abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 16 april 2004 @ 20:32:39 #1
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18475870
Hiep hiep hoera de barbeque kon weer aan.
Wie heeft hem nog meer aan kunnen steken.
pi_18476027
bbq in mn bol.. Die warmte heeerlijk....
www.cu2.nl/david1982
pi_18476040
Barbecue
pi_18476094
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:32 schreef Wolfjesfan het volgende:
Hiep hiep hoera de barbeque kon weer aan.
Wie heeft hem nog meer aan kunnen steken.
ik zat er wel aan te denken voor vandaag , alleen niet meer gedaan
is het morgen weer zulk weer ?
pi_18476126
quote:
ik zat er wel aan te denken voor vandaag , alleen niet meer gedaan
is het morgen weer zulk weer ?
Jah, maar iets meer bewolkt, wel warmer
fotografie FTW
  Donald Duck held vrijdag 16 april 2004 @ 20:46:09 #6
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_18476150
binnenkort weer
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_18476162
Ik heb trouwens een maand geleden al mijn eerste barbecue gehad, en ik vind het nog steeds vreselijk.
pi_18476166
So, morgen BBq it is !
pi_18476197
Wij Wij Wij Wij Wij
pi_18476204
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:45 schreef Matrixxx het volgende:

[..]

Jah, maar iets meer bewolkt, wel warmer
oke dat word morgen bbq
  vrijdag 16 april 2004 @ 20:48:34 #11
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18476223
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:46 schreef Stranger het volgende:
Ik heb trouwens een maand geleden al mijn eerste barbecue gehad, en ik vind het nog steeds vreselijk.
Waarom dan
pi_18476322
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:48 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Waarom dan
Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
  vrijdag 16 april 2004 @ 20:55:02 #13
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_18476422
Groenten kan je anders ook prima bbq-en..
paprikaatje, courgette, mais, etc.
  vrijdag 16 april 2004 @ 21:00:23 #14
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18476589
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:51 schreef Stranger het volgende:

[..]

Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
Banaan met rum en `n beetje suiker, dat in folie gewikkelt en +/- 10 min later warmen dat is ook lekker

pi_18479996
Goed gezond bezig.
"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
  vrijdag 16 april 2004 @ 23:05:08 #16
47543 Eronymus
[DPC]Fokschaap
pi_18480026
nope nog niet....
<Mèt twie dobbelstein dertien oage goeje>
  zaterdag 17 april 2004 @ 11:16:50 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18486159
Wordt s'avonds nog wel erg koud.........
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 17 april 2004 @ 11:43:23 #18
12079 koele
The Koeler, the better
pi_18486502
wordt het komende week ook weer mooi weer? dan ga ik er ook weer 1 halen, zon wegwerp bbqtje...
  zaterdag 17 april 2004 @ 18:58:08 #19
521 ruby
Hell yeah!
pi_18494605
Hmmm BBQ'en. Ik denk dat ik binnenkort ook zo'n wegwerpbbq'tje ga halen. Enig!
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 17 april 2004 @ 19:34:32 #20
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18495585
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Wordt s'avonds nog wel erg koud.........
Vandaag om half drie begonnen en net klaar, heerlijk buiten
  zaterdag 17 april 2004 @ 19:36:10 #21
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18495622
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 11:43 schreef koele het volgende:
wordt het komende week ook weer mooi weer? dan ga ik er ook weer 1 halen, zon wegwerp bbqtje...
Hebben wij ook.Doet het priema.
  zaterdag 17 april 2004 @ 19:42:51 #22
37887 Dauthi
Progressive
pi_18495818
De bbq, neerlands excuus om ongeneerd vlees te cremeren.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zaterdag 17 april 2004 @ 19:54:32 #23
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18496135
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 19:42 schreef Dauthi het volgende:
De bbq, neerlands excuus om ongeneerd vlees te cremeren.
en helemaal als je een Atkins dieet volgt
  zaterdag 17 april 2004 @ 19:59:51 #24
37887 Dauthi
Progressive
pi_18496278
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 19:54 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

en helemaal als je een Atkins dieet volgt
Atkins dieet is ongezond.
Dieeten is sowieso ongezond het enige dat gezond is regelmatig te eten, gevarieerd te eten, en genoeg te bewegen.
En anders volg je dit dieet: Wortels, Selderij, Muesli yoghurt en water. als je dat kan volhouden vliegen de kilo's er sneller af dan een alcoholist een fles whisky achterover slaat.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_18509031
Bbq, heerlijk...

Brochettes, biefstuk, kip, spareribs, zalm en reuzengarnalen op de bbq,
aardappelen poffen in de hete kolen
en daarbij dan een berg verse groenten (salade, tomaat, komkommer, paprika, wortel, champignons,...) en een heerlijke zelfgemaakte bbq-saus.
En natuurlijk niet te vergeten: stokbrood met kruidenboter.

Het wordt tijd om de bbq terug vanonder het stof te halen... Hopen dat het volgende week nog zo mooi weer is tijdens het weekend...
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_18561097
BBQ hmmmmmmmm. Als je maar zorgt dat het vlees gaar is dan is het geen probleem. En natuurlijk moet je een goede BBQ hebben als je de bbq meister wilt worden.
  zaterdag 24 april 2004 @ 00:20:21 #27
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18644935
Morgen gaan we weer de temperatuur is goed en weinig wind (het is al 00.00 uur geweest dus vandaag
pi_18649057
Vorige week gehad. Vrijdag en zaterdag
  zondag 25 april 2004 @ 00:03:30 #29
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18664265
Was weer erg lekker. ik kan er geen genoeg van krijgen.
  zondag 25 april 2004 @ 01:32:37 #30
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18665795
ik heb nog niet ge bbq't, maar ik kan niet wachten
pi_18691608
Oh oh oh wat is een goede BBQ met veel sla lekker!!
Ik ben nog aan het sparen voor een Weber BBQ, en wil eigenlijk ook wel zo'n gas-BBQ voor erbij hebben, alleen voor het makkelijke . .

Top 5 lekkerste BBQ vlees:
1. Goede steak: Weinig/geen kruiden, beetje roomboter . .
2. Spare Ribs!!
3. Kip filet, lekker gekruid, perfect gaar en niet droog
4. Worst!!! Geen meel-worst maar lekker sappig.
5. Hamburger. Niet zwart, wel knapperig.

Top 5 lekkerste BBQ vis:
1. Meerval, insmeren met roomboter, dille, beetje citroen, zout + peper, inpakken in aluminiumfolie
2. Mootje zalm, naturel of beetje honing
3. . .
4 . .
5. . .
Is er hier iemand met zo'n betonnen barbeque? Lijkt me niet echt makkelijk, wie heeft ervaring?!

[ Bericht 16% gewijzigd door togt op 26-04-2004 13:47:36 ]
ZERO tolerance wat betreft off-topic posts. Kom maar . . kom maar kom maar kom maar . . . .. . .
  maandag 26 april 2004 @ 13:54:57 #32
92555 430n
Vlaflip!?
pi_18692766
Ik heb zo'n weber bbq. (Type "one touch gold") en bevalt erg goed. Wel prijzig spul allemaal :|

Ik haal altijd Gamba's. Marineren in Ketjap Manis met wat knoflook... aan een saté-stokje rijgen... en op de bbq.
pi_18693086
Gaaf 430n, zeker prijzig, maar ja, het blijft meer dan 10 jaar goed, dus je haalt het er makkelijk uit.

Probeer gamba's ook eens met Sherry, ook erg lekker
ZERO tolerance wat betreft off-topic posts. Kom maar . . kom maar kom maar kom maar . . . .. . .
pi_18694727
webers zijn echt het geld waard. die thuis staat is bijna net zo oud als mij. Dat ding is zo'n 20 jaar en gaat gewoon mee.

Tip: aluminium bakje met water tussen de kolen leggen, bbq wordt niet te heet omdat water uit het bakje op de kolen spettert. Verbrand je je eten tenminste niet.

tip #2: grill niet schoonmaken, gewoon het zwarte erop laten. Als je de bbq gaat gebruiken hoef je enkel wat olie (of iets brandbaars) over de kolen gooien, ontstaan een paar grote vlammen en zo dood je alle bacterieen die op de grill aanwezig zijn
  maandag 26 april 2004 @ 17:44:15 #35
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18698669
en hij is aaaaan!!
pi_18699093
O gooooooooooooooooooood zit even iedereen lekker te maken amalia!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_18699154
Nog geen bbq gezien dit jaar. Vandaag wordt t andijvie...
  maandag 26 april 2004 @ 19:04:42 #38
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18700609
Wat wij meestal oen is `n bol knoflook in aluminiumfolie pakken en dat op het rooster.
Na zo`n 20 min. kan je de tenen uitknijpen en je pure knoflookpasta op je vlees. Jummie.
  maandag 26 april 2004 @ 19:42:05 #39
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18701598
nou.. ik heb de smaak te pakken hoor... morgen gaat ie weer aan..tuin feestje erbij.. hoppa!
  maandag 26 april 2004 @ 21:30:54 #40
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_18705368
Nederlanders kunnen over het algemeen niet BBQ-en. Afgezien van verbrand vlees wat bij de meeste wel meevalt, vergeten de meesten wat het nut van marineren is. De VOC ging speciaal specerijen uit de oost halen omdat het eten zo saai was. Je verloochent je verleden! (Niet heus, maar 't klinkt wel mooi )

Bijvoorbeeld:
ketchup, citroensap, wat sambal erbij en mixen. En hoppa...je marinade is klaar. Gooi het vlees 10 minuten tot 24 uur erin, smeer de droge bovenkant ermee in voor het omdraaien als het op de BBQ ligt. Maakt een zoutloos stuk vlees heel wat interessanter.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_18706737
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
  maandag 26 april 2004 @ 22:49:01 #42
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18707947
Ik marineer het varkensvlees altijd, meestal met sambal, ketjap,knoflook.ui,citroensap,djahe en wat aregideolie. Geroostert knoflookteentje erbij en zelfgemaakte pindasaus.
Verbranden doet het bij ons zelden, geduld is `n schone zaak.
O ja speklapjes met provencaalse kruiden is wat mij betreft een aanrader.
  maandag 26 april 2004 @ 23:06:53 #43
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_18708510
quote:
Op maandag 26 april 2004 22:12 schreef Chillmeister het volgende:
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_18738906
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
zal kijken wanneer ik thuis ben
  woensdag 28 april 2004 @ 14:08:12 #45
89941 The_Gladiator
Am I my own alter ego?
pi_18744386
Gister voor de derde keer aangehad in één week tijd, wel goed te doen, mooi beschutte achterplaats, mét zon tot ie ondergaat, kan niet beter. Man of acht, best gezellig.

Gaan altijd lekker veel hamburgers door, gekruide speklapjes á la minute, speciaal vlees van de slager (elke keer anders gekruide varkenslapjes), heel veel stokbrood met pindasaus, en voor de gezond wat sla....
We ride together, we die together!
  vrijdag 30 april 2004 @ 23:57:34 #46
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18802449
We hadden voor vandaag wel BBQ gepland, maar er stond teveel wind. Zo`n aslaag op je bord is niet zo lekker.
  zaterdag 1 mei 2004 @ 20:49:47 #47
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18817109
heb hem ff gecoat.. nu moet ik vier dagen wachten (ben blij dat het weer minder is)
  zaterdag 1 mei 2004 @ 20:56:04 #48
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_18817282
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:51 schreef Stranger het volgende:

[..]

Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
Je bent blijkbaar slachtoffer geworden van het principe 'zwart is goed en warm is gaar'...

Veel mensen hebben te weinig geduld voor bbq en stoken het ding veel te heet. Ik ben in het gelukkige bezit van een Weber bbq, niet zo heet stoken, lekkere lap vlees er in, deksel er op en geduld!!!


[edit]
Een paar weken geleden had ik een lezing over het onderwerp 'brandwonden'. De dame vertelde dat bij het eerste mooie weekeinde van het jaar extra mensen in de brandwondencentra worden ingedeeld omdat er dan steeds weer mensen in slagen om behalve hun bbq ook zichzelf aan te steken.

Daarom gebruik ik een Weber hourskoolaansteker, heeft wel iets weg van een miniatuur-hoogoven (laat ik daar nou toevallig werken...). Met 20 minuten kan je er niet meer met goed fatsoen bij staan, zo heet wordt het ding! Daarna wel even temperen, anders verbrand het vlees voor je er erg in hebt...
[/edit]

[edit2]
Ooit heb ik eens een gas-bbq aangestoken, maar het gas had al te lang open gestaan zodat het ding met vrij veel geweld aanging. Ik had dus geen haren meer op mijn handen en geschroeide wenkbrauwen, maar volgens mijn broer die er naast stond was mijn enige reactie ' mwuahaha '. DIt verhaal achtervolgt me nog steeds...
[/edit2]

[ Bericht 44% gewijzigd door NT-T.BartMan op 01-05-2004 21:03:51 (Brandwondenverhaal toegevoegd) ]
  zaterdag 1 mei 2004 @ 21:56:54 #49
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_18819180
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
  zondag 2 mei 2004 @ 17:12:06 #50
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18835250
quote:
Op zaterdag 1 mei 2004 21:56 schreef Wolfjesfan het volgende:
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
  zaterdag 8 mei 2004 @ 10:39:22 #51
76608 Amalia
Just me!!!
pi_18972167
wie heeft er nog een blik zon staan...
  zaterdag 8 mei 2004 @ 11:59:25 #52
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18973148
quote:
Op zondag 2 mei 2004 17:12 schreef Amalia het volgende:

[..]

helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
wij gooiden vroegen dan altijd nog frietjes erop
pi_18977368
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
  zaterdag 8 mei 2004 @ 16:22:19 #54
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18977578
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
volgens mij zou het morgen de hele dag regen
pi_18979713
ach gut nee toch?
pi_18995138
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Ben weer eens thuis langsgeweest. hier is het ISBN nummer
0949892246
  zondag 9 mei 2004 @ 14:54:40 #57
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_18995152
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 18:13 schreef Ingeborg het volgende:
ach gut nee toch?
het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
  zondag 9 mei 2004 @ 15:00:49 #58
32422 engessa
Who's dirty?
pi_18995257
Ik heb met Koninginnedag geBBQ'ed. Erg lekker, vers gevangen forel erop.

En hamburgers, slavinken (geen succes), frikandellen en kip.
  zondag 9 mei 2004 @ 21:11:40 #59
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19003626
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
En kon het hier motregen
  maandag 10 mei 2004 @ 11:10:33 #60
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19013428
JA JA heb hem gister avond aan gehad..... de sate marinade van conimex is toch heerlijk!!
pi_19040684
Mhh heb van het weekend met vrienden gebbqt en hun doen oesters en slakken op de bbq!!!!
Ik hoef het niet, maar hun vinden het erg lekker... misschien een tip voor de liefhebbers?
pi_19040837
quote:
Op zondag 9 mei 2004 14:54 schreef capibar het volgende:

[..]

het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
Het was toch nog wel een mooie dag hoor ja toch?
Maar de barbeque is toch maar niet doorgezet hoor Jor was niet in een beste stemming nee.
pi_19157121
Morgen voor het eerst dit jaar weer eens bbq'en. De spareribs hebben net al in de marinade gegaard in de oven, en de marinade staat nu in te koken om ze straks nog lekker mee in te smeren. De aardappelsalade is net gemaakt en het satevlees ligt ook al in de marinade.

Iemand nog lekkere recepten voor sausjes? Voor knoflooksaus en satesaus word iig al gezorgd.
  zaterdag 15 mei 2004 @ 22:45:47 #64
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19158612
BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediënten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
  maandag 17 mei 2004 @ 09:57:00 #65
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19188429
quote:
Op zaterdag 15 mei 2004 22:45 schreef Wolfjesfan het volgende:

BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediënten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
  maandag 17 mei 2004 @ 10:57:30 #66
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_19189572
Ik hou eigenlijk niet echt van barbecuen, te veel rotzooi. Maar aangezien ik een Zuid-Afrikaanse huisgenoot heb die zodra het weer het enigzins mogelijk maakt zijn 'braai' tevoorschijn haalt gaat het er van de zomer regelmatig van komen ben ik bang.
Giallo e nero è il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
  maandag 17 mei 2004 @ 11:59:06 #67
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19190725
Zaterdag mijn CanadaBBQ Fiesta Le Chef (gas barbecue) bezorgd gekregen (avond ervoor besteld, erg goede service) en natuurlijk zaterdagavond meteen ingewijd met een Australische Steak, gemarineerd in honingmosterd (Jack Daniels merk). Helaas de foto's nog op mijn digicam, dus die komen een andere keer.
Wel een foto van de BBQ


Ook de Barbecue Bible aangeschaft, erg lekkere en aparte dingen
  maandag 17 mei 2004 @ 22:29:30 #68
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19204941
quote:
Op maandag 17 mei 2004 09:57 schreef Amalia het volgende:

[..]

ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
En heeft het gesmaakt.
  maandag 17 mei 2004 @ 23:11:04 #69
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19205687
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
  maandag 17 mei 2004 @ 23:22:35 #70
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19205936
quote:
Op maandag 17 mei 2004 23:11 schreef capibar het volgende:
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
Ben wel eens op `n BBQ geweest waar ze het op gas deden, maar ik miste toch iets enin de smaak en in de gezelligheid. Het heeft iest dat opflammen van de kolen. Zo heb ik ook de buren electrisch zien BBQen het leek net of ze achter het fornuis stond, niets aan. Ik zweer bij kolen.
pi_19207435
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
  dinsdag 18 mei 2004 @ 00:28:38 #72
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19207522
Wij doen het met de verfbrander.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 02:56:46 #73
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19209390
Smaak tussen kolen en gas is niet echt veel verschillend, maar de gezelligheid kan ik me wel voorstellen. Mannen spelen graag met vuur Ik heb bewust voor een gas bbq gekozen vanwege de snelheid (binnen 15 minuten is ie op temperatuur) en de gemakkelijkheid (geen rotzooi). Zaterdag voor het eerst gebruikt en het was erg goed. Australische steak in een mosterdmarinade
  dinsdag 18 mei 2004 @ 10:10:45 #74
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19211753
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:24 schreef ASSpirine het volgende:
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 15:59:20 #75
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19219642
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 10:10 schreef capibar het volgende:

[..]

gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
hehehe het is geen vuurkorf....


ik ga toch ook echt voor de kolen hoor... heeft wat.. helemaal als je je vlees weer eens in het as laat vallen
Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept!
pi_19221127
volgens mij is er weldegelijk verschil in smaak tussen een gas en een kolen BBQ, anders kan je net zogoed op een gasfornuis je eten maken met een griddlepan
  dinsdag 18 mei 2004 @ 19:05:10 #77
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19223735
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 15:59 schreef Amalia het volgende:

[..]


Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept!
Heb nog wel meer als je wil, meld het maar.
pi_19225210
met een gasbarbecue kan je zo'n foto's niet maken


  dinsdag 18 mei 2004 @ 20:31:35 #79
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19225762
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 15:59 schreef Amalia het volgende:

[..]

hehehe het is geen vuurkorf....
we laten het gewoon een kwartiertje fikken, en dan is het vuur wel weer weg, dan kan je rustig bqq'en.
  woensdag 19 mei 2004 @ 08:24:09 #80
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19235900
de bricketjes staan al helemaal klaar.... wachtend op de eerste zomeravond die komen gaat...
mmmmm BBQ seizoen is geopend
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_19235903
Nog niet gedaan dit jaar. Wordt tijd!
  woensdag 19 mei 2004 @ 08:26:04 #82
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19235915
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:24 schreef ASSpirine het volgende:
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
Barbecook kopen.. brand in mum van tijd.. zonder aanmaakblokjes..
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  woensdag 19 mei 2004 @ 08:51:06 #83
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19236107
Trouwens een aanrader:

The Barbecue Bible van Steven Raichlen. Erg veel lekkere recepten en een veel informatie over barbecuen in verschillende werelddelen.

De bijbehorende website: www.barbecuebible.com (hoe kan het ook anders..)
pi_19236640
1 tip dat ik laatst op saturday kitchen zag was: de grill niet schoon maken, maar als de BBQ aanstaat gewoon wat (zonnebloem)olie over de verhitte kolen heengooien en de vlammen zal alle bacterien op de grill doden.
pi_19489739
Ja, het is weer zover...
Heb maar even een leuk kookboek opgezocht!



Met bijpassende plaatjes...



Platen Kookboek heet het. Staan leuke recepten in, vooral voor de BBQ.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19491077
Morgen gaan we bbq'en!
  zaterdag 29 mei 2004 @ 12:29:32 #87
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19491391
vandaag!!!! zo naar lukas klamer toe BBQ pakketje halen en de fik er in.. hebben vandaag nieuwe tuinset gehaald dus... zal zeker leuk worden
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 29 mei 2004 @ 20:43:35 #88
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_19500767
Ik was van plan de BBQ flink op te stoken, IS DE SUPERMARKT HELEMAAL UITVERKOCHT! HET LEEK WEL EEN WINKEL IN EEN OOSTBLOKLAND!!

Er was gewoon LETTERLIJK geen kippenpootje meer te koop...
pi_19500801
Ja, dat is bijna altijd, als men maandag vrij heeft....is het net of de wereld vergaat...
Te laat gaan shoppen dus?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 mei 2004 @ 21:08:10 #90
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19501251
We zijn net klaar met BBQ was weer erg lekker en koffie met {eigen gemaakte} likeur toe.
pi_19501810
Voor morgen hebben we onder andere:

Zalm (doen we dan in folie en leggen we zo op de bbq)
Biefstuk (lekker met pesto)
Kipsate
Hamburgertjes

En dan eten we dat met couscous (schrijf je dat zo?).. normaal met stokbrood, maar die kunnen we momenteel ff niet bakken..

Lekker!
  zaterdag 29 mei 2004 @ 21:43:41 #92
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19502137
was weer lekker buren waren bij geschoven mmmmmm
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 29 mei 2004 @ 21:51:16 #93
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19502281
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:43 schreef GiSH het volgende:
was weer lekker buren waren bij geschoven mmmmmm
Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
pi_19502294
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:51 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
De hele avond rook het hier ook super lekker.. maja morgen gaan we zelf
  zaterdag 29 mei 2004 @ 21:56:01 #95
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19502394
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:51 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
hahahaha BBQ RULEZ
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 29 mei 2004 @ 22:08:19 #96
84524 Morwen
I got life
pi_19502637
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 20:43 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Ik was van plan de BBQ flink op te stoken, IS DE SUPERMARKT HELEMAAL UITVERKOCHT! HET LEEK WEL EEN WINKEL IN EEN OOSTBLOKLAND!!

Er was gewoon LETTERLIJK geen kippenpootje meer te koop...
Het leek hier bij de slager ook wel alsof de hongerwinter voor de deur staat

Gelukkig hebben we lekker bij mijn ouders gebarbecued Zij hebben trouwens een vaste barbecue, zo'n gemetselde zeg maar. En die werkt prima, alleen is het schoonmaken iets meer werk. Wij hebben zo'n bol op pootjes die ook heel goed werkt en makkelijk schoon te houden is.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  zaterdag 29 mei 2004 @ 22:56:52 #97
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_19503599
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 20:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, dat is bijna altijd, als men maandag vrij heeft....is het net of de wereld vergaat...
Te laat gaan shoppen dus?
Ja dus... Het vanmiddag met het mooie weer aan het IJsselmeer gezeten en op weg naar huis bedacht dat ik nog voor drie dage eten moest kopen...

Maar: volgend weekeind weer een kans!
pi_19513724
Owyeah, zometeen BBQ'en.. Met overheerlijke zelfgemaakte Kebabs met kilo's knoflook.. HEERLIJK
Forza SCH.
  zondag 30 mei 2004 @ 15:42:39 #99
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19513743
quote:
Op zondag 30 mei 2004 15:41 schreef Jelminho het volgende:
Owyeah, zometeen BBQ'en.. Met overheerlijke zelfgemaakte Kebabs met kilo's knoflook.. HEERLIJK
hier regent het
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 30 mei 2004 @ 15:56:17 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19514049
hier is het nog mooi weer, wouden met een uurtje ook gaan bbq en
Twee soorten sateh, worstjes, octopus, jummie jummie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 mei 2004 @ 16:05:27 #101
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_19514225
Gelukkig hebben we gisteravond ge-BBQ-t, als we het tot vandaag hadden uitgesteld, was het niet doorgegaan. Het regent al de hele dag.

Gelijk ook een nieuwe BBQ gehaald bij de Blokker, een rond gietijzeren geval. Prima ding. Kheb nog nooit zo goed ge-BBQ-t
pi_19519351
Ik woon in het Noorden heh, de regen is net begonnen en we waren ook net klaar... heerlijk was het hehe
Forza SCH.
pi_19521795
Was weer erg geslaagd hier
  zondag 30 mei 2004 @ 23:03:20 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19523378
Hier is het pas gaan regenen toen het donker werd. en we hebben heerlijk gebarbqt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 mei 2004 @ 23:11:19 #105
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19523602
jaloers
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 30 mei 2004 @ 23:15:00 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19523701
* Pietverdriet troost GISH
ja ja jongie, het heeft ook nadelen in het westen te wonen....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19524856
Heb dit jaar nog niet eens BBQt op m'n balkon, moet maar weres beginnen. Heb een balkon van zo'n 3 meter
  maandag 31 mei 2004 @ 03:30:23 #108
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19528414
Morgen een BBQ met z'n 3en. En vrijdag een voor zo'n 15 man.. Eens kijken of ik het redt.. Heb een balkon van zo'n 50 a 60 m2
  maandag 31 mei 2004 @ 10:46:24 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19529987
*jaloers naar libris kijk*
Hé Libris, begint de regentijd nog zo langzamerhand niet....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19530111
Zaterdag lekker gebbqt .........
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19530194
Paar biertjes er bij....
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19530202
Ik heb zin om te bbq-en.....
Maar het is zo slecht weer
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19535227
quote:
Op maandag 31 mei 2004 03:30 schreef Libris het volgende:
Morgen een BBQ met z'n 3en. En vrijdag een voor zo'n 15 man.. Eens kijken of ik het redt.. Heb een balkon van zo'n 50 a 60 m2
Is dat nog wel een balkon?
pi_19537924
Nee
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19560427
is gewoon een dak natuurlijk!
Ik weet het! Mijn nickname is blij. Het is een puberale ode van een aantal jaren geleden aan Chris Pontius van Jackass. Helaas is deze vergissing niet meer te herstellen.
pi_19560438
quote:
Op dinsdag 1 juni 2004 13:50 schreef partyyboyy het volgende:
is gewoon een dak natuurlijk!
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19560637
Scherp
Heb ook wel een dak, maar het balkonnetje is helemaal van mij
En het is altijd droog
  dinsdag 1 juni 2004 @ 16:02:15 #118
70795 GiSH
waiting for sun
pi_19563852
het zo vandaag weer kunnen
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zaterdag 5 juni 2004 @ 21:04:47 #119
76608 Amalia
Just me!!!
pi_19669493
is weer gelukt..... getverdemme wat is het toch heerlijk om te bbq.... nog een beetje werken vanavond en dan is de zaterdag weer voorbij.....
pi_19687751
Ik heb deze winter een huis met een tuin gekocht. Het is nu tijd om een barbecue aan te schaffen. Ik weet echter niet wat voor een merk. Die webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver. Nu heb je hier en daar ook zo'n imitatie-weber. Sommige zeggen zelfs geemailleerd te zijn. Iemand ervaring met imitatie webers wat betreft roest, kwaliteit en gebruiksgemak?
.
  zondag 6 juni 2004 @ 18:45:26 #121
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19688012
quote:
Op maandag 31 mei 2004 14:45 schreef Zarc.oh het volgende:

[..]

Is dat nog wel een balkon?
Het is meer een dakterras.. Binnenkort komt er een band spelen.. (a la beatles).

Ontopic, vrijdag en zaterdag geBBQed, erg goed, erg lekker. Ga ik vaker doen.
  zondag 6 juni 2004 @ 18:47:37 #122
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19688067
quote:
Op maandag 31 mei 2004 10:46 schreef Pietverdriet het volgende:
*jaloers naar libris kijk*
Hé Libris, begint de regentijd nog zo langzamerhand niet....
Nee, die is weer voorbij, alleen gisterochtend rond een uur of 5 de meest pittige bui gehad die ik ooit heb meegemaakt, duurde denk ik 2 uur, onweer erbij en gigantisch veel water
pi_19688093
Vandaag ook weer lekker gebbq't

Woensdag waarschijnlijk weer!
pi_19688542
BBQ

alleen heb ik een balkon..........
  zondag 6 juni 2004 @ 19:15:32 #125
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19688663
Nog een fotootje van vrijdag..
pi_19688700
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:15 schreef Libris het volgende:
Nog een fotootje van vrijdag..
[afbeelding]
Dit is vast niet in NL?
  zondag 6 juni 2004 @ 19:21:04 #127
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19688778
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:17 schreef Yskonijn het volgende:

[..]

Dit is vast niet in NL?
Nopes,
* Libris woont in Singapore...
Vrijdag was de viering van mijn eerste jaar in Singapore.
pi_19688797
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:21 schreef Libris het volgende:

[..]

Nopes,
* Yskonijn woont in Singapore...
Vrijdag was de viering van mijn eerste jaar in Singapore.
You lucky guy!!!!
  zondag 6 juni 2004 @ 19:24:18 #129
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19688829
Ja, heel erg lucky
Gemiddeld 2 keer per week BBQ GasBBQ was een goede investering..
pi_19689119
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:24 schreef Libris het volgende:
Ja, heel erg lucky
Gemiddeld 2 keer per week BBQ GasBBQ was een goede investering..
Zullen we ruilen???

tis een mooi balkonnetje
  zondag 6 juni 2004 @ 19:41:20 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19689120
quote:
Op zondag 6 juni 2004 18:34 schreef Fer het volgende:
Ik heb deze winter een huis met een tuin gekocht. Het is nu tijd om een barbecue aan te schaffen. Ik weet echter niet wat voor een merk. Die webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver. Nu heb je hier en daar ook zo'n imitatie-weber. Sommige zeggen zelfs geemailleerd te zijn. Iemand ervaring met imitatie webers wat betreft roest, kwaliteit en gebruiksgemak?
Bij de aldi hebben ze BBQs uit Edelstaal.
voor 59 Euro! Geweldig ding! Hebben er 1tje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juni 2004 @ 19:42:24 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19689134
Libris
Ben jij dat daar aan de BBQ?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juni 2004 @ 22:29:00 #133
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19692952
Dinsdag wordt het 30 graden dus hier gaat de BBQ weer aan. Morgen nog niet zo warm dus mooi de voorbereidingen treffen.
  maandag 7 juni 2004 @ 02:37:21 #134
19840 Libris
Live from Singapore
pi_19696888
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Libris
Ben jij dat daar aan de BBQ?
Nee, das Choon Seng, een collega van me Makkelijkals anderen BBQ'en...
pi_19726715
Vanavond is het weer zover BBQ!
pi_19747421
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij de aldi hebben ze BBQs uit Edelstaal.
voor 59 Euro! Geweldig ding! Hebben er 1tje
Vandaag in de aanbieding:



¤ 32,99
  woensdag 9 juni 2004 @ 14:07:33 #137
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_19753524
Zonder kolen is het voor mij geen BBQ maar een grill.
  woensdag 9 juni 2004 @ 14:21:22 #138
67128 capibar
Ondertitels zijn overschat.
pi_19753845
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 10:26 schreef Koningin het volgende:

[..]

Vandaag in de aanbieding:

[afbeelding]

¤ 32,99
zeker een elektrische
pi_19754079
Specs:

Elektrische barbecuegrill

• afneembaar aluminium grill-rooster
met anti-aanbaklaag
• vaatwasmachinebestendig
• regelbare grilltemperatuur 0 -260°

Geef mij maar eentje gewoon op houtskool
  Donald Duck held woensdag 9 juni 2004 @ 20:46:01 #140
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_19764336
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 14:31 schreef Koningin het volgende:

Geef mij maar eentje gewoon op houtskool
idd, echt bbq'en die je op kolen
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  Donald Duck held dinsdag 29 juni 2004 @ 01:09:37 #141
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_20268863
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 20:46 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

idd, echt bbq'en die je op kolen
doe je op kolen bedoelde ik uiteraard

Vandaag weer gebarbecued, tof
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  zondag 18 juli 2004 @ 15:53:00 #142
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20701521
gisteren kunnen BBQ-en alleen sloeg het weer om.. gelijk de quick stop kunnen gebruiken van mijn barbecook, vandaag nog maar eens proberen... de mais kolven staan op...
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  maandag 19 juli 2004 @ 11:06:35 #143
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20717349
gisteren weer ge-BBQ-t en weer ging het regen.. maar we hadden op internet de weerkamer in de gaten gehouden

