Ben je in vijf jaar het nederlands verleerd??quote:Op maandag 16 januari 2006 15:37 schreef KNAK het volgende:
Geef mij maar Hydrabadi Biryani !
Met goede raita erbij is dat lekkah!
Ik eet om de week bij de Biryani Merchant, eerst Haleem el Husseini , een paste gemaakt van mutton en chicken, samen met spices en lentels dmv uren lang koken
Daarna een keuze tussen mutton/murg en veg Biryani, met 3 verschillende raitha's met wat papam erbij
Op het einde een kopje cinnamon tea
(Y)
Ik woon nu 5 jaar in India en ik krijg er geen genoeg van ;-)
Sont ?quote:Op maandag 16 januari 2006 15:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Schopperdeschop!
Weet iemand wat de rode, vrij dunne saus is die wij bij een aantal Indiase gerechten kregen? Het is koude saus en er zit in elk geval anijszaad in.
Ik heb geen idee!quote:Op maandag 16 januari 2006 17:31 schreef KNAK het volgende:
[..]
Sont ?
weet niet hoe je het precies schrijft![]()
Pudina Chutney is het beste imo maar dit is mintquote:Op dinsdag 17 januari 2006 19:01 schreef Aenarion het volgende:
link
Persoonlijk lijkt me gewoon tandoori beetje droog, dus hebben jullie nog een leuk sausje erbij? Geen munt-saus, dat trekt mn familie niet
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.quote:Op donderdag 19 januari 2006 07:40 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou, waar blijft Obli
Mijn rode saus!!
Daar ben jequote:Op donderdag 19 januari 2006 07:56 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ik heb wel een Indiaas boek, dus ik zal het proberen op te zoeken.
Als je nou gaat eten, kijk waar het bij geserveerd word.![]()
Een koud rood sausje zegt me werkelijk helemaal niets.
Wil dan niet zeggen dat het er niet is, maar zoals zoveel keukens kan er veel verschil in zitten.
Met anijszaad.... dunne saus.....rood.....
*zoeken gaat....
Niet veel. Dat er anijszaad inzat was het opvallendste verder.quote:Op donderdag 19 januari 2006 08:44 schreef Oblivion het volgende:
Dat word niks, dude....![]()
Heb gekeken in kookboeken, engelse indian sites, nederlandse sites.
Geen idee.
Wat kan je nog meer vertellen van die sauce?
En onion bhaji wordt vaker "droog" gegeten dan met een sausje.
quote:Op donderdag 19 januari 2006 09:20 schreef Silmarwen het volgende:
Iemand enig idee hoe je Union Bahees (zo spellen ze het bij de India in Leiden) maakt en pachoras.
Ik ben helemaal gek op beide. Verder kan ik wel een beetje indiaas koken (mijn vader is een Brit en was chefko, need I say more)
quote:Onion Bhajia or Pakora - 1, Mamta’s
Pyaz Pakora
Mamta Gupta
Onion pakoras or one of my favourite vegetable pakoras. I prefer them simple and without too many spices. They taste best when served straight from the frying pan/kadhai. Serves 4-6
• 250 gm. chickpea flour or besan
• 3-4 medium onions, peeled and sliced into thin rounds/discs.
• 1 tsp. salt
• 1 tsp. chilli powder
• 1/2 tsp. carom seeds or ajwain (use cumin seeds if you don't have carom seeds)
• 1/4 tsp. baking powder
• 1-2 green chillies, chopped finely. Omit if you like the pakoras to be mild.
• Water to make batter
• Oil for deep frying
Instructions
1. Place sifted (to remove lumps) chickpea flour, salt, chilli powder and carom seeds in a bowl, add water slowly and make a batter. You have to beat it well, to make the pakoras lighter. It is the correct consistency when you are able to lift blobs of this batter and drop them into the hot oil, without the batter dripping all over.
2. Add baking powder just before you start making pakoras and mix well.
3. Heat oil in a wok. The oil is correct temperature when a test pakora dropped in it sizzles and rises to the top of the oil quickly. The oil should not be smoking hot. Pakoras are crisper, when cooked in medium hot oil.
4. Dip onion slices, one at a time, in the batter, coat on both sides and gently slide into the hot oil. Wait until they sizzle to the surface and then turn them over frequently, until evenly golden brown and crisp on all sides.
5. Take out on an absorbent kitchen paper.
6. Serve immediately with Green Mango Chutney and Tomato Ketchup or Chilli Sauce.
Notes
• You can add 1 tablesppon of dry or 1 cup finely chopped fresh methi leaves (fenugreek) to the batter for a different taste.
• Bhaji means different things to different people. In my part of India, it mean a dry (without gravy) vegetable curry.
