abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 26 juli 2005 @ 14:00:46 #251
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29140575
oh, en kruimig of niet kruimig?
Doei.
pi_29140611
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 14:00 schreef Faithy het volgende:
oh, en kruimig of niet kruimig?
Daar zit 'm er dus in dat je 'm niet te lang in de magnetron moet doen, anders heb je inderdaad kruimeltjes...
Dus als ze kruimig zijn, niet te lang.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 14:07:36 #253
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29140791
ik ga toch amar 's een BBQ kopen
Doei.
pi_29140855
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 14:07 schreef Faithy het volgende:
ik ga toch amar 's een BBQ kopen
Ook dan is het beter van te voren even te magnetronnen...
Veel sneller!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 14:13:28 #255
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29140923
ja, of koken, I know maar de smaak na BBQ-en

grmbl, maarjah, heb geen zonnesscherm op parasol op mn balkon.. dus als het regent dan valtie in 't water... letterlijk...
Doei.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 14:20:17 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29141097
krielaardappeltjes (van aviko enzo) en aardappelschijfjes doe ik ook altijd even 2 minuutjes in de magnetron voor ik ze bak, zijn ze van binnen lekker gaar en van buiten mooi bruin.
  † In Memoriam † dinsdag 26 juli 2005 @ 19:55:02 #257
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_29150362
Ik kwam vandaag voor het eerst in dit topic, en heb ook meteen het eerste recept gepikt om uit te voeren. Ik ben trots op mezelf, mijn pindarotsjes smaken goed en zijn gelukt!

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_29151901
Iemand die een lekkere recept heeft voor loempia + hete sausje?
Aakab account overleden...Adnan account herrezen
pi_29216309
Weet iemand hoe je handig een cake maakt?
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_29216539
quote:
Op maandag 25 juli 2005 01:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

koop een goed kookboek zou ik zeggen en probeer de gerechten daaruit te maken, kom je heel wat verder mee dan met de wereldgerechten van knorr.
Bij de witte boekenmarkt (of een soortgelijke budgetboekenwinkel) liggen er meestal redelijk wat en ze zijn ook niet duur.
Zelf ga ik binnenkort maar eens aan m'n chinese kookboek beginnen, had een lekker receptje voor kip in citroensaus gevonden.

Geldt ook voor Sylvana trouwens, er zijn ook genoeg boeken te vinden met goedkope maaltijden die toch lekkerder zijn dan groenten uit blik.
Ik zie deze reactie nu pas Bedankt voor de tip, misschien is een kookboek inderdaad wel een beter idee. Zal eens op pad gaan voor een boek en anders eens bij mijn moeder in de kast een blik werpen.
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:52:08 #261
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29218801
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 22:36 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
Weet iemand hoe je handig een cake maakt?
Wat bedoel je met "handig"?
Snel, makkelijk, met weinig ingrediėnten, lekker?
Even iets duidelijker zijn en je hebt zo een paar "handige" antwoorden te pakken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 29 juli 2005 @ 20:54:04 #262
109236 Moragh_DaughterofSune
Are you Shpongled?
pi_29246649
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 23:52 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wat bedoel je met "handig"?
Snel, makkelijk, met weinig ingrediėnten, lekker?
Even iets duidelijker zijn en je hebt zo een paar "handige" antwoorden te pakken
Als je voor het eerst een cake maakt; Hoe zorg je dan dat hij niet mislukt en ook nog redelijk lekker is?
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
  maandag 1 augustus 2005 @ 22:54:29 #263
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29341585
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 20:54 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:

[..]

Als je voor het eerst een cake maakt; Hoe zorg je dan dat hij niet mislukt en ook nog redelijk lekker is?
Ik zo beginnen met een pak van koopmans. Dan leer je ook je oven kennen etc.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 1 augustus 2005 @ 22:58:58 #264
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29341800
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 22:54 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik zo beginnen met een pak van koopmans. Dan leer je ook je oven kennen etc.
Klopt. Zo heb ik mijn broodbakmachine getest toen die muitte...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 3 augustus 2005 @ 13:02:18 #265
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_29388902
Ik heb net ff wat TV-sticks klaargemaakt. Ik had zin in een stukkie kip, dus ik ben gaan prutsen.
Ik ben gek op BBQ saus van Calvé dus ik dacht dat daar wel wat mee te doen was. Nu dus mijn heel simpel receptje:
1 kg TV-sticks
1 ui
1 rode spaanse peper
1 fles BBQ saus
bloem

Pel en snipper de ui. Snipper de peper. Fruit beide in een lekker heet pannetje.
Haal de pan van het vuur en gooi de BBQ saus erbij.
Haal de TV-sticks eerst door de bloem en dan door de saus.
Leg alles op een bakplaat.
Ik heb het 45 minuten op 165 graden in mijn heteluchtoven gedaan.

Het was lekker
  woensdag 3 augustus 2005 @ 23:11:43 #266
101240 Casperrrr
Slavinken.... Vogels slaan?
pi_29409425
mie goreng

- indo mie 2 pakjes
- 1 flinke ui
- knoflook naar behoefte hou desnoods een half teentje aan
- 1 bosuitje
- prei (heb je niet alles van nodig)
- 2 theelepels sambal
- 4 kleine groene pepertjes en die heten tjabe rabit bij de toko
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie en alles soorten mogen behalve slaolie. ik prefereer zonnebloemolie.

begin met de mie uit de verpakking te halen. als het goed is zitten er kruiden bij. die hou je ff appart. doe de mie in een grote kom of desnoods een pan en giet hier kokend water overheen. laat dit maar ff staan want het moet goed zacht worden. dus niet doorkoken maar heet water over heen gooien

snij de ui, knoflook, een kwart van de prei en de tjabe rabits fijn. alles in kleine stukjes en de knoflook flinterdun snijden tot je zowat pulp hebt. uitpersen kan ook.

fruit dit alles aan in de olie in bij voorkeur een wok of wadjang. niet te hoog en goed roeren anders verbrand het hele zooitje. ik denk dat een minuut of 4 a 5 wel genoeg is. onderwijl heb je de mie afgegoten want die is klaar. nu kan de mie die uitgelekt is bij de gefruite spulletjes in de wok.

voeg dan de sambal en de ketjap toe. de mie moet dan een mooie donkere kleur krijgen. als je het vermoeden is dat er te weinig ketjap inzit doe er dan nog wat bij. snij als laatst de bosui in kleine ringetjes en voeg deze toe aan de mie.

twee minuten op hoog vuur roerbakken en je bent klaar

eet ze
------> www.stilemedia.com<--------
Famos oneliners from former presidents and governores of the USA:
read my lips: NO MORE TAXES! We will hunt them down and smoke them out. I'm against racism!
pi_29432549
Hey ik ben dus niet echt handig in de keuken
Pak ik morgen bij Ikea een Wokpan met tefal voor het gemak en minder olie gebruik
Of gewoon een simpele voor de smaak die niet in de vaatwasser gaat ?
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 10:01:55 #268
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29440392
Wokpan met Tefal is ideaal voor huiselijk gebruik, dan komt het krokante korstje ook daadwerkelijk aan je vlees en niet aan de pan
En zoiezo niet in de vaatwasser doen, zuren van de vaatwasblokjes doet nare dingen met pannen (ook met Tefal).
En die anti-aanbaklaag is zo schoon na het gebruik.

Oh ja, alleen maar hout en niet-krassend plastic gebruiken in de pan, anders gaat je wok eraan, da's zonde natuurlijk.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29447473
okay dan, voor 7.50 een anti aanbak wokpan gekocht
Meteen een zachte plastic woklepel dus ik ben er klaar voor

Zojuist ook olijfolie gekocht en daar gehaktballetjes in gebraden voor bij de pasta.
Best lekker.

Ik wil van de week rul gehakt braden voor in de lasagna.
Nooit gedaan, maar volgens mij gewoon in de wokpan en hakken maar.
Maar doe ik dat met boter of lukt dat ook met een dikke lepel olijfolie

Of maw, hoe ver kan ik gaan
Kan ik alles wat ik nu met boter doe ook bakken/braden met olijfolie ?

[ Bericht 54% gewijzigd door Blokkop op 05-08-2005 20:26:24 ]
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:55:24 #270
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29450820
Gehakt is al vet genoeg om zonder olie of boter te bakken...

En ja, je kan alles in olie bakken ipv. boter alleen geeft braadboter vaak een mooier kleurtje.
Als je boter en olie bij elkaar gooit dan kan je ook weer op hogere temperaturen bakken, handig voor bijvoorbeeld een biefstukje..

Ik ga binnenkort ok maar eens een wok aanschaffen, ik ga alleen denk ik voor een gietijzeren.
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 21:02:54 #271
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29450957
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 17:37 schreef Blokkop het volgende:
okay dan, voor 7.50 een anti aanbak wokpan gekocht
Meteen een zachte plastic woklepel dus ik ben er klaar voor

Zojuist ook olijfolie gekocht en daar gehaktballetjes in gebraden voor bij de pasta.
Best lekker.

Ik wil van de week rul gehakt braden voor in de lasagna.
Nooit gedaan, maar volgens mij gewoon in de wokpan en hakken maar.
Maar doe ik dat met boter of lukt dat ook met een dikke lepel olijfolie

Of maw, hoe ver kan ik gaan
Kan ik alles wat ik nu met boter doe ook bakken/braden met olijfolie ?
Voor 7,50 zal die wokpan niet veel voorstellen, maar je kunt er iig een tijdje mee koken/bakken, Koop AUB over enige tijd iets behoorlijks.

Je kunt beter in olie bakken, dat is minder snel overhit en dus minder kans op kankerverwekkende stoffen.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_29451493
quote:
Voor 7,50 zal die wokpan niet veel voorstellen, maar je kunt er iig een tijdje mee koken/bakken, Koop AUB over enige tijd iets behoorlijks.
Weet ik ook wel
Maar dit is een mooi bedrag om even af te tasten of het wat voor me is
quote:
Je kunt beter in olie bakken, dat is minder snel overhit en dus minder kans op kankerverwekkende stoffen.
Dus b.v. olijfolie
Of bedoel je juist weer wat anders ?
pi_29452442
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 21:29 schreef Blokkop het volgende:

[..]

Weet ik ook wel
Maar dit is een mooi bedrag om even af te tasten of het wat voor me is
[..]

Dus b.v. olijfolie
Of bedoel je juist weer wat anders ?
Heb een aldi wok gekocht (10-15 euro geloof ik, misschien nog minder), maar die bevalt me erg goed. Maar tegelijk heb ik ook goedkope koekepannen ooit gekocht. In totaal misschien 3 keer gebruikt...

Maar olijfolie kan, maar zonnebloemolie ook (en goedkoper). Persoonlijk merk ik weinig smaakverschil tussen bakken in zonnebloem/ of olijfolie (maar kan aan mij liggen...). Olijfolie vooral voor koude gerechten.
  zaterdag 6 augustus 2005 @ 08:08:34 #274
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29460285
Olijfolie is prima om in te bakken, maar neem dan de olijfolie van 2e persing en niet de extra vergine (te herkennen aan een groene kleur van de olie).
Deze is namelijk alleen geschikt voor koud of lichtwarm gebruik, bij bakken gaan alle goede stoffen erin kapot en krijg je er "slechte stoffen" voor terug.
Dus bij olijfolie:
Koud gebruik: extra vergine (veel smaak) of 2e persing (wat neutraler van smaak).
Bakken: 2e persing.

En zonnebloemolie kun je ook in bakken, net als maļsolie, pindaolie etc.
Gewoon een beetje uitproberen wat je lekker vindt en wat goed werkt bij jou
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')