abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19041883
wie weet het precieze recept hiervoor? de verhoudingen??

weet alleen dat er cacao....enneh....boter in moet, en eieren

En koekjes ofcourse...

Maar verder?
I thought this day would never end...
pi_19041902
Hoeveel koek en cake topics ga je openen vandaag?
pi_19041911
Cakedeeg is volgens mij gelijke delen meel, boter en suiker. Of was dat nou boterkoek?
Trust me, I know what I'm doing.
  dinsdag 11 mei 2004 @ 11:59:15 #4
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_19041915
kon je dat niet op google vinden..?
quote:
Recept voor "Arretjescake":

Hier volgt het recept voor Arretjescake. Als je van chocola houdt, dan vind
je deze "cake" gegarandeerd lekker. De naam komt van een botermerk dat een
figuurtje "Arretje Nof" als beeldmerk had, een soort Flipje/
Michelinmannetje/Fido Dido dus. Althans, dat is mij verteld, zo oud ben ik
nog niet :-)


- Ingrediënten:
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)

100 gram witte basterdsuiker

100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)

25 gram cacao (3 eetlepels)

1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)

1 ei

(Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan

heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half

pak basterdsuiker). Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale

cake voor studenten.)


- Bereiding:
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm
(of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de
biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een
plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat
altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan
(voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)
door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 11 mei 2004 @ 12:02:14 #5
32846 WaSTeiL
geele sneeuw....
pi_19041992
Oeh dat is zo lekker.. het is alleen bijna frituurvet met cacao-poeder... niet heel erg goed voor je.. Maar boeien!!! De oma van mijn vriendin maakt dat nog wel eens... Smullen!!
Als je alleen heftig reageert met pukkeltjes op vet en cacao is dit geen aanrader....
Groepssex is eigenlijk gewoon time-management!
Drugs are only for losers and sex maniacs!
pi_19042037
jawel maar op google staan allemaal verschillende recepten,
met verschillende maten...de ene keer 100gr suiker, dan weer 200gr..

en de stappen zijn ook verschillend, de ene keer de suiker bij de boter.
De andere keer vooraf ei en suiker, daarna pas boter..

Dus wilde graag een ervaring-recept van iemand zelf..
I thought this day would never end...
  dinsdag 11 mei 2004 @ 14:54:17 #7
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_19046388
dat is zulke goeie shit hé..............
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_19047314
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 12:03 schreef Angel20 het volgende:
Dus wilde graag een ervaring-recept van iemand zelf..
Die op google zijn schijnblijk toch maar uit de lucht gegrepen....
  dinsdag 11 mei 2004 @ 15:53:55 #9
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_19048147
De search doet wonderen!
Arretjescake
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_19143726
Dat is echt zo lekker

laatst stond er het recept van ook in de fancy maar het recept is hier al gepost.
Maar er zitten volgens mij wel mega veel vetten en calorieen in.
pi_19148815
Oeh, dat klinkt lekker!

*topic gebookmarked heeft
  dinsdag 18 mei 2004 @ 00:18:08 #12
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19207276
Dit topic brengt zoete herineringen boven. Ik dacht dat wij het gewoon zo noemde maar het heet dus echt arretjecake.
Bij ons maakte een buurvrouw het altijd voor ons. Ik weet dat zij ossewit,purre chocoladerepen, suiker en mariabiscui gebruikte, maar weet de verhoudingen niet hellaas.En buurvrouw is al jaren hemelen. ik hoop dat iemand inderdaad kan helpen.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 00:59:34 #13
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19208107
Heb wat gevonden
Hier volgt het recept voor Arretjescake. Als je van chocola houdt, dan vind
je deze "cake" gegarandeerd lekker. De naam komt van een botermerk dat een
figuurtje "Arretje Nof" als beeldmerk had, een soort Flipje/
Michelinmannetje/Fido Dido dus. Althans, dat is mij verteld, zo oud ben ik
nog niet :-)


- Ingrediënten:
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)

100 gram witte basterdsuiker

100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)

25 gram cacao (3 eetlepels)

1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)

1 ei

(Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan

heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half

pak basterdsuiker). Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale

cake voor studenten.)


- Bereiding:
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm
(of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de
biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een
plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat
altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan
(voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)
door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.

pi_19212155
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:59 schreef Wolfjesfan het volgende:
Heb wat gevonden
Ik wil niet zeuren, maar dit recept staat letterlijk enkele posts boven je

Voor hoeveel personen is dit recept trouwens?
  woensdag 19 mei 2004 @ 21:32:17 #15
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_19254295
Ik heb dit wel eens gegeten, maar dan gemaakt van frituurvet (schijnt dat dat Diamant moet zijn, weet niet waarom). Reeds lange tijd vermoedde ik dat het eigenlijk van ossewit gemaakt moet worden (staat inderdaad in dit topic).

De variant met boter kende ik nog niet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')