abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 26 augustus 2004 @ 12:38:26 #301
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_21554392
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:41 schreef Silmarwen het volgende:
VMBO of HAVO/VWO lijkt mij namelijk enorm verschillend. Eerder in dit topic zag ik een mooie uitspraak hierover die ik zeer passend vind. Dat je vmbo'ers meer moet motiveren en dat er in de havo/vwo groepen weer meer wat diepgang zit qua theorie. Het lijkt me leuk dit te combineren.
Het is allebei hartstikke leuk ja, maar het motiveren is niet direct het "leuke" aan VMBO-ers. Ze zijn gewoon hartstikke spontaan, en als je hun respect hebt, doen ze álles voor je. Mensen van havo en atheneum zijn meestal wat gereserveerder - niet dat dit een negatief punt is. Ik zal een voorbeeldje geven: een leerling was een beetje rumoerig, dus ik had die even stevig de wacht aangezegd in de les. Naderhand loop ik naar de docentenkamer, komt-ie naast me lopen: "Meneer? Sorry hè, dat ik vandaag zo vervelend was, het was eigenlijk niet m'n bedoeling". Je kunt gewoon heerlijk met die leerlingen flauwekul uithalen. Op ons survivalkamp was er een rustpunt langs een riviertje... Uiteindelijk stond ik tot m'n knieën in het water een watergevecht te houden.

De combinatie vmbo/vwo is wel aardig ja. Ik heb het zelf een jaar gedaan, en het enige nadeel wat ik zag was dat ik bij vmbo alles opeens "te moeilijk" aan het uitleggen was, en bij vwo had ik de neiging om alles "te simpel" uit te leggen. De afwisseling was wel heel fijn.
.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')