Misschien iets van een stoofschotel? Die kun je vaak de dag ervoor al klaar makenquote:Op dinsdag 7 december 2004 23:42 schreef Killer_Mom het volgende:
kerstavond, wokken of gourmetten , zo vaak gedaan, nu een keer niet,
eigenlijk willen we gewoon op de bank hangen, kletsen, en iets te eten, en zo dat niet een iemand de hele tijd in de keuken staat.
iniedergeval iets wat je van tevoren kunt maken,
eigenlijk ben ik nog niet verder als garnalen coctail.
of iets in bladerdeeg,
koude hapjes, met vis of zo
geen idee
ja, dat is ook zo, maar dat is meteen eten, en opruimen.quote:Op woensdag 8 december 2004 00:15 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Misschien iets van een stoofschotel? Die kun je vaak de dag ervoor al klaar maken
Ik heb in dit topic een diner gepost dat ik vrijdag moet maken (ingehuurd). Maar dat voorgerecht is best leuke en 'luxe'. Je kunt het gewoon overdag even maken en dan 's avonds even in de oven schuiven... kan je het recept wel geven...quote:Op woensdag 8 december 2004 00:29 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
ja, dat is ook zo, maar dat is meteen eten, en opruimen.
ik zoek iets , dat je de oven aanzet, en dan iests wat je van tevoren klaar hebt staan er inschuift.
bitterballen in de frietpan vind ik zelf niks, mag iets " luxer" zijn
sla en peren is een makkie, maar hoe krijg ik heel die verzameling LINUX pinguins in de pan,quote:Op woensdag 8 december 2004 00:42 schreef Davidboaz het volgende:
Gebakken pinguin met rucola sla en stoofpeertjes. Wordt weer een hele klus, want ik mag koken dit jaar.
welk kookboekquote:Op woensdag 8 december 2004 00:53 schreef Davidboaz het volgende:
...misschien staat het ook in dat kookboek???
Het was een quote van mijn eerder post, vandaar. De kervelsoep doe ik ongeveer hetzelfde, alleen gooi ik de kervel er pas later bij en maak ik hem ietsje dikker met room, maar niet heel erg. Het ging met name om het voorgerecht, maar ik zie dat ik die niet gepost heb?quote:Op woensdag 8 december 2004 01:16 schreef krakkemieke het volgende:
Kervelsoep: Blokje kippebouillion oplossen, Uitje fruiten, kervel bij de ui laten slinken. Bij de bouillion doen en evt pureren. Garnaaltjes meewarmen en serveren met toast of stokbrood.
Kabeljauw omwikkelen met panchetta of rauwe ham. Oven voorverwarmen, vis garen.
Voorde risotto uitje fruiten, dan kruiden erbij. Rijst erin, goed roeren. Dan spinazie en vocht erbij. Gaar laten worden.
Of beter: risotto zonder spinazie van te voren maken en bij het opwarmen spinazie erbij doen.
Filobakjes: Snijd per persoon een vel filodeeg doormidden. Bestrijk 1 helft met eiwit en plak de andere helft erop. Bestrijk het met gesmolten boter. Leg een velletje bakpapier in een ovenvast vormpje en duw het deeg erin, zodat het een bakje wordt. Bak ong. 20 min op 200 graden.
Bak blokjes appel zacht in boter en voeg er wat honing aan toe. Doe in filo-bakje.
Zoek recept van zabaglione op en voeg er kaneel aan toe.
En waarom, in vredesnaam, wil je dingen koken waar je geen recept van hebt?
Je hebt gelijk, toetje is wellicht wat bewerkelijk en zabaglione is wat irritant a la minute. Jouw ijstoetje zal het ook alitjd goed doen... Belangrijk detail bij de kerstdiners de we geven is dat we alles zelf doen, vandaar weinig ijs. Heb namelijk nog geen ijsmachine...quote:Op woensdag 8 december 2004 01:59 schreef krakkemieke het volgende:
Hmmm, lijkt me niet relaxed koken voor Killer-Mom...... Soep en kabeljauw kan je wel voorbereiden.
Maar ik zou een simpeler dessert nemen.
Mijn favo:
per persoon :2 kletskoppen
portie kaneel-met-stoofperen-ijs
slagroom
Leg per persoon 1 kletskop op een dessertbordje. Leg het ijs erop en dek af met een kletskop. Doe er slagroom op, stuif er evt wat cacao op. Voor de leukigheid kan je een sjabloon knippen, zodat de cacao een ster wordt ofzo.
Neem de hoeveelheid iets ruim, men kan nog een portie lusten.
Ik ken het, ik doe die diners voor het geld, dus wil er ook zo min mogelijk tijd aan besteden. Maar goed, zo'n toetje is op dat moment even 10 minuten beunen, maar dan is het ook wel weer iets aparts...quote:Op woensdag 8 december 2004 02:50 schreef krakkemieke het volgende:
Hmja, ik ben snel gestressed, dus ik zoek naar een balans tussen veel zelf doen en op de avond zelf plezier hebben.
Lees ik dat goed?quote:Op woensdag 8 december 2004 00:42 schreef Davidboaz het volgende:
Gebakken pinguin met rucola sla en stoofpeertjes. Wordt weer een hele klus, want ik mag koken dit jaar.
Ik ben ook amateur. Ik kook twee dagen in de week in een restaurant sinds en jaar en doe die kerstdiners, die verdienen nogal goed namelijk. Veel geleerd van familie (veel koks, banketbakkers) en veel zelf geleerd. Eigenlijk pas sinds 2 jaar echt fan, maar nu heel veel aan het leren (slacht nu ook, etc...). Maar goed, het zal niet mijn carriere wordenquote:Op woensdag 8 december 2004 02:59 schreef krakkemieke het volgende:
*Krakje is een amateur, hihihi!*
Haha, die gebruik ik ook vaak. Stop er meestal nootjes in, maar draden ofzo is ook mooi. Maar als je zoiets moois vind, weet ik nog eentje die er mooi uitziet. Als je grote vlakken maakt, worden ze altijd wat hard en dik, toch? (Nou ja, mm dik ofzo). Als je nu eens al die hard geworden suiker neemt en deze in de magimix helemaal verpulvert (heftige magimix vereist). Dit moet echt tussen suiker en poedersuiker inzitten. Dan een bakplaat nemen met een goed soort anti-aanbak papier (ik gebruik een siliconenmat) en het poeder hier dun over verdelen (met een zeef werkt aardig). Als je dit weer in de oven gooit bij hoge temperatuur gaat het weer smelten. Het blijft echter een dun laagje. WEer afkoelen en je hebt een hele mooie dunne suikerplaat. Deze breek ik dan in grote stukken, die bijna doorzichtig zijn...quote:Op woensdag 8 december 2004 03:28 schreef krakkemieke het volgende:
Suiker bijna laten karameliseren, dan draden op een bakpapier of zo laten druipen. In de gewenste vorm.
Draden zijn zeker een mooie toevoeging. Probeer een keer te experimenteren met mijn blaadjes. Gewoon alles draden die breken ofzo malen en op vetvrij papier in een hete oven gooien en goed blijven opletten. Kunnen je wellicht alsnog gebruiken... Mijn favoriet is toch wel met pistachenoten...quote:Op woensdag 8 december 2004 03:40 schreef krakkemieke het volgende:
OOOOOh, maak me gek....... Ik vind pecannoten met caramel al lekker.... Maar die draden zijn spectaculair voor mijn etentjes....
Ik eigenlijk ook niet, maar volgens mij heb ik nu een chatbox aangemaakt die #cul heet.quote:Op woensdag 8 december 2004 03:59 schreef Drive-r het volgende:
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik echt bijna niks afweet van irc...
Ik zal vanavond eens kijkenquote:Op donderdag 9 december 2004 00:52 schreef PanPan het volgende:
Nu doet'ie het wel.
Mosterd na de maaltijd, maar ja, misschien zijn er nog steeds geīnteresseerden.
#cul, dus.
Misschien kun je hem gewoon posten? Je link doet nl. weinigquote:Op zondag 12 december 2004 00:14 schreef shredder het volgende:
Zeg wat vinden jullie van onze kerstmenu? (zie signature)
![]()
![]()
Zeg t me
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |