Water is H2O. Zonder zuurstof stelt het weinig voorquote:Op donderdag 6 januari 2005 19:27 schreef Stuart het volgende:
Ik denk dat het wel oud word en dat het zuurstof eruit verdwijnt![]()
mee eensquote:Op donderdag 6 januari 2005 19:34 schreef alsem het volgende:
zuiver wate (H2O)r in een ontsmette ruimte wordt idd niet oud..
maar kraanwater bevat nogal wat bacterien die zich kunnen gaan vermenigvuldigen na een tijd dat het water heel ranzig kan maken, dan noemen we het verrotten, maar het water (H2O) dat er tussen zit is nogsteeds eruit te halen en zuiver..
Keuringsdienst van Waarde...quote:Op donderdag 6 januari 2005 19:51 schreef cizzztm32 het volgende:
Water is soms behoorlijk oud.
Water afkomstig uit de buurt van utrecht, leidingwater en sourcy shit. is tussen de 25.000 en 30.000 jaar oud.
Sterker nog hoe ouder het water hoe beter... hoe ouder het is, hoe verser het smaakt.
bron: keuringsdienst van waren (prachtig programma)
We drinken dus echt moeilijk ouwe shit.... doet u mij maar een sourcy vintage de 23.478 B.C lekker jaar.
dat het bederftquote:Op woensdag 12 januari 2005 15:41 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Wat word er hier eigelijk met 'oud' bedoelt?
Het verdampt alleen als je het in een omgeving zet met een temperatuur van meer dan 100 graden, dus niet bij kamertemperatuur.quote:Kan water echt oud worden? na verloop van tijd verdampt het...is het dan nog zuiver water?
Voor die bacterien zich vermenigvuldigen moet er echter iets zijn waar ze op kunnen leven. Water alleen is daarvoor niet genoeg. Er moeten dus eerst andere stoffen aanwezig zijn waar ze op kunnen teren, en dat is in het geval van zuiver water niet zo. Er kunnen wel van buitenaf stoffen in komen, maar zoveel zijn dit er niet.quote:zuiver wate (H2O)r in een ontsmette ruimte wordt idd niet oud..
maar kraanwater bevat nogal wat bacterien die zich kunnen gaan vermenigvuldigen na een tijd dat het water heel ranzig kan maken, dan noemen we het verrotten, maar het water (H2O) dat er tussen zit is nogsteeds eruit te halen en zuiver..
Daarmee impliceer je dat het de bacterien zijn die het water meerwaarde geven, maar dit bereik je ook door het water gewoon flink te koken. Ik heb zelf nooit het idee gehad dat gekookt water slechter smaakt (ondrinkbaar is het natuurlijk zeker niet).quote:Er bestaat ook doodwater. Volgens mij als je water te lang laat staan ( echt te lang ) gaan alle bacterïen dr uit, en wordt het dus "dood" water.
Keuringsdienst van Water?quote:Op donderdag 6 januari 2005 20:07 schreef DJ-Maurits het volgende:
[..]
Keuringsdienst van Waarde....
Je gaat toch niet beweren dat je KVW niet kent?quote:
Vooral dit vind ik erg relevant in je verhaalquote:Op donderdag 6 januari 2005 19:26 schreef Piemol het volgende:
Zit bij wat maten en die hebben in de woonkamer een computer...
psst, water verdampt altijd hoor.. Zelfs in ijsvorm, gaat het nog over van vast, naar gasvormig, zonder eerst vloeibaar te worden. het gaat alleen veel sneller als het kookt, maar het gebeurt echt wel.quote:Op zondag 16 januari 2005 07:39 schreef Speth het volgende:
[..]
Het verdampt alleen als je het in een omgeving zet met een temperatuur van meer dan 100 graden, dus niet bij kamertemperatuur.
[..]
Voor die bacterien zich vermenigvuldigen moet er echter iets zijn waar ze op kunnen leven. Water alleen is daarvoor niet genoeg. Er moeten dus eerst andere stoffen aanwezig zijn waar ze op kunnen teren, en dat is in het geval van zuiver water niet zo. Er kunnen wel van buitenaf stoffen in komen, maar zoveel zijn dit er niet.
Als je een glas goed ontsmet en schoonmaakt en daar redelijk zuiver water in giet (bijvoorbeeld door het eerst te koken), zal het een hele tijd kunnen blijven staan en drinkbaar blijven. Uiteindelijk zullen er steeds meer bacterien en andere deeltjes uit de lucht en vanaf het glas zich met het water vermengen, die allemaal als voedsel dienen voor elkaar, waardoor er in het water een klein ecosysteempje ontstaat en het op den duur wel ondrinkbaar wordt. Reken er echter maar op dat dit erg lang kan duren.
[..]
Daarmee impliceer je dat het de bacterien zijn die het water meerwaarde geven, maar dit bereik je ook door het water gewoon flink te koken. Ik heb zelf nooit het idee gehad dat gekookt water slechter smaakt (ondrinkbaar is het natuurlijk zeker niet).
[..]
Keuringsdienst van Water?
Maar als ik een glas water bij kamertemperatuur laat staan, is het over een paar maanden nog steeds niet verdampt, toch?quote:psst, water verdampt altijd hoor.. Zelfs in ijsvorm, gaat het nog over van vast, naar gasvormig, zonder eerst vloeibaar te worden. het gaat alleen veel sneller als het kookt, maar het gebeurt echt wel.
Lijkt me wel, eigenlijk. Ligt er in ieder geval aan de temperatuur en of de zon erop staat.quote:Op maandag 17 januari 2005 13:05 schreef Speth het volgende:
[..]
Maar als ik een glas water bij kamertemperatuur laat staan, is het over een paar maanden nog steeds niet verdampt, toch?
Water hoeft niet te koken om te verdampen.quote:Op maandag 17 januari 2005 13:05 schreef Speth het volgende:
Maar als ik een glas water bij kamertemperatuur laat staan, is het over een paar maanden nog steeds niet verdampt, toch?
Het frisse is er af.quote:Op dinsdag 18 januari 2005 01:42 schreef Mr.Noodle het volgende:
Oud misschien niet maar als je een dag je kraanwater in je kopje laat staan en je het dan opdrinkt, smaakt het iig een stukken minder lekker(water heeft geen smaak, maar toch.. kan het niet precies uitleggen)
Waarom niet... da's ook maar gewoon water met mineralen, net zoals kraanwater.quote:Op maandag 17 januari 2005 13:30 schreef pieter_pontiac het volgende:
En als je een aangebroken fles Spa Blauw ofzo bewarrd, kan dit ook gaan bederven
mee eensquote:Op donderdag 6 januari 2005 19:43 schreef Koenz0r het volgende:
water kan wel stoffig worden... dan valt er stof inen is het niet te zuipen
Was het niet zo dat verdampen ongeveer zo snel gaat, dat wanneer een glas water 10.000 jaar geleden vol was, het nu onder normale omstandigheden ongeveer voor de helft verdampt zou zijn?quote:Op donderdag 20 januari 2005 22:55 schreef JackyVie het volgende:
Ik denk dat een glas water dat je vijf weken naast je bed zet niet meer veel water zal bevatten hoor. En als je een bord water laat staan dan verdampt het water nog sneller.
Water wordt wel oud, maar dat heeft geen betekenis in het geval van zuiver water onder ideale omstandigheden. Maar in de praktijk is water dus altijd onzuiver en kan het dus bederven en oud worden.
ligt er maar net aan bij welke temperatuur je bedoelt...quote:Op vrijdag 21 januari 2005 07:48 schreef Alicey het volgende:
[..]
Was het niet zo dat verdampen ongeveer zo snel gaat, dat wanneer een glas water 10.000 jaar geleden vol was, het nu onder normale omstandigheden ongeveer voor de helft verdampt zou zijn?
Nou dat denk ik niet hoor. Ken je zo'n ding dat (vooral oude mensen) aan hun raditor hangen? Dat is gewoon zo een bakje water om te voorkomen dat de lucht te droog wordt. Ok, het is dicht bij de radiator wel iets warmer dan kamertemperatuur, maar zo'n bakje moet je wel vaker bijvullen dan om de 10 000 jaar, en het is groter dan een glas...quote:Op vrijdag 21 januari 2005 07:48 schreef Alicey het volgende:
[..]
Was het niet zo dat verdampen ongeveer zo snel gaat, dat wanneer een glas water 10.000 jaar geleden vol was, het nu onder normale omstandigheden ongeveer voor de helft verdampt zou zijn?
Dat lijkt mij eerlijk gezegd nogal sterk... Maar harde argumenten heb ik zelf nietquote:Op vrijdag 21 januari 2005 07:48 schreef Alicey het volgende:
Was het niet zo dat verdampen ongeveer zo snel gaat, dat wanneer een glas water 10.000 jaar geleden vol was, het nu onder normale omstandigheden ongeveer voor de helft verdampt zou zijn?
Mjah, ik haal weer eens een paar dingen door elkaar geloof ik.quote:Op vrijdag 21 januari 2005 12:20 schreef Maethor het volgende:
[..]
Dat lijkt mij eerlijk gezegd nogal sterk... Maar harde argumenten heb ik zelf niet
Dus... googleHet enige wat ik zo 1-2-3 kan vinden (er zijn veel parameters om rekening mee te houden, geen idee of dat hier wel allemaal gebeurt) is deze bron, waar ze gemeten hebben dat bij 20 graden Celcius, de verdampingsrate van water ongeveer 40 gram per vierkante meter per uur is. Om een idee te krijgen kunnen we dit wel even gebruiken
Aannames: in een glas water zit 0.2 L water, wat 0.2 kg = 200 g weegt, de straal van de waterkolom is zo'n 4 cm = 0.04 m, wat maakt dat de oppervlakte ervan zo'n 0.005 vierkante meter is. En de kamertemperatuur is 20 graden Celcius uiteraard
Ok, 40 g/m2/h = 40 g/h per m2. Voor 0.005 m2 gaat het dus om 40*0.005 = 0.2 g/h.
We hebben 200 g water, en per uur verdampt er 0.2 g, dus zou het glas in 200/0.2= 1000 h (40 dagen) leeg moeten zijn.
Nogmaals: dit is een hele grove indruk, aangezien er vast een hoop parameters zijn waarmee ik geen rekening heb gehouden.
Maar voor mn gevoel komt 40 dagen er dichter bij dan >10000 jaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |