Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meerquote:Op woensdag 4 maart 2009 14:22 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Dat van dat afbouwen snap ik niet zo goed eigenlijk.
Waarom is dat?
Dan kan je moeder toch gewoon 2 dagen hetzelfde vlees eten en jij 2 dagen hetzelfde alternatief?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:34 schreef Windigo het volgende:
[..]
Omdat ik nog bij mijn moeder woon en die wil vlees eten, en we hebben geen geld voor én vlees en een alternatief. Daarom eten we weinig vlees maar door mijn invloed biologisch. De bedoeling is dat ik binnen een half jaar uit huis ben, en dan eet ik helemaal geen vlees meer
Gaat het je alleen om het stremsel?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stremselquote:Stremsel is een oplossing die spijsverteringsenzymen bevat, afkomstig uit de lebmaag van kalveren. Het is een bijproduct van de kalverslachterij.
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:36 schreef ChipsZak. het volgende:
Zijn er ook mensen hier die net als ik geen kaas eten, maar alleen vegetarische kaas?
De prijs van vega kaas.
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Gewone vegetarisch gestremde kaas is er in net zoveel prijsklassen als gewone en is echt niet veel duurder, loop maar eens een natuurwinkel binnen.
Analoog kost echt geen drol.quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:14 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Bedoel je de veganistische kaas, dus helemaal zonder zuivel? Die is duur ja.
Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.quote:
Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:07 schreef ChipsZak. het volgende:
Nee, vegetarische kaas. En in elke natuurwinkel waar we zijn geweest is het gewoon heel duur. Net als de smeerkaas. We eten het wel, maar het is gewoon wel heel duur.
Ik ben echt nog nooit relatief goedkope vega kaas tegengekomen.
Ik ken die lijst wel, maar er zitten veel 'rare' kazen tussen. Geitenkaas etc., dat eet ik allemaal niet.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:46 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Heb je het linkje naar het lijstje dat ik heb gepost niet gezien?
Ik zou bijvoorbeeld Aldi-kaas niet duur noemen.
Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:52 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik kan wel eens kijken bij de Aldi, maar zij hebben niet dat je zelf de grootte kan bepalen van het stuk kaas, geloof ik. Dat is gewoon plakjes kopen en wij willen graag dat je kan zeggen hoeveel je wilt en zij het dan afsnijden. Maar zal eens zien.
Ik weet niet precies hoe de kaas heet die we nu hebben, maar zal ook eens kijken naar de leerdammer dan.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:57 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Aldi heeft volgens mij alleen vega-mozarella en vega-light-brie.
Maar leerdammer kun je toch wel ergens af laten snijden?
En bij de Jumbo vast ook wel de Jumbo-kaas.
Welnee, water, palmvet, zetmelen, zout, arabische gom en een beetje annatto.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 15:39 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Daar gaat het dan ook niet over, bovendien is dat spul niet te vreten en nog steeds op melkbasis.
Wikipedia.quote:
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.quote:Maar op zich maakt dat geen zak uit want het spul is en blijft te smerig voor woorden, zeker koud.
Daarom tvp ik dit topic even!!!quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:33 schreef Mini_rulez het volgende:
Het duurt ook even voordat je een groot genoeg 'repertoire' hebt van vegetarische recepten. In het begin wist ik tenminste niet echt wat ik moest koken, behalve gewoon het vlees weglaten of aardappels, Valess en groente.
Er is nauwelijks een kant en klaargerecht zonder te koop en inderdaad, het smaakt nergens naar dus ik zie het nut er niet van in voor de veganist.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 16:16 schreef Zelva het volgende:
[..]
Wikipedia.
[..]
Heb je het wel eens op dan? Smerig is echt onzin, er zit gewoon weinig smaak aan, maar daar kun je wel wat aan doen natuurlijk. Er werd bijvoorbeeld ook analoog met paprikapoeder gemaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |