Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 14:26 |
Ik rotzooi er altijd lekker op los als het komt op deze keuken. Heb kookboeken liggen, en ingredienten in huis. Maar eet het toch liever in een restaurant, Tandoori uit de kleioven is niet te vergelijken met de smurrie waar je thuis je kip in kan marineren... ![]() Ben zelf erg goed in het maken van sausen Maar hoe krijg je de 3 kleuren rijst? Ow en even voor de goede orde, gaarne niet met url's te strooien. | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:18 |
Weetjes over India en eten mogen ook hoor. Las net in ander topic (!)
| |
yvonne | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:19 |
Rijst: altijd pakistaanse rijst, ruikt al heel lekker bij het koken, basmati rijst dus ![]() Goede 2e is de surinaamse rijst Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen. De kip:
Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he. | |
shmoopy | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:19 |
Nou, post eens wat lekkere receptjes dan. ![]() | |
shmoopy | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:21 |
Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie. Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij. Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken. | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:21 |
Zelf kook ik uit patak potten, omdat het makkelijker is. Zoals hierboven aangegeven is helemaal goed!! Let the cooking begin... | |
fotoloog | zaterdag 24 januari 2004 @ 15:24 |
Wat ook lekker is"plauwri" ik meet niet of het goed geschreven is maar who cares,balletjes van ik meen gele erwtenmeel en dan gefrituurd | |
ruby | zaterdag 24 januari 2004 @ 17:16 |
quote:Jaaaa, lekker. Ik heb ze ooit eens zelf gemaakt. Was best goed gelukt eigenlijk. Wat ook lekker is, zijn pakora's. Groenten (bijv. bloemkoolroosjes) in beslag gerold en dan frituren maar. | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 18:57 |
Ja, heerlijk!! Maar waar bestaat het beslag dan uit? ![]() Recepten om onze oren, dat is wat we willen!! | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:01 |
Bereidingswijze: Pureer het vruchtvlees van 1 geschilde mango met sinaasappelsap. Voeg de vanille-yoghurt toe en meng dit in een blender. Serveertips: Garneer met stukjes mango aan een prikker en een slingerende sinaasappelschil. Dit is 1 van de vele variaties van een Lassie. | |
ruby | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:31 |
quote:Alstublieft! ![]() 100 g besanmeel (kikkererwtenmeel) Bereidingswijze: Dit is voor 4 personen. Serveer het met een zoetzuur of pikant sausje. [Dit bericht is gewijzigd door ruby op 24-01-2004 19:32] | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:32 |
Geweldig!! Bedankt daar je daar de tijd voor wilde nemen! ![]() | |
ruby | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:34 |
quote:Geen dank! Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb hoor. Wel gegeten natuurlijk. Enneh, dit recept heb ik van een bepaalde pagina geplukt. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:36 |
quote:Maakt niet uit! Het is Nederlands en duidelijk! Meer vraag was er niet! ![]() | |
ruby | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:39 |
quote:Ik wil er nog wel even aan toevoegen dat je bij de toko's ook kant en klaar beslag hiervoor kunt kopen. Het merk heet Shan. Ik heb het ooit wel eens thuisgehad maar wegens het verlopen van de houdbaarheidsdatum moest het de prullenbak in. ![]() | |
qyn | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:41 |
quote:Door citroensap met rode levensmiddelenkleurstof te vermengen en dat over de (ingekerfde) kip en in de marinade te gieten ![]() | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:42 |
quote:Echt waar? ![]() | |
qyn | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:48 |
quote:Voor zover ik weet wel. Yvonne noemde dit ook al.. Maar jah, een echte Kip Tandoori moet rood zijn | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 19:58 |
quote:Ja, hoort ook zo te zijn! ![]() *noteer me gek!! | |
LoverBoy | zaterdag 24 januari 2004 @ 20:01 |
Kip Tandoori is lekker.. ![]() | |
Noayla_ | zaterdag 24 januari 2004 @ 20:54 |
quote:Zo doe ik het ook; ik voeg daarbij ook nog een beetje tomatenpuree toe voor extra pittigheid en een mooi kleurtje. ![]() Verder kook ik erg vaak Indiaas (en dan niet van die bijna kant en klaar troep uit de supermarkt Moet nu weg maar post er binnenkort een paar! | |
Spindizzy | maandag 26 januari 2004 @ 12:32 |
quote: ![]() Ik ook. Indiaas is grote favoriet hier in huis. Ook omdat mijn man en ik vegetarier zijn en dan kun je met de indiase keuken echt helemaal los gaan. Ik zal me ook nog wel 's met wat recepten melden | |
SHE | maandag 26 januari 2004 @ 12:35 |
quote:grappig, zo kook ik de rijst ook , ik gooi er alleen ook nog een theelepeltje vegeta ( soort hongaarse aromat ) bij. Ik heb het zo van mama geleerd, maar die is niet indiaas maar hongaars | |
Rudedadude | maandag 26 januari 2004 @ 12:36 |
quote:Met de Pataks tandoori paste (AH en Bas/Dirk/Dygros en willekeurige toko's) krijg je die kip dus wel echt goed rood. | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 12:50 |
quote: ![]() Wel eens Tandoori Chicken bij een Indiaas restaurant gegeten? | |
SHE | maandag 26 januari 2004 @ 12:55 |
4 koffielepels kashmiri massala pasta, 4 koffielepels tomatensaus of ketchup, 1 koffielepel Worcestershire Sauce, 1 koffielepel 5-kruidenpoeder (curry), zout om op smaak te brengen, 1 koffielepel suiker, 8 kippenbillen (ontveld maar niet ontbeend), 3 koffielepels plantaardige olie, 1 stuk verse gember van 5 cm. die je in jullienne snijdt, 4 teentjes look mooi fijngestampt, het sap van 1 citroen, enkele blaadjes koriander. dan wordt ie echt mooi rood | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 13:02 |
Thanks SHE! ![]() | |
Rudedadude | maandag 26 januari 2004 @ 13:30 |
quote:Ja, er zitten 2 lekkere bij mij in de straat. Daar wordt het inderdaad iets rood/oranjiger. Maar ik heb dan ook geen klei-oven. En tandoori is geen tikka-massala | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 14:16 |
quote:Zegt hier niemand toch ![]() Of wilde je even laten weten dat je er echt wel was geweest? | |
V. | maandag 26 januari 2004 @ 14:22 |
Patak's schopt kont. V. | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 14:25 |
quote:Patak beter mijn kont niet schoppen. ![]() Maar staat een mooie tip hierboven. Met citroensap en kleurstof van de toko krijg je 'm aardig rood. | |
Rudedadude | maandag 26 januari 2004 @ 14:26 |
quote: ![]() | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 14:31 |
quote:Hapje vindaloo sauce? ![]() | |
Rudedadude | maandag 26 januari 2004 @ 14:36 |
Nee, doe maar Tindaloo ![]() | |
