Gehydrogeneerde vetten is dat. Bij hydrolyseren krijg je vetzuren en glycerol, een proces dat in ons lichaam plaats vindt.quote:Op woensdag 9 juni 2004 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Resultaat, gehydroliseerde vetten, die kunstmatig gehard is.
Boter is boter (echte boter en roomboter is verzonnen omdat er mensen zijn die boter tegen margarine zeggen)quote:Op woensdag 9 juni 2004 21:42 schreef roofless het volgende:
Piet, is er nou nog verschil tussen boter, "echte boter" en "roomboter"? Ik dacht het niet, maar jij weet het vast precies (slijm slijm). En halvarine???
Zoute boter is ideaal voor bv kruidenboter, omdat het minder water bevat.quote:Op donderdag 10 juni 2004 08:45 schreef Spindizzy het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom gezouten boter bestaat. In elk recept dat vraagt om boter wordt specifiek bijgezegd dat het ongezouten moet zijn en erg lekker vind ik gezouten boter ook niet (maar ik ben niet echt dol op zout). Wie gebruikt dat spul eigenlijk en waarom is dat wel in grootverpakking in de supermarkt te krijgen en ongezouten niet?
Goedkoop voedsel voor de massa. Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat er hongersnood was in europa.quote:Op donderdag 10 juni 2004 10:40 schreef wendy-tje het volgende:
En waarom eigenlijk margarine gebruiken? Boter vind ik een stuk smaakvoller, dus ook op de boterham heb je dan aan minder genoeg, als je daar bang voor bent....
Dus waarom eigenlijk margarine, hoe is dat zo gekomen?
ja maar, ja maa, het is toch veel gezonder, dat zeggen die meneren van Becel enzo tenminstequote:Op donderdag 10 juni 2004 10:40 schreef wendy-tje het volgende:
En waarom eigenlijk margarine gebruiken? Boter vind ik een stuk smaakvoller, dus ook op de boterham heb je dan aan minder genoeg, als je daar bang voor bent....
Dus waarom eigenlijk margarine, hoe is dat zo gekomen?
Wie het geloofd wordt zaligquote:Op donderdag 10 juni 2004 13:38 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
ja maar, ja maa, het is toch veel gezonder, dat zeggen die meneren van Becel enzo tenminste
Daar lopen de meningen over uiteen. Als je goed opgelet hebt de laatste jaren dan zie je ook dat ze hun claims niet hard kunnen maken. Vroeguh was de slogan "het helpt het cholesterol te verlagen", die hebben ze moeten veranderen in "het helpt in een cholesterolverlagend dieet". Dat zijn dus twee heel verschillende uitspraken, hoewel het bijna hetzelfde klinkt.quote:Op donderdag 10 juni 2004 13:38 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
ja maar, ja maa, het is toch veel gezonder, dat zeggen die meneren van Becel enzo tenminste
Bedankt!quote:Op donderdag 10 juni 2004 14:15 schreef Lucille het volgende:
En voor de mensen die het precies willen weten:
Stremsel bevat een enzymfractie, die rennine genoemd wordt. Rennine is geen zuiver enzym, maar bevat het enzym chymosine. Dit chymosine splitst caseine (het belangrijkste melkeiwit) in het zogenaamde paracaseine en een onoplosbaar eiwit. Paracaseine is minder goed oplosbaar dan caseine, en vormt een gel. Dit gel is het begin van de structuur van de kaas. Hierna wordt het gel (wrongel) van het vocht (wei) gescheiden en wordt er een zuursel aan toegevoegd. Het zuursel zorgt voor de smaak van de kaas.
Hallo Lucille,quote:Op donderdag 10 juni 2004 14:08 schreef Lucille het volgende:
Om te koken gebruik is soms margarine (eitje bakken bijvoorbeeld), op mijn brood meestal halvarine of niks. Ja, boter is lekkerder, maar bevat meer vet.
Ahquote:Op donderdag 10 juni 2004 15:59 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Hallo Lucille,
Mag ik even wat reklame maken, tenslotte maak ik elke dag margarine en afgeleide produkten.
Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:22 schreef D.Rose het volgende:
Ik hoef geen roomboter op mijn brood.
Ik wil nl. mijn brood en mijn beleg ook kunnen proeven en roomboter is zo aanwezig
die proef ik nauwelijks.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek, dat heb ik nu met margarine, die ranzige smaak daarvan doet me spugen.
Ow, dat ken ik niet.quote:Op donderdag 10 juni 2004 15:59 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Hallo Lucille,
Mag ik even wat reklame maken, tenslotte maak ik elke dag margarine en afgeleide produkten.
Waarom probeer je dan niet die Halvaboter van Linera niet eens, dat is roomboter waarbij het vetgehalte omlaag gebracht is.
Op het brood.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:13 schreef Lucille het volgende:
[..]
Ow, dat ken ik niet.
Kan je daar ook mee bakken of is het alleen voor op je brood?
Ik bak bijna alles in olijfolie.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op het brood.
Nooit halva producten gebruiken om te bakken, die bevatten namelijk voor de helft water, en emulgatoren en verdikkingsmiddelen om het water en vet gemengt te houden. Niet alleen is dat zonde van je product, waar de helft dus eerst moet verdampen, maar ook lijkt me al die troep te verhitten niet echt lekker van smaak en gezondheid.
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
Ja hoor, in grote lijnen wel.quote:Op donderdag 10 juni 2004 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah
en, klopte mijn procesbeschrijving?
De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:38 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Ja hoor, in grote lijnen wel.
Wij gebruiken al jaren geen dierlijke olien en vetten meer het gebruik van geharde vetten wordt zoveel mogelijk vermeden.
Eigenlijk zitten die alleennog in de goedkope margarines.
De duurdere zijn daarom ook zachter.
Als kleurstof wordt in 98% van de producten caroteen gebruikt.
Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De dikheid is dan eerder door de emulsie dan door de harde vetten?
Flessen Margarine?quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:52 schreef DrXLTrouble het volgende:
[..]
Bij flessen is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing, bij kuipjes is het ook niet zo'n probleem.
Bij pakjes ontkom je niet aan geharde vetten, maar het is wel de trend om het zo min mogelijk te gebruiken.
quote:Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Flessen Margarine?
![]()
Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Bar le Duc en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
Ja, vloeibare margarine!quote:Op donderdag 10 juni 2004 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Flessen Margarine?
![]()
Of bedoel je een bak en braad producte?
Snap niet waarom mensen dat kopen, vloeibaar bak en braad product, dan gebruik je toch gewoon Olie? Maar goed, er zijn ook mensen die kopen Sourcy zonder prik en wonen in Utrecht waar het gewoon uit de kraan komt....
Maar...Dan blijft je hagelslag niet plakkenquote:Op donderdag 10 juni 2004 19:50 schreef kissa het volgende:
Brood met hagelslag, chocopasta, pindakaas of stroop heeft mi geen boter nodig.
Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.quote:Op donderdag 10 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je gezond wilt bakken, gebruik dan olijfolie, bij de Aldi hebben ze een prima en die is niet duur.
Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in friturenquote:Op vrijdag 11 juni 2004 20:00 schreef Moonah het volgende:
[..]
Nee hoor. Dat is helemaal niet gezond.
Bij verhitting worden de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren omgezet in ongezonde vetten (weet zo even niet welke precies... Koudgeperste virgine olijfolie dus alleen koud gebruiken.
Niet verhitten boven 50 graden.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bakken kan daar prima in, maar je moet er niet in frituren
en sinds je dat geweldige artikel hebt gelezen , bak jij niks meer in olijfolie ?quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:
[..]
Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
Ja, daarom gaan mensen in landen waar ze olijf olie eten ook bij bosjes dood...quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:
[..]
Niet verhitten boven 50 graden.
Zelf weten...
Nope.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:48 schreef Joene het volgende:
[..]
en sinds je dat geweldige artikel hebt gelezen , bak jij niks meer in olijfolie ?
quote:Op vrijdag 11 juni 2004 21:46 schreef Moonah het volgende:
Zelf weten...
Beetje creatief zijn, dan kom je een heel end.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 22:01 schreef Joene het volgende:
als je alleen maar eet of gebruikt wat gezond is kom je niet ver.
Libelle...quote:Op vrijdag 11 juni 2004 22:04 schreef Moonah het volgende:
Van die olijfolie heeft zelfs al in de Libelle gestaan, hoorde ik van mijn moeder. Dus dat onderzoek krijgt heus wel meer bekendheid.
Djeez, jij leest ook niet verder dan je eigen overtuiging he...quote:Op vrijdag 11 juni 2004 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Libelle...
Het vakblad voor de histerische huisvrouw, en DE schuldige aan de klote kwaliteit van het Rundvlees in Nederland.
Mager
Mager
Mager
Olijfolie wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt in de landen om de middelandse zee, en ondanks dat liggen de hartinfarcten daar statisties bijzonder laag.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 22:19 schreef Moonah het volgende:
[..]
Djeez, jij leest ook niet verder dan je eigen overtuiging he...
As I said, het onderzoek is... trouwens, lees het in mijn eerdere posts maar na.
Trouwens 2, het boeit je ws geen reet.
Blijf lekker bakken in je olijfolie.
Ach, libellepraat...quote:Op vrijdag 11 juni 2004 23:05 schreef Mexoryl het volgende:
Olijfolie bevat een groot gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren en is bijvoorbeeld stabieler dan een olie dat vol meervoudig onverzadigde vetzuren (MOV's) zit, zoals zonnebloemolie. Olijfolie heeft ongeveer 10% MOV's, daarom verhit ik het niet. Ik vermijd zonnebloemolie als de pest. Hoe meer onverzadigd het vetzuur is, des te gevoeliger het is voor oxidatie en hoe sneller er gevaarlijke stoffen ontstaan zoals peroxiden.
Heeft dat een uitgesproken smaak?quote:Ik zelf gebruik kokosolie, dat gebruiken ze ook in de tropen en daar hebben ze niet zo veel hart- en vaatziekten als hier.
Ik lees geen Libelle, dus weet niet waar je het over hebtquote:Op vrijdag 11 juni 2004 23:11 schreef Moonah het volgende:
[..]
Ach, libellepraat...
Die van het merk dat ik gebruik heeft een heel neutrale smaakquote:Heeft dat een uitgesproken smaak?
Ik lees ook geen Libelle, maar dat sloeg op een aantal posts voor die van jou.quote:Op vrijdag 11 juni 2004 23:41 schreef Mexoryl het volgende:
[..]
Ik lees geen Libelle, dus weet niet waar je het over hebt![]()
dat spreek ik tegen. bron?quote:Op vrijdag 11 juni 2004 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
en ondanks dat liggen de hartinfarcten daar statisties bijzonder laag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |