abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 27 maart 2004 @ 19:20:22 #51
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_18006469
Vanavond geprobeerd, en het was heerlijk

Ik heb tagliatelle gemaakt, bij gebrek aan pastamachine. Maar ik moet zeggen dat het best aardig gelukt is. De volgende keer moet ik de reepjes iets dunner rollen en iets dunner snijden, maar het was errug lekker!!!

Om het helemaal af te maken, hebben we het niet met z'n tomatenprutje-uit-zakje gegeten, maar heb ik helemaal zelf een heerlijke champignonsaus in elkaar gevogeld. Buikje zit weer vol
  zaterdag 27 maart 2004 @ 19:34:44 #52
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18006753
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 19:20 schreef Christine het volgende:
Vanavond geprobeerd, en het was heerlijk

Ik heb tagliatelle gemaakt, bij gebrek aan pastamachine. Maar ik moet zeggen dat het best aardig gelukt is. De volgende keer moet ik de reepjes iets dunner rollen en iets dunner snijden, maar het was errug lekker!!!

Om het helemaal af te maken, hebben we het niet met z'n tomatenprutje-uit-zakje gegeten, maar heb ik helemaal zelf een heerlijke champignonsaus in elkaar gevogeld. Buikje zit weer vol
lekker he. ik heb net spaghetti (dikte 3 op het machientje, dus dik) met stukjes roodbaars, wat kruiden, citroen, olijfolie en royaal parmezan gegeten. was ook goed te doen. overigens geldt hoe fijner de pasta hoe fijner/vloeibaarder de saus.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † dinsdag 30 maart 2004 @ 16:13:41 #53
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18064626
Weet iemand ook een naam van een winkel of winkelketen in het noorden des lands die Grano Duro van Cecco verkoopt ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 30 maart 2004 @ 16:17:19 #54
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_18064742
Ik heb gewoon griesmeel van de turk op de hoek gebruikt was super te doen.
pi_18065465
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 16:17 schreef Christine het volgende:
Ik heb gewoon griesmeel van de turk op de hoek gebruikt was super te doen.
Die gebruik ik ook, niks geen dure italiaanse merken, dit is net zo goed.

Mijn verse pasta ervaringen:

Ik heb een Atlas pastamachine met verschillende opzetstukken, waaronder 1 speciaal voor ravioli.
Die laatste heb ik maar 1 keer gebruikt, want het is een stuk bewerkelijker dan het lijkt om de vulling netjes tussen die 2 lagen pasta te krijgen zodat je kussentjes krijgt die niet opengaan in het water. Bij mij ging na 2 uur geklooi alsnog bijna de helft stuk. De ravioli die nog heel was, was overigens heeeerlijk . Maar toch heb ik het nooit meer aangedurfd.

Verder heb ik tot nu toe een paar keer tagliatelle gemaakt, en lasagnevellen (die zijn uiteraard het makkelijkst).

Al met al heb ik het apparaat nog lang niet vaak genoeg gebruikt om er handigheid in te krijgen. Laat ik deze gelegenheid eens aangrijpen om de stof van het ding af te blazen en er weer wat mee te doen.
  † In Memoriam † dinsdag 30 maart 2004 @ 17:40:41 #56
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18066487
* 2cv woont in een Turk-loos dorp ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 31 maart 2004 @ 08:16:17 #57
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18077641
quote:
Op dinsdag 30 maart 2004 16:46 schreef Snorretje_de_Vries het volgende:

[..]

Die gebruik ik ook, niks geen dure italiaanse merken, dit is net zo goed.

Mijn verse pasta ervaringen:

Ik heb een Atlas pastamachine met verschillende opzetstukken, waaronder 1 speciaal voor ravioli.
Die laatste heb ik maar 1 keer gebruikt, want het is een stuk bewerkelijker dan het lijkt om de vulling netjes tussen die 2 lagen pasta te krijgen zodat je kussentjes krijgt die niet opengaan in het water. Bij mij ging na 2 uur geklooi alsnog bijna de helft stuk. De ravioli die nog heel was, was overigens heeeerlijk . Maar toch heb ik het nooit meer aangedurfd.

Verder heb ik tot nu toe een paar keer tagliatelle gemaakt, en lasagnevellen (die zijn uiteraard het makkelijkst).

Al met al heb ik het apparaat nog lang niet vaak genoeg gebruikt om er handigheid in te krijgen. Laat ik deze gelegenheid eens aangrijpen om de stof van het ding af te blazen en er weer wat mee te doen.
leuk! ik heb trouwens voor de ravioli een soort metalen ijsklontjes bak (verschillende maten). eerst een laagje deeg, dan de holletjes vullen, dan de tweede lap deeg er zo op doen dat alle lucht eruit is, dat is het belangrijkst. overigens bedankt voor de tip van de turkse winkel. ik had er weinig vertrouwen in, maar na het lezen van de posts ga ik het maar eens proberen.

[ Bericht 4% gewijzigd door zoalshetis op 31-03-2004 19:22:12 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_18103143
quote:
Op woensdag 31 maart 2004 08:16 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

leuk! ik heb trouwens voor de ravioli een soort metalen ijsklontjes bak (verschillende maten). eerst een laagje deeg, dan de holletjes vullen, dan de tweede lap deeg er zo op doen dat alle lucht eruit is, dat is het belangrijkst. overigens bedankt voor de tip van de turkse winkel. ik had er weinig vertrouwen in, maar na het lezen van de posts ga ik het maar eens proberen.
Nou eh, turkse winkel... bij mij is dat de "Toko", maar ik heb hetzelfde merk ook zien liggen bij Turkse winkels. Je hebt er ook couscous van. Gries is te krijgen in grof, middel en fijn, ik gebruik de fijne altijd.
Is die ravioli mal waar je het over hebt los te koop? En lukt het daar altijd mee of gaan ze soms nog stuk?
  donderdag 1 april 2004 @ 11:24:39 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18103394
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 20:29 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dat is niet waar piet sorry. door het zout in het water kookt het water ook beter en sneller door tijdens de afkoeling als het in aanraking komt met de pasta op huiskamertemperatuur. bovendien zorgt het ietwat zoute water voor een betere hechting van de saus later, mn al dente. vraag me niet waarom maar het is waarneembaar. de reden van het vele water is dus juist dat het kook proces nauwelijks verstoort wordt door de afkoeling. dat is het geheim van de beste pasta.
Als jij dat zegt...
Maar ik heb liever geen zout in het water, omdat ik er niet van houd dat overal zout in zit. Wen jezelf er aan minder zout te gebruiken, dan proef je allerlei dingen veel beter dan als je altijd overal maar zout in gooit.
Het gebruik van minder zout spoort je ook aan je eten beter en smakelijker te maken, omdat het niet allemaal onder een zoutfilm ligt.
Ik zeg niet dat je zoutloos zou moeten eten, das nergens voor nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 april 2004 @ 18:57:18 #60
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18137287
quote:
Op donderdag 1 april 2004 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als jij dat zegt...
Maar ik heb liever geen zout in het water, omdat ik er niet van houd dat overal zout in zit. Wen jezelf er aan minder zout te gebruiken, dan proef je allerlei dingen veel beter dan als je altijd overal maar zout in gooit.
Het gebruik van minder zout spoort je ook aan je eten beter en smakelijker te maken, omdat het niet allemaal onder een zoutfilm ligt.
Ik zeg niet dat je zoutloos zou moeten eten, das nergens voor nodig.
in het deeg zit maar weinig zout en ja het is bij de hardegriesmassametei best goed om het in 1-2 eetlepels zout op 5-6 liter water te koken. is dat veel voor iemand die roomboter propageerd? (waar ik het overigens hartgrondig mee eens ben)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 2 april 2004 @ 19:27:14 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18137805
quote:
Op donderdag 1 april 2004 11:14 schreef Snorretje_de_Vries het volgende:

[..]

Nou eh, turkse winkel... bij mij is dat de "Toko", maar ik heb hetzelfde merk ook zien liggen bij Turkse winkels. Je hebt er ook couscous van. Gries is te krijgen in grof, middel en fijn, ik gebruik de fijne altijd.
Is die ravioli mal waar je het over hebt los te koop? En lukt het daar altijd mee of gaan ze soms nog stuk?
ik reageerde op die turkse winkels die ik voorbij zag komen, ik wist nog niet dat jij het van de toko haalde... ook ff proberen dan maar.
anyways, koop een raviolatore bij een kookwinkel (die soort ijsklontenbak). begin met die van 12 ravioli's in een raviolatore. maak het deeg met ei en droog. zorg dat je vulling ook droog is. vulling mag in ijskast koud worden/uitdrogen. machienstand 6 is mooi voor ravioli. mag later ook 7-8 zijn, maar dat is moeilijker. bebloem je vorm goed. leg het vel pasta erin, druk het deeg zachtjes met de vulling in de holletjes. vul het tot de bovenkant en zorg dat er geen vulling op de pasta naast de holletjes komt. liever iets hoger dan breder inleggen dus. dan neem je weer een vel pasta stand 6 en die leg je er langzaam vanaf de voorkant van de bak erop. alle lucht moet eruit zijn. dat is heel belangrijk. bij de raviolatore zit een op maat gemaakt deegrollertje. de 12 vakjes zijn verdeeld door een opstaand ribbel randje. dus als je goed rolt heb je meteen alle raviolis gekarteld en aan elkaar gelast. dan schud je de bak uit en bekijk je even of de ravioli's goed gesloten zijn. bij twijfel even samendrukken. zo ga je door. je kan ze leggen op een schone theedoek met beetje bloem. afhankelijk van inhoud (garnalen in stukjes/zachte feta/bladpeterselie/gegrilde paprika julliene en dragon). zout en peper naar smaak (zolang ze maar de smaak versterken en niet verzieken, net als vetten trouwens) paar keer oefenen, 5-7 min koken en smullen maar. met olijfolie die je gebruikt voor de koude maaltijden (beetje goede specialist graag) en lekker versgeraspte parmezan. in warme halfdiepe borden.







[ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 02-04-2004 19:54:36 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 7 april 2004 @ 19:25:54 #62
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18254904
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 21:40 schreef 2cv het volgende:
Net ff gekeken en onze grootste pan is 5,7 liter (fabrieksopgave). Ik flikker er gewoon 4,5 liter water in en misschien zout. Ik hou niet van al te zout.
en?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † donderdag 8 april 2004 @ 13:53:18 #63
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18273776
quote:
Op woensdag 7 april 2004 19:25 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en?
Eigenlijk bedoelde ik dus te vragen of dat ongeveer goed was (in combinatie met het recept voor pasta wat ik eerder in dit topic neergepoot heb, ter voorkoming van overstromende pannen of pasta die gebakken wordt ipv gekookt)
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_18288215
Ik ben binnekort jarig en nu lijkt het me wel leuk om een pastmachinetje te vragen om gewoon eens mee te expirimenteren, het hoeft niet de the best of the best te zijn. Maar wat kost zo iets ongeveer en kan ik dat bij de blokker (laten) halen... of iemand die een (italiaanse) winkel weet in nijmegen?
  vrijdag 9 april 2004 @ 01:36:57 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18291291
quote:
Op donderdag 8 april 2004 23:05 schreef bob_the_builder het volgende:
Ik ben binnekort jarig en nu lijkt het me wel leuk om een pastmachinetje te vragen om gewoon eens mee te expirimenteren, het hoeft niet de the best of the best te zijn. Maar wat kost zo iets ongeveer en kan ik dat bij de blokker (laten) halen... of iemand die een (italiaanse) winkel weet in nijmegen?
Het Kookeiland
Zwanenstraat 12
6811 DD Arnhem
Tel. 026-4439597
(vast ook een kookwinkel in nijmegen maar die ken ik niet)
of marktplaats.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator vrijdag 9 april 2004 @ 21:01:15 #66
5428 crew  miss_sly
pi_18308957
quote:
Op donderdag 8 april 2004 23:05 schreef bob_the_builder het volgende:
Ik ben binnekort jarig en nu lijkt het me wel leuk om een pastmachinetje te vragen om gewoon eens mee te expirimenteren, het hoeft niet de the best of the best te zijn. Maar wat kost zo iets ongeveer en kan ik dat bij de blokker (laten) halen... of iemand die een (italiaanse) winkel weet in nijmegen?
Er schijnt een deli te zitten op de Dalfseweg in Nijmegen...
Ik ben onlangs verhuisd naar Wijchen, dus ben er zelf nog niet geweest en weet dus ook niet of hij zoiets heeft.
Ik heb mijn machientje onlangs bij Hoyng gekocht, weet neit of die in Nijmegen zit.


Ik heb dus ook voor het eerst pasta gemaakt.
Op zich viel het me wel mee, alleen was ik misschien met wat veel begonnen (ik dacht meteen wat in de vriezer te gooien )

Ik heb tagliatelle gemaakt en het was goed te doen, de smaak was ook echt goed. Ben blij dat ik het gedaan heb en loop als het even kan de zakken met pasta in de supermarkt gewoon voorbij
Ik vroeg me alleen af hoe jullie dat doen met de slierten die je hebt gemaakt, voor ze de pan in gaan. Hoe leggen of hangen jullie die, zodat ze niet gaan plakken en in elkaar verstrikt raken?


By the way: ik had de Cecco gries gekocht bij de kaaswinkel voor 2,95 /kilo, en ik zag vandaag bij de Makro precies dezelfde pakken voor 1,90! Meteen nog maar een pak meegenomen
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 9 april 2004 @ 21:13:21 #67
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18309179
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 21:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Er schijnt een deli te zitten op de Dalfseweg in Nijmegen...
Ik ben onlangs verhuisd naar Wijchen, dus ben er zelf nog niet geweest en weet dus ook niet of hij zoiets heeft.
Ik heb mijn machientje onlangs bij Hoyng gekocht, weet neit of die in Nijmegen zit.


Ik heb dus ook voor het eerst pasta gemaakt.
Op zich viel het me wel mee, alleen was ik misschien met wat veel begonnen (ik dacht meteen wat in de vriezer te gooien )

Ik heb tagliatelle gemaakt en het was goed te doen, de smaak was ook echt goed. Ben blij dat ik het gedaan heb en loop als het even kan de zakken met pasta in de supermarkt gewoon voorbij
Ik vroeg me alleen af hoe jullie dat doen met de slierten die je hebt gemaakt, voor ze de pan in gaan. Hoe leggen of hangen jullie die, zodat ze niet gaan plakken en in elkaar verstrikt raken?


By the way: ik had de Cecco gries gekocht bij de kaaswinkel voor 2,95 /kilo, en ik zag vandaag bij de Makro precies dezelfde pakken voor 1,90! Meteen nog maar een pak meegenomen
meestal maak ik het deeg vrij droog zodat het niet aan elkaar kleeft. ik leg de pasta meestal gewoon op een keukendoek, beetje losjes gedrapeerd. ik kook de pasta meestal 5-10 minuten na het draaien. als je het wil drogen kun je de slierten over een bezemsteel hangen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_18309497
Of over de keukenstoel.

Ik heb ooit een keer pasta gemaakt, maar van het recept klopte geen hol als ik het hier zo lees, en het was dan ook niet lekker.

Ben nu wel erg gemotiveerd het nog een keer te gaan proberen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 9 april 2004 @ 21:46:26 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18309932
Heb vanavond ook pasta gemaakt. eieren en bloem, zoveel dat er een stevig deeg ontstaat, zoals Porcelein zeg maar
:-)
Daarvan vellen gedraait en een lasagna gebakken.
was heerlijk
De vulling was saus uit gehakt, tomaat, feta, knoflook, uien, Ajvar, wat water, italiaanse kruiden,
vellen heel dun rollen en saus in dunne laagjes, de lasagna had 8 laagjes en was 2 1/2 a 3 cm dik.
Overdekken met Parmazan, en in de oven bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_18309983
Die klinkt lekker genoeg om eens uit te proberen, Piet, maar wat is Ajvar?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 9 april 2004 @ 21:55:10 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18310153
Ajvar is een paprika pasta meestal met wat andere kruiden en groente, soort sambal zeg maar, maar dan van Paprika ipv Chili´s
Gaat van mild tot pikant, is niet echt scherp, maar dat is de bedoeling ook niet. Smaakt naar lekkere rijpe zoete paprikas, zoals je die in de balkan kan eten maar nooit hier, helaas, hier heb je alleen maar van die grote bittere dingen, die waterig zijn. Je kan het bij de meeste turkse winkels krijgen, meestal in Mild en Scharf, maar Scherp is een groot woord als je aziatische producten gewend bent.
Ajvar is samen met Vega een belangrijkste smaakmaker in de zuidoost europa

Ah wat is Vega
Vega is een soort kruidenzout, wat men gebruikt ipv zout. Kan ff geen plaatje vinden, zit in blauwe folie zakken met een Kok er op

