abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17668751
Bestaat er van dat quiche deeg??
Ik kan dat dus nergens vinden....staat toch bij de cake/taarten enzo?

Weet iemand lekkere recepten voor de vulling?
I thought this day would never end...
pi_17668814
in de supermarkt hebben ze een speciale mix...van Honig dacht ik, daar staat ook een recept op. Is erg lekker
  vrijdag 12 maart 2004 @ 15:32:40 #28
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_17668968
Ook in het vriesvak bij de supermarkt kant en klare deegvellen voor hartige taart (quiche) Zal wel van Koopmans zijn, of Baukje ofzo...
pi_17669019
Je kan ook gewoon bladerdeeg gebruiken hoor...

Receptjes:

Hartige taart met ham en kaas

Benodigdheden:
bladerdeeg 3 a 4 plakjes
1/8 l. room (koksroom of slagroom)
4 eieren
½ tl paprikapoeder
beetje peper
150 gr ham aan stukjes gesneden
200 gr kaas (150 gr jong en 50 gr kernhem of 200 gr jongbelegen)

Hoe maak je het:

Bedek ovenschaal met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem, doe de ham in stukjes en de kaas in bv plakjes en verdeel dit over de bodem (laagje ham, laagje kaas enz.)
Vervolgens rest van de ingrediënten goed mengen en over de taart gieten.
Doe het geheel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.


Recept Zuurkooltaart

Benodigdheden:
1 prei
1 zak wijnzuurkool
1 banaan
20 gr. boter
5 eetl. sesamzaad
125 ml creme fraiche
2 eieren
1 eidooier
4 plakjes bladerdeeg (als je ook de ovenschaal wilt bedekken moet je er meer hebben)
evt. vlees bv: gehakt of shoarma

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Laat de wijnzuurkool uitlekken. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de prei in ca. 2 minuten. Voeg de zuurkool en 3 eetlepels sesamzaad toe en bak het ca. 3 minuten op een matig vuur. Schep de banaan erdoor. (al je er vlees door wilt doen moet je het al gebakken door het mengsel doen) Roer de creme fraiche los met de 2 eieren. Meng het eimengsel door het zuurkoolmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in (je kan deze bedekken met bladerdeeg) en doe het zuurkoolmengsel in de schaal. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol ze iets uit. Leg ze op de ovenschaal. Bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Bak het in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Je kan er ook nog een salade bijmaken.


Fake it till you make it...
pi_17669062
Fake it till you make it...
pi_17669069
En vooral droge vulling nemen. Wordt anders een soppige boel
  FOK!fossiel vrijdag 12 maart 2004 @ 15:38:24 #32
1455 Keroppi
kool kikker
pi_17669079
Een simpele quiche is echt dodelijk simpel om te maken.

De bodem: bladerdeeg (eventueel zelfs de speciale variant voor hartige taarten)

Basisbeslag: een bekertje slagroom +wat geraspte kaas + een stuk of 2 eieren (sommige mensen gebruiken creme frais ipv slagroom)

Het basisbeslag kun je aanvullen met alles wat je lekker vind:

-spinazie, tomaat en feta is lekker
-spekjes, tomaat, kaas
- eigen variatie
Chick on a mission
pi_17669125
hmm wist niet dat dat basisbeslag erbij hoorde!
dat creme fraiche..en eieren moeten er ook perse bij dan? geklopt zeker?
I thought this day would never end...
pi_17676983
Short-pastry (weet zo niet wat het in het nederlands is). Is zo klaar en geeft een beter effect dan bladerdeeg. Vanavond nog gemaakt.

30 gram Zelfrijzend bakmeel
90 gram bloem
60 gram boter (zacht)
15 gram zout
15 gram (scheutje) water
(genoeg voor een kleine springvorm)

Bloem, bakmeel, boter en zout in een beslagkom kneedhaakjes erin en even laten draaien tot de boter en bloem vermengd is. Water d'r bij en laten draaien tot je een stevig, uitrolbaar deeg hebt. Uitrollen, springvorm bekleden en bakken tot ie mooi goudbruin is. Darna lekker vullen met wat je wilt.
pi_17685631
Ik heb al eens een quiche recept gepost maar kan het ff niet terugvinden

Het deeg is vrij simpel om te maken. Door 225 g bloem prak je met een vrok 100 g boter. Beetje zout er bij. Dan kneed je het met vingers tot kruimels. Een klein beetje water (3 eetl) er bij zodat je er een bal van kan maken. Dan uitrollen en in de vorm doen.
De bodem 20 minuten op 200 ºC voorbakken zonder vulling, daarna met vulling nog een half uur op 180 ºC bakken.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_17688372
[Met zeer zware diepe mannelijk hetrosexueele stem] ik ben dol op quich [/Met zeer zware diepe mannelijk hetrosexueele stem]

snel makkelijk en lekker.

Deze maakte ik een paar dagen terug

Ik fruite een fijn gesneden ui in een pan daarna een pakje bacon in kleine stukje erbij en een pakje kleine garnaaltjes beetje peper erbij en dan af laten koelen.

Mijn basis quich mix is een klein bekertje room, 2 hele eieren + 3 ei dooiers, een een zakje geraspte old Amsterdam.
Voor deze quich die ik een beetje pittig wil hebben doe ik er veel peper bij een scheutje tabasco wat chilli poeder en een bos fijn gehakte koriander en wat bieslook.

Voor het gemak gebruik ik hartige taart deeg (diepvries) lang niet zo goed als een zelfgemaakte pastry maar wel makkelijk op een door de weekse dag.

deeg in de schaal de ui/bacon/garnaal mix er op uitspreiden dan de ei/room/kaas/koriander etc mix er overheen en dan in de oven, na 20 minuten haal ik het er uit bedek ik het geheel met zeer dunne plakjes tomaat en parmazaan en dan weer even de oven in voor +- tien minuten.
pi_19837918
Ik heb er nu 1 in de oven staan.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_19838145
Gebruik geen bladerdeeg voor een quiche! Eeuwig zonde... Maar maak het deeg simpel van boter en bloem.. vaak doe ik er ook wat knoflook en een beetje zout door.

Een goed recept:

Voor het deeg: zie boven.

Fruit een ui in ringen in wat olijfolie... voeg daarna een prei in ringen toe. Even goed door laten bakken en daarna wat fijngesneden champignon toevoegen. Eventueel nog wat spekjes uitbakken en bij het de groenten doen. Op het laatst grove stukken artisjokkehart toevoegen. En op smaak maken met verse rozemarijn en peper (geen zout!).

Even laten afkoelen.

Ondertussen 3 eieren klutsen en 2 dl melk toevoegen... rasp 100 gr Gruyère en verkruimel 50 gr Gorgonzola... goed mengen.

Vet een springvorm in en druk het deeg erin... schep met een schuimspaan de groenten in de vorm en overgiet het met het mengsel. ongeveer 40 min in de oven op 200 C.

Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk.. .
Knappe jongen die dit nog kan onderschatten.
  zaterdag 12 juni 2004 @ 17:42:55 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19838374
De korst kan je gewoon bladerdeeg nemen, en voor de vulling geld dat je de slagroom even appart moet stijf slaan, net als de eiwitten, pas dan meng je dat (voorzichtig eveloperen, niet roeren) dan wordt de vulling luchtig en niet een dikke brij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19838398
Hij smaakt trouwens prima.
Geserveerd met een komkommersalade.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_23077342
Kick

omdat: ik morgen een keertje quiche wil maken. Het zou leuk zijn als er foto's bij worden geplaatst.
  donderdag 4 november 2004 @ 21:02:41 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23082605
quote:
Op maandag 9 februari 2004 21:51 schreef PsychoDude_666 het volgende:
iets met vis, zalm ofzo ?
Wie heeft hier een recept van?

Wil mijn vrouw verrassen met een quiche van zalm of andere vis
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23083501
Verse spinazie, geitenkaas of feta en tomaten... Bij voorkeur zonder eieren (die verpesten de smaak een beetje), spinazie dan wel goed laten uitlekken. Broodkruimels of courcous o.i.d. erdoor voor extra vochtopname. Bladerdeeg, ingrediënten met wat kruiden naar smaak erdoor erbovenop, bladerdeeg erop en smullen maar.

JAMMIE!
pi_23090058
Spinazie en geitenkaas, wel een uitje en knoflook erbij!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23090372
Lang niet meer gemaakt, maar ik weet nog wel dat dat Daneroll-croissantdeeg (uit die blikjes die je af moet pellen) een stuk lekkerder waren bij hartige taarten dan al het bladerdeeg bij elkaar.
Helpt waar hij kan!
pi_23090398
Mee eens NoSigar!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23091136
Croissantdeeg, ook een idee. Ga ik eens proberen.
pi_23094138
quote:
Op donderdag 4 november 2004 21:02 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wie heeft hier een recept van?

Wil mijn vrouw verrassen met een quiche van zalm of andere vis
blikje croissantdeeg
2 blikjes zalm
1/2 rode paprika
1/2 ons ontbijtspek
1-2 sjalotjes
80 gr boursin
200 ml creme fraiche
3 eieren
Peper/zout/provencaalse kruiden naar smaak

Paprika, sjalot en ontbijtspek fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Zalm schoonmaken en met vork loshalen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met croissantdeeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met boursin en creme fraiche en erover gieten.

Oven: 35-40 min 200 gr
Combi magnetron: 15-20 min 225 gr/300 watt
pi_23100634
In mijn studentenhuis was het altijd feest als er feta-taart op tafel kwam. Een hartige taart van gebruikelijk recept (deeg, ei, room), met een erg lekkere vulling: feta, courgette (even voorkoken) en tomaten. En een flinke lik pesto door het eimengsel voor het op de taart gaat.
Trust me, I know what I'm doing.
pi_23101418
Mijn favoriete quiche:

bladerdeeg in vorm doen, bodem inprikken met vork, zilverpapier over deeg leggen en verzwaren met wat gedroogde bonen en dan voorbakken (10 minuutjes)
als dat is gebeurd de bodem beleggen met plakjes mozarella, daarover in reepjes gesneden rode paprika, daarover grijze garnalen en dan het room-ei mengsel (4 eieren en 200 ml room mixen)
dat allemaal de oven in en laten bakken tot het mooi bruin wordt

mjammie ik krijg honger
Een blad valt op de aarde. Een stille kus.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')