abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23824643
quote:
Op dinsdag 7 december 2004 23:42 schreef Killer_Mom het volgende:
kerstavond, wokken of gourmetten , zo vaak gedaan, nu een keer niet,
eigenlijk willen we gewoon op de bank hangen, kletsen, en iets te eten, en zo dat niet een iemand de hele tijd in de keuken staat.

iniedergeval iets wat je van tevoren kunt maken,

eigenlijk ben ik nog niet verder als garnalen coctail.
of iets in bladerdeeg,
koude hapjes, met vis of zo
geen idee
Misschien iets van een stoofschotel? Die kun je vaak de dag ervoor al klaar maken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23824870
quote:
Op woensdag 8 december 2004 00:15 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Misschien iets van een stoofschotel? Die kun je vaak de dag ervoor al klaar maken
ja, dat is ook zo, maar dat is meteen eten, en opruimen.

ik zoek iets , dat je de oven aanzet, en dan iests wat je van tevoren klaar hebt staan er inschuift.

bitterballen in de frietpan vind ik zelf niks, mag iets " luxer" zijn
De Puta Madre
pi_23824945
quote:
Op woensdag 8 december 2004 00:29 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

ja, dat is ook zo, maar dat is meteen eten, en opruimen.

ik zoek iets , dat je de oven aanzet, en dan iests wat je van tevoren klaar hebt staan er inschuift.

bitterballen in de frietpan vind ik zelf niks, mag iets " luxer" zijn
Ik heb in dit topic een diner gepost dat ik vrijdag moet maken (ingehuurd). Maar dat voorgerecht is best leuke en 'luxe'. Je kunt het gewoon overdag even maken en dan 's avonds even in de oven schuiven... kan je het recept wel geven...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23825060
Gebakken pinguin met rucola sla en stoofpeertjes. Wordt weer een hele klus, want ik mag koken dit jaar.
How could it hurt you when it looks so good...
pi_23825138
Soepie: Kervelsoep (uit moestuin) met Hollandse garnaaltjes

Hoofd: Kabeljauw in pancetta met kruiden/spinazie risotto en nog iets van groenten

Toe: Kuipje van filodeeg, gevuld met appel en honing in een plasje kaneelzabaglione


graag, t zweet breekt me uit bij deze kookkunsten,
eerlijk, ik vind koken leuk, hoe krijg ik t op tafel?
ik wacht op je recept ,
De Puta Madre
pi_23825215
...misschien staat het ook in dat kookboek???
How could it hurt you when it looks so good...
pi_23825254
quote:
Op woensdag 8 december 2004 00:42 schreef Davidboaz het volgende:
Gebakken pinguin met rucola sla en stoofpeertjes. Wordt weer een hele klus, want ik mag koken dit jaar.
sla en peren is een makkie, maar hoe krijg ik heel die verzameling LINUX pinguins in de pan,
en iedereen wijsmaken dat t geen konijn is,
* weet t niet meer*
De Puta Madre
pi_23825270
quote:
Op woensdag 8 december 2004 00:53 schreef Davidboaz het volgende:
...misschien staat het ook in dat kookboek???
welk kookboek
De Puta Madre
pi_23825466
Kervelsoep: Blokje kippebouillion oplossen, Uitje fruiten, kervel bij de ui laten slinken. Bij de bouillion doen en evt pureren. Garnaaltjes meewarmen en serveren met toast of stokbrood.

Kabeljauw omwikkelen met panchetta of rauwe ham. Oven voorverwarmen, vis garen.
Voorde risotto uitje fruiten, dan kruiden erbij. Rijst erin, goed roeren. Dan spinazie en vocht erbij. Gaar laten worden.
Of beter: risotto zonder spinazie van te voren maken en bij het opwarmen spinazie erbij doen.

Filobakjes: Snijd per persoon een vel filodeeg doormidden. Bestrijk 1 helft met eiwit en plak de andere helft erop. Bestrijk het met gesmolten boter. Leg een velletje bakpapier in een ovenvast vormpje en duw het deeg erin, zodat het een bakje wordt. Bak ong. 20 min op 200 graden.
Bak blokjes appel zacht in boter en voeg er wat honing aan toe. Doe in filo-bakje.

Zoek recept van zabaglione op en voeg er kaneel aan toe.

En waarom, in vredesnaam, wil je dingen koken waar je geen recept van hebt?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23825677
quote:
Op woensdag 8 december 2004 01:16 schreef krakkemieke het volgende:
Kervelsoep: Blokje kippebouillion oplossen, Uitje fruiten, kervel bij de ui laten slinken. Bij de bouillion doen en evt pureren. Garnaaltjes meewarmen en serveren met toast of stokbrood.

Kabeljauw omwikkelen met panchetta of rauwe ham. Oven voorverwarmen, vis garen.
Voorde risotto uitje fruiten, dan kruiden erbij. Rijst erin, goed roeren. Dan spinazie en vocht erbij. Gaar laten worden.
Of beter: risotto zonder spinazie van te voren maken en bij het opwarmen spinazie erbij doen.

Filobakjes: Snijd per persoon een vel filodeeg doormidden. Bestrijk 1 helft met eiwit en plak de andere helft erop. Bestrijk het met gesmolten boter. Leg een velletje bakpapier in een ovenvast vormpje en duw het deeg erin, zodat het een bakje wordt. Bak ong. 20 min op 200 graden.
Bak blokjes appel zacht in boter en voeg er wat honing aan toe. Doe in filo-bakje.

Zoek recept van zabaglione op en voeg er kaneel aan toe.

En waarom, in vredesnaam, wil je dingen koken waar je geen recept van hebt?
Het was een quote van mijn eerder post, vandaar. De kervelsoep doe ik ongeveer hetzelfde, alleen gooi ik de kervel er pas later bij en maak ik hem ietsje dikker met room, maar niet heel erg. Het ging met name om het voorgerecht, maar ik zie dat ik die niet gepost heb?
Dat wordt een sprialina di ricotta. Heel simpel wat mooie paddestoelen (ongeveer 400 gr) aanzetten met beetje knoflook en peterselie. Blussen met witte wijn en beetje paddestoelen bouillon bijdoen. Even laten staan en dan van vuur afhalen. Ricotta (250 gr) erbij doen en doorroeren. Laten afkoelen. Ondertussen even wat dunne omeletten maken. De laten afkoelen, insmeren met ricotta paddestoelen mengsel en inrollen. Dan even inpakken in folie en wegleggen voor het diner.
Voor serveren 10 min in een hete oven (200) en in plakken snijden. Ziet er leuk uit en is erg lekker.
Kabeljauw heb je hetzelfde als ik, risotto maak ik met uitje en knoflook. Na 15 min pas kruiden erbij. Tegelijk wat gesneden wilde spinazie erdoor roeren. Nou ja, risotto afmaken.

Filobakjes gaan sneller en (vind ik) mooier in frituur. Ik gebruik daar een soort netje voor met de juiste vorm. Anders werkt bovenstaande methode prima. Deze bakjes voor serveren even vullen met honing en appelsnippers en de oven in (heel kort). Zabaglione is simpel. Paar eitjes (stuk of drie) opslaan met kaneel en wat suiker (wellicht donkere basterd voor de kleur) en dan rustig wat witte wijn toevoegen (dl per ei). Nu het lastige, saus laten inbinden op hoog vuurtje, maar zonder koken. Onderwijl met garde blijven kloppen, als hij juiste structuur heeft op bord gieten en filebakje erin plaatsen.

Nou ja, het hele menu is eigenlijk niet echt bijzonder ofzo, maar best te betalen (mijn inkoop is 8 euro) en zoals je zelf al zei, het ziet er 'luxe' uit... Recepten kunnen beetje afwijken, kook zelf nooit met handleiding, maar ik hoop dat het idee overkomt. Bij het voorgerecht doe ik wat bietenbladen met een rode uiendressing (uien in wekpot met suiker, rode peper, wijn azijn en olie en na weekje pureren). Bij het hoofdgerecht een coulis van sjalot en pommodori (pommodori vlees met sjalot en kruiden koken, pureren en koud serveren).

Als je die coulis en de rode uien dressing weglaat is de voorbereiding minimaal. Risotto kan ook van tevoren en dan in magnetron opwarmen. Vis hoeft alleen in de oven, ook simpel. Het is voor mij een uurtje voorbereiden met zijn tweetjes en 's avonds bijna geen werk meer.

