Komt ie!
spelfouten zijn niet van mij, 'k heb het ook maar ergens vandaan-------------------
Sweet honey. Voor deze heerlijke zoete cocktail hebt u nodig: 4 borrelglazen whisky, 2 borrelglazen honing en 2 borrelglazen room. Giet de ingrediënten in de shaker en vul deze tot het streepje aan met ijsblokjes. Daarna een minuut lang goed shaken. Vervolgens giet u een klein laagje honing op de bodem van de cocktailglazen. Hierover schenkt u de cocktail. Enjoy!
Banana Bliss. Een heel bijzondere combinatie. Dit zijn de ingrediënten: 2 borrelglazen cognac en 2 borrelglazen Crème de Bananes. de ingrediënten in de shaker aanvullen met met ijsblokjes. Dit alles even goed shaken en dan zonder ijs uitschenken in de cocktailglazen. Ter garnering kunt u een kers of een schijfje banaan op de bodem van de glazen leggen. Een feest!
Vliegende hollander. Een prachtige cocktail. Bereid met 2 borrelglazen apricot brandy, 1 borrelglas jonge jenever, 1 borrelglas triple sec en 4 borrelglazen sinaasappelsap. Shake dit alles goed met ijs en serveer de Vliegende Hollander zonder ijs in een cocktailglas. Als garnering kunt u gebruik maken van een schijfje sinaasappel en/of een kers.
Cocktail Proost. Deze cocktail is speciaal voor mensen die van pit houden. Giet 4 borrelglazen bessenjenever, 2 2/3 borrelglas wodka en 1 1/3 borrelglas citroensap in uw shaker. vul deze daarna tot het streepje met ijsblokjes. serveer de Cocktail Proost met ijs in een longdrinkglas. U kunt de glazen versieren door een takje aalbesjes of een schijfje citroen aan de rand te hangen. Proost!
Mocca Buster.
Ook echt iets voor de liefhebber: de Mocca Buster. U maakt 'm makkelijk zelf met 2 borrelglazen koffielikeur, 2 borrelglazen advocaat en 2 borrelglazen room. Het mengsel in de shaker tot het streepje aanvullen met ijsblokjes. Dit alles goed shaken en dan zonder ijs uitschenken in de cocktailglazen. Het geheel garneert u vervolgens met een snufje kaneelpoeder.
American Beauty. Schud gelijke delen brandewijn, grenadine, droge vermouth en sinaasappelsap en een scheutje crème de menthe door elkaar. Bekroon het geheel met een beetje port.
Baltimore Egg Nog. Schud twee delen brandewijn, twee delen Madeira, een deel donkere rum, twee delen melk, een ei en een teelepel gomsiroop goed door elkaar. Strooi er geraspte nootmuskaat overheen.(recept voor gomsiroop: Los een kop witte suiker op in een kop water door ze langzaam aan de kook te brengen en een paar minuten zachtjes te laten doorkoken. Bewaren in koelkast.).
Brandy Crusta. Schud drie delen brandewijn, een deel orange curaçoa, drie scheutjes maraskijn, een scheutje citroensap en een scheutje Angostura bitter door elkaar. Serveer de cocktail met rietjes in een glas met suikerrand, gegarneerd met een kers.
Breakfast Nog. Schud een deel brandewijn, een deel orange curaçoa, een ei en twee delen melk door elkaar. Bestrooien met geraspte nootmuskaat.
Caribbean Sunset. Schud gelijke delen gin, crème de banana, blue curaçoa, verse room en verse citroensap. Schenk de romig-blauwe mixture in een glas en besprenkel haar met een beetje grenadine.
Collins-John of Tom. Schenk in een groot glas over fijngemaakt ijs het sap van een citroen, een maat gin en een theelepel fijne suiker of gomsiroop (zie Baltimore Egg Nog). Aanvullen met sodawater, roeren en garneren met een schijfje citroen.
Dry Martini. Er bestaan geen harde regels voor de verhouding van gin en droge vermouth waaruit deze drank bestaat. Drie delen gin op een deel droge vermouth, door veel ijs geroerd in een mixglas, gezeefd boven een gekoeld cocktailglas, met een gevulde of een gewone olijf erbij en de pittige smaak van geperste citroenschil er overheen....is verrukkelijk. U kunt oranjebitter toevoegen, de verhouding veranderen of de drank serveren on-the-rocks. U kunt eerst het glas inwrijven met vermouth en dan gin toevoegen. Alleen door te experimenteren zult u de lekkerste cocktail ontdekken.
Long Island Tea. Schenk over ijsblokjes een deel gin, een deel wodka, een deel lichte rum en twee delen koude thee. Bijvullen met cola, roeren en garneren met een twijgje pepermunt en een schijfje citroen.
Singapore Sling. Roer twee delen gin door een deel kersenbrandewijn en een deel citroensap. Over ijsblokjes schenken, soda toevoegen naar smaak en garneren met een twijgje pepermunt en een schijfje sinaasappel.
Banana Daiquiri. Vermeng drie delen witte rum, een deel crème de banane, het sap van een halve limoen, een halve banaan en twee scheppen fijngemaakt ijs. Meng niet te lang, anders raakt de drank teveel verdund. Doe de sorbet in een groot wijnglas en serveer met dikke rietjes.
Blue Hawaiian. Deze werkelijk tropische cocktail maakt u met een mixer. Mix twee delen witte rum, een deel blue curaçoa, vier delen ananassap, twee delen kokosmelk en een schep fijngemaakt ijs door elkaar.
Coconut Daiquiri. Schud een deel witte rum, twee delen kokoslikeur, vier delen vers limoensap en een scheutje eiwit door elkaar.
Cuba Libre. Schenk over ijsblokjes een deel witte rum en het sap van een halve limoen. De limoenschil erbij doen en cola naar smaak toevoegen. Serveren met rietjes.
Mai Tai.Deze verfijnde cocktail is ontdekt door Trader Vic, en zijn eigen Mai-Tai-rum is gebruikt in het volgende recept: 1 limoen, 2 dl Trader Vic Mai-Tai rum, 1/2 dl orange curaçoa, 1/4 dl kandijsiroop, 1/4 dl orgeadesiroop.
Snijd de limoenen doormidden en pers het sap boven fijngemaakt ijs in een groot ouderwets bekerglas. Voeg de overige ingrediënten en genoeg fijngemaakt ijs toe om het glas te vullen. Garneren met een gebruikte limoenschil, een twijgje verse pepermunt, een kers en een stukje ananas op een prikker. Serveren met rietjes. 'Mai Tai' betekent 'De Beste' in het Tahitisch.
Molokai Mike. Eveneens afkomstig van Trader Vic (zie ook Mai Tai). Meng 1 dl sinaasappelsap, 1dl citroensap, 1/2 dl orgeadesiroop, 1/2 dl brandewijn , 1 dl lichte rum en een schepje fijngemaakt ijs. In een glas schenken. Meng een 1/2 dl Rhum Negrita, een scheutje grenadine en een halve schep fijngemaakt ijs. Vul voorzichtig de andere helft van het glas.
Pina Colada. Een van de meest populaire tropische cocktails. Meng 3 delen witte of gouden rum, vier delen ananassap, twee delen kokosmelk en twee scheppen fijngemaakt ijs. Serveren in een bekerglas. Of beter, in een ananasschil. Garneren met fruit, papieren parasolsenz. en twee rietjes.
Scorpion. Meng drie delen gouden rum, twee delen vers citroensap, twee delen vers sinaasappelsap, een deel brandewijn, een paar scheutjes orgeadesiroop en een schep fijngemaakt ijs. De mixture over nog meer fijngemaakt ijs schenken, garneren met een twijgje pepermunt en een schijfje sinaasapppel en serveren met korte rietjes.
Après Ski. Schud gelijke delen wodka, groene crème de menthe en pernod door elkaar. Bijvullen met limonade, garneren met een twijgje pepermunt en een schijfje citroen en serveren met rietjes.
Bloody Mary. Schud een deel wodka, vier delen tomatensap, een paar scheutjes Worcestershire sauce, een scheutje citoensap en een snufje selderijzout door elkaar. Tabasco en peper naar smaak toevoegen, serveren met een stengel bleekselderij die gebruikt kan worden om te roeren.
Hong Kong Fizz. Schud gelijke delen wodka, gin, gele Chartreuse, groene Chartreuse, Bénédictine en citroensap door elkaar. Bijvullen met sodawater en garneren met schijfjes sinaasappel, citroen en limoen, en een kers.
Screwdriver. Schenk over ijsblokjes een deel wodka en vier delen sinaasappelsap.
Manhattan. De traditionele Manhattan maakt u met twee delen rye, een deel zoete vermouth en een scheutje Angostura bitter, roeren en garneren met een kers. Een Dry Manhattan bevat in plaats van zoete vermouth droge en een krul citroenschil in plaats van een kers. Een Perfekt Manhattan bevat voor de helft zoete en voor de helft droge vermouth en wordt gegarneerd met een kers en een krul citroenschil.
Mint Julep. Het vergt nogal wat precisie om deze drank goed te maken. Doe vier of vijf verse pepermuntblaadjes in het glas, een eetlepel fijne suiker en een theelepel water. Roeren tot de suiker opgelost is. Een maat bourbon toevoegen en aanvullen met fijngemaakt ijs, zodat de buitenkant van het glas beslaat. Garneren met een twijgje verse pepermunt en serveren met rietjes.
Buck's Fizz. Schenk vers geperst sinaasappelsap in een glas en voeg gekoelde champagne toe in de verhouding een deel sinaasappelsap op twee delen champagne.
Pousse Café. De Pousse Café is een gestreepte drank in een hoog smal glas en een waar praktijkexamen voor de barkeeper. Hij bestaat uit verscheidene gekleurde likeuren van verschillende dichtheid, de een drijvend op de andere. U kunt ieder aantal tussen drie en zeven aanhouden. U kunt de likeuren langs de binnenkant van het glas schenken of langs de achterkant van een theelepel. Er zijn verschillende kombinaties mogelijk, waarvan hier enkele voorbeelden volgen; schenk in de opgegeven volgorde gelijke hoeveelheden van de volgende dranken: grenadine, crème de menthe, Galliano, kummel en brandewijn; of grenadine, Parfait Amour en maraskijn. Ook heerlijk is een schep dikke zoete room erbovenop.
Tequila Sunrise. Schenk in een hoog glas over ijs een deel tequila en vier delen sinaasappelsap. Roeren en twee scheutjes grenadine toevoegen. Garneren met een schijfje sinaasappel en een kers en severen met rietjes.
Cinderella. Tot slot voor de viezerikken onder ons; Cinderella. Schud gelijke delen ananassap, sinaasappelsap en citroensap door elkaar. Boven ijsblokjes zeven, bijvullen met sodawater en er een beetje grenadine op druppelen. Garneren met een schijfje ananas op een prikker en een kers op een prikker. Serveren met rietjes.
s' Morgens
Mocht u tenslotte bij het ontwaken erachter komen dat 12 toch wat teveel was en u zich verslagen voelt door de alcohol, MEP DAN ONMIDDELIJK TERUG met een Bullshot. Schud een deel wodka, vier delen geconcentreede soep of vleesbouillon, een paar scheutjes Worcestershire sauce, een scheutje citroensap en een snufje seldrijzout door elkaar. Tabasco en peper naar smaak toevoegen. Of neem een Engels ontbijtje. Veel plezier met uitproberen.
-----------------
Heb zelf nog nooit wat van bovenstaand verhaal uitgeprobeerd
Laat maar eens weten welke de lekkerste mix is.