abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34233979
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:15:05 #127
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34234124
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?

Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven.
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:15:19 #128
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_34234129
Nou, mijn vader weet het recept er niet van Curry's maakt hij als de beste (vooral de veggie curry's )

Ik ga het volgende week uitproberen en meldt het resultaat dan
pi_34234704
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Temoe lawak.

Heet erin maar geen hete ster...
Beschermd je gal, darmen en is homeopathisch.... Werkt als een tiet!
2 Tabletjes voor de maaltijd innemen, en je kan alles eten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 16:27:48 #130
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34244911
Wat eten we vandaag

Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's

Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 17:50:01 #131
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34247567
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 16:27 schreef KNAK het volgende:
Wat eten we vandaag

Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's

Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin
Ik wil niet vervelend zijn, maar elke dag melden wat je eet, zonder iets toe te lichten of te vragen of een recept te plaatsen, heeft niet zo gek veel zin voor je mede-Indiaas-liefhebbers
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34249610
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:15 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?

Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven.
ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.
heel vreemd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:08:56 #133
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34250164
Je hebt gelijk...... even snel dan

Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is

Halve kilo aardappelen,grootte van een ei
Halve kilo tomaten
Ginger, 75 gram
cumon seeds , 1.5 theelepel
Aesofoetida (das de sap van een bepaalde boom) , 1 klein stuke, halve centimeter cube
Turmeric poeder , 1tl
Chilli poeder 1 tl
Cumon poeder , 1/2 tl
Koreander poeder 1/2 tl
Groene pepers , 4
Verse koreander

Kook de aardappelen apart tot ze zacht zijn
Na het koken de huid/schil van aardappalen verwijderen.

Tomaten fijnchoppen
Ginger schoonmaken, helemaal vermalen tot het een paste word
Groene pepers choppen
Fijn de koreanderblaaderen choppen
de Aesofoetida vermalen en het poeder daarvan aparthouden

Pan pakken , 2 tl olie of ghee erin warmen
De cumon in de pan tot de aroma uit de pan komt dmv de warme olie
Tomaten erin en deze laag sudderen, na een tijdje gaat de tomaat zich bijna vormen tot een pastatje, en hier de fijngesneden ginger dan bijgooien

Alle poeders erin werpen en op laag vuur even wachten
Wacht tot alles 1 geheel wordt, laag / matig vuur.... tot het een paste wordt

De gepelde aardappelen erin en roeren, goed mixen en zout naar smaak toevoegen
Even koken en 1 kopje water toevoegen en weer goed roeren en de deksel erop en laten pruttelen/sudderen

De jus/gravy met water afstellen op eigen keuze ivm dikte

Deksel eraf en besprinkel het met de verse koreander blaadjes.....stukfijngesneden natuurlijk

de deksel erop en laat dat koreanderzooitje wat erop gestrooid is 1 worden met zijn buren
7 minuutjes relaxen en serveren

Dit is een west bengaalse manier van dum aloo
Is lekker met luchi's
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:14:23 #134
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34250393
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:54 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.
heel vreemd.
Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:17:38 #135
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34250546
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:08 schreef KNAK het volgende:
Je hebt gelijk...... even snel dan

Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is

recept

Dit is een west bengaalse manier van dum aloo
Is lekker met luchi's
Oei lekker! Volgens mij heb ik zoiets afgelopen zondag gegeten! Maar eens zelf proberen te maken binnenkort.

Enig idee waardoor ik Aesofoetida zou kunnen vervangen?
En wat zou Turmeric zijn?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34250584
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:14 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo
geen idee. ik ben vrij gevoelig voor 'fout' eten, of dat nou neit gaar is, of dat er maar een paar foute bacteriën op zitten.
ik kan het helaas niet zeggen, maar had wel een idee dat het ook aan de kruiden lag, het was erg veel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_34251492
Turmeric=geelwortel of kurkuma


klikker-de-klik
Cooking!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:43:15 #138
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34251575
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:41 schreef Aenarion het volgende:
Turmeric=geelwortel of kurkuma


klikker-de-klik
Ah..dat heb ik:)

en Aesofoetida dan?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34251660
klik

Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko.

Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde)
Cooking!
pi_34251723
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen...

bekijk dit ook ff
Cooking!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:51:15 #141
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34251879
Zou dat niet gewoon dille zijn?

-edit- nee dat is het niet

[ Bericht 40% gewijzigd door Nembrionic op 19-01-2006 19:57:37 ]
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:05:26 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34252479
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:47 schreef Aenarion het volgende:
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen...

bekijk dit ook ff
Dank voor je hulp!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34252667
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ah..dat heb ik:)

en Aesofoetida dan?
Vertaling
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:53:05 #144
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254191
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:45 schreef Aenarion het volgende:
klik

Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko.

Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde)
Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:55:39 #145
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34254294
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:53 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi
'Duivelsdrek'... Alleen om de naam zou ik het al willen proeven!
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:55:45 #146
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254297
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:05 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dank voor je hulp!
Mijn collega zegtop bovenstaande post:

Dont let them even try out this onion powder
Just let them go to any Hindustan store,ask for Hing and dont rape this dish with this wrong combination

Mai pben rai~!
pi_34254400


Voordat men ruim gaat strooien met dat spul:
quote:
EN: Asafoetida (or hing) is the resin of an Asian herb. It has an offensive smell. Asafoetida is an important herb in India.
Usage: Use it with care into fish and meat dishes, or into chutneys, curries and sauces.

NL NL: Duivelsdrek is de hars van een Aziatische kruid en dankt zijn naam aan de onaangename geur. Duivelsdreg wordt vooral in de India gebruikt.
Toepassing: Spaarzaam gebruiken bij vis- en vleesgerechten, of in chutneys, curry's en sausen
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:01:43 #148
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254528
Collega zegt:

Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS!
fuk sake!
Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren
Just eat boiled potatoes!

Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:02:39 #149
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34254566
Toepassing
Vanwege de onaangename geur van assafoetida lijkt dit kruid niet geschikt als smaakmaker. Maar na het bakken van de hars wordt de smaak aangenaam, zelfs voor Westerse begrippen. Het zogenaamde assafoetida poeder bestaat uit hars gemengd met rijstmeel en is hierdoor een stuk minder sterk van smaak en een stuk gemakkelijker toepasbaar.

Assafoetida is een populair kruid in Europa sinds de komst van de Romeinen en werd veel gebruikt tijdens de middeleeuwen (bijvoorbeeld om smaak te geven aan schaap van de barbecue), na deze tijd is het gebruik sterk afgenomen. Het is nog steeds een belangrijk ingrediënt in Iran en is populair bij Brahmanen in India die weigeren om knoflook te eten. In de Indiase keuken, wordt het vaak gecombineerd met knoflook of ui en wordt gezien als een alternatief of een substituut. Het wordt met name gebruikt in groentegerechten. De Tamilse (Zuid India) kruidenmix sambaar podi bevat vaak assafoetida.

Het gebruik verschilt enigszins voor de assafoetida in poedervorm of de pure hars. De hars is zeer sterk geurend, het is absoluut noodzakelijk de hars eerst kort te bakken in hete olie. Er zijn twee redenen voor het bakken; ten eerste lost de hars op in het vet en kan zo beter verdeeld worden over het gerecht. Ten tweede zorgt de hoge temperatuur ervoor dat de smaak aangenamer wordt. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is voldoende om een grote pan met eten op smaak te brengen. De poederversie is een stuk minder sterk geurend en kan aan gerechten worden toegevoegd zonder eerst te bakken, hoewel het aroma dan minder intens is. Uiteindelijk verliest het poeder zijn aroma na enkele jaren, wat niet het geval is bij de hars.



bron: http://www.food-info.net/nl/products/spices/asafoet.htm
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34254705
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 21:01 schreef KNAK het volgende:
Collega zegt:

Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS!
fuk sake!
Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren
Just eat boiled potatoes!

Tja.... *schouders ophaalt

*weer verder gaat!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')