abonnement Unibet Coolblue
pi_18730670
Goed, een centraal Volleybal topic, dat is er namelijk nog niet, en het verdient zeker een plaatsje
Om er een beetje een mooie openingspost van te maken zal ik er wat tekst + plaatjes in dumpen, jullie zullen het verder moeten doen


Geschiedenis van Volleybal
Er is gebleken dat in de 16e eeuw al een sport aan het Engelse hof van koningin Elizabeth werd gespeeld dat erg op volleybal leek. Maar officieel heeft de Amerikaan Willam G. Morgan in 1895 het spel bedacht. Hij bedacht het spel voor de wat oudere zakenlieden die basketbal te zwaar en ruw vonden.

Toen William G. Morgan het spel bedachte bestond volleybal uit heel andere regels dan nu. Hij mixte de regels van onder andere tennis, basketbal en baseball en kreeg daaruit een sport die volleybal wordt genoemd. Mensen mochten ‘dribbelen’ tot 1 meter voor het net. Dit ‘dribbelen’ hield in dat je de bal voor jezelf omhoog moest spelen tot 1 meter voor het net, daarna moest je de bal eroverheen spelen. De wedstrijd bestond niet uit sets maar uit innings. Een inning was voorbij als alle spelers van beide teams een serveerbeurt hadden gehad. Volleybal kon toen 1 op 1, maar ook 10 tegen 10 gespeeld worden.

De Young Men Christian Association ontdekte deze sport en vond het wel een goed spel. De organisatie besloot het spel verder te ontwikkelen met de volgende wijzingen:
1900: Afschaffen van het dribbelen, dit vertraagde het spel en daardoor was het vrij rustig en saai.
1912: Invoeren van het doordraaien, toen het doordraaien nog niet was ingevoerd konden mensen zich specialiseren in het spelen op een bepaalde positie, dit was niet de bedoeling, om de mensen te dwingen alle technieken meester te maken, voerden ze het doordraaien voor een service in.
1917: Regeling dat een game tot 15 punten gaat, hiervoor waren innings vrij snel af aangezien nadat iedereen had geserveerd, de inning al voorbij was. De invoering van een game tot 15 punten zorgde voor veel meer spanning en tijd om te spelen.
1918: Regeling dat zes spelers per team in het veld staan, inherent aan de regeling dat een game tot 15 punten gaat, zorgde ervoor dat het team uit een vast aantal personen bestond. Zodat de grootte van de velden ook vast konden worden gesteld, en opstellingen ontwikkeld konden worden.

Pater Simon Buis (1892 – 1960) bracht volleybal naar Nederland. Pater Buis had het spel gezien in de Amerikaanse staat Illinios in 1925 en vond het een prachtig spel. Het spel werd voor het eerst gespeeld in het Missiehuis Sint Willebrord in Uden. Erg bekend was volleybal toen nog niet, het werd nog alleen in andere missiehuizen en seminaries gespeeld.

In 1928 nodigde de Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen (AMVJ) de Engelse YMCA-sportleider Lew Lake uit om een demonstratie te geven in basketbal en volleybal. Het spel beviel goed in de smaak bij de AMVJ en in 1930 werd de eerste volleybalclub van Nederland, de AMVJ opgericht.
Volleybal werd pas echt bekend door heel Nederland in 1945 soldaten uit Canada, Polen en Amerika overal in het land volleybal speelden. Na de oorlog werd volleybal een echte schoolsport.

Het probleem met volleybal in de naoorlogse jaren was dat iedereen andere regels volgde. De Canadese, Poolse en Amerikaanse soldaten hadden allemaal een eigen variant op het spel. In Utrecht, in het jaar 1946 gaf de bekende gymnastiekleraar dr. K. Rijsdorp zijn mening over volleybal. Die was heel anders dan die van S.J. Roosje uit Den Haag, op zich niet zo raar, maar de meningen waren gebaseerd op verschillende regels, daar gaven ze hun commentaar op. Er was geen echte communicatie tussen verschillende volleybalteams, niemand had contact. Daardoor waren er verschillende spelregels gehanteerd. Kortom, een chaos.

De chaos werd ontdekt toen in 1946 een team uit Den Haag een keer tegen AMVJ ging spelen. De AMVJ wilden 3 keer 10 minuten spelen in plaats van een aantal sets. Ook deden ze niet aan het doordraaien voor een service, de 3 langste spelers bleven de hele wedstrijd aan het net staan. Dit zorgde voor grote spanningen tussen de twee teams. Toen de AMVJ in mei 1947 een internationaal volleybaltoernooi organiseerde kwamen er nog meer problemen aan het licht. Teams uit Tsjechië en een Amerikaans studententeam lieten allemaal acties en technieken zien waar de AMVJ totaal niet bekend mee was, acties en technieken waarvan men dacht dat het helemaal niet toegestaan was. Dingen als smashes, blocks en bovenhandse service waren compleet nieuw voor de AMVJ. De Nederlandse spelers schrokken hier zo van dat ze de armen beschermend om hun hoofd sloegen. Na dit toernooi besloot de AMVJ dat er een instantie moest komen die coördinerend zou optreden en de uniformiteit zou nastreven. Een volleybalbond dus.

De Amsterdamse sportleraar Dick Schmüll richtte op 18 januari 1947 de Landelijke Volleybal-Commissie op die de voorbereidingen van een bond trof. Ongeveer een half jaar later, op 6 september 1947 werd in het Centraal Gebouw der AMVJ in Amsterdam de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) opgericht. Volleybal heeft zich steeds verder ontwikkeld en samen met volleybal natuurlijk ook de NeVoBo. Na één jaar waren 1.281 mensen lid van de NeVoBo. Op dit moment telt de NeVoBo ongeveer 130.000 volleyballers. Dit is niet het hoogste aantal dat ooit bereikt is. Dat was in 1990, toen had de NeVoBo 175.746 leden!

In de jaren tachtig slaat de professionalisering toe in het volleybal. Een groep fanatieke spelers gaat bij Brother/Martinus uit Amstelveen vele uren trainen onder leiding van de bekende trainer Arie Selinger. Hun doel is het bereiken van de top van het Europese clubvolleybal. De voorzitter van de NeVoBo, Piet de Bruin, was ook bereid de stap voor het nationale team te maken. De spelers sloten zich op in de Bankras sporthal en trainden daar met als enige doel: Olympisch goud in Barcelona (1992). Dit haalden ze net niet, het werd een zilveren medaille. Onder leiding van de nieuwe coach Joop Alberda werd het Nederlandse volleybalteam in 1996 wel Olympisch kampioen in Atlanta.

Om het volleybal aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor de sporter en toeschouwer kondigde het FIVB (Federation Internationale de VolleyBall) in oktober 1998 een ingrijpende verandering aan: Het Rally Point Systeem. In dit systeem is elke gescoorde bal een punt en bestaat een set uit 25 punten. In totaal worden er 4 sets gespeeld, tenzij het 2-2 staat, dan wordt er een 5e set gespeeld tot de 15 punten, na 8 punten moeten de partijen overigens wel van helft wisselen. Met dit nieuwe systeem is het spel veel sneller en aanvallender.
dit heb ik al eens eerder getypt voor een PO, vandaar



Wat is volleybal?
Dit komt nog


Mijn volleybal geschiedenis

Voor het geval het iemand interesseert, eventjes wat ik allemaal met volleybal heb gedaan.
Ik begon zo'n 5 jaar geleden, op 10 jarige leeftijd. Voetbal boeide me niet, en tja, dit leek me wel grappig. Lekker in de Jeugd D ballen, paar toernooitjes, klein teampje, leuk leuk

Na 1 jaar mocht ik meetrainen met het jeugd B team van toen, dat vond ik wel indrukwekkend, er waren allemaal *grote* mensen Dat was een motiverend iets, en ik besloot wat beter mijn best te doen. Het ging allemaal best leuk.

Dat jaar daarna mocht ik van mijn trainer eens naar een selectie van volleybaljeugd gaan. Dus daar sta je dan, 12 jaar oud, in Almere . Goed, na allemaal leuke oefeningen/ veel spelen, kwam de uitslag: Niet naar de volleybalschool, maar wél naar de Rayon noordholland, in Heerhugowaard .
Hierbij trainde (en speelde) ik nog steeds met Jeugd B (onderhand al A). En trainde ik in totaal 6 uur per week. Ik heb in Heerhugowaard enorm veel geleerd, dat was echt leuk, hard trainen met andere gemotiveerde jongens :')

Goed, weer een jaar verder, ik trainde/speelde nog altijd met Jeugd A en werd bij de selectie wederom voor de Rayon Heerhugowaard geselecteerd. Hier ontmoette ik ook nog een andere jongen die het voorgaande jaar wel bij de volleybalschool had getraind, maar eruit was gekickt omdat hij te klein was. Hij was setupper, ik aanvaller, leuk met hem gespeeld Na een paar weken trainen vroeg mijn rayontrainer of ik niet bij de volleybalschool wilde, Jong Oranje, dat soort. Aangezien er een plaats vrij was gekomen.

Nou, dat leek me wel wat, maar helaas: Aangezien ik op Texel woon, en de volleybalschool ergens in Almere (oid) staat, was dit niet mogelijk. Tenzij ik zaterdagavond al naar de overkant zou gaan en daar bij familie zou overnachten. Dit was een moeilijke keuze, maar heb achteraf er toch maar vanaf gezien. Ik heb dat jaar verder uitgetrained in de Rayon, met de verwachting daar volgend jaar weer te komen.

Next jaar - opschudding! Heren van de NeVoBo dachten dat het handiger zou zijn om de Rayon meer naar het zuiden te verplaatsen, Zaandam wel te verstaan :') En jahoor, dat was dus ook voor mij niet haalbaar

Dat was wel even een tegenslag, mijn trainer van mijn thuisclub liet me toen trainen met het Heren Recreanten team, daarnaast trainde ik ook nog met een Jeugd B team (het vorige jeugd A team was onderhand al weer weggegaan -> studeren e.d.), en viel ik af en toe in bij Dames 4 (dispensatie voor aangevraagd). Dit was allemaal wel aardig, al trainde ik nu 'slechts' 4 uur per week.

Nu gaan we naar dit jaar (2003/2004). Ik werd nu bij het Heren 1 team geplaatst om te trainen + spelen (goed, onze club heeft slechts 2 heren teams), maar dit was wel een enorme sprong voorwaards. Dit team was pas weer opnieuw gevormd, vandaar dat we in de NeVoBo competitie ook maar in de 2e klasse spelen (:N ), maar evengoed mooi om in te beginnen.

Het heren team bestaat uit vele oude promotie/regio klasse spelers die het na een aantal jaren weer eens willen proberen. Het trainen en spelen met zulke mensen is echt enorm motiverend en uitdagend. Aangezien we zo laag ingedeeld waren hebben we dit seizoen weinig tegenstand gehad. Dit resulteerde in een ongeslagen winst. Alle wedstrijden ooit gespeeld gewonnen (*) ). In totaal hebben we 103 van de 110 punten behaald. Een prestatie die dit jaar door maar slechts 1 ander team behaald is.

Ik train nu dus met het Heren team, maar ook nog altijd in de Jeugd B, ik train nog maar zo'n 3 uur per week, maar speel wel elke dinsdag iig 1 wedstrijd in de lokale competitie (eilandcompetitie).
Ik speel daarbij dus ook nog in het Heren 1 en het Jeugd B team.

Nou, dat was het voorlopig wel even, hopelijk niet té lang geworden
Tot slot nog even een foto van ons toen we kampioen waren geworden (ik ben nr. 10)


Game on

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mzraki- op 27-04-2004 21:32:47 ]
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_18730844
Hi nummer 10 . Zelf ook een jaar of 5, misschien 6 volleybal gespeeld. Leuke sport
Mijn blonde honing
pi_18730867
quote:
Op dinsdag 27 april 2004 21:31 schreef Keys het volgende:
Hi nummer 10 . Zelf ook een jaar of 5, misschien 6 volleybal gespeeld. Leuke sport
Foto is wat gefucked, had toen net 2 vermoeiende wedstrijden achter de rug + 3 fotografen tegelijk
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  dinsdag 27 april 2004 @ 23:16:20 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18733607
Er was overigens wel al eens dit topic:
[Centraal] Recreatie Volleybal

Maar aangezien je zoveel moeite in jouw openingspost hebt gestoken laten we deze maar open.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 april 2004 @ 23:18:13 #5
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_18733661
Prachtige mooie sport ...... helaas heb ik mijn cluppie de laatste maanden niet genoeg kunnen supporteren.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  dinsdag 27 april 2004 @ 23:56:06 #6
2207 Juan Zueco
Rap is geen muziek!
pi_18734546
Café Havenzicht.

J.
You bend your words like Uri Geller spoons...
  woensdag 28 april 2004 @ 08:49:16 #7
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_18737683
Beetje jammer dat je met dit topic begint, nu net de reguliere comptetite 1 week afgelopen is. Maar goed, volleybal is en blijft de leukste sport om zelf te doen.
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_18743201
quote:
Op woensdag 28 april 2004 08:49 schreef Achterhoekers_eerst het volgende:
Beetje jammer dat je met dit topic begint, nu net de reguliere comptetite 1 week afgelopen is. Maar goed, volleybal is en blijft de leukste sport om zelf te doen.
Dan geven we dit topic in september een doorstart
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  woensdag 28 april 2004 @ 16:34:58 #9
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_18747903
quote:
Op woensdag 28 april 2004 13:23 schreef -Mzraki- het volgende:

[..]

Dan geven we dit topic in september een doorstart
we kunnen hem ook een "beach"doorstart geven?!?
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_18749523
quote:
Op woensdag 28 april 2004 16:34 schreef Achterhoekers_eerst het volgende:

[..]

we kunnen hem ook een "beach"doorstart geven?!?
Goed idee, want ja, het wordt van de zomer wel weer flink met chickies ballen op het beach natuurlijk
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_18807689
Idd, jammer dat het seizoen er al weer opzit. Nog ff een paar weekjes doortrainen en dan lekker beachen. Zijn er nog mensen die meegaan doen aan beachtoernooien??
  zaterdag 1 mei 2004 @ 12:16:07 #12
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_18807764
Ik heb geluk dat ik bij mijn clubbie door mag trainen tot in Juni! En dan eens even kijken of je op het strrand in Australie nog een beetje kan volleyballen!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_18925214
Goed topic!
"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
pi_18932117
ZIjn er nog mensen die deze zomer mee gaan doen met de Liptonice Beach volleybal series?

Ik denk dat ik zelf met de toernooien in scheveningen ga mee doen.
"Let us not be down-hearted! One total catastrophe like this is just the beginning!"
pi_18934402
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 15:25 schreef Durango het volgende:
ZIjn er nog mensen die deze zomer mee gaan doen met de Liptonice Beach volleybal series?

Ik denk dat ik zelf met de toernooien in scheveningen ga mee doen.
Ik ga hier op Texel weer de zondag-toernooitjes op Paal 17 volgen
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_18935138
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 17:01 schreef -Mzraki- het volgende:

[..]

Ik ga hier op Texel weer de zondag-toernooitjes op Paal 17 volgen
Texel? Waar je de bal ook naar toe smasht, hij komt altijd in het water toch?
"Let us not be down-hearted! One total catastrophe like this is just the beginning!"
  zaterdag 8 mei 2004 @ 19:43:13 #17
82603 Olivier_B_Bommel
Als je begrijpt wat ik bedoel.
pi_18981779
ik wil misschien ook op volleybal, zijn er dingen waarop ik moet letten en waarom ik juist op volleybal moet gaan en niet een andere sport.
Overvaller: "Geef me je geld !"
Pompbediende: "Ik dacht het niet!"
Overvaller: "Oh, nou, doe me dan maar een pakje kauwgum."
pi_18996326
nou, volleybal is gewoon een geweldige sport om te doen!
  zondag 9 mei 2004 @ 16:26:38 #19
56883 -Mzraki-
agnostic
pi_18997234
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 19:43 schreef Olivier_B_Bommel het volgende:
ik wil misschien ook op volleybal, zijn er dingen waarop ik moet letten en waarom ik juist op volleybal moet gaan en niet een andere sport.
Nouja, wat je nodig hebt voor volleybal: lengte, sprongkracht, balgevoel, timing, teamgevoel en een snel reactievermogen

De techniek bij volleybal leunt heel veel op je balgevoel, als dat goed zit, leer je alles heel snel Timing, zeker bij smashen, is wat lastiger, maar oefening baart kunst
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  zondag 9 mei 2004 @ 16:26:57 #20
56883 -Mzraki-
agnostic
pi_18997240
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 17:29 schreef Durango het volgende:

[..]

Texel? Waar je de bal ook naar toe smasht, hij komt altijd in het water toch?
Dat is het principe van een eiland ja
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  zondag 9 mei 2004 @ 20:59:10 #21
82603 Olivier_B_Bommel
Als je begrijpt wat ik bedoel.
pi_19003363
ik ben 1.90

lukt best dus
Overvaller: "Geef me je geld !"
Pompbediende: "Ik dacht het niet!"
Overvaller: "Oh, nou, doe me dan maar een pakje kauwgum."
pi_19129592
Als ik aan volleybal denk...denk ik aan Assenede. Een supergezellig volleybalweekend in Belgie, waar niet alleen gevolleybalt wordt, maar ook flink gefeest. Elk jaar in augustus vertrekken weer honderden hollanders naar Belgie om aan dit toernooi mee te doen. Gespeelt kan er in verschillende klassen. Overnacht wordt er op de camping, waar de week ervoor nog de koeien stonden de grazen. En 's avonds staat er een feesttent tot ieders beschikking, waar men doorgaat tot in de kleine uurtjes.
Was het alvast maar augustus !
pi_19130076
Dat soort toernooien heb je overal. Het is de kunst om er de allerleuksten tussen uit te halen, zodat je een geweldige zomer hebt.
pi_19198875
Gaan er trouwens nog mensen naar het Duinrell-volleybal toernooi op 4,5 en 6 juni?
"Let us not be down-hearted! One total catastrophe like this is just the beginning!"
  vrijdag 28 mei 2004 @ 14:44:05 #25
21753 jbcyber
Tja wat zet je hier nu neer he
pi_19472749
quote:
Op vrijdag 14 mei 2004 17:52 schreef pinty_pete het volgende:
Als ik aan volleybal denk...denk ik aan Assenede. Een supergezellig volleybalweekend in Belgie, waar niet alleen gevolleybalt wordt, maar ook flink gefeest. Elk jaar in augustus vertrekken weer honderden hollanders naar Belgie om aan dit toernooi mee te doen. Gespeelt kan er in verschillende klassen. Overnacht wordt er op de camping, waar de week ervoor nog de koeien stonden de grazen. En 's avonds staat er een feesttent tot ieders beschikking, waar men doorgaat tot in de kleine uurtjes.
Was het alvast maar augustus !
Denk dan ook eens in eigen land aan het Ledub (Budel) en Hajraa (Eindhoven) toernooi.

Zeker allebij de moeite waard. Hajraa blinkt uit in gezelligheid sfeer feest en alles wat er mee te maken heeft en Ledub is naar mijn mening altijd super georganiseert met een goede sfeer. Ook feest genoeg
  dinsdag 1 juni 2004 @ 00:11:45 #26
60743 capetonian
Gezocht:lekker wijf!
pi_19551135
[GEZOCHT] - V-bal 'partner' in Amlere om sa'vonds te trainen. Ik heb jaren geleden 3de divisie gespeels in de achterhoek en wil nu weer eens gaan ballen. Niet op 'echte' comp niveau (ben nu 34) maar wel zeg maar in de top end van het rec en/of beach v-bal. Op conditie komen is niet echt het probleem, dat komt wel goed, ik mis alleen iemand die regelmatig eens mee wil gaan trainen, lekker overspelen en op je eigen tempo (dus niet op een club waar je 30 minuten traint en dan 1uur lang rec. speelt).

Iemand ? ?
www.p166.com <- Hobby
pers.p166.com <- Personal
pi_19556650
hey capetonian
wat had je dan ingedachten qua training? ik speel om dit moment in almere buiten en voor mij is het seizoen over maar ik wil toch best doorgaan met trainen (mijn nivo is alleen niet zo hoog 4e klas)
ik heb opzich best interesse!
  dinsdag 1 juni 2004 @ 15:27:46 #28
60743 capetonian
Gezocht:lekker wijf!
pi_19562963
Hola,

Overspelen, misschien een paar beachwedstrijden oganiseren om lekker te kunnen trainen. Het gaat mij om het stoppen, overspelen, smashen, ... ik heb lang niet gespeeld en wil oh zo graag weer eens een beetje op conditie komenik 'speel' zo'n 3 keer per jaar op Almerderzand als we daar een groot BBQ hebben, vorige jaar was en jongen bij die in Drenthe competitie speelt (vrij hoog..) en het was heerlijk om weer een beetje 'op tempo' te kunnen spelen.

Btw - ik woon in de regenboogbuurt.
www.p166.com <- Hobby
pers.p166.com <- Personal
pi_19563284
Wel grappig dit topic. Vooral de opening erg sterk. Ik mis alleen de invloed van o.a. Cees van Zweeden in het spelletje (hij introduceerde de sport op basisschool "Comenius" te Den Haag).

Over volleybal is waanzinnig veel te schrijven en te vertellen.

Ikzelf volleybal nu 20 jaar en heb vreselijk veel gezien en meegemaakt: ballenjongen bij volleybal-interlands, statistieken bijhouden bij Jong Oranje, met z'n 2-en organiseren van beach toernooien (ruim 80 velden, verspreid over 1,2 km strand op Scheveningen!!), zelf volleyballen (2de divisie en lager)....... Ik volleybalde al toen met nog nooit van rally-point had gehoord!!!

En allerlei toernooien meegedaan: Haajraa, Assende (beiden al eerder genoemd), Middelbeers, Halle, WVV Wassenaar, het eerste toernooi op Duirnrell georganiseerd door (toen nog) PVC/Blokkeer en het eerste strandvolleybaltoernooi in Nederland georganiseerd door Kalinko!!

Ik voel me ineens heel erg oud..................
pi_19563800
dat lijkt mij eerlijk gezegt ook wel wat
ik zou misschien ook me trainer kunnen vragen die heeft zelf ook redelijk hoog gespeelt
en nu het seizoen is afgelopen en het mooie weer er weer aankomt is het wel perfect om ff lekker in de buiten lucht te spelen
ik ben alleen nog vrij jong en waarschijnlijk niet zo goed
maar ik kan er alleen maar van leren dus dat is ook weer goed voor mij
ik woon trouwens in eilandenbuurt dus dat is behoorlijk dichtbij
  dinsdag 1 juni 2004 @ 17:37:40 #31
60743 capetonian
Gezocht:lekker wijf!
pi_19566456
@ Chubby, ... je hoeft je niet oud te voelen ;-)

@ Frozen., da's inderdaad wel grappig, mijn 'beste' vrienden wonen in de Maritius straat en in de Tahiti straat (tegenover de busbaan). Ach dat je jong en denkt minder ervaren te zijn maakt niet uit. Het gaat om dat je volley't. Overspelen met iemand die gewoon voor de lol volly't is ook wel te doen maar vaak ontbreekt de juiste techniek waardoor je steeds achter ballen aan moet rennen of ballen verkeerd krijg aangespeeld, een keer is het leuk maar als je maar 5 'fatsoenlijke' (lees: op een correcte manier toegespeeld) ballen krijgt en achter de rest aan moet lopen is het lol er snel af.

Ik woon zo goed als op de Spectrumdreef, een straat daarachter!
www.p166.com <- Hobby
pers.p166.com <- Personal
pi_19566756
daar zit wel wat in natuurlijk wat je zegt
t is nou niet zo dat ik constant de bal verkeerd speel dat niet maar als de bal lastig aankomt (lees: harde smash) dan wil het nog wel is zo zijn dat ik m niet goed stop maar dat moet ik gewoon goed oefenen en dan gaat dat ook wel goed
waar ergens in de mauritiusstraat dan? (woon ik ook namelijk)
de spectrumdreef waar is dat ergens? dichtsbij eilandenbuurt of verder richting centrum almere buiten zeg maar?
  dinsdag 1 juni 2004 @ 20:04:06 #33
60743 capetonian
Gezocht:lekker wijf!
pi_19570181
Ik zal even geen nummer noemen , ... maar ze hebben een mini voor de deur staan ;-) ,
Ik woon aan jullie 'kant' van de Regenboogbuurt zeg maar. Weet je waar de halfpijp naas de busbaan staat aan de Regenboog kant van de weg? Ik woon om de hoek ;-)

Precies. En dat doe ik nu, de bal verkeerd sturen. Omdat ik eerder de bal probeer om met mij armen op te vangen en te sturen zondar dat ik ook mijn lichaam gebruik (achter de bal dus).

ik stuur je straks een mailtje.
www.p166.com <- Hobby
pers.p166.com <- Personal
pi_19577005
ooo okey dan weet ik wel welk huis het is
ken alleen de namen niet hehe
als je een mailtje stuur kun je die het beste naar sandervdrhathotmaildotcom sturen anders moet ik wachtwoord enzo van me chello weer opzoeken

oooh bij de half-pipe dat is aardig in de buurt
bij mij wil dat overgens ook nog wel is gebeuren dat de bal de verkeerde kant op gaat
maar bij mij gaat het erom dat ik echt leuk speel enzo

[ Bericht 27% gewijzigd door fr0zen op 01-06-2004 23:41:51 ]
pi_19613361
Ik heb 5 jaar volleybalschool gehad.. Van mijn 11e tot 16e ofzo.. Toen wilde ik op stap en ben ik gestopt.. Toen kreeg ik ook de kans om eerste divisie mee te trainen met hajraa. En ben ik het jaar erop daar gaan spelen in t tweede team. Derde Divisie. Komend jaar wordt t weer derde divisie of tweede divisie bij hajraa...
pi_19822746
Eindelijk een goed topic over volleybal, zelf 12 jaar gedaan, nu gestopt vanwege driejaardurende nare terugkerende blessures....Wel hele mooie tijd. Over leuke tournooien gesproken: MJT-DOEZUM!!! 2004 was mooi....iemand bekend mee????
Alles komt goed, alles komt altijd goed
pi_19830919
ik doe het nu ook al een tijdje en heb ook zo nu en dan last van een terugkomende blessure (eigenlijk 2) 1tje is me linkerduim die moet zo nu en dan ingetaped worden en ik heb nog wel is last van me rechterschouder door een ongelukje tijdens t vliegeren maar ik ga net zolang door tot dat de dokter zegt dat het niet meer kan en dat kan wel ff duren aangezien ik vrijwel nooit naar de dokter ga

met toernooien heb ik weinig ervaring alleen toernooien die bij ons gehouden worden en van de mini's natuurlijk
  zaterdag 12 juni 2004 @ 14:03:54 #38
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_19834001
Heb ontzettend veel toernooien gespeeld. Eentje maar in Nederland, toen ik nog B-jeugd was. Volgens mij heette dat toernooi het sudosa toernooi. Was in iedergeval in Assen en duurde ik geloof 2 dagen. Wij waren daar gewoon met ons eigen team gekomen ipv met het open club team, waarmee alle andere clubs wel waren gekomen. Ontzettend goed gespeeld, en niet eens laatste geworden! Wat hebben wij een lol gehad. in een 'gastgezin' slapen etc. Machtig.

Verder heb ik een jaar in Amerika gevolleybald. Ik zat in het varsity team van mijn highschool. We hadden vaak 2 of 3 daagse toernooien waarbij we of in een hotel sliepen met het hele team, of ergens in een lokaal van de school waar we speelden. Ontzettend veel lol gehad. Het mooie aan die toernooien daar is dat het gewoon veel prestigeuzer is dan de toernooien hier in Nederland. Het niveau ligt ook een stuk hoger dan bijvoorbeeld A-jeugd. Aan het eind van elk toernooi worden de beste spelers 'ge-eerd' en krijgt het winnende team een beker. Het allermooiste toernooi was het toernooi om het staatskampioenschap. Een 4 daags toernooi tegen de beste teams uit de staat. In een van de wedstrijden ben ik MVP, most valuable player, geworden. Geweldige ervaring. Uiteindleijk met mijn teampje 4de van de staat geworden. Nog een award gekregen aan het eind voor een van de talentvolste spelers.

Volleybal wordt ook erg anders gezien in de staten. Zowieso elke sport, het is veel belangrijk. Ik heb heir een groot knip en plakboek thuis liggen, met allerlei krantenartikelen erin van mijn volleybalcarriere daar. Een grote actiefoto van mij met een snelle aanval op midden, op de voorpagina van het sportkatern. Ik schrok wel even toen ik die krant zag smorgens! Ook tv en radio zijn bij bijna elke wedstrijd. Geweldig!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_20156327
ik heb gister eindelijk me beachtvolleybal set binnen gekregen!! (mammoetsport! )
nu alleen nog ff wat beter weer en ik ga naar t strand met vrienden
bbq erbij enzo en dan maar tot s'avonds laat ff lekker volleyballen!
pi_20202104
is er toevallig iemand (uit almere) die vanavond geen voetbal gaat kijken en zin heeft om te volleyballen??? ik heb nog 1 iemand nodig en dan kunnen we 2 tegen 2 spelen op het strand
iemand??
pi_20204825
quote:
Op zaterdag 26 juni 2004 13:29 schreef fr0zen het volgende:
is er toevallig iemand (uit almere) die vanavond geen voetbal gaat kijken en zin heeft om te volleyballen??? ik heb nog 1 iemand nodig en dan kunnen we 2 tegen 2 spelen op het strand
iemand??
haha, al drie mensen die niet kijken ik vind volleybal leuk, heel leuk maar een kwartfinale ek-voetbal zal ik er niet voor missen
ach ja, het weer is wel beachvolleybalwaardig, dus waarom ook niet, timing is alleen waardeloos
pi_20205340
en het komt niet eens door het voetbal dat mensen niet kunnen/willen
maar de een is ziek en de ander werk enzo
en de rest neemt gewoon niet op maandagavond gaan we ook als het goed weer is en dan heb ik al 6 man
als ik niet nog iemand kan vinden dan gaat het vanavond niet door want met ze 2en is het ook niet leuk!
pi_20205444
fanatiek hoor! ga je nog beachtoernooien spelen dan?
pi_20205501
dat zou misschien wel kunnen gebeuren
alleen wel eerst ff zorgen dat t op t strand ook nog goed gaat
hehe
en als ik dat ga doen is het waarschijnlijk met me trainer samen denk ik
aangezien ik redelijk op hem in gespeeld ben en hij op mij dus dat zou wel mooi uitpakken
pi_23138713
schopje, aangezien het seizoen alweer in volle gang is is het nu wel weer relevant .

