abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25486199
Goudreinettes zijn er NU wel

die post was in juli
Doei.
pi_25486209
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 09:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Welke apel kun je dan nu het beste nemen?
Martijn!

Die quote van Piet, kijk eens goed naar de datum...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 12 maart 2005 @ 10:19:36 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25486307
Ik schil appellen, die deel ik in 4en, en als de appels groot zijn dan in 8en (dus de kwarten in de lengte nog eens door na het verwijderen van het klokhuis)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25486459
en je laat de parten zo in de taart? dus die kwarten?

ik maak daar altijd plakjes van die ik dan stapel, en op elk laagje nog idd wat griesmeel/kanaal/suiker extra..

maar om die hele grote in de taart te verwerken.. nee
Doei.
  zaterdag 12 maart 2005 @ 11:13:20 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25486837
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 10:34 schreef Faithy het volgende:
en je laat de parten zo in de taart? dus die kwarten?

ik maak daar altijd plakjes van die ik dan stapel, en op elk laagje nog idd wat griesmeel/kanaal/suiker extra..

maar om die hele grote in de taart te verwerken.. nee
Ja, bij kleine appels kwarten, bij grote achtsten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25486885
ik doe het dan meestal sowieso door 8-en, of zelfs 16-en

maar elke appeltaart die ik nu bak zal in herinnering zijn van wijlen mijn oma (zaterdag overleden..), die ze altjid heerlijk vond en zelfs er om haar sterfbed nog om vroeg...

geen appeltaart zal meer dezelfde zijn...
Doei.
pi_25644852
Tijdje geleden heb ik in plaats van gewone suiker (deels) de Culisuiker Appel/kaneel gebruikt in de appeltaart. Ik lust alleen zelf geen appeltaart, dus ik kan niet zelf zeggen of het geslaagd was, maar de visite en de expert in de vorm van moederlief vonden het erg lekker

Moet je dus wel van kaneel houden
  dinsdag 22 maart 2005 @ 13:19:33 #58
90648 zeeuwse
Mostly harmless
pi_25657774
Ik gebruik altijd verschillende soorten appels. Goudrenetten als ze er zijn + jonagold + elstar/ cox.
Uit principe alleen hollandse soorten. Braeburn e.d. komt er bij mij niet in.
Ik snij ze vrij klein, (ong. 1cm x 1cm x 0,5cm) doe er rozijnen, suiker, kaneel en citroensap (allemaal op gevoel) doorheen. Bodem komt gewoon uit een pak van Honig. Ik heb een paar goede baksters in de familie, maar ze raken toch niet uitgepraat over mijn appeltaart.
So Long and Thanks for All the Fish
  dinsdag 22 maart 2005 @ 22:17:13 #59
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25670994
quote:
Op zaterdag 12 maart 2005 10:06 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Martijn!

Die quote van Piet, kijk eens goed naar de datum...
Sorry kijk niet altijd naar de datum in de posts.:@

[On Topic]
Nog even een aanvulling op de recepten hier. Soms gaan er ook wel eens krenten of rozijen door maar als je nu mensen hebt die dit niet lusten (zoals mijn vrouw ) Dan kun je dit ook vervangen voor abrikozen of peren (Eventueel gedroogd en dan geweld)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 22 maart 2005 @ 22:53:41 #60
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25672204
een appeltaart met vanille sabayon.
nou als je dat alleen al zecht dat je het gaat maken sta ik voor je deur!
pi_25677927
Ik ga er morgen een bakken.
Is ie dan vrijdag nog te eten?
pi_25678088
Juist Koningin! Dan zitten de smaken lekker vermengd, als ik dat zo mag zeggen..
In de koelkast zetten 's nachts als ie dus afgekoeld is, puntjes van snijden en een tik met de magnetron de volgende dag, en je hebt heerlijk appeltaart!

Een tik he, dus 5 tot 10 sec... Misschien is 10 sec nog te lang...
Even uitproberen. En foto van maken, of draaf ik nu door...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25679365
Foto kan ik wel regelen als ik er aan denk.
Maar het wordt geen culinair hoogstandje hoor zal wel het recept worden achter op het Koopmans pak! Is mijn eerste keer dat ik zelf eentje bak!
pi_25732281
Nou, de foto's. Ik vind hem redelijk gelukt..... en hij smaakt ook nog.
Het was mijn eerste keer appeltaart bakken.

Hier kwam ie uit de oven:


Dit was vandaag, nadat ik geproefd had:
pi_25900150
Hele goede tips vind ik hier, bedankt allemaal. Vooral

Nu nog even mijn two cents:

- gebruik in plaats van suiker, ook eens honing in de vulling. Ongeveer 2 flinke eetlepels maakt het een stuk lekkerder.

- ik strooi altijd een laag custardpoeder over de bodem, voordat de vulling erin gaat. Het poeder neemt het vocht op en het mes snijdt aan twee kanten: je appeltaart wordt droger, en je krijgt een heerlijk dun puddinglaagje over de bodem.

- een tip die ik ergens anders las: wel de rozijnen ook eens in Grand Marnier (sinaasappellikeur) of Apfelkorn (appellikeur). Ikzelf ben erg enthousiast over die laatste drank, en ga hem zeker proberen de volgende keer.

Ik vraag me nu alleen af, of het wel verstandig is om de griesmeel tip te proberen in combinatie met de custard. Wordt de appeltaart daar niet te droog van? Of kan een appeltaart nooit TE droog worden?
  vrijdag 1 april 2005 @ 10:14:27 #66
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_25900431
quote:
Op dinsdag 22 maart 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:


[On Topic]
Nog even een aanvulling op de recepten hier. Soms gaan er ook wel eens krenten of rozijen door maar als je nu mensen hebt die dit niet lusten (zoals mijn vrouw ) Dan kun je dit ook vervangen voor abrikozen of peren (Eventueel gedroogd en dan geweld)
Bij de notenboer op de markt kun je gedroogde cranberries krijgen. Volgens mijn vriendin (allergisch voor rozijnen) zijn ze geweldig als vervanging.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_25939702
Marlousie: Ik zou of griesmeel of custard proberen. Beiden zijn bedoeld om het overtollig appelsap op te nemen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 4 april 2005 @ 08:33:30 #68
35189 Troel
scherp en bot
pi_25970320
Probeer eens driekwart goudreinetten en een kwart andere appel.

Errug lekker
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_26090862
tip van wina born: theelepel gemberwortel toevoegen, maakt inderdaad je taarten 2x zo lekker, echt heel verrassend.
  zaterdag 9 april 2005 @ 09:57:12 #70
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26091315
Hmmmm, inderdaad lekker veel noten en rozijnen er doorheen en een paar heelijk zachte peren als aanvulling op de appels!
Overigens wordt er altijd nogal scheutig gedaan met de citroenschil in appeltaartrecepten. ben ik persoonlijk absoluut geen fan van.
  zaterdag 9 april 2005 @ 09:57:58 #71
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26091320
Die theelepel gemberwortel is inderdaad wel een grote aanrader!
pi_26097866
heb er woensdag nog 2 gebaken, gwoon standaard, 1 met rozijnen, de ander zonder..

en ze waren errug lekker en goedgekeurd door de gehele familie
Doei.
pi_26097893
Johannes van Dam heeft mijn appeltaart een keer getast en hij vond hem lekkur

Had wel wat tips over de soort appels (braeburns zijn volgens hem de beste)
pi_26098050
Ik gebruik altjid Goudreinetten.. maar Braeburns zijn ook lekker
Doei.
  zaterdag 9 april 2005 @ 16:44:02 #75
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26100365
lekker mixen; zoveel mogelijk soorten!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')