Ik heb gisteren tortilla gemaakt (op stage in Spanje
![]()
). Was vrij simpel en toch erg lekker. Wel ietsje afgeweken van het normale recept dus het is niet helemaal authentiek.
Benodigdheden (2 personen):
- 350 gram aardappelen (gewone aardappelen die nog geschild moeten worden)
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1/2 paprika
- Wat zout en wat peper
- Olijfolie (nee geen boter
![]()
)
Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in dunne schijfjes (flink dun dan is het eten sneller klaar
![]()
). Tik de eieren en klop het ei eventjes in een kommetje. Was de paprika en snijd de paprika open en haal de pitjes eruit en de bovenkant eraf. Daarna de zijkanten in kleine stukjes snijden. We hebben ongeveer 1/2 paprika nodig. Ook de knoflook moet in hele kleine stukjes, het liefst met een
knoflookpers.
Zet een koekenpan op het vuur en doe wat olijfolie in de pan zodat we in de olijfolie kunnen bakken. Verspreid de (rauwe) aardappelschijfjes over de pan en roerbak ze op een middelhoog vuur. Na enkele minuten bakken kan de (ook rauwe) paprika en de knoflook erbij (ook even mee roerbakken). Strooi ook wat zout over de aardappelen. Als de aardappelen een beetje bruin beginnen te worden (niet al te vroeg want anders zijn de aardappelschijfjes niet gaar als het geheel klaar is) de ei uitgieten over de aardappelschijfjes. Nu op een vrij laag vuur rustig wachten tot het ei van boven droog begint te worden. Naar smaak nog wat zout en peper toevoegen als het ei nog niet droog is. Zodra mogelijk de koek omkeren in de koekenpan zodat de andere kant ook rustig nog even (ongeveer 2 minuten) kan bakken en de onderkant niet aanbrandt (daarom ook voldoende olie in de pan aan het begin)..
Eet smakelijk
[ Bericht 2% gewijzigd door TXC op 22-08-2005 14:42:38 ]