Ik heb met ons team pas 2 wedstrijden gespeeld, 1e met 3-1 gewonnen, 2e met 4-0 .
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_23185655
ik heb nu al meerdere wedstrijden gehad en de vorige met 4-0 gewonnen daarvoor hadden we meerdere wedstrijd met 1-3 verloren of gewonnen en we staan momenteel 5e alleen beide teams die op plaats 6 en 4 staan hebben 1 wedstrijd minder dus die halen ons wel weer in!
maar heb er weer zin in
  dinsdag 9 november 2004 @ 12:01:31 #47
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_23187947
wij staan 2, we hebben alles nog gewonnen. Maar degene die boven ons staat heeft 3 wedstrijden meergespeeld en 4 punten meer.
pi_23188328
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 12:01 schreef mirrie1986 het volgende:
wij staan 2, we hebben alles nog gewonnen. Maar degene die boven ons staat heeft 3 wedstrijden meergespeeld en 4 punten meer.
dus komt het er eigenlijk opneer dat jullie eerste worden na de eerst volgende wedstrijd ongeveer?
maar dan hebben jullie al flinke pauzes tussen de wedstrijden door gehad als zij al 3 wedstrijden meer gespeeld hebben of heb ik dat verkeerd?

en waar speel je ergens?
  dinsdag 9 november 2004 @ 15:45:27 #49
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_23193450
we hebben nu 5 wedstrijden gespeeld, zij al 8(van hen hebben we ook gewonnen met 3-2) maar zij hadden 1x op een vrijdag en zaterdag een wedstrijd..
En in dat weekend hadden we geen wedstrijd..
Maar dit weekend moeten we tegen de nummer 3, zij hebben net zoveel punten als ons, maar 1 wedstrijd meer gespeeld.
pi_23194987
pff 2 wedstrijden in 1 weekend
ik heb nu 2 weekende vrij geloof ik dus wij gaan wel weer wat plaatsjes verliezen ben ik bang.
maar dan doen jullie het niet verkeerd!
succes verders!
  woensdag 10 november 2004 @ 13:39:52 #51
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_23217017
thnx, jij ook
pi_23240524
Ook wij zijn al weer een eindje op weg in de competitie. We begonnen met een 3-2 overwinning (na een 0-2 achterstand), vervolgens wonnen we met 3-1 en daarna 3x met 4-0. We zijn dus goed begonnen en staan bovenaan. We hebben een puntje meer dan de nummer 2, maar wel een potje minder gespeeld
  zondag 14 november 2004 @ 16:09:42 #53
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_23308291
hmmz wij hebben met 3-1 verloren, maar de set-ups kwamen niet aan terwijl de passes wel goed waren, maar het was onze 2e spelverdeelster, 1e spelverdeelster was er niet. we staan nu 3e..
pi_23948508
Tijd om dit forum weer eens nieuw leven in te blazen.... Nog interessante weetjes over volleybal?post ze hier.
Ikzelf speel al bijna meer dan 15 jaar dit spelletje en het verveeld me nog steeds niet. Heb in Sneek 1e divisie gespeeld, ben daarna richting Almere gegaan om mijn geluk te beproeven. Dit is helaas na 2 jaar elke dag trainen niet gelukt, ben daarom terug gegaan naar mijn "roots" (friesland), nieuwe studie begonnen en 2e divisie gaan spelen in Leeuwarden.
Helaas van mijn hobby niet mijn beroep kunnen maken. (studentenleven is ook niet mis)

mvrg Robert Schuil
Nee heb je en Ja kun je vergeten
pi_24235137
quote:
Op maandag 13 december 2004 19:30 schreef rschuil het volgende:
Tijd om dit forum weer eens nieuw leven in te blazen.... Nog interessante weetjes over volleybal?post ze hier.
Ikzelf speel al bijna meer dan 15 jaar dit spelletje en het verveeld me nog steeds niet. Heb in Sneek 1e divisie gespeeld, ben daarna richting Almere gegaan om mijn geluk te beproeven. Dit is helaas na 2 jaar elke dag trainen niet gelukt, ben daarom terug gegaan naar mijn "roots" (friesland), nieuwe studie begonnen en 2e divisie gaan spelen in Leeuwarden.
Helaas van mijn hobby niet mijn beroep kunnen maken. (studentenleven is ook niet mis)

mvrg Robert Schuil
Hey rschuil ik zit bij jou in de competitie! Onze ploeg uit emmeloord ben je vast nog niet vergeten na het bezoek bij ons . Tot volgend jaar wanneer wij bij jullie op bezoek komen.
pi_24235870
Zijn er hier ook mensen die in de competitie van noord holland (noord) spelen?

Tevoko iemand? .
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_24238577
Komende drie dagen topvolleybal in Almelo bij de Cogas Volleybal Classic. Gaan er nog Fok!kers naar toe?

Ik ga donderdag, naar de finaledag met mijn hele team. Gezellig en nog leuk om te kijken ook!
  maandag 27 december 2004 @ 20:04:04 #58
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_24241061
ik moet er werken! Ik mag alle spelers interviewen enzo. Bert Goedkoop is best een aardige gozer, jammer dat ie er dit jaar niet komt. Vorig jaar was het volle bak met de finale! Was erg cool!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_24251401
quote:
Op maandag 27 december 2004 15:08 schreef -Mzraki- het volgende:
Zijn er hier ook mensen die in de competitie van noord holland (noord) spelen?

Tevoko iemand? .
ik speel in die competitie (wel 4e klas maar ok)
bij volleybal vereniging almere buiten
pi_24287947
Ben afgelopen maandag naar het volleybalgala in Vlaanderen geweest. Zaten echt topwedstrijden tussen. Teams die meededen waren o.a. Roeselare,Maaseik,Nesselande,Cannes etc..
Tussendoor lekker belgisch eten naar binnen werken. Hee Thijs wat leuk dat jij ook op Fok aan het rondneuzen bent. Kom je zeker tegen ditmaal in Leeuwarden groeten
Nee heb je en Ja kun je vergeten
  donderdag 30 december 2004 @ 17:14:35 #61
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_24301164
Ook hier in Almelo worden leuke partijen gespeeld. Over een kleine 10 minuten gaan de Nederlandse dames de Engelsen weer eens verslaan. Daarna komt de finale van het toernooi tussen Landstede Zwolle en Benfica. Landstede staat tegen alle verwachtingen in de finale. Ze spelen een fantastische pot volleyball. Josh Muise, een Canadese spelverdeler domineert erg aan het net. Ook Benfica speelt mooi volleybal, echt portugees, showvolleybal. We hebben een paar mooie potten gezien de laatste paar dagen!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_24315697
Josh Muise kwam er gisteren tegen Benfica niet aan te pas, maar de finale was veruit de leukste wedstrijd van gisteren. Benfica was wel een maatje te groot voor Landstede.
  vrijdag 31 december 2004 @ 13:20:31 #63
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_24318714
quote:
Op vrijdag 31 december 2004 11:18 schreef tukkeronline het volgende:
Josh Muise kwam er gisteren tegen Benfica niet aan te pas, maar de finale was veruit de leukste wedstrijd van gisteren. Benfica was wel een maatje te groot voor Landstede.
Ja, jammer genoeg wel. Het was al met al toch een leuke wedstrijd om te zien, vooral de eerste set. Ik sprak beide coaches na afloop, en ze waren toch nog allebij erg tevreden. Ik ook, over het hele toernooi. Drie dagen erg druk, drie dagen in de sporthal. Gister na afloop eten met de organisatie en drie van de zes teams was ook erg gezellig. Wat kunnen die Zwisters drinken zeg! Jeetje!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  Trouwste user 2022 vrijdag 14 januari 2005 @ 19:20:33 #64
7889 tong80
Spleenheup
pi_24567971
Bert Goedkoop weg bij de Heren.

Mooi nieuws, arrogante kwal heb ik het gevonden.En succesloos ook nog eens.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 15 januari 2005 @ 18:30:52 #65
7889 tong80
Spleenheup
pi_24584487
Nou dat bericht sloeg hier wel in als een bom.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_25902281
kick

Hoe staat het met de volleyballers onder ons???
  woensdag 4 mei 2005 @ 18:04:24 #67
118290 Catheschat22
She knows....
pi_26732975
Hee, leuk! Een volleybal topic!

Ik volleybal nu een jaartje of 8 (met een korte pauze) en mijn huidige team speelt in de 4e klasse. Dit is dus omdat ik er een tijdje uit ben geweest en me opnieuw moest bewijzen. Dit bewijzen heeft me een tijdje gekost in verband met een enkel blessure maar: ik ben gevraagd voor dames 2 en volgend seizoen ga ik dus promoveren naar de 2e klasse Lekker wat harder spelen dus.

Mijn nieuwe team moet een PD wedstrijd spelen. Als ze die winnen promoveren ze naar de 1e klasse! Stel je voor, van de 4e naar de 1e klasse!

Woehoe! Vet he?!

Doen er hier nog mensen aan beach-volleybal?! Want het seizoen gaat weer bijna beginnen en beachen is cool!
  zondag 15 mei 2005 @ 18:33:48 #68
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_27031814
ik speel volgend seizoen 1e klasse/promotieklasse. Doe met me eigen team mee, en de thuiswedstrijden met het team dat promotieklasse speelt.
Want ons team heeft ervoor gezorgd, dat er extra team in de 1e klasse komt. We zijn 2e geworden. We hebben in totaal 3 wedstrijden verloren. (2 waren niet nodig geweest)
  dinsdag 17 mei 2005 @ 16:30:51 #69
119357 Mauveen
passieve gebruiker
pi_27087285
ik ben nu in het volleybal team van m'n highschool hier. Pff die gasten spelen nogal een hoger niveau dan bij ons in nederland hoor. Elke dag na school 3 uur trainen. Gisteren weer verloren tegen H-F :S. Volgende week zijn regionals dan maakt het uit of je wint of verliest. Vanaf volgende week is het 1 keer verliezen en we liggen er uit.
In Nederland speel ik bij NUVOC iemand daar ooit van gehoord? twee jaar achter elkaar kampioen geworden. in 2003 in de B-klasse en in 2004 in de A-klasse. Ik zit zelf nu in amerika, maar ons team is te vinden op het odi toernooi en het Budel toernooi. Als ik weer terug ben over 3 weken zijn we ook nog te vinden in Meijel voor het Peelpush toernooi en eind augustus in Belgie voor Assnee.
  vrijdag 20 mei 2005 @ 15:11:54 #70
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_27186855
ff spammen:

http://www.spelersmarkt.com

'vernieuwde' site waarop spelers zich aan kunnen bieden voor andere teams, geen commerciele instelling, puur een site voor spelers en verenigingen om met elkaar in contact te komen....
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_27974529
Morgen met het hele team en nog 2 damesteams naar HAJRAA!

Mooi weer, lekker volleyballen, veel bier en ander plezier!!

Gaan er nog meer volleyballers naar Hajraa?
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:14:52 #72
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29788658
WK-kwalificatie. Nederland-Bulgarije in Bulgarije. Fucking spannend. Derde set, 22-19 voorsprong en 1-1 in sets. Live op Eurosport.
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:18:57 #73
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29788744
Derde set binnen!
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:31:59 #74
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789066
10-9 voor Nederland.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:39:43 #75
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789218
Naar 18-17 met een wereldse service rollertje
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:48:17 #76
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789392
Tering...2 setpoints weggewerkt...24 gelijk nu. Wat een spanning!

Klote...5e set
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:53:40 #77
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789517
Net niet gered.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29789526
Het is wel spannend nu, verlies is dodelijk...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789548
3-1 achter in de vijfde set
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789594
en 4-4
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:57:20 #81
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789615
Net-niet-gevoeletje
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:57:47 #82
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789624
Corruptye scheidsrechters maken er het niet makklijker op

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29789628
7-5 en een punt voor de Bulgaren terwijl de bal de grond niet eens heeft geraakt
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 18:58:59 #84
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789644
KOM AAN!!!! 7-7
pi_29789646
7-7 Go Marco Klok!
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789656
En Nederland op voorsprong 8-7
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789684
en nu weer 8-9 achter...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:01:37 #88
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789701
WINNING SERVE! COME ON!!
pi_29789705
10-9 voor wat een flipperkast
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:01:47 #90
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789708
10-9 voor

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29789731
dat had een punt moeten zijn
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789740
Flink spannend .

11-10 Bulgarije..
sig verwijderd door FA
pi_29789748
Die Kai van Dijk speelt wel een kutwedstrijd hoor...

10-11 nu achter
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789787
en 11-12 voor de Bulgaren...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789801
Marco Klok is dé man hoor... 12-12
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:06:35 #96
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789812
DOMME LUL HAHA
pi_29789818
Geel voor een Bulgaar, en dus een punt voor Nederland

Die scheids gaat een zware pijp roken...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:06:56 #98
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789821
Nederland een punt wegens mekkeren

13-12


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29789823
Haha, wat een pepernoot. Die wordt straks aangevallen door 10.000 gekke Bulgaren.
pi_29789825
leuke verslaggever ook
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29789855
Matchpunt Bulgarije... wat een corrupte zooi zeg...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:08:32 #102
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789859
Matcpoint Bulgaren

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:09:27 #103
7889 tong80
Spleenheup
pi_29789873
Kutzooi


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_29789876
Afgelopen

Nederlands Volleybal

Dat wordt een nog langere weg terug naar de wereldtop
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 19 augustus 2005 @ 19:10:54 #105
42845 Bobu
PSV KAMPIOENEN
pi_29789916
Hier heb ik zo de schijt aan he. Zo een wedstrijd en dan weer net zo verspelen. Scheidsrechters zaten niet altijd mee, maar 13-12 --> 13-15 moet niet kunnen.
pi_29790054
quote:
Op vrijdag 19 augustus 2005 19:10 schreef Bobu het volgende:
Hier heb ik zo de schijt aan he. Zo een wedstrijd en dan weer net zo verspelen. Scheidsrechters zaten niet altijd mee, maar 13-12 --> 13-15 moet niet kunnen.
Dat is typisch Nederlands. In veel sporten komen we nogal eens tekort op het beslissende moment... voetbal, tennis bijvoorbeeld en ik denk dat het voornamelijk een mentale kwestie is.

Ik denk dat een mental coach in de sport een voornamere rol moet spelen en dat kan net het verschil tussen winst en verlies, goud of zilver betekenen.

