Faithy | dinsdag 15 februari 2005 @ 10:59 |
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd ![]() Vanavond is er hier een tortilla-feestje. Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo.. Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo? Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur ![]() iemand met leuke tips? ![]() | |
Bass-Miss | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:07 |
gekruide kip, paprika, rode ajuin, pijpajuin, veeeeel look,tomaat,champignons en geraspte kaas. | |
klaarover | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:11 |
Spaanse Tortilla of Mexicaanse Tortilla? Ik denk dat je Mexicaanse bedoelt. In dat geval: less is more. Kies telkens combinaties van 2 hoofdrolspelers. Bijvoorbeeld: zoete aardappel/hete kip. Of limoenbiefstuk/geroosterde paprika. Of bonen/gesmoorde ui. Of pittig vlees/ avocado. Of tomaat/korianderblad. Die "van alles wat" rotzooi is altijd wel lekker, maar geen kunst. | |
MuRKie | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:13 |
quote:kip=duur volgens mij ![]() | |
gnoompje | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:15 |
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas. ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria. Je hebt nodig: 1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak) 2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas 2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken 2 tomaten. je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes). Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje | |
Faithy | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:23 |
quote:--> niet als je nog een voorraad in de vriezer hebt liggen... ik vraag niet om commentaar, maar om tips, dus tenzij je geen recept te melden hebt: opzouten ![]() | |
Faithy | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:26 |
quote:hm! lekker! is misschien wel wat als voorgerechtje ![]() ![]() heb ook nog kippenvleugeltjes ![]() ![]() en die met kip was ook wel goed *nadenkt* | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:27 |
Ingrediënten: 6 tortillas (Xenos) 1 zakje kruidenmix voor burrito's (Xenos) 1 blik Refried beans (Xenos) of 1 blik kidneybonen van de supermarkt. 350 gram kipfilet in blokjes. 1 paprika. 1 blikje babymais, op (zout) water. 1 groot kuipje creme fraiche of zure room, 200 ml. Geraspte jonge kaas. Zakje/kropje ijsbergsla. Kip in olie bakken in een pan, op hoog vuur, zodat het leker bruin wordt. Kruiden toevoegen, klein beetje water, 2 minuutjes laten pruttelen tot het sauzig wordt. Rest van de groenten toevoegen behalve de sla, laten pruttelen tot het een beetje zacht wordt en dan het vuur uitzetten. Tortilla's insmeren met de creme fraiche of zure room. Kip-groentemengsel over de tortillas verdelen en opvouwen (zie foto beneden), in een ovenschaal leggen, kaas erover verdelen en in de oven 15 minuutjes de kaas lichtbruin laten worden. Sla erbij en klaar, superlekker en zo duur is het niet, je kan er in je uppie 3 dagen van eten. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 15-02-2005 11:35:58 ] | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:33 |
Ik zit nog even te denken over die kip met pesto. Volgens mij is het erg lekker om kipblokjes langzaam gaar te bakken zodat het een beetje een bleke kleur houdt (maar wel nog sappig is natuurlijk, droge kip is nooit lekker), dan met pesto mengen en al dente gekookte olifantsbonen (ook wel limabonen genoemd) die zijn lekker groot, mooi bleek van kleur en lekker. En dan daarmee je tortilla vullen, dan heb je dus een hele mooie combi van de groene kleur van pesto en de witte kleur van de kip en de bonen. Lijtk mij een goede combi, eventueel met een creme fraiche saus erbij. | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:39 |
Wil je het recept voor mexicaanse rijst? Kan je misschien combineren met de pesto-kip van BBQ-kip? En dan in een tortilla doen? | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:40 |
Wat is Mexicaanse rijst Oblivion? Kom maar op met het recept in ieder geval, Mexicaans = lekker! ![]() | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:42 |
Okay, kan even duren, moet het helemaal handmatig overtypen... ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:47 |
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept! Krijg jij een portret van mij: ![]() | |
Faithy | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:47 |
*kan niet wachten* pesto heb ik nog, kip dus ook, alleen nog gehakt halen.. enneh.. rijst halen, en de appie zit om de hoek, dus als de mexicaanse rijst van Oblivion goed klinkt, dan doen we dat ook nog even ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:49 |
Maak er dan ook een lekkere koffie bij met Kalua, mjam! (als je nog geld over hebt) | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:55 |
Mexicaanse rijst. Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn... ![]() Voor 6 personen. Ingredienten: 350 gram langkorrelige witte rijst 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook fijngesneden 450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes 4 el mais- of arachideolie 9 dl groenteboullion 4-6 kleine rode pepertjes 175 gekookte doperwten zout en vers gemalen zwarte peper verse koriandertakjes, ter garnering 1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart. 2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus. 3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin. Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan. 4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten. Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij. Breng op smaak met zout en peper. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd. Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!) Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken. 5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is. Schep de rijst af en toe om. Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes. ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:58 |
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!! Mijn dank is groot! ![]() | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 11:58 |
quote:Chicken.... ![]() | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 12:01 |
quote:De rijst lijkt me niet pittig, meer die bloesem, nou die zou ik lekker gewoon niet maken... ![]() Eet smakelijk, laat je nog weten hoe het was? En faity? Als je zo al je ingredieneten hier neerzet, kan er misschien nog wel wat gemaakt worden? Koop je ook advocado's? Of past dat niet in het budget? | |
BBQ-kip | dinsdag 15 februari 2005 @ 12:08 |
Avocado's krijg je echt niet rijp voor vanavond... helaas, want is wel erg lekker erbij. Of ze moet ze al rijp kopen, dat kan natuurlijk wel. Oblivion, ik laat je weten hoe het was ![]() | |
Oblivion | dinsdag 15 februari 2005 @ 12:13 |
Eerst even knijpen in de advocado's... ![]() | |
Mini_rulez | dinsdag 15 februari 2005 @ 22:44 |
Bij mijn ouders hebben we wel eens als hapje kleine rolletjes van tortilla met een lapje gerookte zalm ertussen met wat room en kruiden. Ik weet niet precies wat er in zit maar het is erg lekker. Okee, zalm is niet erg goedkoop, maar toch. ![]() -edit- Ik herinner me net dat er ook bieslook inzit. Naja als iemand het recept wil hoor ik het wel. [ Bericht 15% gewijzigd door Mini_rulez op 16-02-2005 00:51:06 ] | |
BBQ-kip | woensdag 16 februari 2005 @ 04:46 |
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders? Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel). | |
DinoPK | woensdag 16 februari 2005 @ 09:37 |
Grappig genoeg kan je zelfs alleen doodnormale sla op een tortilla doen, gecombineerd met wat tomaat, paprika reepjes, een eitje en wat mayo en evt chilisaus, en zelfs dat is nog best lekker. En goed voor de vegetariërs. Doe mij overigens maar een tortilla met wat pittig vleesspul zoals heerlijk wordt omgeschreven in dit topic ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 16 februari 2005 @ 14:00 |
quote:Er zit in elk geval geen roomkaas in, ik denk crème fraîche. Verder niets bijzonders idd. ![]() Doet me trouwens denken aan rolletjes van ham met roomkaas en bieslook, ook erg lekker maar niet echt ontopic. | |
krakkemieke | donderdag 17 februari 2005 @ 01:18 |
Ik vind tortilla's het lekkerst met: iets pittigs, sla, tomaat, zure room en geraspte kaas. Of met: Rosbief, zure room, sla en zoete chilisaus. | |
BBQ-kip | donderdag 17 februari 2005 @ 05:21 |
Tortilla met biefstukreepjes (met peper en zout) en ontvelde rode paprikareepjes, met eventueel een handjevol milde sla erbij ![]() | |
Faithy | vrijdag 18 februari 2005 @ 12:55 |
uiteindelijk is het simpel gebleven, maar dat neemt niet weg dat ik niet doorga met dit topic ![]() ik heb ooit eens in de oven heeeeeeeeeeeeele dunne plakjes brie op de tortilla's laten smelten (zachtjes aan, anders wordt de tortilla hard) vervolgens zalm en wat verse bieslook. Oprollen, klein beetje geraspte kaas eroverheen, prikkertjes, en lekkere kleine hapjes ![]() | |
