abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23800739
Vegetarisch eten is ook erg lekker zou ik best mijn hele leven kunnen eten denkik.
  maandag 6 december 2004 @ 15:59:28 #27
14623 kEUS
to cow or not to cow.
pi_23800806
entrecote met kruidenboter, frietjes en sla :-)
  maandag 6 december 2004 @ 21:35:08 #28
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23807486
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 6 december 2004 @ 21:57:10 #29
20641 portier
Parkeer binnen de vakken!
pi_23807934
Onvervalste TVP.
Ik heb trouwens een tijd geleden ook wel eens speciaal vegetarisch gekookt, had toen gewoon een receptje uit de Allerhande gehaald, die staan op categrorie. Was iets met rijst, een rood prutje (dat heb ik nog steeds in de kast staan, 1x gebruikt ) en cashewnoten. Kan het recept niet meer vinden, maar er staan iig erg veel makkelijke en lekkere dingen.
GEILE VROUWPERSONEN!
Als je je doelen hebt bereikt heb je de lat te laag gelegd.
If a butterfly flaps its wings on one side of the world, the ripple effect could cause a tempest on the other --Chaos theory
pi_23808656
quote:
Op maandag 6 december 2004 15:25 schreef shmoopy het volgende:
Een lekkere verse pasta, bijv spaghettini, met olijfolie, knoflook en verschillende soorten gebakken champignons, dus oesterzwammen, kastanje-champi's enz.
Wat verse Pramezaanse kaas erover en klaar ben je.
Doe je er een mooie salade naast met geitenkaas en honing.

* Plunderbunny krijgt spontaan honger, ondanks de "dag-na-sinterklaas-misselijkheid"
pi_23817749
Bij romantisch eten, moet je oppassen met teveel vet.
Van vet ga je uit je bek stinken, en je lichaam moet er hard voor werken. Bij romantiek wil je je lichaam juist fit houden voor "andere" dingen! Hartige taarten zijn vaak baggervet.

Ik stel dus een lichte maaltijd voor, met veel vruchten en vruchtgroenten! Vruchten/vruchtgroenten zijn de voortplantingsorganen van de natuur, dus geil!

Vooraf: Salade van geroosterde paprika's. Eventueel met buffelmozzarella. Overdropen met olijfolie.
Hoofd: Gesmoorde aubergine en witte reuzenbonen met tomatensaus.
Na: geroosterde tropische vruchten, met honing overdropen.
pi_23849651
Date is geweest... was een suc6 !

ik heb een hartige taart gemaakt van bladerdeeg, tomaat (zonder de pitjes), championnetjes, uitje, saus en wat kaas.
Daarbij heb ik nog een simpele salade gemaakt met wat tomaatjes, paprika, pijnboompitjes en een honing mosterd sausje.... Heerlijk !!
  dinsdag 14 december 2004 @ 05:42:33 #33
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_23960370
quote:
Op maandag 6 december 2004 13:53 schreef Babbelzz het volgende:
www.vegetopia.nl
www.vegatopia.nl is het
  dinsdag 14 december 2004 @ 05:44:20 #34
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_23960376
quote:
Op maandag 6 december 2004 15:08 schreef hassanjassan het volgende:
Maarre als ze een veganist is, dan houdt je creativiteit snel op denk ik.
Waarom? Je moest eens weten wat voor lekkere creatieve veganistische gerechten je kan maken. Die keuken is ontelbaar groot.
pi_23980546
Nog iets romantisch:
Groenten beetgaar koken en even roerbakken met wat kerrie. Serveren met zilvervliesrijst. Die kan je in een kopje duwen en op het bord doen, ziet er leuk uit. Toefje creme fraiche erbij en wat gewelde abrikozen. Eventueel wat gehakte cashewnoten erover strooien.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23986883
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 05:44 schreef TechXP het volgende:

[..]

Waarom? Je moest eens weten wat voor lekkere creatieve veganistische gerechten je kan maken. Die keuken is ontelbaar groot.
vegetarisch ok, maar veganistisch. Ik ben een paar keer naar een paar restaurants geweest en elke keer kreeg ik hetzelfde, althans dezelfde kookideeen.

Ik lees zo bijv. op vegatopia iets over sambal goreng boontjes...is allemaal goed, maar helaas kan je dus niet petis erin stoppen, oftwel garnalenpasta, dat geeft nl. die echte indon. smaak eraan.

En voor tahoe en tempe zijn er ook veel recpeten van, maar veel beperkter als dat jem et vlees hebt.

Ik zou voor TS aanbevelen om alstie indon. wil koken, om tahoe telor te maken (mits dat ook kan, eieren gebruiken) of anders tempeh goreng met een heel lekker pindasausje (pindakaas van de appie met stukje noot, ketjap manis, peper, zout suiker, knoflook, beetje water en mengen maar)....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 16 december 2004 @ 06:26:53 #37
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_24005397
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:23 schreef hassanjassan het volgende:
vegetarisch ok, maar veganistisch. Ik ben een paar keer naar een paar restaurants geweest en elke keer kreeg ik hetzelfde, althans dezelfde kookideeen.
Duh.. je moet ook niet naar restaurants.... in NL is het aanbod bedroevend qua creatief veganistisch eten. Je moet zijn bij de hobbyisten juist. Kijk op het forum van vegatopia. Iedereen is er met eten bezig en er kan veel gemaakt worden.
quote:
Ik lees zo bijv. op vegatopia iets over sambal goreng boontjes...is allemaal goed, maar helaas kan je dus niet petis erin stoppen, oftwel garnalenpasta, dat geeft nl. die echte indon. smaak eraan.
Bestaat de 'indonesische' smaak niet juist uit kruidenmengsels enzo. Dan is het vast wel na te maken. Maar goed ik heb volgens mij amper indonesisch gegeten.
quote:
En voor tahoe en tempe zijn er ook veel recpeten van, maar veel beperkter als dat jem et vlees hebt.
Ik denk dat de vleeskeuken erg beperkt juist is. Het is echt niet creatief.
  Moderator donderdag 16 december 2004 @ 12:17:20 #38
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_24009412
quote:
Op donderdag 16 december 2004 06:26 schreef TechXP het volgende:
Ik denk dat de vleeskeuken erg beperkt juist is. Het is echt niet creatief.
Het lijkt mij dat de kok dit bepaalt.
Vegetariërs claimen wel eens dat hun keuken creatiever is omdat ze hiertoe gedwongen worden. Dat is ten dele wel waar denk ik, maar in de praktijk hebben ook vegetariërs heus niet altijd zin in "gedoe", en komt het gewoon neer op kaas, noten en eieren als vleesvervanger, of een kant-en-klare vegaburger uit de super. M.a.w: vegetariërs hebben net zo goed hun stokpaardjes als vleeseters, het zijn niet per definitie creatievere koks.

Tot slot: de "vleeskeuken", zoals jij dat noemt, is goed beschouwd natuurlijk juist mínder beperkt dan de vegetarische keuken. Mensen die vlees en vis eten, kunnen álles eten wat uit de vegetarische keuken komt, en daar bovenóp ook nog vlees en vis.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_24010096
quote:
Op donderdag 16 december 2004 06:26 schreef TechXP het volgende:

[..]

Duh.. je moet ook niet naar restaurants.... in NL is het aanbod bedroevend qua creatief veganistisch eten. Je moet zijn bij de hobbyisten juist. Kijk op het forum van vegatopia. Iedereen is er met eten bezig en er kan veel gemaakt worden.
[..]

Bestaat de 'indonesische' smaak niet juist uit kruidenmengsels enzo. Dan is het vast wel na te maken. Maar goed ik heb volgens mij amper indonesisch gegeten.
[..]

Ik denk dat de vleeskeuken erg beperkt juist is. Het is echt niet creatief.
Ik dacht juist dat ik naar een resaurant ging omdat de kok meestal veel meer ervaring heeft met dat eten dan ik.Die weet precies wat waar bij past. Wat ik overigens wel tof vind, is dat als ik in een beetje goed europees rest. eet en om vegetarisch vraag, dat soms de kok komt en vraagt wat ik zou willen hebben, dat is me al drie keer overkomen. En dan vraag ik meestal wel iets orgineels, dus of een aparte combi, maar niet de eeuwige gebakken kaas of couscous met rozijnen en noten enzo. En het is me tot nu toe pas 1 keer echt tegengevallen, maar ikvond het gewoon allemaal echt hetzelfde smaken en vooral omdat ik niet vegetarisch ben, mis ik de smaak van vlees of vis, de dierlijke elementen zeg maar.

