abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 30 maart 2006 @ 20:27:03 #151
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36503214
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 20:23 schreef Del_Toro het volgende:
'k ben voor een paar maanden hier in india, en na verschillende gerechtjes zoals massala, verschillende vegetarische maaltijden, garnalen enzoverder te hebben gegeten, vroeg ik me af of jullie nog aanbevelingen hebben? hoeft niet vegetarisch te zijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36514823
Del_Toro: Heb je al alle tandoori's geprobeerd? Zit je in een hotel? Of kan je zelf koken?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 31 maart 2006 @ 10:01:37 #153
132130 Del_Toro
AasProfessssssor
pi_36516557
hoi, al de kip tandoori geprobeerd, verschillende garnaal gerechtjes, vegetarisch (weet iemand toevallig de naam van een soort donut met saus, ben de naam vergeten)

ook massala dosa's, kebabs , lokaal bier enzoverder

helaas vergeet ik meestal de naam
Quickpar fo shizzle
  vrijdag 31 maart 2006 @ 10:03:14 #154
132130 Del_Toro
AasProfessssssor
pi_36516588
woops, ik zit hier op een technisch schooltje, en ga meestal uit gaan eten
paar dagen geleden toch een domino pizza besteld, yumm na 3tal weken lokaal food
lokale variant lassagna hebben ze hier ook
Quickpar fo shizzle
pi_43944910
lekker
Oh, and that's a bad miss!
  maandag 14 april 2008 @ 15:41:36 #156
188665 Wurdsje
High Times
pi_58044291
dit topic ga ik maar even volgen.. er staan erg lekkere recepten in..
  maandag 14 april 2008 @ 16:23:31 #157
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58045033
quote:
Op maandag 14 april 2008 15:41 schreef Wurdsje het volgende:
dit topic ga ik maar even volgen.. er staan erg lekkere recepten in..
wow wat een schop!
I love it
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 14 april 2008 @ 21:54:12 #158
188665 Wurdsje
High Times
pi_58053638
quote:
Op maandag 14 april 2008 16:23 schreef Muck het volgende:

[..]

wow wat een schop!
I love it
je moet toch wat proberen he?
pi_58054448
Ah, ons oude topicje...

Ik zat laatst weer eens te kijken op videojug, wat een leuke site is dat toch!

Videojug
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 april 2008 @ 07:48:15 #160
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_58059570
Het lekkerste indiaas eten eet ik bij mijn schoonouders. Zij zijn indiaas en met name mn schoonvader kan ontzettend lekker koken.

Ik ben fan van zn biefstuk met cashewnoten..
Wat er allemaal doorgaat moet je mij niet vragen maar het is pittig en heeeeeerlijk!!

En ook de tandoori-kip is erg lekker. Rood zoals het moet zijn. Erg lekker in combinatie met gele rijst.

Topper zijn de bladerdeegpakketjes gevuld met kruidige tartaar.. Mmmmm...

Overigens komen zij uit het katholieke Goa, dus eten wel rundvlees.
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_58060088
Dikke vette TVP!
Binnenkort even de recepten hier lezen en ik zal de recepten die ik heb gekregen tijdens mijn kookcursus ook even posten.
Kan binnenkort wel weer eens chana massala maken.
pi_58114925
Topic helemaal doorgelezen maar nog niet gevonden wat ik zocht. Wat dat dan is? Ja als ik dat wist had ik het ook wel kunnen googelen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58115245
Beschrijf het eens?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58118997
Zij-en-Hij, verwen ons eens met goede recepten? Het klinkt fijn

Ik kook vaak indiaas uit kookboeken, maar als ik lui ben, gebruik ik ook wel patak's Die hebben best goede producten: heel smakelijk en zonder al te veel toevoegingen. Wel heel vet trouwens.
pi_58119940
Indiaas eten.
pi_58120034
quote:
Op donderdag 17 april 2008 16:55 schreef Oblivion het volgende:
Beschrijf het eens?
Ik zoek niet iets specifieks. Ik wil morgen een curry maken en was op zoek naar een lekker recept.
Maar het wordt inmiddels kip tandoori, kikkererwten curry, riata en lassie.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58120213
Indiaas Topic.

Is een recept van 2 Indiase mannen!
Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 28 april 2008 @ 14:58:05 #168
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_58359853
Iemand een recept voor een indische preischotel zoals Knorr die verkoopt in van die 'mix voor..." pakjes? Of bestaat het gerecht niet buiten Knorr om?
пусть всегда будет солнце
pi_58360364
Indisch is wat anders dan Indiaas.

Wellicht kunnen ze je Knorr Wereldgerechten - De ECHTE recepten! hier verder helpen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 28 april 2008 @ 19:57:32 #170
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_58365638
quote:
Op donderdag 17 april 2008 19:32 schreef ColdFeet het volgende:
Zij-en-Hij, verwen ons eens met goede recepten? Het klinkt fijn

Ik heb het even gecheckt en weet inmiddels de ingrediënten.
Hoeveelheden doet mn schoonvader niet aan. Hij kookt op gevoel zegt 'ie ..

