abonnement Unibet Coolblue
pi_20252458
In dit topic kun je je mening kwijt over (tweedehands) platenzaken in heel Nederland. Ook mogen natuurlijk online winkels, in binnen- en buitenland. Waar kun je wat vinden? Welke zaak heeft goede prijs/kwaliteit-verhouding? Welke platenzaken hebben vriendelijk personeel? Om de overzichtelijkheid en volledigheid te behouden, is het het beste om de onderstaande lijst aan te houden (dat kan uiteraard niet voor online zaken, maar daar zijn de leveringstijden en verzendkosten bijvoorbeeld weer interessant).

Topicstarter begint:

Velvet Music, Dordrecht (Vriesestraat 110)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Velvet Music in Dordrecht heeft een groot assortiment. Alle stijlen zijn ruim vertegenwoordigd. Volgens de internetsite zijn ze specialist in de hardere muziekstijlen als hardrock. Zelf ben ik een funk/soul/electronica-liefhebber, maar daar hebben ze ook buitengewoon veel van. De meest bijzondere cd's kun je er tegen komen, dat is eigenlijk hun specialisatie.
De winkel is overzichtelijk ingedeeld, per stijl is er overzichtelijk geordend. Ook is er een selectie van de nieuw uitgekomen cd's. Aanbiedingen staan in kisten onder de reguliere bakken. Ook verkopen ze vinyl, hetzij een niet echt grote sortering.
Luisteren van cd's is geen probleem, je kunt dan plaatsnemen in lekkere stoelen met een paneeltje waarop je de cd-speler kunt bedienen. Uiteraard kun je ook vinyl beluisteren, hetzij dan niet in een luie stoel.

Personeel:
De eigenaar van de zaak is een zeer vriendelijke kerel, en kom je er vaker, dan weet hij wie je bent en wat je leuk vindt. Ook al kom je er voor de eerste keer, direct zijn ze vriendelijk.

Prijzen, bestellen:
Velvet is een kwaliteitszaak. Dat merk je in de prijzen, maar toch zijn ze niet extreem duur. 18 tot 20 euro is de gangbare prijs, met uitschieters naar soms wel 30 euro. Dan gaat dan wel om bijzondere cd's (import, collectors items). Met bestellen heb ik geen ervaring, maar ik denk dat dat geen probleem is.

In de volgende post de volgende review.

[ Bericht 2% gewijzigd door UncleFunk op 29-06-2004 21:11:32 ]
  maandag 28 juni 2004 @ 15:48:16 #2
24860 Gitarist
Ondertitel?
pi_20252770
Ik heb het niet zo "onderzoekend" bekeken als de ts, maar ik kan dit kwijt over Fame (CD/DVD zaak in de Kalverstraat te A'dam).

Het is een hele grote CD zaak (ik denk zelfs nog groter en gesorteerder dan de Mediamarkt in Amsterdam) met voor elk genre tal van CD's van uiteenlopende artiesten. Alles heeft aparte afdelingen waar je goed de weg kunt vinden.
De prijzen vielen mij erg mee, zo hebben ze veel van die acties van 2 cd's voor 25 euro of lager. Dit geld ook voor de DVD's.

Persoonlijk doe ik niks met vinyl, maar wat ik ervan gezien heb is dat ze wel een klein afdelinkje vinyl hebben. Of het wat voorstelt weet ik niet.

Ik kan iedereen die van muziek houdt en in Amsterdam komt aanraden eens daar te gaan kijken.

Fame music
me·lo·maan\ (de ~ (m.), -manen)
1 iem. met een overdreven liefde voor muziek
pi_20252861
De Plaatboef, Rotterdam (Nieuwe Binnenweg).
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De Plaatboef heeft veel tweedehands cd's en vinyl. Ook nieuwe dingen zijn er te vinden, hetzij in mindere mate. De winkel is niet heel erg mooi, maar op zich wel overzichtelijk ingedeeld in de verschillende stromingen. Populair is het meest vertegenwoordigd, maar af en toe vind je ook onbekende, waardevolle dingen.
Op de eerste etage vind je vinyl (pop a-z, soul, funk, jazz, beeldplaten, metal e.d. apart opgedeeld) en een kleine sortering wereldmuziek en Nederlandstalig.
Je kunt beneden ook vinyl luisteren, maar cd's zijn makkelijker. Er staan drie cd-spelers met afstandbediening. Bij grote drukte maximaal 2 cd's luisteren, en sowieso geen cd's onder de 5 euro. Eerst vond ik het lastig om te zeggen dat ik een cd niet wilde meenemen als ik hem geluisterd had, maar tegenwoordig zet ik me daar overheen.
Beneden in de kelder vind je video's, sale-cd's, singles en sale-vinyl. LET GOED OP! Soms vind je een plaat beneden voor een euro, terwijl hij boven voor 5 staat... Dan is er vaak wel verschil van de staat, maar het komt ook voor tussen cd's! Altijd verder kijken dus, het kan je serieus geld besparen. En let ook goed op bij de trap naar beneden, dat is een gevaarlijke!!! Je ligt zo beneden wanneer je niet goed uitkijkt. Gelukkig waarschuwen ze ervoor.

Personeel:
Erg vaag, de eigenaar Dennis mag ik 't meest. Niet echt vriendelijk als je daar geen vaste klant bent. Beetje communicatief gestoord als je daar voor de eerste keer binnenkomt, en hen niet gewend bent.

Prijzen, bestellen:
De Plaatboef is relatief goedkoop. Tweedehands cd's van een euro tot ongeveer 15 (bij bijzondere exemplaren). Vinyl kost meestal rond de 5 euro, sale-prijzen verschillen per week. De ene week 50 ct, de andere week een euro, dan 2,50. Is voordelig als je er regelmatig komt... Met bestellen heb ik geen ervaring wederom, maar dat doen ze wel (heb 't gezien/gehoord).

[ Bericht 5% gewijzigd door UncleFunk op 28-06-2004 16:19:13 ]
pi_20253157
Demonfuzz Records, Rotterdam (Nieuwe Binnenweg).
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Deze winkel verkoopt alleen vinyl. Ze hebben een ontzettend grote sortering, wat ze niet hebben staan in de winkel, kan nog achter staan (omdat het onbekend is bijvoorbeeld). De winkel is overzichtelijk ingedeeld. Sommige bakken zijn op label ingedeeld, de andere op artiesten en alfabet. De bovenste bakken zoeken het fijnst, de onderste bakken heb ik een hekel aan, vooral om achterin te zoeken. Er is een singlesbar, een grote kast waarin laden zitten met allerhande muziek, van Nederlandstalig tot danceclassics.
Luisteren bij DF is niet aan te raden wanneer het druk is, er zijn namelijk maar twee draaitafels beschikbaar. Anders is het geen probleem, je hoeft de platen niet terug te zetten.
DemonFuzz is trouwens een adres dat gevonden wordt door vele grootheden, wat te denken van bijvoorbeeld de Masters At Work die daar platen kopen!

Personeel:
Vriendelijk over het algemeen. Vooral de eigenaar is zeer aardig en heeft verstand van zaken (van met name de muziek waar ik van houd; funk, soul, disco).

Prijzen, bestellen:
DemonFuzz verkoopt kwaliteit, zo werkt ook het systeem van prijzen. Hoe mooier de plaat/hoes, hoe hoger de prijs, mede afhankelijk van de zeldzaamheid. Bijzondere maxi's kunnen zo 16 euro kosten, elpees die zeldzaam zijn kunnen 30 euro kosten (hoogste die ik zelf gezien heb, kan misschien dus nog hoger zijn). 7" singles lopen uiteen van 1 euro tot een euro of 10. Elpees van 4 tot ... euro.
Of je kunt bestellen weet ik niet, wel kun je in ieder geval vragen of er een exemplaar achter in het magazijn staat.

[ Bericht 0% gewijzigd door UncleFunk op 28-06-2004 16:15:05 ]
pi_20253406
iT Records, Rotterdam (Binnenwegplein, in boekhandel Donner)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
DE Jazz-specialist. Ze hebben een zeer grote sortering cd's op dit gebied. Verder kun je alternatieve electronica vinden, net als populaire muziek. De winkel zit in boekhandel Donner, die opgedeeld is in niveaus. De winkel bestaat uit twee niveaus, op het hoogste niveau vind je alleen maar jazz, beneden de rest. Luisteren is geen probleem, al heb ik zelf altijd het gevoel dat ik het moet kopen als ik het luister. Dat heb ik bij andere zaken niet. Verder hebben ze een stuk of vijf cd-spelers, maar bij drukte is dat nog niet voldoende.

Personeel:
Niet heel erg vriendelijk, maar ook niet onaardig. Er loopt ook een soul/funk-specialist rond, die zelf dj is. Het zijn mensen die weten waarover ze het hebben.

Prijzen, bestellen:
Duur. Nauwelijks aanbiedingen, prijzen variëren van 8 tot 30 euro. Hed Kandi zit op 25,95, ter vergelijking: die prijzen durven ze ook bij VanLeest te vragen. Deze cd's koop je voor 18 - 22 euro bij de FRS en de MediaMarkt. Bestellen is mogelijk, alleen wederom nog nooit zelf gedaan. Het leuke van deze winkel vind ik altijd weer de tasjes, die zijn namelijk van papier.
pi_20253671
Sounds, Rotterdam (Korte Hoogstraat)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Vroeger waren ze beter, alternatiever, zei een collega van de radio-omroep waar ik werk. Qua electro kan hij er schijnbaar altijd wel slagen. De winkel is groot, veel verschillende stromingen, keurig opgedeeld. Ik heb nog nooit iets gekocht in deze winkel, moet ik erbij zeggen. Alleen maar wat rondgekeken.

Personeel:
Geen mening.

Prijzen, bestellen:
Duurder dan gemiddeld. Met bestellen geen ervaring.
pi_20253793
Midtown, Rotterdam (Nieuwe Binnenweg, Zuidplein-Laag)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Dance-speciaalzaak. Vooral het hardere werk kun je hier vinden. Verder weinig ervaring met deze winkel.

Personeel:
Eén keer een vriendelijke kerel meegemaakt die begon over zijn liefde voor soul en funk... Verder onvriendelijk.

Prijzen, bestellen:
Heb alleen maar aanbiedingen er weggehaald tot nu toe (misschien daarom hun onvriendelijkheid ) Alleen maar singles, bijvoorbeeld Pete Heller - Big Love voor 5 gulden (jaja, nog in het gulden-tijdperk). Je kunt er best leuke dingen vinden! Met bestellen heb ik wederom geen ervaring.
pi_20253924
Midtown, Utrecht (Zadelstraat)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Dance-speciaalzaak. Vooral het hardere werk kun je hier vinden. Verder weinig ervaring met deze winkel.

Personeel:
Eén keer geweest. Meteen de laatste keer. Wilde Opium Scumbagz hebben van Olav Basoski, hadden ze niet toen ik ernaar vroeg. Toen ik liet merken wel degelijk kennis te hebben van die muziek, hadden ze opeens wél een promo-dubbelpack.

Prijzen, bestellen:
Te slecht op gelet. Geloof niet dat Midtown extreem duur is.
pi_20286844
Velvet Music, Rotterdam (Oude Binnenweg)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Deze Velvet bestaat uit twee verdiepingen. Boven vind je naast de ticketverkoop stijlen als wereldmuziek, electronica en jazz. Beneden in de winkel is er een ruime sortering populaire muziek, en hier vind je dan ook de aanbiedingen. Naast de kassa kun je luisteren, een stuk of vier plekken beschikbaar. Nadeel van deze toko vind ik trouwens dat ze geen vinyl verkopen.

Personeel:
Vriendelijk personeel, niet te beroerd om een cd voor je op te zetten.

Prijzen, bestellen:
Zie de review van Dordrecht.

[ Bericht 3% gewijzigd door UncleFunk op 29-06-2004 20:57:22 ]
pi_20289110
Hmm, ik dacht dat dit wel een leuk topic zou zijn voor in Muziek. Jammer dat er weinig interesse is
pi_20289173
goed topic hoor, ik zal misschien binnenkort ook ff wat schrijven
  Moderator dinsdag 29 juni 2004 @ 20:55:52 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_20289310
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 20:49 schreef UncleFunk het volgende:
Hmm, ik dacht dat dit wel een leuk topic zou zijn voor in Muziek. Jammer dat er weinig interesse is
Ik denk dat iedereen ze met plezier leest, maar het verekken om ze zelf te maken

zo ook ik
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_20289332
Velvet Music, Dordrecht.. bijna m'n tweede huis. Nou ja, ik kom er iets te vaak af en toe.
Bestellen gaat vrij snel. Maar dit ligt ook gewoon aan waar iets vandaan moet komen en de leverancier. Een CD had ik een keer binnen een week, maar een Godspeed You Black Emperor! LP deed er weer iets langer dan een week over.
Ook heb ik het 1 keer meegemaakt dat een lastig te bestellen CD die ik had besteld gewoon vervallen was (in hun systeem, want zij kunnen zeggen dat iets vervallen is terwijl je het bij een andere winkel wel gewoon kunt bestellen of zelfs gelijk meenemen.)
Zeer aardige lui inderdaad.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_20289336
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 20:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen ze met plezier leest, maar het verekken om ze zelf te maken

zo ook ik
Zoiets dacht ik ook al
pi_20289447
Ik vind het ook een goed topic! Jammer dat het bijna allemaal over zaken in Rotterdam gaat, ik woon zelf in Hilversum maar ik zal binnnenkort ook wel eens wat posten. Ik kan nu niet zo veel erover zeggen, ik kijk er nooit zo kritisch naar.
pi_20289481
een korte dan maar:
lalaland in den haag.
Geweldige keuze aan gothic/industrial en vaak heel veel obscure zaken als verzamelboxen etc. Nooit te beroerd om te bestellen, maar je moet de bazin wel op haar goede dag treffen want ze kan bijzonder onvriendelijk zijn.
Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
pi_20289509
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:00 schreef p-etr-a het volgende:
Ik vind het ook een goed topic! Jammer dat het bijna allemaal over zaken in Rotterdam gaat, ik woon zelf in Hilversum maar ik zal binnnenkort ook wel eens wat posten. Ik kan nu niet zo veel erover zeggen, ik kijk er nooit zo kritisch naar.
Sorry, ik woon namelijk vlakbij Rotterdam! Andere users die elders wonen mogen dat gat opvullen
pi_20289537
De Waaghals, Enschede

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:

Van disco tot rock. Ze hebben een gedeelte waar je "moderne" muziek vind. Club, (oldskool) hiphop, breakbeat, gabber, techno. Netjes ingedeeld, overzichtelijk. Vrijwel alleen recente releases, met uitzondering van de classics. Verder verkopen ze een heleboel nieuwe zowel 2e handse CD's. Veel niet-mainstream dingen. Overigens hebben ze heel veel rock, pop, disco op vinyl. Wederom goed gesorteerd.

De mogelijkheid tot luisteren is prima geregeld, een stuk of 4 gloednieuwe Vestax draaitafels en ook een aantal CD-spelers achter de balie.

Personeel:

Groot pluspunt. Aardige gasten, willen altijd helpen en doen de moeite als je iets wilt bestellen dat ze niet op voorraad hebben.

Prijzen, bestellen:

Normale prijzen. Heb niet het idee dat ze teveel vragen voor hun spullen. Heb natuurlijk niet alles bekeken of kunnen vergelijken, maar volgens mij zittten ze op een acceptabele hoogte.
pi_20289554
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:01 schreef UncleFunk het volgende:

[..]

Sorry, ik woon namelijk vlakbij Rotterdam! Andere users die elders wonen mogen dat gat opvullen
Ik vermoedde al zoiets hoor
Maargoed, leuk om te weten voor als ik eens in Rotterdam kom hè.
pi_20289683
in ieder geval ff wat info over online platenzaak www.topplers.com

assortiment: een groot deel van wat een echt french-house liefhebber zou willen in z'n collectie kun je hier vinden, plus geluidsfragmenten van de meeste releases

personeel: Fransen, dus tikkeltje arrogant af en toe

pluspunten: gratis extra's bij je bestelling toegevoegd zoals een aankomende release op white label of stickers, folders etc en als een french house plaat uitkomt zul je 'm hier doorgaans als eerste vinden, soms zelfs voor de releasedatum

minpunten: verzendtijd kan soms heeeeeel erg uitlopen, is soms ineens heel snel, beetje wisselvallig dus, en vandaag kreeg ik dit binnen:



pi_20289749
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:07 schreef le_knightclub_soda het volgende:
in ieder geval ff wat info over online platenzaak www.topplers.com
Dank voor de reviews, die tot nu toe voorbij gekomen zijn Online platenzaken mogen natuurlijk ook! Ik verander het gelijk even in de openingspost.
pi_20289849
leuke topic, ik post ff zodat dit in mijn lijstje komt en kan ik vaker bekijken, sorry ken geen goede platen/cd zaken, alleen de bekendere.............
We're leaving here tonight, there's no need to tell anyone, they'd only hold us down. So by the morningslight. We'll be halfway to anywhere, where love is more than just your name.
pi_20289898
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:07 schreef le_knightclub_soda het volgende:
www.topplers.com
Zo, die hebben een uitgebreide catalogus! Maar hoe zit het dan met de verpakking? Lijkt me niet normaal dat een plaat zo arriveert
pi_20289998
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:15 schreef UncleFunk het volgende:

[..]

Zo, die hebben een uitgebreide catalogus! Maar hoe zit het dan met de verpakking? Lijkt me niet normaal dat een plaat zo arriveert
nou ik heb er een paar keer besteld, maar dit is de eerste keer dat dit gebeurt en hoeft ook niet te betekenen dat dit hun schuld is natuurlijk, er zaten een paar kleine stukjes afgebroken plaat in het postpakketje wat ik kreeg, dus kan ook aan 't bedrijf hebben gelegen dat 't langsbrengt en waarschijnlijk vergoeden ze het wel, verder geen problemen mee, alleen wat ik zei, de verendtijd kan heel erg varieren
pi_20290422
Het is jammer dat in het pand van Britain, Enschede daarboven die platenzaak niet meer bestaat, anders had ik daar even een leuke review over geschreven. Vooral over het personeel!!!

Verder ben ik een paar keer bij Play It Again Sam geweest in Arnhem. Is mij altijd prima bevallen, ook leuk spul te vinden op vinyl. Vooral disco/soul & funk vind je daar tegen mooie prijzen. Ze hebben ook veel CD's, vaak ook 2e hands en voor een mooie prijs... Voor platen hebben ze een crappy platenspeler staan, maar voldoende om je dingen te kunnen luisteren.

Personeel was OK, kreeg korting op 2e hands platen. Verder weinig over te vertellen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')