daar was ik al achterquote:Op vrijdag 24 september 2004 19:50 schreef Redux het volgende:
Dat was voor jou blijkbaar inderdaad een ufo.
Hee dat is grappigquote:Op vrijdag 24 september 2004 19:49 schreef P8 het volgende:
Ik fietste gisteravond om ongeveer half 8 's avonds naar trainen, toen ik iets in de lucht zag. Het leek op een vliegtuig die heel hoog vloog. Maar ik verbaasde me erover dat ie niet bewoog, maar dat kwam omdat ik op de fiets zat en daar zou het wel door komen dacht ik.
enfin, ik rijd door een stukje door bomen overdekte weg en toen ik er weer uitkwam, was dat ding verdwenen. Er waren praktisch geen wolken in de lucht (niet in de buurt van dat ding iig) dus daar kon ie niet achter zijn verdwenen.
wat kon dit geweest zijn? en zijn er meer mensen die dit ding hebben gezien.
ik zag hem vanuit Leek (20 km links van groningen)
En hij liegt niet want ik heb het ook gezien.quote:Op zaterdag 25 september 2004 00:22 schreef ReCreative het volgende:
[..]
Hee dat is grappig. Ik was afgelopen weekend bij de Langweerder Wielen (Fryslân) toen ik een soortgelijke verschijning zag: een zèèr helder licht dat ineens binnen een fractie van een seconde verdween, alsof iemand een licht uit deed. Het stond stil aan de hemel.
aah dus dat was het! heb ik ook es gezienquote:Op vrijdag 24 september 2004 19:55 schreef Child-Of-Bodom het volgende:
haha, ik gok het op een sateliet. Met de zonnepanelen kan een sateliet kort het zonlicht reflecteren, en kan enkele seconden later volledig onzichtbaar zijn. Ik heb zoiets ook een keer gezien, als een zeer felle ster die na 10 seconden weer verdween. een sateliet dus...
De enige satellieten die ik ken met dergelijke karakteristiek zijn de Iridium's. Wat ik gezien heb is zeker geen Iridium-satelliet omdat het licht 'ineens' uit ging en niet geleidelijk (binnen een paar seconden). Ook in de 'schaduw' van de aarde komen is uitgesloten vanwege de snelheid waarmee het licht verdween. Bovendien bewoog het object nietquote:Op vrijdag 24 september 2004 19:55 schreef Child-Of-Bodom het volgende:
haha, ik gok het op een sateliet. Met de zonnepanelen kan een sateliet kort het zonlicht reflecteren, en kan enkele seconden later volledig onzichtbaar zijn. Ik heb zoiets ook een keer gezien, als een zeer felle ster die na 10 seconden weer verdween. een sateliet dus...
maar dat hoeft ook niet. Die dingen kunnen ook een geo-stationaire baan hebben (zo heet dat toch?). dat ze dus boven hetzelfde punt blijvenquote:Op zondag 26 september 2004 11:33 schreef ReCreative het volgende:
Bovendien bewoog het object niet.
Kloptquote:Op zondag 26 september 2004 15:23 schreef P8 het volgende:
maar dat hoeft ook niet. Die dingen kunnen ook een geo-stationaire baan hebben (zo heet dat toch?). dat ze dus boven hetzelfde punt blijven
Ja...En de kans dat het landingslichten is zijn heel erg klein. Bij de meeste vliegtuigen moet het landingsgestel uit zijn willen de lampen zichtbaar zijn en dit zal zeker niet in de cruise gebeuren. Ik weet dat bij sommige Airbus toestellen de landingslichten uit de vleugel naar beneden klappen. Dit wordt soms gebruik om elkaar te "groeten" of om aan te geven dat je in de buurt zit, maar ook dit gebeurd zelden eigenlijk, en is zeker niet nodig in een luchtruim wat zo gecontroleerd is als dat in Nederland. Ook levert het nogal wat vibraties op bij hoge snelheden wat het ook niet echt aannemelijk maakt om te doen als het niet nodig is. Dus ik denk dat je dat landingslicht idee ook wel van je lijstje af kunt halenquote:Op zaterdag 25 september 2004 10:15 schreef Geartsjuh het volgende:
Do we have a pilot in da house?
Is dat eigenlijk wel zichtbaar? Ik weet niet wat voor raketten of technieken ze daarvoor gebruiken maar dat moet wel een loei van een vlam zijn wil je dat op bijna 36.000 kilometer nog zienquote:Op zondag 26 september 2004 23:31 schreef merlin693 het volgende:
wel als ze een baan corrctie uitvoeren !( die nodig is om hen in de geo-stationaire baan te houden ).
quote:Op maandag 27 september 2004 00:16 schreef PGA het volgende:
Ja...En de kans dat het landingslichten is zijn heel erg klein. Bij de meeste vliegtuigen moet het landingsgestel uit zijn willen de lampen zichtbaar zijn en dit zal zeker niet in de cruise gebeuren. Ik weet dat bij sommige Airbus toestellen de landingslichten uit de vleugel naar beneden klappen. Dit wordt soms gebruik om elkaar te "groeten" of om aan te geven dat je in de buurt zit, maar ook dit gebeurd zelden eigenlijk, en is zeker niet nodig in een luchtruim wat zo gecontroleerd is als dat in Nederland. Ook levert het nogal wat vibraties op bij hoge snelheden wat het ook niet echt aannemelijk maakt om te doen als het niet nodig is. Dus ik denk dat je dat landingslicht idee ook wel van je lijstje af kunt halen
mag ik dan een kleine aanvulling geven over je landingslichten theorie?quote:Op maandag 27 september 2004 00:56 schreef PGA het volgende:
my pleasure...verveel me toch de &($&$
ze schijnen zichtbaar te zijn, waarschijnlijk niet door ed raketvlam, maar door weerkaatsing van het zonlicht.quote:Op maandag 27 september 2004 00:47 schreef ReCreative het volgende:
[..]
Is dat eigenlijk wel zichtbaar? Ik weet niet wat voor raketten of technieken ze daarvoor gebruiken maar dat moet wel een loei van een vlam zijn wil je dat op bijna 36.000 kilometer nog zien.
dat spul heet pulselitequote:Op maandag 27 september 2004 09:29 schreef PGA het volgende:
Je hebt gelijk stranger nu ik er over na denk is het wel een beetje een slordig stukje, die landingslichten in de vlieugel had ik even totaal niet bij na gedacht alhoewel ik zelf ook een type heb gevlogen die dat heeft dus tsja...domDie knipperende lichten komen trouwens voor bij een aantal businessjets volgens mij o.a de Lear. Hier op het veld komen zeer regelmatig van die dingen binnen en het is me meerdere keren opgevallen...alleen ben ik niet zo thuis in het type daarvan
Nu wel als je de laatste flashplayer hebt:quote:Op maandag 27 september 2004 09:32 schreef The_stranger het volgende:
Maar ik heb ze nog nooit gezien...
grappig... valt wel meer op dan steady lichten...quote:Op maandag 27 september 2004 10:04 schreef PGA het volgende:
[..]
Nu wel als je de laatste flashplayer hebt:
http://www.preciseflight.com/Pulselitedusk.html
Als een vliegtuig recht op je af vliegt verandert zijn richting en hoogte t.o.v. jou niet, daarom vond ik het een aannemelijke optie voor wat ik gezien heb. Bovendien kijk je dan 'recht' in de landingslichten en zijn die dus goed te zien. Als het vliegtuig van richting verandert beweegt hij weer aan de hemel en neemt de helderheid van het licht af.quote:Op maandag 27 september 2004 17:40 schreef P8 het volgende:
als het een vliegtuig was dan had ie moeten bewegen en dan had ik em later ook nog gezien.
Op die foto's zal dan neem ik aan niets meer of minder staan dan een lichtpuntje? Maar hier heb je er een paarquote:maar als het een sateliet was die licht weerkaatste, dan zijn er vast ook wel foto's van te vinden.
waar moet ik op zoeken?
Wist niet dat je het ook hebt gezienquote:Op dinsdag 28 september 2004 21:28 schreef alsem het volgende:
het was gewoon een ster..
of de ster was al een tijdje terug vergaan en het laatste licht kwam net aan toen ik er naar keek.quote:Op dinsdag 28 september 2004 22:19 schreef ReCreative het volgende:
[..]
Wist niet dat je het ook hebt gezien. TS zegt toch dat het licht verdween? Dat doen sterren niet
.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |