Nou als je een huis laat bouwen, mag je zelf beslissen (met een architect) hoe het eruit komt te zien. En bij een nieuwbouwhuis staat het uiterlijk al vast.quote:Op dinsdag 16 november 2004 11:44 schreef Sorbootje het volgende:
īt Is maar hoe je het bekijkt, je koopt een nieuwbouwhuis, dat nog voor je gebouwd moet worden...
Wanden en vloeren bekleden eigenlijk. En een douchecabine, keuken en designradiator plaatsen. Omdat de muren vers zijn is het niet zo makkelik te bekleden. Voorstrijk is een must.quote:Op dinsdag 16 november 2004 11:45 schreef Sorbootje het volgende:
Wel fijn dat alles nu goed gaat.
Moet je veel klussen?
Dat is bij een nieuwbouwhuis kopen waarschijnlijk niet van toepassing. Tot op het moment van sleuteloverdracht zijn alle risico voor de projectontwikkelaarquote:Op dinsdag 16 november 2004 12:04 schreef blieblie het volgende:
Mijn ouders wonen net 2 jaar in een huis welke ze hebben laten bouwen.
Waar je rekening mee moet houden is dat je er voor zorgt dat er iemand in het huis verblijft zodra er waardevolle spullen als bijv. de keuken in staan. Ze jatten tegenwoordig ALLES onder je kont vandaan.
Bij ons durfden de bouwvakkers toendertijd niets buiten te laten liggen. Al het gereedschap ging terug de containers in en de graafmachine en andere voertuigen werden mee genomen wanneer ze klaar waren.
Zoīn klusweblog is inderdaad wel een goed idee!quote:Op dinsdag 16 november 2004 12:02 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
Wanden en vloeren bekleden eigenlijk. En een douchecabine, keuken en designradiator plaatsen. Omdat de muren vers zijn is het niet zo makkelik te bekleden. Voorstrijk is een must.
Dat is het voordeel van een nieuwbouwhuis, je hoeft niks te slopen voordat je mag beginnen.
Als wandbekleding heb ik de advies van de opzichter gevolgd. Glasweefselbehang erover en dan verven. Als je gewoon gaat stuccen bij een nieuwbouwwand heb je grote kans dat het gaat scheuren heb ik geleze in de "tipmap" dat je krijgt als je een nieuwbouwhuis koopt.
Een tip: niet bezuinigen op goed materiaal. Vergeet die budget bouwmarktverf en neem gelijk de Histor of Flexa verf. Bespaar je veel moeite.
En een weblog bijhouden is ook wel fijn voor je archief. Ik heb nu een klusweblog: http://weblog.kmfstudio.com
Oh, vanaf NU alle bouwmarktfolders, klusfolders, meubelfolders verzamelen. Kan je snel beslissen waar je iets gaat kopen.
Daīs een luxe probleemquote:Op dinsdag 16 november 2004 21:57 schreef ForumGek het volgende:
Wij thuis hebben ons huis ook laten bouwen..dus zelf met architect aan de haal geweest e.d. Wacht alleen nog met het verkopen van het huis waar je nu in zit, wij hebben namelijk 1 jaar op een camping gestaan...wel een goede daar niet van.![]()
Ik kan het je nog sterker vertellen. Een constructeur (Dr. Ir. nota-bene) bij mijn vorige studie had ook zijn eigen huis ontworpen. En, vanzelfsprekend, had hij het ook zelf doorgerekend. De gemeente weigerde echter een bouwvergunning af te geven. Ze stonden er op dat het doorgerekend zou worden door een architect. En dan te bedenken dat die lui ook altijd weer een constructeur in de arm nemen. Hopeloos die gemeenten soms.quote:Op woensdag 17 november 2004 15:45 schreef Speth het volgende:
Helaas kamp je met irritante bouwambtenaren en merk je werkelijk hoe verschrikkelijk veel achterlijke regels er in Nederland bestaan... De 'buurman' (zo'n 700 meter verder.. het is hier erg euh.. idyllisch) had ook een ontwerp ingediend... Het werd eerst meerdere malen afgekeurd, en slonk langzamerhand van een mooie, originele villa naar een burgerlijk huisje. Nou is hij een onwijze salonsocialist en pretendeerde hij het er nog mee eens te zijn ook, maar mijn pa ergert zich er dood aan.
"Een architect kan beter rekenen dan een constructeur."quote:Op vrijdag 19 november 2004 16:29 schreef Steijn het volgende:
[..]
