Nog meer speciaal voor die relnicht!
Pasta fredda margherita (Koude pasta margherita)
Ingrediėnten :
400 gr korte pasta - 2 courgettes - 30 kerstomaatjes in schijfjes gesneden - 1 mozzarella - verse basilicum - olijfolie
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Leg de tomaatjes in een serveerschaal met een snuifje zout, olie en basilicum. Meng goed dooreen.
Was de courgettes, snijd ze in schijfjes en grill ze aan beide kanten. Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng de pasta onder de tomaten. Voeg er dan de courgettes en tenslotte de mozzarella bij. Leg er nog enkele blaadjes basilicum op.
Je kan eventueel nog wat fijngensipperde look bij de tomaten voegen.
Pasta fredda (koude pasta)
Ingrediėnten :
400 gr fusilli - 100 gr spek in kleine blokjes - rucola - 300 gr erwtjes - parmezaanschilfers
Bereiding :
Meng het spek met de erwtjes en de fijngesneden rucola.
Kook de fusilli beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met het spek en de erwtjes en bestrooi met schilfers parmezaan.
Pasta fredda di mare (Koude pasta van de zee)
Ingrediėnten :
400 gr farfalle - 1 doos krabvlees - 20 kerstomaatjes - 1 verpakking kleine mozzarellabolletjes - ontpitte zwarte olijven - 2 selderstengels - peper - oregano
Bereiding :
Snijd de tomaatjes in twee, leg ze in een serveerschaal met de in blokjes gesneden selder, de stukjes krab, de mozzarella en de in 2 gesneden olijven.
Kook de pasta beetgaar. Giet ze af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Voeg de pasta bij de rest van de ingrediėnten. Kruid met peper, zout en oregano (of basilicum of peterselie)
Insalata di pasta (Pastasalade)
Ingrediėnten :
400 gr korte pasta - 2 paprika's, in reepjes gesneden - 4 verse tomaten - 100 gr tonijn - 100 gr kaas - look - basilicum - zout - olie
Bereiding :
Snijd de tomaten in twee. Haal de zaadjes eruit en snijd ze dan in blokjes. Snijd ook de kaas en paprika's in blokjes en de tonijn in grove stukken. Meng alle ingrediėnten in een serveerschotel.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Voeg de pasta bij de rest in de serveerschotel. en werk af met gescheurde basilicumblaadjes, de fijngesnipperde look, een snuifje zout en wat olie. Meng goed dooreen.
Insalata di pasta alla napoletana (Napoletaanse pastasalade)
Ingrediėnten :
400 gr penne - 200 gr peertomaten - 150 gr buffelmozzarella - 2 gezouten ansjovis - 30 gr olijfolie extra vergine - basilicum - zout - peper
Bereiding :
Doe de grofgehakte ansjovisfilets in een serveerschaal met de in plakjes gesneden mozzarella, de in blokjes gesneden tomaat, de gescheurde basilicumblaadjes, olie, peper en zout. Laat alles minstens 2 uur trekken.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de rest van de ingrediėnten.
Pasta fredda ai gamberi (Koude pasta met garnalen)
Ingrediėnten :
350 gr conchiglie - 200 gr garnaalstaarten - 4 kleine courgettes - 4 courgettebloemen - 1 kleine gele paprika - peterselie - enkele saffraandraadjes - 1 teentje look - droge sherry of cognac - peper - boter
Bereiding :
Kook de garnaalstaarten enekel minuutjes in kokend water. Pel ze en bak ze dan in een nootje boter met de fijngesneden courgettebloemen, het teentje look en de saffraan. Blus met wat cognac of sherry. Laat dit verdampen. Haal de look eruit en laat alles afkoelen.
Snijd de courgettes en de paprika in heel fijne reepjes.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de overige ingrediėnten. Werk af met wat olijfolie, peper en peterselie.
Farfalle in insalata estiva (6 personen) (Farfalle in zomerse salade)
Ingrediėnten :
500 gr farfalle - 500 gr mosselen - 250 gr mozzarella - 250 gr tomaten - 100 gr zwarte olijven - basilicum - olijfolie - peper - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Maak de mossels schoon. Zet ze op het vuur met wat olijfolie. Doe het deksel op de pan, tot de mossels openkomen. Haal de mossels uit de schelp en filter het kookvocht.
Leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Pel ze en snijd ze in blokjes. Leg de tomaten in een serveerschaal met de in blokjes gesneden mozzarella, de pasta, zout, peper, de olijven en de mossels.
Werk af met een straaltje olijfolie, een lepel van het kookvocht van de mossels en enkele blaadjes basilicum. Meng alles goed dooreen.
Barchette di peperoni farciti con pasta e verdure (Bootjes van gevulde paprika's met pasta en groenten)
Ingrediėnten :
2 grote gele paprika's - 2 rijpe tomaten - 200 gr sperziebonen - 100 gr maļs uit blik - 1 dikke schijf gekookte ham van ca. 80 gr - 150 gr ditaloni (of andere korte pasta) - 1 teentje look - 1 chilipepertje - droge witte wijn - 1 bouquet garnie (tijm - marjoraan - basilicum) - olijfolie extra vergine - peper - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Doe ze in een serveerschotel en giet er een straaltje olijfolie over.
Maak de groenten schoon.
Snijd de paprika's in twee in de langsrichting. Haal zaadjes en zaadlijsten uit en leg de paprika's 10 minuten in de oven, zodat ze niet helemaal rauw meer zijn. Zodra ze beginnen te verkleuren, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Kook de boontjes bijna gaar. Snijd ze in stukjes.
Fruit de fijngesnipperde look in wat olijfolie. Voeg de boontjes toe, samen met de uitgelekte maļs en de ham, die je in luciferdunne reepjes gesneden hebt. Meng alles goed. Kruid met peper en zout. Besprenkel met witte wijn. Laat verdampen. Voeg dan het fijngesnipperde pepertje toe en de kruiden. Meng dooreen en laat 5 tot 6 minuten koken. Haal de kruiden uit en voeg de pasta bij dit mengsel.
Besprenkel de paprika's met balsamico-azijn en vul ze met het pastamengsel. Versier met wat basilicumblaadjes.
Als je dit gerecht niet helemaal koud wilt eten, kan je de gevulde paprika's nog 4 - 5 minuten in de oven zetten en lauw opdienen.
Insalata di penne, verdure e pesce (Salade van pasta, groenten en vis)
Ingrediėnten :
350 gr penne - 2 courgettes - 1 aubergine - 1 paprika - enkele trostomaatjes - 200 gr gepelde garnalen - 250 gr schoongemaakte pijlinktvis - 2 dl olijfolie extra vergine - peper - zout - peterselie - sap van een citroen
Bereiding :
Kook de penne beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Kook de pijlinktvis.
Snijd courgettes, aubergine en paprika in julienne en kook ze enkele minuutjes. Laat alles afkoelen.
Meng alle ingrediėnten. Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette van olijfolie, citroensap en peterselie.
Conchiglie fredde alla ricotta (Koude schelpen met ricotta)
Ingrediėnten :
400 gr conchiglie - 400 gr ricotta - 400 gr courgettes - 400 gr paprika's - olijfolie - peper - zout
Bereiding :
Snijd de courgettes in blokjes en de paprika's in reepjes en bak ze in een antikleefpan met wat olijfolie en zout.
Laat afkoelen.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de ricotta met wat olijfolie, peper en zout en roer tot je een crčmige massa hebt.
Doe de pasta bij de ricotta en voeg ook de groenten toe.
Als de pasta te droog is, kan je nog wat olijfolie toevoegen.
Insalata di pasta estiva (Zomerse pastasalade)
Ingrediėnten :
300 gr gnocchetti sardi - 40 gr zwarte olijven - 40 gr groene olijven - 20 gr pijnboompitten - 20 gr walnoten - 100 gr pecorinokaas - 2 peertomaten - 1 bosje rucola - peterselie - peper
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Ontpit de olijven. Snijd ze in ringetjes. Snijd de tomaten in 4. Snijd de kaas in blokjes.
Snijd de rucola in reepjes en hak de noten en pijnboompitten.
Besprenkel de pasta met wat olijfolie. Meng er alle ingrediėnten onder en kruid met peper. Werk af met peterselie.
Insalata di pasta (Pastasalade)
Ingrediėnten :
320 gr bambolotti (of andere korte pasta) - 3 tomaten - 150 gr mozzarella - 1 bosje rucola - 3 schijven meloen - olie - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de meloen, tomaten en mozzarella in blokjes.
Was de rucola en hak de blaadjes grof.
Meng de pasta met alle ingrediėnten en werk af met wat olijfolie.
Pasta agli aromi (Pasta met kruiden)
Ingrediėnten :
400 gr korte pasta - kruiden in gelijke hoeveelheden : laurier, tijm, oregano, marjoraan, peterselie, basilicum en peper - ansjovispasta - 1 teentje look
Bereiding :
Hak alle kruiden fijn en meng ze met wat olijfolie, wat ansjovispasta en het versnipperde teentje look. Bestrooi met peper.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Meng de pasta met de kruiden.
Fusilli con formaggio, indivia belga e pere (Fusilli met kaas, witlof en peren)
Ingrediėnten :
400 gr fusilli - 150 gr geitenkaas - 1 peer - 2 stronkjes witlof - olijfolie extra vergine - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Snijd het witloof in ringen, de kaas en de peer in blokjes.
Meng de pasta met deze ingrediėnten. Besprenkel met nog wat olijfolie en meng dooreen. Dien onmiddellijk op.
Insalata di pasta multicolore (Veelkleurige pastasalade)
Ingrediėnten :
400 gr korte pasta - 1 venkel - 200 gr paprika's in verschillende kleuren - 1 komkommer - 50 gr boontjes - peterselie - basilicum - munt - look - olijfolie extra vergine - peper - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Droog de pasta af tussen twee keukenhanddoeken.
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd ook de boontjes fijn.
Was alle kruiden.
Snijd het teentje look doormidden en wrijf er een serveerschaal mee in. Giet er dan de pasta en de groeten in. Bestrooi met de fijngehakte kruiden. Besprenkel met olijfolie en kruid bij met peper en zout. Meng goed dooreen en dien op.
Penne rigate con asparagi e salmone (Penne rigate met asperges en zalm)
Ingrediėnten :
400 gr penne rigate - 200 gr asperges - 150 gr gerookte zalm - witte wijn - roze peper - olijfolie extra vergine - zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Besprenkel met wat olijfolie.
Kook de asperges gaar. Mix ze met wat olijfolie en witte wijn. Blijf mixen tot je een crčmige saus hebt.
Snijd de zalm in reepjes.
Meng de pasta met de aspergecreme, de zalm en wat roze peper. Meng goed dooreen en dien op.