Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 19:09 |
Im a selfmade man, dat word de titel van mijn eerste kookboek denk ik, Post hier je recepten, of bespreek, je zelfgemaakte toetjes, (en dan bedoel ik geen saroma dus) Flan Caramel Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes) Heeeeeeel erg lekker [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 05-02-2004 19:18] | |
Tristessa | donderdag 5 februari 2004 @ 19:23 |
Oeh! Toetjes. ![]() Wat ik zelf altijd erg lekker vind is warme appeltjes met rozijnen en roomijs. Het is heel simpel. Wat heb je nodig? Hoe bereid je het? Eet smakelijk. | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 19:31 |
Vanille Parfait 250 cc slagroom 500 cc volle Melk suiker vanilleschoot. Doe de melk in een pannetje met de vanille, en laat dit op een heel laag vuur trekken. Beter als het niet kookt! Als het lekker vanille vanílle is, na een minuut of 15 dan haal je de vanille eruit en je snijd hem open. je haalt de zaadjes eruit en doet deze in de melk. Doe hier zoveel suiker in als je wilt, ik hou van zoet, dus doe er een eetlepel of 3-4 in. Je zet de melk weg om af te koelen en daarna in de koelkast. Sla de (koude) slagroom lobbig maar niet helemaal stijf, Giet dit luchtige schuimige mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. mmmmm | |
Litman | donderdag 5 februari 2004 @ 20:10 |
Piet, Ik ben al heel lang op zoek naar een goed recept voor profitteroles, heb jij een goed recept? | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 20:20 |
quote:mmm nog nooit gemaakt soesjes.. | |
Litman | donderdag 5 februari 2004 @ 20:26 |
quote:Zorg wel, dat ze in je boek komen! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 20:28 |
Roomyoghurt Neem een halve liter slagroom en breng deze op een temperatuur van ca 37 graden, en doe er dan een flinke scheut yoghurt bij. laat dit 48 uur bij kamertemperatuur staan, de Bacterien in de yoghurt (eigenlijk een nobele rot van melk) hebben nu een zure room gemaakt, heerlijk, de zet dit in de koelkast tot koud (nooit roeren trouwens) en je schept er een flinke lepel van in een groot wijnglas, en je doet er honing, of maplesiroop over... VER RUK KE LIJK | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 20:30 |
quote:Ik vrees alleen dat de PvdA mijn boek zal willen verbieden ![]() | |
Litman | donderdag 5 februari 2004 @ 20:32 |
quote:Hoezo, ga je iets onthullen over Wouter Bos? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 februari 2004 @ 20:43 |
quote:Nee, vanwege de ingredienten, Belasting op vet eten zullen we het verder On Topic houden? | |
Nijna | vrijdag 6 februari 2004 @ 09:59 |
Gevulde (kerst)krans Benodigdheden ( voor ongeveer vier kransen, ligt eraan hoe groot je ze maakt): Voor de vulling: Ook handig: 1. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien, plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een vierkante deeglap. | |
Pietverdriet | vrijdag 6 februari 2004 @ 10:24 |
quote:Klinkt heeeerlijk, maar euh, eet jij dit als toetje? Dan moet je eens gaan eten mijn vrienden clubje van ons, wij waren eens met kerst eten, 8 gangen, het was een klein restaurant waar iedereen tegelijk zijn gang kreeg, deed de eigenaar voor zijn vaste klanten. Na 6 gangen begonnen de meeste tafels te klagen, en na het laatste dessert hing het hele restaurant op apegapen. Onze tafel wou graag de kaart nog eens, om wat extra te bestellen, De bediening dacht dat het een geintje was, tot we de kaaskar leegaten :-) Jouw kerstkrans lijkt me erg lekker met ijs. | |
Nijna | vrijdag 6 februari 2004 @ 22:34 |
quote:Ik heb dit met kerst wel eens gemaakt en t was wel een succes. Het is wel machtig... Volgens mij heb ik wel meer dan 4 kransen gemaakt van de ingredienten van dit recept hoor... in elk geval van de vulling! Ik heb het recept volgens mij van tv ofzo, zag het een keer voorbij komen, opgeschreven en geprobeerd. Met ijs heb ik nog niet geprobeerd... Wat ik ook leuk vind om te maken is een ijsbombe, maar ik weet het receptje zo niet uit mn hoofd, zal het eens even opzoeken... (hopen dat ik het onthoud...en dan ff hier neergooi... | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2004 @ 13:25 |
Perentaart a la tarte tartin valse Een valse Tarte Tartin met peren. Neem een ovenschaal die laag, vrij groot en rond is, geen springvorm, die lekken! 5 rijpe peren pakje boter (koud) (EN DAT IS BOTER!! GEEN MARGARINE!!) bloem suiker citroen (een onbehandelde) beboter de vorm, en schil en snij de peren aan partjes, leg die dakpansgewijs in de vorm. als je de bodem bedekt hebt, wat suiker er over, verder gaan met het bedekken van de bodem. De citroen raspen en wat sap op de peren druppelen. Meng gelijke hoeveelheden bloem en suiker met de citroen rasp. snij de koude boter aan kleine klontjes en wrijf deze door de bloem / suiker zodat je een korrelige massa krijgt, het moet dus geen egaal deeg worden, maar een massa die los is en grove korrels heeft zo groot als zeg maar sintels van de tennisbaan, kippegrit. hoeft niet egaal te zijn en is prima als er grotere klontjes tussen zitten zowel als kleintjes. strooi deze over de peren, tot alles is bedekt. Verwarm de oven voor op 175 graden (!! belangrijk, oven eerst heet, dan pas in de oven!!) bak hem in ongeveer een half uur goudbruin. Af laten koelen, lauw eten, met een lekkere dot slagroom. Dit is geen echte tarte tartin, en hij wordt dan ook niet omgedraait. je snijd de taart als ie nog in de vorm zit, en het eerste stuk is er lastig uit te halen, het deeg wordt hard en kruimelig. | |
peran | zondag 8 februari 2004 @ 17:40 |
geitekaas chocolade taart ( klinkt raar maar is lekker ) 1 pak roggebrood de witte chocolade smelten (au bain marie) | |
Kylee | zondag 8 februari 2004 @ 19:45 |
Dit forum is niet goed voor mijn cholestorol. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 februari 2004 @ 21:00 |
quote:Bullshit, wist je dat als je op een extreem streng dieet gaat dit hooguit (let wel, maximaal) 5% van de Cholestorol uitmaakt? Van goed eten wordt je niet dik, en een lekker toetje hoort daarbij. Van Snoepen en die portie pindas bij je drank voor de buis, dat zijn de dikmakers, maar als je goed eet, (met een lekker toetje) heb je helemaal geen behoefte aan een portie leverworst en een schaal pindas. | |
Kylee | maandag 9 februari 2004 @ 12:46 |
quote:Ik eet geen pinda's en ik lust geen pindakaas. ![]() | |
Geluk | maandag 9 februari 2004 @ 15:38 |
Ik heb altijd veel succes met een soort trifle, weinig werk, wel even van tevoren doen en een halve dag laten staan, dan is hij het lekkerst. Nodig: (6 personen) 1- Snijd de cake in plakken van ca 1 cm, en bedek daar de bodem van een overschaal mee. | |
Pietverdriet | maandag 9 februari 2004 @ 16:11 |
quote:Cake zelf bakken, 250 gram boter, 5 eieren, 250 gram suiker, wat zout, wat vanille, Boter met de suiker tot creme roeren, eieren scheiden en de eigeel bij de boter/suiker doen, vannile toevoegen, eventueel bakpoeder. Eiwitten stijfslaan, met wat zout en eventueel een paar drupjes citroen sap bloem (met een laag gluten gehalte) zeven, en door het botermengsel mengen, eiwitschuim er door enveloperen, in een beboterde en bebloemde vorm storten, en in een voorverwarmde oven bij lage temperatuur, bakken tot gaar, en tijdens de het bakken niet de oven openen. 100 keer zo lekker als een Hotelcake die je koopt. En vers zomerfruit gebruiken, bramen, frambozen, aarbeien, rode bessen, bij gebrek aan vers diepvries gebruiken. Geen kwark gebruiken maar zelfgemaakte Custard. 150 Ml Marsala of andere zoete dessert wijn. Ons Chocolade, ff in de keukenmachine gemalen. Breng de rest van de melk aan de kook met de maizena, en laat deze ff garen, voeg dan een beetje bij beetje aan het eimengsel toe terwijl je dit roert, gooi niet het eimengsel in de hete melk, dan krijg je klonten. als je alle melk heb doorgeroert doe het terug in de pan en op een laag vuur langzaam opwarmen tot de eieren hun binding doen. afzetten en afkoelen.
| |
Geluk | maandag 9 februari 2004 @ 16:54 |
quote:Hihi, mooie aanvulling, die van mij is in 10 minuten klaar, maar die van jou is waarschijnlijk lekkerder. Kunnen de lezers lekker kiezen. Het is maar waar je prioriteiten liggen (meestal besteed ik het meeste tijd aan het hoofdgerecht) | |
Pietverdriet | maandag 9 februari 2004 @ 17:08 |
quote:Klopt helemaal, maar, ook bij jouw toetje is het zo dat je hem beter een dag van te voren kan maken. de cake kan je ook bij de koffie eten en gedeeltelijk gebruiken. Snel een resultaat behalen dat redelijk smaakt, dan kan je ook een bak tiramisu open maken. Het gaat nu juist om zelf maken. | |
Geluk | maandag 9 februari 2004 @ 20:25 |
quote:hihi, in dit geval was mijn doel een bijzonder en superlekker toetje neer te zetten dat je niet in de winkel kan kopen en waar iedereen versteld van staat.... En bij voorkeur iets waarbij ik mijn aandacht bij het hoofdgerecht kon houden dus wat dus bijna geen werk is. Maar mocht ik nog eens alleen een toetje moeten maken, dan zal ik die van jou eens proberen. | |
Fixers | maandag 9 februari 2004 @ 21:28 |
Drie-in-de-pan half pond zelfrijzend bakmeel Spoel de rozijnen af en laat ze uitlekken. Maak een beslag met meel, ei, zout en melk, roer alle klontjes eruit. Doe de rozijnen in het beslag. Bak nu in een ruime koekepan (met een beetje vet) steeds drie pannekoekjes per keer. Een juslepel werkt het beste als maatschep om het beslag in de pan te gieten. Natuurlijk even omdraaien. Variatie: | |
Thund3r | dinsdag 10 februari 2004 @ 16:02 |
Yoghurtdrank Sinaasappelsap Ongeveer 40% yoghurt, 30% sinaasappelsap, 30% appelsap, en een klein beetje zoetstof door elkaar mengen. Roeren. Klaar. Snel & simpel | |
Moonah | woensdag 11 februari 2004 @ 19:01 |
Ik ga zo dadelijk ouderwetse tutti-frutti maken. ![]() Beetje joghurt erbij.... lekkerlekker! | |
Tinkepink | dinsdag 23 maart 2004 @ 11:09 |
Lekker toetjes! Maar kan iemand mij helpen aan het recept voor normale vanillevla? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 maart 2004 @ 11:13 |
Vanillevla is eigenlijk een custard zonder eieren zelfgemaakte Custard. 4 eigelen 4 eetlepels suiker Vanille 40 gram maizena snuf zout 600 Ml Melk Probeer deze eens, maar wel 4 granen eieren gebruiken. Als je het zonder eieren doet, dan wat meer maizena | |
Pietverdriet | dinsdag 23 maart 2004 @ 11:14 |
Chocolade vla, dan doe je er cacao bij | |
Tinkepink | dinsdag 23 maart 2004 @ 11:40 |
Dank je! Ik ga het vandaag eens proberen met bitterkoekjes (heb ik plotseling erg veel zin in) | |
sheleentje | dinsdag 23 maart 2004 @ 12:20 |
Iemand een goed (niet al te moeilijk) recept voor Pavlova? Jammie | |
Pietverdriet | dinsdag 23 maart 2004 @ 13:01 |
Kende het niet, maar wat dacht je van http://www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php | |
2cv | dinsdag 23 maart 2004 @ 13:20 |
Hoe moet ik aardappeltoefjes van aardappelpuree uit de oven maken? Ik weet ook niet hoe ik aardappelpuree moet maken, dus het recept kan niet compleet genoeg zijn ![]() Hoe moet ik aardappelcroquetjes maken? Ik weet ook niet hoe ik aarda ... eh ... zie hierboven ![]() En kan iemand mij adviseren in een goed kookboek met allerlei verschillende recepten (dus pasta, aardappeldingen, toetjes, hapjes, versnapringen, gewoon vanalles en nog wat) ? | |
Yvonnetje | dinsdag 23 maart 2004 @ 13:23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Appels schillen, in plakjes snijden en klokhuis verwijderen. Suiker en kaneel erover. In een ovenschaal, bakken tot de suiker gesmolten is. Beetje vla erover, en smullen maar!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 maart 2004 @ 13:44 |
quote:Dit is een toetjes topic, maar vraag in de boekenwinkel naar het kookboek Wannee, precies wat jij nodig hebt. | |
sheleentje | dinsdag 23 maart 2004 @ 14:32 |
quote:Oh man, jullie weten niet wat jullie missen! Pavlova is echt bij uitstek het lekkerste toetje ter world! ![]() ![]() In Ierland en Engeland staat het zowat op alle dessert-menu's. Vreemd eigelijk dat haast niemand het hier kent.....jammer ![]() | |
2cv | dinsdag 23 maart 2004 @ 23:09 |
quote:Ik heb dan perongeluk in het verkeerde topic gepost. [ Bericht 2% gewijzigd door 2cv op 23-03-2004 23:11:46 (al gevonden) ] | |
Tinkepink | donderdag 25 maart 2004 @ 12:19 |