[ Bericht 16% gewijzigd door Pietverdriet op 09-04-2004 22:03:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 april 2004 @ 22:07:34 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18310416
* Pietverdriet vraagt zich af of hij zich de naam Vega van dat gele kruidenzout goed in herinnering heeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 april 2004 @ 22:34:13 #73
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_18310896
Wij hebben vanavond weer zelfgemaakte pasta gegeten. Dit keer wilde ik eens iets anders proberen dan tagliatelle, dus bij gebrek aan pastamachine hebben mijn vriend en ik het deeg door de knoflookpers gedraaid Dat leverde een soort spaghetti-achtige creatie op, wat overigens heerlijk smaakte. Wederom geserveerd met een champignonnensausje, ditmaal met citroen en lenteuitjes, helemaal in de lente-stemming
  † In Memoriam † zondag 11 april 2004 @ 00:42:30 #74
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18335941
Ik heb Grano Duro van De Cecco
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 11 april 2004 @ 11:40:29 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18341217
quote:
Op zondag 11 april 2004 00:42 schreef 2cv het volgende:
Ik heb Grano Duro van De Cecco
Italiaanse patentbloem?
Nope, gewoon italiaanse honig spagetti,

[ Bericht 7% gewijzigd door Pietverdriet op 11-04-2004 11:45:40 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 11 april 2004 @ 18:46:31 #76
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18350635
quote:
Op zondag 11 april 2004 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Italiaanse patentbloem?
Nope, gewoon italiaanse honig spagetti,
Wabbedoelje ? Istie niet goed ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 11 april 2004 @ 22:03:39 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18354963
quote:
Op zondag 11 april 2004 18:46 schreef 2cv het volgende:

[..]

Wabbedoelje ? Istie niet goed ?
Is niet vers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 april 2004 @ 22:25:13 #78
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_18355492
Heb vanavond weer verse tagliatelle op. Heerlijk. Het blijft zo veel lekkerder dan kant en klaar spul.
***
  zondag 11 april 2004 @ 22:27:08 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18355552

Deze Dececcco, 2cv?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 12 april 2004 @ 19:04:56 #80
25682 2cv
Niet subtiel
pi_18373717
Ja, dat merk, maar dan meel.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  maandag 12 april 2004 @ 19:09:02 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_18373798
ah
ik dacht pasta
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 april 2004 @ 19:21:08 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18374096
quote:
Op zondag 11 april 2004 00:42 schreef 2cv het volgende:
Ik heb Grano Duro van De Cecco
leuk! en nu lekker aan de slag. veel plezier in het maken en eten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 12 april 2004 @ 19:33:18 #83
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18374448
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vanavond ook pasta gemaakt. eieren en bloem, zoveel dat er een stevig deeg ontstaat, zoals Porcelein zeg maar
:-)
Daarvan vellen gedraait en een lasagna gebakken.
was heerlijk
De vulling was saus uit gehakt, tomaat, feta, knoflook, uien, Ajvar, wat water, italiaanse kruiden,
vellen heel dun rollen en saus in dunne laagjes, de lasagna had 8 laagjes en was 2 1/2 a 3 cm dik.
Overdekken met Parmazan, en in de oven bakken.
een tip als je met die zachte turkse feta werkt...lamsgehakt. ik doe er overigens altijd zelgemaakte bechamel bij (gelukkig hoef ik je niet uit te leggen hoe je dat moet maken. alhoewel ik er in plaats van thijm wat oregano doorheen doe). je kan natuurlijk alle vullingen gebruiken, lekker bij vis (fruta(e?) di mare) is intvisinkt door het deeg verwerken of saffraan (resp. zwart en oranje).

voor de gevorderde pasta maker is het ook leuk om een duo-tone ravioli te maken, dus onderkant en bovenkant verschillend. groen (uitgeperst spinazie vocht), wit/geel (ei), zwart, rood (tomatenpuree), oranje etc. deeg laat zich trouwens heel erg fijn knippen. met een silhouette schaartje kan je zo de mooiste figuren uit de bladen deeg knippen die je kookt en waarop je iets lekkers legt. als anti pasta bv. ik vind een machientje wel gewenst vanwegen de stand 9 die dan heel gelijkmatig perfect dun is. rollen kan, maar als het heel dun wordt rol je het heel snel kapot en het is soms een gehannes om het mooi van het blad te krijgen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 12 april 2004 @ 23:34:11 #84
82867 -MYRA-
To be or not to be.
pi_18381149
klinkt goed maar lijkt me wel wat omslachtig ...
live your life too the max.
  dinsdag 13 april 2004 @ 10:04:10 #85
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_18386032
quote:
Op maandag 12 april 2004 23:34 schreef -MYRA- het volgende:


klinkt goed maar lijkt me wel wat omslachtig ...
ik ga vooral voor het eerste gedeelte van je zin. ik trek soms inderdaad best veel tijd uit voor het kopen en bereiden van lekker eten. ík vind het leuk om te doen en soms is omslachtig de moeite waard.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_23603499
schopje

Als ik wat meer pasta in een keer maak, en ik hang dat even te drogen tot het echt droger en niet meer plakkend aanvoelt, kan ik dan nestjes maken voor in de diepvries? of wordt dat de smaak minder of de pasta taaier ofzo? en dan bedoel ik neit door de diepvries, maar door het drogen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 27 november 2004 @ 11:40:07 #87
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_23604170
je kan je nestjes in de dievries bewaren, maar je loopt dan wel het risico dat de pasta klef wordt na het ontdooien. beter is dus om een bonk deeg in te vriezen. als deze na het ontdooien ietwat klef aanvoelt kun je het gerust nog een keertje kneden (eventueel beetje meel erbij) alvorens het te behandelen (rollen, walsen etc.) overigens, hoe verser de pasta (dus ongedroogd) hoe lekkerder het smaakt.

overigens wilde ik de personen bedanken die de toko en turkse winkel als tip gaf voor de harde gries. een fractie van de prijs en net zo goed/lekker als cecco!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_23607390
en als je dan een bonk deeg in de vriezer stopt, dan haal je dat er 's ochtends uit en legt het in de kast om te ontdooien en dan kun je het 's avonds gebruiken?

tot nu toe heb ik altijd ongedroogde, verse pasta gebruikt (sinds ik ben begonnen met zelf maken dan) dus dat dat heerlijk smaakt is me bekend. Het is alleen zo jammer dat we nu alleen nog maar pasta eten in het weekend als ik tijd genoeg heb om het te maken.

Morgen eten we tagliatella met mozzarella/peterselie-gehaktballetjes in tomatensaus.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 28 november 2004 @ 03:34:39 #89
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_23623290
quote:
Op zaterdag 27 november 2004 15:06 schreef miss_sly het volgende:
en als je dan een bonk deeg in de vriezer stopt, dan haal je dat er 's ochtends uit en legt het in de kast om te ontdooien en dan kun je het 's avonds gebruiken?

tot nu toe heb ik altijd ongedroogde, verse pasta gebruikt (sinds ik ben begonnen met zelf maken dan) dus dat dat heerlijk smaakt is me bekend. Het is alleen zo jammer dat we nu alleen nog maar pasta eten in het weekend als ik tijd genoeg heb om het te maken.

Morgen eten we tagliatella met mozzarella/peterselie-gehaktballetjes in tomatensaus.
ik vries mijn deeg meestal als schijf in (dus niet als bal). dat ontdooit in een uur of 2/3 op de keukenplank. eet smakelijk vandaag!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 28 november 2004 @ 12:30:16 #90
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_23625950
Ik heb ook wel eens nestjes ongekookte pasta ingevroren, dan bevroren in kokend water gooien gaf ook goed resultaat, de slierten tagliatelli kwamen goed los en smaak was uitstekend na ruim 4 weken in de vriezer (****).
Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  zondag 28 november 2004 @ 12:35:19 #91
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_23626054
quote:
Op zondag 28 november 2004 12:30 schreef _joepie_ het volgende:
Ik heb ook wel eens nestjes ongekookte pasta ingevroren, dan bevroren in kokend water gooien gaf ook goed resultaat, de slierten tagliatelli kwamen goed los en smaak was uitstekend na ruim 4 weken in de vriezer (****).
dat is idd een goede optie. feit blijft wel dat de 'fluwele' smaak van nog niet bevroren of gedroogde pasta optimaal is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator zondag 28 november 2004 @ 12:42:32 #92
5428 crew  miss_sly
pi_23626195
joepie, als je die nestjes maakt, doe je dat met ietwat drogere pasta? hoe doe je het dat het niet plakt?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 28 november 2004 @ 12:43:01 #93
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_23626208
quote:
Op zondag 28 november 2004 12:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dat is idd een goede optie. feit blijft wel dat de 'fluwele' smaak van nog niet bevroren of gedroogde pasta optimaal is.
Ik denk dat 'vers' altijd de beste optie blijft... maar als alternatief zou het ingevroren materiaal uitstekend kunnen voor een door-de-weekse-dag
Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  zondag 28 november 2004 @ 12:43:56 #94
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_23626225
quote:
Op zondag 28 november 2004 12:43 schreef _joepie_ het volgende:

[..]

Ik denk dat 'vers' altijd de beste optie blijft... maar als alternatief zou het ingevroren materiaal uitstekend kunnen voor een door-de-weekse-dag
ja dat bedoel ik.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 28 november 2004 @ 12:44:48 #95
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_23626238
quote:
Op zondag 28 november 2004 12:42 schreef miss_sly het volgende:
joepie, als je die nestjes maakt, doe je dat met ietwat drogere pasta? hoe doe je het dat het niet plakt?
Na het tagliatelli draaien heel licht bepoederen met wat bloem, nauwelijks extra, maar net genoeg om de 'plak' tegen te gaan, Daarnaast gebruik vaak een diepvriesdoos waar ik de slierten luchtigjes in laat zakken, dan valt het plakken ook erg mee en blijft alles optimaal.
Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  Moderator zondag 28 november 2004 @ 12:45:13 #96
5428 crew  miss_sly
pi_23626242
dat is uiteraard ook de bedoeling
als ik dan in het weekend iets meer maak, kan ik het doordeweeks gebruiken en hebben we in ieder geval in het weekend echt verse pasta!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 28 november 2004 @ 12:49:18 #97
5428 crew  miss_sly
pi_23626308
quote:
Op zondag 28 november 2004 12:44 schreef _joepie_ het volgende:

[..]

Na het tagliatelli draaien heel licht bepoederen met wat bloem, nauwelijks extra, maar net genoeg om de 'plak' tegen te gaan, Daarnaast gebruik vaak een diepvriesdoos waar ik de slierten luchtigjes in laat zakken, dan valt het plakken ook erg mee en blijft alles optimaal.
aah, ok. ik ga dat proberen!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_23637408
Heeft er iemand ervaringen met de pastabereider die als accessoire verkrijgbaar is voor de Kenwood keukenmachines? Wij eten regelmatig pasta maar tot nu toe altijd droge pasta uit de winkel. Mijn vriendin heeft erg graag pasta maar denkt dat het erg veel werk is zelf pasta te maken maar ik wil ze overtuigen dat het wel meevalt en veel lekkerder is. Gisteren een Kenwood keukenmachine gekocht en daarop past een speciaal hulpstuk voor bereiden van 6 soorten pasta. Lijkt me leuk!
  maandag 29 november 2004 @ 16:03:21 #99
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_23646100
quote:
Op maandag 29 november 2004 09:06 schreef pirke64 het volgende:
Heeft er iemand ervaringen met de pastabereider die als accessoire verkrijgbaar is voor de Kenwood keukenmachines? Wij eten regelmatig pasta maar tot nu toe altijd droge pasta uit de winkel. Mijn vriendin heeft erg graag pasta maar denkt dat het erg veel werk is zelf pasta te maken maar ik wil ze overtuigen dat het wel meevalt en veel lekkerder is. Gisteren een Kenwood keukenmachine gekocht en daarop past een speciaal hulpstuk voor bereiden van 6 soorten pasta. Lijkt me leuk!
hoe het in zijn werk gaat met die machine zal wel in de gebruiksaanwijzing te lezen zijn als je overgaat tot aanschaf. de bereiding van het deeg zal niet verschillen. het is misschien in het begin iets meer werk dan pasta kopen in de winkel, maar als je het eenmaal door hebt wil je niet anders meer.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 29 november 2004 @ 16:08:02 #100
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_23646216
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Pietverdriet vraagt zich af of hij zich de naam Vega van dat gele kruidenzout goed in herinnering heeft
Zelf heb ik Selderiezout thuis staan. Das een mix van zout en selderiepoeder (gok ik). het is minder zout dan gewoon zout, en het geeft een lekkere smaak aan gerechten. Een aanrader voor als je weer eens wat anders wilt gebruiken
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')