abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 26 september 2004 @ 14:10:22 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22213990
Omdat het weer kouder wordt wordt het weer tijd voor stamppot.

Een erg lekkere stamppot is andijvie stampot met spekjes en kaas:

Andijvie wassen
Spekje uitbakken
Aardappels koken
Spekjes en kaas aan de gekookte aardappels toevoegen
En als laatste de andijvie en dan goed stampen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22214456
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Een erg lekkere stamppot is andijvie stampot met spekjes en kaas:
Een van de lekkerste stamppotten die er is

Met kaas heb ik alleen nog niet geprobeerd. Binnenkort eens doen dan.
pi_22214574
Alleen moet je de kaas pas toevoegen als je al gestampt hebt, anders ben je die 'blokjes' kaas kwijt en dát nou net zo lekker!
  zondag 26 september 2004 @ 21:06:06 #4
30488 coolbabe
My little pwny
pi_22222849
Probeer stamppot andijvie ook eens met blokjes komijnekaas
Of met blokjes tomaat (zonder vel), chorizo, mozarella endaar overheen pijnboompitjes
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_22223117
Een lepel mosterd door je stamppot is ook zalig...
this bitch bites
pi_22226663
Dit gerecht kun je van tevoren maken. Opbakken in een koekenpan of in de oven ( inderdaad met blokjes kaas )
pi_22226730
Andijviestamppot roeleert.

Maar dan zonder kaas, wel lekkere spkjes, en een tartaartje voor de jus.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_22226793
Met spekjes
Met kaas nog niet geprobeert,lijkt me wel lekker
pi_22226807
Op een kille dag in de zomer is ijsbergsla stamppot met kaas heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 26 september 2004 @ 23:38:21 #10
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_22226884
Preistamppot! Ook lekker!

Gedeelte van de prei er rauw doorheenstampen met gekookte eieren en blauwe kaas.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  maandag 27 september 2004 @ 07:02:33 #11
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_22230050
andijviestampot met daar doorheen een paar hard gekookte eieren. vergeet niet de spekjes uit te bakken met een teentje knoflook erbij! Hier kaas bij lijkt me helemaal de top, gauw proberen
  maandag 27 september 2004 @ 11:31:09 #12
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_22232434
andijviestampot met kaas en ananas, zonder spekjes. Is ook erg lekker, heel fris.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  maandag 27 september 2004 @ 11:36:24 #13
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22232539
Andijviestamp met blokjes brie

Vanavond maak ik spinaziestamp. Ook met brie maar nu gepaneerde en gebakken brie
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22232799
Broccolistamppot met kaas en pijnboompitten
Een gelijke portie aardappelen en broccoli koken, daarna pureren.
Vervolgens geraspte kaas en geroosterde pijnboompitten er doorheen.
Smakelijk!!!
pi_22232831
vergeet vooral de uien niet..
uien horen door een goede stampot.. lekker grof gesneden ui
  maandag 27 september 2004 @ 23:19:14 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22248983
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:46 schreef Evil-Cherry het volgende:
Alleen moet je de kaas pas toevoegen als je al gestampt hebt, anders ben je die 'blokjes' kaas kwijt en dát nou net zo lekker!
Doen er meestal geraspte kaas door. Mijn vrouw houd niet van de echte blokjes kaas er in.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22249122
quote:
Op maandag 27 september 2004 11:50 schreef Frenkie het volgende:
vergeet vooral de uien niet..
uien horen door een goede stampot.. lekker grof gesneden ui
Vooral door de Hutspot
  maandag 27 september 2004 @ 23:41:39 #18
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22249479
Hutspot

Het allerlekkerst op de tweede dag. Opgebakken
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22253882
quote:
Op maandag 27 september 2004 23:41 schreef Spindizzy het volgende:
Hutspot

Het allerlekkerst op de tweede dag. Opgebakken
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 28 september 2004 @ 10:17:37 #20
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_22253885
Hè ja, lekker, hutspot Met veel witte peper erdoor, na het stampen een laagje kaas eroverheen en dan nog even onder de grill
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_22403787
Ok *complete stamppot nitwit* Ik vind stamppotten echt vies, geen idee dus hoe je ze maakt. Maar nu wil ik ze dus wel gaan koken, maar wat zijn nu echt lekkere recepten? Ik zie hier in dit topic wel allemaal "stamppot met zus en zo" staan. Maar hoeveel van alles moet ik dan nemen?

Dus wie heeft er echt lekkere recepten voor stamppotten, echt met hoeveelheden en kooktijden enzo?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 4 oktober 2004 @ 22:48:54 #22
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_22408221
kook aardappelen, prak ze.
Koop een krop andijvie, snij het in fijne reepjes.
Koop een ui, snij hem in reepjes.
Als de aardappelen klaar zijn alles in een pan en stampen maar.
Bak er spekjes bij. Gebruik het vet uit de pan om de stampot beetje lekkerder te maken.
Jus er bij maken. Hamburgertje bakken.
Klaar..!
  woensdag 10 november 2004 @ 21:37:42 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227714
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 22:48 schreef Frenkie het volgende:
Jus er bij maken. Hamburgertje bakken.
Klaar..!
Zou er zelf een speklapje bij bakken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23227795
Boerenkool met worst: Jammie!!!!
Aardappelpuree maken, borenkool koken en er doorheen stampen en een rookworst van de hema met een beetje mosterd!!
Een ware delicatesse
Martini Rosso, there's Italian Spirit in every one
  woensdag 10 november 2004 @ 21:50:57 #25
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_23228110
de ultieme stamppot is toch wel boekenkool met worst
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
pi_23295642
quote:
Op woensdag 10 november 2004 21:41 schreef MartiniRosso het volgende:
Boerenkool met worst: Jammie!!!!
Aardappelpuree maken, borenkool koken en er doorheen stampen en een rookworst van de hema met een beetje mosterd!!
Een ware delicatesse
Vooral de rookworst van de Hema is noodzakelijk!
  zondag 14 november 2004 @ 12:29:41 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23303769
Zie ook
Stamppotten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23309302
Spinaziestampot met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!

Hmmm (wel de spinazie rauw eten)
Lang leve de liefde! Hoera hoera hoera!!!
pi_23377938
* shredder gaat vandaag boerenkoolstamppot maken met spekjes en verse rookworst.
pi_23382768
Stamppotten zijn heerlijk

Alles, hutspot, boerenkool, andijvie mjum! Hoort zuurkool daar ook bij? Mijn moeder stampt er altijd aardappels doorheen, zuurkool moet ik niet zo
pi_23397289
quote:
Op woensdag 17 november 2004 18:13 schreef heaven7 het volgende:
Stamppotten zijn heerlijk

Alles, hutspot, boerenkool, andijvie mjum! Hoort zuurkool daar ook bij? Mijn moeder stampt er altijd aardappels doorheen, zuurkool moet ik niet zo
Probeer eens curryzuurkool ( C1000) is zachter van smaak, niet zo zuur.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
pi_23399845
quote:
Op donderdag 18 november 2004 10:38 schreef Balthar het volgende:

[..]

Probeer eens curryzuurkool ( C1000) is zachter van smaak, niet zo zuur.
Als je niet van het zure houdt dan kan je je zuurkool ook wassen voordat je het gaat koken! Scheelt ook heel veel!
Lang leve de liefde! Hoera hoera hoera!!!
pi_23399924
Alleen zuurkool of andijvie voor mij. Boerenkool vind ik smerig.

Andijvie uiteraard met spekjes, zuurkool met de speciale zuurkoolspek
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
  donderdag 18 november 2004 @ 13:23:45 #34
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23400089
quote:
Op zondag 14 november 2004 16:51 schreef Madelonie het volgende:
Spinaziestampot met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!

Hmmm (wel de spinazie rauw eten)
Die ga ik deze week ook een x proberen, klinkt erg lekker.

De Stampot van de TS eet ik ook vaak, maar dan onder de naam Stimpestamp. (Ik weet niet of dit bij mensen een belletje gaat rinkelen, ik ken het alleen van vrienden die die naam gebruiken) Dan voeg ik naast de spekjes, kaas en andijvie ook een gesnipperd appeltje mee mee. Erg lekkere bite krijg je dan. Ik doe de andijvie er ook vaak rouw bij omdat ie dan wat knappiger blijft, en hij wordt toch wel warm door de aardappels.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 18 november 2004 @ 13:53:23 #35
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_23400762
Ik vind boerenkoolstamppot juist heel vies. Liever dan met andijvie, spinazie, zuurkool, goene-of spitskool!
  donderdag 18 november 2004 @ 14:06:29 #36
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_23401075
Ik heb laatst bij iemand Hete Bliksem gegeten (stamppot met aardappels en appels). Het smaakt heel apart door de frisse appelsmaak in combinatie met spek!


Ingrediënten:
750 gram kruimige aardappels
200 gram zoete appels (bijvoorbeeld Elstar)
200 gram zure appels (bijvoorbeeld Goudrenetten)
zout en peper
4 speklapjes van 75 à 100 gram
mosterd
scheutje azijn
zout en peper

Voorbereiden:
Schil de aardappels. Schil, terwijl de aardappels opstaan, de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en pitten. Bestrooi het vlees met zout en laat de lapjes 10 minuten staan. Smeer het vlees in met een dun laagje mosterd.

Bereiden:
Doe, als de aardappels in iets gezouten water half gaar zijn gekookt, de appelparten in de pan. Laat alles nog eens 10 minuten koken op een niet te hoog vuur. Giet het kookwater af en prak aardappels en appels door elkaar. Maak er geen puree van maar zorg dat het stukjes blijven. Strooi er versgemalen peper over. Bak de speklapjes in een koekenapn zonder toevoeging van olie of boter in ongeveer 20 minuten goudbruin. Draai de lapjes na 10 minuten om. Haal ze als ze klaar zijn uit de pan. Roer een scheutje azijn door het spekvet in de pan en giet deze jus over de hete bliksem.


"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  woensdag 5 januari 2005 @ 22:51:23 #37
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24420940
@ Litman dank je was al een tijdje opzoek naar het recept voor hete bliksem. Is vooral in de winter erg lekker.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 5 maart 2005 @ 11:19:51 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25377689
Ook erg lekker met dit weer Hutspot met hachee.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25377725
Stamppot Boerenkool

Gesneden boerenkool koken
aardappelen koken en stampen
Spekkies bakken
1 pakje Monchou
Rookworst
Zakje Silvo mix voor boerenkool

Lekkerrrrrrrr
Jouw kleine handje grijpt
mijn grote vinger vast
mooi toch dat mijn vinger
zo in jouw handje past
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')