abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 mei 2005 @ 11:14:30 #101
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27077625
Er werd natuurlijk "schone" olie bedoeld, i.p.v. "schoen" olie.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27152402
yep sorry typfoute het moest zijn schone olie........
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_27158248
Nou heb ik het eergisteren gedaan, het schoonmaken met zout. Het ging goed, maar ik wil het nog een keer doen, dus vandaag wat extra zout gehaald. Meteen even langs de hakkebar gegaan om een halve liter schoen-olie te kopen. De schoenmaker vertelde me dat hij het meest van die olie verkoopt aan mensen die het in de keuken gebruiken net zoals ik. Voor schoeisel wordt het zo goed als niet meer gebruikt, heowel sommige bejaarden nog zweren bij schoen-olie, maar dan heb je het ook wel gehad met de klanten.
En waarom zou je ook, vandaag de dag?

[ Bericht 5% gewijzigd door NoSigar op 19-05-2005 22:12:57 ]
Helpt waar hij kan!
  donderdag 19 mei 2005 @ 18:51:29 #104
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27159226
Ik gebruik trouwens arachide olie. Die kan beter tegen hoge temperaturen. En is (volgens mij) reuk en smaakloos.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_27196556
Vandaag nog een keer met zout schoongemaakt. Af laten koelen, olie in gegoten, op het vuur gezet en Imperial Glory gaan installeren in de PC.
Kom ik terug in de keuken staat de grilpan in brand! Waaaa. Grote vlammen en brandende olie! Als we geen metalen afzuigkap hadden, hadden we een nieuwe kunnen kopen en was de schade groot geweest. Brandje geblust door met een theedoek te wuiven (tja).
Toch twee uur daarna nog gebruikt voor courgette en aubergine. En het ging prima en de pan was schoon en het was errug lekker.

(overigens had mijn vriendin vorige week crostini's met veel olie in de oven onder de grill gezet. Die stonden dus ook in de oven te fikken. Dat zijn tot nu toe onze enige (keuken)brand incidenten.)

Overigens: hoe slecht zijn de zwarte grill-strepen op voedsel? (ik weet het: het hoort niet, maar het gebeurd desondanks)

[ Bericht 8% gewijzigd door NoSigar op 20-05-2005 20:32:11 ]
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 21 mei 2005 @ 01:14:24 #106
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27205296
Voor die zwarte strepen op je eten, zoek in google eens op "PAX", dan weet je het.

Als je olie in een pan doet en die op het vuur zet, moet je natuurlijk NOOIT gezellig weglopen en een spel gaan installeren
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27205648
Ach zo'n klein brandje...
Ik weet overigens wel dat zwarte aangebrande dingen kankerverwekkend kunnen zijn, maar in welke mate vroeg ik me af. Ik heb wat gegoogeld op Pax maar ik heb nog niks kunnen vinden dat verband houdt met eten.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 21 mei 2005 @ 01:39:37 #108
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27205982
Ah, het moet dan ook PAK's zijn, niet PAX, sorry...

En een klein brandje kan snel ene groot brandje zijn... laatst nog een echtpaar hier omgekomen door een frituurpan (zo eentje die je op het gas zet) die ze vergeten waren...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 21 mei 2005 @ 09:48:36 #109
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27209000
Poly-cyclische Aromatische Koolwaterstoffen als ik me niet vergis (zonder Google ).
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_27220129
Grillen is echt makkelijk! Wij hebben een combi ding. Waar je tosti's mee kunt maken, wafels en mee kunt grillen. Werkt perfect!

Ik heb verschillende dingen gelezen. Maar als ik nou een grillpan wil kopen, welke kan ik dan het beste nemen? Die van gietijzer? En wat kost dat eigenlijk? We hebben geen mega budget.
pi_28108794
n.a.v. dit topic heb ik dan ook een grillpan gekocht, als moederdag kado om vervolgens zelf te gebruiken. Ik heb vrijdag (de eerste dag dat ik eindelijk zelf kon koken) gemarineerde biefstuk gemaakt. Damn wat was dat lekker, ik heb nog nooit zo'n mals biefstukje gehad enige nadeel: er zat nog teveel marinade om heen waardoor hij meer gebakken werd dan gegrild.

In ieder geval aanleiding om veeeeel meer de experimenteren met de grillpan. en ik wil jullie bedanken voor de inspirerende woorden
  woensdag 22 juni 2005 @ 17:30:35 #112
119606 habanero
577000 Scoville
pi_28138537
ik gebruik zelf het liefst arachide olie/pinda olie dat kan heter worden dan olijfolie (dacht ik te weten!)
  woensdag 22 juni 2005 @ 17:36:29 #113
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28138672
Ik had laatst een Saté pakket gehaald van Go-Tan (bij de Xenos te koop), demn dat was goede saté!!
Aller zat erbij dus ook kruiden, ketjapmarinade, saus en stokjes, alleen het vlees ontbrak.
Maar die saté'tjes deden het erg goed op m'n nieuwe grillpan (le chef ding van de blokker, werkt prima en mocht ie over een tijdje niet meer goed zijn dan koop ik wel een echt goede)
Zo'n pan is wel ideaal als vervanger voor de BBQ (m'n vriendin houdt daar helaas niet zo van)

Wokolie van Konimex is trouwens ook lekkere olie, kan ook loeiheet worden en het heeft een lekkere kruidensmaak.
pi_28151189
Ik heb vanmiddag tosti's gebakken in de grilpan!

Deze waren veel lekkerder dan uit het tosti-ijzer. Gewoon tosti's beleggen zoals je ze wilt hebben, de buitenkant met een beetje boter insmeren en de pan in. Heerlijk! Ze blijven dan lekker dik.
  donderdag 23 juni 2005 @ 00:48:06 #115
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28151230
Vandaag een 300 gram Rib-Eye lopen grillen. Lapje vlees beetje invetten met de Misto Gourmet Spray gevuld met Olijfolie, peper erop, en hoppa op de pan. Mooi patroontje maken, keren, nogmaals keren en een ander patroontje maken, laatste keer keren, en voila. Zout erop en VLEEEESCH kanen maar!
Confidence through competence
  donderdag 23 juni 2005 @ 20:20:16 #116
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_28172426
Vandaag mijn IKEA grillpan voor het eerst gebruikt, simpel hamburgertje gegrilled maar damn wat is dat lekker zeg. Walmde wel behoorlijk maar niks aangebakken en een heerlijk sappig hamburgertje van binnen.

Maandag maar opnieuw gebruiken en dan ook wat groenten meegrillen
pi_28173986
Mn grillpan is dood 'T was een combi ding, waar je ook tosti's mee kon bakken en wafels mee maken.
Enig idee wat een grillpan tegenwoordig kost? We hebben niet zo'n heel groot budget.
  donderdag 23 juni 2005 @ 21:10:27 #118
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_28174080
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 21:07 schreef Ingrid19 het volgende:
Enig idee wat een grillpan tegenwoordig kost? We hebben niet zo'n heel groot budget.
Die van mij was ongeveer ¤ 17,- bij de IKEA.
pi_28174103
19,95 bij Blokker
Ik wil er ook eentje
  vrijdag 24 juni 2005 @ 00:49:08 #120
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28181477
Ik heb die van IKEA nu bijna 3 jaar en dat ding is perfect
En nog lekker licht ook (lekker voor de polsen)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28181924
Ik wil er morgen weer eens iets op bakken. Liefst een rib eye! And no Greek eye
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 24 juni 2005 @ 01:26:17 #122
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28181989
Je houdt maar niet op met met je Griekse ei Hehehe
Ribeye is wel heelerg lekker hoor! (ben stiekem jaloers op je )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28188746
een kipfiletje inwrijven met kruiden en dan ietsjes olie erover heen en dan grillen

Ik moet weer eens meer gaan grillen denk ik
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 24 juni 2005 @ 12:30:48 #124
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28190336
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 21:10 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Die van mij was ongeveer ¤ 17,- bij de IKEA.
de mijne was ook ¤17 maar dan bij de blokker. (en ik had ook nog 2 Rocksvijfjes dus ik hoefde maar ¤7,- te betalen )
pi_28191664
Mijn grillpan was 29 euro, afgeprijsd naar 20. vanavond weer grillen. ik ga een gegrilde groente salade maken met tomaat en rode, gele en groene paprika (saus van kappertjes, balsamico, olie, peper en zout) en dan wil ik ook kalkoenfilet grillen. Iemand nog een idee voor een lekkere marinade? er is niet veel meer te vinden in de koelkast en voorraadkast (die is leeggegeten aangezien iedereen, behalve ik, over een week op vakantie gaat) wel hebben we NATUURLIJK knoflook en verschillende soorten oliën, zeezout, basilicum, munt, beetje italiaanse kruiden en alle soorten gedroogde kruiden. Dussuh ik zou zeggen: bedenk wat. Want anders kom ik toch weer uit op olie, knoflook, gember, peper en soja o.i.d. en ik weet niet of dat zo lekker is bij de salade en gebakken aardappeltjes.
pi_28506577
Dag Grillliefhebbers,

Eindelijk heb ik er een. Gekregen voor mn verjaardag. Nu wilde ik het helemaal goed doen en heb ik zoals in de beschrijving stond, de pan ingevet, opgewarmd en af laten koelen en dit 3x herhaald. Geprobeerd dan. Ik lette weer eens niet op en nu zit er een on-afspoelbare zwarte kring in mn pannetje. Ik heb m een paar keer afgespoeld met water en er citroensap ingegooid, laten staan op het aanrecht en nu is als klap op d vuurpijl de onderkant van de pan verroest. Wie kan mij helpen? Ik voel me helemaal schuldig
  dinsdag 5 juli 2005 @ 13:16:30 #127
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28508929
Voor de inductie kokers. De mijne, van Le-Creuset, kostte 50 Euro bij de Bijenkorf.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 5 juli 2005 @ 20:12:49 #128
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28523724
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 13:16 schreef Pikkebaas het volgende:
Voor de inductie kokers. De mijne, van Le-Creuset, kostte 50 Euro bij de Bijenkorf.
Ben nog opzoek naar eentje die op keramische plaat gebruikt kan worden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 6 juli 2005 @ 09:08:06 #129
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28539665
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 20:12 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ben nog opzoek naar eentje die op keramische plaat gebruikt kan worden.
Da's niet zo moeilijk. Dat zijn er aardig wat. De blokker heeft twee goede die ook op keramisch kunnen.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_28735272
Kan niemand mij helpen?????
  dinsdag 12 juli 2005 @ 13:54:24 #131
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28736128
Wat wil je dan? Dat wij met een toverstokje gaan zwaaien zodat de roest weggaat?
Confidence through competence
pi_28736912
Loser. Ik merk dat hier geen ruimte is voor vergissingen, ik neem aan dat er zo gereageerd word omdat ik, nu ik tijd heb om het hele forum door te spitten, de oplossinegn eigenlijk al beschreven zijn. Bedankt en succes met de sekte.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 14:18:25 #133
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28736977


Volgens mij ben je *en* oververhit *en* neem je teveel aan.
Confidence through competence
pi_28739664
O, ....! je had niet door dat ik me afvroeg of er iemand was die weet hoe ik de roestplekken en verbrande plek weg zou kunnen krijgen. Aha! Welnu, bij deze. En het spijt mij dat ik aannam dat je mij in het ootje zat te nemen door over toverstokjes te beginnen. Het spijt mij een dergelijke opmerking richting uw persoon denken te moeten maken.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 16:40:39 #135
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28741595
Als je na een paar dagen geen antwoord hebt kan het ook zijn dat niemand een oplossing weet en je dus zelf maar verder moet zoeken, wij zijn Google niet..
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:23:35 #136
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28746356
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 15:37 schreef annette28 het volgende:
Het spijt mij een dergelijke opmerking richting uw persoon denken te moeten maken.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 12 juli 2005 @ 20:25:24 #137
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28748093
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 14:16 schreef annette28 het volgende:
Loser. Ik merk dat hier geen ruimte is voor vergissingen, ik neem aan dat er zo gereageerd word omdat ik, nu ik tijd heb om het hele forum door te spitten, de oplossinegn eigenlijk al beschreven zijn. Bedankt en succes met de sekte.
Veel succes elders. Overigens zou het een stuk schelen als je je toon een beetje bijstelde. Maak je meer vrienden mee, ook in andere sektes.

Uw sekteleidster


Zo, einde discussie, en nu weer normáál on topic!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 12 juli 2005 @ 22:53:52 #138
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28753044
Goed, ik gebruik mijn grillpan nu bijna elke ochtend om lekkere tosti's te maken. Neem vier sneden brood, en smeer op elke snee een kant dun in met boter. Zet de pan ondertussen op middelhoog vuur. Plaats twee sneetjes met de boterkant naar beneden en druk *lichtjes* aan. Niet te hard, want dat gaat plakken.

Gooi op beide sneetjes nu achtereenvolgens een plakje kaas en een plakje ham op, en laat het geheel een minuutje of anderhalf bakken. Neem een spatel en til een belegd sneetje op van de pan. Gooi een nieuw sneetje met de boter naar beneden ervoor in de plaats, en *floep* het belegde sneetje met de belegde zijde op de nieuwe snee. Idem voor het andere sneetje. Bak het geheel nog een minuut of anderhalf aan, en voila, binnen 5 minuten een overheerlijke ham/kaas tosti.

Confidence through competence
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 22:57:48 #139
72710 whispers
verbally copulating
pi_29527414
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 08:47 schreef goddess-in-heaven het volgende:
n.a.v. dit topic heb ik dan ook een grillpan gekocht (...) en ik wil jullie bedanken voor de inspirerende woorden
Graag gedaan, het inspireren van jongedames doe ik met plezier.
  maandag 12 september 2005 @ 14:56:01 #140
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_30514588
Mensen, bij de Blokker is er voor EUR 3,99 (!!!!) een GIETIJZEREN grillpan van LeChef te koop met een doorsnede van ca. 25 cm. Ding is keizwaar.



Niet te verwarren met de anti-aanbak-teflon pan, ook van LeChef!

[ Bericht 32% gewijzigd door Stereotomy op 12-09-2005 15:03:58 ]
Confidence through competence
pi_30515313
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 21:11 schreef Bluezz het volgende:
19,95 bij Blokker
Ik wil er ook eentje
En wij hebben er eentje.. Irisbonnen zijn
We hebben al een scholfiletje en spinazie uitgeprobeerd
Wij hebben de goeie grote Tefal, en binnenkort ook eens even tosti's erop uitproberen
pi_30520396
Klinkt allemaal erg goed. Als je deze verhalen leest moet je bijna wel zo een ding aanschaffen.
Binnenkort wordt hier in de buurt een Blokker geopend. Kijken of zo een ding op de kop te tikken valt.
Dat is eens wat anders...
pi_30539227
quote:
Op maandag 12 september 2005 14:56 schreef Stereotomy het volgende:
Mensen, bij de Blokker is er voor EUR 3,99 (!!!!) een GIETIJZEREN grillpan van LeChef te koop met een doorsnede van ca. 25 cm. Ding is keizwaar.

[[url=http://img309.imageshack.us/img309/5742/treo0912050023ew.th.jpg]afbeelding][/URL]

Niet te verwarren met de anti-aanbak-teflon pan, ook van LeChef!
Maar is zo'n gietijzeren pan dan wel handig? Of heeft het nog wel andere voordelen t.o.v. die anti-aanbak pan?
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 13 september 2005 @ 13:41:11 #144
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_30539483
Ja, zie een pagina terug. Een teflonpan kan eigenlijk niet tegen de grote hitte die een grilpan moet opwekken. Als ik hem heet maak, en ik kras in de teflonlaag met een vork, dan laat die ERG makkelijk los. Sowieso is de helft van het teflon verdwenen - afwas en waarschijnlijk ook koken - zodat dat niet helemaal gezond *kan* zijn.

Een grilpan hoort van gegoten ijzer te zijn.
Confidence through competence
pi_30576337
In de plaatselijke blokker geen grillpan te krijgen
Dus mijn biefstukjes moeten nog even in de vriezer blijven....
Dat is eens wat anders...
pi_30608589
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 13:41 schreef Stereotomy het volgende:
Ja, zie een pagina terug. Een teflonpan kan eigenlijk niet tegen de grote hitte die een grilpan moet opwekken. Als ik hem heet maak, en ik kras in de teflonlaag met een vork, dan laat die ERG makkelijk los. Sowieso is de helft van het teflon verdwenen - afwas en waarschijnlijk ook koken - zodat dat niet helemaal gezond *kan* zijn.

Een grilpan hoort van gegoten ijzer te zijn.
Ok bedankt, dan ga ik ook maar even bij de plaatselijke Blokker kijken
Oh, and that's a bad miss!
  woensdag 28 september 2005 @ 09:35:59 #147
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_30992252
quote:
Op maandag 12 september 2005 14:56 schreef Stereotomy het volgende:
Mensen, bij de Blokker is er voor EUR 3,99 (!!!!) een GIETIJZEREN grillpan van LeChef te koop met een doorsnede van ca. 25 cm. Ding is keizwaar.

[[url=http://img309.imageshack.us/img309/5742/treo0912050023ew.th.jpg]afbeelding][/URL]
Die heb ik!

Doet 't prima!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  woensdag 28 september 2005 @ 16:09:24 #148
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31001874
die moet ik gaan halen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_31001977
Kip gister geprobeerd, gaat ook
Wij hebben wel een tefal, en je moet sowieso nooit met sop afwassen of met scherpe dingen in zo'n pan. Dus die laag houdt het heus wel hoor
  donderdag 29 september 2005 @ 12:42:02 #150
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_31024177
Waarom mag je eigenlijk niet met sop afwassen? laat de anti-aanbaklaag dan los?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')