Kijk maar naar Rutger Smith, sinds die een mental-coach heeft gaat zijn carriere sky-high. Dat zouden meer sporters moeten doen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_29793062
quote:
Op vrijdag 19 augustus 2005 19:10 schreef Bobu het volgende:
Hier heb ik zo de schijt aan he. Zo een wedstrijd en dan weer net zo verspelen. Scheidsrechters zaten niet altijd mee, maar 13-12 --> 13-15 moet niet kunnen.
Kun je echt niet veel van zeggen. We kregen notabene een gratis punt toegekend in de slotfase, waarna we helaas niet meer scoorden. Het is wel jammer dat het net niet gelukt is, maar Bulgarije in zo'n hal aftroeven is ook geen eenvoudige opgave.
  donderdag 9 februari 2006 @ 15:12:29 #108
113686 viris
iris het viris
pi_34901577
Ik ben op zoek naar een leuke volleybal vereniging in Rotterdam, iemand suggesties?
  donderdag 9 februari 2006 @ 16:23:19 #109
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_34904168
In Vlaardingen Holy of Move??
....hoedt u voor het domino-effect ! !
  donderdag 2 maart 2006 @ 13:57:25 #110
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_35640836
kijk anders op www.zuid-west.nevobo.nl
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 29 maart 2006 @ 15:19:34 #111
23283 Mobster273
BEEEEEEER.......GOOOOOOOD!!!
pi_36463661
lekker actief topic, maar ik probeer het toch maar hier

ik zit namelijk ff met een enorme o ja vraag, en ik krijg het niet eens zelf gevonden

hoe heette die aanvoerder van het Italiaanse team ook al weer, die in 1996 de laatste bal langs de antenne timmerde zodat Nederland won?
...houdt toch vooral van bier
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
Sober: a disturbing period of time between drinking sessions
  donderdag 30 maart 2006 @ 09:04:36 #112
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_36484422
volgens mij was dat Gianni....
bal werd geslagen door van der meulen.. want hij ging via het blok van de italianen uit..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 30 maart 2006 @ 09:05:56 #113
23283 Mobster273
BEEEEEEER.......GOOOOOOOD!!!
pi_36484437
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 09:04 schreef avotar het volgende:
volgens mij was dat Gianni....
bal werd geslagen door van der meulen.. want hij ging via het blok van de italianen uit..
die naam komt idd wel bekend voor, al is het niet zo "o ja" als ik had verwacht
dank iig
...houdt toch vooral van bier
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
Sober: a disturbing period of time between drinking sessions
pi_36490937
In 1992 sloeg Gianni in de halve finale de bal buiten de antenne om binnen, en in 1996 sloeg Van Der Meulen in de finale de bal via het Italiaanse blok uit
You cannot discover new oceans unless
you have the courage to lose sight of
the shore
  donderdag 30 maart 2006 @ 13:47:56 #115
23283 Mobster273
BEEEEEEER.......GOOOOOOOD!!!
pi_36491000
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 13:45 schreef rameijer het volgende:
In 1992 sloeg Gianni in de halve finale de bal buiten de antenne om binnen, en in 1996 sloeg Van Der Meulen in de finale de bal via het Italiaanse blok uit
hmmm, dat kan ook nog wel
maar het ging om de naam, en die weet ik nu weer
...houdt toch vooral van bier
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
Sober: a disturbing period of time between drinking sessions
pi_36493931
Andrea Gianni dus

Groot atleet
You cannot discover new oceans unless
you have the courage to lose sight of
the shore
pi_36625684
Klein schopje (waar? waar?!)

Seizoen is bijna af, hoe heeft iedereen het gedaan?

Ben met m'n team 5e geworden in 2e klasse, meer zat er dit jaar niet in, maar zaten in een vrij moeilijke groep, zeker in vergelijking met vorig jaar. Maargoed.

Volgend jaar ga ik studeren in Utrecht, weet er hier iemand een leuke (studenten)vereniging die ook nog een beetje op niveau speelt? Graag ook wel hoger dan 2e klasse, want hou wel van een uitdaging en mogelijkheden om door te groeien .
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_36636140
Ik hoop volgend seizoen (vergelijkbaar) 3e divisie te spelen in Griekenland

hoewel ik jaren niets gedaan heb en al 33 ben
You cannot discover new oceans unless
you have the courage to lose sight of
the shore
pi_36637181
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 13:45 schreef rameijer het volgende:
In 1992 sloeg Gianni in de halve finale de bal buiten de antenne om binnen, en in 1996 sloeg Van Der Meulen in de finale de bal via het Italiaanse blok uit
Was dat niet andersom?

Volgens mij ging in de finale in 1996 de bal achter de antenne langs....
pi_36638700


In 1996 speelde Nederland in de halve finale tegen Italie en in de finale tegen Brazilie..wat ze verloren

In 2000 was de finale tegen Italie en wonnen ze
You cannot discover new oceans unless
you have the courage to lose sight of
the shore
  woensdag 12 april 2006 @ 12:55:50 #121
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_36884076
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 13:38 schreef rameijer het volgende:


In 1996 speelde Nederland in de halve finale tegen Italie en in de finale tegen Brazilie..wat ze verloren

In 2000 was de finale tegen Italie en wonnen ze


1992 Barcelona, was de finale tegen Brazilië, die ging verloren, in 1996 won Nederland voor het eerst een finale van Italië tijdens de World League en gelijk erop ook tijdens de OS van Atlanta, hier sloeg idd Gianni de bal buiten de antenne om waardoor wij tegen het plafond zaten. Ben d'r vrij zeker van....

Dit jaar zelf kampioen geworden, promotieklasse.....dus volgend jaar in de regiodivisie (voorheen derde divisie)
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_36887703
Ik zit er 4 jaar naast ja, zie ik....

Thanks
You cannot discover new oceans unless
you have the courage to lose sight of
the shore
pi_37005006
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 15:12 schreef viris het volgende:
Ik ben op zoek naar een leuke volleybal vereniging in Rotterdam, iemand suggesties?
misschien een beetje laat maar http://www.rvclibanon50.nl/ speel zelf in heren 4 in de 2de klasse. Zit er aan te denken om bij nog een vereniging te gaan spelen. Normaal mag dat geloof niet maar ze spelen wel in een andere regio..? weet iemand of het dan wel mag? heb de vraag ook net aan de nevobo gevraagd dus ben benieuwd..
  dinsdag 18 april 2006 @ 09:18:53 #124
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37054196
quote:
Op zondag 16 april 2006 14:36 schreef _Etter_ het volgende:

[..]

misschien een beetje laat maar http://www.rvclibanon50.nl/ speel zelf in heren 4 in de 2de klasse. Zit er aan te denken om bij nog een vereniging te gaan spelen. Normaal mag dat geloof niet maar ze spelen wel in een andere regio..? weet iemand of het dan wel mag? heb de vraag ook net aan de nevobo gevraagd dus ben benieuwd..
Na 1 april kun je niet meer overstappen.

Heeft te maken met dat teams speciaal voor de P/D of andere playoffs ineens nog sterke spelers kunnen aantrekken. Dat proberen ze hiermee te voorkomen.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_37057700
Goeie regel is dat!
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
  dinsdag 18 april 2006 @ 12:23:23 #126
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_37058085
In onze regio mag je niet na 1 maart overstappen, kostte ons vorig jaar vijf strafpunten. En gelijktijdig in twee reigo's spelen is ook verboden.....tenzij je onder een 'valse naam' gaat spelen.
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_37058958
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 09:18 schreef avotar het volgende:

[..]

Na 1 april kun je niet meer overstappen.

Heeft te maken met dat teams speciaal voor de P/D of andere playoffs ineens nog sterke spelers kunnen aantrekken. Dat proberen ze hiermee te voorkomen.
nou doel er meer op volgend jaar bij 2 verenigingen te gaan spelen, dus bij libanon en dan misschien in delft ook maar dat is dus een andere regio. De vraag was dus of je bij 2 verenigingen tegelijk mag spelen..?
pi_37059055
Dat mag volgens mij niet, in ieder geval niet in competitie verband
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
pi_37059829
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 12:57 schreef _Etter_ het volgende:

[..]

nou doel er meer op volgend jaar bij 2 verenigingen te gaan spelen, dus bij libanon en dan misschien in delft ook maar dat is dus een andere regio. De vraag was dus of je bij 2 verenigingen tegelijk mag spelen..?
Nee, dat mag inderdaad niet. Ik heb het ook eens nagevraagd om op donderdag bij een studententeam in Nijmegen te spelen (en de uitwedstrijden te missen) en in het weekend bij mijn "eigen" team te spelen. Dat mocht helaas niet...
pi_37065014
damm zeg... waarom niet? wat verliezen ze ermee? hmmm misschien anders maar inschrijven met me ouders adres, of is de sleutel in de database daar op geboortedatum en naam?
pi_37097150
waarom wil je eigenlijk bij twee teams spelen?
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
pi_37118907
quote:
Op woensdag 19 april 2006 15:43 schreef reflexer het volgende:
waarom wil je eigenlijk bij twee teams spelen?
2x trainen en 2x wedstrijden, leuk toch! en ik wil nog een stuk beter worden en dat gaat een stuk sneller als je meer gaat trainen..
pi_37119032
quote:
Op donderdag 20 april 2006 09:23 schreef _Etter_ het volgende:

[..]

2x trainen en 2x wedstrijden, leuk toch! en ik wil nog een stuk beter worden en dat gaat een stuk sneller als je meer gaat trainen..
Er zijn meer dan genoeg verenigingen die minstens 3 keer per week trainen hoor..

Bij meerdere verenigingen tegelijk spelen kan niet omdat dan de eenheid van de verenigingen verloren raakt en waarom zou je er dan nog verschillende verenigingen op na houden?
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_37154576
quote:
Op donderdag 20 april 2006 09:29 schreef -Mzraki- het volgende:

[..]

Er zijn meer dan genoeg verenigingen die minstens 3 keer per week trainen hoor..

Bij meerdere verenigingen tegelijk spelen kan niet omdat dan de eenheid van de verenigingen verloren raakt en waarom zou je er dan nog verschillende verenigingen op na houden?
Wij trainen ook 3 keer in de week, plus een wedstrijd per week. (alhoewel het seizoen er nu al weer op zit)
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
pi_37157907
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 10:59 schreef reflexer het volgende:

[..]

Wij trainen ook 3 keer in de week, plus een wedstrijd per week. (alhoewel het seizoen er nu al weer op zit)
Maar dat is 1e divisie.

Onder de 2e divisie wordt er veel minder getraind hoor. Dus ligt wel aan het niveau waarop je speelt!
  vrijdag 21 april 2006 @ 13:12:37 #136
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37158471
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 12:52 schreef tukkeronline het volgende:

[..]

Maar dat is 1e divisie.

Onder de 2e divisie wordt er veel minder getraind hoor. Dus ligt wel aan het niveau waarop je speelt!
3e klasse.... heerlijk... 1 keertje een uurtje trainen.. en een wedstrijd.. heerlijk..
eignelijk is het recreanten, maar dan gewoon op zaterdag...

Maar goed.. ik kom inderdaad ook uit de 3e div (oude stijl). Toen ik studeerde speelde ik overigens gewoon mee met m'n studentenvereniging... Op een beetje HS of Uni heb je ook echt wel teams op hoog niveau hoor.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_37165162
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 13:12 schreef avotar het volgende:
Maar goed.. ik kom inderdaad ook uit de 3e div (oude stijl). Toen ik studeerde speelde ik overigens gewoon mee met m'n studentenvereniging... Op een beetje HS of Uni heb je ook echt wel teams op hoog niveau hoor.
Weet iemand hoe het zit met de Universiteit Utrecht, hebben ze daar een beetje een goed studententeam? Lijkt me namelijk wel erg leuk om daar bij te gaan.
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_37180025
quote:
Op donderdag 20 april 2006 09:29 schreef -Mzraki- het volgende:

[..]

Er zijn meer dan genoeg verenigingen die minstens 3 keer per week trainen hoor..

Bij meerdere verenigingen tegelijk spelen kan niet omdat dan de eenheid van de verenigingen verloren raakt en waarom zou je er dan nog verschillende verenigingen op na houden?
maar niet in de 2de klasse..

ben ik het niet mee eens, zolang ze toch niet spelen op dezelfde dag maakt het toch niet uit! maar nog steeds geen antwoord van de nevobo, klopt toch wel wat ik er altijd van hoor..
pi_37180317
quote:
Artikel 2.3.1.1.
Een NeVoBo lid kan lid zijn van meer dan één
vereniging, maar slechts voor één vereniging
speelgerechtigd overeenkomstig het bepaalde in art.
2.2.1.1., lid c.
na veel zoeken... gevonden (wat jullie al zeiden en waar ik dus al bang voor was)
pi_37181356
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 10:55 schreef _Etter_ het volgende:

[..]

na veel zoeken... gevonden (wat jullie al zeiden en waar ik dus al bang voor was)
Daarbij denk ik dat het door je tegenstanders (die het waarschijnlijk wel zullen merken als je in dezelfde competitie speelt) niet echt op prijs wordt gesteld, sta je zo bekend als de hoer .
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_37183573
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 11:47 schreef -Mzraki- het volgende:

[..]

Daarbij denk ik dat het door je tegenstanders (die het waarschijnlijk wel zullen merken als je in dezelfde competitie speelt) niet echt op prijs wordt gesteld, sta je zo bekend als de hoer .
hehe, maar het was in een andere regio dus dat zou geen probleem zijn
pi_37212692
Noo dat is erg zeg, bal was gewoon touche, geef dan dubbelfout zeg.

Helaas maargoed, Dynamo speelde de 5e set ook niet heel erg geroutineerd. Maar zo verdient geen enkel team te verliezen, zeker niet in de finale.

[ Bericht 19% gewijzigd door -Mzraki- op 23-04-2006 14:36:03 ]
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_37224159
idd! was wel leuk spannend, volgende week weer kijken!
  zaterdag 29 april 2006 @ 15:14:41 #144
74763 bergkampf
How you doin`? ;)
pi_37403597
Martines landskampioen! JIPPIE
Ado is the pride of Holland!
pi_37404874
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 15:14 schreef bergkampf het volgende:
Martines landskampioen! JIPPIE
Schrijf het dan op z´n minst correct

De komende twee jaar zullen ze het ook fluitend worden, want ze worden alleen nog maar sterker.
pi_37423163
3 uur de mannen (mogelijke) finale.. ben benieuwd!
  woensdag 3 mei 2006 @ 09:01:37 #147
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37502521
quote:
Op zondag 30 april 2006 12:28 schreef _Etter_ het volgende:
3 uur de mannen (mogelijke) finale.. ben benieuwd!
vond het een leuke pot...
Bleek toch wel dat er geen maat stond op Nesselande..

Alleen toen die Krolis het even anderhalve set op z'n heupen kreeg.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  zondag 14 mei 2006 @ 19:50:46 #148
133124 Irritinus
zondertitel
pi_37823672
Leuk een volleybal topic!

Gister de Regiobeker Finale gewonnen van regio Zuid-west, woehoe!
En dit seizoen ook kampioen geworden in de eerste klasse.

Volgende week tegen het nationale team van Noord-Ierland en Schotland spelen, ben benieuwd of we kunnen winnen.

Nog meer winnaars of fok?
klik hier
  zondag 14 mei 2006 @ 20:48:37 #149
56883 -Mzraki-
agnostic
pi_37825394
quote:
Op zondag 14 mei 2006 19:50 schreef Irritinus het volgende:
Leuk een volleybal topic!

Gister de Regiobeker Finale gewonnen van regio Zuid-west, woehoe!
En dit seizoen ook kampioen geworden in de eerste klasse.

Volgende week tegen het nationale team van Noord-Ierland en Schotland spelen, ben benieuwd of we kunnen winnen.

Nog meer winnaars of fok?
Netjes, maar denk niet dat je met een team dat net in de promotieklasse gaat spelen een nationaal team kunt kloppen, of wel soms? .

Ik heb dit weekend buitentoernooi van mijn clubje tevoko gehad, was een groot succes, lekker weer, veel mensen (17 velden), en lekker gevolleybald .
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  maandag 15 mei 2006 @ 10:50:20 #150
133124 Irritinus
zondertitel
pi_37838389
Vorig jaar wel van Noord-Ierland gewonnen iig, en dit seizoen tevens van de kampioen van de promotieklasse gewonnen, van de kampioen van de regio divisie (Coolflash/Ekspalvo) en van de voormalig bekerwinnaar (Voko/Finenzo 3e regio divisie) gewonnen.

Dus er is zeker wel een kans aanwezig, het zijn beiden c-landen dus je moet er niet al te veel van verwachten.

[ Bericht 11% gewijzigd door Irritinus op 15-05-2006 11:02:28 ]
klik hier
  dinsdag 16 mei 2006 @ 09:31:59 #151
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37869557
quote:
Op maandag 15 mei 2006 10:50 schreef Irritinus het volgende:
Vorig jaar wel van Noord-Ierland gewonnen iig, en dit seizoen tevens van de kampioen van de promotieklasse gewonnen, van de kampioen van de regio divisie (Coolflash/Ekspalvo) en van de voormalig bekerwinnaar (Voko/Finenzo 3e regio divisie) gewonnen.

Dus er is zeker wel een kans aanwezig, het zijn beiden c-landen dus je moet er niet al te veel van verwachten.
laat me raden... De Burgst... ?
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 16 mei 2006 @ 11:16:22 #152
133124 Irritinus
zondertitel
pi_37872477
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 09:31 schreef avotar het volgende:

[..]

laat me raden... De Burgst... ?
Je gaat door voor de koelkast!

Gaan er trouwens nog mensen naar Volleybal toernooien in Nederland?
Ik ben te vinden op het ODI toernooi, St Anthonis en Duinrell/Blokkeer.
klik hier
  dinsdag 16 mei 2006 @ 12:06:16 #153
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37874081
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 11:16 schreef Irritinus het volgende:

[..]

Je gaat door voor de koelkast!

Gaan er trouwens nog mensen naar Volleybal toernooien in Nederland?
Ik ben te vinden op het ODI toernooi, St Anthonis en Duinrell/Blokkeer.
dus jullie zitten eindelijk weer in de divisie....? leuk hoor..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 16 mei 2006 @ 12:57:40 #154
133124 Irritinus
zondertitel
pi_37875605
Nooit in de divisie gezeten met de heren, we gaan nu naar de promotie klasse. (Vorig jaar gedegradeerd namelijk )

Jij speelt zeker bij Sic Pugno omdat je uit Bergen op Zoom komt?
klik hier
  dinsdag 16 mei 2006 @ 13:00:51 #155
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_37875693
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 12:57 schreef Irritinus het volgende:
Nooit in de divisie gezeten met de heren, we gaan nu naar de promotie klasse. (Vorig jaar gedegradeerd namelijk )

Jij speelt zeker bij Sic Pugno omdat je uit Bergen op Zoom komt?
ow jullie zijn die de burgst...
neej.. sic pugno..
ik speel in halsteren... je weet wel... waar jullie nog een keertje terug naar toe mochten...
niet in dat team overigens....
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 16 mei 2006 @ 13:14:29 #156
133124 Irritinus
zondertitel
pi_37876093
Voor die halve wedstrijd die niks meer uit maakte ja, vage Nevobo..
Door die wedstrijd zijn we maar met 104 punten in plaats van 105 punten kampioen geworden van de 110 haalbare
klik hier
pi_37877546
quote:
Op maandag 15 mei 2006 10:50 schreef Irritinus het volgende:
en dit seizoen tevens van de kampioen van de promotieklasse gewonnen, van de kampioen van de regio divisie (Coolflash/Ekspalvo) en van de voormalig bekerwinnaar (Voko/Finenzo 3e regio divisie) gewonnen.
Doe je netjes als eerste klasse team.
  maandag 22 mei 2006 @ 14:59:52 #158
133124 Irritinus
zondertitel
pi_38084962
Van het weekend 3-0 gewonnen van het nationale team van Noord-Ierland en helaas 3-2 verloren van Schotland die gasten kunnen best goed volleyballen.
klik hier
pi_38086871
quote:
Op maandag 22 mei 2006 14:59 schreef Irritinus het volgende:
Van het weekend 3-0 gewonnen van het nationale team van Noord-Ierland en helaas 3-2 verloren van Schotland die gasten kunnen best goed volleyballen.


nouja... jullie als 1ste klassers tegen een nationaal team, zo goed is dat nou ook weer niet!
pi_38983548
Hoe vond men Hajraa dit jaar?
pi_40495879
Vandaag precies tien jaar geleden dat Nederland Olympisch volleybalgoud behaalde. Wat een sportmoment was dat .
  maandag 7 augustus 2006 @ 00:00:55 #162
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_40558307
Hajraa helaas gemist, Odi wel meegemaakt. Enige mensen uit regio Friesland die ook promotieklasse spelen komend seizoen!?
pi_40570346
Nog één weekje en dan beginnen we weer met trainen!
En gelijk het eerste weekend naar België voor toernooi. (Oftewel stappen in Antwerpen)
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
  vrijdag 11 augustus 2006 @ 21:54:39 #164
129995 Aitan
boventitel
pi_40725191
Ik las een paar maal in dit onderwerp dat in onze tak van sport lang zijn bijna een vereiste is. Volgensmij is dit onterecht. Ik las in de opening zelfs dat een jongen die set-upper was van de volleybalschool geschopt was omdat hij te kort zou zijn. Korte set-uppers (mits ook snel) zijn hier juist meer gewenst dan lange set-uppers omdat ze ballen lager kunnen pakken etc.
Volgensmij heeft een libero ook niks aan lengte aangezien zijn of haar taak is de bal correct op te vangen niks meer en niks minder.
Ik heb ook het idee dat dit verband wat iedereen legt tussen volleybal en lengte sommige mensen er van weerhoud de sport te beoefenen. Misschien wordt het eens tijd voor een possitieve benadering tegen kortere mensen in het volleybal?

Graag hoor ik jullie mening hier ook over.
Was geschreven,
Jorrit
pi_40736220
als mensen het leuk vinden om een balletje te slaan maakt het toch niet uit of die klein of groot is? zolang ze het maar naar hun zin hebben.
  zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:42:49 #166
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_40741556
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 21:54 schreef Aitan het volgende:
Ik las een paar maal in dit onderwerp dat in onze tak van sport lang zijn bijna een vereiste is. Volgensmij is dit onterecht. Ik las in de opening zelfs dat een jongen die set-upper was van de volleybalschool geschopt was omdat hij te kort zou zijn. Korte set-uppers (mits ook snel) zijn hier juist meer gewenst dan lange set-uppers omdat ze ballen lager kunnen pakken etc.
Volgensmij heeft een libero ook niks aan lengte aangezien zijn of haar taak is de bal correct op te vangen niks meer en niks minder.
Ik heb ook het idee dat dit verband wat iedereen legt tussen volleybal en lengte sommige mensen er van weerhoud de sport te beoefenen. Misschien wordt het eens tijd voor een possitieve benadering tegen kortere mensen in het volleybal?

Graag hoor ik jullie mening hier ook over.
* avotar is 173 en balt al bijna 20 jaar....
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_40742652
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 21:54 schreef Aitan het volgende:
Ik las een paar maal in dit onderwerp dat in onze tak van sport lang zijn bijna een vereiste is. Volgensmij is dit onterecht. Ik las in de opening zelfs dat een jongen die set-upper was van de volleybalschool geschopt was omdat hij te kort zou zijn. Korte set-uppers (mits ook snel) zijn hier juist meer gewenst dan lange set-uppers omdat ze ballen lager kunnen pakken etc.
Kijk, hoe ze daar denken is gewoon van: vaardigheid, snelheid en ervaring kun je trainen, lengte niet. En je kan maar tot zo en zo hoog springen, daarna moet je het gewoon van je lengte hebben.

Voor de minder lange mensen hebben ze dus de libero uitgevonden, dan sta je maar niet aan het net en dan moet je het meer van je snelheid en behendigheid hebben.
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_40742709
Maar ik denk dat als je gewoon fanatiek volleybalt en goed traint je op vrijwel ieder niveau als iemand van boven de 1.75 ofzo wel goed mee kunt komen. Dan moet je de spelverdeler positie maar voor lief nemen.
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_40742938
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 21:54 schreef Aitan het volgende:
Ik las een paar maal in dit onderwerp dat in onze tak van sport lang zijn bijna een vereiste is. Volgensmij is dit onterecht. Ik las in de opening zelfs dat een jongen die set-upper was van de volleybalschool geschopt was omdat hij te kort zou zijn. Korte set-uppers (mits ook snel) zijn hier juist meer gewenst dan lange set-uppers omdat ze ballen lager kunnen pakken etc.
Volgensmij heeft een libero ook niks aan lengte aangezien zijn of haar taak is de bal correct op te vangen niks meer en niks minder.
Ik heb ook het idee dat dit verband wat iedereen legt tussen volleybal en lengte sommige mensen er van weerhoud de sport te beoefenen. Misschien wordt het eens tijd voor een possitieve benadering tegen kortere mensen in het volleybal?

Graag hoor ik jullie mening hier ook over.
Ben 4 jaar NVS assistent trainer geweest en heb meerdere selectie dagen meegemaakt. Maar zelfs bij de C-jeugd is lengte (of voorspelling over lengte) al onwijs belangrijk. Ik ben het hier zelf niet helemaal mee eens, maar zoals jij zegt is het bij spelverdelers minder belangrijk (hoewel daar pas vanaf de B-jeugd op gespecialiseerd word). Ik ben zelf spelverdeler en ben 2 meter lang, en ondervind eerlijk gezegd meer voordelen dan nadelen van mijn lengte, in het blok en vooral tijdens het aanspelen van de middenaanvallers is lengte toch wel heel handig.
Aan de andere kant heb ik bij mijn trainingsgroep een speler gehad (die wij later hebben gehaald voor ons eerste) die duidelijk spelverdeler zou worden, hooguit 1,80 zou worden, maar op zn 13e al 88 cm hoog sprong. Als je op die manier kan compenseren maak je een hoop goed!
Naar mijn idee is lengte vooral bepalend op midden en diagonaal, minder op buiten (afhankelijk van techniek), nog minder op spelverdeling, en onbelangrijk op libero.
pi_40742978
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 18:20 schreef -Mzraki- het volgende:
Maar ik denk dat als je gewoon fanatiek volleybalt en goed traint je op vrijwel ieder niveau als iemand van boven de 1.75 ofzo wel goed mee kunt komen. Dan moet je de spelverdeler positie maar voor lief nemen.
Zeker op hoger niveau is een spelverdelerspositie niet iets om voor lief te nemen, vanaf promotieklasse moet je toch ook wel enig idee van talent daarvoor hebben wil je mee komen op wat naar mijn idee de moeilijkste positie is..
pi_40747733
speverdelen vergt volgensmij inderdaad vrij veel kwaliteiten en mag ook zeker niet afgedaan als een restpositie...
Was geschreven,
Jorrit
pi_40747792
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 21:03 schreef Aitan het volgende:
speverdelen vergt volgensmij inderdaad vrij veel kwaliteiten en mag ook zeker niet afgedaan als een restpositie...
Zo bedoelde ik het ook helemaal niet, meer dat dat dan de enige positie is waar je dan nog een beetje op niveau zou kunnen spelen.
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
  zondag 13 augustus 2006 @ 16:15:36 #173
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_40766555
Dan kun je je beter toespitsen op de libero positie denk ik. Of coach
pi_40768924
Buitenaanvaller is toch meestal de restpositie? In de lagere klassen als je niet lang of klein ben dan eindig je automatisch als buiten.
  zondag 13 augustus 2006 @ 18:44:08 #175
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_40770817
Ja dat klopt wel, hoewel in de lagere klassen het in principe niet heel veel uitmaakt..
pi_40788640
Ok maar iedereen begint in een lage klasse en daar krijg je ook meestal je plek waar je niet meer wegkomt over de jaren.
pi_40794884
Ik heb nu alle posities wel gehad, maar kwam als diagonaal het beste uit de verf. Lekker lomp slaan ligt mij wel.

Ben trouwens wel blij dat onze spelverdeler wat langer is. Die ramt nog weleens een fout pass-je van de tegenstander binnen de drie terug...
If there's anything around here more important than my ego, I want it caught and shot now!
  maandag 14 augustus 2006 @ 18:27:20 #178
129995 Aitan
boventitel
pi_40801927
Hehe, de zogenaamde 'weggevertjes' zijn inderdaad schitterend.
Was geschreven,
Jorrit
pi_41440206
Nog een volleyballer meldt zich...
Jongens A, als spelverdeler...
Regio oost

Gegroet
Enschede, onze stad! ons domein!
pi_41491188
Hier een zuidelijke volleybalfan.

Heren 2 speler bij Livoc, derde klasse, speel op midden en buiten en heel af en toe diagonaal.

Ben trouwens fan van het Summa Peelpush Toernooi. Nog meer deelnemers aan dat toernooi hier op fok.nl?
Novus ordo seclorum.
pi_41550942
Nee maar heb afgelopen Odi toernooi in Middelbeers wel tegen Peelpush gespeeld..
pi_42533247
Heeuj!, eerste wedstrijd gewonnen, gewoon geen blok op 12 en op de A, koekje eitje

3-1
Enschede, onze stad! ons domein!
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 09:32:12 #183
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_42534018
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 08:48 schreef Lamzak_ het volgende:
Heeuj!, eerste wedstrijd gewonnen, gewoon geen blok op 12 en op de A, koekje eitje

3-1
waarom dan een set weggeven..


* avotar heeft roosendaalse ass gekickt... 3-1...
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:03:44 #184
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_42537707
Eerste wedstrijd ook gewonnen vorige week! 3-2 van de jongens die vorig jaar 2e waren geworden..
pi_49284062
Vandaag naar de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Brazilie geweest, die gasten kunnen smashen
Children of the night. What music they make.
  zaterdag 12 mei 2007 @ 04:02:37 #186
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_49292769
Gaaf! Wij zijn uiteindelijk 3e geworden in de competitie.
  zaterdag 12 mei 2007 @ 04:09:58 #187
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_49292837
Ik heb 3 jaar gevolleybald... 1 mooi jaar gehad in de A-Jeugd van Emmen 95, was een leuk team op een leuk niveau (hoogste klasse van de regio, maar dat kan ook wat anders zijn geweest)

maar toen ging ik van een heel goed en fanatiek team (dat wel veel bier dronk) naar een team dat eigenlijk alleen nog maar bier dronk (en even oud was, speelde het jaar ervoor als 16 jarige tussen de 18 en 19 jarigen (dispensatiespelers)).

Toen gestopt omdat er geen ander A team was en ik geen zin had om tussen de 30 plussers te spelen. Tegenwoordig heb ik vrij veel last van mijn knieen, dus ik denk niet dat het hem ooit nog wordt. Wel jammer, want ik vond het wel leuk.

Was midaanvaller trouwens (1m97)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_49297816
Ik ben buitenaanvaller, speel in een team met 25+ en 50+, en er zitten een paar bij die even oud zijn als ik. We zijn net gepromoveerd naar de 4e klasse door middel van...hoe noem je dat.....er zijn 3 teams geeindigd als 2e dus we moesten daarna nog 2 wedstrijden van 2 sets tegen elkaar spelen om te bepalen wie er door mocht. Wij dus De nummer 2 moest nog een p/dduel spelen tegen het team wat als derde was geeindigd van die wedstrijdjes.

Ik zit in Regio Mid-West, jullie?
Children of the night. What music they make.
  zaterdag 12 mei 2007 @ 18:05:11 #189
134625 Lamzak_
FC Twente!
pi_49305457
Regio oost, ik...
Enschede, onze stad! ons domein!
  zaterdag 12 mei 2007 @ 20:04:30 #190
179434 kloontje_de_reuzekloon
Er kan d'r maar 1 de 2e z
pi_49309056
quote:
Op zaterdag 12 mei 2007 13:07 schreef DeHovenier het volgende:
Ik ben buitenaanvaller, speel in een team met 25+ en 50+, en er zitten een paar bij die even oud zijn als ik. We zijn net gepromoveerd naar de 4e klasse door middel van...hoe noem je dat.....er zijn 3 teams geeindigd als 2e dus we moesten daarna nog 2 wedstrijden van 2 sets tegen elkaar spelen om te bepalen wie er door mocht. Wij dus De nummer 2 moest nog een p/dduel spelen tegen het team wat als derde was geeindigd van die wedstrijdjes.

Ik zit in Regio Mid-West, jullie?
beslissingswedstrijden

Ik zit trouwens in Regio zuid-west
Op weg naar sint juttemes.
pi_49309178
Ja
ben benieuwd hoe het gaat volgend seizoen. Nu heb ik maandenlang geen volleybaltrainingen meer;(
Wel de instuif, maar dat is gewoon een mixup van de hele club die tegen elkaar speelt.
Children of the night. What music they make.
  donderdag 17 mei 2007 @ 00:18:01 #192
180015 Aryon
bla die bla die bla
pi_49466609
Trainer van Dames 3 bij Lycurgus te Groningen. Verder niet.

Volgend jaar waarschijnlijk weer gaan spelen, maar weet het nog niet zeker. Heb zelf 2 jaar gespeeld in de A-jeugd als midden en 1 jaar in Heren 2 bij VCV Veenendaal.
Slay the dragon in your dreams!
pi_49466714
Dan ben je beter als/dan mij/ik
Children of the night. What music they make.
  donderdag 17 mei 2007 @ 00:30:43 #194
180015 Aryon
bla die bla die bla
pi_49467024
Ja maar ik heb al weer een jaar niet meer gespeeld, alleen op dames-hoogte. Ivm trainingen. Maar zaterdag duetten-toernooi in Veenendaal, dus ik hoop dat het weer een beetje goed gaat.
Slay the dragon in your dreams!
pi_49550081
quote:
Op zaterdag 12 mei 2007 04:09 schreef Catch22- het volgende:
Tegenwoordig heb ik vrij veel last van mijn knieen, dus ik denk niet dat het hem ooit nog wordt. Wel jammer, want ik vond het wel leuk.

Was midaanvaller trouwens (1m97)
Knieën... betonnen vloer zeker?
De mijne voel ik ook de volgende dag nog.

Ben nu midden en net gepromoveerd naar 2e klasse in Holland

Ton
pi_49550525
Daar heb je kniebeschermers toch voor
Children of the night. What music they make.
  dinsdag 29 mei 2007 @ 23:34:44 #197
134625 Lamzak_
FC Twente!
pi_49910774
Gaan er nog mensen naar duinrel komende vrijdag?/zaterdag?

Kheb er zin in
Enschede, onze stad! ons domein!
pi_49910807
M'n broertje volgens mij wel, maar ik niet
Children of the night. What music they make.
  woensdag 30 mei 2007 @ 09:26:25 #199
133124 Irritinus
zondertitel
pi_49916644
Ik ben te vinden op Duinrell!

Gaan met een groep van 66 man van onze vereniging uit Breda.
Ben erop vrijdag ochtend heel vroeg alvast een veld afzetten voor alle tenten

Ben dit weekend ook op het Open NK op gras in St. Anthonis geweest, alleen zijn we daar op maandag enigzins weggeregend en werd de boel afgelast en het weekend daarvoor 3-2 verloren van het nationale team van IJsland en Luxemburg die gasten kunnen lekker ballen iig.

Dit seizoen trouwens ook weer kampioen geworden net als vorig jaar dus gaan nu eindelijk Regiodivisie ballen.
klik hier
  woensdag 30 mei 2007 @ 09:55:31 #200
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_49917362
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 09:26 schreef Irritinus het volgende:
Ik ben te vinden op Duinrell!

Gaan met een groep van 66 man van onze vereniging uit Breda.
Ben erop vrijdag ochtend heel vroeg alvast een veld afzetten voor alle tenten

Ben dit weekend ook op het Open NK op gras in St. Anthonis geweest, alleen zijn we daar op maandag enigzins weggeregend en werd de boel afgelast en het weekend daarvoor 3-2 verloren van het nationale team van IJsland en Luxemburg die gasten kunnen lekker ballen iig.

Dit seizoen trouwens ook weer kampioen geworden net als vorig jaar dus gaan nu eindelijk Regiodivisie ballen.
De burgst...?

Speelden jullie in dezelfde poule als olympus?
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 30 mei 2007 @ 11:22:24 #201
134625 Lamzak_
FC Twente!
pi_49920423
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 09:26 schreef Irritinus het volgende:
Ik ben te vinden op Duinrell!

Gaan met een groep van 66 man van onze vereniging uit Breda.
Ben erop vrijdag ochtend heel vroeg alvast een veld afzetten voor alle tenten
ballen.
Wij hebben er donderdagavond al mensen staan
Enschede, onze stad! ons domein!
pi_52616532
Kan wel in dit topic denk ik.

De vrouwen zijn op dit moment bezig aan een erg sterke World Grand Prix in China (ze zitten bij de laatste 6).

Gisteren won Oranje met 3-2 van China, vandaag wordt zeer knap gewonnen van Italië met 3-1. Vooral de vierde set was heel sterk met 25-16. Morgen tegen Brazilië ('s ochtends vroeg live op Eurosport), een medaille lonkt.
sig verwijderd door FA
  donderdag 23 augustus 2007 @ 12:08:18 #203
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_52617409
is inderdaad heel knap. wat ik me afvraag: zijn ze nu al verzekerd van OS?
wat moet ik hier nu neerzetten?
pi_52641640
Nederland staat weer geweldig te spelen, Brazilië won de eerste set nog, maar daarna twee sets op rij voor Oranje met erg knap volleybal.
sig verwijderd door FA
pi_52642002
Zonde, tot net voor het einde stonden we voor, Brazilië sleept er een vijfde set uit.
sig verwijderd door FA
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 09:24:26 #206
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_52642150
Maar Brazilië schijnt nu slachtoffer te zijn geworden van de eigen slijtageslag.
pi_52642249
Nederland wint simpel de vijfde set , Oranje titelkandidaat nummer 1 zou je zeggen voor deze GP.
sig verwijderd door FA
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 09:30:04 #208
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_52642256
@Evert: De Volleybal World Grand Prix is een jaarlijks terugkerend toernooi, ik denk niet dat dit toernooi in verbinding staat met de OS.

[ Bericht 81% gewijzigd door Ofyles2 op 24-08-2007 09:38:46 ]
pi_52642972
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 09:30 schreef Ofyles2 het volgende:
@Evert: De Volleybal World Grand Prix is een jaarlijks terugkerend toernooi, ik denk niet dat dit toernooi in verbinding staat met de OS.
Klopt en het is ook een heel ingewikkeld systeem voor plaatsing voor de OS. Het gaat namelijk om bepaalde OKT's waar je je voor kan plaatsen. De beste 2 van Europa zijn zo geplaatst voor de Spelen, maar dat zijn Italië en Rusland en daar kan Nederland niets meer aan doen. Ze kunnen wel Servië (de nummer 3) passeren en dat zal ook wel gaan gebeuren. Zaak voor ze is om Polen achter zich te houden. Dan is Nederland het 3e land van Europa en mogen ze naar een OKT met voor de rest B-landen, dus heel veel kans om zich dan te plaatsen voor de Spelen. Houden ze Polen niet achter zich en worden ze de nummer 4 van Europa op de ranglijst, dan moeten ze naar een OKT met voor de rest heel veel A-landen en dan zal de plaatsing een hels karwei worden.

Tenminste, dit is mij gisteren zo uitgelegd. Het kwalificatiesysteem is te moeilijk voor woorden

EDIT: En dit klopt dus ook niet helemaal. God wat lastig

[ Bericht 6% gewijzigd door TheArt op 24-08-2007 12:08:35 ]
pi_52645717
alleen laatste set gezien, en daar zat wenig spanning in eigenlijk
Enschede, onze stad! ons domein!
pi_52645831
De dames zijn goed bezig .
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 16:18:01 #212
51317 OLP_Moose
de eclectische eland
pi_52653082
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 10:06 schreef TheArt het volgende:

EDIT: En dit klopt dus ook niet helemaal. God wat lastig
Ach, zo gecompliceerd is het toch allemaal niet:

de Road to Beijing
De 'Road to Beijing' staat voor de weg die het nationaal damesvolleybalteam moet afleggen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Dit traject is als volgt:

november 2007 - Olympisch Kwalificatie Toernooi 1 in Japan
In de eerste twee weken van november 2007 wordt de World Cup (Olympisch Kwalificatie Toernooi 1, kortweg OKT 1) in Japan georganiseerd. Het Nederlands damesvolleybalteam kan zich hier rechtstreeks voor plaatsen door minimaal tweede op het EK in België te worden. Niet alléén Europa, maar ook de andere continenten vaardigen ieder twee teams af. Deze acht landen worden aangevuld met de kampioen van Afrika en het gastland Japan. Daarnaast deelt de FIVB een tweetal wildcards uit, zodat het aantal deelnemende teams aan OKT 1 op 12 uitkomt. De beste drie van OKT 1 plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen.

januari 2008 - Olympisch Kwalificatie Toernooi 2 in Duitsland
Van 14 tot en met 20 januari 2008 wordt in het Duitse Halle het Europese OKT 2 georganiseerd. Aan dit toernooi nemen in totaal acht Europese ploegen deel. Naast gastland Duitsland worden de beste vier teams van het EK in België aangevuld met de winnaars van een drietal prekwalificatietoernooien. Slechts de winnaar van dit OKT 2 plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. Naast Europa, wordt in drie andere continenten ook een OKT 2 georganiseerd. De winnaars hiervan plaatsen zich ook rechtstreeks voor de Olympische Spelen.

mei 2008 - Olympisch Kwalificatie Toernooi 3 in Japan
In de eerste twee weken van mei 2008 wordt in Japan het laatste kwalificatietoernooi (OKT 3) georganiseerd. Aan dit toernooi nemen in totaal acht landen deel, waarvan de helft uit Aziatische landen bestaat. De reden hiervan is dat OKT 3 het OKT 2 van het continent Azië is. De overige vier landen komen uit de rest van de wereld en worden op basis van de wereldranglijst uitgenodigd. Van dit OKT 3 plaatsen de eerste vier landen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen, waarbij het hoogst geplaatste Aziatische land zich sowieso plaatst. Dit betekent dat als tijdens dit toernooi het hoogst geplaatste Aziatische land op de vijfde plaats eindigt, de eerste drie landen aangevuld met dit Aziatische land naar de Olympische Spelen gaan.

augustus 2008 - De Olympische Spelen in Beijing!
Als OKT 1 t/m 3 zijn afgerond, zullen in totaal 12 landen deelnemen aan de Olympische Spelen 2008 in Beijing:

China is als gastland automatisch geplaatst
OKT 1 = 3 landen
OKT 2 = 4 x 1 land = 4 landen
OKT 3 = 4 landen

(Bron: website DELA, hoofdsponsor van oranje)

Maar zover is het dus nog niet. Eerst de World Grand Prix maar eens mooi afronden. Zijn zeker goed bezig.
Happiness... is not a fish that you can catch
pi_52669855
Nederland begint weer erg sterk, twee keer 25-22 en 2-0.
sig verwijderd door FA
pi_52669959
25-23 in de derde en minimaal tweede in deze GP .
sig verwijderd door FA
pi_52692493
Nederland verloor de eerste set nog van Rusland met 21-25, maar de tweede en derde set gingen simpel naar Oranje met 25-18 en 25-13. De overwinning in de league is nu heel dichtbij.
sig verwijderd door FA
pi_52692575
Vierde set ging gelijkop tot 15-15 ongeveer, 20-25 voor Rusland, een vijfde set dus.
sig verwijderd door FA
pi_52692585
Waarom is het niet op Eurosport (1 of 2)?
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_52692637
Nederland wint de 5e set simpel met 15-8!

Winnaar World Grand Prix 2007 .
sig verwijderd door FA
  Moderator / Redactie Sport zondag 26 augustus 2007 @ 11:02:17 #219
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_52693442
Feest
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 26 augustus 2007 @ 11:31:16 #220
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_52693837
Ik bijna alle games gezien en de finale is nergens te bekennen !?

Maar inderdaad FEEST

Jammer van de hockeysters als die ook nog het ek hadden gewonnen...
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zondag 26 augustus 2007 @ 11:32:52 #221
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_52693862
quote:
Op zondag 26 augustus 2007 11:31 schreef wdn het volgende:
Ik bijna alle games gezien en de finale is nergens te bekennen !?

Maar inderdaad FEEST

Jammer van de hockeysters als die ook nog het ek hadden gewonnen...
en de waterpolosters strijden nu heroisch met rusland om ticket OS... (tt692)
wat moet ik hier nu neerzetten?
  zondag 26 augustus 2007 @ 11:51:15 #222
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_52694172
quote:
Op zondag 26 augustus 2007 11:32 schreef evert het volgende:

[..]

en de waterpolosters strijden nu heroisch met rusland om ticket OS... (tt692)
Het lijkt wel alsof er een OS aankomt vind je ook niet?

Ik denk dat de volleybalsters hiermee een goede gooi doen naar team van het jaar
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_52694620
Nu wat beelden op Ned. 1.
sig verwijderd door FA
pi_52695061
Feest!
Children of the night. What music they make.
pi_63376043
Ultra Kick! Volleyballers verenigd u!
Enschede, onze stad! ons domein!
pi_67277753
Weer een kleine kick.

Ikzelf vind volleybal een leuke sport om te zien. Laatst zag ik een wedstrijd tussen orion en Zwolle (volgens mij) op tv. Ben wel van plan om deze sport te blijven volgen. Zelf zit ik niet op volleybal. Zou het ook niet kunnen vanwege mijn lengte (1.60) denk ik.

Als ik aan volleybal denk denk ik aan Nesselande. Maar het gaat slecht met die volleybalvereniging las ik op www.volleybalkrant.nl

Hoelang duurt het seizoen eigenlijk nog?
Beter iets moois verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad.
  maandag 23 maart 2009 @ 18:53:35 #227
180015 Aryon
bla die bla die bla
pi_67332756
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 21:05 schreef MarijeH het volgende:
Weer een kleine kick.

Ikzelf vind volleybal een leuke sport om te zien. Laatst zag ik een wedstrijd tussen orion en Zwolle (volgens mij) op tv. Ben wel van plan om deze sport te blijven volgen. Zelf zit ik niet op volleybal. Zou het ook niet kunnen vanwege mijn lengte (1.60) denk ik.

Als ik aan volleybal denk denk ik aan Nesselande. Maar het gaat slecht met die volleybalvereniging las ik op www.volleybalkrant.nl

Hoelang duurt het seizoen eigenlijk nog?
Je zou altijd nog spelverdeler of libero(passen) kunnen worden. Ken ook een volleybalster die zo klein is.

Tot ongeveer eind april, als ik het goed heb.
Slay the dragon in your dreams!
  dinsdag 14 april 2009 @ 15:32:40 #228
51317 OLP_Moose
de eclectische eland
pi_68008049
Gisteren naar de bekerfinales geweest in Almere. De sfeer zat er goed in. Het getrommel had zelfs wat minder gemogen. Redelijk spannende wedstrijden ook, de op papier mindere teams waren zeker niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Jammer dat de aandacht voor volleybal de laatste jaren wat is afgenomen. Hopelijk kunnen de mannen een succesvolle comeback maken in de World League en trekt dat ook weer wat meer sponsoren en liefhebbers aan.

Overigens hoef je niet per se lang te zijn om volleybal te spelen. Het helpt wel natuurlijk, maar met sprongkracht en techniek kun je veel compenseren.
Happiness... is not a fish that you can catch
pi_68009056
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 15:32 schreef OLP_Moose het volgende:
Gisteren naar de bekerfinales geweest in Almere. De sfeer zat er goed in. Het getrommel had zelfs wat minder gemogen. Redelijk spannende wedstrijden ook, de op papier mindere teams waren zeker niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Jammer dat de aandacht voor volleybal de laatste jaren wat is afgenomen. Hopelijk kunnen de mannen een succesvolle comeback maken in de World League en trekt dat ook weer wat meer sponsoren en liefhebbers aan.

Overigens hoef je niet per se lang te zijn om volleybal te spelen. Het helpt wel natuurlijk, maar met sprongkracht en techniek kun je veel compenseren.
Zonder meer. Er zijn genoeg spelers die hoog (A-league of B-league) spelen die kleiner zijn dan ik (1.85 m). Dat kan ik dus helaas niet als excuus gebruiken
Vicariously I live while the whole world dies
pi_68011717
speel zelf al weer een jaar of 8/9 volleybal... ben overigens laatst gescout om bij een ploeg te gaan spelen die komend seizoen wellicht promoveert naar de derde divisie... speel zelf in het hoge Noorden (provincie Groningen) op tweede klasse niveau bij een vet gezellig team. Had vorig jaar 1e klasse gespeeld maar dat team was een beetje saai dus maar weer terug naar me oude cluppie om volgend jaar nog een grotere sprong te maken (foute woordgrap in een volleybaltopic )

Ben zelf 1,93 lang, heb een aanzienlijk grote sprongkracht en ben mid/hoofdblokkeerder
een dag niet geademd, is een dag niet geleefd!
pi_68014203
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 17:14 schreef boi_maverick het volgende:
speel zelf al weer een jaar of 8/9 volleybal... ben overigens laatst gescout om bij een ploeg te gaan spelen die komend seizoen wellicht promoveert naar de derde divisie... speel zelf in het hoge Noorden (provincie Groningen) op tweede klasse niveau bij een vet gezellig team. Had vorig jaar 1e klasse gespeeld maar dat team was een beetje saai dus maar weer terug naar me oude cluppie om volgend jaar nog een grotere sprong te maken (foute woordgrap in een volleybaltopic )

Ben zelf 1,93 lang, heb een aanzienlijk grote sprongkracht en ben mid/hoofdblokkeerder
Netjes, derde divisie is wel leuk ballen denk ik. Speel zelf ook tweede klasse. Denk dat ik eerste klasse nog wel aan kan, maar derde divisie wordt voor mij zeker te gortig. Ben zelf passer/loper. Vroeger wel midden gespeeld, maar als passer/loper heb je een stuk meer te doen. Als middenman had ik wel eens het idee dat ik er ALLEEN stond om te blokkeren. En let's face it, ik kan aardig blokkeren, maar fantastisch is dat block van mij natuurlijk niet
Vicariously I live while the whole world dies
pi_68014695
mijn aanval is ook een stuk beter dan me block hoor :#

Ben trouwens een van de hardhitters in me team... dus ik krijg nogal wat setups

[ Bericht 63% gewijzigd door boi_maverick op 14-04-2009 19:03:53 ]
een dag niet geademd, is een dag niet geleefd!
pi_68020749
Ben er inmiddels vanaf
Children of the night. What music they make.
pi_68027753
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 18:48 schreef boi_maverick het volgende:
mijn aanval is ook een stuk beter dan me block hoor :#

Ben trouwens een van de hardhitters in me team... dus ik krijg nogal wat setups
Ik krijg ook veel setups. Mede omdat ik veel scoor, maar ook omdat de pass vaak dramatisch is en de spelverdeler weinig keuze heeft. Als team leunen wij teveel op onze buitenaanvallers, waar ik er een van ben.
Vicariously I live while the whole world dies
pi_68027758
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 21:37 schreef DeHovenier het volgende:
Ben er inmiddels vanaf
Lul
Vicariously I live while the whole world dies
pi_68047274
quote:
Op woensdag 15 april 2009 00:35 schreef nyny83 het volgende:

[..]

Lul
Children of the night. What music they make.
  Licht Ontvlambaar woensdag 15 april 2009 @ 18:58:14 #237
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_68047774
Bij ons is seizoen inmiddels voorbij, althans prestatief. Zowel Heren 1 als Dames 1 zijn kampioen geworden Wij (recreantencompetitie) spelen nog tot 14 mei en hebben theoritisch nog een kans
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 16 april 2009 @ 11:32:21 #238
51317 OLP_Moose
de eclectische eland
pi_68066237
Morgenavond is onze laatste competitiewedstrijd. Hoewel we met het ingaan van de laatset ronde op een gedeelde zesde plaats stonden, waren we tot gisteren nog niet zeker van handhaving in de 2e klasse. Waren vier ploegen met evenveel punten, maar het team daaronder heeft verloren en kan ons nu niet meer inhalen, zodat we geen P/D-wedstrijd hoeven te spelen.
Happiness... is not a fish that you can catch
  donderdag 16 april 2009 @ 13:42:51 #239
179434 kloontje_de_reuzekloon
Er kan d'r maar 1 de 2e z
pi_68070748
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 16:01 schreef nyny83 het volgende:
Er zijn genoeg spelers die hoog (A-league of B-league) spelen die kleiner zijn dan ik (1.85 m).
Afgezien van de libero's is de kleinste speler in de A-league 1.85, op 5 man na zijn alle anderen 1.90 of langer.
Ik sprak hier namelijk 2 maandjes terug over met de sportarts van het heren volleybalteam.
Op weg naar sint juttemes.
pi_69345172
Volgend weekend begint de 2de ronde van het kwalificatietoernooi voor het wk volleybal volgend jaar in Italie.

2e ronde WK: start van prachtig Oranje seizoen
De 2e ronde van het WK voor de heren opent het internationale seizoen voor de nationale teams. Van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni spelen de mannen van bondscoach Peter Blangé in het Topsportcentrum Rotterdam tegen Letland, Turkije en Estland. Het toernooi in Nederland is het tweede toernooi in de cyclus voor het WK van 2010 in Italië. Wanneer het team als eerste of tweede eindigt, volgt nog een derde en laatste ronde (14-30 augustus) om een startbewijs voor dit WK veilig te stellen.

Bondscoach van de heren Peter Blangé: “Het is natuurlijk een groot voordeel om een ronde in eigen land te spelen. Turkije en Estland zijn voor ons goede bekenden, daar hebben we de afgelopen zomer nog tegen gespeeld. We zijn het aan onze stand verplicht deze ronde winnend af te sluiten.”

Wedstrijdschema
Datum Tijd Wedstrijd
Zaterdag 30 mei 16.00 uur Nederland – Letland
19.00 uur Turkije – Estland
Zondag 31 mei 16.00 uur Estland – Nederland
19.00 uur Letland – Turkije
Maandag 1 juni 13.30 uur Estland – Letland
16.00 uur Nederland - Turkije

Bron
Beter iets moois verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad.
pi_85586371
even een kick, vond het al raar dat er geen volleybal topic was, wou er 1 aanmaken maar vond toen eerst deze. vandaag en giste r beach toernooi gedaan en morgen weer eerste trainingen :d
Sir, we are surrounded.
Great now we can fight in any direction!
pi_85588994
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 22:18 schreef anonymos het volgende:
even een kick, vond het al raar dat er geen volleybal topic was, wou er 1 aanmaken maar vond toen eerst deze. vandaag en giste r beach toernooi gedaan en morgen weer eerste trainingen :d
Toevallig in Scheveningen? Ik ook namelijk, in welke categorie deed je mee?
Vicariously I live while the whole world dies
pi_85599943
niet in scheveningen, ermerstrand. ik zat bij heren 3e 4e klasse (speel nu 1ste jaar in A)

[ Bericht 22% gewijzigd door anonymos op 23-08-2010 22:17:49 ]
Sir, we are surrounded.
Great now we can fight in any direction!
pi_85601076
Aha ok, op www.beachvolley.nl kun je alle info vinden over een heel beachcircuit dat elke zomer gehouden wordt, altijd leuk gedurende de lange zomerstop (bij volleybal althans). Elke week is er ergens anders in Nederland een toernooi.
Vicariously I live while the whole world dies
pi_85626811
zal een keer kijken, zit nu op psp
Sir, we are surrounded.
Great now we can fight in any direction!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 16:17:51 #246
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86063112
Nederland tegen Estland(Heren) bezig in een playoff voor de EKkwalificatie. Winnaar van het tweekamp gaat naar het EK.
Bij geen EK ook geen OS tenzij we mogen OKT3 mogen organiseren. Daar komt het op neer.

Tussenstand 2-0 voor Estland. 25-19, 27-25.
Derde set 8-13.

12 september is de return in het topsportcentrum Rotterdam.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 16:35:16 #247
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86063497
2-1 nu. 22-25
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_86063573
Live op www.volleybal.tv trouwens.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 16:47:12 #249
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86063794
12-12 in set 4.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 september 2010 @ 16:57:17 #250
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86064022
GSM 3-1 Estland.
25-20 in set 4.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 12 september 2010 @ 14:47:29 #251
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86343399
REturn om 14.00 begonnen
Nederland Estland
21-25, 13-14 atm....
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 12 september 2010 @ 15:24:25 #252
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_86344813
16-25, 23-25. Voor het eerst sinds 1983 geen EK voor de heren. OS wordt nu echt lastig.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_86345937
quote:
Op zondag 12 september 2010 15:24 schreef borisz het volgende:
16-25, 23-25. Voor het eerst sinds 1983 geen EK voor de heren. OS wordt nu echt lastig.
:{.
pi_86350854
Jammer maar helaas. Om eerlijk te zijn heeft deze selectie ook weinig te zoeken op een groot toernooi. Ze zijn gewoon niet goed genoeg.
Vicariously I live while the whole world dies
  Moderator / Redactie Sport zondag 10 oktober 2010 @ 22:48:07 #255
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_87402308
Brazilie voor de derde keer op rij wereldkampioen.

Ze verslaan Cuba met 3-0. In de Troostfinale wint Servie met 3-1 van Italie.

quote:
1 Brazil
2 Cuba
3 Serbia
4 Italy
5 Russia
6 United States
7 Bulgaria
8 Germany
9 Argentina
10 Czech Republic
11 France
12 Spain
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_87415281
nou weten we dat ook weer.

Ik blijf het raar vinden dat het mannen volleyball zo is afgegleden en de vrouwen minstens nog redelijk voor de dag komen. Waar ligt dat toch allemaal aan? :{
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_87516598
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 13:08 schreef rubje het volgende:
nou weten we dat ook weer.

Ik blijf het raar vinden dat het mannen volleyball zo is afgegleden en de vrouwen minstens nog redelijk voor de dag komen. Waar ligt dat toch allemaal aan? :{
volleybal word steeds minder gespeeld door jongens, helaas
Sir, we are surrounded.
Great now we can fight in any direction!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 07:07:43 #258
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_87522099
"Vroeger" had je ook gewoon wekelijks de WorldLeague op tv .. vaste prik op zaterdagmiddag en dat is nu gewoon niet meer zo. Het spreekt minder aan denk ik.

En er zijn zoveel minder clubs als voorheen.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_87546949
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 07:07 schreef avotar het volgende:
"Vroeger" had je ook gewoon wekelijks de WorldLeague op tv .. vaste prik op zaterdagmiddag en dat is nu gewoon niet meer zo. Het spreekt minder aan denk ik.

En er zijn zoveel minder clubs als voorheen.
Dat komt omdat we nu geen kans hebben in de World League. Mensen willen alleen kijken als Nederland een goede kans heeft om te winnen.
Vicariously I live while the whole world dies
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 december 2010 @ 10:46:52 #260
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89510287
quote:
De Nederlandse volleyballers hebben het niet getroffen bij de loting voor de European League. Oranje is ingedeeld bij Spanje, Griekenland en Oostenrijk.

De drie groepswinnaars en het gastland van de finaleronde (waarschijnlijk Slowakije) plaatsen zich voor de Final Four. De winnaar daarvan promoveert naar de World League.

Spanje, afgezakt naar de 24ste plaats op de wereldranglijst, is in mei de eerste tegenstander van Nederland, dat naar de 28ste plaats is weggezakt. Griekenland staat 45ste op de FIVB-ranglijst en Oostenrijk zeventigste.
quote:
NIEUWEGEIN - De volleybalbond schrijft zowel bij de mannen als vrouwen Jong Oranje niet in voor het WK-kwalificatietoernooi in 2011. De deelname brengt volgens de Nevobo een groot financieel risico met zich mee en dat kan en wil de bond momenteel niet nemen.

© ANP
In overleg tussen technisch directeur Bert Goedkoop en de bondscoaches Peter Blangé (mannen) en Avital Selinger (vrouwen) wordt nu bekeken hoe deze lichting spelers en speelsters geleidelijk ingepast kan worden in de nationale teams.
Het Nederlandse volleybal maakt een moeilijke tijd door. De mannen hebben zich niet geplaatst voor het EK van 2011. De vrouwen konden onlangs met de elfde plaats geen indruk maken bij het WK in Japan.
''We hebben een zorgvuldige discussie met de coaches gevoerd en met elkaar een keuze gemaakt voor de opleiding van onze talenten. Voor de komende tijd betekent dat meer trainen en minder spelen. Volgend jaar zullen de spelers en speelsters daar zeker van profiteren", aldus Goedkoop op de website van de bond.
:{
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89618524
tjah... ik ga volgende weekdinsdag naar lycurgus, europacup :)
Sir, we are surrounded.
Great now we can fight in any direction!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 29 december 2010 @ 10:38:35 #262
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90572869
quote:
NIEUWEGEIN - Peter Blangé is per direct vertrokken als bondscoach van het Nederlands mannenvolleybalteam.

Dat maakte de Nederlandse volleybalbond Nevobo woensdag bekend. Blangé en de volleybalbond beëindigen de samenwerking in goed overleg.
Blangé was sinds 2006 actief als bondscoach. Onder zijn leiding lukte het de nationale ploeg niet zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap van dit jaar en het Europees kampioenschap in 2011.
Blangé was aanvoerder van het team dat in 1996 in Atlanta olympisch goud won.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 februari 2011 @ 13:29:27 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92714376
quote:
De Nederlandse volleybal bond (NEVOBO) heeft Ronald Zoodsman benaderd voor de vacante positie als bondscoach van het mannenteam. Technisch directeur Bert Goedkoop heeft bevestigd dat Zoodsman kandidaat is voor de functie.

Zoodsma is momenteel coach van AB Groningen/Lycurgus, dat de leiding heeft in de A-League. Als speler maakte hij deel uit van de olympische ploeg die in 1992 zilver veroverde op de Spelen van Barcelona.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92714604
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 13:29 schreef borisz het volgende:

[..]

bron; Zoodsma kandidaat bondcoach volleybalmannen

;)

Sliedrecht Sport nog steeds aan de leiding bij de dames trouwens *O*
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 februari 2011 @ 15:15:18 #265
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92718507
Amstelveen niet eens in de top4.

Maar goed de dames moeten Europees kampioen worden of evt tweede en dan kan je meedoen met de world cup in Japan voor de eerste plekken op de OS. Anders begint het OKT circus weer :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 22 maart 2011 @ 13:13:04 #266
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94464751
quote:
De Nederlandse volleybalbond heeft Edwin Benne benoemd tot nieuwe bondscoach voor het mannenteam. De 45-jarige voormalig international is de opvolger van Peter Blangé die in december na goed overleg met de bond overstapte. Gido Vermeulen was ook in beeld als coach, maar hij blijft de Spaanse vrouwen trainen.

"Het maakt me niet uit dat er ook met anderen is gesproken. Ik pas blijkbaar in het profiel van de bond en wellicht was er nog iemand. Maar daar weet ik niets van en daar maak ik me ook niet druk over. Ik vind het een eer om deze baan te accepteren nadat ik negen jaar zelf voor het nationaal team heb gespeeld," zei Benne die in totaal tot 382 interlands kwam.

Hij krijgt een zware kluif aan zijn nieuwe baan, omdat het Nederlandse volleybal er niet goed voor staat. Oranje liep plaatsing voor het EK dit jaar mis en heeft daardoor nog maar een kleine kans op op de Spelen van 2012 in Londen te kunnen acteren. "Natuurlijk gaan we voor die kans. Maar ik ben realistisch en zal me ook op de langere termijn moeten richten. Ik heb een aanstelling tot en met 2012, maar er is de intentie om het hele traject richting de Spelen van 2016 af te maken," zei Benne.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_95090219
Leuke topic!, Ik volleybal zelf ook dus ff verhaaltje over mezelf:

Ik begon zo’n 11 jaar geleden met volleybal, dus op 6 jarige leeftijd. Op dit momenteel ben ik nog A-speler maar ik volleybal al 2 jaar in seniorenteam (eerste klasse) en train 4 uur in de week.

Heb mooie volleybaljaren meegemaakt zoals 2x deelname aan NGJK(Nederlands gesloten jeugd kampioenschap) Met jeugd D ben ik 7de van 8ste geworden. En in 2004 kwamen wij met dezelfde team in NGJK van C-jeugd en waren we 4de van 8ste geworden.

Ik heb nooit op volleybalschool gezeten maar wel in Rayon (regionale selectie) en daar heb ik zo’n 5 jaar op gezeten. Dus C-B-A jeugd. Maar dit jaar hebben Nevobo afgesproken om rayon niet meer te gaan organiseren omdat er steeds minder spelers naar selectiedag kwamen.

nog een leuke weetje,
Ik heb een gehoor beperking en ga binnenkort me eerste interland meemaken^^ Want ik zit in Nationaal dove volleybal team. het niveau bij nationaal doven team is niet heel hoog. maar toch doe ik dit voor plezier. op 10 mei ga ik met team naar Turkije waar er EK word georganiseerd.

dat was wel zo'n beetje verhaaltje, mocht er nog vragen zijn? ask me;)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 28 mei 2011 @ 21:16:51 #268
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97433948
De heren zijn begonnen met het spelen van de European League.

Er was geen geld om de hele wereld rond te reizen, dus besloten ze in Europa te blijven :+.

Nederland zit in de groep met Griekenland, Spanje en Oostenrijk.
Dit weekend uit Spanje, gister 0-3 gewonnen vandaag 3-0 verloren.

De dames zijn naar China voor een oefentoernooi en spelen daarna op de Montreux Volley Masters.

[ Bericht 11% gewijzigd door borisz op 28-05-2011 21:28:10 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 juni 2011 @ 12:44:05 #269
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97781551
De heren verslaan Griekenland met 3-2 en 3-0.

Oefentrip voor de dames was vooral een leermoment :+. Alles verloren tegen China, Cuba en de Dominicaanse republiek. In Montreux spelen ze tegen Cuba, Japan en Italie.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_97785489
Even iets anders. keek vd week naar de Eurosport waar ze Italiaans vrouwenvolleybal hadden en wat mij opviel was de entourage. Mutjevol alsof het een voetbalstadion was en een fanatiek publiek alsof men het meende. :O

Zit men echt daar als kerel fanatiek mee te leven :{ of is het meer veredeld fapwerk op de lange volleybal dames waar ze voor juichen? :?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_97866412
Tja, er zijn ook harde kern bij basketbal/hockey/cirket enzovoort dus ook bij volleybal;-) dus ik denk dat ze gewoon fanatiek zijn!
  Moderator / Redactie Sport zondag 26 juni 2011 @ 21:16:00 #272
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_98693153
De heren winnen 2x van Griekenland.

Volgende week in Rotterdam de ontknoping van de groepsronde tegen Spanje. Spanje heeft vier punten voorsprong op Nederland.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 9 juli 2011 @ 22:12:00 #273
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_99257389
Moest twee weken zijn :+.

Eerste duel met 3-2 gewonnen van Spanje ^O^. Moet wel weer gewonnen worden morgen. :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_99258524
Morgen moeten Nederland met minimaal 3-1 winnen. Dus wordt weer spannend!

Heb inmiddels kaartjes gekocht!
  Moderator / Redactie Sport zondag 10 juli 2011 @ 14:29:39 #275
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_99277123
Vanaf 16u live te zien op www.volleybal.nl
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 10 juli 2011 @ 16:27:52 #276
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_99282390
Eerste set met 25-23 naar Spanje.


SF world league
Rusland 3-1 Polen.
Brazilie 3-0 Argentinie
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 10 juli 2011 @ 17:36:58 #277
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_99285424
28-26 en 25-21 voor Spanje :{.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_99294331
Helaas gaat Nederland niet naar Final four. na verlies met 3-0.

nu WL final tussen Brasil-russia 1-1 op dit momenteel.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 juli 2011 @ 20:49:51 #279
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_99516021
quote:
NIEUWEGEIN - Drie volleybalteams hebben zich teruggetrokken uit de A-League.

Voor VC Nesselande, Twente'05 en Netwerk STV is er voorlopig geen toekomst op het hoogste niveau. Dat maakte de Nederlandse volleybalbond Nevobo vrijdag bekend.
Bij Twente'05 uit Enschede en het Tilburgse Netwerk STV is een nieuw seizoen in de A-League financieel niet haalbaar. Twente wil wel verder in de B-League.
Volgens het bestuur van Nesselande uit Zevenhuizen is er geen verantwoorde basis voor een doorstart.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_99552106
Ja, het is een zooitje in de A-league. Wij (Reflex Kampen) mogen waarschijnlijk de plek van Twente overnemen (kunnen dat financieel ook en willen wel). Maar dan nog heb je maar 8 teams. Zal wel een dubbele competitie worden dan waar alleen nummers 1 en 2 play-offs spelen.

Dinsdag spoedberaad bij de bond, ben benieuwd. A-league spelen lijkt me erg gaaf (en dat nog op m'n 30-ste!)
pi_100339068
Beetje jammer dat je tegenwoordig overal dispensatie voor kan krijgen. en de volleybal niveau daalt ook=(
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 08:43:40 #282
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_100384033
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 00:47 schreef 030IJsselstein het volgende:
Beetje jammer dat je tegenwoordig overal dispensatie voor kan krijgen. en de volleybal niveau daalt ook=(
Bij ons in Zuid-west... oh nee zuid tegenwoordig.... worden nu bij de 2e klasse ook al thuis scheidsrechters geregeld.. je kan met code 2 al promotieklasse fluiten, waar dat 3 jaar geleden nog max. 2e klasse was.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_100384738
Zo jammer dat het nationale mannenteam zo is weggezakt. Wordt weer eens tijd voor een Bankras 2.0!
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:12:08 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100388657
Ben benieuwd of de dames nog de OS gaan halen. Maar goed eerst het EK in september.

Er is een goede prestatie nodig om de world cup(iets anders dan het WK :P) te halen in Japan, dat is de eerste kans voor kwalificatie. En anders in mei 2012 een Europees OKT na het Europees OKT is er nog een kans op het wereld OKT maar geen hoe die toernooien in elkaar zitten :).

[ Bericht 38% gewijzigd door borisz op 06-08-2011 13:17:33 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 3 september 2011 @ 22:22:10 #285
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101537421
De heren hebben Roemenie verslagen met 2x 3-1. Ze mogen meedoen aan een pre OKT voor een plek van de Europese OKT
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101539140
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:22 schreef borisz het volgende:
De heren hebben Roemenie verslagen met 2x 3-1. Ze mogen meedoen aan een pre OKT voor een plek van de Europese OKT
Het is een bizaaaaaaaaaar lange weg, maar goed de weg is wel goed ingezet.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 3 september 2011 @ 23:19:50 #287
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101539200
Met zes landen uitvechten wie de plek mag hebben en daarna met acht landen vechten om een plek op de OS.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101549443
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 08:43 schreef avotar het volgende:

[..]

Bij ons in Zuid-west... oh nee zuid tegenwoordig.... worden nu bij de 2e klasse ook al thuis scheidsrechters geregeld.. je kan met code 2 al promotieklasse fluiten, waar dat 3 jaar geleden nog max. 2e klasse was.
ja dat bedoel ik hé, t gaat zo makkelijk tegenwoordig. zelfs me ma moet op zaterdag avond om 9 uur ('s avond) wedstrijd spelen wat in de spelregelsboek staat dat je tot 7 uur tijd heb om wedstrijd te laten beginnen. heel belachelijk
pi_101549933
Weet iemand wat voor een selectie zij gister speelde? met de jongere spelers of de ervaren?
  Moderator / Redactie Sport zondag 4 september 2011 @ 12:56:01 #290
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101550188
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 12:48 schreef 030IJsselstein het volgende:
Weet iemand wat voor een selectie zij gister speelde? met de jongere spelers of de ervaren?
Players (Final List)
1 ABDEL-AZIZ, Nimir ( NED) Setter
2 FRERIKS, Nico ( NED) Setter
7 JORNA, Gijs ( NED) Libero 1
8 VAN DIJK, Kay ( NED) Opposite
9 TROMMEL, Jeroen Paul ( NED) Wing-spiker
10 RAUWERDINK, Jeroen ( NED) Wing-spiker
11 VAN REKOM, Floris ( NED) Wing-spiker
12 KOOISTRA, Wytze ( NED) Middle-blocker
15 LORSHEIJD, Lars ( NED) Middle-blocker
16 KROLIS, Tony ( NED) Opposite
17 BONTJE, Rob Johannes Cornelius (C) ( NED) Middle-blocker
18 MAAN, Jelte ( NED) Wing-spiker
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101550737
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 12:56 schreef borisz het volgende:

[..]

Players (Final List)
1 ABDEL-AZIZ, Nimir ( NED) Setter
2 FRERIKS, Nico ( NED) Setter
7 JORNA, Gijs ( NED) Libero 1
8 VAN DIJK, Kay ( NED) Opposite
9 TROMMEL, Jeroen Paul ( NED) Wing-spiker
10 RAUWERDINK, Jeroen ( NED) Wing-spiker
11 VAN REKOM, Floris ( NED) Wing-spiker
12 KOOISTRA, Wytze ( NED) Middle-blocker
15 LORSHEIJD, Lars ( NED) Middle-blocker
16 KROLIS, Tony ( NED) Opposite
17 BONTJE, Rob Johannes Cornelius (C) ( NED) Middle-blocker
18 MAAN, Jelte ( NED) Wing-spiker
hmm dus nog beetje jonge team, hoop dat ze de ervaren spelers inzetten bij pre OKT
  Moderator / Redactie Sport maandag 31 oktober 2011 @ 16:32:28 #292
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_103790376
quote:
Volleyballer Jeroen Rauwerdink doet komende maand niet met het Nederlands team mee aan het pre-OKT in Kroatië.

De passer-loper brak afgelopen weekeinde bij zijn Italiaanse club Monza z'n pink en moet daaraan geopereerd worden.

De 24-jarige Rauwerdink, die onder bondscoach Edwin Benne Oranjes vice-aanvoerder is, staat zeker tot december aan de kant. Wie zijn vervanger wordt, is nog niet bekend.

Oranje treft op 22 november Finland en op de 24ste het gastland. De twee beste van de groep gaan door naar de halve finales. Alleen de winnaar van het OKT in Kroatië mag meedoen aan het Europees kwalificatietoernooi, dat in mei 2012 in Bulgarije wordt gespeeld.
quote:
De Nederlandse volleybalsters spelen een van de twee kwalificatietoernooien voor het EK van 2013 in eigen land, zo heeft de Nevobo bekendgemaakt. Oekraïne is gastheer van het tweede toernooi.

Oranje speelt in de kwalificatie tegen Oekraïne, Griekenland en Denemarken. Het toernooi in Nederland wordt van 6 tot en met 9 september 2012 gespeeld; dat in Oekraïne van 13 tot en met 16 september 2012.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 11 november 2011 @ 17:39:24 #293
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104253847
NL Dames wint beide wedstrijden
- Israel 3-0 (25-14,25-15,25-16)
- Griekenland 3-0 (25-11,25-10, 25-9)

Ze moeten in de halve finale van dit preOKT tegen Zweden of Frankrijk.

Ondertussen in Japan de world cup. Zes duels gespeeld

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1     Italy            17    6    0    18    3    6.000    509    367    1.387
2     United States    15    5    1    15    4    3.750    469    366    1.281
3     Germany          14    5    1    16    5    3.200    510    407    1.253
4     China            13    4    2    16    9    1.778    566    498    1.137
5     Brazil           12    5    1    16    10    1.600    589    522    1.128
6     Serbia           11    3    3    13    10    1.300    513    497    1.032
7     Japan            10    3    3    12    9    1.333    471    418    1.127
8     Dominican Republic 6    2    4    8    13    0.615    439    465    0.944
9     Argentina          6    2    4    6    14    0.429    383    453    0.845
10     South Korea       4    1    5    5    15    0.333    363    457    0.794
11     Kenya             0    0    6    2    18    0.111    329    495    0.665
12     Algeria           0    0    6    1    18    0.056    274    470    0.583

Top3 is zeker van de OS.

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 11-11-2011 17:51:00 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_104254108
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2011 17:39 schreef borisz het volgende:
NL Dames beide wint
- Israel 3-0 (25-14,25-15,25-16)
- Griekenland 3-0 (25-11,25-10, 25-9)

Ze moeten in de halve finale van dit preOKT tegen Zweden of Frankrijk.

Ondertussen in Japan de world cup. Zes duels gespeeld
[ code verwijderd ]

Top3 is zeker van de OS.
30 punten winnen in een hele wedstrijd :')

Finale zal wel Nederland-Kroatië worden en in een volle hal tegen het thuisland. Ach, op kwaliteit moet het normaal geen probleem zijn, maar Manon Flier is wel licht geblesseerd.

Op de World Cup zou het ideaal zijn als Italië en Duitsland in de top-3 blijven (en daarvoor is de hulp van Servië, dat nog tegen China moet, heel welkom). Als Italië en Duitsland zich plaatsen, hoeft Nederland op OKT2 (ervan uitgaande dat ze dit toernooi winnen) met twee landen minder af te rekenen. Dan blijven Rusland, Servië, Polen en Turkije over als toplanden om te strijden om 1 ticket en dan ziet het er opeens een stukje zonniger uit. Als Duitsland of Italië zich niet plaatst, wordt het een stuk lastiger.
pi_104256687
ff tussen alles door. Wat mij nou opvalt is dat de NL heren VLB ploeg na 96 geen echte deuk meer heeft kunnen maken op het wereldtoneel van Volleyball terwijl de dames het nog wel redelijk doen. :{ Hoe kan dat nou? :?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_104280679
Flier is terug naar Nederland vanwege een ontsteking in haar knie. Ik hoop dat het zonder de beste speelster van het team ook lukt tegen Kroatië, al schijnt toptalent Sloëtjes het al vervanger van Flier dit toernooi ook prima te doen. Tegen Frankrijk moet geen probleem zijn vandaag, maar morgen zal het moeten gebeuren.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2011 @ 17:13:29 #297
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104289284
25-14 en 19-13 nu voor Kroatie. Die winnen wel van Israel.

19.00 begint NL met haar wedstrijd.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_104290318
Kroatië verliest gewoon de 3e set van Israël. Apart.

EDIT: Kroatië gewoon naar de finale door de 3-1 tegen Israël.

[ Bericht 41% gewijzigd door TheArt op 12-11-2011 18:16:20 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2011 @ 19:07:25 #300
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104292240
12-6 openen we mee
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 november 2011 @ 19:07:37 #301
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104292248
:W
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')