abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 maart 2005 @ 06:11:07 #101
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25823430
ik houd niet zo van zinloos geweld maarre.. *schop*
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 30 mei 2005 @ 13:18:14 #102
40091 Meiske78
lang niet gezien
pi_27479844
Ik ga woensdag (dus nog even wachten als je wilt weten of het echt lekker is ) voor de vegetarische Indiase wortelsoep:

Voor 4 personen

2 uien
2 el olie
400 gram diverse roerbakgroenten
450 gr wortelen (= uitlekgewicht uit blik of pot)
2 el Indiase Currypasta Madras
50 gr kokosnootcrème
2 groentebouillontabletten
200 gr tofu
125 ml zure room
pappadums of naan

Bereiding (ca. 20 minuten):
Uien pellen en in stukken snijden. In pan olie verhitten. Ui en roerbakgroenten ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. In keukenmachine (of met staafmixer) wortelen met vocht pureren. Currypasta door groenten in pan roeren. 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken. Laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen. Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen. Pappadums of naan er apart bij serveren. Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.
Nee jij trekt volle zalen!
Mijn reviews op de FOK! Frontpage
C'est le ton qui fait la musique
pi_31718936
Gember- knoflook- chilli- curry poeder, garam massala, zout met water tot Pasta( papje) maken.

Uien, tomaten kleine groene pepers yoghurt 2 of 3 cadamon pitten en kippenpoten
Klaar maken voor gebruik.

Helft uien in pan met veel olie bakken ( soort frituren) Uien moeten donkerbruin zijn.
Uien er uit kip er in tot kip helemaal wit is dan eruit halen.

Yoghurt PASTA tomaten pepers hard laten koken in de olie (pas op, hier kan het gaan vlammen!)
Vuur laag zetten dan water erbij en de kip.
Zachtjes door laten koken tot kip echt gaar is en doortrokken van kruiden.
Schep bruine suiker erbij.

Rijst , erwten, paar cadamon pitten en een snufje gemalen komijn mee laten koken
Als afgegoten de uien er bij , doorroeren

Klaar eet smakelijk.

Van onze grote vriend uit India! En lekker dat het is!
Ik heb geen hoeveelheden, maar je ziet aan de kleur (lichter dan pindakaas) dat het goed is.
Dus flink uitproberen.

Oh en die rijst...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32287954
Klinkt goed allemaal
Oh, and that's a bad miss!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:18:44 #105
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34122702
Schopperdeschop!

Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:37:28 #106
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34123416
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!

Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij

Op het einde een kopje cinnamon tea

(Y)

Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Mai pben rai~!
  maandag 16 januari 2006 @ 15:40:21 #107
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34123530
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:37 schreef KNAK het volgende:
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!

Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij

Op het einde een kopje cinnamon tea

(Y)

Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Ben je in vijf jaar het nederlands verleerd??
  maandag 16 januari 2006 @ 15:41:50 #108
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34123577
Fok! is de enige plek waar ik nog mijn Nederlands gebruik ;-)

Maar het gaat nog wel ; langzaam leer ik hier en daar Hindi en sinds ik verhuist ben naar het zuiden 'Kannada'

Tussen zuid en noord voedsel zit veel verschil
Denk dat noord , nmi , toch nog iets lekkerder is

8 uur nu, office finished, vandaag uit eten

Kerala restaurant

[ Bericht 76% gewijzigd door KNAK op 16-01-2006 15:48:01 ]
Mai pben rai~!
  maandag 16 januari 2006 @ 17:31:05 #109
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34127265
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Schopperdeschop!

Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Sont ?


weet niet hoe je het precies schrijft
Mai pben rai~!
pi_34169481
link

deze ga ik maken

Kheb de marinade vanmiddag al gemaakt, en is voor morgen. Maar ik kon het niet laten om er een paar stukjes uit te halen, en nu in de oven te stoppen

Wat adviseren jullie hierbij te eten? Ik dacht zelf aan basmati rijst, en ik heb een soort komkommersalade (in een of andert dressing) van de AH gekocht...

Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Cooking!
  dinsdag 17 januari 2006 @ 19:40:08 #111
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34171289
quote:
Op maandag 16 januari 2006 17:31 schreef KNAK het volgende:

[..]

Sont ?


weet niet hoe je het precies schrijft
Ik heb geen idee!
Maar dat is een anijsachtig sausje dus?
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 17 januari 2006 @ 19:41:28 #112
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34171342
Overigens is een goed recept voor van die onion-dingen-hapjes vooraf (met kikkererwten denk ik?) ook zeer welkom.

Misschien hoorde dat sausje trouwens eigenlijk wel daarbij!
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 18 januari 2006 @ 11:35:46 #113
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34193914
Samosa's ?

of Onion pakoda's ( uien met dat krokante laagje eromheen)

Pakoda's zijn lekker ; paneer pakoda, onion, pepper, gobi (bloemkool) pakoda etc etc!

En volgens mijn collega noem je het Sont
Mai pben rai~!
  woensdag 18 januari 2006 @ 11:44:24 #114
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34194219
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 19:01 schreef Aenarion het volgende:
link


Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Pudina Chutney is het beste imo maar dit is mint
Hier eten we bijna geen sauzen met Murg Tandoori op die chutney na
Verse ui snijden in ringen en da was t wel zo'n beetje

* KNAK heeft vandaag bij Andra style geluncht
Lekkah!!! chapati met palak dahl, stevige chutney,sambar en beetje rijst met ghee erover heen
Aan het einde een bakje curd met beetje suiker!
En ik was 20 eurocent kwijt
Als enige blanke tussen de localites, alles op een bananenblad zonder bestek

Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 01:39:36 #115
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34228234
Ik haat chutneys
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 04:17:25 #116
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34229768
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 01:39 schreef Nembrionic het volgende:
Ik haat chutneys
Je zal wel nooit een goede geproeft hebben
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 07:40:00 #117
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34230328
Nou, waar blijft Obli

Mijn rode saus!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34230426
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 07:40 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou, waar blijft Obli

Mijn rode saus!!
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....

*zoeken gaat....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 08:00:53 #119
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34230454
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 07:56 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....

*zoeken gaat....
Daar ben je

Het was bestel-Indiaas, dus ik weet niet waar het bijhoorde. Ik dénk dus bij die uien-hapjes (onion bhadji). Was dus koude saus
Dank alvast voor het zoeken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34230786
Dat word niks, dude....

Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.

Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:03:33 #121
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34231032
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 08:44 schreef Oblivion het volgende:
Dat word niks, dude....

Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.

Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
Niet veel. Dat er anijszaad inzat was het opvallendste verder.
Misschien een eigen creatie van de afhaal-kok

Dank voor het zoeken , en de volgende keer vraag ik het gewoon als ik bestel (en dan laat ik het wel weten)
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34231176
Ja, graag.
Ben zeer benieuwd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 09:20:41 #123
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_34231270
Iemand enig idee hoe je Onion Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more )

Tip als je veel en lekkere ingredienten zoekt, ga dan naar de zwarte markt. Is enorm goedkoop en errug lekker

[ Bericht 1% gewijzigd door Silmarwen op 19-01-2006 11:14:11 ]
pi_34231813
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 09:20 schreef Silmarwen het volgende:
Iemand enig idee hoe je Union Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more )

Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.

Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?
quote:
Onion Bhajia or Pakora - 1, Mamta’s
Pyaz Pakora

Mamta Gupta

Onion pakoras or one of my favourite vegetable pakoras. I prefer them simple and without too many spices. They taste best when served straight from the frying pan/kadhai. Serves 4-6
• 250 gm. chickpea flour or besan
• 3-4 medium onions, peeled and sliced into thin rounds/discs.
• 1 tsp. salt
• 1 tsp. chilli powder
• 1/2 tsp. carom seeds or ajwain (use cumin seeds if you don't have carom seeds)
• 1/4 tsp. baking powder
• 1-2 green chillies, chopped finely. Omit if you like the pakoras to be mild.
• Water to make batter
• Oil for deep frying

Instructions
1. Place sifted (to remove lumps) chickpea flour, salt, chilli powder and carom seeds in a bowl, add water slowly and make a batter. You have to beat it well, to make the pakoras lighter. It is the correct consistency when you are able to lift blobs of this batter and drop them into the hot oil, without the batter dripping all over.
2. Add baking powder just before you start making pakoras and mix well.
3. Heat oil in a wok. The oil is correct temperature when a test pakora dropped in it sizzles and rises to the top of the oil quickly. The oil should not be smoking hot. Pakoras are crisper, when cooked in medium hot oil.
4. Dip onion slices, one at a time, in the batter, coat on both sides and gently slide into the hot oil. Wait until they sizzle to the surface and then turn them over frequently, until evenly golden brown and crisp on all sides.
5. Take out on an absorbent kitchen paper.
6. Serve immediately with Green Mango Chutney and Tomato Ketchup or Chilli Sauce.

Notes
• You can add 1 tablesppon of dry or 1 cup finely chopped fresh methi leaves (fenugreek) to the batter for a different taste.
• Bhaji means different things to different people. In my part of India, it mean a dry (without gravy) vegetable curry.
• Sometimes it is pronounced as Bar-jee or Bhar-jee in UK.

Bron


speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:09:21 #125
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34233947
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 09:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.

Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?
[..]


Bron


speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
Dank
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34233979
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:15:05 #127
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34234124
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?

Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven.
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 19 januari 2006 @ 11:15:19 #128
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_34234129
Nou, mijn vader weet het recept er niet van Curry's maakt hij als de beste (vooral de veggie curry's )

Ik ga het volgende week uitproberen en meldt het resultaat dan
pi_34234704
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Temoe lawak.

Heet erin maar geen hete ster...
Beschermd je gal, darmen en is homeopathisch.... Werkt als een tiet!
2 Tabletjes voor de maaltijd innemen, en je kan alles eten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 16:27:48 #130
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34244911
Wat eten we vandaag

Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's

Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 17:50:01 #131
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34247567
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 16:27 schreef KNAK het volgende:
Wat eten we vandaag

Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's

Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin
Ik wil niet vervelend zijn, maar elke dag melden wat je eet, zonder iets toe te lichten of te vragen of een recept te plaatsen, heeft niet zo gek veel zin voor je mede-Indiaas-liefhebbers
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34249610
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 11:15 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?

Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven.
ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.
heel vreemd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:08:56 #133
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34250164
Je hebt gelijk...... even snel dan

Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is

Halve kilo aardappelen,grootte van een ei
Halve kilo tomaten
Ginger, 75 gram
cumon seeds , 1.5 theelepel
Aesofoetida (das de sap van een bepaalde boom) , 1 klein stuke, halve centimeter cube
Turmeric poeder , 1tl
Chilli poeder 1 tl
Cumon poeder , 1/2 tl
Koreander poeder 1/2 tl
Groene pepers , 4
Verse koreander

Kook de aardappelen apart tot ze zacht zijn
Na het koken de huid/schil van aardappalen verwijderen.

Tomaten fijnchoppen
Ginger schoonmaken, helemaal vermalen tot het een paste word
Groene pepers choppen
Fijn de koreanderblaaderen choppen
de Aesofoetida vermalen en het poeder daarvan aparthouden

Pan pakken , 2 tl olie of ghee erin warmen
De cumon in de pan tot de aroma uit de pan komt dmv de warme olie
Tomaten erin en deze laag sudderen, na een tijdje gaat de tomaat zich bijna vormen tot een pastatje, en hier de fijngesneden ginger dan bijgooien

Alle poeders erin werpen en op laag vuur even wachten
Wacht tot alles 1 geheel wordt, laag / matig vuur.... tot het een paste wordt

De gepelde aardappelen erin en roeren, goed mixen en zout naar smaak toevoegen
Even koken en 1 kopje water toevoegen en weer goed roeren en de deksel erop en laten pruttelen/sudderen

De jus/gravy met water afstellen op eigen keuze ivm dikte

Deksel eraf en besprinkel het met de verse koreander blaadjes.....stukfijngesneden natuurlijk

de deksel erop en laat dat koreanderzooitje wat erop gestrooid is 1 worden met zijn buren
7 minuutjes relaxen en serveren

Dit is een west bengaalse manier van dum aloo
Is lekker met luchi's
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:14:23 #134
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34250393
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:54 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.
heel vreemd.
Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:17:38 #135
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34250546
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:08 schreef KNAK het volgende:
Je hebt gelijk...... even snel dan

Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is

recept

Dit is een west bengaalse manier van dum aloo
Is lekker met luchi's
Oei lekker! Volgens mij heb ik zoiets afgelopen zondag gegeten! Maar eens zelf proberen te maken binnenkort.

Enig idee waardoor ik Aesofoetida zou kunnen vervangen?
En wat zou Turmeric zijn?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34250584
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:14 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo
geen idee. ik ben vrij gevoelig voor 'fout' eten, of dat nou neit gaar is, of dat er maar een paar foute bacteriën op zitten.
ik kan het helaas niet zeggen, maar had wel een idee dat het ook aan de kruiden lag, het was erg veel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_34251492
Turmeric=geelwortel of kurkuma


klikker-de-klik
Cooking!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:43:15 #138
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34251575
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:41 schreef Aenarion het volgende:
Turmeric=geelwortel of kurkuma


klikker-de-klik
Ah..dat heb ik:)

en Aesofoetida dan?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34251660
klik

Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko.

Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde)
Cooking!
pi_34251723
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen...

bekijk dit ook ff
Cooking!
  donderdag 19 januari 2006 @ 19:51:15 #141
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34251879
Zou dat niet gewoon dille zijn?

-edit- nee dat is het niet

[ Bericht 40% gewijzigd door Nembrionic op 19-01-2006 19:57:37 ]
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:05:26 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34252479
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:47 schreef Aenarion het volgende:
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen...

bekijk dit ook ff
Dank voor je hulp!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34252667
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ah..dat heb ik:)

en Aesofoetida dan?
Vertaling
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:53:05 #144
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254191
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:45 schreef Aenarion het volgende:
klik

Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko.

Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde)
Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi
Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:55:39 #145
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34254294
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:53 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi
'Duivelsdrek'... Alleen om de naam zou ik het al willen proeven!
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:55:45 #146
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254297
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:05 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dank voor je hulp!
Mijn collega zegtop bovenstaande post:

Dont let them even try out this onion powder
Just let them go to any Hindustan store,ask for Hing and dont rape this dish with this wrong combination

Mai pben rai~!
pi_34254400


Voordat men ruim gaat strooien met dat spul:
quote:
EN: Asafoetida (or hing) is the resin of an Asian herb. It has an offensive smell. Asafoetida is an important herb in India.
Usage: Use it with care into fish and meat dishes, or into chutneys, curries and sauces.

NL NL: Duivelsdrek is de hars van een Aziatische kruid en dankt zijn naam aan de onaangename geur. Duivelsdreg wordt vooral in de India gebruikt.
Toepassing: Spaarzaam gebruiken bij vis- en vleesgerechten, of in chutneys, curry's en sausen
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:01:43 #148
24329 KNAK
ff w88,......
pi_34254528
Collega zegt:

Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS!
fuk sake!
Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren
Just eat boiled potatoes!

Mai pben rai~!
  donderdag 19 januari 2006 @ 21:02:39 #149
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34254566
Toepassing
Vanwege de onaangename geur van assafoetida lijkt dit kruid niet geschikt als smaakmaker. Maar na het bakken van de hars wordt de smaak aangenaam, zelfs voor Westerse begrippen. Het zogenaamde assafoetida poeder bestaat uit hars gemengd met rijstmeel en is hierdoor een stuk minder sterk van smaak en een stuk gemakkelijker toepasbaar.

Assafoetida is een populair kruid in Europa sinds de komst van de Romeinen en werd veel gebruikt tijdens de middeleeuwen (bijvoorbeeld om smaak te geven aan schaap van de barbecue), na deze tijd is het gebruik sterk afgenomen. Het is nog steeds een belangrijk ingrediënt in Iran en is populair bij Brahmanen in India die weigeren om knoflook te eten. In de Indiase keuken, wordt het vaak gecombineerd met knoflook of ui en wordt gezien als een alternatief of een substituut. Het wordt met name gebruikt in groentegerechten. De Tamilse (Zuid India) kruidenmix sambaar podi bevat vaak assafoetida.

Het gebruik verschilt enigszins voor de assafoetida in poedervorm of de pure hars. De hars is zeer sterk geurend, het is absoluut noodzakelijk de hars eerst kort te bakken in hete olie. Er zijn twee redenen voor het bakken; ten eerste lost de hars op in het vet en kan zo beter verdeeld worden over het gerecht. Ten tweede zorgt de hoge temperatuur ervoor dat de smaak aangenamer wordt. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is voldoende om een grote pan met eten op smaak te brengen. De poederversie is een stuk minder sterk geurend en kan aan gerechten worden toegevoegd zonder eerst te bakken, hoewel het aroma dan minder intens is. Uiteindelijk verliest het poeder zijn aroma na enkele jaren, wat niet het geval is bij de hars.



bron: http://www.food-info.net/nl/products/spices/asafoet.htm
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_34254705
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 21:01 schreef KNAK het volgende:
Collega zegt:

Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS!
fuk sake!
Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren
Just eat boiled potatoes!

Tja.... *schouders ophaalt

*weer verder gaat!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')