abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45061937
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:39 schreef Triangeljosti het volgende:
Ik heb geen exact recept maar ik had eens een lekker pittige egale pompoensoep met daarin een bolletje vanille-ijs. Dat was echt heel bijzonder en lekker
Oh, klinkt apart...

Weet je niet wat je exact gebruikt hebt?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45061974
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:41 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

mmm lekker mmm
Nou, echt heerlijk!
De soep is wel een beetje korrelachtig...
Maar is een heerlijke basis soep.
En je kan er echt alle kanten mee op.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062056
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:43 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oh, klinkt apart...

Weet je niet wat je exact gebruikt hebt?
Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...
pi_45062091
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:47 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...
Hmm, en was het dikke soep?
Of juist hele dunne?
Geen enkel idee hoe het klaar gemaakt is?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062171
de soep zelf was vrij dik. Had wat weg van een tomatensoep qua structuur en dikte. Wel helemaal glad, dus in zijn geheel gepureerd. En pittig. Dat was vooral het lekkere. dat pittige met dat zoete van het ijs.
pi_45062315
Dus het kan zoiets geweest zijn:

Pompoenvlees, groenteboullion, creme fraiche, cayennepeper en een bol ijs?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062373
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:56 schreef Oblivion het volgende:
Dus het kan zoiets geweest zijn:

Pompoenvlees, groenteboullion, creme fraiche, cayennepeper en een bol ijs?
ja.
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:59:10 #258
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062405
hollandse garnalen door tempura met een beetje oestersaus.
2 min. frituren. op papier laten uitlekken en krokant laten worden.

bouillion:
maken met genoeg water, flink glas witte wijn, graten, koppen en restvis van de markt of bekende visboer.
afschuimen en tot bouillion laten trekken.
zeven.
roux aanmaken.
na roux gezeefde boullion toevoegen.
paar echte kleine bospaddestoelen toevoegen, niet gesneden.
vers gesneden stukjes kabeljauw, zalm, poon, haring, en koolvis toevoegen. zodra deze gegaard zijn een paar druppels tabasco en een teentje fijngesneden koflook er in.

krokante garnalen op een voorverwarmd diep bord leggen, de soep er overheen gieten. afmaken met wat creme fraiche en geraspte boerenkaas.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062417
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:58 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

ja.
Maar een keer proberen dan!
En dan zal ik het hier terug komen vertellen!

Oh de kleur, niet geheel onbelangrijk...
Wat was de kleur van de soep?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062436
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef zoalshetis het volgende:
hollandse garnalen door tempura met een beetje oestersaus.
2 min. frituren. op papier laten uitlekken en krokant laten worden.

bouillion:
maken met genoeg water, flink glas witte wijn, graten, koppen en restvis van de markt of bekende visboer.
afschuimen en tot bouillion laten trekken.
zeven.
roux aanmaken.
na roux gezeefde boullion toevoegen.
paar echte kleine bospaddestoelen toevoegen, niet gesneden.
vers gesneden stukjes kabeljauw, zalm, poon, haring, en koolvis toevoegen. zodra deze gegaard zijn een druppels tabasco en een teentje fijngesneden koflook er in.

krokante garnalen op een voorverwarmd diep bord leggen, de soep er overheen gieten. afmaken met wat creme fraiche en geraspte boerenkaas.
Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:01:11 #261
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062462
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
maak een lekker tosti.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062509
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak een lekker tosti.
Nee, kan ik niet meer slapen..
Maar moeten het zulke kleine garnalen zijn? Dat plakt toch allemaal aan elkaar? Of is dat de bedoeling?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062520
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar een keer proberen dan!
En dan zal ik het hier terug komen vertellen!

Oh de kleur, niet geheel onbelangrijk...
Wat was de kleur van de soep?
roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/roze
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:03:10 #264
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062523
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.

een mooie rouille is natuurlijk aan te raden bij een paar fijne stukjes stokbrood.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062582
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:02 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/roze
Okay, ik ga 'm keer proberen...
Is het eigenlijk wel pompoen seizoen?



Van dat soort dingen heb ik namelijk de ballen verstand...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062654
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:03 schreef zoalshetis het volgende:

nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.

Maar snap je wat ik bedoel, je hebt allemaal van die pietekneuterige garnaaltjes en die doe je door het beslag heen, maar dat wordt dus 1 grote kliederboel...
quote:

een mooie rouille is natuurlijk aan te raden bij een paar fijne stukjes stokbrood.
Jah, en nu in het Nederlands...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:09:28 #267
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062732
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:07 schreef Oblivion het volgende:


Jah, en nu in het Nederlands...
3 eierdooiers
30 cl olijfolie (extra vierge)
2 teentjes knoflook
1 citroen
0.1 dl water
1 cl azijn
zout
cayennepeper
15 g tomatenpuree
0.5 g saffraandraadjes




Rouille is een klassieke aïoli, met een snuifje saffraan en op kleur gebracht met tomatenpuree.

Voor de aïoli de look fijnpletten met wat zout en er de eierdooiers doorroeren.

Druppelsgewijs de helft van de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Vervolgens het (lauwe) water en de azijn toevoegen. Daarna de rest van de olie zeer langzaam toevoegen en blijven roeren.

Op smaak brengen met zout, citroensap en cayennepeper. De tomatenpuree erdoor roeren en afwerken met saffraan.

Rouille wordt geserveerd op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen.

Soms wordt in de plaats van de eierdooiers een mengsel van gelijke delen paneermeel en visfumet of een gekookte en fijngeplette aardappel gebruikt
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062786
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH! Man wat doe je me aan!
Morgen maar weer boodschappen doen!
Voor nu lekker slapen!

Thanks voor de uitleg! En slaap lekker voor straks!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062843
Tomatensoep

Ik gooi er altijd nog 2 fijngesneden tomaten per liter bij, 10 minuten meekoken.
Beetje peper en smullen
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:15:44 #270
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062940
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:11 schreef Oblivion het volgende:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH! Man wat doe je me aan!
Morgen maar weer boodschappen doen!
Voor nu lekker slapen!

Thanks voor de uitleg! En slaap lekker voor straks!
jij ook lekker slapen
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45261777
Ik heb net kippensoep gemaakt met een paar drumsticks die nog in de vriezer lagen. Daar heb ik uien, prei, knoflook en een zak soepgroente bij gegooid. Alleen smaakt het nu zo flauw.
Wat ben ik vergeten?
pi_45261819
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:17 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb net kippensoep gemaakt met een paar drumsticks die nog in de vriezer lagen. Daar heb ik uien, prei, knoflook en een zak soepgroente bij gegooid. Alleen smaakt het nu zo flauw.
Wat ben ik vergeten?
zout.
pi_45261854
Kippenbouillon...?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45261935
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:19 schreef Oblivion het volgende:
Kippenbouillon...?
Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
pi_45262025
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:21 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...

Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')