abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 maart 2009 @ 06:13:31 #176
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_66678283
Ik wil ook volledig vegetarisch gaan eten, ben nu aan het ''afbouwen' en eet alleen nog biologisch-dynamisch vlees. Dit topic ga ik dus even volgen
pi_66688542
tvp
pi_66690043
Hé, een vegatopic.

Dat van dat afbouwen snap ik niet zo goed eigenlijk.
Waarom is dat?

Ik vind vleesvervangers over het algemeen nogal smerig.
Het enige dat ik met plezier eet zijn de rookworsten van de AH, maar dat is omdat die zo vrolijk opzwellen.
Gezonder, lekkerder en veel goedkoper zijn kidneybonen-burgers:

Blikje kidneybonen uit laten lekken.
Knoflook en uitje of sjalotje fijnhakken in de keukenmachine.
Kidneybonen en broodkruim van 2 a 3 boterhammen toevoegen.
Eitje erbij.
Mexicaanse kruiden, zout, peper en wat scherps erbij.
Fijn maken in de keukenmachine (of alles klein snijden en de bonen prakken).

De consistentie is goed als je er burgers van kunt maken die net te slap zijn om te bakken.
Half uurtje in de koelkast en ze zijn perfect.
Bakken en smullen.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 4 maart 2009 @ 14:25:36 #179
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_66690155
Dat afbouwen? Ik denk dat sommige mensen het nog moeilijk vinden om ineens te stoppen met alle vlees en vis etc.

Zelf geen problemen mee gehad, maargoed, sommige mensen misschien wel.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_66690551
Het duurt ook even voordat je een groot genoeg 'repertoire' hebt van vegetarische recepten. In het begin wist ik tenminste niet echt wat ik moest koken, behalve gewoon het vlees weglaten of aardappels, Valess en groente.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 4 maart 2009 @ 14:34:43 #181
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_66690597
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:22 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Dat van dat afbouwen snap ik niet zo goed eigenlijk.
Waarom is dat?
Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meer
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 4 maart 2009 @ 14:36:42 #182
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_66690709
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_66690783
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:34 schreef Windigo het volgende:

[..]

Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meer
Dan kan je moeder toch gewoon 2 dagen hetzelfde vlees eten en jij 2 dagen hetzelfde alternatief?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_66691084
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
Gaat het je alleen om het stremsel?
Zo ja: lange lijst vegetarisch gestremde kazen
pi_66691215
Stremsel is een restproduct van de kalverslachterij, toch?
Ik schijn ooit beweerd te hebben dat de kalfjes ook nog kunnen leven (maar dan wel darm krampen krijgen ) dus dat ze er niet dood voor hoeven..

Maarrrrrrr volgens mij is dit niet zo? Mijn (vegetariër) vriendje eist om opheldering !

Dus. Stremsel. De kalfjes gaan dood, JA/NEE?
pi_66692313
De kalfjes gaan hoe dan ook dood, vegetarische kaas of niet.

Maar speciaal voor het vriendje:
quote:
Stremsel is een oplossing die spijsverteringsenzymen bevat, afkomstig uit de lebmaag van kalveren. Het is een bijproduct van de kalverslachterij.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stremsel
pi_66692387
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Gewone vegetarisch gestremde kaas is er in net zoveel prijsklassen als gewone en is echt niet veel duurder, loop maar eens een natuurwinkel binnen.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 14:59:36 #188
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_66767574
Vega kaas gaat me te ver, daarnaast kan je dan ook bijna niks vega meer bestellen in restaurants. Kaas en dingen met gelatine eet ik nog gewoon.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 6 maart 2009 @ 15:07:40 #189
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_66767854
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Gewone vegetarisch gestremde kaas is er in net zoveel prijsklassen als gewone en is echt niet veel duurder, loop maar eens een natuurwinkel binnen.
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.
Ik ben echt nog nooit relatief goedkope vega kaas tegengekomen.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 15:25:02 #190
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_66768454
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Analoog kost echt geen drol.
pi_66768963
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:25 schreef Zelva het volgende:

[..]

Analoog kost echt geen drol.
Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.
pi_66769235
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:07 schreef ChipsZak. het volgende:
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.
Ik ben echt nog nooit relatief goedkope vega kaas tegengekomen.
Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?
Ik zou bijvoorbeeld Aldi-kaas niet duur noemen.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 6 maart 2009 @ 15:52:06 #193
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_66769446
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:46 schreef vergeetmewelletje het volgende:

[..]

Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?
Ik zou bijvoorbeeld Aldi-kaas niet duur noemen.
Ik ken die lijst wel, maar er zitten veel 'rare' kazen tussen. Geitenkaas etc., dat eet ik allemaal niet.
Er zijn veel minder gewoon 'jong belegen' ofzo. (Ik weet wel dat ze er wél tussenzitten, maar wel veel minder).
Ik kan wel eens kijken bij de Aldi, maar zij hebben niet dat je zelf de grootte kan bepalen van het stuk kaas, geloof ik. Dat is gewoon plakjes kopen en wij willen graag dat je kan zeggen hoeveel je wilt en zij het dan afsnijden. Maar zal eens zien.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_66769628
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:52 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik kan wel eens kijken bij de Aldi, maar zij hebben niet dat je zelf de grootte kan bepalen van het stuk kaas, geloof ik. Dat is gewoon plakjes kopen en wij willen graag dat je kan zeggen hoeveel je wilt en zij het dan afsnijden. Maar zal eens zien.
Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.
Maar leerdammer kun je toch wel ergens af laten snijden?
En bij de Jumbo vast ook wel de Jumbo-kaas.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 6 maart 2009 @ 15:58:33 #195
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_66769670
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:57 schreef vergeetmewelletje het volgende:

[..]

Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.
Maar leerdammer kun je toch wel ergens af laten snijden?
En bij de Jumbo vast ook wel de Jumbo-kaas.
Ik weet niet precies hoe de kaas heet die we nu hebben, maar zal ook eens kijken naar de leerdammer dan.
En Jumbo is een beetje uit de richting voor ons .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 16:11:33 #196
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_66770125
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 15:39 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.
Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.

Er zijn ook soorten met een gedeelte gewolfde kaas, dan is het niet een echte analoog meer, maar een cheese preparation. De variant zonder kaas werd in het bedrijf waar ik werkte het meest gemaakt. Vaak zag je dan wel dat blokken analoog met echte kaas gemengd werden en geraspt en dan zo als 'pizzamix' de deur uitgingen.

En met extra ingrediënten kun je het zo lekker maken als je zelf wilt, uiteraard.
pi_66770205
Wikipedia zegt melkbasis.
Maar op zich maakt dat geen zak uit want het spul is en blijft te smerig voor woorden, zeker koud.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 16:16:02 #198
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_66770302
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 16:13 schreef _Ophelia_ het volgende:
Wikipedia zegt melkbasis.
Wikipedia.
quote:
Maar op zich maakt dat geen zak uit want het spul is en blijft te smerig voor woorden, zeker koud.
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 16:17:37 #199
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_66770362
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:33 schreef Mini_rulez het volgende:
Het duurt ook even voordat je een groot genoeg 'repertoire' hebt van vegetarische recepten. In het begin wist ik tenminste niet echt wat ik moest koken, behalve gewoon het vlees weglaten of aardappels, Valess en groente.
Daarom tvp ik dit topic even!!!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_66771098
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:

[..]

Wikipedia.
[..]

Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.
Er is nauwelijks een kant en klaargerecht zonder te koop en inderdaad, het smaakt nergens naar dus ik zie het nut er niet van in voor de veganist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')