abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 juni 2005 @ 10:55:06 #176
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_27570064
Wij hebben ook bedacht om 's morgens vroeg te vertrekken. Saskia om een uur of half 6 wakker maken, even laten spelen thuis terwijl wij de auto inpakken (de laatste dingen) en dan rond half 7 gaan rijden.
We gokken er dan natuurlijk op dat ze nog best moe is en al snel weer een (lange) tuk maakt. Daarna steeds als ze wakker wordt stoppen (na het slapen in de auto is het altijd drama, ze wil dan uit de auto en maakt dat luidkeels duidelijk).. uurtje buitenspelen en dan weer verder. We gaan ervoor om zo'n 700 km te overbruggen in een dag. (over de franse tolwegen).
Verder idd boekjes mee, ik heb zo'n magneetbord gekocht met letters en cijfers, Saskia mag erg graag 'rommelen' en zo blijven die letters en cijfers nog een beetje plakken. Wat zijn nog meer aanraders qua 'autospeelgoed'?

En verder, drinken/koek/snoep en dan vooral de dingen die ze echt lekker vindt maar normaal bijna nooit krijgt (chips ) Af en toe een paar chippies is ze (hoop ik) meer tevreden mee dan met een liga die ze elke dag al krijgt (die gooit ze dan toch driftig op de grond)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 2 juni 2005 @ 10:55:29 #177
9247 texelonia
ploetermoeder
pi_27570080
Wij zijn met de trein/thalys naar Parijs geweest. 2 keer overstappen, totale reistijd zo'n 4,5 uur. Het is em reuze meegevallen. In de eerste trein heeft ie geslapen in de kinderwagen, de 2e trein hadden we hem op schoot en in de thalys had ie een eigen stoel en heeft ie daar nog wat geslapen.
De terugreis hadden we een vertraging van 4,5 uur (was dodelijk treinongeval waardoor het hele treinverkeer zo ongeveer plat lag) Maar ook toen is het heel goed gegaan. In de thalys heeft ie weer liggen slapen, en in laatste stuk trein heeft ie ook weer in de kinderwagen geslapen.

Wij hadden ook wel wat speelgoed enzow mee, maar meneer was ook al tevreden met bijv een suikerzakje wat je bij de koffie kreeg
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine
©Dumbo
While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
pi_27570373
Ik heb een stoffen boekje gekocht en dat had de titel: Mijn vakantie!
Er zitten allemaal stoffen figuurtjes in die je met klittenband los en vast kan maken, touwtjes, ritsjes. Echt superleuk (wel duur) maar hij heeft er erg veel mee gespeeld.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 2 juni 2005 @ 11:05:24 #179
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_27570395
Wij gaan zondagochtend vroeg naar Menorca. En wat zie ik er vreselijk tegenop! Mijn idee van vakantie met kinderen is thuisblijven of dicht bij huis op vakantie gaan, maar helaas heeft mijn vriend daar duidelijk andere ideeën over. Vorig jaar ben ik thuisgebleven met Job en is hij op vakantie gegaan met Katja, maar dat was voor hem dit jaar onbespreekbaar. Nu ben ik dus overstag gegaan en hoe dichter bij het komt, hoe zenuwachtiger ik me maak.

Ik denk dat ik al compleet ingestort ben voordat ik op Menorca ben en dat ik me dan de rest van de vakantie alleen maar druk ben aan het maken voor de terugreis.

En nou kan iedereen me wel vertellen dat het wel mee zal vallen, maar hoe kan ik in vredesnaam Job zo lang op schoot houden, als hij normaal maar 5 minuten stil kan zitten en nooit op schoot wil
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 2 juni 2005 @ 11:18:38 #180
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_27570888
Ik zie trouwens dat ik mijn vraag over de reis al een keer gesteld had in dit topic (kan je nagaan hoe 't me bezig houdt).
Maar ik wil het liefst zo veel mogelijk ervaringen en tips enzo..
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 2 juni 2005 @ 12:10:09 #181
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_27572552
Jij niet alleen hoor, ik lurk vrolijk mee!
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_27572783
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 12:10 schreef dutchie het volgende:
Jij niet alleen hoor, ik lurk vrolijk mee!
* Stiekemurd ook

Wij gaan over 5 weken naar Spanje. Ik heb voor de heenweg een hotel langs de weg geboekt. Etappe Hotel bij Perpignan. Hetgeen betekent dat wij de die dag ruim 1200 km moeten rijden. Overigens is er een deadline van 19.00 uur bij het hotel, dus mochten we het niet redden, kunnen we cancellen. Etappe Hotel heeft ook een afgesloten parking, wel noodzakelijk aangezien we ons hele hebben en houwen in de auto hebben. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan allemaal
  donderdag 2 juni 2005 @ 12:21:15 #183
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_27572877
Dan toch maar even uit de lurkstand.

Wij gaan begin augustus als het goed is naar Istrië. Ook een rit van ca. 1400 km. Verdelen we over 2 dagen. Tegen 04.00 vertrekken en dan hopelijk een flink stuk opschieten. We reserveren geen hotel. We zien eerst wel hoe ver we komen en gaan zo rond de klok van 4/5 rustig iets zoeken. Ik denk dat dat wat ontspannener werkt voor Léon.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_27573370
Onze rit was 1500 km. De eerste dag hebben we 1000 km gereden.
De tweede dag dus lekker relaxed naar ons vakantieadres gereden waar we vanaf 4 uur in ons appartement konden.
Onderweg waren er erg goede wegrestaurants/tankstations met hele mooie ruimtes om je baby te verschonen. Met luiers, doekjes en alles erbij.

Wat ik trouwens erg handig vond om mee te nemen waren van die wegwerpslabbetjes van Zwitsal en wegwerpverschoonmatjes en luierzakjes.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_27573506
Wij gaan eind augustus een weekje naar Toscane Mijn ouders zitten daar op een camping (3 weken) en vroegen of we zin hadden om ook te komen Voorlopig plan is dat ik met Myrthe ga vliegen (easyjet of andere goedkope luchtvaartmaatschappij) en dat Mr.Bos met de auto gaat. Anders passen ook de kampeerspullen niet in de auto als Myrthe en ik er ook nog bij moeten. Kan hij lekker doorrijden, en hoeft Myrthe niet zo lang in de auto te zitten.
pi_27573686
Wij moeten in totaal 1700 km rijden. Dus vandaar dat we de eerste dag (vertrekken heeeel vroeg) zoveel km (proberen) rijden. De andere dag hoeven we dan nog "maar" 400 km. Wij gaan kamperen dus moeten ook nog (hele hebben en houwen) uitpakken en opzetten. Gelukkig hebben we een Karsten tent, dus die staat in no-time
De tip van Snoopy ga ik noteren: Switzal slabs. Zijn die wegwerpverschoonmatjes ook van de Switzal??
  donderdag 2 juni 2005 @ 12:52:21 #187
26341 Mariposa
Telt af...
pi_27573752
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 11:05 schreef livelink het volgende:
En nou kan iedereen me wel vertellen dat het wel mee zal vallen, maar hoe kan ik in vredesnaam Job zo lang op schoot houden, als hij normaal maar 5 minuten stil kan zitten en nooit op schoot wil
Jij en je man kunnen toch afwisselen met hem op schoot houden? Je kan ook wanneer jullie opgestegen zijn en hij niet meer op schoot wil zitten kan je even met hem op en neer lopen over het gangpad. Misschien wat al eerder geopperd is wat nieuwe speeltjes waar hij zich zoet mee kan houden.
Heeft Katja een eigen stoel? Dan zou je hem af en toe op die stoel kunnen zetten, terwijl Katja eventjes bij jullie op schoot zit als ze dat leuk vind, misschien kunnen jullie een boekje met haar lezen
Meestal is het wel zo dat veel kindjes erg moe zijn van het rijden naar het vliegveld en het wachten. Misschien slaapt hij wel gewoon?

Livelink, ik hoop dat alles goed gaat! Geniet van je vakantie, want Menorca is erg mooi schijnt! En druk maken over de terugreis heeft geen zin. Geen dag is hetzelfde en je kinderen zijn dat ook niet. Veel plezier
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_27573844
Ladybos wat lekker zeg. En voor een weekje wel een slim plan om te gaan vliegen denk ik.

Wegwerpverschoonmatjes gewoon bij de Prenatal gekocht.
en ik had mezelf nog zo beloofd daar nooit meer wat te kopen
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_27575619
livelink succes met de voorbereidingen en alvast een hele goede en rustige reis gewenst! ik heb er zelf ook geen ervaring mee, dus geen extra tips voor je helaas. behalve dan dat 't jammer is dat jij je kennelijk in je eentje druk zit te maken, terwijl je man eigenlijk die verantwoordelijkheid op zich zou moeten nemen om job rustig te houden, hij wil toch zo nodig zo ver weg? zet 'm op he en wel genieten hoop ik!
pi_27575947
Livelink
Lijk me echt niet leuk op vakantie gaan zo. Maar Job kan toch om en om. Dus dan eve bij jou en dan bij je partner?
Ben je (ook) bang om te vliegen? (ik wel nooit dat iemand mij meer in een vliegtuig krijgt) Anders kan je iets rustgevends nemen misschien. Bij je dokter even vragen.
Ik vind het eigenlijk best een beetje zielig voor je. Als je zo op vakantie moet. De stress enzo heeft natuurlijk ook de weerslag op de kids en die zijn dan ook weer drukker.
Meid sterkte ik hoop dat je er toch van kunt genieten. Volgend jaar moet jij op je strepen staan en kiezen jullie lekker een huisje in nederland. Of je eigen huisje
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  donderdag 2 juni 2005 @ 14:07:01 #191
26341 Mariposa
Telt af...
pi_27576334
Livelink,

Ik had nog iets bedacht wat het voor Job makkelijker kan maken. Het is wel afhankelijk van de vliegmaatschappij. Wanneer jullie ruim van tevoren inchecken zou je kunnen vragen of je achter of voor in het vliegtuig neer gezet kan worden. Dan zou je Job in zijn buggy kunnen laten zitten. Vaak hebben vliegtuigen wel iets van ruimte, maar dat is dus afhankelijk van de maatschappij en het toestek. Je moet dan wel vantevoren vragen of het mag, maar ik denk dat wanneer je in de lucht bent dat dat geen probleem hoeft te zijn. Verder zou je vantevoren kunnen vragen of de vlucht erg vol is. Wanneer dit niet zo is, zou je kunnen vragen of ze een stoel naast jullie leeg laten.
Ik heb zelf gemerkt dat je best veel kan vragen en dat veel mogelijk is, maar je moet dan wel als een van de eersten inchecken. Misschien heb je hier wat aan.
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  donderdag 2 juni 2005 @ 14:25:24 #192
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_27577002
ook wij gaan met de auto, we gaan 16 juli naar mijn schoonouders in frankrijk, dat is 1200 km rijden, wij doen het in 1 x. vriendlief zijn broer rijd tegelijk met ons en die heeft 2 kids in de auto, dus regelmatig stoppen doen we toch wel
ben wel erg benieuwd hoe maxim t gaat doen, ik heb op cb artikel gelezen over met kids op vakantie, en daar staat in dat je goed uitgerust moet vertrekken (dus niet om 4 uur snachts bijv) regelmatig moet stoppen om te verschonen en ff te spelen en eten. en er vanuit gaan dat je kind de hele dag wakker is en dat als ze slapen dat een luxe is en ook dat er iemand bij achterin moet gaan zitten om beetje mee te vermaken als het nodig is.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 2 juni 2005 @ 15:41:10 #193
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_27579703
Livelink, nog een tip wat betreft die zitplaatsen. Ik weet niet precies waar je woont, maar je kunt bij een aantal maatschappijen al de avond van tevoren inchecken. Dat houdt in dat je dan met alle (niet hand-)bagage naar Schiphol komt, op je gemak incheckt, en rustig kunt overleggen over de beste plaatsen. Er is dan namelijk geen rij voor de balie.

Grootste voordeel is dat je op de vertrekdag rustiger aan kunt doen. Je hoeft dan niet meer in de rij, alleen even naar een aparte balie voor je instapkaarten. Je hoeft niet meer met koffers te zeulen, hebt alleen handbagage. Je hoeft niet zo lang van tevoren op Schiphol te zijn. Scheelt echt een hele hoop stress.

