abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17335895
Heeft iemand nog lekkere recepten voor koude pasta gerechten.
pi_17336142
Pasta koken, als deze gaar is afkoelen door af te spoelen met koud water.
Daarna een bakje selleriesalade mengen met de pasta. Stukjes augurk, ham en zilverui toevoegen.
pi_17336210
quote:
Op maandag 23 februari 2004 14:38 schreef Oceanonix het volgende:
Pasta koken, als deze gaar is afkoelen door af te spoelen met koud water.
Daarna een bakje selleriesalade mengen met de pasta. Stukjes augurk, ham en zilverui toevoegen.
Ow dat klinkt al lekker
  maandag 23 februari 2004 @ 19:04:12 #4
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_17338720
Pasta koken, als gaar dan afspoelen met koud water om af te laten koelen (duh)

Stukken paprika, tonijn (uit blik), rode ui, bleekselderij door mengen. Maak een vinigraitje van olijolie/azijn/mosterd/peper/zout en meng dit er ook doorheen.
In de koelkast laten afkoelen tot gewenste temperatuur.
Variaties zijn natuurlijk eindeloos. Je kan er b.v. ook een ansjovisje door mengen.

Je kan soortgelijks ook uitvoeren met koude rijst ipv. pasta.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_17338910
Koud water voorkomt ook dat de pasta gaat plakken.
pi_17340715
Hmm, lekkere krulpasta kopen. Ik kom even niet op de naam.. ze lijken op wokkels.
Daar door heen mengen: mayonaise, knoflook, fijngemalen wortel, paprika en komkommer. Simpel, maar erg lekker.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  maandag 23 februari 2004 @ 23:03:33 #7
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_17341447
quote:
Op maandag 23 februari 2004 22:19 schreef ruby het volgende:
Hmm, lekkere krulpasta kopen. Ik kom even niet op de naam.. ze lijken op wokkels.
Fussili
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_17341930
Wat ik meestal doe is het volgende:

Ik kook meestal redelijk grote pasta. (Bijvoorbeelde fusilli of penne.) Als dat gaar is laat ik het afkoelen.

Tijdens het koken snijd ik allerlei verschillende groente. Meestal doe ik er in ieder geval wortel, paprika, lenteui, komkommer en champignons door. Ik doe alles er rauw door behalve de champignons, die bak ik in olie. Dit alles doe ik bij de afgekoelde pasta en dan meng ik het.

Als soort van dressing meng ik olijfolie met kappertjes en dat meng ik dan door de pasta salade.

Als je van . olijven . houdt kun je die er ook nog door doen. Als het gerecht nog niet helemaal koud is kun je het nog even een tijdje in de koelkast zetten.

Eet smakelijk. .
pi_17344402
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:31 schreef Tristessa het volgende:
-recepje-
dat klinkt wel erg lekker
ik denk dat stukjes gekookte ham en zo er ook wel lekker is om er door heen te doen
pi_17344668
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 08:35 schreef Riann het volgende:

[..]

dat klinkt wel erg lekker
ik denk dat stukjes gekookte ham en zo er ook wel lekker is om er door heen te doen
Klinkt allemaal erg goed ga het zeker proberen.

Offtopic.: Riann, wanneer doe jij de update
pi_17344778
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:10 schreef jolene het volgende:

[..]

Klinkt allemaal erg goed ga het zeker proberen.

Offtopic.: Riann, wanneer doe jij de update
-edit- omdat het offtopic is en zo maar kijk ff weer in lifestyle

[ Bericht 23% gewijzigd door Riann op 24-02-2004 09:40:39 ]
  dinsdag 24 februari 2004 @ 09:30:36 #12
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_17344864
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:31 schreef Tristessa het volgende:
Yumyum recept
Dat met die champignons had ik nooit aan gedacht, ga ik ook eens doen!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_17344984
Na het koken van de pasta voegt men toe:

* Komkommer
* tomaat
* Lente-ui
* Paprika

En als dressing veel pesto. Afmaken met geroosterde pijboompitten.

Eet goed!
  dinsdag 24 februari 2004 @ 09:58:18 #14
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_17345233
Ja, erg lekker een koude pastasalade. In de zomer maak ik dat weleens, het is namelijk het ultieme picknick-eten: het geheel in een grote afsluitbare bak doen, en samen met wat stokbrood meenemen naar het park.
Ook erg lekker is het om er stukjes augurk, en een blikje tonijn aangemaakt met wat mayo doorheen te doen.
pi_17345270
quote:
Op dinsdag 24 februari 2004 09:58 schreef Aventura het volgende:
Ja, erg lekker een koude pastasalade. In de zomer maak ik dat weleens, het is namelijk het ultieme picknick-eten: het geheel in een grote afsluitbare bak doen, en samen met wat stokbrood meenemen naar het park.
Jaaaa, was het maar alvast zo ver. Flesje wijn mee, wat vrienden....
pi_17348687
Wat ik zelf ook lekker vind is met blokjes kaas, stukjes appel, stukjes augurk, stukjes kip en wat groentes
pi_17348762
dan doe je dat er gewoon door heen jolene

in pasta gerechten kun je gewoon alles doorheen gooien wat je zelf lekker vind dat is het leuke van pasta gerechten
pi_17348860
Ik was ook opzoek naar andere lekkere dingen.

I.p.v. altijd hetzelfde.
pi_17348932
Vlinder-pasta met tonijn en yoghurt-dressing (=half mayo en half yoghurt)
''Going mental on the Wabbu''
  woensdag 25 februari 2004 @ 09:26:50 #20
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17349027
Heerlijke pasta salade kun je maken met:
- Koude fusilli
- Rauwe spinazie
- Cherry tomaatjes
- Geroosterde pijnboompitjes
- Stukjes gorgonzola
- Ansjovis in stukjes
- Een dressing van olijfolie, pesto en knoflook

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_32279080
Tortellini gevuld met spinazie, wat groene pesto erbij gedaan en rucola en wat verse basilicum en wat citroensap en (gedroogde) oregano. En een grote scheut olijfolie...


Ravioli, rode pesto erbij en gegrilde tomaatjes...En wederom een grote scheut olijfolie...


De focaccia's in repen gesneden:
pi_32285378
ik maak wel eens pasta salade
pasta [pijpjes/strikjes] koken en laten afkoelen, klein beetje olijfolie erdoorheen scheppen, dan gaat de boel niet zo plakken.
een kom nemen, daar gemenge sla, en veldsla instoppen
spekblokjes goed uitbakken, laten afkoelen
feta in stukken snijden, erbij gooien, zongedroogde tomaatjes, komkommer, geroosterde pijnboompitjes, pasta erdoor, lekkere dressing erdoor.. !
je kan varieren wat je wil hiermee lekker garnaaltjes erdoor bijvoorbeeld, rivierkreeftjes, enz.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 16 november 2005 @ 00:14:07 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32302846
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 09:39 schreef okkith het volgende:
Tortellini gevuld met spinazie, wat groene pesto erbij gedaan en rucola en wat verse basilicum en wat citroensap en (gedroogde) oregano. En een grote scheut olijfolie...
[afbeelding][afbeelding]

Ravioli, rode pesto erbij en gegrilde tomaatjes...En wederom een grote scheut olijfolie...
[afbeelding]

De focaccia's in repen gesneden:
[afbeelding]
Volgens mij zijn dit niet echt koude pasta gerechten. Of heb ik het mis?

[ Bericht 5% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 23:45:39 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32306095
quote:
Op woensdag 16 november 2005 00:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn dit niet echt koude pasta gerechten!!
als jij het zegt
  woensdag 16 november 2005 @ 10:39:25 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_32307940
gewone macaroni koken, afspoelen en laten afkoelen. Blik boterhamworst in kleine blokjes snijden, door de macaroni heen en dan flink veel kerrie erdoor. Heerlijk, simpel en goedkoop.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')