abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55661975
quote:
Op zondag 30 december 2007 19:58 schreef piepster het volgende:
Ik heb voor kerst een raviolivorm gekregen: [ afbeelding ]
(inclusief het schattige deegrollertje.)

Maar wat zal ik er in stoppen? Ik ben wel een beetje klaar met de eeuwige spinazie-kaasvullingen. Wie heeft er een ander idee? Verse pasta maken is geen probleem. Ik doe het vaker en heb een goede pastamachine. En hoeveel ravioli's rekenen jullie per persoon?
Je kan er alles indoen eigenlijk gewoon de restjes van andere maaltijden ofzo?Tonijn kan goed, maar ook pesto, maar restjes met wat knoflook en wat kruiden is ook lekker.Ravioli lijkt ook op rabioli wat restje betekent, dat kan geen toeval zijn <---correct me if i'm wrong
pi_55678121
laatst had ik 3 soorten gemaakt.

1 geitenkaas met walnoot en een beetje peper en honing
2 ham met kruidenkaas
3 parmezaan met gedroogde tomaat en basillicum

vooral die met geitenkaas was erg bijzonder.
  donderdag 3 januari 2008 @ 11:58:39 #153
3869 David
Drum the drums
pi_55742324
Ravioli gevuld met brie en basilicum is ook erg lekker.
pi_55754567
quote:
Op zondag 30 december 2007 19:58 schreef piepster het volgende:
Ik heb voor kerst een raviolivorm gekregen: [ afbeelding ]
(inclusief het schattige deegrollertje.)

Maar wat zal ik er in stoppen? Ik ben wel een beetje klaar met de eeuwige spinazie-kaasvullingen. Wie heeft er een ander idee? Verse pasta maken is geen probleem. Ik doe het vaker en heb een goede pastamachine. En hoeveel ravioli's rekenen jullie per persoon?
Welke recept wil je (allemaal gejat van internet en samengevoegd in mn eigen receptencollectie)?

Ripieno di carne (vulling van vlees)
Ripieno di salmone (Vulling van zalm)
Gevulde pasta met paddestoelen
Ravioli met groene olijven
Ravioli met eekhoorntjesbrood
Ravioli met gehaktvulling
Ravioli alle noci
Ravioli Patate de Mugello
Ravioli van ricotta rucola en mascarpone voor 4 personen
Ravioli met gedroogde tomaten en parmahamvulling
Ravioli met ei-pestovulling
Ravioli met artisjokvulling
Kruidenravioli met walnotensaus
Zelfgemaakte Tortellini met Tonijn
Geroosterde pompoen ravioli met salie

Is zo'n vorm makkelijker dan het opzetstuk voor de pastamachine? Die heb ik nu twee keer geprobeerd te gebruiken, maar dat wordt een grote smeerboel. Tot nu toe maak ik lapjes deeg die ik met de hand vul. Maar dat is erg arbeidintensief, en gebeurd dus maaar enkele keren per jaar.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_55764675
Ik heb inmiddels de opzetstukken voor de kitchenaid machine. Tagliatelle en spaghetti gaat me goed af. Alleen die ravioli lukt me echt niet.

Het komt niet netjes uit de machine (zit vol gaten) en dan heb ik het nog niet eens gekookt. Wat kan ik verbeteren om het wel te laten lukken? Of kan ik beter dat goedkopere blik gebruiken met dat schattige rolletje?
  vrijdag 4 januari 2008 @ 13:20:46 #156
3869 David
Drum the drums
pi_55770010
ik heb nog nooit gehoord van een goed ravioli-opzetstuk... met de hand gaat perfect maar is inderdaad spijtig genoeg nogal arbeidsintensief...
pi_55771555
Piepster, ik had ook zo'n raviolivorm, maar vond het echt diep droef waardeloos: het deeg blijft plakken bij de karteltjes, waardoor je ze niet beheurlijk eruit krijgt
Zo'n raviolistempel werkt dan wel weer echt top.

Als vulling? Geroosterde pompoen met feta en peterselie en garam masala Of aardappel met gekarameliseerde ui en parmezaan.
  vrijdag 4 januari 2008 @ 16:31:19 #158
44944 MacManus
onfocus="blur()"
pi_55774393
Ik zag laatst dit stukje over zelfgemaakte bolognese saus. Dat ga ik als ik tijd heb dit weekend maar eens proberen. De volgende stap gaat ook zelf de pasta maken worden, denk ik.
Sterf moeilijk met een wraak
pi_55780734
@MacManus: Als je echte Italiaanse Bolognese wilt maken, kan je beter dit recept volgen: http://basisrecepten.skynetblogs.be/archive-month/2003-12 , of deze: http://www.makaja.nl/blog/2007/08/rag-alla-bolognese.html. Voor ragu bolognese bestaan veel verschillende recepten (elke moeder 1), maar iedereen is het er wel over eens dat het iets met gehakt, spek, bleekselderij en wortel is. In dit topic staat de vertaling van de Accademia Italiana della Cucina http://forum.fok.nl/topic/1033950#50164981 .
Het duurt even voor het af is, maar het is echt superlekker!

@kabouter.muts : Pureer jij eerst voordat je ermee vult? If not, hoe krijg je de lucht er tussenuit? Die laatste 2 zien er lekker uit.

@David: En doe je er dan nog een saus bij?

@reclamedoos : Hiervan wil ik wel recepten!
Ripieno di carne (vulling van vlees)
Gevulde pasta met paddestoelen
Ravioli met eekhoorntjesbrood
Ravioli met gehaktvulling
Ravioli Patate de Mugello
Ravioli met gedroogde tomaten en parmahamvulling
Geroosterde pompoen ravioli met salie

@ ColdFeet: Was het deeg wel droog genoeg dan? Ik laat je weten of het mij wel lukt met z'n ding. Heb je recepten van die 2 vullingen? Ziet er lekker uit!


Allemaal dank voor jullie reacties. Ik ga (hoop ik) zondag pasta maken, en anders volgende week. Ik houd jullie op de hoogte!
  vrijdag 4 januari 2008 @ 23:37:44 #160
3869 David
Drum the drums
pi_55785526
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 20:52 schreef piepster het volgende:
@David: En doe je er dan nog een saus bij?
ik heb het een keer gemaakt met een tomatenroomsaus (knoflook/ui aanfruiten, evt. met wat rode wijn blussen, tomaten toevoegen en laten inkoken, culinaire room toevoegen), en een keer simpel: met boter en flink wat peper. Allebei erg lekker! In het tweede geval is de smaak van de vulling wat presenter, maar met de tomatenroomsaus was het geheel erg smeuïg. Ik had het toen ook gegratineerd met kaas in de oven.
pi_55833301
Zo, ik heb vanmiddag/vanavond gevulde pasta gemaakt. Hieronder een fotoverslagje:

Pasta met eieren en 2 soorten meel maken.



1 pastabol met een beetje tomatenpuree, en 12 gewone pastabol.


Pasta door de pastamachine doen. (Jammergenoeg heb ik de 8 meter van Euc's collega's niet gehaald, maar mijn keuken is daar ook niet groot genoeg voor. !-))



Gehaktvulling met rundgehakt, platte peterselie, bieslook, tomatenpuree, knoflook, paturain, peper en zout.



Paddestoelenvulling met kastanjechampignons, oesterzwammen, parmezaanse kaas, platte peterselie, knoflook, ui, peper en zout.


Raviolivorm bekleed met pasta.



Gehaktvulling in de vorm.


De eerste ravioli's komen mooi uit de vorm.


Saus met tomatenpassata, rode wijn, room, platte peterselie, rode ui, knoflook, peper en zout.



De pasta kookt.


Het eindreslutaat!


Met dank aan David voor de tomatenroomsaustip en iedereen voor de goede ideeen!
pi_55833626
Wow dat ziet er heerlijk uit, waar kan je die speciale soorten meel halen?
pi_55834011
Dank je.

Ik haal het altijd bij een Italiaans delicatessenwinkeltje. Maar ik denk dat de meeste kookwinkels het ook wel voor je kunnen bestellen. De Cecco heeft Farina in het assortiment, en dat is te krijgen bij de Jumbo. Ik denk dat het alleen daarmee ook wel moet lukken.
pi_55841683
Ik weet niet of het al gezegd is maar verse pasta is, hoewel natuurlijk erg lekker, niet geschikt voor elke soort saus. Sterker, verse pasta is juist meer geschikt voor sauzen waarbij er niet echt sprake is van een gebonden of ingekookte saus anders dan wat olie of kookvocht ofzo. In restaurantjes in Italië heb ik bijvoorbeeld nog nooit een roomsaus of een tomatensaus met verse pasta op het menu zien staan (meestal heb je in restaurantjes in IT een uitgebreid menu van pastagerechten waarbij sommige sauzen met verse en andere met gedroogde pasta worden geserveerd en dit is niet per ongeluk). Als ik zelf verse pasta maak is het bijvoorbeeld met gebakken champignons, worst (liefst salsiccia maar de NL saucijs werkt ook prima), gehalveerde kerstomaatjes (even in een pan aanbakken met de snijkant naar onderen) en verse origano. Afmaken met p&z en een beetje olie eroverheen sprenkelen.

Ik kan me trouwens goed voorstellen dat jullie per definitie de voorkeur geven aan verse pasta boven de NL supermarktpasta, die's echt niet te vreten! Probeer DeCecco te vinden of liever nog Voiello maar ik weet niet of dat in NL verkocht wordt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 7 januari 2008 @ 12:21:59 #165
3869 David
Drum the drums
pi_55844349
quote:
Op maandag 7 januari 2008 10:16 schreef W1ZZ het volgende:
In restaurantjes in Italië heb ik bijvoorbeeld nog nooit een roomsaus of een tomatensaus met verse pasta op het menu zien staan
Ik wel, tagliatelle al ragu (bolognaise zo je wil) wordt namelijk bij voorkeur met versgemaakte tagliatelle geserveerd, en dat geldt voor nog veel tomatensauzen of roomsauzen. Het is natuurlijk van streek tot streek verschillend. In Emilia-Romagna gebeurt het wel degelijk in elk geval.

Neemt niet weg dat je gelijk hebt dat niet elke saus bij elke soort pasta gaat.
pi_55845738
@ piepster
Neen ik pureer het niet ik hou van stukjes.
Ik heb ook niet zo'n mooi ravioli ding.
Ik leg de helft van het pastavel op het aanrecht. Smeer het in met ei (helemaal een dun laagje gewoon met de volle hand) doe daar kleine bolletjes vulling op en doe dan de andere helft van het pasta-vel erop.
Dan probeer ik zo min mogelijk lucht te laten zitten. En als er nog een beetje lucht in zit dan blaast het kussentje iets op. Ze gaan eigenlijk nooit kapot.
pi_55846608
Plakt ei beter dan water? Da's dan misschien nog weer iets voor de volgende keer. Ik had nu inderdaad ook wat opgeblazen kssentjes, maar daar gingen ze niet kapot van.
pi_55849465
quote:
Op maandag 7 januari 2008 12:21 schreef David het volgende:

[..]

Ik wel, tagliatelle al ragu (bolognaise zo je wil) wordt namelijk bij voorkeur met versgemaakte tagliatelle geserveerd, en dat geldt voor nog veel tomatensauzen of roomsauzen. Het is natuurlijk van streek tot streek verschillend. In Emilia-Romagna gebeurt het wel degelijk in elk geval.

Neemt niet weg dat je gelijk hebt dat niet elke saus bij elke soort pasta gaat.
Dat zou kunnen, als ik in Bologna kom eet ik bij voorkeur tortellini... Waar ik woonde (Verona) werd het gedaan zoals ik beschreef... Zelf vind ik bij echte sauzen verse pasta minder, heb liever gedroogde.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 7 januari 2008 @ 20:09:04 #169
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_55856455
quote:
Op zondag 6 januari 2008 21:45 schreef piepster het volgende:
Zo, ik heb vanmiddag/vanavond gevulde pasta gemaakt. Hieronder een fotoverslagje:

-mooi verslag-
Waar heb je die stoere raviolivorm vandaan? Ziet er erg mooi uit!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_55864335
Wat kip zegt (hoi kip ) leuke fotostrip!!!
pi_55866206
De vorm heb ik voor kerst gekregen, hij heet Raviolamp 12 en is van het merk Imperia. Ik vermoed dat hij gehaald is in Zutphen of Lochem bij de kookwinkel. Misschien kan je hem ook wel bestellen op internet.
pi_55866410
Geweldig ding ik ga eens zoeken.
Ik maak mijn pasta overigens altijd met gewone ordinaire patent bloem.
En laat mijn zoon kneden (vindt ie leuk)
Krijg je prima pasta mee!!
pi_55866778
TVP, laatst ook geprobeerd met een pastamachine die ik kreeg bij Viking Direct. Niet echt goed gelukt. Ga nu een echte machine kopen, en met de juiste ingrediënten in de herkansing. Vooral het samen met mijn dochters aan de verse pasta werken is me goed bevallen.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_55867420
Wat ging er niet goed met jouw machine dan? Ik hoor vaak dat de goedkope Aldi machines het ook prima doen.
Ik zou eerst eens kijken naar de juiste ingredienten en bereidingswijze. Kneed je wel lang genoeg? En is het deeg wel een ontzettend stugge bal, waar nauwelijks beweging in te krijgen is? Als het er zo uitziet ben je op de goede weg:
pi_55867761
Mijn ballen waren inderdaad te nat. Maar de machine snijdt de pasta niet helemaal door zodat je het met de hand moet losmaken van elkaar, daarnaast hoor je na een middagje stunten de tandwielen over elkaar slippen.
Single ply roofing, pay less, worthless.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 10:56:08 #176
3869 David
Drum the drums
pi_55867965
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 10:45 schreef RoofingBurner het volgende:
Mijn ballen waren inderdaad te nat. Maar de machine snijdt de pasta niet helemaal door zodat je het met de hand moet losmaken van elkaar, daarnaast hoor je na een middagje stunten de tandwielen over elkaar slippen.
Als het deeg niet loskomt heeft dat ook met een te nat deeg te maken (door het vocht blijft het plakkerig). Wat je dus kunt doen is de pastavellenze 'insmeren' met bloem, of het deeg sowieso minder vochtig maken. Slippende tandwielen heb ik nog nooit meegemaakt...
pi_55869823
Wat David zegt klopt. Ik denk dat ColdFeet hetzelfde probleem heeft gehad met haar pastavorm. Die bleef ook plakken, terwijl het bij mij mooi losliet

Als je het heel lastig vindt om het deeg goed te kneden, kan je het ook heel vaak door de ruimste stand van de machine doen, en elke keer dubbelvouwen. Net zo lang tot je mooi egaal deeg hebt zonder rafels en gaten.
Het deeg mag absoluut niet plakken.
pi_55870160
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 10:27 schreef piepster het volgende:
Wat ging er niet goed met jouw machine dan? Ik hoor vaak dat de goedkope Aldi machines het ook prima doen.
Ik zou eerst eens kijken naar de juiste ingredienten en bereidingswijze. Kneed je wel lang genoeg? En is het deeg wel een ontzettend stugge bal, waar nauwelijks beweging in te krijgen is? Als het er zo uitziet ben je op de goede weg:
[ afbeelding ]
Volgens mij moet het juist he-le-maal niet stug zijn, maar zacht en elastisch!
pi_55870766
Als de pasta een bal is, moet hij stug zijn. Het moet je echt bloed, zweet en tranen kosten om hem uit te rollen. Als je hem eenmaal hebt uitgerold is hij inderdaad zacht en elastisch, maar nooit plakkerig. Bij mij werkt de vaste verhouding 100 gr meel met 1 ei altijd prima. In het begin lijkt het dan veel te droog, maar uiteindelijk komt het na veel kneedwerk dan goed.
pi_55871377
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 10:56 schreef David het volgende:

[..]

Als het deeg niet loskomt heeft dat ook met een te nat deeg te maken (door het vocht blijft het plakkerig). Wat je dus kunt doen is de pastavellenze 'insmeren' met bloem, of het deeg sowieso minder vochtig maken. Slippende tandwielen heb ik nog nooit meegemaakt...
Het is dus niet zo dat de pasta aan de machine blijft kleven hoor dat absoluut niet. De machine snijdt gewoon niet goed genoeg. Net alsof je met een rotschaar aan het knippen ben.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_55872066
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 12:50 schreef piepster het volgende:
Als de pasta een bal is, moet hij stug zijn. Het moet je echt bloed, zweet en tranen kosten om hem uit te rollen. Als je hem eenmaal hebt uitgerold is hij inderdaad zacht en elastisch, maar nooit plakkerig. Bij mij werkt de vaste verhouding 100 gr meel met 1 ei altijd prima. In het begin lijkt het dan veel te droog, maar uiteindelijk komt het na veel kneedwerk dan goed.
Die verhouding gebruik ik ook, met nog een paar el water en een klein beetje olie.

maar ik vind jouw deeg er wel erg droog uitzien, ik ben gewend aan gladder & zachter deeg.

Waar haal je dat vandaan, dat t bloed, zweet en tranen moet kosten?
pi_55872077
Volgens mij doen alle pastamachines dat. Ze snijden ook niet echt, maar de rollen raken elkaar net, weaardoor de ene helft van de pasta iets omhoog gedrukt wordt, en de ander helft iets naar beneden. Als de pasta heel droog is, 'breekt' het op de randjes, als het iets natter is, blijft het aan elkaar plakken. Lastig uitleggen dit, ik hoop dat je er iets aan hebt.
Ik had in het begin hetzelfde met mijn machine, en nu gaat het prima.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 13:51:30 #183
62913 Blik
The one and Only!
pi_55872176
Ik heb ook een pastamachine, echt superlekkere pasta er al meegemaakt. Zit te twijfelen om misschien een opzetstuk te kopen om makkelijk ravioli te maken, maar dat ding kost 40 euro
pi_55872715
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 13:47 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Die verhouding gebruik ik ook, met nog een paar el water en een klein beetje olie.

maar ik vind jouw deeg er wel erg droog uitzien, ik ben gewend aan gladder & zachter deeg.

Waar haal je dat vandaan, dat t bloed, zweet en tranen moet kosten?
De ballen op de foto zijn ook nog niet af, qua kneden. Uiteindelijk ziet het er zo uit:


Zoalshetis zegt ook dat het zwaar werk is, en als je hebt gezien Italianen pasta maken, ben je het denk ik wel met me eens. Het water en de olie die jij erbij doet, maken het net makkelijker kneden dan mijn pasta.
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:33 schreef zoalshetis het volgende:
deeg moet je kneden met 1 ei per 100 gram grano duro (soor bloem dus) het moet een stevig taai deeg worden en dat kost wel wat krachtsinspanning. maar kneden is leuk. beetje zout en voor de liefhebber eetlepel olijfolie.
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 15:01 schreef zoalshetis het volgende:
het deeg moet echt heel taai zijn. kneed het, met een beetje zout en eventueel eetlepel olijfolie als je figuurtjes wil maken, tien minuten tot een mooie gladde bol, je staat versteld als je bezig bent dat vrouwtjes van 80 in italie nog steeds perfect deeg kunnen maken (erg zwaar nl). het mag absoluut geen plakkerig deeg zijn.
Maar als jij jouw pasta zo lekker vindt, is het toch prima!
  dinsdag 8 januari 2008 @ 14:21:10 #185
3869 David
Drum the drums
pi_55873001
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 13:18 schreef RoofingBurner het volgende:

[..]

Het is dus niet zo dat de pasta aan de machine blijft kleven hoor dat absoluut niet. De machine snijdt gewoon niet goed genoeg. Net alsof je met een rotschaar aan het knippen ben.
Ja inderdaad, maar zoals piepster zegt is het niet echt 'snijden' maar eerder opliften. Daarom moet het deeg droog zijn. Ik had in het begin nl. hetzelfde probleem.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 14:22:18 #186
3869 David
Drum the drums
pi_55873030
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 13:51 schreef Blik het volgende:
Ik heb ook een pastamachine, echt superlekkere pasta er al meegemaakt. Zit te twijfelen om misschien een opzetstuk te kopen om makkelijk ravioli te maken, maar dat ding kost 40 euro
Ik heb nog nooit goede ervaringen gehoord met zo'n opzetstuk. In de meeste gevallen breken de ravioli heel gemakkelijk open en mislukken ze dus...
pi_55876591
Hallo wat een goede ideeen allemaal.

Ik moet zeggen dat ik een machine heb die bij iemand in het kerstpakket en met een japanse handleiding dus "echt" zal het wel niet wezen. het enige wat ik tegen het ding heb is dat de draaihandel erbij mij telkens uitschiet, het mechaniekje is niet ideaal voor de rest zou ik zeggen een goedkoop apparaat is prima zolang je maar niet elke dag ermee aan de slag gaat want dan wordt je gek van die los schietende hendel.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_55876649
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 16:39 schreef hhhpsycho het volgende:
Hallo wat een goede ideeen allemaal.

Ik moet zeggen dat ik een machine heb die bij iemand in het kerstpakket en met een japanse handleiding dus "echt" zal het wel niet wezen. het enige wat ik tegen het ding heb is dat de draaihandel erbij mij telkens uitschiet, het mechaniekje is niet ideaal voor de rest zou ik zeggen een goedkoop apparaat is prima zolang je maar niet elke dag ermee aan de slag gaat want dan wordt je gek van die los schietende hendel.
Oh, die hendel, dat vergeet ik, bij mijn kinderen schiet hij er ook steeds uit. Nou weet ik het zeker, ik ga een goede kopen.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_55881093
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 13:51 schreef Blik het volgende:
Ik heb ook een pastamachine, echt superlekkere pasta er al meegemaakt. Zit te twijfelen om misschien een opzetstuk te kopen om makkelijk ravioli te maken, maar dat ding kost 40 euro
ik heb een opzetstuk voor de kitchenaid en die werkt niet echt. Denk dat je beter zo'n blik kunt kopen zal een stuk schelen in de prijs.
pi_55884614
de lekkerste pasta haal ik nog altijd bij Da Angelo Delicatezza Trattoria in Molenhoek (lb)
voor maar 9 euro heb je er de keuze uit de lekkerste pasta's... mijn favoriet is taglioilini rosa (met verse zalmstukjes en ui met een vleugje kerrie en room) heerlijk!!

overigens: angelo petralla heeft als chef-kok zijn sporen verdiend in de echte originele italiaanse keuken.
een vakman pur sang! en dat proef je!
pi_56550870
Ik heb vanmiddag een pastamachine gekocht, en vanavond Ravioli getracht te maken. En... Het was zonder meer de goorste pasta die ik ooit gegeten heb Iets te hoog gegrepen dus die Ravioli, volgende keer maar even Tagliatelle ofzo.
  dinsdag 5 februari 2008 @ 23:55:33 #192
3869 David
Drum the drums
pi_56552634
ik zou idd beginnen met tagliatelle of lasagne. Maar wat was er zo goor aan dan? Hoe heb je het gemaakt?
pi_56553118
Nouja.. goorheid viel ook wel mee, pasta was alleen te dik, en als je dan ook nog eens twee plakken op elkaar legt.. Daarnaast plakte het niet goed (blijkbaar niet goed met het eitwit ingesmeerd) dus was de vulling eruit gelopen. Toch wel de goorste Ravioli ooit
  woensdag 6 februari 2008 @ 01:12:15 #194
3869 David
Drum the drums
pi_56553556
Heb je een pastamachine gebruikt? Dan heb je van te dikke velen normaal gezien geen last. Ik gebruik altijd water tussen de verschillende vellen. In elk geval moeten de vellen goed aansluiten... onafhankelijk van welk bindmiddel je gebruikt.
pi_56688946
Ik ga het zo voor de tweede keer proberen.. Ipv Ravioli maar een niveautje omlaag en dus spaghetti of tagliatelle.. Ben benieuwd
pi_56691833
Toevallig! Ik heb net weer ravioli gemaakt. Met gehaktvulling en een beetje tomatensaus.
Laat even weten hoe je spaghetti is geworden. Ben benieuwd!

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 12-02-2008 21:54:38 ]
pi_56705465
Wij ook van het weekend ravioli gemaakt.
De ene helft met spruiten/gehakt vulling, de andere helft met gehakt,par.kaas,olijf,kruiden.
OOh ja an voor de kids met kruidenkaas-ham.
Alles met een tomatensaus en par. kaas!!
Was weer geslaagd.
pi_56708441
Voor de zoekenden:
Volgende week bij de Aldi weer de pasta-machine voor 9,99!
Dan ga ik ook eens proberen verse pasta te maken
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
  donderdag 14 februari 2008 @ 01:03:51 #199
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_56718668
quote:
Op dinsdag 12 februari 2008 19:38 schreef d.n3rd het volgende:
Ik ga het zo voor de tweede keer proberen.. Ipv Ravioli maar een niveautje omlaag en dus spaghetti of tagliatelle.. Ben benieuwd
En si het nu beter gegaan??
Had je de pasta wel op de fijnste stand erdoor gedraaid ook?
Kan dan eigenlijk niet te dik zijn
ben benieuwd..
Ik ga aanstonds ook maar weer eens zelf maken.. mijn voorraad in de vriezer is op.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_56721356
Ja goed gelukt! Heb het gemaakt met een zeer smakelijk recept dat die dag in de NRC stond. Zeer simpel en kort ook dus typ em even over:

2 personen

200g Spaghetti
100ml extra vergine olijfolie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode chilipeper, inclusief zaadlijsten fijngesneden
een handje platte peterselie, fijngesneden

Kook de spaghetti zeer al dente. Verwarm tweederde van de olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zonder dat hij kleurt. Voeg de chilipeper toe en laat nog een minuut zachtijes pruttelen. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan, samen met het kookvocht, de knoflook-peperolie en de resterende extra vergine. Zout naar smaak en voeg de peterselie toe.

Erg erg erg makkelijk dus zeer geschikt als het bereiden van de pasta iets langer duurt. Ik raad em absoluut aan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')