Oblivion | maandag 26 januari 2004 @ 15:18 |
quote:HEY! That's not funny... ![]() quote:Verkapte doodverwensing!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Shoot weer wat geleerd, nog heter... quote: | |
Rudedadude | maandag 26 januari 2004 @ 15:56 |
Ja, in de Taj-Mahal in Rotterdam (India's restaurant) stond er op de kaart bij dat dit gerecht op eigen risico geserveerd werd. Toch maar voor de Jalfrezi gegaan ![]() | |
Angeles | maandag 26 januari 2004 @ 18:12 |
Ik vind Indiaas ook heel lekker, maar ik ben wat dat betreft heel makkelijk. Ik vind eten in een echt Indiaas restaurant heerlijk, maar ik kan ook genieten van curry uit de supermarkt. Kip Tandoori van Knorr lijkt totaal niet op echte Kip Tandoori, toch vind ik het ook lekker smaken (Kip Madras van Knorr wat minder overigens). Wat ik verder heerlijk vind zijn de spullen van Patak's en dan het liefste Tikka Massala of Balti, verder heb ik pasgeleden een winkeltje met Engelse etenswaren ontdekt waar ze Sharwood's verkopen, dat is ook heel erg goed. | |
Noayla_ | maandag 26 januari 2004 @ 18:18 |
quote:Ik om dezelfde reden als jullie (vegetariër)! ![]() | |
ruby | maandag 26 januari 2004 @ 23:31 |
quote:Ik vind de Korma (uit zo'n zakje, niet uit een pot) erg lekker. Als extraatje voeg ik gepelde tomaten toe. Zeer smakelijk hoor. Hoewel ik Indiaas erg lekker vind, kook ik het eigenlijk nooit (behalve m'n Patak Korma dan). Ik ben meer aan het experimenteren met de Surinaamse keuken. Maar als ik dit topic lees, dan moet ik maar gauw weer eens Indiaas kokkerellen. | |
Oblivion | donderdag 25 maart 2004 @ 13:23 |
Gister dus Indiaas gegeten, maar heb het weer gehaald. ![]() Wel heb ik de rode kleurstof in huis gehaald, die ik ga uitproberen. Dat post ik dan wel even. Verder nog iemand met leuke recepten? | |
susiebel | dinsdag 30 maart 2004 @ 11:40 |
Nee, ken geen recepten, maar wel een lekkere tip: gugri/ channa, zijn kikkererwtjes en je moet ze heel pikant eten. In de toko kan je ze kant en klaar kopen en dan zelf peper en zout toevoegen. Echt lekker!!! Verder heb ik sinds zaterdag roti en kerriekip gegeten, echt een van mijn favo gerechten. Mijn vriendinnen waren er ook, moest echt lachen hoe ze het aten! Net een wrap! | |
Bhodisatva | donderdag 1 april 2004 @ 12:33 |
Hier nog een India-freak (in alle opzichten) Recept voor murgh tikka (kipspiesjes) Ingrediënten: - krap 400 ml uitgelekte yoghurt ![]() - 1,5 theelepel uitgeperste knoflook - 1 theelepel geplette gember - 2 theelepels chilipasta - 1,5 eetlepel olie - 2 theelepels citroensap - 1 theelepel garam masala - 2 tot 4 druppels rode of gele voedselkleurstof - 600 gram kipfilets, in blokjes van 3 centimeter Bereiding: Vermeng alle ingrediënten van de marinade en schep de kip erdoor. Laat de kip 2 tot 3 uur marineren in de koelkast. Rijg de blokjes aan spiesjes en bestrijk ze met extra olie. Rooster ze 6 tot 8 minuten boven houtskool of onder een zeer hete grill tot de kip gaar en goudbruin is. Keer ze eenmaal. Serveer ze met chutney, uiringen, raïta en Indiaas brood (naan) Yoghurt laat men vaak uitlekken tot een dikke hangop. In India gebeurt dit in een kaasdoek, zelf gebruik ik een schone theedoek over een zeef en in een pan hangen voor een nachtje. De hangop verdient de voorkeur bij het koken, omdat de textuur niet verandert. Maar met dikke yoghurt lukt het ook. | |
Oblivion | donderdag 1 april 2004 @ 16:56 |
Lijkt me een lekker recept, ga dat eens snel proberen! ![]() Chillipasta? Te verkrijgen bij? Toko? Poeder kleurstof is dat ook okay? Geplette gember schrijf je, maar mag je dat ook raspen? Of maakt dat niks uit? Vragen vragen vragen.... ![]() | |
Bhodisatva | vrijdag 2 april 2004 @ 11:49 |
Hoi Oblivion, Gember kun je raspen of pletten in de knoflookpers net als een teentje knoflook. Poeder kleurstof is okay, het gaat niet om de smaak enkel om de kleur. Chilipasta is een soort Indiase sambal en is te koop van Patak's. Maar deze is nogal prijzig, daarom kun je ook een vers rood pepertje nemen. Als je niet zo pittig wilt, haal je zaadjes eruit (deze zijn het heetst). Ik zal zo meteen nog een recept opsnorren. | |
Oblivion | vrijdag 2 april 2004 @ 12:23 |
Hey Bhodisatva, Patak's ken ik wel... ![]() Lekker spul. Alleen vond ik de kip niet rood genoeg (tandoori) vandaar de kleurstof. ![]() Ik zou zo graag een recept willen hebben van masala saus. En eigenlijk de oranje/roze saus. ![]() En van de madras saus en van de vindaloo saus. | |
Bhodisatva | vrijdag 2 april 2004 @ 15:24 |
Hi, Ik heb een hier een recept voor eieren-masala. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor bijv. garnalen, stukje vis, kip. Hoe ze de kleur roze of oranje krijgen weet ik niet maar ik denk ook met kleurstof, want welke andere natuurlijke ingrediënten hebben deze kleur. Ja, wortelen maar ik denk niet dat ze gepureerde wortelen erin doen. Deze masala is rood van kleur, maar je kunt 'em wat roze en milder maken door dikke yohgurt toe te voegen. Is sowieso wel lekker, denk ik. Ik verzin veel dingen zelf en ben altijd wel aan het experimenteren. ![]() Masala van eieren - 6 eieren - paar teentjes knoflook (naar smaak) - stukje verse gember, geplet - 1 of 2 groene pepertjes in reepjes - 2 el olie - 2 grote uien gesnipperd - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 tl korianderpoeder - 1 tl komijnpoeder - 1/2 tl chilipoeder - 1/2 tl karwijpoeder water zout verse korianderblaadjes fijn gesneden De eieren hard koken en pellen. Olie verwarmen en uien fruiten, pepertje, gember en knoflook toevoegen. Daarna de kruiden erbij en alles goed doorroeren. De tomatenpuree toevoegen en net zo veel water dat het een smeuïge massa wordt. Dan de eieren inprikken en erbij doen en alles een kwartiertje op laag vuur laten sudderen. Op het laatst zout naar smaak en gesnipperde koriander erover strooien. eet smakelijk! | |
GREENSKiN | vrijdag 2 april 2004 @ 19:00 |
Er zijn hier wat lekkere recepten langsgekomen, maar waarom die kleurstoffen toevoegen? Wat boeit de kleur van je gerecht nou, als het maar lekker is. Presentatie is wel belangrijk, maar kleurstoffen toevoegen is voor mij echt taboe. | |
Lula | vrijdag 21 mei 2004 @ 19:55 |
speciaal voor Obli Raita: 1 halve liter Biogarde Stand in een kom losroeren met 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker en een halve theelepel cayennepeper Rasp op een bord 1 komkommer en knijp wat van het overtollige vocht uit de komkommerrasp voor je het in de kom bij de biogarde kiept. Mengen. In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten en daarin 1 theelepel komijnzaad en 2 theelepels bruin mosterdzaad bakken tot het begint te "ploppen" (wat behoorlijk snel is als je pan en olie goed heet is dus niet weglopen want dan rot het aan). Bij de biogarde kiepen, goed doorroeren en in koelkast bewaren tot je het serveert bij bergen en bergen Pappadums Lekker met mint en verse koriander naar smaak evt..... | |
Lula | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:09 |
Is trouwens recept van Spindizzy ![]() hoe kan het ook anders bij een Indiaas topic ![]() | |
Oblivion | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:26 |
quote:Ja, Lula, maar ze heeft het topic niet meer bezocht... ![]() Hint!!! Hint!!! | |
Spindizzy | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:34 |
quote:Haaaaai ![]() | |
Lula | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:36 |
Haaaai ![]() Je had toch nog iets met eieren? ![]() | |
Oblivion | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:36 |
Heb je een lekker receptje met Haai? ![]() | |
DuchessX | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:37 |
tvp voor mijn echtgenoot ![]() | |
Spindizzy | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:39 |
quote:Haaiencurry? ![]() Zal ff recept uittikken van de eiercurry | |
Juup© | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:41 |
quote:Pandan, basmati en surinaamse rijst ![]() | |
Juup© | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:43 |
quote:Ik stop even met lezen hier, heb net gegeten en krijg alweer trek in al die lekkere dingen. | |
Oblivion | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:44 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Spindizzy | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:54 |
Eier- en linzencurry![]() Voor 4 personen 75 gr groene linzen 7.5 dl groentebouillon 6 eieren 2 el plantaardige olie 3 kruidnagels ¼ tl zwarte peperkorrels 1 ui, gesnipperd 2 verse chilipepers, fijngehakt 2 teentjes knoflook, geperst 2.5 cm verse gemberwortel, fijngehakt 2 el currypasta 400 gr tomaatblokjes (blik) ½ tl suiker 1.75 dl water ½ tl garam masala peterselie, fijngehakt ter garnering 1 Kook de linzen in de bouillon in ong. 30 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze weg. 2 Kook de eieren 10 min.. Laat ze wat afkoelen, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. 3 Verhit de olie in een grote pan en bak de kruidnagels en de peperkorrels 2 minuten. Voeg ui, pepers, knoflook en gember toe en roerbak ze 5-6 minuten. 4Voeg de currypasta toeen bk deze al roerend 2 minuten mee. Voeg tomaten, suiker en water toe en laat de saus onder af en toe roeren 5 minuten zachtjes koken tot hij indikt. 5 Voeg gekookte eieren, linzen en garam masala toe. Laat het geheel afgedekt 10 minuten zacht koken. Garneer met peterselie en serveer direct. ------------------------------ Ik gooi er in het begin (bij de peper en kruidnagel) ook wat komijnzaad en mosterdzaad bij. En op het eind natuurlijk een handvol koriander er overheen. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Spindizzy op 21-05-2004 20:57:40 (Mosterdzaaf bestaat helemaal niet) ] | |
Lula | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:56 |
Ik vond hem heerlijk in ieder geval.... ![]() | |
Oblivion | vrijdag 21 mei 2004 @ 20:56 |
Waanzinnig Spindizzy!! ![]() | |
Oblivion | zaterdag 5 juni 2004 @ 11:05 |
quote:Dit komt vanavond op tafel... ![]() | |
Spindizzy | zaterdag 5 juni 2004 @ 17:28 |
quote:Benieuwd of je het lekker vindt ![]() | |
Oblivion | zaterdag 5 juni 2004 @ 18:27 |
quote:Wordt verschoven naar morgen... ![]() Had teveel soep gemaakt... ![]() | |
Oblivion | zondag 6 juni 2004 @ 18:07 |
Nou Spindizzy, het was heerlijk... ![]() Ik hoop dat je meer recepten hebt, deze gaat in de grote map! ![]() Thanks! ![]() | |
LoverBoy | maandag 7 juni 2004 @ 10:46 |
Tandoori ![]() | |
Spindizzy | maandag 7 juni 2004 @ 10:50 |
quote:Gelukkig ![]() Ken je deze website aL Mamta's Kitchen Haal ik ook erg veel recepten vandaan ![]() | |
Oblivion | dinsdag 8 juni 2004 @ 12:37 |
Nee, maar de url staat nu onder het kopje "Indiaas" ![]() | |
Chillmeister | woensdag 9 juni 2004 @ 17:01 |
Patak vind ik op zich best lekker, en dan heb ik het over de curry paste. Dat houdt in dat je wel al je eigen groeten enzo erin moet stoppen. Heb Curry eten eigenlijk pas goed geleerd toen ik ging studeren in Engeland. Allereerste curry was een vindaloo, shit dat was heet. Mijn favoriet is toch Chicken Tikka Buhna Onion Bahji Pupadum Peswhari nanbrood Rijst Kingfisher of Cobra biertje en dan zit ik echt vol Een recept van Jamie Oliver (www.bbc.co.uk/food) quote: | |
Oblivion | maandag 6 september 2004 @ 19:05 |
Is alweer veel te lang geleden. ![]() Indiaase Kippensoep! ![]() 1 Ui. 1a 2 wortels. 1 knoflook. (teentje) 1 rode peper. (met de pitjes erbij... ![]() Dit hele verhaal in de maalmachine... ![]() Dan: 50 gram boter. 50 gram bloem. (ik doe meer, maar goed) 3 theelepels garam masala. Handje koriander, peterselie Prutje in de boter smoren, bloem erbij, even verder laten smoren. ![]() 1 liter kippenboullion. (neem die van struik... ![]() Langzaam erbij gieten. En doe dan niet hetzelfde als ik: Ik vergeet de rijst... ![]() Rijst alvast koken!!! Voordat je aan dit hele verhaal begint!! 1 of 2 kipfilets, in repen geknipt, en aanbakken, kan eventueel in de masala. Niet te bruin laten worden. Dan neem je de prut na 15 minuten zachtjes koken, van het vuur, even zeven. Rijst erin, kip erin. Afmaken met zeezout, misschien wat chillipoeder, als je van pittig houdt. Nog een paar takjes koriander. Voila.... Een heerlijke kippensoep. Indiaas... ![]() | |
Oblivion | maandag 6 september 2004 @ 19:58 |
![]() En zo ziet dat eruit... ![]() | |
Spindizzy | maandag 6 september 2004 @ 20:50 |
*komt topic binnenstormen*quote: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | maandag 6 september 2004 @ 21:44 |
Beloofd is beloofd! ![]() Dit heb ik gemaakt zonder de bloemkool, en heb zoete aardappels gebruikt. ![]() Zoveel je gasten hebt zoveel aardappels. 5 eetlepels olie. 3 centimeter gember 2 uien. 1 1/2 tomaat. (maar daar heb ik gewoon een heel blik stukjes tomaten voor gebruikt... ![]() koriander. bloemkool. zeezout. water kurkuma garam masala komijn peper. (cayenne) Hak de uien fijn. schil de gember, flinterdun door, en dan flinterdunne reepjes. breek de bloemkool in middelgrote roosjes. snij de aardappels in plakjes. rooster de komijnzaadjes al roerend in een hete wadjan op middelhoog vuur, tot ze iets donkerder worden en beginnen te geuren. Laat dit afkoelen en maal ze tot poeder. Ik heb dus gewoon komijn al in poedervorm... ![]() ![]() Alles bakken, dus aardappels net niet gaar, bloemkool, alles eruit halen, (apart dus!!!) alles laten uitlekken, en dan staat hier dat je dus nog 3 eetlepels olie in de pan moet hebben zitten, nou niet dus... ![]() De uien hier in doen, lichtbruin bakken. Gember erbij, door bakken tot middelbruin. Dan tomaten. Dan roerbakken tot deze prut donkerder wordt en het lijkt (duh) of de olie zich scheid van de saus. Nu gaan we kokkerellen! ![]() Dan gooi je kurkuma, cayenne, koriander en zout, alhoewel het zout genoeg is... ![]() 1 minuut roerbakken. En hier heb ik er nog 2 eetlepens milde currypasta van PATAK!! erbij gegooid!! ![]() Aardappels erbij, bloemkool roosjes dan een eetlepel water eroverheen, deskel op de pan, 3-5 minuten laten door laten pruttelen. Deksel van de pan, Garam masala en de geroosterde komijnzaadjes erin doen. Zachtjes roeren om het geheel te mengen, en het vuur uitzetten.. (joh echt?) ![]() Eet smakelijk!! ![]() Oh, de maten voor de kruiden, ik heb er gewoon op gevoel in gedaan,maar hier staan de maten zo halve theelepels enzo.... ![]() En ik heb er nog geniepig een teentje knoflook in gedaan en een dikke scheut slagroom.... ![]() | |
Spindizzy | maandag 6 september 2004 @ 21:47 |
Klinkt goed! Ik was al op zoek naar recepten met zoete aardappel. Die liggen altijd naar me te lonken op de markt maar ik heb er niet veel recepten voor. Heb er wel 's samosa's mee gemaakt, was erg lekker!. | |
Oblivion | maandag 6 september 2004 @ 21:52 |
quote:Was eigenlijk een ingeving, die dingen zijn zo lekker... ![]() Lu heeft zitten smullen!! ![]() Ik ook trouwens!! ![]() | |
Lula | dinsdag 7 september 2004 @ 14:02 |
Ja die aardappels waren zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga hier in het hele dorp op zoek naar ze. Vriendlief vond ze ook het lekkerst ![]() | |
Oblivion | dinsdag 7 september 2004 @ 14:04 |
Schoot, ben het belangrijkste vergeten!!! Donkere basterd suiker!! ![]() Klinkt heel goor, maar vind het vaak een beetje zurig....dus gooi ik er suiker bij... ![]() Works for me! ![]() | |
Lula | dinsdag 7 september 2004 @ 14:05 |
straks komt spindizzy nog met haar maggiblokjes ![]() | |
Thomasumo | dinsdag 7 september 2004 @ 14:41 |
TV bloody P! | |
LSS | dinsdag 7 september 2004 @ 23:41 |
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat? | |
Oblivion | dinsdag 7 september 2004 @ 23:50 |
quote:Lassie.. ![]() quote: Ik maak hem meestal van mango! ![]() Ik maak 'm ook met gecrushde ijsblokjes. | |
Chillmeister | donderdag 9 september 2004 @ 22:33 |
Gister Chicken Balti gehad, al moet ik toegeven dat het van Marks&Spencer was. Maar het was heeeerlijk | |
Oblivion | zondag 24 oktober 2004 @ 14:28 |
http://www.tv-station.nl/kokenopzee/media/recept_6.pdf Hmmm....Gaan we proberen!! | |
Martijn_77 | zondag 24 oktober 2004 @ 15:08 |
TVP Krijg er honger van!! ![]() | |
krakkemieke | maandag 25 oktober 2004 @ 01:42 |
Heeft iemand een recept van gulab jamon? ![]() | |
Aishwarya | maandag 25 oktober 2004 @ 20:00 |
Als Hindoestaanse is de Indiase en Hindoestaanse keuken bijna dagelijkse kost voor mij: Zal hier wel af en toe recepten neerzetten. Gulab Jaman (Melkballetjes in suikerstroop) Ingrediënten: 4 deciliter water 125 gram meel (zelfrijzend) 37.5 eetlepels suiker 25 eetlepels melkpoeder (verkrijgbaar bij de Surinaamse winkels) 2 eetlepels gesmolten boter theelepel bakpoeder Bereiding: Meng het melkpoeder met de ghee tot een kruimelige massa. Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder aan toe en maak er met de vingers een kruimelig deeg van. Doe er iets water bij en vorm dan een stijf deeg. Pak in een vochtige doek en laat het 3 uur staan. Haal het deeg los en laat het, krachtig wrijvend over een met bloem bestoven werkvlak, in fijne kruimels uiteen vallen. Sprenkel er wat water over en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie en frituur de balletjes licht goudbruin. Schud de pan tijdens het frituren om, zodat de balletjes gelijkmatig kleuren. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het mengsel iets kleverig wordt. Laat de balletjes voor het opdienen minstens 0.5 uur in de siroop staan. Dien warm of gekoeld op. | |
krakkemieke | maandag 25 oktober 2004 @ 20:59 |
Dank je! Ik hou niet zo van heel zoete dingen, maar dit was heerlijk! | |
Radjwonkers | zaterdag 18 december 2004 @ 09:10 |
Palak Paneer Paneer Palak is een verrassende combinatie van Paneer en Palak. Paneer is de Indiase kaas die bereid is van melk. Palak is het Indiase woordje voor spinazie. Palak Paneer is een vegetarisch gerecht uit India. De zeer fijn gehakte spinazie wordt zacht meegebakken met de paneer. Ingrediënten: 1½ kg verse spinazie 2 -3 takjes korianderzaad 2 uien, grof gesneden 4 cm gemberwortel, geschild 4 teentjes knoflook 5 eetlepels olie 400 g paneer (Indiase roomkaas) 2 tl koenjit (hardie of kurkuma) 4 vleestomaten, grof gesneden 3 dl yoghurt 2 - 3 pepers, fijngesneden, zaadjes verwijderd 2 - 3 tl massala zout naar smaak Voorbereiding: Was de verse spinazie en blancheer deze vervolgens in ruim kokend water ongeveer 3 minuten. Druk het vocht eruit na het koken en snijd het heel fijn. Korianderzaad in droge koekenpan roosteren en in vijzel fijnstampen. Uien, gember en knoflook pureren. Bereiding: Verwarm in een pan olie. Laat het heet worden en bak vervolgens de paneer goudbruin. Laat de gebakken paneer uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven olie uimengsel met koriander en massala in ± 4 minuten goudbruin fruiten. De koenjit even meebakken. Spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout toevoegen aan het geheel, even roeren en daarna nog ongeveer 5 minuten stoven. Schep het tijdens stoven af en toe om. Serveertips: Serveer de paneer palak met roti of basmati rijst en mangochutney. Probeer het ook eens met tortilla of pita brood. | |
Radjwonkers | zaterdag 18 december 2004 @ 09:12 |
Mango Lassi Lassi is een Indiase yoghurt drank. Het is vergelijkbaar met milkshake. Voor milkshake wordt melk gebruikt, voor lassi daarentegen wordt yoghurt gebruikt. Ingrediënten: 1 kopje vruchtvlees van een rijpe mango 1/3 kopje koud water 1,5 kopje yoghurt 4 eetlepels suiker ½ theelepel citroensap 6 ijsblokjes. Bereiding: Doe de ijsblokjes in een blender. Maak ze fijn. Doe er vervolgens mango, yoghurt, suiker, citroensap en water bij. Pureer het geheel totdat schuimig wordt. De lassi is nu gereed om te serveren. Serveer het wel gekoeld. Tips: Om er een nog meer zomers gevoel aan te geven, kan de lassi gegarneerd worden met een stukje fruit om het glasrandje De mango kan vervangen door een andere favoriete fruitsoort voor een andere smaak lassi. | |
Radjwonkers | zaterdag 18 december 2004 @ 09:13 |
Om het paneer zelf te maken heb ik hier nog een recept: Paneer, de Indiase kaas Paneer, de Indiase kaas bereid van melk. Paneer is een delicatesse voor de vegetariër, een niet-vegetariër zal paneer echter ook heerlijk vinden. Ingrediënten: 1 liter melk 1/2 theelepel limoensap of citroenzuur Bereiding: Breng de melk aan de kook. Wanneer de melk begint te koken, voeg je de limoensap toe. Vervolgens ga je roeren. Blijf roeren totdat het geheel gaat stollen, zo ongeveer 4 á 5 minuten. Des te langer je roert des te harder de kaas uit eindelijk zal zijn. Wanneer je ziet dat er een heldergele vloeistof met klonten overblijft, haal je de pan van het vuur. Schenk de inhoud van de pan daarna in een stevige doek die je hebt geplaatst boven een vergiet. De doek goed afknopen om het vocht eruit te laten lopen. Laat de gestolde melk vervolgens afkoelen. Wanneer het vocht eruit is plaats je een gewicht op de gestolde melk om het geheel verder te binden, steviger te maken en het overtollige vocht eruit te krijgen. Doe het in de koelkast. Dit proces kan 1 dag duren. Vergeet geen teil of bord te plaatsen onder het vergiet om het vocht op te vangen. De Paneer is enkele dagen houdbaar. Het dient wel gekoeld te blijven. Paneer is een veelzijdig melkproduct. Het wordt gebruikt om zoetwaren, snacks en groeten mee klaar te maken. Paneer wordt veel gebruikt voor massala gerechten. Het blijft zijn vastigheid behouden ('smelt niet weg') tijdens het koken en daarom wordt het vaak verwerkt in groenten. | |
Oblivion | zaterdag 19 februari 2005 @ 17:16 |
Okay, om dit topic weer eens nieuw leven in te blazen... ![]() Heb ik net bij de turk een kruid, (soort noot) gehaald, dacht dat het kardamon was? Of karmadon? Nu weet ik de naam toch niet meer... ![]() En al helemaal niet waar ik het nu voor moet gebruiken... ![]() Wie kan dit ophelderen? Op het zakje staat caramon. | |
Oblivion | zaterdag 19 februari 2005 @ 19:21 |
Ik heb de zaadjes gekraakt in de vijzel en het goedje wat eruit kwam goed fijngestamt. Is een hele frisse fijne smaak, bijna pepermunt achtig. En heb het in de rijst gedaan, waarschijnlijk net niet genoeg, al kon ik het wel lichtelijk proeven. Maar wat is toch de originele naam, zodat ik even lekker gaan zitten googlen... ![]() | |
Galleons_Lap | zaterdag 19 februari 2005 @ 19:24 |
Kardamom (Nederlands), cardamon in het Engels. Ziet het er zo uit?: http://www.xquis.com/products/_nl/kardemom.htm Vaak in Indiase desserts en zo. Indiaas eten ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | zaterdag 19 februari 2005 @ 19:29 |
![]() Dus het klopte wel van de rijst.. ![]() Harstikke bedankt! | |
Oblivion | zaterdag 19 februari 2005 @ 19:34 |
quote: bron. | |
Galleons_Lap | zaterdag 19 februari 2005 @ 20:42 |
Misschien interessant om te proberen? Receptje kippulao met saffraan (uit een boek): 450 gram rijst 4 eetlepels ghee 1/2 theelepel saffraanpoeder 1 gebroken kaneelstokje 3 kruidnagels 2 geplette kardemoms 2 eetlepels sultanarozijnen 2 eetlepels witte amandelen 300 gram kipfilet in blokjes - roer de rijst en de helft van de ghee in een pan met dikke bodem tot er een laagje ghee op de korrels zit. Voeg de saffraan en de kruiden toe en giet er 7,5 d. koud water bij. Breng het mengsel afgedekt aan de kook. Daarna het vuur laag draaien en 20 minuten koken zonder het deksel van de pan te halen. - Bak de rozijnen, amandelen en kipblokjes in de rest van de ghee. Roer ze door de rijst en laat het geheel 5 minuten staan voordat je het serveert. | |
Nembrionic | maandag 21 februari 2005 @ 22:48 |
Iemand nog een leuk recept for Keema Mutter/ Keema Matar??? | |
Oblivion | donderdag 24 februari 2005 @ 22:08 |
quote: quote: | |
Nembrionic | maandag 28 februari 2005 @ 06:47 |
bump. Dit topic is de moeite waard ![]() | |
DuchessX | vrijdag 18 maart 2005 @ 23:15 |
We hebben woensdag zó lekker Indiaas gegeten ![]() http://www.tasteofindia.nl/ (Zwolle) Onion Bahjis ![]() Tikka Murgh ![]() Curry Bombay ![]() ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 29 maart 2005 @ 06:11 |
ik houd niet zo van zinloos geweld maarre.. *schop* | |
Meiske78 | maandag 30 mei 2005 @ 13:18 |
Ik ga woensdag (dus nog even wachten als je wilt weten of het echt lekker is ![]() Voor 4 personen 2 uien 2 el olie 400 gram diverse roerbakgroenten 450 gr wortelen (= uitlekgewicht uit blik of pot) 2 el Indiase Currypasta Madras 50 gr kokosnootcrème 2 groentebouillontabletten 200 gr tofu 125 ml zure room pappadums of naan Bereiding (ca. 20 minuten): Uien pellen en in stukken snijden. In pan olie verhitten. Ui en roerbakgroenten ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. In keukenmachine (of met staafmixer) wortelen met vocht pureren. Currypasta door groenten in pan roeren. 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken. Laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen. Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen. Pappadums of naan er apart bij serveren. Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander. | |
Oblivion | donderdag 27 oktober 2005 @ 10:46 |
Gember- knoflook- chilli- curry poeder, garam massala, zout met water tot Pasta( papje) maken. Uien, tomaten kleine groene pepers yoghurt 2 of 3 cadamon pitten en kippenpoten Klaar maken voor gebruik. Helft uien in pan met veel olie bakken ( soort frituren) Uien moeten donkerbruin zijn. Uien er uit kip er in tot kip helemaal wit is dan eruit halen. Yoghurt PASTA tomaten pepers hard laten koken in de olie (pas op, hier kan het gaan vlammen!) Vuur laag zetten dan water erbij en de kip. Zachtjes door laten koken tot kip echt gaar is en doortrokken van kruiden. Schep bruine suiker erbij. Rijst , erwten, paar cadamon pitten en een snufje gemalen komijn mee laten koken Als afgegoten de uien er bij , doorroeren Klaar eet smakelijk. Van onze grote vriend uit India! En lekker dat het is! Ik heb geen hoeveelheden, maar je ziet aan de kleur (lichter dan pindakaas) dat het goed is. Dus flink uitproberen. Oh en die rijst... ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 15 november 2005 @ 15:37 |
Klinkt goed allemaal ![]() | |
Duderinnetje | maandag 16 januari 2006 @ 15:18 |
Schopperdeschop! Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in. | |
KNAK | maandag 16 januari 2006 @ 15:37 |
Geef mij maar Hydrabadi Biryani ! Met goede raita erbij is dat lekkah! Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij Op het einde een kopje cinnamon tea (Y) Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-) | |
NT-T.BartMan | maandag 16 januari 2006 @ 15:40 |
quote:Ben je in vijf jaar het nederlands verleerd?? | |
KNAK | maandag 16 januari 2006 @ 15:41 |
Fok! is de enige plek waar ik nog mijn Nederlands gebruik ;-) Maar het gaat nog wel ; langzaam leer ik hier en daar Hindi en sinds ik verhuist ben naar het zuiden 'Kannada' Tussen zuid en noord voedsel zit veel verschil Denk dat noord , nmi , toch nog iets lekkerder is 8 uur nu, office finished, vandaag uit eten ![]() Kerala restaurant ![]() [ Bericht 76% gewijzigd door KNAK op 16-01-2006 15:48:01 ] | |
KNAK | maandag 16 januari 2006 @ 17:31 |
quote:Sont ? weet niet hoe je het precies schrijft ![]() | |
Aenarion | dinsdag 17 januari 2006 @ 19:01 |
link deze ga ik maken ![]() Kheb de marinade vanmiddag al gemaakt, en is voor morgen. Maar ik kon het niet laten om er een paar stukjes uit te halen, en nu in de oven te stoppen ![]() Wat adviseren jullie hierbij te eten? Ik dacht zelf aan basmati rijst, en ik heb een soort komkommersalade (in een of andert dressing) van de AH gekocht... Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 17 januari 2006 @ 19:40 |
quote:Ik heb geen idee! Maar dat is een anijsachtig sausje dus? | |
Duderinnetje | dinsdag 17 januari 2006 @ 19:41 |
Overigens is een goed recept voor van die onion-dingen-hapjes vooraf (met kikkererwten denk ik?) ook zeer welkom. Misschien hoorde dat sausje trouwens eigenlijk wel daarbij! | |
KNAK | woensdag 18 januari 2006 @ 11:35 |
Samosa's ? of Onion pakoda's ( uien met dat krokante laagje eromheen) Pakoda's zijn lekker ; paneer pakoda, onion, pepper, gobi (bloemkool) pakoda etc etc! En volgens mijn collega noem je het Sont | |
KNAK | woensdag 18 januari 2006 @ 11:44 |
quote:Pudina Chutney is het beste imo maar dit is mint Hier eten we bijna geen sauzen met Murg Tandoori op die chutney na Verse ui snijden in ringen en da was t wel zo'n beetje ![]() * KNAK heeft vandaag bij Andra style geluncht Lekkah!!! chapati met palak dahl, stevige chutney,sambar en beetje rijst met ghee erover heen Aan het einde een bakje curd met beetje suiker! En ik was 20 eurocent kwijt Als enige blanke tussen de localites, alles op een bananenblad zonder bestek ![]() | |
Nembrionic | donderdag 19 januari 2006 @ 01:39 |
Ik haat chutneys ![]() | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 04:17 |
quote:Je zal wel nooit een goede geproeft hebben ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 07:40 |
Nou, waar blijft Obli ![]() Mijn rode saus!! ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 07:56 |
quote:Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken. Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word. ![]() Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets. Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten. Met anijszaad.... dunne saus.....rood..... *zoeken gaat.... | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 08:00 |
quote:Daar ben je ![]() Het was bestel-Indiaas, dus ik weet niet waar het bijhoorde. Ik dénk dus bij die uien-hapjes (onion bhadji). Was dus koude saus ![]() Dank alvast voor het zoeken ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 08:44 |
Dat word niks, dude.... ![]() Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites. Geen idee. Wat kan je nog meer vertellen van die sauce? En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje. | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 09:03 |
quote:Niet veel. Dat er anijszaad inzat was het opvallendste verder. Misschien een eigen creatie van de afhaal-kok ![]() Dank voor het zoeken ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 09:14 |
Ja, graag. Ben zeer benieuwd! | |
Silmarwen | donderdag 19 januari 2006 @ 09:20 |
Iemand enig idee hoe je Onion Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras. Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more ![]() Tip als je veel en lekkere ingredienten zoekt, ga dan naar de zwarte markt. Is enorm goedkoop en errug lekker ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Silmarwen op 19-01-2006 11:14:11 ] | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 09:46 |
quote: Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept. ![]() Ik neem aan dat ze Onion bedoelden? ![]() quote: Bron speciaal linkje nog erbij met tips en dingen | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 11:09 |
quote:Dank ![]() | |
Mirjam | donderdag 19 januari 2006 @ 11:10 |
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst. het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen. de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas.. ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 11:15 |
quote:Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten? Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven. | |
Silmarwen | donderdag 19 januari 2006 @ 11:15 |
Nou, mijn vader weet het recept er niet van ![]() ![]() Ik ga het volgende week uitproberen en meldt het resultaat dan ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 11:36 |
quote:Temoe lawak. Heet erin maar geen hete ster... ![]() Beschermd je gal, darmen en is homeopathisch.... Werkt als een tiet! 2 Tabletjes voor de maaltijd innemen, en je kan alles eten! ![]() | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 16:27 |
Wat eten we vandaag Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 17:50 |
quote:Ik wil niet vervelend zijn, maar elke dag melden wat je eet, zonder iets toe te lichten of te vragen of een recept te plaatsen, heeft niet zo gek veel zin voor je mede-Indiaas-liefhebbers ![]() | |
Mirjam | donderdag 19 januari 2006 @ 18:54 |
quote:ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van. heel vreemd. | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 19:08 |
Je hebt gelijk...... even snel dan Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is ![]() Halve kilo aardappelen,grootte van een ei Halve kilo tomaten Ginger, 75 gram cumon seeds , 1.5 theelepel Aesofoetida (das de sap van een bepaalde boom) , 1 klein stuke, halve centimeter cube Turmeric poeder , 1tl Chilli poeder 1 tl Cumon poeder , 1/2 tl Koreander poeder 1/2 tl Groene pepers , 4 Verse koreander Kook de aardappelen apart tot ze zacht zijn Na het koken de huid/schil van aardappalen verwijderen. Tomaten fijnchoppen Ginger schoonmaken, helemaal vermalen tot het een paste word Groene pepers choppen Fijn de koreanderblaaderen choppen de Aesofoetida vermalen en het poeder daarvan aparthouden Pan pakken , 2 tl olie of ghee erin warmen De cumon in de pan tot de aroma uit de pan komt dmv de warme olie Tomaten erin en deze laag sudderen, na een tijdje gaat de tomaat zich bijna vormen tot een pastatje, en hier de fijngesneden ginger dan bijgooien Alle poeders erin werpen en op laag vuur even wachten Wacht tot alles 1 geheel wordt, laag / matig vuur.... tot het een paste wordt De gepelde aardappelen erin en roeren, goed mixen en zout naar smaak toevoegen Even koken en 1 kopje water toevoegen en weer goed roeren en de deksel erop en laten pruttelen/sudderen De jus/gravy met water afstellen op eigen keuze ivm dikte Deksel eraf en besprinkel het met de verse koreander blaadjes.....stukfijngesneden natuurlijk de deksel erop en laat dat koreanderzooitje wat erop gestrooid is 1 worden met zijn buren 7 minuutjes relaxen en serveren Dit is een west bengaalse manier van dum aloo Is lekker met luchi's ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 19:14 |
quote:Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 19:17 |
quote:Oei lekker! Volgens mij heb ik zoiets afgelopen zondag gegeten! Maar eens zelf proberen te maken binnenkort. Enig idee waardoor ik Aesofoetida zou kunnen vervangen? En wat zou Turmeric zijn? | |
Mirjam | donderdag 19 januari 2006 @ 19:18 |
quote:geen idee. ik ben vrij gevoelig voor 'fout' eten, of dat nou neit gaar is, of dat er maar een paar foute bacteriën op zitten. ik kan het helaas niet zeggen, maar had wel een idee dat het ook aan de kruiden lag, het was erg veel | |
Aenarion | donderdag 19 januari 2006 @ 19:41 |
Turmeric=geelwortel of kurkuma klikker-de-klik | |
Nembrionic | donderdag 19 januari 2006 @ 19:43 |
quote:Ah..dat heb ik:) en Aesofoetida dan? | |
Aenarion | donderdag 19 januari 2006 @ 19:45 |
klik Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko. Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde) | |
Aenarion | donderdag 19 januari 2006 @ 19:47 |
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen... bekijk dit ook ff | |
Nembrionic | donderdag 19 januari 2006 @ 19:51 |
Zou dat niet gewoon dille zijn? -edit- nee dat is het niet ![]() [ Bericht 40% gewijzigd door Nembrionic op 19-01-2006 19:57:37 ] | |
Duderinnetje | donderdag 19 januari 2006 @ 20:05 |
quote:Dank voor je hulp! ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 20:11 |
quote:Vertaling | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 20:53 |
quote:Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi | |
NT-T.BartMan | donderdag 19 januari 2006 @ 20:55 |
quote:'Duivelsdrek'... Alleen om de naam zou ik het al willen proeven! | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 20:55 |
quote:Mijn collega zegtop bovenstaande post: Dont let them even try out this onion powder Just let them go to any Hindustan store,ask for Hing and dont rape this dish with this wrong combination ![]() | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 20:58 |
![]() Voordat men ruim gaat strooien met dat spul: quote: | |
KNAK | donderdag 19 januari 2006 @ 21:01 |
Collega zegt: Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS! fuk sake! Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren Just eat boiled potatoes! ![]() | |
Nembrionic | donderdag 19 januari 2006 @ 21:02 |
Toepassing Vanwege de onaangename geur van assafoetida lijkt dit kruid niet geschikt als smaakmaker. Maar na het bakken van de hars wordt de smaak aangenaam, zelfs voor Westerse begrippen. Het zogenaamde assafoetida poeder bestaat uit hars gemengd met rijstmeel en is hierdoor een stuk minder sterk van smaak en een stuk gemakkelijker toepasbaar. Assafoetida is een populair kruid in Europa sinds de komst van de Romeinen en werd veel gebruikt tijdens de middeleeuwen (bijvoorbeeld om smaak te geven aan schaap van de barbecue), na deze tijd is het gebruik sterk afgenomen. Het is nog steeds een belangrijk ingrediënt in Iran en is populair bij Brahmanen in India die weigeren om knoflook te eten. In de Indiase keuken, wordt het vaak gecombineerd met knoflook of ui en wordt gezien als een alternatief of een substituut. Het wordt met name gebruikt in groentegerechten. De Tamilse (Zuid India) kruidenmix sambaar podi bevat vaak assafoetida. Het gebruik verschilt enigszins voor de assafoetida in poedervorm of de pure hars. De hars is zeer sterk geurend, het is absoluut noodzakelijk de hars eerst kort te bakken in hete olie. Er zijn twee redenen voor het bakken; ten eerste lost de hars op in het vet en kan zo beter verdeeld worden over het gerecht. Ten tweede zorgt de hoge temperatuur ervoor dat de smaak aangenamer wordt. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is voldoende om een grote pan met eten op smaak te brengen. De poederversie is een stuk minder sterk geurend en kan aan gerechten worden toegevoegd zonder eerst te bakken, hoewel het aroma dan minder intens is. Uiteindelijk verliest het poeder zijn aroma na enkele jaren, wat niet het geval is bij de hars. ![]() bron: http://www.food-info.net/nl/products/spices/asafoet.htm | |
Oblivion | donderdag 19 januari 2006 @ 21:05 |
quote:Tja.... *schouders ophaalt *weer verder gaat! ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 30 maart 2006 @ 20:27 |
quote: | |
Oblivion | vrijdag 31 maart 2006 @ 07:32 |
Del_Toro: Heb je al alle tandoori's geprobeerd? Zit je in een hotel? Of kan je zelf koken? | |
Del_Toro | vrijdag 31 maart 2006 @ 10:01 |
hoi, al de kip tandoori geprobeerd, verschillende garnaal gerechtjes, vegetarisch (weet iemand toevallig de naam van een soort donut met saus, ben de naam vergeten) ook massala dosa's, kebabs ![]() helaas vergeet ik meestal de naam ![]() | |
Del_Toro | vrijdag 31 maart 2006 @ 10:03 |
woops, ik zit hier op een technisch schooltje, en ga meestal uit gaan eten paar dagen geleden toch een domino pizza besteld, yumm na 3tal weken lokaal food ![]() lokale variant lassagna hebben ze hier ook | |
Brentmeister | maandag 27 november 2006 @ 21:54 |
lekker ![]() | |
Wurdsje | maandag 14 april 2008 @ 15:41 |
dit topic ga ik maar even volgen.. er staan erg lekkere recepten in.. ![]() | |
Muck | maandag 14 april 2008 @ 16:23 |
quote:wow wat een schop! I love it ![]() | |
Wurdsje | maandag 14 april 2008 @ 21:54 |
quote:je moet toch wat proberen he? ![]() | |
Oblivion | maandag 14 april 2008 @ 22:17 |
Ah, ons oude topicje... ![]() Ik zat laatst weer eens te kijken op videojug, wat een leuke site is dat toch! Videojug | |
Zij-en-Hij | dinsdag 15 april 2008 @ 07:48 |
Het lekkerste indiaas eten eet ik bij mijn schoonouders. Zij zijn indiaas en met name mn schoonvader kan ontzettend lekker koken. Ik ben fan van zn biefstuk met cashewnoten.. ![]() Wat er allemaal doorgaat moet je mij niet vragen maar het is pittig en heeeeeerlijk!! ![]() En ook de tandoori-kip is erg lekker. Rood zoals het moet zijn. Erg lekker in combinatie met gele rijst. Topper zijn de bladerdeegpakketjes gevuld met kruidige tartaar.. Mmmmm... Overigens komen zij uit het katholieke Goa, dus eten wel rundvlees. | |
Liejannuh | dinsdag 15 april 2008 @ 08:44 |
Dikke vette TVP! Binnenkort even de recepten hier lezen en ik zal de recepten die ik heb gekregen tijdens mijn kookcursus ook even posten. ![]() Kan binnenkort wel weer eens chana massala maken. ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 17 april 2008 @ 16:41 |
Topic helemaal doorgelezen maar nog niet gevonden wat ik zocht. Wat dat dan is? Ja als ik dat wist had ik het ook wel kunnen googelen. ![]() ![]() | |
Oblivion | donderdag 17 april 2008 @ 16:55 |
Beschrijf het eens? | |
ColdFeet | donderdag 17 april 2008 @ 19:32 |
Zij-en-Hij, verwen ons eens met goede recepten? Het klinkt fijn ![]() Ik kook vaak indiaas uit kookboeken, maar als ik lui ben, gebruik ik ook wel patak's ![]() | |
Deliah | donderdag 17 april 2008 @ 20:07 |
Indiaas eten. ![]() ![]() ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 17 april 2008 @ 20:11 |
quote:Ik zoek niet iets specifieks. ![]() Maar het wordt inmiddels kip tandoori, kikkererwten curry, riata en lassie. ![]() | |
Oblivion | donderdag 17 april 2008 @ 20:17 |
Indiaas Topic. Is een recept van 2 Indiase mannen! Heerlijk! | |
MoChe | maandag 28 april 2008 @ 14:58 |
Iemand een recept voor een indische preischotel zoals Knorr die verkoopt in van die 'mix voor..." pakjes? Of bestaat het gerecht niet buiten Knorr om? ![]() | |
Oblivion | maandag 28 april 2008 @ 15:26 |
Indisch is wat anders dan Indiaas. ![]() Wellicht kunnen ze je Knorr Wereldgerechten - De ECHTE recepten! hier verder helpen? | |
Zij-en-Hij | maandag 28 april 2008 @ 19:57 |
quote:Ik heb het even gecheckt en weet inmiddels de ingrediënten. Hoeveelheden doet mn schoonvader niet aan. Hij kookt op gevoel zegt 'ie ![]() Overigens is Amsterdam op Q-Day natuurlijk The Place To Be en dus eten we overmorgen weer bij mijn schoonvader (ma zit in India) ![]() Ik heb verzocht de bladerdeegpakketjes te maken en de makreelkroketjes ![]() Biefstuk met cashewnoten - Ghee - Biefstuk in dunne plakjes - Groene paprika (grof gesnipperd) - Prei (vers, in ringen) - Uien (grof gesnipperd) - champignons (plakjes) - cashewnoten ongezouten - kerriepoeder heet - knoflookteentjes (naar smaak, maar minstens 3) - groene spaanse peper (zonder zaadjes, dunne ringetjes) - zout Eerst de biefstuk in ghee (of anders zonnebloemolie) snel roerbakkend dichtschroeien. Vlees uit de pan. Nog wat vet toevoegen. Paprika, peper en ui bakken. Knof uitpersen. Prei en champignons toevoegen. Bief terug in de pan. Kerrie toevoegen en zout naar smaak. Cashewnoten toevoegen en alles goed doorwarmen. Gele rijst (maak ik zelf váák) - Zonnebloemolie - 1 Ui - Basmati rijst - Water - Flinke mespunt kurkuma - Kaneelstokje - Kruidnagelpoeder - Laurierpoeder - Zout - Peper gemalen Ui snipperen. Olie verhitten en ui glazig fruiten en lichtbruin kleuren. Basmatirijst toevoegen en even meebakken. Dan water toevoegen ( ca 1 3/4 hoeveelheid van de rijst) Vuur laag Alle kruiden toevoegen, zout naar smaak en peper een paar maal draaien met de molen. Deksel op de pan en op een laag vuur de rijst gaar koken (water is volledig opgenomen. Eventueel iets water toevoegen). Voor opdienen het kaneelstokje verwijderen. Deze rijst is zóóóóó lekker... Mmmm.... ![]() Tandoori kip - Kip: poten, kluiven, vleugels, drumsticks, filets.. Alles kan en mag - Tandoori massala (deze nemen ze mee uit India maar is ook in de toko te verkrijgen) - Citroen - Zout De kip-delen liefst een dag van te voren licht besprenkelen met vers citroensap (niet te veel!!!). Bestrooien met zout en royaal tandoori massala. Bereiden is simpel, nl: roosteren in de oven of bakken in een beetje zonnebloemolie.. Spicy tartaar pakketjes - Rundertartaar (geen gehakt, dat is te vet) - beetje zonnebloemolie - een ui gesnipperd - 2 a 3 tenen knoflook - rode peper, zonder zaadjes, zeer fijn gesneden - zout - kaneelpoeder - kruidnagelpoeder - diepvriesbladerdeeg plakjes, roomboter - eigeel - melk Beetje olie verhitten en zeer fijngesnipperde ui fruiten. Tartaar toevoegen en rullen. Knof uitpersen. Peper toevoegen (naar smaak, maar hoe pittigr hoe beter). Op smaak brengen met zout, iets kaneel en iets kruidnagel. Om het mengsel heel erg mooi fijn te krijgen gebruik ik altijd even de staafmixer ![]() Bladerdeegplakjes ontdooien. Op ieder plakje een 'worst' van vulling leggen. Randen insmeren met melk en pakketjes dichtvouwen als een saucijzenbroodje. Besmeren met losgeklopt eigeel. Afbakken in een oven van ca 190 graden tot de pakketjes mooi bruin en gaar zijn. De rijst is heel erg simpel, maar oooooooo zo lekker. En die biefstuk moet je gewoon eens maken... | |
Thorical | woensdag 30 april 2008 @ 18:03 |
Mijn eerste zelfgemaakte Indiase maaltijd had een voet knoflook in een gerecht. Het staat me nog steeds bij en was volgens de gasten heel lekker. | |
sieske | donderdag 1 mei 2008 @ 14:02 |
heb een keer een indiaas kerstmenu gemaakt voor ± 15 man. Veel te veel gemaakt natuurlijk, maar viel wel goed in de smaak. Ik had toen jasmijn-rijst, gele rijst, rogan josk, iets met kip, een vegetarisch gerecht, bijgerechtjes, naans, lassie en kokosijs met vruchtjes na. Kokosijs was het moeilijkst te maken. | |
Vork | zaterdag 3 mei 2008 @ 17:15 |
tvp. Mede omdat ik morgen voor het eerst ga proberen om een stuk zelfgemaakte paneer tot een goddelijk gerecht om te toveren ![]() | |
Oblivion | dinsdag 8 december 2009 @ 01:21 |
583 dagen al niet gepost... ![]() Weekend voor de kerst komen er een aantal Indiaas eten.. ![]() Heb het topic dan even snel nodig! Heeft iemand nog meer lekkere recepten? | |
YskaFredriksson | dinsdag 8 december 2009 @ 23:19 |
I did today :d | |
Nembrionic | dinsdag 8 december 2009 @ 23:21 |
hmmm toch weer eens vaker komen hier. Onlangs in Engeland weer GRUWELIJK lekker gegeten ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 22 december 2009 @ 02:30 |
tvp | |
Idler | maandag 28 december 2009 @ 20:17 |
Tip: http://www.youtube.com/user/ShowMeTheCurry Leuke Indiaase recepte op een duidelijke manier uitgelegd en voorgedaan. Kind kan de was doen! | |
Oblivion | maandag 28 december 2009 @ 20:20 |
Thank you! Gelijk op geabonneerd! | |
_aurum_ | maandag 28 december 2009 @ 20:36 |
tvp ![]() | |
The_Hives | woensdag 20 januari 2010 @ 18:57 |
quote: ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 17 september 2010 @ 00:42 |
quote:Nou, daar ben ik dan weer ![]() Zit nu weer in Engeland en zojuist bij een indian gegeten. Daar waren ze zo aardig me wat "curry leaves" mee te geven en me ook nog eens te vertellen waar ik ze hier (Bletchley, Milton Keynes) kan kopen. Dus even een baaltje kopen vlak voor ik terugga en invriezen ![]() ![]() | |
Oblivion | vrijdag 17 september 2010 @ 00:51 |
quote:Hmm, lekker! Ik benijd je! Wat heb je gegeten? ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 17 september 2010 @ 01:00 |
quote:Chicken Bhuna Bombay aloo Keema rice Keema Naan En een starter van "mixed kebab" (kip, lam, gehakt) Erg lekker ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 17 september 2010 @ 01:01 |
Ik ben hier nog tot de 25e dus ik ga nog wel een paar keer Indian eten ![]() In Brighton weet ik nog een supergoed restaurantje maar daar ga ik deze keer helaas niet heen ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 17 september 2010 @ 01:07 |
Ik heb mezelf ook bedacht dat ik dit ga maken: http://limepickle.com/chutneys-pickles/lime-pickle-recipe.html Duurt 6 weken maar ZO lekker bij een papadums ![]() | |
Oblivion | vrijdag 17 september 2010 @ 01:23 |
quote:Geloof je gelijk! Geniet er maar lekker van, van ons allemaal in dit topic! | |
Nembrionic | vrijdag 17 september 2010 @ 15:40 |
quote:Doe ik zeker ![]() |