we hadden in geschat dat het maar voor een kwartiertje was.. en we hadden gelijk
toen het begon met regen, in 1 keer de tafel en stoelen binnen gezet, parasol boven bbq.
en toen het weer droog werd zaten we in een poep en scheet weer buiten..
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  dinsdag 20 juli 2004 @ 13:22:46 #144
76608 Amalia
Just me!!!
pi_20741737
kijk zeeland toch heerlijk in de zon liggen
  dinsdag 20 juli 2004 @ 17:36:04 #145
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20747043
plaatje is elke keer up todate
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_20747744
En ik woon natuurlijk weer bij de grijze vlek
  dinsdag 20 juli 2004 @ 18:22:24 #147
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_20748029
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 20 juli 2004 @ 18:31:11 #148
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20748223
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:22 schreef marcb1974 het volgende:
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
worsten halen bij de aldi.. 1,69 voor 6 worsten en ze zijn lekker!!
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  dinsdag 20 juli 2004 @ 19:09:35 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20749005
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:31 schreef GiSH het volgende:

[..]

worsten halen bij de aldi.. 1,69 voor 6 worsten en ze zijn lekker!!
Ik zag gisteren dat de Aldi NL nu ook Neurenberger grillworstjes heeft, ongeveer vingergroot, zijn heerlijk. En de RVS BBQ is 15 Euro in prijs verlaagt. Een geweldig ding, is een Landmann , en origineel van landmann betaal je over de 100 euro, nu bij de aldi 45...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 juli 2004 @ 20:08:04 #150
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20750057
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zag gisteren dat de Aldi NL nu ook Neurenberger grillworstjes heeft, ongeveer vingergroot, zijn heerlijk. En de RVS BBQ is 15 Euro in prijs verlaagt. Een geweldig ding, is een Landmann , en origineel van landmann betaal je over de 100 euro, nu bij de aldi 45...
volgens mij heeft die BBQ het zelfde systeem als mijn volprezen BBQ van Barbecook
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_20750446
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:22 schreef marcb1974 het volgende:
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
Zelf saté maken Of in een Spaanse supermarkt konijnensaté kopen
  vrijdag 23 juli 2004 @ 02:02:55 #152
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_20801474
Afgelopen zondag ge-bbq't in het bos. Lekker was het. Het was overigens een vleesloze bbq
  vrijdag 23 juli 2004 @ 02:17:02 #153
19840 Libris
Live from Singapore
pi_20801649
Ik steek vanavond de fik er ook maar weer in... Lekker wat steaks op de grill
  zaterdag 24 juli 2004 @ 00:33:23 #154
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_20821208
Als het door kan gaan gaat bij ons ook de fik erin.
  Donald Duck held zaterdag 24 juli 2004 @ 00:35:18 #155
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_20821242
quote:
Op vrijdag 23 juli 2004 02:02 schreef TechXP het volgende:
Afgelopen zondag ge-bbq't in het bos. Lekker was het. Het was overigens een vleesloze bbq
dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  zaterdag 24 juli 2004 @ 00:39:49 #156
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_20821295
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:35 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
Waarom niet er zijn genoeg veeg-burgers en er zijn van allerlei groentes die op de BBQ kunnen.
  zaterdag 24 juli 2004 @ 00:40:12 #157
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_20821301
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:35 schreef __Saviour__ het volgende:
dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
Wie zegt dat?

Maar vleesbbq is zo beperkt. Wat vlees en wat salades hooguit...
Een vega-bbq is lekker divers, zeer verschillend wat er op komt.
  Donald Duck held zaterdag 24 juli 2004 @ 00:41:29 #158
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_20821325
het is meer een persoonlijke mening, bbq-en, dat moet mét vlees maar dat vind ik dan he

ongetwijfeld zijn er ook vele smakelijke vegetarische alternatieven
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_20832127
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:40 schreef TechXP het volgende:

[..]

Wie zegt dat?

Maar vleesbbq is zo beperkt. Wat vlees en wat salades hooguit...
Een vega-bbq is lekker divers, zeer verschillend wat er op komt.
Eigenlijk is de vega-bbq beperkt, want bij een gewone bbq kan je én vlees én vis én vega eten
(eventjes moeilijk doen...)
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  zaterdag 24 juli 2004 @ 19:20:47 #160
83951 rashudo
project 2501
pi_20832182
Ik ga morgen niet bbq-en maar gourmetten.
Their eyes opaque.
  zaterdag 24 juli 2004 @ 23:15:14 #161
76608 Amalia
Just me!!!
pi_20836527
speklappen van de konmar... geen idee of ze door het hele land het zelfde gekruid/ gemarineerd worden... maar in middelburg zijn ze goddelijk!
pi_20836584
Idd, heel dunne speklapjes....
En als je het kunt krijgen, rode poon filet. Dat krijgt van zichzelf een heerlijk korstje!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_20837041
doe mij maar reuzegamba's aan een stokje, beetje fatsoenlijk gemarineerd
hoor je mij niet klagen


...hooguit smakken,.. natuurlijk
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  zondag 25 juli 2004 @ 01:43:46 #164
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_20838901
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 19:17 schreef rvrb_ke het volgende:
Eigenlijk is de vega-bbq beperkt, want bij een gewone bbq kan je én vlees én vis én vega eten
(eventjes moeilijk doen...)
In praktijk is een 'gewone' bbq vooral vlees op de grill en een paar salades
En als ik begrepen heb van de bbq die mijn broer had, was het bij hun laatst alleen maar vlees.

maar als je eventjes moeilijk gaat doen heb je gelijk
pi_20840561
quote:
Op zondag 25 juli 2004 01:43 schreef TechXP het volgende:

[..]

In praktijk is een 'gewone' bbq vooral vlees op de grill en een paar salades
En als ik begrepen heb van de bbq die mijn broer had, was het bij hun laatst alleen maar vlees.

maar als je eventjes moeilijk gaat doen heb je gelijk
;-)

Een standaard BBQ bestaat voor mij uit
- sla
- tomaat
- komkommer
- ei
- wortel
- selderij
- aardappelsalade
- rijstsalade of pastasalade (of beide)
- gepofte aardappels
- gebbq-de groenten op een spiesje (champignon-paprika-courgette)
- stokbrood met kruidenboter
- verschillende vleessoorten
- vis of scampi's
- een aantal lekkere sausjes
En soms nog uitgebreid met een aantal salades

Nadeel is dat we altijd teveel hebben en de dag erna nog bezig zijn met restjes opeten (wat eigenlijk ook best leuk is)
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  zondag 25 juli 2004 @ 09:25:51 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20840586
Standaard BBQ 2 personen, 10 sate´s, pindasaus, brood, salade, atjar, zuur,
Is simpel en lekker, maar dan wel iedere dag te eten. In de zomer als het mooi weer is eten we eigenlijk iedere dag zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 juli 2004 @ 17:48:07 #167
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_20871860
quote:
Op zondag 25 juli 2004 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Standaard BBQ 2 personen, 10 sate´s, pindasaus, brood, salade, atjar, zuur,
Is simpel en lekker, maar dan wel iedere dag te eten. In de zomer als het mooi weer is eten we eigenlijk iedere dag zo.
En je wordt niet flauw van elke dag sate?
Beetje variatie kan toch geen kwaad?
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
  maandag 26 juli 2004 @ 21:16:25 #168
100284 noabertje
ijskoud de beste
pi_20876285
quote:
Op zondag 6 juni 2004 18:34 schreef Fer het volgende:
IDie webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver.
Dit vraag ik me nu af - zijn die Weber BBQ's nu echt hun geld waard? Wordt 't vlees beter op een Weber, of gaat ut alleen maar om levensduur?
pi_20878531
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 juli 2004 @ 22:59:59 #170
84524 Morwen
I got life
pi_20878949
quote:
Op maandag 26 juli 2004 22:39 schreef krakkemieke het volgende:
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Inderdaad, de sleutel is "op tijd aansteken". 6 uur eten? 4 uur aansteken! Anders krijg je aangebrand vlees (doordat er nog vlammen tussen de kooltjes omhoog komen). Veel draaien en erbij blijven is ook belangrijk.

Eeerdaags maar weer eens doen .
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_20879119
Ik heb een zogenaamde wegwerp barbecue die het al jaren doet. Dun plaatstaal wat je op kan vouwen. Ideaal voor motorvakanties
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 27 juli 2004 @ 21:00:24 #172
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_20896631
quote:
Op maandag 26 juli 2004 22:39 schreef krakkemieke het volgende:
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Webers gaan een eeuwigheid mee, en als je een zo'n Weber houtskool-aansteker hebt dan kan je in relatief korte tijd een prachtige laag gloeiende kolen hebben (minuut of 25-30)

Verder voordeel van de Weber Kettle: goed deksel er op! Dit dempt het gloeien een beetje waardoor je ook dikker vlees gaar kan krijgen zonder het te verbranden. En met de 'side-rail' (een soort hekjes die je aan de zijkant van het kolen-rooster klikt, waar je dan de briketten achter legt) kan je zelfs een flink stuk rosbief of een rollade grillen zonder dat e.e.a. verbrand!
  dinsdag 27 juli 2004 @ 21:31:15 #173
43790 IJzercookie
De specialiteit uit Vld
pi_20897372
Dit weekend hebben wij onze eerste bbq gekocht. Bij de HEMA welliswaar, maar wel een leuk dingetje.
Maar, natuurlijk heb ik daar een vraagje over. De bbq heeft een aslade, daarboven een rooster om het houtskool op te gooien. Maar de houtskool was zo klein dat het allemaal in de aslade viel.
Is het in dit geval handiger om briketten te nemen?
That's the way the cookie crumbles
  woensdag 28 juli 2004 @ 08:21:39 #174
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20904001
Gisteren lagen de Hamburgers op de BBQ

Made love to an Angel, but her wings are in the way
  woensdag 28 juli 2004 @ 13:57:03 #175
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_20909476
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 08:21 schreef GiSH het volgende:
Gisteren lagen de Hamburgers op de BBQ

[afbeelding]
Beste vlammen! Lijkt me niet helemaal de bedoeling...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  woensdag 28 juli 2004 @ 18:37:14 #176
70795 GiSH
waiting for sun
pi_20915342
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 13:57 schreef Doekes het volgende:

[..]

Beste vlammen! Lijkt me niet helemaal de bedoeling...
ik had er iets te veel kooltjes op gegooid.. en dan gaat het mis bij de hamburgers
maar ik vind het wel leuk zo met die vlammetjes.. net zo als de burger king
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  dinsdag 21 december 2004 @ 18:46:50 #177
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_24121694
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_24122782
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 18:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

Wij overwegen om te BBQen met oud en nieuw maar waarom gister
  dinsdag 21 december 2004 @ 19:40:29 #179
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24122784
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 18:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

In de winter?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 21 december 2004 @ 21:20:01 #180
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_24124973
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 19:40 schreef T1andonly het volgende:
maar waarom gister
Omdat het gisteren niet regende.
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
  dinsdag 21 december 2004 @ 21:55:44 #181
70795 GiSH
waiting for sun
pi_24125783
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 19:40 schreef T1andonly het volgende:

[..]

Wij overwegen om te BBQen met oud en nieuw maar waarom gister
ik loop ook al jaren met het idee.... maar elke keer komt het er niet van
Made love to an Angel, but her wings are in the way
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')