Ik kan het je nog sterker vertellen. Een constructeur (Dr. Ir. nota-bene) bij mijn vorige studie had ook zijn eigen huis ontworpen. En, vanzelfsprekend, had hij het ook zelf doorgerekend. De gemeente weigerde echter een bouwvergunning af te geven. Ze stonden er op dat het doorgerekend zou worden door een architect. En dan te bedenken dat die lui ook altijd weer een constructeur in de arm nemen. Hopeloos die gemeenten soms.
Wij wonen ook dichtbij de bouw, nog geen 500m. Ik ben van plan veel foto's te maken van de vorderingen om er later iets leuks van te maken. Kan ook handig zijn als er iets niet goed gaat.quote:Op woensdag 17 november 2004 15:21 schreef Sorbootje het volgende:
Ik woon nu twee straten verderop, dus ik kan iedere dag wel even kijken hoe ver ze zijn met de bouw...![]()
Hai,quote:Op dinsdag 23 november 2004 15:35 schreef 4br4x4s het volgende:
[..]
Wij wonen ook dichtbij de bouw, nog geen 500m. Ik ben van plan veel foto's te maken van de vorderingen om er later iets leuks van te maken. Kan ook handig zijn als er iets niet goed gaat.
Verder hebben we nog veel te regelen: de hypotheek, de levering van de grond, een samenlevingscontract, 2 woningen te verkopen. Maar dat komt wel goed. Als alles goed gaat, beginnen ze in januari met de bouw![]()
Dat is een behoorlijk verschil. Wat zit daar allemaal in?quote:Op donderdag 20 januari 2005 10:28 schreef Sorbootje het volgende:
Ons huis was kaal incl grond ongeveer 260000. Uiteindelijk gaan we ruim over de 3,5 ton door alles wat er nog bij komt...
Dat klopt idd... M'n ouders zijn al een jaar of 15 bezig met allerlei kleine rechtszaken tegen de gemeente, steeds met als achterliggende oorzaak het bestemmingsplan. Het is hier een nogal Christelijke gemeente, en mijn ouders krijgen als liberalen dus niet echt veel goodwill van de gemeente, of zoals de lokale VVD lijsttrekker het zei:quote:Op donderdag 20 januari 2005 14:32 schreef bankrupcy het volgende:
5 ton is ruim voldoende om een zeer groot huis neer te zetten. Het probleem is ook niet het huis, maar het bestemmingsplan. Je kan wel grond hebben in Nederland, maar dat betekent niet dat je er mag bouwen. Het wijzigen van het bestemmingsplan is zeer moeilijk en kost erg veel tijd. En het is dan nog maar de vraag of het je lukt. De procedure is eenvoudig, maar gemeenten zijn zeer terughoudend in het maken van wijzigingen, tenzij ze er zelf beter van worden.
Een aangebouwde woonkeuken, andere trap, aanpassingen in dakconstructie enz...quote:Op donderdag 20 januari 2005 12:50 schreef 4br4x4s het volgende:
[..]
Dat is een behoorlijk verschil. Wat zit daar allemaal in?
Wij hebben een jong achitectenbureau een ontwerp laten maken. Zij werken samen met een binnenhuisarchitect die vaak samenwerkt met mijn vader. De eerste toetsing door de gemeente en de welstandscommissie heeft ongeveer 3 maanden geduurd, en dat is dan nog het vooroverleg. Men vond het plan veel te modern voor de locatie. Daarnaast heeft men nog een aantal andere wijzigingen 'voorgesteld'. Uiteindelijk na veel gedoe een principe-akkoord. Het plan is echter inmiddels weer aangepast en nu is bouwvergunning aangevraagd. Ben benieuwd of we nu weer problemen krijgen met de welstandscommissie. Volgende maand krijgen we pas de sleutel van het huis, daarna kunnen we pas gaan slopen en begin april hopen we te kunnen starten met de bouw. Financieel is het absoluut niet aantrekkelijk om het op deze manier te doen. Wij zijn echter 1 1/2 jaar op zoek geweest naar een leuk vrijstaand huis met minimaal 1000 m2 grond. Nadat we veel slechte huizen bezichtigd hadden (veel jaren 70 inrichting, schrootjes en achterstallig onderhoud) hebben we voor deze radicale optie gekozen. Het perceel is 25 meter breed en 100 diep, dus we hebben straks meer dan ruimte genoeg. Bovendien ligt het aan de rand van het dorp, met vrij uitzicht over het buitengebied... Wat wil je nog meer...quote:Op vrijdag 21 januari 2005 11:33 schreef bankrupcy het volgende:
Heb je nog veel problemen met de welstandscommissie gehad? Is het financieel wel aantrekkelijk om een woning te slopen en daarna een nieuwe te bouwen?
Heb je een architect een ontwerp laten maken?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |