abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29184199
Hallo,

Ik heb me gisteren ook laten verleiden tot het kopen van zo'n ijsmachine van aigger bij het Kruidvat. Nu is me niet helemaal duidelijk wanneer ik het mengsel voor bijvoorbeeld roomijs in de machine moet schudden. Moet het mengsel eerst in de ijskast afkoelen? Of kan het meteen de machine in? dat stond immers niet zo heel duidelijk ik mijn boekje, dus - ongeduldig als ik ben - heb ik gekozen voor het laaste, daarna 35 minuten laten draaien en nog een half uur of zo in de vriezer. Het was meer milkshake toen ik het eruit haalde en aan de randen al heel hard. Niet te min erg lekker.... Maar hoe hoort het ijs te zijn? Echt hard, of kan je er ook smeuig ijs mee maken?

BEdankt voor jullie tijd!

Groetjes Jaantje
pi_29193814
Hoi Jaantje,
Ik heb dezelfde ijsmachine als jij, en als ik het zo lees zou het eigenlijk gewoon goed moeten zijn... Misschien was het ijsbeslag iets 'te nat' ofzo?
Ik doe er meestal een zakje Klopklop bij, dan zit er wat meer droge stof bij en smaakt het ook wat romiger.

Het kan ook zijn dat de bak van de machine nog niet koud genoeg was, hij moet minimaal 18 uur (liefst 24 uur) in de vriezer gestaan hebben voor elk gebruik.
Zelf doe ik het ijsbeslag altijd meteen in de machine, je hoeft het dus niet eerst in de koelkast te zetten. En ik laat 'm vaak ook iets langer draaien dan 35 minuten, meestal 40 of 45, dat geeft een beter resultaat over het algemeen. En dan dus nog een half uurtje in de vriezer zetten.

IJs hoort eigenlijk niet 'keihard' bevroren te zijn, maar lekker smeuig, zodat je het goed eruit kunt scheppen (en niet op ijskristallen zit te kauwen ).

Ik zou het gewoon nog eens proberen als ik jou was, zo te horen heb je niet echt iets fout gedaan ofzo, dus met bovenstaande tips moet het wel lukken dacht ik zo.

Succes ermee alvast!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29193859
Oh ja, en voor lekkere ijsrecepten kan je hier terecht: (klik op de blauwe link)

Wie heeft een lekker ijsrecept?

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29194088
Ik heb mijn roomijsbeslag 24 uur in de koelkast laten afkoelen, toen had ik na 20 min. prima ijs. Dat heb ik idd nog even in de vriezer gezet. Het moet wel smeuiig blijven, anders is het niet te eten (dus ik raad je aan om die bak meteen leeg te eten bij mij was het de dag erna niet meer zo lekker als vers).
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_29198923
Inderdaad zo'n keihard ijs is niks....ben nu citroensorbet aan het maken, misschien is dat wat makkelijker voor beginners Ik denk inderdaad dat de bak niet koud genoeg was, had hem wel 18 uur in de vriezer gezet maar in de onderste lade, die koelt natuurlijk niet zo snel als de bovenste waar ik fast freeze heb....dus nu even veranderd... we zullen zien wat het wordt! bedankt in ieder geval voor de tips!
pi_29206227
Graag gedaan... Het zal dan inderdaad wel aan de lades gelegen hebben.
Lijkt me trouwens heerlijk zeg, citroensorbetijs. Moet ik ook eens gaan maken eigenlijk!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29913853
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:10:23 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29913989
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:05 schreef Urnie538 het volgende:
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
ja dat klopt
quote:
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Niet echt, je moet veel lucht in het ijs brengen als je het wilt voorkomen, en dat lukt niet met een kruidvatapparaatje.

Maar waarom zou je ijs willen invriezen als je het vers kan maken? Versgemaakt ijs is veel lekkerder, dat is het hele punt van een ijsmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:48:46 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915137
je kan ook, als het al een beetje smeuïg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:07:34 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29915795
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:48 schreef zoalshetis het volgende:
je kan ook, als het al een beetje smeuïg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:11:49 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915916
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:20:34 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916216
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:22:42 #63
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916279
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:28:03 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916464
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:22 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:34:39 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916652
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:51:27 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29917093
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:34 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39669970
De Kruidvat en het trekpleister hebben het apparaat ook weer in de aanbieding
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  zondag 9 juli 2006 @ 21:30:03 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39670468
Heb recent een dergelijk apparaat getest, maar moet zeggen, geschenkt is nog te duur, wat een absoluut waardeloos apparaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 09:40:38 #69
120482 mirugai
very fishy
pi_39682748
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
  maandag 10 juli 2006 @ 09:46:05 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39682868
quote:
Op maandag 10 juli 2006 09:40 schreef mirugai het volgende:
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
Klinkt goed, maar heb er nooit mee gewerkt
Hij is volgens mij wel erg groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 10:06:39 #71
120482 mirugai
very fishy
pi_39683191
Ik heb nu ook zo'n kruidvat ding. Het is geen fantastisch apparaat, maar voor mij wel een goede aanschaf geweest om uit te vissen of het zelf ijs maken me zou bevallen.
Zelf ijs maken is toch wel erg leuk, dus ik overweeg zo'n nemox. De afmetingen zijn trouwens 38x27x22
en ik zie nu dat ie in Duitsland voor dertig euro minder te vinden is...
pi_39683586
Hmmm vanavond mijn Aiggertje maar weer eens in het vriesvak proppen en gaan bedenken wat voor ijs ik ga maken

Voordeel van ijs maken en meteen opeten is dat je de machine meteen schoonmaakt en meestal is ie dan nog niet ontdooit, hoef je niet zo lang te wachten tot je de volgende smaak kunt gaan maken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_39686482
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
  maandag 10 juli 2006 @ 12:27:46 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39686562
quote:
Op maandag 10 juli 2006 12:25 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
ja, maar gooi chocolade (eventueel gesmolten, voor echte straciatella) of koek pas op het allerlaatst in als het ijs al klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39691438
Ik heb dat Aigger machientje toch maar gekocht en eens kijken wat het doet
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')