abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 februari 2004 @ 11:07:44 #51
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_16905875
Ik denk trouwens dat ik morgen warme brownies ga maken met een bolletje vanilleijs ernaast en een heel klein toefje slagroom erop.

Goddelijk .

  donderdag 5 februari 2004 @ 11:56:03 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_16907115
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:07 schreef Tedda het volgende:

[..]

Ja dat kan ik niet weten natuurlijk.
Er werd gevraagd om recepten met chocolade en dat heb ik gegeven.


Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).

Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
Lekker vet het liefst, hehehehe!

De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_16907160
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 11:56 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ja door mij, een recept voor chocoladepasta... geen kuikens (alhoewel ik denk dat dat best lekker is, maar dan liever met kip, dan heb je tenminste wat te eten he).

Ik ga zeker die recepten de hierboven staan een keertje maken... dat dieet wacht nog wel even
Heb je ook een recept voor lekkere chocoladecake?
Lekker vet het liefst, hehehehe!

De mascarpone is trouwens in de aanbieding bij de Plus-markt, daar ga ik vanmiddag even een paar bakjes van halen, dat is echt zooooo lekker met cacao erdoor hmmmm


Je had het over chocoladepasta en toen dacht ik dat je wat voor een hoofdgerecht wilde. Ik zal nog eens wat posten.
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:02:19 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_16907281
Inderdaad, ik vroeg om chocoladetagliatelle, niet om chocoladekuikens...
Maar toch bedankt voor het posten (kon niet uit je berichtje opmaken of je nou pissed off was of niet).
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_17003742
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 18:26 schreef MUUS het volgende:
-- recept voor aardbeien-brownies --
MUUS,

Ze waren en die mening deelde ik gelukkig niet alleen

"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_17004954
Chocaladekoekjes voor als je geen oven hebt

50 g boter, 50 g pure chocola, 1 eetl suiker en 1 eetl stroop op laag vuur smelten in een pannetje. Dan verkruimelde biscuitjes toevoegen, net zolang tot de kruimels nog net bedekt worden door de chocola. Het mengsel in een platte schaal doen en laten afkoelen in de koelkast. Dan in stukken snijden.

Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_17005527
quote:
Op zondag 8 februari 2004 17:09 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

MUUS,

Ze waren en die mening deelde ik gelukkig niet alleen


Mooi! .

BS, wat heb je nou uiteindelijk in elkaar geflanst? Vtel, vtel, vtel!! .

Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_17009721
Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
pi_17009868
quote:
Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 8 februari 2004 @ 20:37:25 #60
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_17009918
quote:
Op zondag 8 februari 2004 18:13 schreef MUUS het volgende:

[..]

Mooi! .

BS, wat heb je nou uiteindelijk in elkaar geflanst? Vtel, vtel, vtel!! .


Brownies .

En ik vond ze goddelijk, de rest vond ze 'lekker' .

Ah well, ik ben nog aan 't leren .

pi_17011302
quote:
Op zondag 8 februari 2004 20:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Het recept geven wil dan nog wel eens helpen hoor


Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
Maar goed bij deze:

Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.

  maandag 9 februari 2004 @ 01:49:50 #62
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_17019011
In het kader, we doen het een stapje moeilijker en bouwen dit topic om tot [Centraal] Chocoladerecepten:

Heaven and Hell Cake:

Angel Food Cake:
80 g cakemeel
155 g poedersuiker
7-8 eiwitten, op kamertemperatuur
snufje zout
1 tl wijnsteenzuur
165 g kristalsuiker
1 tl vanille-essence
snufje amandelessence

Devil's Food Cake
55 g cacao
2,5 dl sterke koffie
125 g plantaardig vet
375 g kristalsuiker
1 tl vanille-essence
2 eieren
190 g cakemeel
1 tl zuiveringszout
3/4 tl zout
snufje bakpoeder

Pindakaasmousse
350 g roomkaas, op kamertemperatuur
270 g poedersuiker
600 g romige pindakaas op kamertemperatuur
2 el slagroom

Ganache
5 dl slagroom
900 g melkchocolade, grof gehakt.

1. Verwarm de oven voor op 190 oC. Bekleed de bodem van een taartvorm met een doorsnee van 25 cm met bakpapier: Vet de vorm niet in en het papier ook niet.
2. Voor de Angel Food Cake: zeef het cakemeel met de poedersuiker boven een kom en zet deze apart.
3. Klop de eiwitten in een kom, met de mixer op de laagste stand, en voeg zout en wijnsteenzuur toe. Klop de eiwitten in 1 minuut schuimig. Zet de mixer op de middelste stand en voeg de kristalsuiker lepel voor lepel toe. Blijf nadat de suiker is opgenomen nog 1 1/2 minuut kloppen. Klop tot slot de vanille- en de amandelessence erdoor.
4. Strooi de helft van het meelmengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep het er met een grote spatel door. Strooi de rest van het meel erop en schep ook dit erdoor. Roer het mengsel vooral niet om, want dan zakt het in. Schep het in de taartvorm en zorg dat het in het midden hoger is dan langs de randen. Bak het in 40 to 50 minuten goudbruin, midden in de oven. Bak het niet te lang want dan zakt het in het midden in. Zet het biscuitgebak in de vorm op een taartrooster en stort het na 30 minuten op het werkblad. Verwijder het papier voorzichtig en laat het gebak helemaal afkoelen.
5. Voor de Devil's Food Cake: draai de oven op 175 oC. Vet een taartvorm met een doorsnee van 25 cm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier en vet ook dit in. Bestuif de bodem en de opstaande randen met bloem. Zeef de cacao boven een kom. Giet al kloppend de koffie en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Zet het vervolgens apart.
6. Klop in een grote kom de eieren met plantaardig vet, suiker en vanille in 2 minuten tot een romig mengsel, met de mixer op de middelste stand. Zeef het cakemeel met zuiveringszout, zout en bakpoeder en voeg het in gedeelten toe, afgewisseld met lepels van cacaomengsel. Blijf kloppen tot alles is opgenomen en giet dan het beslag in de taartvorm. Bak de chocoladecake circa 30 minuten midden in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Zet de cake in de vorm op een taartrooster en stort hem na 30 minuten op het werkblad. Haal het papier eraf en laat hem geheel afkoelen.
7. De Pindakaasmousse: Klop de roomkaas in een grote kom tot een lichtgekleurd, romig mengsel met de mixer op de middelste stand. Klop de poedersuiker en de pindakaas er in gedeelten door. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het mengsel homogeen en luchtig is. Zet het apart.
8. Voor de Ganache: Breng de room aan de kook in een zware steelpan op vrij hoog vuur. neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor; blijf roeren tot het mengsel glad is. Klop het mengsel goed door en laat het afkoelen.
9. Voor de taart: Snijd het afgekoelde gebak voorzichtig horizontaal door met een lang mes zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag chocoladecake met de snijkant naar boven op een gebakschaal en besrtijk hem met een derde van de pindakaasmousse. leg er een laag biscuitgebak op, ook met de snijkant naar boven. Bstrijk deze met de helft van de de resterende mousse. Leg hierop een laag biscuitgebak en bestrijk die met de rest van de mousse, leg hierop de laatste laag cake met de snijkant naar beneden.
10. Klop de ganache door en schep hem op de taart. Gebruik een spatel om de taart van boven en rondom mee te bestrijken. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast en dien hem koud op.

Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis

Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  maandag 9 februari 2004 @ 01:51:04 #63
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_17019026
quote:
Op zondag 8 februari 2004 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Nog een erg makkelijk chocoladerecept. Chocolade fondue. Zo mjammie, zo makkelijk.
En erg geschikt op kinderfeestjes, vlak voordat je ze naar huis stuurt. Jij een dag met hyperactieve kinderen, de ouders ook
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_17020186
quote:
Op maandag 9 februari 2004 01:49 schreef Dagonet het volgende:
In het kader, we doen het een stapje moeilijker en bouwen dit topic om tot [Centraal] Chocoladerecepten:

Heaven and Hell Cake:

-- lekker recept --

Om 12 tot 14 personen om te leggen met een chocoladeoverdosis


* PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij

Wil je ons dood hebben of zo
Klinkt overigens wel erg lekker ; alleen die pindakaas

"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 9 februari 2004 @ 07:16:53 #65
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_17020198
quote:
Op maandag 9 februari 2004 07:13 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

* PdeHoog pakt het calorietelboekje er even bij

Wil je ons dood hebben of zo
Klinkt overigens wel erg lekker ; alleen die pindakaas


* Dagonet pakt het boekje weg

Het is beter als je dat niet doet. Geloof me.

