zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 11:52 |
ik begin me steeds meer te ergeren aan de manier waarop producenten ons een smaak opdringen (99% uit financieel belang) mierzoete drankjes, suikervervangers die nog nauwelijks hun effecten op lange termijn bewezen hebben, tomaten waar de geur en smaak vanaf is, mensen die lollies aanprijzen omdat er nauwelijks vet inzit ![]() lijkt me een goede tijd om weer terug te gaan naar basic. het lekkerste lam smaakt nog altijd naar het lam dat de hele dag melk, kruiden en gras genoot. aangezien ik het lichaam als een chemische fabriek beschouw denk ik dat het een taak is van alle mensen op deze wereld om elkaar de beste brandstof voor te schotelen die mogelijk is. ik post dit met opzet in culinair omdat ik graag wil horen of meer mensen hier basic koken, verse kruiden gebruiken, bij de boer/groene slager langsgaan en/of klant zijn bij 'de natuurwinkel'. gewoon omdat het beter is om de best mogelijke brandstof binnen te krijgen. nog even afgezien het feit dat de dieren ook een beter leven hebben en de groente en het fruit minder giftig is. [ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 11-02-2005 12:08:43 ] | |
lone_wolf | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:05 |
ben het met je eensch. Houdt dat een organisatie als slowfood.org in de gaten. De smaakvervlakking wordt onder het mom van hygiene dorr de Europeesche Unie gepropageerd! slowfood propageert de bescherming van locale voedselproducten, zoals rauwmelkse kazen, die zullen verdwijnen als de europeesche unie zijn zin krijgt. Ook wordt de bekendheid van veel streekproducten verbeterd waardoor de fijnproevers dit product leren kennen en waarderen , Hierdoor stijgt de omzet en is de toekomst voor zo'n product zekerder. www.slowfood.org | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:07 |
quote: ![]() | |
lone_wolf | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:11 |
Okee krijg iig altijd een prettig warm gevcoel van die mensen die zo goed bezig zijn!!! Of ben je lid?!?! [ Bericht 14% gewijzigd door lone_wolf op 11-02-2005 12:18:59 ] | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:13 |
quote:ja het is een top club. ik hou vooral van italiaans. alles vers. | |
lone_wolf | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:21 |
Ze hebben laatst nog een varkensras gevonden ergens in duitschland. Stond op het randje van uitsterven. In destreek waren dan ook recepten voor het vlees van dit varken bekend. Het vlees was extreem verdooraderd..... en tja das niet gezond en modern he..... Gelukkig begit deze organisatie ook buiten Italie voet aan de grond te krijgen o.a. in Duitsland ... | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:27 |
zoals de best mogelijke brandstof voor je auto niet rechtstreeks uit de grond komt maar pas na een lange reeks industriele processen uit de benzinepomp komt..... zo komt de beste brandstof voor je lichaam natuurlijk van de genetisch manipulerende fabriek/boerderie en niet van de groene (komt ie van mars of zo) slager.... kortom eet gezond eet genfood!!!! | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:32 |
quote: ![]() | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:34 |
Mijn vooroudersch zijn dood. Die denken helemaal niet meer. | |
cinnamongirl | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:36 |
Het is erg moeilijk om altijd vers te eten als je veel op kantoor zit en onderweg bent...maar ik ben het met je eens, een oudbakken broodje van het tankstation met 'ham' en plakken ei van zon 'eistaaf', dat is toch eigenlijk om te kotsen... | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:37 |
quote:ok. maar waarom denk jij dat elke evolutie een verbetering is? | |
Oblivion | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:38 |
Ja, ik ben verpest door Piet... ![]() Alles het liefst vers, zo eerlijk mogelijk. Je proeft wel degelijk het verschil, maar heel soms vind ik het uit een pakje gewoon lekkerder, sue me... ![]() Ook dat moet kunnen, heeft toch ook met smaak te maken? Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat ik soms verhalen lees hier in CUL, over het laten besterven(?) van vlees, en dat daar niet eens een keus in is. Ik zou dus niet weten hoe dat smaakt. En DAT had mijn eigen keus moeten zijn. In je OP zet je neer dat kinderen soms de smaak niet meer weten, wat dacht je van deze volwassene? Ik weet soms ook niet hoe het moet smaken..... Maar is het over het algemeen niet dat we "gestuurd" worden in deze maatschappij? Niet alleen het eten? | |
lone_wolf | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:40 |
Oh ja.... ik slacht mijn eigen kippen... geen leuk werk maar de smaak is het waard!!!! Ik ga dit jaar een grote moestuin aanleggen met allerlei,, min of meer exotische groenten en kruiden. En er wordt een grotere kippenren aangelegd zodat ik ook grotere kippenrassen kan houden als de krieltjes. Die grotte rassen wil je liever niet vrij hebben lopern ivbn met de stront ;-) | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:40 |
quote:Dat ligt aan jezelf hoor. Je kunt best 's ochtend je eigen boterhammen smeren. Je hoeft geen baggerbroodje te kopen bij een tankstation of in de bedrijfskantine. Het is niet moeilijk maar je bent gewoon lui. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:41 |
quote:die ham bestaat uit samengeperste, kort gerookte, varkendsdelen. de achterham, die dus alles achter de schouder inhoudt? ja dat is best goor. ik koop ook een kroket of whatever troep, maar als main fuel zorg ik voor gezond eten. en dat is wel duurder, maar ook eerlijker en zorgt ervoor dat we straks niet allemaal als michelinmannetjes op deze planeet rondlopen. | |
Roellio | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:42 |
* Roellio neemt nog een flinke slok euroshopper cola om de pringles hot & spicy weg te spoelen! ![]() | |
cinnamongirl | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:44 |
quote:Klopt, het is pure luiheid. Kijk je weleens het programma 'je bent wat je eet'? Het kwam gisteren. Het stel met de slechte eetgewoonten moet dan alles wat ze eten in 1 week op een tafel uitstallen. Wat je dan ziet is onstellend: alleen processed foods: witmeelprodukten en veel suiker. Geen groenten en fruit. Ik vrees dat het er bij mij ook zo uit ziet. Veel afhaal, vrijwel geen groenten en fruit. Ik moet echt een knop gaan omzetten in mijn hoofd en beginnen met gezond eten. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:44 |
lol roellio. remember the fuel part. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:48 |
quote:ja dat zou best kunnen. maar ik ben meer de bamboo die liever buigt dan barst. m.a.w. tuurlijk is alles wat ik in de tt beschreef lekker, maar wel met mate. mijn basis bestaat uit gezond. | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:49 |
quote:Gezond eten is lekkerder en gezonder, zelf je eten koken werkt ontspannend.... Dus eigenlijk is gezond eten ook gezond voor je geest. En het kost helemaal geen extra tijd want: Voor afhaal moet je de deur uit en in die tijd kun je makkelijk koken. Dus, omzetten die knop en daarna afbreken. | |
Roellio | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:50 |
quote:Ik ben student man. Junkfood, bier, cola en pringles is de brandstof voor de nouveaux intellectuelle. ![]() geen idee of ik dat goed geschreven heb ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:53 |
quote:ik werd de patatgeneratie genoemd, of de generatie nix. dat terzijde. je kan voor precies hetzelfde geld en een beetje interesse (lees tijd) heel gezond eten als je wilt. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 12:55 |
quote:helemaal mee eens. met dat verschil dat het wel degelijk extra tijd kost. zeker in het begin. ik schuw de diepvries ook niet trouwens. dus heel goedkoop en heel gezond en heel erg lekker. | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:03 |
quote:mmm in het begin misschien wel, maar als ik wat ga afhalen dan ben ik zo een half uur kwijt en in een half uur kan ik vrijwel alles koken. | |
Ashram | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:06 |
Op dit gebied prijs ik me elke dag gelukkig dat ik in de horeca ben opgegroeid. Een vette restaurantkeuken en een plethora aan verse ingredienten stimuleren een mens echt om wat te experimenteren met hun eigen prakkie. Het gaan bij elkaar zoeken van de ingredienten in de supermarkt en toko's zijn soms gewoon zo demotiverend als je snel iets lekkers wil maken. Genfood zorgt er meestal voor dat het betaalbaar blijft. Nu met de huidige trends in de voedingsindustrie, vraag ik me af wanneer de Chinese restauranten eens meedoen: Babi Pangang ACE: - Gekloonde varken met onschadelijk groeihormoon - Atjar van GEN-kool en wortel en voedingszuur:citroenzuur en wijnsteenzuur - saus met Exxx rode kleurstof en kunstmatig gembersmaak en uienextract - tot slot vitamine A,C,E toevoeging (ziel je ook in veel nectar, vruchtendranken terugkomen) Dit allemaal in een bio-afbreekbare verpakking van gemodificeerd zetmeel. Het is niet perse slechter, maar het is hier lang neit zo erg aan toe als in de VS en Azie. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:06 |
dbl | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:09 |
quote:ja ok in dat geval, ik bestel meestal. komt binnenkort trouwens een versgevroren sushibedrijf dat alles vers invriest, waanzinnig lekkere sushimi trouwens, portie 5 euro. | |
Aventura | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:10 |
Ik heb gisteren ook 'Je bent wat je eet' gezien. Dat was een Engels stel, en hun dieet bestond uit hamburgers, gebakken eieren, chocopops, red bull, patat, donuts, koekjes, cola, wit brood, heel veel vlees, gebakken aardappelen, chocolade, kipnuggets, gefrituurde vis, ovenpizza's. De voedingsdeskundige die bij hen thuiskwam werd er gewoon kwaad van. Ze vertelde dus dat ze hun lichaam veruineerden en vergiftigden met dat soort eten. Beide waren veel te dik en hadden geen energie. Ze hadden maar 2 keer in de week (!) ontlasting, en heel veel darmproblemen. Kortademigheid ook. Ze konden zelfs geen kinderen krijgen door hun overgewicht. Het is echt waar; je bent wat je eet. Stop je er iets goeds in, dan zie je dat ook aan de buitenkant. | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:13 |
maar 21 keer in de week kakken? Ik kak hooguit 1 keer per dag, da's maar 7 keer in de week. Ga ik nu dood???? [edit] blijkbaar wordt ik nu ook al dronken van koffie. Ik zou zweren dat de eerste keer dat ik keek er echt 21 stond. Nu staat er 2.... Da's inderdaad weinig.... scheelt je toch 5 keer in de week dikke pret.... [/edit] [ Bericht 52% gewijzigd door DoctorB op 11-02-2005 13:18:45 ] | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:14 |
quote:ik ken het programma niet, maar het geeft wel de decadentie van een maatschappij aan. meer bewegen en je kan een houthakkers maaltijd aan, zou ik tegen die mensen zeggen. | |
DancingPhoebe | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:32 |
Ik begin ook wel steeds meer te beseffen dat heel veel van wat je denkt wat lekker is niet echt lekker is, maar meer een soort van acquired taste. Het valt me vooral op bij dranken. Ik ben aan de lijn en heb dus alle dranken behalve water en thee geschrapt van mijn menu. Wanneer ik nu een drankje drink waar ik vroeger echt verslaafd aan was, gruwel ik zowat bij de smaak. Bleurk! Ik heb gelukkig een goede slachterij ontdekt hier in de buurt, waar het vlees echt goddelijk lekker is. Ik denk er steeds vaker over na om zoiets ook voor ander voedsel (groenten, kruiden, aardappels, kaas etc.) op te gaan zoeken. Maar op de 1 of andere manier heb ik dat nog steeds niet echt gedaan, dus alsiemand tips heeft in omgeving Breda? | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:38 |
quote:als je het wil weten heb je in breda 7 'natuurwinkels' (dat is een landelijke keten. google) ze zijn wel redelijk duur. maar ze hebben ook vaak groenten die in de aanbieding zijn. ken je trouwens het theetopic? thee is heerlijk | |
DancingPhoebe | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:48 |
Google is my homeboy. Ik ga gelijk eens even kijken. Ik ken het theetopic, maar ik ben een heuse pickwick fan ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 13:53 |
quote:je hebt ook theesoorten die je online kan bestellen, heel goed zelfs. doe het maar eens. aanrader: kleine hoeveelheden en in je bestelling eisen dat het zo vers mogelijk is. | |
DancingPhoebe | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:00 |
Hmm, van mij hoeft het niet zo nodig. Maar bedankt voor den tip! Trouwens als ik zoek op natuurwinkels google, dan krijg ik geen vestigingen in Breda hoor? | |
DoctorB | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:04 |
natuurwinkels. Gatver. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:14 |
quote:je hebt helemaal gelijk. mijn fout, geen "natuurwinkel" daar. ik zocht op iets anders ( http://www.chi.nl/waar/verkooppunten/chinlplaats.html ) | |
pikwik | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:30 |
klopt alles smaakt naar of suiker of naar zout tegenwoordig en iets wat eigenlijk niet lekker is wordt verslavend gemaakt met een of andere kleur en geurstof vers is vies, en suiker en vet is stoer lijkt het | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:43 |
quote:Italianen hebben een belangrijke stelregel voor de keuken, een gerecht niet meer dan 5 ingredienten geven. Geld voor 90% van de Italiaanse keuken | |
Aventura | vrijdag 11 februari 2005 @ 14:50 |
In Amerika is het nog veel heftiger. Toen ik daar was vond ik niets lekker. Dingen zijn daar veel te zoet en/of veel te vet. Zelfs gewoon brood is daar gezoet en zit bovendien vol met conserveringsmiddelen. Kaas is kunstmatig gekleurd en bewerkt, het lijkt niet eens meer op kaas. Koffie wordt alleen gedronken met enorme hoeveelheden suiker erin. Water smaakt er naar chloor. Overal gaat saus op, in of bij. Een salade is bijna niet als zodanig te herkennen omdat er meestal een op room gebaseerde vette dressing overheen gaat. Als je daar een supermarkt binnenkomt zie je dat 95% van de producten bewerkt is. Er ligt echt niets oorsponkelijks meer in de schappen. Ik kon daar echt niet lekker eten. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 februari 2005 @ 15:02 |
Ik ben het helemaal met de TS eens. Ik ben dan ook vaste klant bij de natuurwinkel. Ik hou niet van overbewerkte producten, of van die pakjes en zakjes waar alleen nog maar water bij hoeft. Spaghetti con Fungi uit een zakje, daar schijnen chamignons in te zitten. Nou, het lijkt meer op gedroogde stukjes kurk. En die saus is veel te zout, en veel te sterk. Het barst van de toevoegingen. Ik hou persoonlijk helemaal niet van zout eten. Ik eet (nu nog) drie keer in de week verplicht voer van een instellingskeuken. Je weet wel, veel, smakeloos, doodgekookt en ZOUT. Bah! En het schijnt ook nog heel slecht voor je te zijn. Ook jam met suiker vind ik onzin. Ik koop mijn jam altijd bij de natuurwinkel. Zoet genoeg, en het smaakt teminste naar fruit. Maar wat ik nog veel erger vind dat suiker: zoetstoffen. Lichaamsvreemde stoffen, die zoet smaken maar niet doen wat suiker in je lichaam doet. Dat klopt toch niet? Dat kan toch niet anders dan heel slecht voor je zijn? | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2005 @ 15:11 |
Sja Toeps, heb tijdens mijn studententijd in instellingskeukens gewerkt, ken een chef die daar werkte, Die hadden vroeger voor de bejaarden een keuze menu, vers klaargemaakt met echte ingredienten. Toen kwam iemand op het idee om een paar kwartjes te besparen per dag per bejaarde. De keukenstaf werd ontslagen, een caterbedrijf ingehuurd. Toen werd het allemaal prefabhap Smerig, Smerig Smerig Ik vind het echt schandalig en wens dat soort managers een heeeeeel lang leven in een verzorgings tehuis waar ze alleen dat soort voer krijgen. | |
zoalshetis | vrijdag 11 februari 2005 @ 23:45 |
quote:idd. ik ben in usa afgestudeerd op zelf-brood-bakken. sterker nog, ik kon vrienden daar geen groter plezier doen dan een 'dutchbread' te geven voor verjaardagen. | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 00:01 |
Ik was vandaag bij mijn antroposofische tandarts (ja ze bestaan) en ik las in de wachtkamer een aardig artikel over 'actieve' biologische boeren. Weet iemand hier meer over? Dus niet gewoon biologisch ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 12 februari 2005 @ 00:02 |
quote:En het smaakt nog fantastisch ook!! | |
ASSpirine | zaterdag 12 februari 2005 @ 01:19 |
alleen jammer dat biologisch voedsel al een stuk duurder is. Ikzelf merk er niet zoveel van, aangezien mijn ouders dat betalen. Maar ik kan begrijpen dat niet iedereen dat kan en wil. Zelfs de "scharreleieren" in de supermarkt zijn toch geen echte scharreleieren meer? daar gaat het om het aantal kippen op een vierkante meter, echte scharreleieren horen van kippen te komen die nog meer plaats hebben, ruimte om te rennen. Het eigeel ziet er dan ook veel geler uit dan een normale batterij-ei | |
#ANONIEM | zaterdag 12 februari 2005 @ 07:52 |
quote:Demeter. In de natuurwinkel is dat spul te koop. Biologisch-Dynamisch, dus de beesten lopen echt vrij rond enzo. http://www.demeter-bd.nl/ | |
Bowiefan | zaterdag 12 februari 2005 @ 08:01 |
als je inderdaad biologisch-dynamisch bedoeld kun je ook ff kijken bij de warmonderhof je kan daar trouwens ook regelmatig biologisch dynamisch eten, ben er zelf al een aantal keer geweest, erg leuk uit eten in een studentikoze sfeer. | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 08:53 |
Ja, biologisch dynamisch. En het ging idd over demeter, thanks Toeps en Bowiefan. Ik ga de linkjes eens bekijken ![]() Ik was aardig zenuwachtig, dus vandaar dat ik het niet meer wist. Ik bleek een groot gaatje te hebben in mijn kies ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 12 februari 2005 @ 09:02 |
quote:Ahhh... ![]() | |
Galleons_Lap | zaterdag 12 februari 2005 @ 09:08 |
Af en toe zaterdagochtend naar de Boerenmarkt in Amsterdam: heerlijke biologische geitenkaasjes, paddestoelen, fruit, groenten en lekkere taarten ![]() http://www.boerenmarktamsterdam.nl/home.html Doe mij maar biologisch ja! Alleen jammer dat het zo duur is inderdaad... | |
Pietverdriet | zaterdag 12 februari 2005 @ 11:54 |
Vind het jammer dat de Slow Food beweging in NL opgeeist wordt door de Bioboertjes en Eco´tjes die de discussie gelijk verleggen naar heile wereld en niet waar het om gaat, smaak. | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:02 |
quote:Ik vind het jammer dat je altijd dezelfde mantra herhaalt. Het gaat erom dat we allemaal iets puurs willen eten. En die 'bioboertjes' zorgen daar voor. Dus ik weet niet waarom je altijd zo loopt te zeiken, je hebt vast een trauma ofzo. Laten we gewoon ontopic chatten over puur eten ![]() Ipv altijd zo te katten. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:20 |
quote:Hoezo, JIJ begint oftopic te spammen met ecologische merknamen, en JIJ hebt het niet over smaak. | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:24 |
quote:Ik vroeg wat over biologische producten --edit- Niet schelden! [ Bericht 13% gewijzigd door Oblivion op 12-02-2005 12:27:59 ] | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:33 |
Ok ik mag dan wel niet schelden, maar ik vind dat PietVerdriet eens op moet houden met altijd hetzelfde verbitterde commentaar. Laat mensen in hun waarde, we hebben het hier over smaak en dan is het logisch dat we het dan ook over biologische producten hebben. Dus als het je niet bevalt, ga je maar lekker weg ok Pietje? En voortaan beter lezen, aangezien ik niet over merknamen begon ![]() | |
Oblivion | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:35 |
Ik vind het irritant dat jij altijd een ![]() Ga eens lekker ontopic, the both of you! ![]() Hou het een beetje gezellig. | |
Marietje_ | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:36 |
Mag allemaal in het foodback topic. ![]() [ Bericht 77% gewijzigd door Oblivion op 12-02-2005 12:38:55 ] | |
Irish_Legend | zaterdag 12 februari 2005 @ 12:38 |
-offtopic- [ Bericht 99% gewijzigd door Oblivion op 12-02-2005 12:39:17 ] | |
krakkemieke | zondag 13 februari 2005 @ 23:58 |
In december reisde ik een stuk per trein in Nederland met een Amerikaans echtpaar. Op een station kochten ze een vlaaitje en ze vonden het heerlijk omdat het niet zo idioot zoet was. Ik kreeg een flesje water van ze uit Las Vegas< dus ik denk: mineraal water. Nee, het was kraanwater, maar op alle denkbare manieren gezuiverd. Koolstof filtratie, reverse osmose, microfiltratie, UV behandeling en behandeling met ozon....... Waar heb dat voor nodig? Of zit het vol met enge ziektes en wurmen? ![]() | |
Againzender | maandag 14 februari 2005 @ 19:02 |
quote:Toen ik student was besteedde ik mijn geld wel beter dan aan junkfood en cola. Veels te duur! In die tijd heb ik juist leren koken met hele simpele, goedkope ingredienten.Vaak wel weer spullen die uit de super kwamen, maar dat is beter dan die zoute 'wereldgerechten' of andere van die kant-en-klaar meuk, laat staan de Mac. En het geld dat ik over hield kon ik dan mooi aan bier besteden ![]() | |
zoalshetis | maandag 14 februari 2005 @ 20:18 |
quote:ja heel herkenbaar. ik maakte met een ijskast vol bier en een appel en een ei nog iets heel leuks. | |
lone_wolf | dinsdag 15 februari 2005 @ 08:59 |
quote:Mee too! Goed koken KAN heel goedkoop!!! Kookte oook altijd toen ik studeerde. Mijn sate's van kippehartjes, stoofpotjes van kippemaagjes, en stamppot wittekool met varkenstong was wereldberoemd (in een klein gedeelte van Wageningen....) Gek...als mensen wisten wat het precies was dat ze het dan ineens niet meer lekker vonden.... ![]() | |
pikwik | dinsdag 15 februari 2005 @ 09:00 |
en junk food is echt niet goedkoop waarom denken de mensen dat toch! | |
karper | dinsdag 15 februari 2005 @ 10:05 |
quote:ach ja als ik zeg dat je bij een kennis water zo uit ze filter kan drinken verklaren ze me ook voor gek. ![]() | |
Againzender | dinsdag 15 februari 2005 @ 13:22 |
quote:De ingredienten zijn weer wel erg goedkoop. Moet je je eens voorstellen wat een winstmarges daar op zitten ![]() |