abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 28 juni 2004 @ 17:38:29 #51
72710 whispers
verbally copulating
pi_20255927
quote:
Op maandag 28 juni 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Olie met Pigment???
Dat is Verf.

Je bedoelt Piment
Idd. Piment, kleine chilipepers.

Sorry, typfoutje.
pi_20256274
quote:
Op maandag 28 juni 2004 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Olie met Pigment???
Dat is Verf.


Wat ik wel wil afraden is de olie van de Dirk. Ze zijn wel erg goedkoop, maar de kwaliteit is er dan ook naar. Ze ruiken een beetje zuurig en hebben weinig smaak.
Binnenkort daarom maar eens de Aldi uitproberen. Door de voornoemde olie van de Dirk heb ik wat wantrouwen over goedkope olie, maar ik wil door de recencies hier ook best een keertje proberen.

Wat wel een goed idee is, is eens een bezoekje te brengen aan je lokale Mediterrane supermarkt. Vaak hebben ze daar een onbekende, goedkope en wel heel lekkere olie voor weinig geld, meestal gewoon in een simpele plastic fles.
pi_20270193
quote:
Op maandag 28 juni 2004 16:51 schreef Amyrlin het volgende:
Niks mis met de Aldi olie hoor. Maar voor lekkere dressings gebruik ik meer knoflookolie, basilicumolie en dergelijke. Laatste aanschaf heerlijke truffelolie.
Oké eindelijk iemand gevonden.
Waar o waar heb je die heerlijke truffelolie gevonden. En is het voor bakken bedoeld? Hoop van wel.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 13:41:43 #54
59065 Amyrlin
Evenwichtig
pi_20277872
Ik heb het op een beurs gekocht, maar bij een horeca groothandel (Sligro, Makro ISPC) is het zeker te koop. Volgens mij is het zelfs bij de AH te krijgen. Anders bij delicatessenzaken.

Truffelolie moet je meer zien als smaakmaker, een klein beetje is al voldoende. Gebruik in pasta´s, risotto, dressings, in ei-gerechten etc. Ik zou het niet gebruiken om in te bakken, te overheersend, bovendien komt verhitten de smaak niet ten goede. Daarnaast lijkt het me een dure hobby, bakken in truffelolie.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:09:59 #55
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20283532
Bij Oil & Vinegar (die dure voedsel-cadeaushop) hebben ze truffelolie.
Ik moet zeggen dat ik het maar heel weinig gebruik, ik gebruik wel veel hazelnootolie (heerlijk om kipfiletblokjes in te bakken onder andere), amandelolie (gebakjes e.d.) en walnootolie (salade, om mayonaise mee te maken en noem het maar op).

Shredder: maak je die basilicumolie zelf of koop je die? Ik vind er altijd zo weinig basilicum inzitten als ik het zie in de winkel (weet wel dat basilucum erg sterk is, maar toch, ik wil wel smaak)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_20283590
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 13:41 schreef Amyrlin het volgende:
Ik heb het op een beurs gekocht, maar bij een horeca groothandel (Sligro, Makro ISPC) is het zeker te koop. Volgens mij is het zelfs bij de AH te krijgen. Anders bij delicatessenzaken.

Truffelolie moet je meer zien als smaakmaker, een klein beetje is al voldoende. Gebruik in pasta´s, risotto, dressings, in ei-gerechten etc. Ik zou het niet gebruiken om in te bakken, te overheersend, bovendien komt verhitten de smaak niet ten goede. Daarnaast lijkt het me een dure hobby, bakken in truffelolie.
Nee ik deed het altijd over tagliatelle (na het koken) , Ik dacht misschien heb je een goeie olijfolie met truffelsmaak. Ik haal de mijne bij de Xenos en het kost volgens mij rond de 3 euro voor 750 ml, alleen is de smaak wat ver te zoeken, het ruikt alleen een beetje naar truffels.
Maar als je het bij de sligro kan halen, weet ik genoeg.
bedankt!
pi_20283744
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 17:09 schreef BBQ-kip het volgende:
Bij Oil & Vinegar (die dure voedsel-cadeaushop) hebben ze truffelolie.
Ja dat opperde iemand in het vorige topic al, helemaal vergeten. Ik weet waar ze zitten.
Ga wel na de vakantie naar O& V toe.
quote:
Shredder: maak je die basilicumolie zelf of koop je die? Ik vind er altijd zo weinig basilicum inzitten als ik het zie in de winkel (weet wel dat basilucum erg sterk is, maar toch, ik wil wel smaak)
dat benniknie dat is Amyrlin. Of anders koop je een basilicum plantje, kost een eurie bij de Bas. Maar ik had ooit wel basilicumolie van Drogheria Alimentari, het was +/- 85 % basilicum en 15 % olie. Het is dat ik basilicum niet echt speciaal vindt, maar voor de liefhebbers?
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:22:10 #58
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20283830
Ik heb nog een vol en ongeopend/gesloten flesje staan van 100 ml, erg sterk ruikend/smakend spul van bovengenoemde Oil & Vinegar. Zit wel in een mooi glazen flesje met kurken dopje en plasticje eromheen.
Mijn zus dacht me er afgelopen mei een plezier mee te doen, helaas had ik nog een half flesje staan en gebruik ik het dus bijna niet.
Ik weet niet waar je woont, maar van mij mag je het hebben als je het op komt halen hiero (Rijswijk).
Zonde om te laten wegrotten, kost best wel wat
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:27:46 #59
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20283975
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 17:19 schreef shredder het volgende:

[..]

dat benniknie dat is Amyrlin. Of anders koop je een basilicum plantje, kost een eurie bij de Bas. Maar ik had ooit wel basilicumolie van Drogheria Alimentari, het was +/- 85 % basilicum en 15 % olie. Het is dat ik basilicum niet echt speciaal vindt, maar voor de liefhebbers?
Oeps, sorry, beetje lui gelezen...
Ik doe weleens een lekker vers wit broodje (ciabatta of Turks brood ofzo) met daarop wat olijfolie en een paar blaadjes basilicum, dan de top van het broodje erop (waar je ok wat olijfolie op heb gedaan) en dan even in de oven, hmmm
Basilicum is, mits gedoseerd, heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:45:44 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20284422
Mischien goed te weten dat je Basilicum olie hebt, en (olijf?)olie met basilicum. Het een is olie gemaakt van basilicum (zoals je ook rozenolie en bergamot olie hebt) het ander is alleen de smaak van basilicum toegevoegt aan olie.
Zo heb je ook Truffelolie, die is loeiduur en in kleine potjes, en olie met truffelaroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20284544
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 17:22 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb nog een vol en ongeopend/gesloten flesje staan van 100 ml, erg sterk ruikend/smakend spul van bovengenoemde Oil & Vinegar. -KNIP- Ik weet niet waar je woont, maar van mij mag je het hebben als je het op komt halen hiero (Rijswijk). Zonde om te laten wegrotten, kost best wel wat
Heb je t tegen mij?? Ik vind het heel aardig, maar Rijswijk is wat te ver. Ik koop zelf wel een flesje.

En Piet ja ik weet het olijfolie met aroma, die zijn natuurlijk stukken goedkoper. (zie mijn fles van de Xenos)
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:53:28 #62
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20284593
Ik bedoel natuurlijk olijfolie met basilicum, geen basilicumolie, zou een beetje te pittig (en prijzig) worden.
Ook met truffelolie bedoel ik olie met truffel.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 17:54:41 #63
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20284629
Ok, nou er is vast nog wel iemand jarig binnenkort
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 18:24:31 #64
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_20285308
Die Aldi olie kwam vroeger uit Italië, momenteel volgens het eitiket uit het "Middellandse-zeegebied" (incl Egypte t/m Marokko).
Op de fles staat beste uit consumentengids juli 2000, maar dat was dus wel een andere olie dan deze. Volgens mij heb ik daarna wel eens een test gezien waarbij ie er slechter uit kwam. Wat mij betreft smaakt ie ook minder dan "vroeger". Koop 'm niet weer.

