abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_21369202
En Nederland wint met 10-4
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21369224
Netjes.

Heb we wel bescheurd met die scheids. Wat een overdreven bewegingen bij een strike.
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_21369228
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:28 schreef Kapt.Ruigbaard het volgende:
En Nederland wint met 10-4
Was ook wel nodig ook
pi_21369258
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:29 schreef zjroentje het volgende:
Netjes.

Heb we wel bescheurd met die scheids. Wat een overdreven bewegingen bij een strike.
Dat was die zelfde lul die ons dinsdag naaiden met die nul op 1.
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21369266
Ik was lekker eerder Das voor het eerst op FOK! dat een eerder topic gesloten wordt, aan jou de eer

Nederland heeft wel veel veldfouten gemaakt
pi_21369295
Mooi zo, opdracht vervuld dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21369302
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:30 schreef okee6 het volgende:
Ik was lekker eerder Nederland heeft wel veel veldfouten gemaakt
Deze is lekker nog open!
Ja beetje wazige actie van Jongejan.
Adriana er nog uitgestuurd omdat hij het niet eens was met 3 slag, en waarom deden die Italianen zo debiel omdat een kneus over het 2de honk heen slide en gewoon uitgetikt wordt
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21369326
Joepie, nu maar hopen op een HH vanavond voor de harde werkers.
pi_21369374
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:32 schreef Kapt.Ruigbaard het volgende:

[..]

Ja beetje wazige actie van Jongejan.
Adriana er nog uitgestuurd omdat hij het niet eens was met 3 slag, en waarom deden die Italianen zo debiel omdat een kneus over het 2de honk heen slide en gewoon uitgetikt wordt
Maar ook veel misverstanden. Niet alleen de ballen die bleven liggen. Ook overneemproblemen. En opnieuw liet Oranje veel mensen achter op de honken.

ShaoliN ga jij nog maar eens klokkijken, Da_Sandman is getuige

Ik schreef al:
10-4 winst op de Italianen, we leven weer. In een wisselende wedstrijd wordt overtuigend afgerekend met de aartsrivaal. Morgen volgt de rustdag en dan staat Cuba op het programma.
  woensdag 18 augustus 2004 @ 12:37:59 #10
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_21369462
Tijdstip v/d posts was gelijk. Ik zag 2 topics staan, en liet diegene met de meeste reacties open. Maargoed dat maakt niet uit. Hier kunnen we ook prima over honkbal ouwehoeren. Het is iig een goede zaak dat Nederland gewonnen heeft.
pi_21369601
Ik blijf denken dat Nederland tekort komt tegen de favorieten. Tegen een mindere werper scoren de Amerikanen goed, maar tegen Japan en Canada was er geen enkele kans op een rally. Slordig slaan en snelle nullen. Vandaag was dat ook weer het geval, daar verandert een zevende innings niet zoveel aan. En dat is toch jammer.
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:37 schreef ShaoliN het volgende:
Tijdstip v/d posts was gelijk.
logische keuze, maar ik zag het topic van Ruigbaard niet eens toen ik terugkeerde
pi_21369628
De huidige stand:



Ervan uitgaand dat Cuba vandaag wel wint van Taiwan staan Nederland en Taiwan op gelijke hoogte.
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21369640
Mooie overwinning.

En dan nu Cuba, altijd lastig.
  woensdag 18 augustus 2004 @ 12:45:37 #14
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_21369656
Nette overwinning, maar ze zijn er nog niet...
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  woensdag 18 augustus 2004 @ 12:46:19 #15
9689 RedGuy
I'll Smash Glasses
pi_21369671
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:44 schreef Bayer het volgende:
Mooie overwinning.

En dan nu Cuba, altijd lastig.
Hopelijk is er weer zelfvertrouwen na deze overwinning en stijgen ze boven zichzelf uit.
The Most Incredible, Baby
pi_21369696
Uiteraard hebben we nog niks van Cuba gezien dit toernooi. Naar mijn idee zijn ze na Sydney tegen Nederland extra gemotiveerd om te winnen.
pi_21369705
En speciaal voor bluezz nog een verslag van de wedstrijd
quote:
Met een goede overwinning op Italië blijft Nederland nog altijd in de race voor een plaats in de halve finale. Met twee overwinning uit vier wedstrijden hervat Oranje vrijdag na een rustdag het toernooi met een wedstrijd tegen wereldkampioen Cuba. In de wedstrijd tegen Italië liet de Nederlandse slagploeg zich weer eens van zijn goede kant zien. Veertien hits brachten de eindstand op 10-4.

Nederland was het aan zijn stand verplicht om vandaag van Italië te winnen. Toch was het afwachten hoe de honkballers van bondscoach Robert Eenhoorn met de mentale tik, die Japan en Canada hadden uitgedeeld, waren omgegaan. De twee topfavorieten hadden Oranje in de afgelopen twee dagen hard weggeslagen. Hierbij was vooral de nederlaag tegen Japan zuur, temeer Nederland lange tijd zicht had op een zege.

Een middag en avond rust had de ploeg merkbaar goed gedaan. Vol goede moed kwamen de Nederlandse honkballers vandaag het veld op. Waar Oranje in de afgelopen twee duels niet verder kam dan zeven hits, waren de knuppels vandaag weer 'heet'. Gloeiend heet zelfs in het geval van Johnny Balentina en Chairon Isenia. Isenia kwam tot drie hits. Balentina, die de plaats had ingenomen van Wladimir Balentien produceerde er twee. Ook Eugene Kingsale, Sharnol Adriana, Dirk van 't Kloosteren Shurendell de Caster kwamen tot twee hits.

Voortvarend

De Nederlandse honkballers begonnen voortvarend. Onder leiding van startend werper Rob Cordemans werden in de openingsslagbeurt drie Italianen op rij uitgeschakeld. Hierna bereikte voor Nederland Ralph Milliard, na een vrije loop, wel het eerste honk. Bij zijn poging het tweede honk te stelen, werd de snelle Nederlandse honkloper enigszins geholpen door de Italiaanse catcher James Parisi, die de bal ver langs het tweede honk gooide, waardoor Milliard zelfs door naar drie kon. Op een verre tweehonkslag van Ivanon Coffie, een bal die uiteindelijk met een stuit het stadion verliet, kon Milliard vervolgens de score openen. en honkslag van Dirk van 't Klooster bracht hierna ook Coffie over de thuisplaat.

Het antwoord van Italië kwam in de tweede inning. Een honkslag van Jairo Ramos Gizzi en een tweepitter van Mario Chiarini brachten lopers op het tweede en het derde honk. Een opofferingsslag van Giuseppe Mazzanti was uiteindelijk voldoende om Gizzi ook daadwerkelijk over de thuisplaat te krijgen.

Initiatief

Desondanks behield Nederland het initiatief. Na een honkslag van Johnny Balentina en een geraakt werper voor Raily Legito kreeg Nederland ook in de tweede inning lopers op de honken. Pas een inning later werd er ook daadwerkelijk gescoord. Een verre uithaal van aanvoerder Sharnol Adriana betekende de derde Nederlandse homerun op deze Olympische Spelen.
Italië kwam meteen in de vierde inning weer terug. Ditmaal via een solohomerun van Jairo Ramos Gizzi. Met strikeouts voor Mario Chiarini en Giuseppe Mazzanti maakte werper Cordemans hierna een einde aan de kansen voor Italië om op gelijke hoogte te komen.

Hoewel Nederland in de beginfase het beste van het spel had, was het Italië dat in de vijfde inning hard toesloeg via een tweehonkslag van James Parissi en een hit van Seth la Fera. Met nul uit kregen de Italianen hierdoor lopers op het tweede en het derde honk. De Nederlandse verdediging deed er alles aan om Italië van het scoren te houden. Een grondbal van David Francia werd door Shurendell de Caster goed verwerkt. De Nederlandse eerste honkman bracht de bal op tijd op het tweede honk om La Fera uit te maken. Op een grondbal van Davide Dallospedale kon vervolgens ook David Francia op zijn weg richting thuisplaat worden uitgemaakt door een goede aangooi van korte stop Raily Legito op catcher Chairon Isenia.
Ondanks deze geslaagde pogingen kwam Italië desondanks wel op voorsprong. Met Francia en Dallospedale op de honken knalde James Buccheri de bal voor twee honken het buitenveld in. Hij bracht hiermee zijn twee ploeggenoten over de thuisplaat. Voor het eerst in deze Olympische Spelen kwam Italië hiermee op een goede voorsprong.

Belangrijke tweehonkslag

Het duurde even voordat Nederland iets terug kon doen. Vooral doordat de Italiaanse startend werper Kasey Olenberger in de gelijkmakende vijfde inning Eugene Kingsale en Sharnol Adriana met drie slag uitschakelde. Maar toen Nederland de wedstrijd naar zich toetrok, deden de honkballers van bondscoach Robert Eenhoorn dit ook goed. In de zesde inning kreeg de Italiaan Olenberger acht slagmannen tegenover zich. De pitcher begon goed met onder meer drie slag voor Shurendell de Caster, waardoor Italië twee uit kreeg.
Hierna slaagde Nederland er toch in om door de defensie heen te prikken. Johnny Balentina begon met een belangrijke tweehonkslag. Hij kon scoren op een hit van Chairon Isenia. Na vrije lopen voor Raily Legito en Ralph Milliard stroomden de honken vol. Inmiddels had Carlo Richetti het werpen van Olenberger overgenomen. Hij moest een tweehonkslag van Eugene Kingsale incasseren. Op deze bal, vlak langs de lijn in het rechtsveld konden maar liefst twee punten binnenkomen. Isenia en Legito brachten hun ploeg hierdoor weer compleet terug in de wedstrijd.

De defensie van Italië was hierna defintief gebroken. Geraakt werper voor Sharnol Adriana, een geslaagde stootslag-honkslag van Dirk van 't Klooster en een honkslag van Shurendell de Caster zorgde vervolgens niet alleen voor volle honken met nul uit, maar bovendien voor de aftocht van de tweede Italiaanse pitcher. Ook Fabio Milano kon het tij niet keren. Op een honkslag van Chairon Isenia liep Nederland zelfs uit naar 8-4. Na één slagman kon ook Milano inrukken. Reliever Anthony Massimino zag vervolgens met een dubbelspel een einde aan de inning komen.

Nieuwe werper

Ook bij Nederland was er inmiddels een nieuwe werper op de heuvel gekomen. Na het vierde tegenpunt moest Cordemans plaats maken voor Patrick de Lange. De pitcher van HCAW kreeg wel hits tegen van Mario Chiarini en Davide Dallospedale, maar hield Italië ruim twee inningen wel van het scoren.
Closer Ferenc Jongejan gooide hierna gecontroleerd de wedstrijd in de laatste uit. De voormalig Triple A-werper kreeg in de laatste twee inningen geen honkslagen meer tegen.

Daarvoor moest de wedstrijd wel even voordat stilgelegd voor een opstootje tussen de nationale selectie van Nederland en Italië. Vooral de Italianen maakten zich druk na een goed uitgevoerd dubbelspel van eerste honkman Shurendell de Caster en korte stop Raily Legito. De scheidsrechters konden de beide teams kalmeren, maar moesten daarvoor wel de Italiaanse bondscoach Giampiero Faraone het veld uitsturen.

Nederland zich zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht na een driehonkslag van Eugene Kingsale, vier wijd voor Ivanon Coffie en een honkslag van Sharnol Adriana het negende punt over de thuisplaat. Met een opofferingsslag bracht Dirk van 't Klooster hierna de 10-4 op het scorebord.
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21369756
Naam AB BB H R RBI SO Position PO A E
MILLIARD Ralph 3 2 - 1 - 1 2B 2 2 -
KINGSALE Eugene 5 - 2 1 2 1 CF 1 - -
COFFIE Ivanon 4 1 1 2 1 - 3B - 4 -
ADRIANA Sharnol 4 - 2 2 2 1 DH - - -
van 'T KLOOSTER Dirk 4 - 2 1 2 - RF 5 - -
de CASTER Yurrendel 5 - 2 - - 3 1B 7 2 -
*de JONG Sidney - - - - - - 1B 1 - -
BALENTINA Johnny 4 - 2 1 - - LF 3 - -
*BALENTIEN Wladimir - - - - - - LF 1 - -
ISENIA Chairon 4 - 3 1 3 - C 5 - -
LEGITO Raily 2 1 - 1 - - SS 2 - -
CORDEMANS Rob - - - - - - P - - -
*de LANGE Patrick - - - - - - P - 1 -
*JONGEJAN Ferenc - - - - - - P - - 1
Total 35 4 14 10 10 6 27 9

Grappig dat steeds weer Milliard de 4-wijd verzamelt
pi_21370594
Tnxx KR
pi_21370710
Mooie uitslag .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 18 augustus 2004 @ 14:45:57 #21
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_21372521
Holland!!
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_21372799
Australië maakt tegen Japan wel af wat Nederland liet liggen ze winnen met 9-4 Volgens mij niet de meest gunstige uitslag voor oranje
Atje zeggen is adje doen!
pi_21372809
Niet geheel gunstig voor Nederland. Japan verliest van Australie.
quote:
Australië heeft vandaag voor een grote stunt gezorgd. De ploeg verraste topfavoriet Japan. Zes inningen lang ging de strijd gelijk op, waarna Australië via 3 punten in de zevende en drie punten in de achtste inning de winst met 4-9 naar zich toetrok.

Het was de tweede overwinning voor het Australische team op deze Olympische Spelen. Japan was tot nu toe nog ongeslagen. Door dit resultaat gaat Candada nu als enige team zonder verlies aan de leiding.
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
pi_21372834
De stand is nu als volgt:
quote:
1. Canada
2. Japan
3. Chinese Taipei
4. Cuba
5. Nederland
6. Australië
7. Griekenland
8. Italië
Knapen die varen willen moeten mannen met baarden zijn.
  woensdag 18 augustus 2004 @ 16:10:46 #25
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_21374751
quote:
Op woensdag 18 augustus 2004 12:32 schreef Bluezz het volgende:
Joepie, nu maar hopen op een HH vanavond voor de harde werkers.
vergeetachtigen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')