Overigens is Amsterdam op Q-Day natuurlijk The Place To Be en dus eten we overmorgen weer bij mijn schoonvader (ma zit in India) ..
Ik heb verzocht de bladerdeegpakketjes te maken en de makreelkroketjes ..

Biefstuk met cashewnoten
- Ghee
- Biefstuk in dunne plakjes
- Groene paprika (grof gesnipperd)
- Prei (vers, in ringen)
- Uien (grof gesnipperd)
- champignons (plakjes)
- cashewnoten ongezouten
- kerriepoeder heet
- knoflookteentjes (naar smaak, maar minstens 3)
- groene spaanse peper (zonder zaadjes, dunne ringetjes)
- zout

Eerst de biefstuk in ghee (of anders zonnebloemolie) snel roerbakkend dichtschroeien.
Vlees uit de pan. Nog wat vet toevoegen. Paprika, peper en ui bakken. Knof uitpersen.
Prei en champignons toevoegen. Bief terug in de pan. Kerrie toevoegen en zout naar smaak.
Cashewnoten toevoegen en alles goed doorwarmen.

Gele rijst (maak ik zelf váák)
- Zonnebloemolie
- 1 Ui
- Basmati rijst
- Water
- Flinke mespunt kurkuma
- Kaneelstokje
- Kruidnagelpoeder
- Laurierpoeder
- Zout
- Peper gemalen

Ui snipperen. Olie verhitten en ui glazig fruiten en lichtbruin kleuren. Basmatirijst toevoegen en even meebakken.
Dan water toevoegen ( ca 1 3/4 hoeveelheid van de rijst)
Vuur laag
Alle kruiden toevoegen, zout naar smaak en peper een paar maal draaien met de molen.
Deksel op de pan en op een laag vuur de rijst gaar koken (water is volledig opgenomen. Eventueel iets water toevoegen).
Voor opdienen het kaneelstokje verwijderen.
Deze rijst is zóóóóó lekker... Mmmm....

Tandoori kip
- Kip: poten, kluiven, vleugels, drumsticks, filets.. Alles kan en mag
- Tandoori massala (deze nemen ze mee uit India maar is ook in de toko te verkrijgen)
- Citroen
- Zout

De kip-delen liefst een dag van te voren licht besprenkelen met vers citroensap (niet te veel!!!).
Bestrooien met zout en royaal tandoori massala.
Bereiden is simpel, nl: roosteren in de oven of bakken in een beetje zonnebloemolie..

Spicy tartaar pakketjes
- Rundertartaar (geen gehakt, dat is te vet)
- beetje zonnebloemolie
- een ui gesnipperd
- 2 a 3 tenen knoflook
- rode peper, zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
- zout
- kaneelpoeder
- kruidnagelpoeder
- diepvriesbladerdeeg plakjes, roomboter
- eigeel
- melk

Beetje olie verhitten en zeer fijngesnipperde ui fruiten. Tartaar toevoegen en rullen. Knof uitpersen.
Peper toevoegen (naar smaak, maar hoe pittigr hoe beter).
Op smaak brengen met zout, iets kaneel en iets kruidnagel.
Om het mengsel heel erg mooi fijn te krijgen gebruik ik altijd even de staafmixer
Bladerdeegplakjes ontdooien.
Op ieder plakje een 'worst' van vulling leggen.
Randen insmeren met melk en pakketjes dichtvouwen als een saucijzenbroodje.
Besmeren met losgeklopt eigeel.
Afbakken in een oven van ca 190 graden tot de pakketjes mooi bruin en gaar zijn.


De rijst is heel erg simpel, maar oooooooo zo lekker.
En die biefstuk moet je gewoon eens maken...
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  woensdag 30 april 2008 @ 18:03:17 #171
97745 Thorical
finding a way
pi_58400869
Mijn eerste zelfgemaakte Indiase maaltijd had een voet knoflook in een gerecht.
Het staat me nog steeds bij en was volgens de gasten heel lekker.
pi_58415453
heb een keer een indiaas kerstmenu gemaakt voor ± 15 man. Veel te veel gemaakt natuurlijk, maar viel wel goed in de smaak. Ik had toen jasmijn-rijst, gele rijst, rogan josk, iets met kip, een vegetarisch gerecht, bijgerechtjes, naans, lassie en kokosijs met vruchtjes na. Kokosijs was het moeilijkst te maken.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  zaterdag 3 mei 2008 @ 17:15:22 #173
3878 Vork
Manisch creatief
pi_58456420
tvp. Mede omdat ik morgen voor het eerst ga proberen om een stuk zelfgemaakte paneer tot een goddelijk gerecht om te toveren
pi_75397083
583 dagen al niet gepost...

Weekend voor de kerst komen er een aantal Indiaas eten..
Heb het topic dan even snel nodig!

Heeft iemand nog meer lekkere recepten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 december 2009 @ 23:19:19 #175
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_75429650
I did today :d
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')