Neem het tegenwoordig mee terug van vakantie uit Italië, uit Toscane/Umbrië is prima, gewoon bij winkel daaro, of een boertje langs de weg. Veel lekkerder.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  dinsdag 29 juni 2004 @ 19:45:26 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_20287243
ik zag iets over truffelolie staan. zo duur is het niet om zelf te maken aangezien je maar een beetje truffel nodig hebt. koop je in het juiste seizoen een paar gram vers, in de olijfolie voor koude gerechten en klaar is kees. heerlijk over zelfgemaakte spaghetti, met alleen wat parmezan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 29 juni 2004 @ 19:56:15 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20287545
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 19:45 schreef zoalshetis het volgende:
ik zag iets over truffelolie staan. zo duur is het niet om zelf te maken aangezien je maar een beetje truffel nodig hebt. koop je in het juiste seizoen een paar gram vers, in de olijfolie voor koude gerechten en klaar is kees. heerlijk over zelfgemaakte spaghetti, met alleen wat parmezan.
Laatste tijd nog gekeken wat witte truffels kosten?
Inderdaad lekker, maar om te zeggen dat ze niet zo duur zijn...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 19:57:37 #67
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_20287589
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Laatste tijd nog gekeken wat witte truffels kosten?
Inderdaad lekker, maar om te zeggen dat ze niet zo duur zijn...
met 2-5 gram doe je een jaar. zwart of wit, of een mix
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 29 juni 2004 @ 20:26:09 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20288448
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 19:57 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

met 2-5 gram doe je een jaar. zwart of wit, of een mix
Hebben wij het over hetzelfde?
Ik heb het over truffels, die schimmelknollen.
Dit zijn witte truffels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20288738
Piet, bedoel je met basilicum olie essentiele olie? Lijkt me niet culinair, hooguit iets voor aroma therapie?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 29 juni 2004 @ 22:26:01 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20292400
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, bedoel je met basilicum olie essentiele olie? Lijkt me niet culinair, hooguit iets voor aroma therapie?
essentiele olie?
Wat ik bedoel is dat je olie hebt gestookt van basilicum. Culinair zie ik hooguit een toepassing als aroma in kleine hoeveelheden toegevoegt, voor de rest medicinaal en in de parfum industrie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 juli 2004 @ 17:14:49 #71
59065 Amyrlin
Evenwichtig
pi_20367107
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 17:12 schreef shredder het volgende:

[..]

Nee ik deed het altijd over tagliatelle (na het koken) , Ik dacht misschien heb je een goeie olijfolie met truffelsmaak. Ik haal de mijne bij de Xenos en het kost volgens mij rond de 3 euro voor 750 ml, alleen is de smaak wat ver te zoeken, het ruikt alleen een beetje naar truffels.
Maar als je het bij de sligro kan halen, weet ik genoeg.
bedankt!
Ik kan me goed voorstellen dat er weinig smaak zit aan truffelolie van 3 euro/750 ml. Die ik nu heb heeft een goede smaak. Ter info: http://www.urbanitartufi.it/negozio/negozio.asp?lingua=2

Of deze ook bij de sligro te krijgen is weet ik niet hoor, maar ik neem aan dat ze daar wel kwalitatief goede truffelolie verkopen.
pi_22367792
Om even terug te komen bij die olijfolie en truffels. Ik heb inmiddels een flesje olijfolie met witte truffels (smaak, essence watdanook) aangeschaft bij oil en vinegar.
Het was excl. flesje voor 100 ml ¤ 7,20. Het smaakt niet onaardig(! voor die prijs hmm), maar omdat ze het tappen van een grote glazen bol heb ik het gevoel dat de olie niet meer zo vers is. Olijfolie met zwarte truffels daarentegen was al voor minder dan 2 euro per 100ml geloof ik. Maar die is niet lekker en dus ook niet aangeschaft. Overigens zijn zwarte truffels in bepaalde seizoen voor een redelijke prijs verkrijgbaar bij een goeie groenteman.

Trouwens, Ik moet de olijfolie nog over pasta proberen, maar ik heb het alvast uitgeprobeerd op een bagel licht insmeren en dan de oven in. Laagje roomkaas erover heen met rauwe ham = mjam.
  zondag 3 oktober 2004 @ 12:12:42 #73
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22370039
Gisteren was er bij Kassa een olijfolietest, waar de olie beoordeeld werd op kleur, smaak en geur.
Wat ik verrassend vond, is dat de aldi-olie die ik altijd gebruik, en waar ik redelijk tevreden over ben, als laatste is geëindigd!

Zie hieronder de uitslag (merk, prijs, cijfer) :

1 HEMA Eleolado extra partheno HEMA ¤ 4,95 8,0

2 AH - extra vierge Albert Heijn ¤ 2,99 6,4

3 Bertolli - extra vergine Algemeen verkrijgbaar ¤ 3,89 6,4

4 Edah - extra vierge Edah ¤ 2,38 6,3

5 Fratelli Sanma - extra vergine Xenos ¤ 2,79 5,6

6 Carbonell - extra virgen Algemeen verkrijgbaar ¤ 3,59 5,6

7 Euroshopper - extra vierge Albert Heijn ¤ 1,43 4,8

8 Biorganic - extra vierge C1000, Plus, Vomar en DeWitKomart ¤ 4,55 4,6

9 Fuchs Cuisine - extra vierge C1000 ¤ 1,40 4,2

10 La Villa - extra vergine Aldi ¤ 1,39 4,0


zie hier: http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=668255

[ Bericht 0% gewijzigd door Litman op 03-10-2004 13:27:59 ]
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  zondag 3 oktober 2004 @ 13:17:39 #74
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_22371126
quote:
Op zondag 3 oktober 2004 12:12 schreef Litman het volgende:
<...>
Wat ik verassend vond, is dat de aldi-olie die ik altijd gebruik, en waar ik redelijk tevreden over ben, als laatste is geëindigd!
<...>
Ja dat viel mij ook op, ik gebruik die olie ook al jaren met volle tevredenheid, dan moet die Hema olie echt fantastisch zijn volgens de kenners
Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  zondag 3 oktober 2004 @ 13:25:00 #75
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22371270
quote:
Op zondag 3 oktober 2004 13:17 schreef _joepie_ het volgende:

[..]

Ja dat viel mij ook op, ik gebruik die olie ook al jaren met volle tevredenheid, dan moet die Hema olie echt fantastisch zijn volgens de kenners
De HEMA wordt de nieuwe ALDI!

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_22371794
quote:
Op zondag 3 oktober 2004 04:49 schreef shredder het volgende:
Om even terug te komen bij die olijfolie en truffels. Ik heb inmiddels een flesje olijfolie met witte truffels (smaak, essence watdanook) aangeschaft bij oil en vinegar.
Het was excl. flesje voor 100 ml ¤ 7,20.
Je hebt nu bij de AH ook AH Excellent olijfolie met witte truffelaroma. € 3,79 voor 250 ml. Misschien het proberen waard?
  maandag 7 augustus 2006 @ 15:30:16 #77
25041 Doopy-X-
Diener der burgers
pi_40574414
*schop*

Ik gebruik altijd de Hema Olijfolie. Hij is wel wat duur (5 euro) maar de smaak is echt heerlijk

  maandag 7 augustus 2006 @ 22:36:56 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40590296
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 15:30 schreef Doopy-X- het volgende:
*schop*

Ik gebruik altijd de Hema Olijfolie. Hij is wel wat duur (5 euro) maar de smaak is echt heerlijk

5 Euro voor hoeveel?


En is die olie ook geschikt voor bakken en Braden of is ie meer voor dressings?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 8 augustus 2006 @ 08:22:39 #79
25041 Doopy-X-
Diener der burgers
pi_40599033
quote:
Op maandag 7 augustus 2006 22:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

5 Euro voor hoeveel?


En is die olie ook geschikt voor bakken en Braden of is ie meer voor dressings?
Hoeveel weet ik eigenlijk niet, volgens mij een liter

Ik gebruik hem voor beide

Trouwens ook de nummer 1 uit de test van Kassa 2 jaar geleden: http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=673377
pi_40604851
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
tegenwoordig is dat hele eerste persingsverhaal hoofdzakelijk marketing, oliepersen zijn zo sterk dat dit allemaal in een keer geperst is. Echter, er is ook gerafineerde olie, dat is olie gemaakt van olijven die niet al te vers meer waren (net als val appels zeg maar, olijven die al vanzelf op de bodem lagen) die worden geperst en gerafineerd.
Ik heb een pot olijfolie gekregen die de kleur had van zonnebloemolie en een sterkere geur had dan de Bertolli e.d. Enig idee wat ik mij daarbij moet voorstellen. Een ander olijfsoort?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')