Indon. eten is zeker niet alleen maar kruidenmengels maken, het is waar dat het heel erg leunt op de kruiden, maar dat maakt het nou juist lekker. Alhoewel rundvlees en varkensvlees ook heel goed smaken als je het alleen maar roostert. Indon. eten heeft ook een onwijze vegetarische keuken, te meer omdat je alsnog met al die kruiden zoveel kanten op kan.

Come to think of it: de indiers kunnen er ook behoorlijk wat van. Ik heb veel vaker indiaas vegetarisch gegeten. Dit is ook een keuken die erg leunt op kruiden en DAT vind ik vegetarisch WEL super, in tegenstelling tot europees veg. eten. Curry's allerlei groenten gesmoord in een typsiche saus met een naanbrood ofzo...yam yam
quote:
Op donderdag 16 december 2004 12:17 schreef Gert het volgende:

[..]

Het lijkt mij dat de kok dit bepaalt.
Vegetariërs claimen wel eens dat hun keuken creatiever is omdat ze hiertoe gedwongen worden. Dat is ten dele wel waar denk ik, maar in de praktijk hebben ook vegetariërs heus niet altijd zin in "gedoe", en komt het gewoon neer op kaas, noten en eieren als vleesvervanger, of een kant-en-klare vegaburger uit de super. M.a.w: vegetariërs hebben net zo goed hun stokpaardjes als vleeseters, het zijn niet per definitie creatievere koks.

Tot slot: de "vleeskeuken", zoals jij dat noemt, is goed beschouwd natuurlijk juist mínder beperkt dan de vegetarische keuken. Mensen die vlees en vis eten, kunnen álles eten wat uit de vegetarische keuken komt, en daar bovenóp ook nog vlees en vis.
Dat is precies wat ik wilde zeggen. non-veg. hebben veel en veel meer keuzes om een gerecht te maken. Daarbij komt ook nog dat ik orgaanvlees niet schuw. Darmen, ruggemerg, lever, nier, hart, hersenen, maag, mits goed schoongemaakt en goed bereidt is het niet te versmaden.

Punt is, met veg. kan je heel veel creative kanten op, de dwang om creatief te moeten zijn en daarom ook creatiever zijn is ook waar, maar niet geheel.

Als TS romantisch en veg. wil koken, dan geldt de aloude regel dat liefde door de maag gaat. Als je het mooi aankleedt, de kamer, de tafel en mooi bestek en servies, dan ben je al een heel eind. Dan nog laten zien dat je (veel) moeite doet voor het eten en dus ook een hele mooie presentatie maakt, dan ben je praktisch binnen. Zo heb ik zelf al menig vrouwmens weten te "betoveren".

Maar zelf vind ik veg. eten gewoon saai, daarom eet ik het ook zelden, maar goed ik moet gewoon meer dat spul eten....op naar de reform winkel
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_24023043
Ik heb eens een beginnend vegetarier zo lekker laten eten, dat hij niet geloofde dat het vegetarisch was, hahahaha.
Was gewoon indisch, in elk kookboek te vinden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 20 december 2004 @ 15:28:07 #41
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_24102861
quote:
Op donderdag 16 december 2004 12:17 schreef Gert het volgende:
Het lijkt mij dat de kok dit bepaalt.
Vegetariërs claimen wel eens dat hun keuken creatiever is omdat ze hiertoe gedwongen worden. Dat is ten dele wel waar denk ik, maar in de praktijk hebben ook vegetariërs heus niet altijd zin in "gedoe", en komt het gewoon neer op kaas, noten en eieren als vleesvervanger, of een kant-en-klare vegaburger uit de super. M.a.w: vegetariërs hebben net zo goed hun stokpaardjes als vleeseters, het zijn niet per definitie creatievere koks.
Zullen we het maar houden op dat de kok het bepaald Dat lijkt me logischer ja..
quote:
Tot slot: de "vleeskeuken", zoals jij dat noemt, is goed beschouwd natuurlijk juist mínder beperkt dan de vegetarische keuken. Mensen die vlees en vis eten, kunnen álles eten wat uit de vegetarische keuken komt, en daar bovenóp ook nog vlees en vis.
Nou een vleesgerecht is:

- stuk vlees + garnering (groente/fruit)

En een vegetarisch gerecht is:

- groente, fruit (met tarwe-achtige dingen of tofu/soja-based) + garnering

Een heel verschil.