Mini_rulez | vrijdag 18 februari 2005 @ 13:08 |
Doet me denken aan nacho's met gesmolten kaas, gekruid gehakt en paprika/tomaat. Dat kan natuurlijk ook met tortilla's. ![]() -edit- Hm, ik zie net op een blikje ragout een plaatje van een wrap gevuld met ragout. Beetje vreemde combi, heb het wel eens met een hartige pannenkoek gezien maar nooit met wraps. Misschien is het wel lekker. ![]() | |
Oblivion | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:21 |
quote:Even vanuit een ander topic. | |
Martijn_77 | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:22 |
Waar kun je eigenlijk goede Tortilla's kopen? | |
Mirjam | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:23 |
mijn post! ![]() ik koop ze altijd bijd e super of de xenos ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:26 |
quote:Van welk merk koop je ze dan bij de Super? | |
Mirjam | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:27 |
euhm, oei, volgens mij t zelfde merk als dsie dozen waarmee je bijv. tacos's kan maken. roodachtig, mexicaans uiterlijk. de verpakking dan. die wraps zitten in een plasrtic, ja, geen idee welk merk, cut ![]() | |
Mirjam | dinsdag 3 mei 2005 @ 22:28 |
misschien wel casa fiesta [ ![]() | |
Fratz | woensdag 4 mei 2005 @ 12:38 |
quote:ja, dat is casa fiesta! | |
Fratz | vrijdag 6 mei 2005 @ 17:15 |
ook makkelijk en lekker: 1 tortillakant insmeren met pizzaquicksaus daarna salami erop en geraspte kaas. een tortilla erbovenop leggen. leg het geheel in een vooverwarmde oven (180 graden ongeveer) totdat de kaas gesmolten is. makkelijk en lekker! | |
CherrymoonTraxx | zondag 8 mei 2005 @ 20:52 |
Kip met flink wat chili-saus ![]() | |
Zèna | vrijdag 10 juni 2005 @ 22:38 |
Normaal zet je de tortilla's na dat je ze gevuld heb terug in de oven en laat je de kaas er boven op gratineren,,, Nu is mijn vraag ik zou het liefst willen vullen met vlees( warm dus) maar er ook sla tussen willen doen voor een frisse bite iemand dat al eens gedaan? En hoe was dat en heb je em toch nog terug in de oven gezet voor het kaas te laten gratineren.. En ik weet ik kan sla er naast eten maar dit is meer als een lekkere snack sávonds bij een filmpje dus niet als lunch of dinner... En dan vind ik een salade erbij niet zo... En taco's ken ik ook al die vul je wel met alles vlees en salades maar ja die zet je daarna niet meer terug in de oven.. Alvast bedankt... ![]() | |
Oblivion | zaterdag 11 juni 2005 @ 14:28 |
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft? De rest van de soorten sla gaat denk ik niet... ![]() | |
Zèna | zaterdag 11 juni 2005 @ 15:50 |
quote:Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch?? | |
Oblivion | zaterdag 11 juni 2005 @ 17:25 |
quote:Dat is een taco..? En dat wil je niet. | |
Zèna | zaterdag 11 juni 2005 @ 20:09 |
quote:taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht.. ![]() Buritto's ![]() ![]() | |
Spuit | zaterdag 11 juni 2005 @ 20:13 |
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk | |
Zèna | zaterdag 11 juni 2005 @ 20:33 |
quote:In spanje ja eten ze dat ja aardappelschijfjes gebakken en daarover ei en en verschillende soorten groenten en vleeswaren... spek,salami, ham kaas oa prei,spinazie uien, knoflook,tomaat,erwten etc eigenlijk wat je er in wil.. Eigenlijk een soort luxe omelet Maar ik heb het nu over iets anders dit is typisch mexicaans gerecht/.. Ik ben er al mee bekend ik wil alleen niet zomaar iets nieuws gaan uitproberen en dat het niks is zekers als je het bv klaar maakt voor gasten.. Dus zodoende of anderen hebben gevarieerd.. | |
Nuek | zaterdag 11 juni 2005 @ 21:04 |
Oeh! Kwakkemole! | |
Oblivion | zaterdag 11 juni 2005 @ 23:32 |
quote:Ik snap echt wel de verschillen... ![]() Wij maken altijd een vulling van taco, met een zachte tortilla... ![]() | |
Chokeme | zondag 12 juni 2005 @ 04:07 |
quote:Waar koop je dat / wat is het ? Het klinkt wel interessant ![]() | |
Exciter101 | maandag 20 juni 2005 @ 12:52 |
Ik maak mijn tortilla's of taco's altijd a la Ainsly: rundergehakt braden, rood gesnipperd pepertje erbij (zonder de zaadjes), kruiden met zout, peper, en Chinees 5-kruidenpoeder. Dan een blik tomatenstukjes en een blik kidneybonen erbij en als HET geheime recept: een half kopje flink sterke koffie erbij. Laten inkoken tot het donker en kleverig wordt en serveren met sla en zure room. HMMMM!!!! ![]() | |
Ingrid19 | woensdag 6 juli 2005 @ 18:51 |
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur! | |
dutch-mamma | woensdag 6 juli 2005 @ 21:20 |
quote:Niet geprobeerd, wel uit mijn bestandjes ![]() Tortilla's van tarwemeel 500 g volkorenmeel zout 75 g reuzel in stukjes bloem om te bestuiven olie Leg het meel en zout in ee kom, voeg de reuzel toe en snijd die met 2 messen door het meelmengsel. Roer er 3 dl warm water door, kneed dit tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 12 balletjes. Bestrooi het werkblad met bloem en rol elk deegballetje tot een ronde pannekoek van ± 15 cm doorsnede uit. Vet een koekepan met een vleugje olie in, verwarm dat goed en bak de tortilla 1-2 minuten aan elke kant. Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn (dus niet te droog of te vochtig). Voeg eventueel wat extra vocht of extra meel toe. 150 g tarwemeel voor de tortilla's 100 g bloem voor de tortilla's 1 theelepel zout voor de tortilla's 50 g ossewit voor de tortilla's 1,5 dl water voor de tortilla's maïsolie voor de tortilla's Meng voor de tortilla's het tarwemeel en de bloem, kneed dit met het zout en het geraspte ossewit tot een kruimelig deeg, meng dit met het water en kneed tot het niet meer plakt. Rol het deeg in balletjes van 50 gr zo dun mogelijk uit tot een ronde lap van ± 24 cm doorsnee en bak deze in een (zware) vlakke koekepan (ingevet met maïsolie) aan beide kanten 30 seconden. Bak de tortilla's vlak voor het serveren in een droge koekepan kort aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren, bestrijk ze met de zure room, en verdeel er de vulling (daar zijn weer andere recepten voor ![]() 1 kg maïsbloem 250 g bloem 2 lepels olie 1 theelepel zout Meng de twee soorten bloem en een kwart liter water tot u een elastisch deeg krijgt. Voeg er dan de olie aan toe en kneed opnieuw zorgvuldig. Laat een half uurtje rusten. Vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een noot. Rol ze uit met de deegrol (het liefst tussen 2 laagjes ovenfolie, omdat het deeg nogal plakt). Rol ze tot ronde schijven van ± 2 mm dik. Bak de tortilla's op een voorverwarmde metalen plaat, aan beide kanten ± 1 minuut. Als de tortilla genoeg gebakken is, komt ze vanzelf van de plaat los. Serveer ze warm. | |
MaRySe | vrijdag 8 juli 2005 @ 13:25 |
tortilla de patata ![]() Maar dat is niet wat jij bedoelt.. | |
dutch-mamma | vrijdag 8 juli 2005 @ 13:40 |
quote:Deze? 2 aardappelen 1 rode paprika 1 ui 1 dikke plak gekookte ham van ± 100 gr 3 eieren 3 eetlepels slagroom of koffieroom zout, peper 100 gr doperwtjes (diepvries) 3 eetlepels olijfolie Variaties: * vervang de gekookte ham voor een pittigere versie door blokjes knoflookworst * vervang voor een vegetarische versie de ham door blokjes komijnekaas die halverwege de baktijd over de omelet worden gestrooid * vervang de doperwtjes door champignons, snijd deze in plakjes en bak deze met de aardappelblokjes mee (Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen) Tortilla is een dikke Spaanse omelet met groenten en aardappelen. de Italiaanse versie heet 'Frittata' en wordt meestal koud of lauwwarm en in punten gesneden geserveerd. Kook de aardappelen in de schil in ± minuten halfgaar, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de ham zonder het vet in blokjes. Klop de eieren in een kom met de room en zout en peper los. Laat de doperwtjes ontdooien. Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Bak de paprika, de ui en de ham kort mee. Doe de doperwtjes in de pan en schep goed om. Giet er het eimengsel over, leg een deksel op de pan en laat de tortilla op niet te hoog vuur 10-15 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is. tip: De tortilla kan tevoren worden gebakken en kort in de magnetron worden opgewarmd. Geef er desgewenst een salade van geraspte winterwortel bij. | |
MaRySe | vrijdag 8 juli 2005 @ 13:53 |
Ja maar dan zonder de groente | |
dutch-mamma | vrijdag 8 juli 2005 @ 13:57 |
quote:Hoe kom jij dan aan je verplichte 2 lepels groente per dag? ![]() ![]() | |
Blues | zondag 29 januari 2006 @ 20:04 |
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :![]() Voor 4 pers : - 100 gr chorizo - 1 ui - 1 EL paprikapoeder, peper, zout - 2 tenen uitgeperste knoflook - pak/blik tomatenblokjes - 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes - 4 wrap tortillas (casa fiesta) - 150 gr. griekse yoghurt - zakje gesneden andijvie Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken. Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren. Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10) In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen. De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar ![]() | |
kabouter.muts | maandag 30 januari 2006 @ 17:54 |
AAN EXITER 101 Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker maken. | |
skiczukie | woensdag 8 februari 2006 @ 20:39 |
quote:Zwart bord? Mooi. ![]() | |
Blues | woensdag 8 februari 2006 @ 20:39 |
Uit een net gesloten topic :quote: | |
Blues | woensdag 8 februari 2006 @ 20:43 |
Wraps: makkelijk, lekker en light Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën. Zelf maken of kopen Wraps of bloemtortilla's kan je kant en klaar kopen of zelf maken: voor 6 tortilla's 500 g bloem 1 tl zout 3 dl water boter of olie Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Verdeel het in zes delen. Rol het zo dun mogelijk uit. Druk eventueel met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan. Bewaren Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren. Opwarmen Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron Vouwen Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden. Kip-groenten wrap met honing-mosterd (voor 6 wraps) 500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden 200 g broccoli, gekookt en in stukjes 200 g champignons, in plakjes en gebakken 1 ui, gesnipperd en gefruit 150 g geraspte kaas 2 el honing mosterd 1 b. crème fraiche dragon (vers of gedroogd) ijsbergsla, gesneden zout en peper naar smaak 6 tortilla's (groot) Verwarm oven (200 graden) of grill voor. Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min.) Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa (voor 6 wraps) 500 g rundvleesreepjes 100 ml sojasaus 6 tortilla's (groot) ijsbergsla in reepjes gesneden aluminiumfolie Salsa: 1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes) 1 komkommer (in kleine blokjes gesneden) 2 knoflookteentjes verse koriander (fijngehakt) 2 uien (heel fijn gesneden) 1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden) 2 el citroensap 1 el sojasaus Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren. Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden. Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar. Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen. Zalm wraps 2 kleine blikken of 1 groot blik zalm 250 g roomkaas (light) 2 el gehakte bieslook 1 el citroensap 2 tl gedroogde italiaanse kruiden 1/2 el uipoeder 4 tortilla's (groot) Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd 500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder. Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden. Thaise kip-kokos wraps saus: 1 bekertje zure room 40 ml melk 2 el pindakaas 2 tl sojasaus 1 el sesamolie kip vulling: 500 g kipfilet in stukjes gesneden 1 el olie of margarine (om in te bakken) stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden 250 g wortel geraspt 250 g chinese kool in reepjes 1 ui 1 rode peper (van zaad ontdaan) 6 el pindakaas 100 ml water 1 el sesamolie 4 el geraspte kokos 1 el kerriepoeder 200 g gekookte witte rijst 6 tortilla's Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast. Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe. Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij. Hoppa ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 08-02-2006 21:53:41 ] | |
Martijn_77 | woensdag 8 februari 2006 @ 21:51 |
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen. Of een blikje tonijn met groenten uitlaten lekken en dan met een beetje mayo fijn maken in een keukenmachine en dat op een wrap en dan oprollen Allebij erg lekker in stukken gesneden als borrelhapje | |
Mini_rulez | donderdag 9 februari 2006 @ 23:19 |
quote:Jaa, dat is erg lekker. Of gerookte zalm met crème fraîche en stukjes verse bieslook. Voor een makkelijkere variant (goedkoper/met dingen die je altijd wel in huis hebt) kan het trouwens ook met ham. Wel lekkere nemen, Schwarzwälder ofzo, anders smaakt het nergens naar. Goed topic is dit! ![]() | |
Quispi | woensdag 15 februari 2006 @ 20:13 |
quote:Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!! ![]() | |
Blues | woensdag 15 februari 2006 @ 20:50 |
quote: ![]() Ja lekker is dat he ![]() Zaterdagavond ga ik voor de tapasavond (zie tapas topic) een koude variant maken, met roomkaas, wat sla, bosui, chorizo en ham, en ger. kaas ertussen en dan stevig oprollen en in kleine stukjes gesneden koud laten worden in de koelkast. ![]() |