abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16874290
Daar heb je helemaal gelijk in. Ik had inderdaad een recept kunnen posten. Ik weet het echter niet uit mijn hoofd. En heb geen recepten op mijn werk

Echt fanatiek word ik er overigens niet van hoor. Echt, ik lig er helemaal niet wakker van. Ik begrijp echter op mijn beurt niet dat je het niet lekker kunt vinden. Maar dat is natuurlijk met wel meer dingen zo.
Voor mij is het bijvoorbeeld totaal onbegrijpelijk dat er mensen zijn die een grapefruit lekker vinden, maar andersom zullen die mensen het misschien raar vinden dat ik het vies vind.

Laats heb ik trouwens een erg lekkere soep van knolselderij gegeten. een roomsoep...
Een goede vissoep op basis van een zelfgemaakte visbouillon gaat er ook altijd in!

Ik zal me niet meer ergeren, mijn humeur is ook al een beetje opgeknapt. (had geen tijd voor ontbijt vanmorgen en daar kan ik slecht tegen!)

  woensdag 4 februari 2004 @ 11:38:42 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16874847
* Pietverdriet maakt een milky cappochino voor sorbootje

***schrooooodgggggrlllllllsssrrrrcchhhhhhhhhsssshhhhchhchchchchhggggggsgsgsgsgsggs****

:-)

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16875263
Heerlijk, dankjewel!!

Vanaf morgen ben ik ´s ochtends nooit meer chagrijnig, want ik heb net een telefoontje gekregen dat mijn espressoapparaat gearriveerd is.. Mmmmmm!!

En over soep:
Ik vind trouwens ouderwetse snert ook heerlijk!!

pi_16875314
Nog een ander lekker soepje:

Oosterse bouillon - eten met stokjes!

Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.

Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.

  woensdag 4 februari 2004 @ 12:04:22 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16875674
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 11:54 schreef Persephony het volgende:
Nog een ander lekker soepje:

Oosterse bouillon - eten met stokjes!

Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.

Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.


je zou deze film eens moeten kijken
http://www.umich.edu/~iinet/cjs/films/reviews/tampopo.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16877685
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
je zou deze film eens moeten kijken
http://www.umich.edu/~iinet/cjs/films/reviews/tampopo.html


Errug filmhuis, leuk! Thnx!

Ben je de aangewezen persoon om een topicje te openen over films met een centrale rol voor voedsel?

pi_16888006
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Vegetarische Boullion is eigenlijk een contradictie in termen.
Boullion is vleesextract, of visextract, met kruiden en groenten.

als je het zonder vlees wilt doen zal je aangewezen zijn op een groente en kruidennat. Je kan gefermenteerde plantaardige eiwitten gebruiken, marmite, (echte) soyasaus, maar het blijft nep.

You cannot beat the real thing!!!


Yuk, Marmite! En dan te bedenken dat er een compleet volk is dat die prut op z'n brood smeert. Het lijkt een beetje op maggi, maar is veeeel sterket van smaak en heeft de consitentie van appelstroop, zo ziet het er ook uit.
  zaterdag 14 februari 2004 @ 15:16:10 #108
18772 pos
@@sweet@@
pi_17171404
iemand een lekker recept voor aardappelsoep?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_17171937
Italiaanse soep

Nodig:

  • pot basissaus grand'italia (670 ml)
  • halve liter bouillon
  • 50 gram tortellini met kaasvulling
  • 200 gram soepgroenten (hoewel er natuurlijk meer in kan)
  • 250 gram gehakt
  • italiaanse kruiden
  • geraspte kaas (2 eetlepels)
  • bereiding

  • maak kleine gehaktballetjes van het gehakt met de italiaanse kruiden en kaas
  • doe de basissaus in een pan
  • doe daar de bouillon bij
  • breng de boel aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg de tortellini en de soepgroenten toe. Laat het nogmaals een minuut of 10 doorkoken.
  • De soep is klaar als de tortellini gaar is.
  • - voeg de tortellini toe. Laat ongeveer 15 minuten koken

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      zondag 15 februari 2004 @ 12:57:51 #110
    3542 Gia
    User under construction
    pi_17192603
    Heb nu provençaalse groentesoep op het vuur staan.

    Ingrediënten:

    Koolraab
    aubergine
    rode paprika
    groene paprika
    broccoli
    (ui en knoflook)
    bouillon

    Op het laatst: tomatenblokjes

    volgens het recept kun je er met olijfolie, ui, knoflook, tomaat en parmezaanse kaas een pistou bij maken, maar heb ik nu niet gedaan. Heb dus de ui en knoflook eerst gefruit, daarna de groenten even laten smoren, bouillon erbij en zodadelijk nog tomatenblokjes.

    Ben benieuwd.

    pi_21118573
    Er was nog geen soep recepten topic, althans ik kon er geen vinden

    De bedoeling van dit topic:
    Het plaatsen van je lekkerste homemade soeprecepten en verzoeksoeprecepten

    Ik wil morgen broccolisoep maken, wie heeft er een lekker recept?
    Ik wil de broccoli door de blender doen, créme fraiche erbij en uitgebakken zoute spekjes, natuurlijk peper en zout maar wat kan er nog meer in?


    Wie heeft er een lekker pindasoeprecept?
    En ik zoek ook nog een kerrysoep recept.


    #geen
      † In Memoriam † zaterdag 7 augustus 2004 @ 14:17:06 #112
    7074 moussy
    kuttekop
    pi_21119142
    ah, soepies, ik zal eens kijken wat ik allemaal nog heb aan recepten.

    Voor de allerlaatste keer plaats ik nog even het shoarmasoep-recept

    Shoarmasoep (2 personen)

    * 1 ui
    * 150 gr shoarmavlees
    * 75 gr (boeren)soepgroente
    * 1 teentje knoflook
    * 1 blikje gepelde tomaten
    * 1 blik bruine bonen (360 gr)
    * 1 vleesbouillontablet
    * cayenne peper
    * peterselie
    * ¼ liter water

    Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflook teentje. Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes aan tot het lichtbruin is. Als dit gedaan is doe je de soepgroente erbij en de (in stukjes) gesneden gepelde tomaten. Ook het tomatenvocht gaat er bij. De bruine bonen kunnen er ook meteen bij.
    Dit roer je even door elkaar heen en doe je het water en het bouillonblokje er bij.
    Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het dan af met wat cayenne peper en peterselie.


    pindasoep ga ik even voor je zoeken, die staat ergens op mn pc, tussen de rotzooi
    Je zou er haast een boek over schrijven!
      † In Memoriam † zaterdag 7 augustus 2004 @ 14:22:37 #113
    7074 moussy
    kuttekop
    pi_21119215
    Ingrediënten:

    250 gram Faja Lobi Pindakaas
    150 gram zoutvlees
    1 1/2 liter water
    1 tak selderij
    100 gram ham
    5 pimentkorrels
    1 laurierblad
    500 gram kippenbouten
    1 eetlepel margarine
    Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)

    Bereidingswijze:
    Kook het zoutvlees 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Ham wassen, ontzouten en in blokjes snijden.
    Margarine verhitten en het zoutvlees, de ham en de kippenbouten hierin gedurende 10 minuten bakken.
    Breng het water aan de kook, voeg hierna het gebakken zoutvlees, ham en kippenbouten hieraan toe, alsmede 3 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de pimentkorrels, het laurierblad en de selderij; kook het geheel 45 minuten tot een goed bouillon. Schep hierna een deel van de bouillon, los de pindakaas daarin goed op en voeg het aan de soep toe, de soep nog 15 minuten op matig vuur door laten koken.

    Je zou er haast een boek over schrijven!
    pi_21120758
    Madrassoep



    (INDONESISCHE KERRYSOEP)Madrassoep
    aantal personen 4
    keuken Indonesisch
    techniek Koken
    smaak Pittig
    soort gerecht Soepen
    hoofdingredient Kip/gevogelte
    in combinatie met N.v.t.
    bereidingstijd langer dan 1 uur
    ingrediënten 1 soepkip, 4 uien, 4 tenen knoflook, 4 spaanse pepers, 4 kemeri noten, !dl santen van 1/4 blok, rijstvermcelli, olie, 1 cm. verse gember, 1theel koenjit, 1theel kerry madras, 1 theel ketoembar, 1/2 theel djintan, 1 spriet sereh, 2 blaadjes djeroek poeroet, 3 schijfjes laos, zout/peper, 2 laulierblaadjes.
    hulpmiddelen grote soeppan, evt. vijsel of keukenmachine
    voorbereiding soepkip goed afwassen
    bereidingswijze Trek bouillon van de kip met zout, peper en het laulierbla ca. 1uur. Pel de knoflook,ontpit de pepers en ontdoe ze van de kroontjes, schil en snijd de ui in grove stukken. Als je deze hebt, doe dan alle ingrediënten, behalve sereh, in de keukenmachine en oeloek deze. Bak ze in de olie even bruin. Haal na ca. 1 uur de kip uit de pan. Voeg het kruidenmengsel en de sereh toe aan de bouillon en laat ze even zachtjes doorkoken. ca 15 min. Zeef de bouillon en voeg de afgehaalde kip weer toe, evenals de rijstvermecelli en de santen. Laat de sereh er ook nog in. Laat de soep doorsudderen tot de vermecelli gaar is.
    serveertips Serveer er kroepoek of emping bij. TIP: als je met sterke kruiden hebt gewerkt bijv. pepers, knoflook ed. was je handen dan met citroensap. Weg geurtjes!
    pi_21122543
    OMG
    #geen
    pi_21137792
    Mijn broccoliesoep is super, jammie!

    Ik heb met kerst paprika-abrikozensoep gemaakt, dat is ook super. Ik zal de recepten hier binnenkort posten.
    #geen
      dinsdag 10 augustus 2004 @ 22:27:57 #117
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_21193382
    quote:
    Op zondag 8 augustus 2004 19:52 schreef DuchessX het volgende:
    Mijn broccoliesoep is super, jammie!

    Ik heb met kerst paprika-abrikozensoep gemaakt, dat is ook super. Ik zal de recepten hier binnenkort posten.
    Ben benieuwd naar dit recept.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      woensdag 11 augustus 2004 @ 00:25:53 #118
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_21196406
    Het SOEP topic
    staan veel recepten
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      woensdag 11 augustus 2004 @ 20:09:08 #119
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_21215550
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2004 22:25 schreef melonovy het volgende:
    Wat is je favo soep?

    Ik vind

    ..........................

    edit: de bouillon
    Melonovy welk vlees is hier lekker door? heb namelijk graag wat vlees in mijn soep.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_21216994
    Yup, dit topic wordt gemerged.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
    pi_21227573
    Ik heb laatst komkommersoep gekregen in een restaurant, ik vroeg naar de soep v/d dag en ik kreeg dat voorgeschoteld.. Was best wel lekker, was koud.Ik weet niet wat voor kruiden er precies doorheen zaten. Het enige probleem was.. het was gewoon teveel.. maar wel erg origineel
    Their eyes opaque.
    pi_21234850
    Erwtensoep & Tomatensoep
    pi_21334502
    Okee, dit is volgens mij een geweldig soepie, en ik ga 'm van de week eens maken:

    Limoensoep met zalmsnippers (4 pers.)

    Benodigd:
    2 limoenen,
    1 l visbouillon,
    1 bakje zalmsnippers,
    1¼ dl slagroom,
    ½ theel fijngehakte dragon,
    1-2 theel suiker,
    peper en zout.

    Bereidingstijd:
    +/- 20 minuten.

    Bereiding:
    Boen 1 limoen onder heet stromend water goed schoon en snijd hem in 8 dunne plakjes. Pers de andere limoen uit. Breng de visbouillon met het limoensap aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer ¾ liter. Roer de fijngehakte dragon en slagroom door de soep. Warm nog even door maar laat de soep niet meer koken. Breng hem op smaak, peper en zout. Verdeel de zalmsnippers over 4 soepborden en schep de soep erover. Garneer elk bord met 2 plakjes limoen en eventueel een toefje dragon.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
      maandag 16 augustus 2004 @ 22:43:39 #124
    6253 HeatWave
    Apex Predator
    pi_21334536
    Mag ik een bakkie komen halen shmoops? .
    A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
    Get woke, go broke!
    pi_21334906
    quote:
    Op maandag 16 augustus 2004 22:43 schreef HeatWave het volgende:
    Mag ik een bakkie komen halen shmoops? .
    Tuurlijk, beeb.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')