quote:
Op zondag 29 augustus 2004 22:09 schreef Bluezz het volgende:[..]
Ik proef niks
![]()
Slagroomtaart.
250 gr. ei (5stuks)
125 gr. kristalsuiker
125 gr. patent bloem
15 gr. maïzena
15 gr. citroenrasp
halve liter slagroom en 85 gr. suiker
Alle grondstoffen afwegen en de bloem direct in de zeef doen
Eieren, suiker en citroenrasp in een vetvrije kom doen en door roeren
De kom in een heetwater bad doen en al roerend verwarmen tot 37 graden
De kom eruit halen en de massa koud en stevig luchtig kloppen tot men er mee kan schrijven
Dan de bloem er voorzichtig doorheen spatelen
De spatel er uit halen en het geheel even bij krabben
Het beslag in de vorm doen
Afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden C
Taartpan doorsnede 0ngev. 25 cm
Baktijd 30 min
Als hij klaar is uit de oven halen en af laten koelen
Daarna 2X doorsnijden en tremperen
Taart opmaken en vullen met de slagroom e.v. met vruchten of chocolade.
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !