abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 6 augustus 2005 @ 12:20:20 #276
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29463624
Sesamolie en knoflookolie zijn ook erg lekker..
  zaterdag 6 augustus 2005 @ 21:51:55 #277
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29473894
In sesamolie moet je niet bakken, alleen een klein beetje aan je gerecht toevoegen voor de smaak.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 7 augustus 2005 @ 08:35:10 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29481650
kippetje in sesamolie gebakken smaakt best goed
Wokolie van Conimex is trouwens ook lekkere olie
  zondag 7 augustus 2005 @ 11:07:39 #279
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29482681
quote:
Op zondag 7 augustus 2005 08:35 schreef SiGNe het volgende:
Wokolie van Conimex is trouwens ook lekkere olie
Die wok olie van Conimex is voornamelijk Arachide Olie.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 augustus 2005 @ 12:50:21 #280
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29484408
Kipfilet bestrooien met wat zout en peper en dan bakken in hazelnootolie, heel erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 8 augustus 2005 @ 13:40:10 #281
62964 Little_Acorn
You would know
pi_29502278
Kan iemand mij vertellen of vissaus en oestersaus hetzelfde is? Ik ga het gebruiken om te wokken. B.v.d.
Beter een gemiste oproep dan een gemiste kans
  maandag 8 augustus 2005 @ 15:00:11 #282
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29503067
Is niet hetzelfde.
Vissaus is dacht ik Vietnamees en wordt veel in de Thaise keuken gebruikt, zijn gefermenteerde visjes enzo. Het is een hele dunne bruinige vloeistof die enorm stinkt, maar door een gerecht heen wel erg lekker is.
Oestersaus wordt veel in de Chinese keuken gebruikt, zijn gefermenteerde oestertjes enzo geloof ik. Het is in ieder geval een hele dikke donkere saus die bijna zwart is, het ruikt wat zoeter dan vissaus en de smaak is compleet anders. Door Chinese wokgerechten vind ik de oestersaus erg lekker.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29589616
Deze amateur heeft zojuist zijn eerste overschoteltje inelkaar geflanst
En het resultaat was

Niets moeilijks, aardappelschijfjes, bloemkool, gebraden gehakt en een sausje van Knorr.
Maar ook weer perfect gelukt. En hoe meer er lukt hoe meer lol ik er in krijg.

Alleen het gehakt heb ik denk ik te kort gebraden want er zat een bijsmaakje aan.
Dus maar een belletje naar m'n moedertje gedaan en nu weet ik dat ik het moet braden tot het droog is.

Maargoed hij gaat lekker dus morgen maar weer eens iets moeilijkers proberen
  vrijdag 12 augustus 2005 @ 23:16:33 #284
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29591135
Weet je wat nog leuker is?
Als je het straks zonder Knorr-sausje kunt maken
Dan ben je echt zooo trots op jezelf als je dat helemaal zelf in elkaar geflanst hebt
Da's leuk hoor
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29746387
Basisrecept voor cake:
150 gram suiker
150 gram boter
150 gram eieren (oftwel drie stuks)
150 gram bloem

Eerst suiker en boter door elkaar roeren. Een voor een de eieren erbij (gebruik de mixer als je die hebt), dan bloem (gezeefd anders krijg je klonten) erdoor.
Eventueel kun je hier dan nog vanillesuiker of een beetje citroensap doorheen doen.

Cakevorm invetten met boter en vervolgens bestrooien met bloem, cakebeslag erin en dan in de voorverwarmde oven, niet te heet: 150 graden. Na ongeveer drie kwartier ga je kijken hoe hij eruit ziet. Istie nog erg bleek, terug in de oven. Na nog een kwartier weer checken. Is bij elke oven anders namelijk.

Ze zeggen dat je kunt checken of een cake gaar is door er met een sateprikker of breinaald in te prikken: als die er schoon uitkomt is je cake gaar. Heb ik nog nooit geprobeerd.
Dreaming the romance
pi_29746416
Variatie: roer een paar eetlepels cacao door een derde van het cakebeslag, en wissel dat af in laagjes met het gewone beslag.
Dreaming the romance
pi_29853975
Heeft iemand goede tips om lekkere verse rode kool te maken? Op de één of andere manier zit er altijd zo weinig smaak aan, ook al maak ik het mbv een kookboek.

Hoe maken jullie witlof klaar?
Ik kook het en maak er dan gewoon een kaas-, bechamel- of groentesausje bij, smaakt prima maar is best wel saai..
If gymnastics were easy, it would be called football!
pi_29863434
Ik heb gisteren tortilla gemaakt (op stage in Spanje ). Was vrij simpel en toch erg lekker. Wel ietsje afgeweken van het normale recept dus het is niet helemaal authentiek.

Benodigdheden (2 personen):
- 350 gram aardappelen (gewone aardappelen die nog geschild moeten worden)
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1/2 paprika
- Wat zout en wat peper
- Olijfolie (nee geen boter )

Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in dunne schijfjes (flink dun dan is het eten sneller klaar ). Tik de eieren en klop het ei eventjes in een kommetje. Was de paprika en snijd de paprika open en haal de pitjes eruit en de bovenkant eraf. Daarna de zijkanten in kleine stukjes snijden. We hebben ongeveer 1/2 paprika nodig. Ook de knoflook moet in hele kleine stukjes, het liefst met een knoflookpers.

Zet een koekenpan op het vuur en doe wat olijfolie in de pan zodat we in de olijfolie kunnen bakken. Verspreid de (rauwe) aardappelschijfjes over de pan en roerbak ze op een middelhoog vuur. Na enkele minuten bakken kan de (ook rauwe) paprika en de knoflook erbij (ook even mee roerbakken). Strooi ook wat zout over de aardappelen. Als de aardappelen een beetje bruin beginnen te worden (niet al te vroeg want anders zijn de aardappelschijfjes niet gaar als het geheel klaar is) de ei uitgieten over de aardappelschijfjes. Nu op een vrij laag vuur rustig wachten tot het ei van boven droog begint te worden. Naar smaak nog wat zout en peper toevoegen als het ei nog niet droog is. Zodra mogelijk de koek omkeren in de koekenpan zodat de andere kant ook rustig nog even (ongeveer 2 minuten) kan bakken en de onderkant niet aanbrandt (daarom ook voldoende olie in de pan aan het begin)..

Eet smakelijk

[ Bericht 2% gewijzigd door TXC op 22-08-2005 14:42:38 ]
pi_29922070
Rode kool tips: Rode kool fijn schaven en koken in sinaasappelsap met laurier en kruidnagel. Eventueel bijzoeten (met suiker of zoetstof), beetje zout erbij en als het te waterig is aanmaken met maizena. Zo doe ik het altijd en ik heb nog geen klachten gehad.
Oh ja: appeltje in stukjes meekoken natuurlijk!
Dreaming the romance
pi_29922151
En witlof: even kort koken, laten uitlekken en dan in een ovenschaal. Daaroverheen doe je dan bijvoorbeeld:
- ham en kaas
- brie en honing
- brie en banaan
Vooral die laatste moet je eens proberen, je weet niet wat je proeft!
Dreaming the romance
pi_29945384
of witlof:
x eieren hardkoken, het eigeel verwijderen en eiwit in reepjes snijden. Eiwit in wok gooien, met in
halve ringetjes gesneden witlof (witlof in 2'en snijden in lengterichting, vervolgens in plakjes snijden).

ff wokken, en tot slot het verpulferde (?) eigeel over het witlof gooien en vuur uitzetten.
pi_30034431
even een vraagje.

Ik heb net een hele kip gekocht van een kilo.
Nu kan ik hem op 200C een uur in de combimagnetron-oven doen? of ik kan de grill functie aan zetten.
Grillen lijkt me lekkerder maar wordt hij dan 1 wel gaar en 2 niet zwart aan de ene kant en rauw aan de onder kant?

Of is het handig om 40 min op 200 (of meer?) graden en dan nog even grillen?
Usericon Manager kapot?
pi_30034688
hmm dat grillen maakt het een beetje te donker al. Ik doe hem wel eerst 40 min op 220.
Lager in de oven kon hij ook niet
Usericon Manager kapot?
  maandag 29 augustus 2005 @ 00:35:45 #294
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30063393
Uur per kilo op 200 graden doe ik altijd, maar daar heb je weinig meer aan he
Was 40 minuten bij 220 genoeg voor de kip?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30082197
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 15:31 schreef Splinterz het volgende:
Rode kool tips: Rode kool fijn schaven en koken in sinaasappelsap met laurier en kruidnagel. Eventueel bijzoeten (met suiker of zoetstof), beetje zout erbij en als het te waterig is aanmaken met maizena. Zo doe ik het altijd en ik heb nog geen klachten gehad.
Oh ja: appeltje in stukjes meekoken natuurlijk!
Klinkt goed. Kook je echt alleen in sinaasappelsap? Gewoon uit een pak? Of meng je met water?
If gymnastics were easy, it would be called football!
pi_30103087
Hallo!

ik ben 13 jaar en nieuw op dit forum, ik kook graag en wil graag men papa verassen met een lekker recept.
kan iemand me een hoofdgerecht recept geven?
  woensdag 31 augustus 2005 @ 09:30:43 #297
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30123059
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 18:17 schreef stin0 het volgende:
Hallo!

ik ben 13 jaar en nieuw op dit forum, ik kook graag en wil graag men papa verassen met een lekker recept.
kan iemand me een hoofdgerecht recept geven?
Wat vind je papa lekker om te eten, of wat vind je zelf lekker om te eten als hoofdgerecht?
Als je een stukje vlees zegt, verzin ik er iets leuks omheen wat jij zelf kunt maken
Heel leuk trouwens, dat je dit doet, zulke kinderen zouden er meer moeten zijn
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30136727
Ik ben een vleeseter, maar mijn broer niet, dus laten we kip als vlees bereiden, ohja, ook liefst geen champignons voor men broer
  donderdag 1 september 2005 @ 00:12:06 #299
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_30151672
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 16:56 schreef stin0 het volgende:
Ik ben een vleeseter, maar mijn broer niet, dus laten we kip als vlees bereiden, ohja, ook liefst geen champignons voor men broer
Lastig broertje heb je

Maar wat vindt je pa lekker? Misschien een leuk idee om bijvoorbeeld een macaronischotel of een ovenschotel of zo te maken?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_30163668
ik heb liever zo iets met vlees en lekker sausje en wat groentjes, geen pasta ^^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')