• Sometimes it is pronounced as Bar-jee or Bhar-jee in UK.
Dankquote:Op donderdag 19 januari 2006 09:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Vraag het je vader, maak het klaar en post vervolgens hier het recept.
Ik neem aan dat ze Onion bedoelden?![]()
[..]
Bron
speciaal linkje nog erbij met tips en dingen
Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?quote:Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Temoe lawak.quote:Op donderdag 19 januari 2006 11:10 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben vorige week naar een indiaas restaurant geweest, voor het eerst.
het eten was op zich wel aardig, bijzonder. maar ik ben er achteraf vrij ziek van geweest, ik blijk dus niet tegen zo een overkill aan kruiden te kunnen.
de 2e keer zal er dus nooit komen voor mij, helaas..
Ik wil niet vervelend zijn, maar elke dag melden wat je eet, zonder iets toe te lichten of te vragen of een recept te plaatsen, heeft niet zo gek veel zin voor je mede-Indiaas-liefhebbersquote:Op donderdag 19 januari 2006 16:27 schreef KNAK het volgende:
Wat eten we vandaag
Makai seekh kabab, Dahl Makhani ,Jeera rice en wat paratha's
Past eigenlijk niet zo bij elkaar maar ach, ik ben een vuilnisvat ; alles gaat erin
ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.quote:Op donderdag 19 januari 2006 11:15 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Weet je zeker dat het aan de hoeveelheid kruiden lag? Heb je het ook met bijvoorbeeld Surinaams of zelfs Grieks eten?
Jammer MM. Maak anders eens zelf iets Indiaas. Dan kun je de kruiderij zelf in de hand houden en toch wat lekkere gerechtjes proeven.
Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zoquote:Op donderdag 19 januari 2006 18:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
ik denk het wel, al heb ike r bij bijv. de griek nooit last van.
heel vreemd.
Oei lekker! Volgens mij heb ik zoiets afgelopen zondag gegeten! Maar eens zelf proberen te maken binnenkort.quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:08 schreef KNAK het volgende:
Je hebt gelijk...... even snel dan
Hier 1 van de simpelste dingen die ik uit mn hoofd weet...omdat het simpel is![]()
recept
Dit is een west bengaalse manier van dum aloo
Is lekker met luchi's
![]()
geen idee. ik ben vrij gevoelig voor 'fout' eten, of dat nou neit gaar is, of dat er maar een paar foute bacteriën op zitten.quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:14 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dan zou het dus ook iets anders kunnen zijn... allergisch voor één bepaald ingrediënt, of dat iets niet helemaal gaar was of zo![]()
Ah..dat heb ik:)quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:41 schreef Aenarion het volgende:
Turmeric=geelwortel of kurkuma
klikker-de-klik
Dank voor je hulp!quote:Op donderdag 19 januari 2006 19:47 schreef Aenarion het volgende:
Dr staat overigens dat het naar uien smaakt, dus ik zou gewoon wat uienpoeder toegvoegen, of een slajotje hakken en toevoegen...
bekijk dit ook ff
Vertalingquote:Op donderdag 19 januari 2006 19:43 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ah..dat heb ik:)
en Aesofoetida dan?
Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindiquote:Op donderdag 19 januari 2006 19:45 schreef Aenarion het volgende:
klik
Ik verwacht niet dat ze dit in Nederland hebben, heel misschein bij de toko.
Daarnaast zie ik 123 geen nederlandse naam...(miss is dat wel dezelfde)
'Duivelsdrek'... Alleen om de naam zou ik het al willen proeven!quote:Op donderdag 19 januari 2006 20:53 schreef KNAK het volgende:
[..]
Ga naar elke Hindustaan en vraag om 'Hing' , zo noemen ze het in 't hindi
Mijn collega zegtop bovenstaande post:quote:
quote:EN: Asafoetida (or hing) is the resin of an Asian herb. It has an offensive smell. Asafoetida is an important herb in India.
Usage: Use it with care into fish and meat dishes, or into chutneys, curries and sauces.
NL NL: Duivelsdrek is de hars van een Aziatische kruid en dankt zijn naam aan de onaangename geur. Duivelsdreg wordt vooral in de India gebruikt.
Toepassing: Spaarzaam gebruiken bij vis- en vleesgerechten, of in chutneys, curry's en sausen
Tja.... *schouders ophaaltquote:Op donderdag 19 januari 2006 21:01 schreef KNAK het volgende:
Collega zegt:
Iedere indier heeft het... dat woordje 'care' is BS!
fuk sake!
Hij vind dat paranoide mensen niet in dit topic thuishoren
Just eat boiled potatoes!
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |