonen genoemd) die zijn lekker groot, mooi bleek van kleur en lekker.
En dan daarmee je tortilla vullen, dan heb je dus een hele mooie combi van de groene kleur van pesto en de witte kleur van de kip en de bonen.
Lijtk mij een goede combi, eventueel met een creme fraiche saus erbij.
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 11:39
Wil je het recept voor mexicaanse rijst?
Kan je misschien combineren met de pesto-kip van BBQ-kip?
En dan in een tortilla doen?
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:40
Wat is Mexicaanse rijst Oblivion?
Kom maar op met het recept in ieder geval, Mexicaans = lekker!
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 11:42
Okay, kan even duren, moet het helemaal handmatig overtypen...
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:47
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept!
Krijg jij een portret van mij:
Faithydinsdag 15 februari 2005 @ 11:47
*kan niet wachten*

pesto heb ik nog, kip dus ook, alleen nog gehakt halen..

enneh.. rijst halen, en de appie zit om de hoek, dus als de mexicaanse rijst van Oblivion goed klinkt, dan doen we dat ook nog even
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:49
Maak er dan ook een lekkere koffie bij met Kalua, mjam! (als je nog geld over hebt)
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 11:55
Mexicaanse rijst.

Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn...

Voor 6 personen.

Ingredienten:

350 gram langkorrelige witte rijst
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes
4 el mais- of arachideolie
9 dl groenteboullion
4-6 kleine rode pepertjes
175 gekookte doperwten
zout en vers gemalen zwarte peper
verse koriandertakjes, ter garnering

1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart.

2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus.

3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin.
Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan.

4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten.
Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd.
Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!)
Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken.

5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is.
Schep de rijst af en toe om.
Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes.

BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 11:58
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!!
Mijn dank is groot!
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 11:58
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept!
Krijg jij een portret van mij:
Chicken....
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 12:01
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!!
Mijn dank is groot!
De rijst lijkt me niet pittig, meer die bloesem, nou die zou ik lekker gewoon niet maken...
Eet smakelijk, laat je nog weten hoe het was?

En faity? Als je zo al je ingredieneten hier neerzet, kan er misschien nog wel wat gemaakt worden?
Koop je ook advocado's? Of past dat niet in het budget?
BBQ-kipdinsdag 15 februari 2005 @ 12:08
Avocado's krijg je echt niet rijp voor vanavond... helaas, want is wel erg lekker erbij. Of ze moet ze al rijp kopen, dat kan natuurlijk wel.
Oblivion, ik laat je weten hoe het was
Obliviondinsdag 15 februari 2005 @ 12:13
Eerst even knijpen in de advocado's...
Mini_rulezdinsdag 15 februari 2005 @ 22:44
Bij mijn ouders hebben we wel eens als hapje kleine rolletjes van tortilla met een lapje gerookte zalm ertussen met wat room en kruiden. Ik weet niet precies wat er in zit maar het is erg lekker.

Okee, zalm is niet erg goedkoop, maar toch.

-edit- Ik herinner me net dat er ook bieslook inzit. Naja als iemand het recept wil hoor ik het wel.

[ Bericht 15% gewijzigd door Mini_rulez op 16-02-2005 00:51:06 ]
BBQ-kipwoensdag 16 februari 2005 @ 04:46
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders?
Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel).
DinoPKwoensdag 16 februari 2005 @ 09:37
Grappig genoeg kan je zelfs alleen doodnormale sla op een tortilla doen, gecombineerd met wat tomaat, paprika reepjes, een eitje en wat mayo en evt chilisaus, en zelfs dat is nog best lekker. En goed voor de vegetariërs.
Doe mij overigens maar een tortilla met wat pittig vleesspul zoals heerlijk wordt omgeschreven in dit topic
Mini_rulezwoensdag 16 februari 2005 @ 14:00
quote:
Op woensdag 16 februari 2005 04:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders?
Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel).
Er zit in elk geval geen roomkaas in, ik denk crème fraîche. Verder niets bijzonders idd.

Doet me trouwens denken aan rolletjes van ham met roomkaas en bieslook, ook erg lekker maar niet echt ontopic.
krakkemiekedonderdag 17 februari 2005 @ 01:18
Ik vind tortilla's het lekkerst met: iets pittigs, sla, tomaat, zure room en geraspte kaas.
Of met: Rosbief, zure room, sla en zoete chilisaus.
BBQ-kipdonderdag 17 februari 2005 @ 05:21
Tortilla met biefstukreepjes (met peper en zout) en ontvelde rode paprikareepjes, met eventueel een handjevol milde sla erbij
Faithyvrijdag 18 februari 2005 @ 12:55
uiteindelijk is het simpel gebleven, maar dat neemt niet weg dat ik niet doorga met dit topic

ik heb ooit eens in de oven heeeeeeeeeeeeele dunne plakjes brie op de tortilla's laten smelten (zachtjes aan, anders wordt de tortilla hard) vervolgens zalm en wat verse bieslook.

Oprollen, klein beetje geraspte kaas eroverheen, prikkertjes, en lekkere kleine hapjes
Mini_rulezvrijdag 18 februari 2005 @ 13:08
Doet me denken aan nacho's met gesmolten kaas, gekruid gehakt en paprika/tomaat. Dat kan natuurlijk ook met tortilla's. Of met gekruide kip en stukjes appel en peer erbij, beetje crème fraiche ofzo, lekker fris voor in de zomer...

-edit- Hm, ik zie net op een blikje ragout een plaatje van een wrap gevuld met ragout. Beetje vreemde combi, heb het wel eens met een hartige pannenkoek gezien maar nooit met wraps. Misschien is het wel lekker.
Obliviondinsdag 3 mei 2005 @ 22:21
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 21:26 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat lekker is.
komt ie.
hoeveelheden weet ik ff niet. als iemand dat perse wil weten zoek ik t wel op.

winterpeen in stukken snijden
uitjes in stukjes.
bleekselderij in stukjes snijden.
kipfilet in stukjes.

kip in de pan, wat aanbakken. als t enigszins gaar is, alle groenten erbij, aanbakken tot beetgaar.
pijnboompitten roosteren.
groentenvleesmengsel af laten koelen.

mayo, kerrie, peper en zout erdoorheen.

wraps insmeren met wat kruidenboter.
alles incl. pijnboompitten erop, dichtrollen, prikkers erin, en smullen maar
lauwwarm erg lekker
Even vanuit een ander topic.
Martijn_77dinsdag 3 mei 2005 @ 22:22
Waar kun je eigenlijk goede Tortilla's kopen?
Mirjamdinsdag 3 mei 2005 @ 22:23
mijn post!

ik koop ze altijd bijd e super of de xenos
Martijn_77dinsdag 3 mei 2005 @ 22:26
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:23 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn post!

ik koop ze altijd bijd e super of de xenos
Van welk merk koop je ze dan bij de Super?
Mirjamdinsdag 3 mei 2005 @ 22:27
euhm, oei, volgens mij t zelfde merk als dsie dozen waarmee je bijv. tacos's kan maken.
roodachtig, mexicaans uiterlijk. de verpakking dan.
die wraps zitten in een plasrtic, ja, geen idee welk merk, cut
Mirjamdinsdag 3 mei 2005 @ 22:28
misschien wel casa fiesta [ ]
Fratzwoensdag 4 mei 2005 @ 12:38
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:28 schreef MissyMirjaM het volgende:
misschien wel casa fiesta [ ]
ja, dat is casa fiesta!
Fratzvrijdag 6 mei 2005 @ 17:15
ook makkelijk en lekker:

1 tortillakant insmeren met pizzaquicksaus daarna salami erop en geraspte kaas. een tortilla erbovenop leggen. leg het geheel in een vooverwarmde oven (180 graden ongeveer) totdat de kaas gesmolten is. makkelijk en lekker!
CherrymoonTraxxzondag 8 mei 2005 @ 20:52
Kip met flink wat chili-saus
Zènavrijdag 10 juni 2005 @ 22:38
Normaal zet je de tortilla's na dat je ze gevuld heb terug in de oven en laat je de kaas er boven op gratineren,,, Nu is mijn vraag ik zou het liefst willen vullen met vlees( warm dus) maar er ook sla tussen willen doen voor een frisse bite iemand dat al eens gedaan? En hoe was dat en heb je em toch nog terug in de oven gezet voor het kaas te laten gratineren..
En ik weet ik kan sla er naast eten maar dit is meer als een lekkere snack sávonds bij een filmpje dus niet als lunch of dinner... En dan vind ik een salade erbij niet zo...
En taco's ken ik ook al die vul je wel met alles vlees en salades maar ja die zet je daarna niet meer terug in de oven..
Alvast bedankt...
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 14:28
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft?
De rest van de soorten sla gaat denk ik niet...
Zènazaterdag 11 juni 2005 @ 15:50
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 14:28 schreef Oblivion het volgende:
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft?
De rest van de soorten sla gaat denk ik niet...
Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 17:25
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 15:50 schreef Zèna het volgende:

[..]

Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??
Dat is een taco..?
En dat wil je niet.
Zènazaterdag 11 juni 2005 @ 20:09
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 17:25 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dat is een taco..?
En dat wil je niet.
taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..
TACO

Buritto's

Spuitzaterdag 11 juni 2005 @ 20:13
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk
Zènazaterdag 11 juni 2005 @ 20:33
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 20:13 schreef Spuit het volgende:
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk
In spanje ja eten ze dat ja aardappelschijfjes gebakken en daarover ei en en verschillende soorten groenten en vleeswaren... spek,salami, ham kaas oa prei,spinazie uien, knoflook,tomaat,erwten etc eigenlijk wat je er in wil.. Eigenlijk een soort luxe omelet

Maar ik heb het nu over iets anders dit is typisch mexicaans gerecht/..

Ik ben er al mee bekend ik wil alleen niet zomaar iets nieuws gaan uitproberen en dat het niks is zekers als je het bv klaar maakt voor gasten.. Dus zodoende of anderen hebben gevarieerd..
Nuekzaterdag 11 juni 2005 @ 21:04
Oeh! Kwakkemole!
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 20:09 schreef Zèna het volgende:

[..]

taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..
[afbeelding] TACO

Buritto's
[afbeelding]
[afbeelding]
Ik snap echt wel de verschillen...
Wij maken altijd een vulling van taco, met een zachte tortilla...
Chokemezondag 12 juni 2005 @ 04:07
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:11 schreef klaarover het volgende:
Of limoenbiefstuk
Waar koop je dat / wat is het ? Het klinkt wel interessant
Exciter101maandag 20 juni 2005 @ 12:52
Ik maak mijn tortilla's of taco's altijd a la Ainsly:

rundergehakt braden, rood gesnipperd pepertje erbij (zonder de zaadjes), kruiden met zout, peper, en Chinees 5-kruidenpoeder. Dan een blik tomatenstukjes en een blik kidneybonen erbij en als HET geheime recept: een half kopje flink sterke koffie erbij. Laten inkoken tot het donker en kleverig wordt en serveren met sla en zure room. HMMMM!!!!
Ingrid19woensdag 6 juli 2005 @ 18:51
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur!
dutch-mammawoensdag 6 juli 2005 @ 21:20
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 18:51 schreef Ingrid19 het volgende:
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur!
Niet geprobeerd, wel uit mijn bestandjes

Tortilla's van tarwemeel
500 g volkorenmeel
zout
75 g reuzel in stukjes
bloem om te bestuiven
olie
Leg het meel en zout in ee kom, voeg de reuzel toe en snijd die met 2 messen door het meelmengsel.
Roer er 3 dl warm water door, kneed dit tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 12 balletjes.
Bestrooi het werkblad met bloem en rol elk deegballetje tot een ronde pannekoek van ± 15 cm doorsnede uit.
Vet een koekepan met een vleugje olie in, verwarm dat goed en bak de tortilla 1-2 minuten aan elke kant.
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn (dus niet te droog of te vochtig). Voeg eventueel wat extra vocht of extra meel toe.


150 g tarwemeel voor de tortilla's
100 g bloem voor de tortilla's
1 theelepel zout voor de tortilla's
50 g ossewit voor de tortilla's
1,5 dl water voor de tortilla's
maïsolie voor de tortilla's
Meng voor de tortilla's het tarwemeel en de bloem, kneed dit met het zout en het geraspte ossewit tot een kruimelig deeg, meng dit met het water en kneed tot het niet meer plakt.
Rol het deeg in balletjes van 50 gr zo dun mogelijk uit tot een ronde lap van ± 24 cm doorsnee en bak deze in een (zware) vlakke koekepan (ingevet met maïsolie) aan beide kanten 30 seconden.
Bak de tortilla's vlak voor het serveren in een droge koekepan kort aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren, bestrijk ze met de zure room, en verdeel er de vulling (daar zijn weer andere recepten voor ) over en bestrooi ze rijkelijk met geraspte jonge kaas.


1 kg maïsbloem
250 g bloem
2 lepels olie
1 theelepel zout
Meng de twee soorten bloem en een kwart liter water tot u een elastisch deeg krijgt.
Voeg er dan de olie aan toe en kneed opnieuw zorgvuldig.
Laat een half uurtje rusten.
Vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een noot.
Rol ze uit met de deegrol (het liefst tussen 2 laagjes ovenfolie, omdat het deeg nogal plakt).
Rol ze tot ronde schijven van ± 2 mm dik.
Bak de tortilla's op een voorverwarmde metalen plaat, aan beide kanten ± 1 minuut.
Als de tortilla genoeg gebakken is, komt ze vanzelf van de plaat los.
Serveer ze warm.


MaRySevrijdag 8 juli 2005 @ 13:25
tortilla de patata

Maar dat is niet wat jij bedoelt..
dutch-mammavrijdag 8 juli 2005 @ 13:40
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:25 schreef MaRySe het volgende:
tortilla de patata

Maar dat is niet wat jij bedoelt..
Deze?

2 aardappelen
1 rode paprika
1 ui
1 dikke plak gekookte ham van ± 100 gr
3 eieren
3 eetlepels slagroom of koffieroom
zout, peper
100 gr doperwtjes (diepvries)
3 eetlepels olijfolie


Variaties:
* vervang de gekookte ham voor een pittigere versie door blokjes knoflookworst
* vervang voor een vegetarische versie de ham door blokjes komijnekaas die halverwege de baktijd over de omelet worden gestrooid
* vervang de doperwtjes door champignons, snijd deze in plakjes en bak deze met de aardappelblokjes mee

(Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen)

Tortilla is een dikke Spaanse omelet met groenten en aardappelen. de Italiaanse versie heet 'Frittata' en wordt meestal koud of lauwwarm en in punten gesneden geserveerd.

Kook de aardappelen in de schil in ± minuten halfgaar, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.
Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.
Snipper de ui.
Snijd de ham zonder het vet in blokjes.
Klop de eieren in een kom met de room en zout en peper los.
Laat de doperwtjes ontdooien.
Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
Bak de paprika, de ui en de ham kort mee.
Doe de doperwtjes in de pan en schep goed om.
Giet er het eimengsel over, leg een deksel op de pan en laat de tortilla op niet te hoog vuur 10-15 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is.


tip: De tortilla kan tevoren worden gebakken en kort in de magnetron worden opgewarmd.

Geef er desgewenst een salade van geraspte winterwortel bij.
MaRySevrijdag 8 juli 2005 @ 13:53
Ja maar dan zonder de groente
dutch-mammavrijdag 8 juli 2005 @ 13:57
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:53 schreef MaRySe het volgende:
Ja maar dan zonder de groente
Hoe kom jij dan aan je verplichte 2 lepels groente per dag?

Blueszondag 29 januari 2006 @ 20:04
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :



Voor 4 pers :

- 100 gr chorizo
- 1 ui
- 1 EL paprikapoeder, peper, zout
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- pak/blik tomatenblokjes
- 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes
- 4 wrap tortillas (casa fiesta)
- 150 gr. griekse yoghurt
- zakje gesneden andijvie

Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken.
Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren.
Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10)

In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen.
De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar
kabouter.mutsmaandag 30 januari 2006 @ 17:54
AAN EXITER 101

Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker maken.
skiczukiewoensdag 8 februari 2006 @ 20:39
quote:
Op zondag 29 januari 2006 20:04 schreef Bluezz het volgende:
..
Zwart bord? Mooi.
Blueswoensdag 8 februari 2006 @ 20:39
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 20:08 schreef TheSwooshdockSaints het volgende:
Wraps!!



Ik zelf eet ze niet zo vaak maar Avani is een zeer gepassioneerd wrapeter. Ik draag dit topic dan ook op aan haar.

Hier kunnen we dan gezellig over allemaal soorten wraps praten!!

Help hier dus ons op ideeen voor wraps!

Een receptje van mezelf:

Wraps met kipMexicaans, hoofdgerecht, 4 personen



Ingrediënten

1 pak wraptortilla's (400 g)

1 pot groenteschotel voor chili con carne (620 g)

1 duopakje kipreepjes (ca. 200 g)

zout en peper

100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)

1 komkommer

3 eetlepels yogonaise (pot a 350 ml)

1 eetlepel azijn

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wraps verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In pan groenteschotel samen met kipreepjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenteschotel over wraps verdelen en oprollen. Wraps in ovenschaal leggen en bestrooien met kaas. Onder hete grill kaas in ca. 6 minuten laten smelten. Intussen komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing roeren van yogonaise, azijn, zout en peper. In schaal dressing over komkommer scheppen. Wraps serveren met komkommersalade.

Eet smakelijk!!
Blueswoensdag 8 februari 2006 @ 20:43
Wraps: makkelijk, lekker en light
Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

Zelf maken of kopen

Wraps of bloemtortilla's kan je kant en klaar kopen of zelf maken:

voor 6 tortilla's

500 g bloem

1 tl zout

3 dl water

boter of olie

Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Verdeel het in zes delen. Rol het zo dun mogelijk uit. Druk eventueel met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan.

Bewaren

Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren.

Opwarmen

Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron

Vouwen

Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden.






Kip-groenten wrap met honing-mosterd
(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden

200 g broccoli, gekookt en in stukjes

200 g champignons, in plakjes en gebakken

1 ui, gesnipperd en gefruit

150 g geraspte kaas

2 el honing mosterd

1 b. crème fraiche

dragon (vers of gedroogd)

ijsbergsla, gesneden

zout en peper naar smaak

6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min.)



Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa
(voor 6 wraps)

500 g rundvleesreepjes

100 ml sojasaus

6 tortilla's (groot)

ijsbergsla in reepjes gesneden

aluminiumfolie



Salsa:

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus



Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.



Zalm wraps
2 kleine blikken of 1 groot blik zalm

250 g roomkaas (light)

2 el gehakte bieslook

1 el citroensap

2 tl gedroogde italiaanse kruiden

1/2 el uipoeder

4 tortilla's (groot)

Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd

500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel



Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.


Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.




Thaise kip-kokos wraps
saus:

1 bekertje zure room

40 ml melk

2 el pindakaas

2 tl sojasaus

1 el sesamolie



kip vulling:

500 g kipfilet in stukjes gesneden

1 el olie of margarine (om in te bakken)

stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden

250 g wortel geraspt

250 g chinese kool in reepjes

1 ui

1 rode peper (van zaad ontdaan)

6 el pindakaas

100 ml water

1 el sesamolie

4 el geraspte kokos

1 el kerriepoeder

200 g gekookte witte rijst

6 tortilla's



Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.

Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.


Hoppa







[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 08-02-2006 21:53:41 ]
Martijn_77woensdag 8 februari 2006 @ 21:51
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen.

Of een blikje tonijn met groenten uitlaten lekken en dan met een beetje mayo fijn maken in een keukenmachine en dat op een wrap en dan oprollen

Allebij erg lekker in stukken gesneden als borrelhapje
Mini_rulezdonderdag 9 februari 2006 @ 23:19
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 21:51 schreef Martijn_77 het volgende:
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen.
Jaa, dat is erg lekker. Of gerookte zalm met crème fraîche en stukjes verse bieslook. Voor een makkelijkere variant (goedkoper/met dingen die je altijd wel in huis hebt) kan het trouwens ook met ham. Wel lekkere nemen, Schwarzwälder ofzo, anders smaakt het nergens naar.

Goed topic is dit!
Quispiwoensdag 15 februari 2006 @ 20:13
quote:
Op zondag 29 januari 2006 20:04 schreef Bluezz het volgende:
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :

[afbeelding]

Voor 4 pers :

- 100 gr chorizo
- 1 ui
- 1 EL paprikapoeder, peper, zout
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- pak/blik tomatenblokjes
- 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes
- 4 wrap tortillas (casa fiesta)
- 150 gr. griekse yoghurt
- zakje gesneden andijvie

Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken.
Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren.
Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10)

In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen.
De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar
Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!
Blueswoensdag 15 februari 2006 @ 20:50
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 20:13 schreef Quispi het volgende:


Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!

Ja lekker is dat he

Zaterdagavond ga ik voor de tapasavond (zie tapas topic) een koude variant maken, met roomkaas, wat sla, bosui, chorizo en ham, en ger. kaas ertussen en dan stevig oprollen en in kleine stukjes gesneden koud laten worden in de koelkast.