abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 28 maart 2004 @ 03:57:51 #1
56483 wingerd
p l a s t i c f a c e
pi_18016153
Dat kan je zo hebben, hongerig 's nachts met alleen wat patat in de vriezer en vlees in de koelbox. In veel snackbarren kan je een frietje stoof of frietje warm vlees bestellen, maar wat is dat eigenlijk? En hoe maak je het klaar?
De slaap van de Rede brengt Monsters voort.
Welterusten.
  zondag 28 maart 2004 @ 04:09:54 #3
65918 IBAZ
broeinest
pi_18016267
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
pi_18016289
quote:
Op zondag 28 maart 2004 04:09 schreef IBAZ het volgende:
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
wahaha je ouders morgen zo... wtf...:D
Jupiler is goed
  zondag 28 maart 2004 @ 04:17:19 #5
32422 engessa
Who's dirty?
pi_18016329
Euh, vlees bakken/braden/stofen/koken/whateva het voor vlees is, fijn snijden, lekker veel mayo en op brood pleuren? Simpeler kan volgens mij niet!
  zondag 28 maart 2004 @ 04:32:26 #6
87626 McGyver
The king of escape
pi_18016455
Ik heb van de week nog flink zitten kotsen van de mc dus dag die troep hoef ik niet meer, en een week terug was t ook al eens gebeurd.

IK had zeker twee keer een hamburger van de grond te pakken ofzo ....
McGyver
pi_18017242
quote:
Op zondag 28 maart 2004 03:57 schreef wingerd het volgende:
Dat kan je zo hebben, hongerig 's nachts met alleen wat patat in de vriezer en vlees in de koelbox. In veel snackbarren kan je een frietje stoof of frietje warm vlees bestellen, maar wat is dat eigenlijk? En hoe maak je het klaar?
Je kan het dus ook gewoon bij de snackbar halen. (In jouw contreien verkopen ze dat blijkbaar).
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  zondag 28 maart 2004 @ 10:27:48 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18017709
Een echte snackbar stoof is uit blik, en paardevlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18017719
Mensen blijf eens ontopic!
  † In Memoriam † zondag 28 maart 2004 @ 10:32:07 #10
7074 moussy
kuttekop
pi_18017729
stoof uit blik moet je lekker zelf maken
Je zou er haast een boek over schrijven!
  zondag 28 maart 2004 @ 10:39:08 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18017769
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:32 schreef moussy het volgende:
stoof uit blik moet je lekker zelf maken
We hadden het over snackbars, toch?
En ja, zelfgemaakt stoofvlees is lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin zondag 28 maart 2004 @ 10:44:24 #12
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_18017798
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

We hadden het over snackbars, toch?
En ja, zelfgemaakt stoofvlees is lekkerder
Met donker bier
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 28 maart 2004 @ 11:10:33 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18017958
1 1/2 Kilo paardevlees om te stoven (aan stukken)
3 flesjes rodenbach alexander
kilo Uien (fijn gesneden)
200 gram gerookt spek
Thijm, laurier, peterselie (met wortel!) mostert,
Reuzel
Smelt de reuzel in een grote pan, bak het spek en daarna braad je het vlees aan.
Uien toevoegen
de rest van de kruiden toevoegen (eventueel extra knoflook)
Met de Rodenbach Alexander blussen, en een paar uur laten stoven
het vlees moet botermals zijn en eventueel de stoof afsmaken met wat tabasco, worchiresauce, zout..

De stoof is pas echt goed als de uien helemaal verdwenen zijn (gesmolten) en het vlees te zuigen is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 28 maart 2004 @ 11:36:35 #14
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_18018121
quote:
Op zondag 28 maart 2004 11:10 schreef Pietverdriet het volgende:
1 1/2 Kilo....knip.... ... ...knip en het vlees te zuigen is.
Maar tegen de tijd dat dit het stadium eetbaar heeft is er ook geen sprake meer van nachtelijke vreetkoorts maar is het gewoon lunchtijd
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  zondag 28 maart 2004 @ 17:34:14 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18024104
dag van te voren klaar maken...
smorgens aan beginnen...
Smoorvlees kost nu eenmaal wat tijd, maar weinig moeite, je kan toch gewoon als je kookt ook de stoof voor de volgende dag al opzetten? Mensen doen bij de tijd die boullion moet trekken of de stoof moet smoren altijd alsof ze de hele tijd op de hometrainer er naast moeten zitten om het aan de kook te houden..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18025330
Slowchat verwijderd.

En ik ken het beroemde frietje stoof niet, is blijkbaar nogal een plaatselijke kwestie, in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 28 maart 2004 @ 19:12:06 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18025692
Volgens mij is het meer vlaams, maar ook in de achterhoek vrij algemeen
Is erg lekker trouwens, die combie, zacht vlees met krokante friet.
Zo kan je in het oosten van Nederland weer geen patat met gebakken vis krijgen bij de snackbar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18030082
Jah,lekker
  Trouwste user 2022 zondag 28 maart 2004 @ 22:27:31 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_18030123
Dat sommigen het niet kennen. Raar is dat. Ik weet niet beter of ze verkochten het hier in Bommel. Wij noemden het Frietje Haché. Heerlijk.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_18030147
Frietje stoof is iig erg lekker, mits ze bij de betreffende snackbar goed stoofvlees hebbenk, en daar scheelt het nogal eens aan...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  zondag 28 maart 2004 @ 22:29:43 #21
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_18030160
quote:
Op zondag 28 maart 2004 18:49 schreef shmoopy het volgende:
Slowchat verwijderd.

in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Kom het vaak tegen hoor.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_18030402
quote:
Op zondag 28 maart 2004 18:49 schreef shmoopy het volgende:
Slowchat verwijderd.

En ik ken het beroemde frietje stoof niet, is blijkbaar nogal een plaatselijke kwestie, in Amsterdam komt het naar mijn weten iig niet voor.
Nee is een provinciaals iets, hier in Den Haag hebben ze het ook niet. Wel erg lekker
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_18030430
quote:
Op zondag 28 maart 2004 04:09 schreef IBAZ het volgende:
ik heb net een pan met home made goulash op. Die was eigenlijk voor zondag. met aardappelen en groente, maar die heb ik dus niet er bij gemaakt, heb gewoon de pan met vlees warm gemaakt en opgegeten. We zien morgen wel, zal wel ruzie worden, maar ik heb het binnen, haha.
Whhahahahahahahahahahaah
pi_18031331
Ik dacht dat het 'broodje warm vlees' wat hier in Utreg wel wordt verkocht in snackbars, fricandeau was, even op de plaat verwarmt, op een bolletje, en met saus naar keuze (pinda is dan het lekkerst).
De combi met patat is minder gebruikelijk.
Maar ik ben al in geen maanden in een snackbar geweest.... weet ook niet wrom
pi_18031378
Frietje stoof.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')