Maar is alleen mogelijk als je niet te ver van Schiphol woont uiteraard.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 2 juni 2005 @ 17:25:35 #194
120699 Sage
mama van Jens
pi_27583271
Wij zijn net terug van een weekje Turkije met onze zoon van 8 maanden! Ging prima allemaal. De Bugaboo mocht alleen niet mee tot aan t vliegtuig die moest op de bagageband (ivm tillen voor t personeel) dus moesten we wat extra sjouwen op schiphol.
Zoonlief zit normaal geen 5 minuten stil op schoot maar heeft het zowel heen als terug uitstekend gedaan
Door alle indrukken heeft hij lekker op schoot geslapen
Life is like a box of chocolats...
  vrijdag 3 juni 2005 @ 11:31:46 #195
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_27602259
Sorry, dat ik gisteren niet meer kon reageren. Bedankt voor alle reacties. Katja heeft inderdaad een eigen stoel dus kan er af en toe gewisseld worden tussen Job en Katja. Over het algemeen zit Katja graag op schoot. Ik weet alleen niet of het wel mag.

We vliegen om 06.00 's ochtends en we moeten al om 03.30 op Schiphol zijn. Dat zijn van die tijden waar ik niet zo vrolijk door ben, want dat betekent dat we de kinderen midden in de nacht wakker moeten maken om naar Schiphol te reizen. Maar misschien pakt het goed uit en slapen ze dan in het vliegtuig. Sages verhaal is gelukkig bemoedigend. We zijn inmiddels druk bezig met alle voorbereidingen. Jullie horen over een kleine twee weken wel hoe het afgelopen is.

Hopelijk heb ik dan alleen maar positieve berichten.


P.S. Mariposa, wij zijn zeker van plan om al vroeg in te checken, dus ga ik inderdaad vragen wat de mogelijkheden zijn om Job in de buggy te laten. Bedankt voor de tip!
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 11:48:11 #196
26341 Mariposa
Telt af...
pi_27602939
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 11:31 schreef livelink het volgende:
Plannen voor de vakantie en inchecken!
Nou Livelink, dat jullie vroeg inchecken is alleen maar mooi en ik hoop dat jullie wat kunnen regelen met de grondstewardessen maar ook met de stewardessen in het vliegtuig. Zij hebben heel erg veel ervaring met kleine kinderen en kunnen jullie vast wel tips geven.

Heel veel plezier en ik hoop goeie berichten terug te krijgen. Geniet ervan!!!!!
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  vrijdag 3 juni 2005 @ 12:00:12 #197
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_27603400
ik denk persoonlijk dat de buggy niet mee het vliegtuig in mag, ik heb nu 2 x gevlogen en beide keren moesten wij kinderwagen inleveren, 1 x bij inchecken al en 1 x bij de gate.
maar ik denk dat het er ook wel aan ligt hoe vol het is in het vliegtuig, maar vragen staat vrij he

kinderen op schoot mag, je krijgt voor diegeen die bij jou op schoot zit een riem extra om je eigen riem zodat hun ook vast zitten met opstijgen en landen.

t word vast leuk livelink, veel plezier
pi_27605722
Ik heb slechts 1x gehoord (en jij, Martineke, bent dus de 2e) dat je een buggy niet mee mag nemen tot aan het vliegtuig.
Pas halverwege de slurf wordt de buggy ingeklapt en weggegeven. Bij het uitstappen kregen we de buggy keurig bij de slurf weer terug. Zowel heen als terug. En ook op andere vluchten heb ik die situatie (bij anderen) gezien.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 14:05:37 #199
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_27607418
Ik denk wel dat het scheelt of het zo'n simpele lichtgewichtbuggy is of een echte kinderwagen zoals de Buggaboo. Wij laten de kinderwagen thuis en nemen alleen de simpele buggy mee. Dus ik ga er wel vanuit dat we die tot de gate mee kunnen nemen. Ik moet er niet aan denken om uren met Job op Schiphol rond te hangen zonder buggy.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 19:36:11 #200
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_27617086
Eenvoudige makkelijk in te klappen buggy mogen in sommige gevallen zelfs mee in het vliegtuig in, dan berg je het gewoon op bij de handbagage. Hebben wij op de terugvlucht gehad. Handig!
Maar vliegtuig was niet vol, dus dat scheelt ook.

Livelink, als je toch vroeg incheckt probeer dan toch die extra plek te vragen. Als idd het vliegtuig niet vol zit houden ze daar rekening mee. Ik was zo bijdehand dit ook nog eens bij het aan boord gaan te vragen aan de stewardess en die regelde het gelijk. Dus dan zit Job maar even bij je op schoot en kan daarna op zijn eigen plek zitten.
In jullie geval zal het dan ws zo zijn dat jij, je man, Katja en Job aan de raamkant op 2 stoelen achter elkaar komen te zitten. Veel beter!
Als je niet lacht, ben je dood.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')