PS: Ik reken 20 euro pp
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23825804
Hmmm, lijkt me niet relaxed koken voor Killer-Mom...... Soep en kabeljauw kan je wel voorbereiden.
Maar ik zou een simpeler dessert nemen.
Mijn favo:
per persoon :2 kletskoppen
portie kaneel-met-stoofperen-ijs
slagroom


Leg per persoon 1 kletskop op een dessertbordje. Leg het ijs erop en dek af met een kletskop. Doe er slagroom op, stuif er evt wat cacao op. Voor de leukigheid kan je een sjabloon knippen, zodat de cacao een ster wordt ofzo.

Neem de hoeveelheid iets ruim, men kan nog een portie lusten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826066
quote:
Op woensdag 8 december 2004 01:59 schreef krakkemieke het volgende:
Hmmm, lijkt me niet relaxed koken voor Killer-Mom...... Soep en kabeljauw kan je wel voorbereiden.
Maar ik zou een simpeler dessert nemen.
Mijn favo:
per persoon :2 kletskoppen
portie kaneel-met-stoofperen-ijs
slagroom


Leg per persoon 1 kletskop op een dessertbordje. Leg het ijs erop en dek af met een kletskop. Doe er slagroom op, stuif er evt wat cacao op. Voor de leukigheid kan je een sjabloon knippen, zodat de cacao een ster wordt ofzo.

Neem de hoeveelheid iets ruim, men kan nog een portie lusten.
Je hebt gelijk, toetje is wellicht wat bewerkelijk en zabaglione is wat irritant a la minute. Jouw ijstoetje zal het ook alitjd goed doen... Belangrijk detail bij de kerstdiners de we geven is dat we alles zelf doen, vandaar weinig ijs. Heb namelijk nog geen ijsmachine...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826082
Een kaneelbavarois met stoofperensaus zou dan ook tussen de kletskoppen kunnen?
Ik vond het leukste aan dat toetje dat je zacht en knapperig had.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826093
Hmja, ik ben snel gestressed, dus ik zoek naar een balans tussen veel zelf doen en op de avond zelf plezier hebben.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826106
quote:
Op woensdag 8 december 2004 02:50 schreef krakkemieke het volgende:
Hmja, ik ben snel gestressed, dus ik zoek naar een balans tussen veel zelf doen en op de avond zelf plezier hebben.
Ik ken het, ik doe die diners voor het geld, dus wil er ook zo min mogelijk tijd aan besteden. Maar goed, zo'n toetje is op dat moment even 10 minuten beunen, maar dan is het ook wel weer iets aparts...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 8 december 2004 @ 02:58:42 #66
106546 PanPan
Zlatan-frituurpan
pi_23826138
quote:
Op woensdag 8 december 2004 00:42 schreef Davidboaz het volgende:
Gebakken pinguin met rucola sla en stoofpeertjes. Wordt weer een hele klus, want ik mag koken dit jaar.
Lees ik dat goed?
Serieus? Kun je dat eten? En waar haal je dat dan?
Dan zal zo de straatverlichting wel aan gaan...
pi_23826142
*Krakje is een amateur, hihihi!*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826218
quote:
Op woensdag 8 december 2004 02:59 schreef krakkemieke het volgende:
*Krakje is een amateur, hihihi!*
Ik ben ook amateur. Ik kook twee dagen in de week in een restaurant sinds en jaar en doe die kerstdiners, die verdienen nogal goed namelijk. Veel geleerd van familie (veel koks, banketbakkers) en veel zelf geleerd. Eigenlijk pas sinds 2 jaar echt fan, maar nu heel veel aan het leren (slacht nu ook, etc...). Maar goed, het zal niet mijn carriere worden
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826229
Trusten! En veel plezier!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826233
Trusten! Ik ga nog even door...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826237
Oh! Ik dacht..... die ZZZZZZZ smiley.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826245
Neen, moet toch half zeven werken, nou ja, werk...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826248
Nog een leuk suikerideetje hebben?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826251
Suiker bijna laten karameliseren, dan draden op een bakpapier of zo laten druipen. In de gewenste vorm.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826277
quote:
Op woensdag 8 december 2004 03:28 schreef krakkemieke het volgende:
Suiker bijna laten karameliseren, dan draden op een bakpapier of zo laten druipen. In de gewenste vorm.
Haha, die gebruik ik ook vaak. Stop er meestal nootjes in, maar draden ofzo is ook mooi. Maar als je zoiets moois vind, weet ik nog eentje die er mooi uitziet. Als je grote vlakken maakt, worden ze altijd wat hard en dik, toch? (Nou ja, mm dik ofzo). Als je nu eens al die hard geworden suiker neemt en deze in de magimix helemaal verpulvert (heftige magimix vereist). Dit moet echt tussen suiker en poedersuiker inzitten. Dan een bakplaat nemen met een goed soort anti-aanbak papier (ik gebruik een siliconenmat) en het poeder hier dun over verdelen (met een zeef werkt aardig). Als je dit weer in de oven gooit bij hoge temperatuur gaat het weer smelten. Het blijft echter een dun laagje. WEer afkoelen en je hebt een hele mooie dunne suikerplaat. Deze breek ik dan in grote stukken, die bijna doorzichtig zijn...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826286
OOOOOh, maak me gek....... Ik vind pecannoten met caramel al lekker.... Maar die draden zijn spectaculair voor mijn etentjes....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826308
quote:
Op woensdag 8 december 2004 03:40 schreef krakkemieke het volgende:
OOOOOh, maak me gek....... Ik vind pecannoten met caramel al lekker.... Maar die draden zijn spectaculair voor mijn etentjes....
Draden zijn zeker een mooie toevoeging. Probeer een keer te experimenteren met mijn blaadjes. Gewoon alles draden die breken ofzo malen en op vetvrij papier in een hete oven gooien en goed blijven opletten. Kunnen je wellicht alsnog gebruiken... Mijn favoriet is toch wel met pistachenoten...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826312
Hehehe, kunnen we niet op irc?
*Krakje droomt weleens van een #cul*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826314
Yup, zit ik nu op voor iets anders
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826321
Eh, meeten?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826325
Ik ken al die van barafranca (een spelletje), dus geef maar een adres
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826328
eh..... Mirc? sorcerynet?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826334
Damm, weet ik allemaal weinig van. Je hebt normaal toch een gewoon adres ofzo? irc.barafranca.com bijvoorbeeld, da's de enige die ik ken... Waarom is er geen irc.cul.nl?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 8 december 2004 @ 03:59:22 #84
106546 PanPan
Zlatan-frituurpan
pi_23826338
Maak aan, dan
Dan zal zo de straatverlichting wel aan gaan...
pi_23826339
Kweenie, ik weet alleen van Irc een beetje....]
Dan moet je of een progje als Mirc of Ircle (Mac) hebben, of een link van een site .....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23826340
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik echt bijna niks afweet van irc...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_23826345
Doe jij dan even PanPan!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 8 december 2004 @ 04:29:01 #88
106546 PanPan
Zlatan-frituurpan
pi_23826362
Ok!
Dan zal zo de straatverlichting wel aan gaan...
  woensdag 8 december 2004 @ 04:33:06 #89
106546 PanPan
Zlatan-frituurpan
pi_23826364
quote:
Op woensdag 8 december 2004 03:59 schreef Drive-r het volgende:
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik echt bijna niks afweet van irc...
Ik eigenlijk ook niet, maar volgens mij heb ik nu een chatbox aangemaakt die #cul heet.
Ik zit er in ieder geval in.
Dan zal zo de straatverlichting wel aan gaan...
pi_23826371
Ff kijken, ben connected met irc.fok.nl en zit in #cul, zie alleen niemand
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 9 december 2004 @ 00:52:16 #91
106546 PanPan
Zlatan-frituurpan
pi_23846639
Nu doet'ie het wel.
Mosterd na de maaltijd, maar ja, misschien zijn er nog steeds geīnteresseerden.
#cul, dus.
Dan zal zo de straatverlichting wel aan gaan...
pi_23848549
quote:
Op donderdag 9 december 2004 00:52 schreef PanPan het volgende:
Nu doet'ie het wel.
Mosterd na de maaltijd, maar ja, misschien zijn er nog steeds geīnteresseerden.
#cul, dus.
Ik zal vanavond eens kijken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23910273
Zeg wat vinden jullie van onze kerstmenu? (zie signature)



Zeg t me
pi_23913118
quote:
Op zondag 12 december 2004 00:14 schreef shredder het volgende:
Zeg wat vinden jullie van onze kerstmenu? (zie signature)



Zeg t me
Misschien kun je hem gewoon posten? Je link doet nl. weinig
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23913475
Jawel, geduld is een schone zaak. Maar goed, knippen en plakken dan

Kerstmenu A

(voor minimaal 2 personen) ¤. 39.90 p/p
VOORAF: Champagne
KERST HORS D’OEUVRE
(Verschillende Dumplings)
Kerst Soep : vol met verrassingen

HOOFDGERECHTEN bestaande uit:
- Hong So Ha Kau (Japanse gamba’s tempura)
- Chun Sie Ngaw Pa
(gegrilde ossehaas met wilde saus)
-Kerst-Rol ( gevuld met verse groenten)
- Po kok Kai Fan (Chinese paella met kerrie)

Chinese Dessert
pi_23913488
Kerstmenu B

(voor minimaal 2 personen) ¤. 35.90 p/p
VOORAF: Champagne
KERST HORS D’OEUVRE
(Verschillende Dumplings)
Kerst Soep: vol met verrassingen

HOOFDGERECHTEN bestaande uit:
- Kerstkalkoen in Thaise stijl
- Ngaw yuk keun
(Gevulde ossehaas met exotische vulling)
- Hong So Tjoy(Crispy vleesslierten & paksoy)
- Kai Pa Fan (Chinese paella in tom. saus)

Chinese Dessert
pi_23913964
off-topic: ik krijg een upload-scherm te zien en meer niet

Ziet er goed uit . Ik doe liever geen chinees met kerst, maar da's mijn probleem
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_23914080
bier, chips etc aka snackfood
  zondag 12 december 2004 @ 12:49:46 #99
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23917084
Kerstavond werken,
1e Kerstdag koken voor mn Ouders mn zusjes en aanhang, Moet nog gaan bedenken wat.
2e Kerstdag Al sla je me dood (ik moet echt nog even een goede invulling geven aan dit fenomeen)
Oudjaarsavond: Hoofdgerecht koken voor 10 vrienden.
Januari: 10 Gangen Traditioneel kertsdiner (wat normaal altijd in Decemberplaats vind) voor vrienden + aanhang.

Amuses (Rochfort in Filodeeg, gehakt/tomaat in Filodeeg en Krabmouse in een borrelglaasje met hollandse garnaltjes er door heen (uitlepelen met een soepstengel achtig iets)

Tonijncarpaccio met limoendressing.

Terrine van Speenvarkenfilet met een krul Fois gras de canard.

Ravioli gevuld met ricotta, geroosterde pijnboompitten, Parmazaanse kaas en een boel kruiden (Gejat van Jamie Oliver)

3 Espressokopjes gevuld met soep (weet nog niet welke)

Spoom

Gegrilde hele gamba (3) met klein bakje risotto

Gegrilde Eendenborst met iets erbij.

Tosti met Brie, Rucola en Amandelen.

Honing Ijs met Verse Vijgen

Koffie met Likeurtjes.


Ik moet dus voor 3 diners gaan koken en ben ver door mn inspriratie heen ( vooarl wat hoofdgerechten betreft.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 13 december 2004 @ 16:52:53 #100
90648 zeeuwse
Mostly harmless
pi_23944858
1e kerstdag alleen met mijn vriend (schoonmoeder is naar een zus van haar)
2e kerstdag bij mijn familie gourmetten

ik maak op eerste kerstdag waarschijnlijk:
biefstuk marchand de vin (oftewel biefstuk met rode wijnsaus)
gratin dauphinois
knoflookboontjes of -broccoli

dessert koop ik waarschijnlijk kant en klaar (ik denk tiramisu uit een glas van de appie)
voorgerecht laat ik waarschijnlijk schieten omdat er die 2 dagen toch al genoeg gegeten wordt.
So Long and Thanks for All the Fish
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')