Bitterkoekjespudding is goed gelukt! Ik heb gebruikt: 60 gram maizena 40 gram suiker en een zakje vanillesuiker 1 liter melk 150 gram bitterkoekjes (fijngemalen) 900 ml melk en de bitterkoekjes aan de kook brengen. Even door laten koken. Ondertussen papje maken van de maizena, de overgebleven melk en de suiker. Papje al roerende door de kokende bitterkoekjesmelk gieten. Drie minuten doorkoken. In een vorm storten. Af laten koelen. Als je 40 gram maizena gebruikt en het mengsel tijdens het afkoelen regelmatig doorroert krijg je vla. Het recept van PV (met de 4 eieren) probeer ik een volgende keer. Ik had nu geen eieren in huis. Bedenk me net dat ik dat maar met pasen ga doen en dan avocaatvla ga maken. Lekker. | |
Pietverdriet | donderdag 25 maart 2004 @ 12:57 |
mm Ik maak mijn bitterkoekjespudding altijd met griesmeel, ipv maizena Welk recept bedoel je, de flan? | |
Tinkepink | donderdag 25 maart 2004 @ 13:24 |
Niet eens zo bij stil gestaan dat je dat ook met griesmeel maken kan. Ik associeer griesmeel altijd met normale griesmeelpap of pudding ![]() En ik bedoelde je recept voor vla. | |
MaRySe | donderdag 14 juli 2005 @ 00:39 |
Aarbeien pureren met suiker en dan bij roomijs of yoghurt ![]() | |
MaRySe | donderdag 14 juli 2005 @ 00:40 |
Griesmeel is echt ZO lekker ![]() ![]() | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 00:42 |
quote:die titel sucks piet. tvp dus. overigens is een goede tarte tatin niet te versmaden. | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 01:15 |
Woeps, stond er al | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 01:17 |
quote:ja dat had ik gezien. de creatie van de franse dames is niet te versmaden. terwijl ik niet zo van zoet hou. ik ben trouwens toch voorstander van de goudreinette. | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 01:22 |
Waarom zuigt die titel trouwens? | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 01:24 |
quote:omdat ik een betere voor je heb ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 01:26 |
*histeries gilletje slaak* Vertel! Vertel! *handjes wapper* | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 01:30 |
quote:ik mail je het ff en dan mag jij hier vertellen of je het een mindere of betere titel vindt. zonder overigens de titel op fok te noemen, ongeacht of je het gaat gebruiken of niet. accoord? | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 01:35 |
Ja dus (niet nee) mail hem maar ff aan Edit Heb teveel bier op [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 14-07-2005 09:21:59 ] | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 01:44 |
quote:ow... ik heb hem net naar pietvergiet gezonden. [ Bericht 5% gewijzigd door zoalshetis op 14-07-2005 10:19:54 ] | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 01:48 |
die doet het niet meer, kwam ik achter, myownemail.com is waarschijnlijk falliet denk ik. | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 02:02 |
quote:hold on | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 09:22 |
Hij is leuk :-) | |
Faithy | donderdag 14 juli 2005 @ 10:12 |
Gisteren Aarbeidentriffle gemaakt: Balje aarbeien Een bakje Danio Kwark (aardbei in dit geval) zo'n half kuipje slagroom twee repen witte chocolade cake/eierkoeken wijn/port taartvorm Bedek de bodem van je taartvorm met cake of eierkoek (ik denk dat lange vingers of wat dan ook ook wel kunnen), en besprenkel dit met port/rode wijn (of vast enig andere drank naar smaak). Snij de aardbeien in plakjes en bedek de laag cake in de bakvorm met een laagje aardbeien. Hang in een grote pan met heet zacht kokend water een kleinere pan en brokkel hier 3/4 van de chocolade in om het te laten smelten. Klop ondertussen de slagroom met een klein beetje suiker stijf en meng dit met de aardbeienkwark en de gesmolten chocolade. Giet dit mengsel in de taartvorm en laat het geheel opstijven in koelkast of vriezer (ligt eraan hoeveel tijd je hebt ![]() Als het geheel stevig is (even voelen met je vinger dus), eruithalen en overige aardbeien erover verdelen. Rest van de chocolade met een groot met tot kleine strookjes snijden en ter decoratie eroverheen strooien. ![]() eet smakelijk ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 10:16 |
Zoalshetis, gooi ff dat mailadres uit die quote, bedenk me net dat bots die lezen en die account dan volkomt met Chialis soft tabs en viagra, goedkope windows XP en Office en nigeriaantjes die een paar miljoen voor me hebben. | |
zoalshetis | donderdag 14 juli 2005 @ 10:21 |
quote:done. | |
Pietverdriet | donderdag 14 juli 2005 @ 10:23 |
thanks |