En ja, pindakaas. Erg lekker.

(Nooit hagelslag over je pindakaas gegooid vroeger? )

Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_17022451
Koffie-chocolademousse

Voor 4 kleine kopjes:

Smelt 135g stukjes pure chocolade in een kom boven een pan mer heet warer, roer er als de chocolade gesmolten is 1/2-1 el oploskoffie door. Klop 2 dl slagroom tot yoghurtdikte en roer er met een garde de gesmolten chocolade en eventueel 1 el koffielikeur door. Schenk het mengsel in kleine kopjes/kommetjes en laat de mousse circa 3 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-koffieboontjes.

Ook erg lekker zonder de oploskoffie en likeur.

pi_17022592
Voor valentijn:

Rijke chocolademousse met lichte sinaasappelsmaak

- Smelt voor 4 kopjes au bain marie 125g pure chocolade.
- Roer er van het vuur af 30g boter door.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Klop 3/4 dl slagroom half stijf en spatel dit samen met 1 el sinaasappellikeur door het chocolademengsel.
- Schenk het mengsel in 4 kleine espressokopjes en laat hem ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.
- Knip uit stevig papier een klein hartje en leg het papier op de chocolademousse.
- Bestuif de mousse met poedersuiker, zodat er een hartje op achterblijft.

pi_17069868
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 18:20 schreef MUUS het volgende:

Tweekleurige fudgebrownies

... recept....


Okay deze ga ik morgen uitproberen, ben zeer benieuwd.
pi_17162730
quote:
Op zondag 8 februari 2004 21:23 schreef p_iglet het volgende:

[..]

Ging er vanuit dat bij choclade fondue niemand een recept nodig heeft.
Maar goed bij deze:

Neem chocolade (melk, puur, wit net wat je lekker vind). Smelt dit met wat room of melk (of een beetje drank), goed glad roeren. En tadaaa dan dippen met fruit, koekjes, spekjes enz.


Het is zoooooo lekker!!!!!!

vanavond voor het eerst chocoladefondue gegeten, was nagerecht, hoofdgerecht was vleesfondue.

Het toetje was verreweg het lekkerst, vooral marsmellows in de chocola dopen

Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_17191311
Chocoladesorbet
150 melk chocolade
115 pure chocolade
225 gram witte basterd suiker
475 ml water

Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )

  zondag 15 februari 2004 @ 12:03:10 #71
11922 Pikakonijn
Oke bye i love you
pi_17191519
Terugvind post.
Ziet er allemaal erg uit.
Ga zeker wat ervan proberen.
Om mensen te houden, moet je van ze houden :) Zit je te denken om een konijntje te nemen, kijk eens op www.bunnybin.nl
pi_17341964
Ik zoek een recept voor een goede chocolade-ijstaart. Mag best een hoop werk zijn, maar niet al te moeilijk

BTW: Ik ben op internet een paar recepten tegengekomen waarbij ik het eiwit en eigeel moet scheiden. Hoe doe ik dat in godsnaam? (nee ik ben geen chef )
pi_17344290
quote:
Op maandag 23 februari 2004 23:33 schreef Knakker het volgende:
Ik zoek een recept voor een goede chocolade-ijstaart. Mag best een hoop werk zijn, maar niet al te moeilijk

BTW: Ik ben op internet een paar recepten tegengekomen waarbij ik het eiwit en eigeel moet scheiden. Hoe doe ik dat in godsnaam? (nee ik ben geen chef )
Het ei breken en proberen twee mooie gelijke eischalen over te houden. Je moet de schaal in tweeen breken. En dan het eigeel van het ene eierschaaltje naar het andere overgieten en onderweg het eiwit in een kommetje opvangen, net zo lang tot je alleen eigeel overhoud.
Als je het niet vies vind kun je ook het volgende doen: giet het hele ei in je handpalm en laat door je vingers het eigeel in een kom onder je hand verdwijnen. Gooi als je alleen het eigeel overhoudt dat in een ander kommetje.

Ik zal eens kijken of ik een chcocaldeijstaart recept heb, thuis.
pi_17352229
Iemand? Ik wil em vandaag/morgen maken
  woensdag 25 februari 2004 @ 16:31:44 #75
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_17356139
Gebakken peren in Chocolade saus (4 pers)

3 a 4 peren

marinade:
eetlepel vanille essence
2 eetlepels bruine basterdsuiker
scheutje azijn
scheutje water

chocolade saus
200 gram bittere chocolade
2 Dl melk
snuf kaneel

Meng alle ingredienten voor de marinade, snij de peer en roer om in de marinade. ongeveer 2 uur in de koelkast laten trekken. bak de peren op hoog vuur in 2 minuten om.

smelt de chocola au bain marie en voeg 2 dl melk toe, schep de peren in kommen en besprenkel rijkelijk met de saus

JUMM!
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_17373973
Mousse van Cointreau en witte chocolade

:: 125 g witte chocolade
:: 4 eierdooiers
:: 3 eetl. fijne tafelsuiker
:: 2 theel. gelatine, opgelost in 2 eetl warm water
:: 2 eetl. Cointreau
:: 2,5 dl slagroom

Laat de chocolade au bain-marie smelten boven heet, niet sudderend water.
Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en schuimig.
Spatel er de gesmolten chocolade door, gevolgd door de opgeloste gelatine.
Roer er de Cointreau door.
Klop de slagroom tot zachte pieken en vouw door het chocolademengsel.
Giet in 4-6 individuele bakjes of een grote dienkom.
Zet voor serveren minstens 3-4 uur in de koelkast.
Dien op met bitterkoekjes op amandeltuiles.
pi_17411857
En als je ff geen zin hebt om iets te maken....kan je altijd nog naar de Burger King voor die choco Fudge-brownie met softijs erop..
Maar ok....dat is voor jullie kokjes minder interessant......maar 'oh so yummy' *drool*
pi_17411931
kwijl topic

ik krijg honger trek
Gerrit Zalm: "Ik woon in Scheveningen en mijn chauffeur in Voorburg. Daarom duurde het even."
pi_24387445
tvp
Rammstein Nummer Eins!
Requiem le chevalier vampire
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 11:07:46 #80
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24388127
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten. .

Chocolade Kruimeltaart

  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei (voor het deeg)
  • snufje zout
  • 200 gr. pure chocolade
  • 100 gr. suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren (voor de vulling)


    Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.

    Bak de taart 30 minuten op 170 graden.

    Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
  • Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24388757
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:

    [..]

    Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    GEFELICITEERD!!!!
      Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 11:41:24 #82
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24388774
    Dank je
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24394210
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 11:07 schreef Rewimo het volgende:

    [..]

    Die ga ik vanavond maken voor mijn verjaardag morgen
    Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?
    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      dinsdag 4 januari 2005 @ 17:28:10 #84
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24395068
    quote:
    Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
    Chocoladesorbet
    150 melk chocolade
    115 pure chocolade
    225 gram witte basterd suiker
    475 ml water

    Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
    Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
    Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
    Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
    Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
    Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

    Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )
    Neem eens de helft van de hoeveelheid suiker, er is droge stof genoeg met al die chocolade.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 4 januari 2005 @ 17:44:04 #85
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24395367
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 16:42 schreef PdeHoog het volgende:
    Hmmmm...dus we gaan morgen bij jou feestvieren?
    IK wel in elk geval
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
      dinsdag 4 januari 2005 @ 19:46:15 #86
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_24397550
    quote:
    Op zondag 15 februari 2004 11:48 schreef Tedda het volgende:
    Chocoladesorbet
    150 melk chocolade
    115 pure chocolade
    225 gram witte basterd suiker
    475 ml water

    Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
    Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
    Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
    Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
    Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
    Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

    Ik heb het vrijdag gemaakt en gisteren gegeten: het was mierzoet maar wel errug lekker (vond ik )
    Klinkt idd erg lekker maar kun je ook een staafmixer gebruiken bij gebrek aan een keukenmachine?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_24397688
    Deze is echt super, heb ik 1 keertje gemaakt, kost niet veel tijd en is niet ingewikkeld, maar gewoon beetje veel handelingen...een drie laags cheesecake van drie soorten chocola:

    Mondo Mega Chocolate Cheesecake With Chocolate Glaze
    Yield: 10

    You will need a spring-form pan
    Cake should be prepared a day ahead
    Ingredients:

    Crust:

    * 2 cup of graham cracker crumbs – (500ml)
    * 4 tbsp melted unsalted butter – (60ml)
    * 3 tbsp sugar – (45ml)


    Glaze:

    * 1/2 cup heavy cream – (125ml)
    * 1/2 tbsp unsalted butter – (7.5ml)
    * 2 1/2 oz finely chopped milk chocolate – (75ml)
    * 2 1/2 oz semisweet chocolate – (75ml)


    Filling:

    * 40 oz of cream cheese – (5 cups or 5 x 8 oz packages)
    * 4 x large eggs
    * 1/3 cup of sour cream – (75ml)
    * 2 cups of sugar – (500ml)
    * 3 oz finely chopped high quality semisweet chocolate – (90ml)
    * 3 oz finely chopped high quality milk chocolate – (90ml)
    * 3 oz finely chopped high quality white chocolate – (90ml)


    Directions:

    Crust:

    1. Preheat oven to 300°F.

    2. Combine the sugar, melted unsalted butter, and graham cracker crumbs in a large bowl. Mix with your hands. Press the cracker mix into the base of a 9” spring-form pan making sure that it is even and smooth to ensure no cracks or splits occur while baking. Bake in the oven for 12-15min. It should look crunchy and flaky.

    Glaze:

    1. For the glaze, combine crème and butter over high heat. Bring to a boil and then gradually add chopped semi-sweet & milk chocolates incorporating it as you go. Simmer for 5-7 minutes. Set aside to cool. When the cake and glaze have come to room temperature, pour glaze over cheesecake. Wait several minutes and release the sides of your pan and remove your finished cake.

    Filling:

    1. Pour the cream cheese into a mixer and beat until it is smooth. Add you eggs, sugar, and sour cream and beat until the fully combined. Separate your filling into three separate bowls.

    2. Pour the three finely chopped chocolates into 3 separate metal bowls. You can melt these individually or all at the same time if you have room for 3 bain-maries. Submerge the bottom half of your white chocolate filled metal bowl into simmering water. The bowl should be submerged just enough to heat the base. Make sure no water seeps over the sides or into the chocolate. Stir continuously to promote equal and smooth melting. When the chocolate is fully melted add it to one bowl of cream cheese mixture and beat together with a hand-held mixer.

    3. Repeat this process with the milk chocolate and semi-sweet chocolate.

    4. Pour the milk choc-cream cheese mix into the spring from, smoothen out the top. Flatten the top and be sure there are no air bubbles in the cake that could expand and rise during baking. Pour the white chocolate mixture on next repeating the same action of flattening and smoothing the mix and lastly add your semi-sweet chocolate layer.

    5. Wrap the spring form pan bottom with foil and halfway up the sides. Place the pan in a baking pan and take to the oven. Rest the baking pan on the door and fill the baking pan with ½ inch of water – almost halfway up your cake pan.

    6. Bake cake for 2 ½ to 3 hours at 250°F. When the edges of the cake have set and the rest is still gelatine like, remove it and let it cool to room temperature, then refrigerate over night.
    Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
      dinsdag 4 januari 2005 @ 20:32:14 #88
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24398316
    Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!

    1 theelepel bakpoeder,
    1 theelepel zout
    2 eieren
    1 theelepel vanille extract
    600 gram bloem
    250 gram boter
    200 gram suiker
    200 gram bruine basterd suiker
    500 gram chocolate chips.

    (maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)

    Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.

    Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.

    Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
    pi_24401040
    Iemand nog een recept voor chocolade salami hebben?
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      dinsdag 4 januari 2005 @ 23:44:12 #90
    45 SiGNe
    Uitspraak: Sign
    pi_24401255
    doe maar..wie weet is het wat.
    pi_24401292
    Binnenkort!
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
      Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 5 januari 2005 @ 00:08:26 #92
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_24401720
    De taart is gebakken, inderdaad een fluitje van een cent (op het chocoladehakken na). Morgen weet ik of ie net zo lekker smaakt als hij eruit ziet
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_24407748
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 00:08 schreef Rewimo het volgende:
    De taart is gebakken, inderdaad een fluitje van een cent (op het chocoladehakken na). Morgen weet ik of ie net zo lekker smaakt als hij eruit ziet
    Laat het ons vooral weten ben benieuwt
    Dat is eens wat anders...
      woensdag 5 januari 2005 @ 14:19:23 #94
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24411115
    quote:
    Op dinsdag 4 januari 2005 20:32 schreef AKnynke het volgende:
    Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!

    1 theelepel bakpoeder,
    1 theelepel zout
    2 eieren
    1 theelepel vanille extract
    600 gram bloem
    250 gram boter
    200 gram suiker
    200 gram bruine basterd suiker
    500 gram chocolate chips.

    (maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)

    Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.

    Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.

    Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
    Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
      woensdag 5 januari 2005 @ 14:25:00 #95
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24411231
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 14:19 schreef AKnynke het volgende:

    [..]

    Gebruik dit recept niet! Jeetje. Ik heb het blijkbaar niet goed omgerekend, en heb hier geen cups in huis, maar ik had een plaat van wat suiker en boter met chocolade chips er tussen. Geen koekjes, niets. Op zoek naar een goede vertaling dus!
    Doe het originele recept maar, kijk wel ff .
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_24412151
    hmmz heb van me meissie van die repen pure chocolade gekregen van 95%

    die dingen zijn niet te vrete, hoeveel ik ook van pure chocolade hou, maar eht is natuurlijk wel perfect om wat mee te doen op culinair gebied ^^ iemand goede ideen?
    pi_24413849
    Iemand die deze kook-noob kan uitleggen wat au bain marie is? B.V.D

    tevens verkapte tvp
    Zu'j net zien met dit weer, wul de waag'n niet pakk'n
      woensdag 5 januari 2005 @ 17:09:25 #98
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_24414055
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 16:57 schreef Damzzz het volgende:
    Iemand die deze kook-noob kan uitleggen wat au bain marie is? B.V.D

    tevens verkapte tvp
    Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_24417351
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Au Bain Marie, is in een waterbad. Je zet een schaal in een bak met warm water. Datgene in die schaal wordt dan warm, maar oververhit niet zo snel.
    Ah geweldig, bedankt!!
    Zu'j net zien met dit weer, wul de waag'n niet pakk'n
      woensdag 5 januari 2005 @ 21:40:56 #100
    71166 AKnynke
    is lang niet gek
    pi_24419287
    quote:
    Op woensdag 5 januari 2005 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Doe het originele recept maar, kijk wel ff .
    quote:
    2 1/4 cups all-purpose flour
    1 teaspoon baking soda
    1 teaspoon salt
    1 cup (2 sticks, 1/2 pound) butter, softened
    3/4 cup granulated [white] sugar
    3/4 cup packed brown sugar
    1 teaspoon vanilla extract
    2 eggs
    2 cups (12-ounce package) NESTLE TOLL HOUSE Semi-Sweet Chocolate Morsels
    1 cup chopped nuts

    COMBINE flour, baking soda and salt in small bowl. Beat butter, granulated sugar, brown sugar and vanilla in large mixer bowl. Add eggs one at a time, beating well after each addition; gradually beat in flour mixture. Stir in morsels and nuts. Drop by rounded tablespoon onto ungreased baking sheets.

    BAKE in preheated 375°F oven for 9 to 11 minutes or until golden brown. Let stand for 2 minutes; remove to wire racks to cool completely.

    PAN COOKIE VARIATION: PREPARE dough as above. Spread into greased 15x10" jelly-roll pan. Bake in preheated 375°F oven for 20 to 25 minutes or until golden brown. Cool in pan on wire rack.

    FOR HIGH ALTITUDE BAKING (>5,200 feet): INCREASE flour to 2 1/2 cups; add 2 teaspoonfuls water with flour; reduce both granulated sugar and brown sugar to 2/3 cup each. Bake at 375°F, drop cookies for 8 to 10 minutes and pan cookies for 17 to 19 minutes.
    Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')