Lucille | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:37 |
Worteltaart Op verzoek volgt hier het recept van worteltaart. Recept heb ik gekregen van een collega op mijn werk. Heb het vorige week nog gegeten, want hij was jarig. Maar eerst een mopje: Er was een konijntje, die ging naar de bakker. Toen zei het konijntje Behhhhhh vies he.
Topping: Bereiding: Topping: Eet smakelijk | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:38 |
Lijkt me lekker ja worteltaart, Ozzy Osbourne is er verslaafd aan | |
Notorious_Roy | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:40 |
Ik ben het wel eens met het konijntje ![]() ![]() | |
shmoopy | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:42 |
JA! ![]() ![]() Worteltaart verdient z'n eigen topiekje, dus als iemand nog andere recepten heeft, graag! Ik ga dit weekend een worteltaart bakken en maak er een foto van. | |
Lucille | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:43 |
quote:Nou, de taart die ik vorige week had (met dit recept dus) smaakte prima en dat vonden mijn collega's ook allemaal. | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:45 |
quote:Of ze zeiden dat alleen maar om aardig te doen Anniko bijvoorbeeld zou nooit zeggen dat het vies is ook al is het dat wel, die blijft beleefd. | |
Lucille | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:47 |
quote:Geloof me, iedereen zat met plezier die taart achter de huig te stoppen tijdens de vergadering. Ik denk echt niet dat 6 man/vrouw met lange tanden in no time die taart zou eten als het niet zou smaken. Ik vond het toch ook lekker, het was mijn eerste aanraking met worteltaart. | |
shmoopy | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:48 |
Luus, mag ik de topictitel veranderen in Het grote Worteltaart-topic? ![]() | |
Lucille | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:50 |
quote:Jij wel ![]() | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:51 |
Kun je het ook ergens kant en klaar kopen eigenlijk? | |
Iceflake | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:52 |
niemand zit hierom te vragen maar ik kon het niet laten.. hier een Indiaas recept voor wortelcake: Carrot Halwa - Gajjar Halwa 'tis heerlijk | |
shmoopy | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:53 |
quote:Ja, bij de betere banketbakkers, en ik zie het ook bij de bakker van de C1000 liggen, maar daar is een half cake-je al 3 euro nogwat. ![]() | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:53 |
quote:Hmm dan is zelf maken een betere optie ja. | |
shmoopy | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:54 |
quote:Ik wel! ![]() Geweldig recept, ziet er heel lekker uit, tnx. | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:55 |
Ja ik vind het ook leuk, altijd al eens willen proberen maar tot nog toe niet aan toegekomen. Van dit weekend eens maken denk ik. ![]() | |
SEMTEX | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:56 |
Ik was wel benieuwd naar dit topic toen ik de topictitel las, maar toen las ik 'mon chou' als ingredient en daar ben ik helaas allergisch voor ![]() Jammer. | |
Wackyduck | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:58 |
quote:Ga een taart bakken En neem het eens mee naar school. ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Wackyduck op 10-02-2004 21:58] | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 21:58 |
Er is vast wel een vervangend product voor monchou. | |
Iceflake | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:00 |
quote:Stoer hoor Wacky ![]() | |
Lucille | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:14 |
quote:Ben je ook allergisch voor Philadelphia? | |
SEMTEX | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:22 |
quote: ![]() | |
FierceDeity | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:23 |
quote:*medelijden heeft* Philadelphia is toch wel een van de heerlijkste dingen op aarde | |
SEMTEX | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:25 |
quote:I know ![]() Er is geloof ik wel magere 'room' te krijgen tegenwoordig, Finesse nog iets. Ms is dat iets. | |
twuks | dinsdag 10 februari 2004 @ 22:40 |
quote:Ja in het vriesvak van Maitre Paul. Ik vind het heerlijk. ![]() | |
Tristessa | dinsdag 10 februari 2004 @ 23:54 |
![]() ![]() | |
Mirjam | dinsdag 10 februari 2004 @ 23:55 |
![]() ![]() mn ma maakte het vroeger wel eens, ik was de enige die het lekker vond ![]() maar volgens mij is ze dat recept kwijt ![]() ik hoop dat jouw recept hetzelfde is ![]() | |
Spindizzy | zondag 5 september 2004 @ 16:02 |
Nou, er staat er één in de oven. Duurt nog hartstikke lang voordat we toe zijn aan het toetje en we hem kunnen gaan proeven ![]() ![]() ![]() | |
Evil-Cherry | zondag 5 september 2004 @ 16:24 |
quote:Is niet per se mager, maar wel plantaardig ipv dierlijk. | |
Martijn_77 | zaterdag 20 november 2004 @ 12:00 |
He, er is al een topic over!!! Ik was op zoek naar een recept voor worteltjes taart dank je Lucille!!! | |
yvonne | woensdag 22 maart 2006 @ 20:27 |
quote:Ik ken nog een heel enge foto met een courgette ![]() | |
shmoopy | woensdag 22 maart 2006 @ 21:02 |
Je gaat niet mijn worteltaart-topic verbaggeren, hé? ![]() | |
B-Fifty-Two | woensdag 22 maart 2006 @ 21:38 |
bahhhhhh vies he ? xD | |
Mirjam | woensdag 22 maart 2006 @ 22:26 |
quote:zien ![]() | |
Kanjer | woensdag 22 maart 2006 @ 22:28 |
Worteltjes is groente en nog vies ook. Een taart is geen taart zonder slagroom. ![]() | |
Mirjam | woensdag 22 maart 2006 @ 22:29 |
worteltaart ![]() | |
Serendips | vrijdag 24 maart 2006 @ 00:01 |
Dit recept heb ik gekregen van de kok van een biologisch restaurant. Ik heb de taart zelf nog niet gehad, maar ik heb al van velen gehoord dat dit 'vinger-aflik-materiaal' is. Dus dit weekend wordt het recept uitgeprobeerd! Wortels 400gr Bananen 1 Rozijnen 250gr Geraspte Kokos 250gr Suiker 250gr Walnoten eventueel Kaneel 2 Eetlepels Gemberpoeder 2 Eetlepels Caradamom zaadjes 1 Theelepel Olie 150ml Bloem 500gr Bakpoeder 1 zakje Water 100ml Bereiding Was de rozijnen, maal de walnoten, maal de bananen, rasp de wortels, pel en vermaal de cardamomzaadjes. Gooi alles bij elkaar, behalve de bloem en het bakpoeder. Mix de bloem en het bakpoeder, Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor. Mix alle ingredienten, voeg water toe als dat nodig is. Vul de ovenschaal met ongeveer 2-2,5 cm van de worteltaartmix, en zet het in de oven. | |
Serendips | dinsdag 28 maart 2006 @ 00:33 |
quote:Ik ben gisteren uitgebreid geprezen en gelauwerd om de worteltaart die ik de oven uit heb doen rollen...Twee vrienden vonden het naar kruidkoek smaken, een ander herkende de wortel niet eens! ....en het dan toch lekker vinden, dat verbaasde ze zelf nog het meest! | |
ellos | maandag 29 januari 2007 @ 17:17 |
quote:kick? Ik ben van plan worteltaart te gaan maken en zoek recepten.. Bovenstaande gaat mee in mijn keuze, maar hoeveel graden moet de oven ? | |
Muck | maandag 29 januari 2007 @ 18:55 |
hmm, ik ben benieuwd! binnenkort eens proberen ![]() | |
Lips | maandag 29 januari 2007 @ 22:01 |
Hmm, wil ook al een tijd worteltaart maken, maar zie nu dat er kokos in gaat. Dat lust ik niet en haal ik helaas overal uit... (qua smaak) | |
ellos | maandag 29 januari 2007 @ 22:21 |
nou...dan.... laat je het weg!!! neem je dadels oid | |
Serendips | dinsdag 30 januari 2007 @ 19:31 |
quote:Ehm.....weet ik niet meer! ![]() 200 graden, half uur of zo? [ Bericht 1% gewijzigd door Serendips op 30-01-2007 22:41:53 (error...half uur dus) ] | |
ellos | dinsdag 30 januari 2007 @ 22:10 |
quote:dankje, ik ga wel een beetje trial and errorren, ben benieuwd ![]() | |
Juweel | woensdag 31 januari 2007 @ 12:15 |
terugvindwortel | |
ellos | donderdag 8 februari 2007 @ 13:11 |
hellooow nou ik heb m gemaakt hoor, wel een beetje een andere draai aangegeven, ik heb de suiker tweederde deel gereduceerd, vind dingen snel te zoet, en meergranenmeel gebruikt met bloem ipv seulement bloem. Zeer geslaagd!!! vooral de volgende dag en dag en dag erna nog steeds lekker. Thanks for sharing your recipe ![]() | |
Fogel | zaterdag 10 februari 2007 @ 19:31 |
Ik heb gisteren een stuk worteltaart gekocht, scheelt mezelf de moeite van het maken ![]() | |
liesell | maandag 22 oktober 2007 @ 22:16 |
Kick Ik wil binnenkort worteltaart maken met de volgende ingredienten: tarwevolkorenmeel, wortels, honing, rozijnen, karnemelk, walnoten, vanille, zeezout nog de verhoudingen zien uit te futselen. | |
bibi | maandag 22 oktober 2007 @ 22:33 |
Iemand een idee waar je of kant en klare worteltaart in de buurt van Den haag kan kopen? Of een mix voor de taart. | |
Muck | maandag 22 oktober 2007 @ 22:50 |
quote:mix voor worteltaart verkopen ze ook gewoon bij de AH, van koopmans geloof ik | |
Macka66 | dinsdag 23 oktober 2007 @ 10:12 |
Een wortelcake, mag dat ook? Ja he (hij is zooo lekker!). WORTELCAKE Benodigdheden; 200 gr wortel, 200 gr boter (waarvan 50 gr voor het glazuur) 150 gr suiker 2 eieren, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl kaneel, 125 gr blanke rozijnen, 100 gr verse roomkaas, 125 gr poedersuiker, 1 zakje vanille suiker, bakblik, cakevorm (makkelijk) of tulbandvorm (mooi!) paneermeel Voorbereiden; Oven voorverwarmen op 175 graden. Bakvorm invetten en bestrooien met paneermeel. (Dan komt de cake makkelijker los. Hoeft niet als je een silicone bakvorm gebruikt) Cake bakken: Wortel dun schillen en dan raspen.150 gr boter smelten. Gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespuntje zout en eieren in een kom mengen. Bakmeel boven de kom zeven en kaneel er door kloppen.Rozijnen erdoor roeren en beslag in de vorm gieten. Wortelcake in het midden van de oven ca.45 minuten goudbruin en gaar bakken. (Test op gaarheid met een breinaald of satéprikker.) De cake moet minstens 1 uur afkoelen. Glazuur maken: Rest van de boter zacht laten worden (niet smelten). Roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker door de boter mixen tot een glad glazuur ontstaat. Cake versieren: Cake uit de bakvorm nemen en op een serveerschaal leggen. Glazuur met een spatel over de cake uitstrijken. Cake nog minstens 15 minuten in de koelkast zetten, zodat het glazuur weer ietsjes opstijft Je kunt er ook petit fours van maken. Dan heb je wel anderhalf keer zoveel glazuur nodig. Snijd de cake in blokjes en bestrijk ze met glazuur en leg ieder blokje in een papieren vormpje. | |
bibi | dinsdag 23 oktober 2007 @ 11:55 |
quote:Volgens mij niet meer hoor, heeft koopmans besloten die uit de handel te nemen ![]() | |
Muck | dinsdag 23 oktober 2007 @ 12:00 |
quote:mooie boel.... ze hebben die roze en paarse hartjes waarmee je taart kunt versieren ook al niet meer ![]() | |
n0a | dinsdag 23 oktober 2007 @ 12:50 |
quote:Is Rotterdam dichtbij genoeg, www.koekela.nl? Dudok in Rotterdam heeft volgens mij dezelfde (lijkt er iig heel erg op), geen idee of ze em in Den Haag bij Dudok ook hebben. | |
bibi | dinsdag 23 oktober 2007 @ 13:20 |
Rotterdam is op zich goed te doen, thanx. Ik heb die van de dudok al gegeten, en ik vond hem niet super. Vooral de topping vond ik niet lekker. | |
n0a | dinsdag 23 oktober 2007 @ 13:41 |
quote:Dan zul je die van koekela denk ik ook niet zo lekker vinden. Maar ze hebben anders nog veel ander lekkers. | |
liesell | dinsdag 23 oktober 2007 @ 13:53 |
quote:Bibi, als Rdam te doen is voor je, dan misschien Leiden ook. Daar zit een reformwinkeltje, "de Brandnetel", waar ze wortelcake verkopen. Het is machtig maar ook weer luchtig met walnoten er in. Noa, bedankt voor het neerzetten, die omschrijvingen op die site zien er wel het proberen waard uit. Hoe ziet de entourage er daar binnen uit, het adresje op nieuwe binnenweg? Dudokse appeltaart vind ik trouwens overgewaardeerd, maar terzijde. | |
n0a | dinsdag 23 oktober 2007 @ 14:20 |
Koekela is niet zo groot (denk bakkerijtje met toonbank en boven wat zitplaatzen), ik vind het persoonlijk meer een afhaal adresje. Je kan er kopje koffie drinken met wat gebak erbij. Ze hebben ook scones en clotted cream. Vrouwtje van koekela heeft de Dudok appeltaart "ontworpen". | |
Snarf | woensdag 12 november 2008 @ 23:36 |
Belangrijke kick! Ik ben op zoek naar een vormpje om de marsepeinen worteltjes die bovenop de taart 'horen' zelf te maken. Ik kan ze niet op google of waar dan ook vinden, handwerk is geen optie, ze mislukken altijd bij mij. Iemand een idee waar ik zoiets kan kopen? |