[/quote]
  maandag 20 december 2004 @ 15:47:12 #42
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_24103096
quote:
Op donderdag 16 december 2004 12:50 schreef hassanjassan het volgende:
Ik dacht juist dat ik naar een resaurant ging omdat de kok meestal veel meer ervaring heeft met dat eten dan ik.Die weet precies wat waar bij past. Wat ik overigens wel tof vind, is dat als ik in een beetje goed europees rest. eet en om vegetarisch vraag, dat soms de kok komt en vraagt wat ik zou willen hebben, dat is me al drie keer overkomen.
Ik heb dat nog niet gehad dat de kok komt om te vragen. In griekenland kreeg ik gewoon een pasta met wat groente. Dat stond al bijna op de kaart. En hier in Curacao waar ik elke dag buiten de deur eet, is de creativiteit nog niet echt hoog geweest. Maar goed dat wist ik wel van te voren. Hier gaat het vooral om functioneel eten (voor de voedingsstoffen).
quote:
En dan vraag ik meestal wel iets orgineels, dus of een aparte combi, maar niet de eeuwige gebakken kaas of couscous met rozijnen en noten enzo. En het is me tot nu toe pas 1 keer echt tegengevallen, maar ikvond het gewoon allemaal echt hetzelfde smaken en vooral omdat ik niet vegetarisch ben, mis ik de smaak van vlees of vis, de dierlijke elementen zeg maar.
Tjsa, de gewone gemiddelde kok weet er niets van te maken en de professionele ook niet. Je moet een kok hebben die van lekker eten houdt en vegetarier is. En meer voor plezier doen. Zo ben ik ga ik naar 'eetfeestjes' met andere vegetariers en veganisten. Ieder maakt wat klaar. En iedereen eet van elkaars eten. Tot nu toe vele originele en lekkere dingen gehad.
quote:
Indon. eten is zeker niet alleen maar kruidenmengels maken, het is waar dat het heel erg leunt op de kruiden, maar dat maakt het nou juist lekker. Alhoewel rundvlees en varkensvlees ook heel goed smaken als je het alleen maar roostert. Indon. eten heeft ook een onwijze vegetarische keuken, te meer omdat je alsnog met al die kruiden zoveel kanten op kan.
Ik denk niet dat geroostert rundvlees iets speciaals indonesisch is. Kruiden zijn idd goed, maar ik denk dat 'zwaar' gekruid eten ook wel je smaak weghoud van hoe eten echt smaakt. Ik had vernomen dat als je een tijd 'raw food' eet dat je dan echte smaken proeft van het eten.
quote:
Come to think of it: de indiers kunnen er ook behoorlijk wat van. Ik heb veel vaker indiaas vegetarisch gegeten. Dit is ook een keuken die erg leunt op kruiden en DAT vind ik vegetarisch WEL super, in tegenstelling tot europees veg. eten. Curry's allerlei groenten gesmoord in een typsiche saus met een naanbrood ofzo...yam yam
Ik hou zelf wel van gekruid eten, dus zal de indisch eten ook wel lekker vinden. Misschien is europees eten van zichzelf ook wel beperkt.
  donderdag 3 februari 2005 @ 18:38:16 #43
102469 BoomBoom
Can you hear me?
pi_24905983
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 05:42 schreef TechXP het volgende:

[..]

www.vegatopia.nl is het
Via deze site kun je op een pagina met allemaal recepten komen (Jan's Keuken). Zeer handig en ook onderverdeeld in voor-, hoofd-, en nagerecht. Alleen nergens staat vermeld voor hoeveel personen zo'n recept bedoeld is. Kun je er dan vanuit gaan dat het standaard voor 4 personen is, of is er een andere standaard?

Of kun je zoiets aan de hoeveelheden (hier, bijvoorbeeld) schatten?
pi_24910498
De Indische keuken heeft kruidenmengsels ja, net als veel andere Aziatische keukens. IMHO is trassi een smaakmaker, net als in andere topics ansjovis genoemd wordt als smaakmaker. Ik kook altijd zonder trassi en in het diner voor de vegetarische gast heb ik het zeker niet gemist.
BoomBoom, in een ander kookboek kan je vast wel vinden voor hoeveel personen 500 gr bloemkool is bedoeld. Meestal gaan recepten uit van 4 personen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24915268
Vegatopia is zooo
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')