meteen als-tie op een chippie van een telefoonkaart pastquote:Op vrijdag 9 juni 2006 20:48 schreef schatje het volgende:
*schopje*
Wanneer komt de verfilming van de Broncode eigenlijk uit? En door wie worden de hoofdrollen vertolkt? Weet iemand misschien dat?
quote:Op vrijdag 9 juni 2006 20:48 schreef schatje het volgende:
*schopje*
Wanneer komt de verfilming van de Broncode eigenlijk uit? En door wie worden de hoofdrollen vertolkt? Weet iemand misschien dat?
Per bit?quote:Op woensdag 4 oktober 2006 21:46 schreef BabeWatcher het volgende:
Niet te geloven dat het mensen nog steeds bezig houdt.
Ik zal nog een keer even dat rekensommetje knippen en plakken
1 film = 120 minuten * 60 (seconde per minuut) * 24 ( frames per seconde) = 172800 frames
4 kilobyte = 4096 * 8 (bits per byte) = 32768 bits
reken maar na: grofweg 5 frames per BIT. Vijf plaatjes alleen in een 0 of 1 opslaan, resolutie van dat plaatje nog buiten beschouwing en over geluid (5.1) is nog helemaal niks gezegd.
Echt een meesteroplichter, die Jan S. Als hij nog geleefd had was hij met al zijn miljoenen naar de Filipijnen gevlucht.
Maar nu ben ik er bijquote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:14 schreef rekenwonder het volgende:
Here we go again...
Hij stelde ook dat het mysterieuze kastje bestond uit 5x 75mb ofzo? En hij heeft blijkbaar een demonstratie gegeven waarop hij op een laptop (en dit is al jaren terug he) 16 films tegelijk voor/achteruit spoelde. Nou, 5x 75mb...MB megabyte....dat is een binair stelsel. Hij demonstreerde het op een laptop, die werkt ook volgens het binaire stelsel, de key die je in het kastje in moest voeren zou op een memorystick van X mb passen...OOK binair stelsel.quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:07 schreef whosvegas het volgende:
[..]
Per bit?
Hij beweerde toch dat hij gebruik maakte van een ander stelsel, als het binaire?
Kan niet, is al uitgelegd. Het is wel een vorm van compressie trouwens. Lees de vorige topics mensen !quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:23 schreef longinus het volgende:
Maar hij beweerde dat het geen compressie was, met compressie zou het onmogelijk zijn.
Misschien rekende hij de film terug tot een som, deze som is veel kleiner als het antwoord wat het oplevert.
2 tot de macht 64 geeft een grotere uitkomst als de som.
Als jij nu eens eerst er voor zorgt dat je überhaupt begrijpt wat je post...quote:Op woensdag 4 oktober 2006 22:07 schreef whosvegas het volgende:
[..]
Per bit?
Hij beweerde toch dat hij gebruik maakte van een ander stelsel, als het binaire?
quote:Op donderdag 5 oktober 2006 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij nu eens eerst er voor zorgt dat je überhaupt begrijpt wat je post...
Je hebt het bijna begrepen, op één ding na, het is voor cashbare miljoenen niet relevant of de uitvinding niet werkte of wel. Zolang mensen het maar geloven.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 13:31 schreef huupia34 het volgende:
vond het boek top . blijft voor mij een groot mysterie hoe hij al die grote jongens miljoenen uit hun zak wist te kloppen als het( schijnbaar) niet werkte.
hoe zat het dan met die demonstraties ?
volgens mij is het gewoon gejat door pieper en consorten.
de uitvinding was waarschijnlijk meer waard voor ze als hij achter slot en grendel was.
Dit jaar ook nog wel. Er zou een spelcomputer worden uigebracht, maar bleek op het laatst toch allemaal niet door te gana, ben alleen even de naam kwijt van het ding..quote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het bijna begrepen, op één ding na, het is voor cashbare miljoenen niet relevant of de uitvinding niet werkte of wel. Zolang mensen het maar geloven.
De vakuitdrukking voor dit soort technologie is Vaporware, er wordt gebakken lucht verkocht. Als je de technologie publicaties van eind jaren 90 eens na slaat kom je veel meer van dit soort vaporware tegen.
Nee, als je afgaat op de beweringen die worden gedaan omtrent de zaak-Sloot dan kun je alleen maar tot de conclusie komen dat het niet kan. Vrij simpel. Daarnaast zijn alle bronnen die info geven omtrent Sloot en zijn vinding al discutabel. Ik heb in die topics veel voorbij zien komen van "Sloot zei, X zei, Y zei". Daar koop ik allemaal niets voor. Er is op 1 velletje aantekeningen en een patent (als ik het me goed herinner) niets over van die hele uitvinding. Dat patent is nietszeggend, en de aantekeningen ook.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:48 schreef Orwell het volgende:
een bewering doen dat iets ONMOGELIJK is, is bijna altijd dubieus
het impliceert dat men ALLE MOGELIJKHEDEN is nagegaan en 1 voor 1 heeft ge-elimineerd
Je begrijpt er niet veel van, niet? En je wil gewoon dat het hele Jan Sloot verhaal klopt omdat het dan zo mooi is...quote:Op donderdag 5 oktober 2006 14:48 schreef Orwell het volgende:
een bewering doen dat iets ONMOGELIJK is, is bijna altijd dubieus
het impliceert dat men ALLE MOGELIJKHEDEN is nagegaan en 1 voor 1 heeft ge-elimineerd
Ach ja, zo is Fred Hopper ook nog steeds in de markt met de zg Driedimensionale zoek algoritmes voor databanken. Heb eens met de Algemeen Directeur daar zitten praten, wat een gebakken luchtverkopers, en veel bedrijven vallen er nog steeds voor.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 15:07 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Dit jaar ook nog wel. Er zou een spelcomputer worden uigebracht, maar bleek op het laatst toch allemaal niet door te gana, ben alleen even de naam kwijt van het ding..
tututuh..ik poneer slechts een stelling..niet te veel invullen, hoor..quote:Op donderdag 5 oktober 2006 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je begrijpt er niet veel van, niet? En je wil gewoon dat het hele Jan Sloot verhaal klopt omdat het dan zo mooi is...
Als jij nu je eens verdiept in Compressie en algoritmes, en dat begint te begrijpen ben je ook inhoudelijk in staat hier eens wat over te zeggen. Tot die tijd doe je uitspraken over zaken die je zelfs niet begint te begrijpen. Maar dat is niet erg hoor, dat deden de investeerders ook niet, en het maakt oplichters het leven gemakkelijk dat er goedgelovíge mensen zijn.
Maar houd je er aub van verre om te denken dat je mensen die het wel doorhebben de les kan lezen.
quote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:01 schreef Orwell het volgende:
[..]
tututuh..ik poneer slechts een stelling..niet te veel invullen, hoor..
jij redeneert op basis van de voor jouw beschikbare kennis met jou 'beperkte' intelligentie.
hoe kun je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet?
of heb je al een Nobelprijs in je prijzenkast staan?
We hebben het niet over minder dan 1% maar over ongeveer 5 frames per BIT. Vijf plaatjes alleen in een 0 of 1 opslaan..quote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:06 schreef dvr het volgende:
Ongetwijfeld is over deze zaak alles wel al zo'n beetje gezegd, maar vanweg het gehamer van sommigen op conventionele wiskunde en compressiemethoden die het ongelijk van Sloot zouden aantonen, vraag ik me af: Heeft Sloot überhaupt ooit beweerd dat input en output van zijn systeem identiek (dwz lossless) zijn?
En zo niet, kan iemand aangeven welke besparing een goed fractaal algoritme tegenwoordig ongeveer oplevert? Ik sta zelf bijvoorbeeld altijd weer verbaasd over de hoge kwaliteit van foto's die met JPEG2 tot minder dan 1% van hun reguliere omvang zijn teruggebracht.
iemand riep eerder iets over een ander stelsel dan het binaire.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
.. Vijf plaatjes alleen in een 0 of 1 opslaan..
..
Dat maakt niets uit, een bit is de kleinste hoeveelheid informatie die er kan zijn, 1 of 0, doet er niet toe wat voor een systeem je gebruikt, het is analoog of digitaal, en aangezien het om Telefoonkaarten ging, was het niet analoogquote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:38 schreef SlimShady het volgende:
[..]
iemand riep eerder iets over een ander stelsel dan het binaire.
bijv hexadecimaal. dat stelsel is sowieso geniaal.
en het 'leek' (twijfel nog steeds) me best werkbaar.
als iemand bovenstaande tegenspreekt ben ik van m'n twijfels af.
Stug volhouden, niet?quote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:55 schreef dvr het volgende:
De cijfers klinken inderdaad uitermate onwaarschijnlijk, maar 'uitermate onwaarschijnlijk' is nog net niet 'onmogelijk', en dat resterende promilletje aan waarschijnlijkheid is nou net waar de mooiste uitvindingen uit zijn voortgekomen; als je in 1800 over radio of luchtvaart was begonnen was je ook in een dwangbuis weggezet.
Als Sloot's idee uit een radicaal andere denkwijze voortkwam, mag het geen verbazing wekken dat je er met conventionele redenaties niet uitkomt, sterker, die zijn dan bij voorbaat zinloos. Je zult met me eens zijn dat het, hoewel modieus, onwetenschappelijk zou zijn om te stellen dat er nooit meer uitvindingen gedaan zullen worden die naar de huidige inzichten ondenkbaar zijn.
We kunnen met deze discussie dus twee kanten op: besluiten dat Sloot's verhaal uitermate onwaarschijnlijk is en het daar bij laten, of proberen te achterhalen wat hij bedoelde met zijn 'nieuwe alfabet'. Omwille van dat laatste wil ik nog steeds graag weten of hij losslessness claimde of niet.
Jawel. Als je afgaat op wat er volgens bronnen rond Sloot beweerd werd, en je gaat DAAROP af, dan kun je zeggen dat het niet kan, omdat er door die bronnen wordt gezegd dat er op een laptop werd afgespeeld (die binair werkt) en dat deel van de uitvinding een kastje van 5x 75mb was. Megabyte, wat ook terugkomt op een binair systeem. Je kunt praten wat je wil, maar uiteindelijk werd het afgespeeld op een binair apparaat, wat dus een binaire code definieert.quote:Op donderdag 5 oktober 2006 16:55 schreef dvr het volgende:
De cijfers klinken inderdaad uitermate onwaarschijnlijk, maar 'uitermate onwaarschijnlijk' is nog net niet 'onmogelijk', en dat resterende promilletje aan waarschijnlijkheid is nou net waar de mooiste uitvindingen uit zijn voortgekomen; als je in 1800 over radio of luchtvaart was begonnen was je ook in een dwangbuis weggezet.
Als Sloot's idee uit een radicaal andere denkwijze voortkwam, mag het geen verbazing wekken dat je er met conventionele redenaties niet uitkomt, sterker, die zijn dan bij voorbaat zinloos. Je zult met me eens zijn dat het, hoewel modieus, onwetenschappelijk zou zijn om te stellen dat er nooit meer uitvindingen gedaan zullen worden die naar de huidige inzichten ondenkbaar zijn.
We kunnen met deze discussie dus twee kanten op: besluiten dat Sloot's verhaal uitermate onwaarschijnlijk is en het daar bij laten, of proberen te achterhalen wat hij bedoelde met zijn 'nieuwe alfabet'. Omwille van dat laatste wil ik nog steeds graag weten of hij losslessness claimde of niet.
Ach, een mens moet hopenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |