quote:
Ik heb het even gecheckt en weet inmiddels de ingrediënten.
Hoeveelheden doet mn schoonvader niet aan. Hij kookt op gevoel zegt 'ie

..
Overigens is Amsterdam op Q-Day natuurlijk The Place To Be en dus eten we overmorgen weer bij mijn schoonvader (ma zit in India)

..
Ik heb verzocht de bladerdeegpakketjes te maken en de makreelkroketjes

..
Biefstuk met cashewnoten- Ghee
- Biefstuk in dunne plakjes
- Groene paprika (grof gesnipperd)
- Prei (vers, in ringen)
- Uien (grof gesnipperd)
- champignons (plakjes)
- cashewnoten ongezouten
- kerriepoeder heet
- knoflookteentjes (naar smaak, maar minstens 3)
- groene spaanse peper (zonder zaadjes, dunne ringetjes)
- zout
Eerst de biefstuk in ghee (of anders zonnebloemolie) snel roerbakkend dichtschroeien.
Vlees uit de pan. Nog wat vet toevoegen. Paprika, peper en ui bakken. Knof uitpersen.
Prei en champignons toevoegen. Bief terug in de pan. Kerrie toevoegen en zout naar smaak.
Cashewnoten toevoegen en alles goed doorwarmen.
Gele rijst (maak ik zelf váák)
- Zonnebloemolie
- 1 Ui
- Basmati rijst
- Water
- Flinke mespunt kurkuma
- Kaneelstokje
- Kruidnagelpoeder
- Laurierpoeder
- Zout
- Peper gemalen
Ui snipperen. Olie verhitten en ui glazig fruiten en lichtbruin kleuren. Basmatirijst toevoegen en even meebakken.
Dan water toevoegen ( ca 1 3/4 hoeveelheid van de rijst)
Vuur laag
Alle kruiden toevoegen, zout naar smaak en peper een paar maal draaien met de molen.
Deksel op de pan en op een laag vuur de rijst gaar koken (water is volledig opgenomen. Eventueel iets water toevoegen).
Voor opdienen het kaneelstokje verwijderen.
Deze rijst is zóóóóó lekker... Mmmm....
Tandoori kip- Kip: poten, kluiven, vleugels, drumsticks, filets.. Alles kan en mag
- Tandoori massala (deze nemen ze mee uit India maar is ook in de toko te verkrijgen)
- Citroen
- Zout
De kip-delen liefst een dag van te voren licht besprenkelen met vers citroensap (niet te veel!!!).
Bestrooien met zout en royaal tandoori massala.
Bereiden is simpel, nl: roosteren in de oven of bakken in een beetje zonnebloemolie..
Spicy tartaar pakketjes- Rundertartaar (geen gehakt, dat is te vet)
- beetje zonnebloemolie
- een ui gesnipperd
- 2 a 3 tenen knoflook
- rode peper, zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
- zout
- kaneelpoeder
- kruidnagelpoeder
- diepvriesbladerdeeg plakjes, roomboter
- eigeel
- melk
Beetje olie verhitten en zeer fijngesnipperde ui fruiten. Tartaar toevoegen en rullen. Knof uitpersen.
Peper toevoegen (naar smaak, maar hoe pittigr hoe beter).
Op smaak brengen met zout, iets kaneel en iets kruidnagel.
Om het mengsel heel erg mooi fijn te krijgen gebruik ik altijd even de staafmixer
Bladerdeegplakjes ontdooien.
Op ieder plakje een 'worst' van vulling leggen.
Randen insmeren met melk en pakketjes dichtvouwen als een saucijzenbroodje.
Besmeren met losgeklopt eigeel.
Afbakken in een oven van ca 190 graden tot de pakketjes mooi bruin en gaar zijn.
De rijst is heel erg simpel, maar oooooooo zo lekker.
En die biefstuk moet je gewoon eens maken...