abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:23:24 #1
6751 JoeBlack2k
Kirsten Dunst is een religie
pi_16253972
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff

je moet niet dronken dat ik denken ben
pi_16253994
Heeft je moeder je dat nooit geleerd? .
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:24:06 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_16254000
ben je dronken ofzo?
pi_16254031
Weet je wel hoe een ei er uit ziet?
Serieus
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_16254039
hahahahaha

maar goed..
beetje boter in de pan, eitje in de pan, bakken tot het niet meer zo zacht is...

succes

Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:26:04 #6
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16254071
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


Ja
Op de helft
Alshet eiwit niet meer snotterig is, is je eitje goed.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_16254076
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


hmm.. vooruit dan.. boter --> ja, eerst ook nog laten smelten. Ei erin plempen, zonder schil graag. Gas ongeveer half, beetje uitproberen. Zodra het vastig wordt losmaken aan de onderkant en het is klaar als het niet meer slijmerig is..

onglooflijk....

*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_16254085
Dit meen je niet


Boter, eitje (Zonder schaal!) en bakken maar, je ziet wel wanneer het goed is (dat moet toch wel )

pi_16254091
Sorry, maar ik vind dit toch wel grappig
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:26:35 #10
56168 bird999
Ik ben fundamenteel atheist!!
pi_16254097
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer
You said it man, nobody fucks with the jesus!!
pi_16254113
gas aan
boter erin (wacht tot het gesmolten is)
ei erin (schil eraf natuurlijk )
wacht tot het ei wit is
haal het eruit
pak mes/vork
snij het ei kapot
duw je vork in het ei
breng de vork rustig naar je mond
........
The house that produces the most spice will control dune.
There are no set territories and no rules of engagement.
pi_16254122
hahaha wat een gast zeg!

verwarm de pan met boter
mik je ei erin
halverwege effe losschrapen van de bodem
niet te hard bakken steeds..

KLAAR!

Doh!
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:27:31 #13
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16254128
Laat je wel even weten of het gesmaakt heeft!
altijd spannend, zo'n eerste eitje bakken...
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_16254137
Zo gaan wij níet met elkaar om in Nederland
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:28:13 #15
41051 Rasing
Taalnazis vereinigt euch!
pi_16254149
Pas op dat het vet niet verbrandt! Dan kan er weinig mis gaan.

Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??

Ten es gheen wondere, dat mi tderuen grief gheeft:
Niemant en scheet gheerne van dat hi lief heeft.
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:28:43 #16
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_16254170
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:27 schreef Famas het volgende:
gas aan
boter erin (wacht tot het gesmolten is)
ei erin (schil eraf natuurlijk )
wacht tot het ei wit is
haal het eruit
pak mes/vork
snij het ei kapot
duw je vork in het ei
breng de vork rustig naar je mond
........
vervolg:

Na ongeveer een etmaal is ie klaar en kan ie in zijn nieuwe donkerbruine vorm in de toiletpot worden gedeponeerd alwaar hij met een sterke waterstroom het riool in wordt geblazen.

Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:29:01 #17
49425 ijsvries
Fokker-Parents
pi_16254180
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:26 schreef bird999 het volgende:
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer
doei
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:29:02 #18
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16254183
En Gelukt?
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:29:38 #19
6751 JoeBlack2k
Kirsten Dunst is een religie
pi_16254199
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
je moet niet dronken dat ik denken ben
pi_16254205
Belangrijk:
De ei eerst kapot tikken tegen de rand van de pan zodat de inhoud van de ei in de pan valt.

Dus niet een ei met het schaal er nog om heen in de pan flikkeren

  woensdag 14 januari 2004 @ 15:30:03 #21
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16254214
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:28 schreef Rasing het volgende:
Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??
"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:30:04 #22
46802 Visitor.Q
Neemt alles op!
pi_16254215
Zet het gas liever te laag dan te hoog. Anders krijg je m niet van je bodem af, en wordt het een roerei. (is ook lekker, maar nog vele malen moeilijker dan een gewoon gebakken ei )
pi_16254240
OK,

je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.

Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.

Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg
pi_16254245
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
*tromgeroffel*
The house that produces the most spice will control dune.
There are no set territories and no rules of engagement.
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:31:04 #25
74163 Tha_Ramsush
Beter wel, dan niet
pi_16254251
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen... ©
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:31:33 #26
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16254275
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
Foto!
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
pi_16254290
*zucht*

Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.

Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).

Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.

Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.

Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.

Eet smakelijk

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:32:12 #28
27148 raimen
SPEED IS SWEET
pi_16254302
Wil je een hele of halve dooier. Of is dit niet meer voor beginners.

Laat even weten of het is gelukt

Bruno....Ik zal je missen vriend
To Protect and to Serve
U wilt werkruimte... prima...:Barry...Vast.
Toezicht is gezond!
pi_16254317
gas aanzetten en pan op het vuurzetten

gooi een klein scheutje olie in de pan, laat het even goed heet worden. Dan zal het goed vloeibaar zijn, en kan je door de pan ff rond te schudden komt de olie overal.

Ondertussen doe je in een bakje een paar eieren (ligt eraan hoe groot je pan is). Is dat klaar dan gooi je alles in de pan, dan zal je zien dat het heel hard gaat, zet dan het gas op de helft, liefst nog iets lager.

Pak zout en peper en gooi het eroverheen. Wachten tot het eiwit netjes wit en niet meer vloeibaar is. Dan kan je je ei eruit halen met een houtspattel. Schuif er eerst voorzichtig onder om te kijken of je ei niet meer vast zit aaan de pan.

Succes

biw - ben ik weer
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:33:14 #30
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16254334
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*


Eet smakelijk


Dat is eitjes bakken voor gevorderden. Maak het TS nu niet te moeilijk .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:33:28 #31
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_16254344
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!


Eitje GTI-speciaal!!

tenminste - zo noemden mijn ooms dat vroeger altijd

[Dit bericht is gewijzigd door wijsneus op 14-01-2004 15:34]

Siamo Tutti Antifascisti!
pi_16254362
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
--hoe kook ik een ei verhaal--
offtopique:
jouw avatar heeft een snor
The house that produces the most spice will control dune.
There are no set territories and no rules of engagement.
pi_16254363
roerei vond ik altijd makkelijker niet zo ingewikkeld en gewoon roeren totdat t nie meer slijmerig is. maar ja ik ben dan ook totaaaaaaaallllll geen keukenprinses.
verveling, op de juiste momenten gevoeld, is een teken van intelligentie
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:34:02 #34
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16254368
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*

Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.

Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).

Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.

Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.

Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.

Eet smakelijk


Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:34:13 #35
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16254373
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef vavoom het volgende:
OK,

je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.

Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.


quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!

- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop

De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!


Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet

Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_16254385
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef Copycat het volgende:

[..]

"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"


mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_16254387
omfg je bent al 20 jaar man als je dan nog geen ei kan bakken
Jupiler is goed
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:34:32 #38
35189 Troel
scherp en bot
pi_16254388
Scrambled eggs is ook errug lekker!


Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?

Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16254407
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:35:41 #40
27148 raimen
SPEED IS SWEET
pi_16254445
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef fiat126 het volgende:

[..]

Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje


nou. Begin er is mee zou ik zeggen
Bruno....Ik zal je missen vriend
To Protect and to Serve
U wilt werkruimte... prima...:Barry...Vast.
Toezicht is gezond!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:36:15 #41
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16254466
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Troel het volgende:
Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?

Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?


Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt Liefst met een plakje kaas erover
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:36:30 #42
74163 Tha_Ramsush
Beter wel, dan niet
pi_16254476
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Rewimo het volgende:

[..]


[..]

Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet

Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken


Een omelet is met brood toch?
Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen... ©
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:36:50 #43
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16254488
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Lucille het volgende:
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt.
Laat die jongen nou eerste ff zijn eijte afmaken, niet alles tegelijk, ja?
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:37:07 #44
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16254498
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Jelief het volgende:

[..]

mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..


En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Er komt een vliegtuig aangevlogen...
Happie happie doen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:38:02 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16254527
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Tha_Ramsush het volgende:

[..]

Een omelet is met brood toch?


Een gebakken ei kan ook heel goed met brood hoor
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:40:22 #46
41051 Rasing
Taalnazis vereinigt euch!
pi_16254609
Het duurt lang... ik vrees het ergste!
Ten es gheen wondere, dat mi tderuen grief gheeft:
Niemant en scheet gheerne van dat hi lief heeft.
pi_16254620
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:37 schreef Copycat het volgende:

[..]

En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Er komt een vliegtuig aangevlogen...
Happie happie doen.


das wel weer een beetje erg ver...
Hij mag wel eens wat vaker in de keuken bezig gaan (koken)dus!
of hij moet een zeer on-geëmancipeerde vriendin hebben/krijgen.
of een vriend die graag kookt(mag ook)
on-topic:en hoe ging het was het te eten?
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:41:50 #48
63302 rockstah
New World Disorder
pi_16254673
1. ga naar buiten,
2. breek een ei op je auto
3. wacht net zolang tot het broeikas effect enzo de temperatuur genoeg laten stijgen
4. schraap hem eraf.
5. eet hem op.

zo doe ik het altijd

  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 14 januari 2004 @ 15:42:44 #49
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16254709
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef Rasing het volgende:
Het duurt lang... ik vrees het ergste!
Hoeveel pogingen zou TS al gedaan hebben inmiddels? Ik vrees dat het breken van het ei al een te groot struikelblok is geworden
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:44:41 #50
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16254783
Zou ie al klaar zijn?
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:46:03 #51
41051 Rasing
Taalnazis vereinigt euch!
pi_16254830
Hij is 16 minuten bezig... Tijd genoeg om het hele huis af te laten fikken dacht ik zo.
Ten es gheen wondere, dat mi tderuen grief gheeft:
Niemant en scheet gheerne van dat hi lief heeft.
pi_16254836
Hmmmz...

Duurt idd wel lang..

  woensdag 14 januari 2004 @ 15:46:49 #53
35189 Troel
scherp en bot
pi_16254874
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt Liefst met een plakje kaas erover


Is ook erg lekker ja, maar het knoeit zo!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_16254975
Het kan ook zo:
"Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP"
http://www.tweakers.net/nieuws/20719/

  Moderator woensdag 14 januari 2004 @ 15:52:20 #55
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_16255082
* Terugvindpost

Ik wil ook weten of het gelukt is.

"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:52:41 #56
27148 raimen
SPEED IS SWEET
pi_16255091
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:49 schreef anandus het volgende:
Het kan ook zo:
"Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP"
http://www.tweakers.net/nieuws/20719/


Kikke
Bruno....Ik zal je missen vriend
To Protect and to Serve
U wilt werkruimte... prima...:Barry...Vast.
Toezicht is gezond!
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:56:32 #57
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16255225
Laat zien dat ei!
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:57:39 #58
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16255277
Mijn advies; lààt het doen (eitje bakken, bedoel ik).
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
  woensdag 14 januari 2004 @ 15:59:12 #59
41051 Rasing
Taalnazis vereinigt euch!
pi_16255332
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed!
Ten es gheen wondere, dat mi tderuen grief gheeft:
Niemant en scheet gheerne van dat hi lief heeft.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:01:13 #60
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16255397
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:59 schreef Rasing het volgende:
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed!
We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:06:16 #61
6751 JoeBlack2k
Kirsten Dunst is een religie
pi_16255573
en hij was lekker!!!!

uiteraard heb ik foto's gemaakt!!

De eieren uiteraard:

Het pannetje:

Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:

En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:

De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:

Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:

Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot

Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment

Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:

Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:


Bedankt Fok! hij was lekker!!!!

je moet niet dronken dat ik denken ben
pi_16255592
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:01 schreef fiat126 het volgende:

[..]

We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken


Of een dyno ei.
Ik trouw later met het zusje van BrauN,omdat ik dan zijn Schlager word.
pi_16255648
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:06 schreef JoeBlack2k het volgende:
en hij was lekker!!!!

uiteraard heb ik foto's gemaakt!!

De eieren uiteraard:
[afbeelding]

Het pannetje:
[afbeelding]

Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:
[afbeelding]

En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:
[afbeelding]

De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:
[afbeelding]

Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:
[afbeelding]

Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot
[afbeelding]

Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment
[afbeelding]

Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:
[afbeelding]

Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:
[afbeelding]


Bedankt Fok! hij was lekker!!!!
[afbeelding]


Moest je eerst een kip bevruchten ofzo ?.
Ik trouw later met het zusje van BrauN,omdat ik dan zijn Schlager word.
pi_16255684
Dat gezicht, hij is zo blij

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:08:53 #65
45984 fiat126
Goosfraba...
pi_16255687
Dat "Midden-ding" heet dooier
Verder ziet hij er goed uit, ga zo door!
De hoeveelheid massa in het heelal is zo klein ten opzichte van de hoeveelheid ruimte, dat je kan stellen dat het heelal leeg is...
pi_16255711
did vurdiendt een bloemmetje

gefelisiteert té-ès

The house that produces the most spice will control dune.
There are no set territories and no rules of engagement.
  woensdag 14 januari 2004 @ 16:10:01 #67
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_16255736
Gewéldig!

Wat een toewijding!
Alhoewel het eitje er een beetje weird uitziet toch mijn complimenten dat je deze helse klus geklaard hebt!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_16255752
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 16:08 schreef Lucille het volgende:
Dat gezicht, hij is zo blij

[afbeelding]


Z'n student die zijn boterhammetjes nog binnenkrijgt met bier...
Flesje openmaken als een natuurtallent.
Eitje hó maar.
Ik trouw later met het zusje van BrauN,omdat ik dan zijn Schlager word.
pi_16255836
Wat een ei..

Luuk

pi_16256272
pi_16256905
omg een wonder dat het huis niet is afgebrand!!

morgen op JBkookTV: hoe maak ik een hamburger met 12 lagen

  woensdag 14 januari 2004 @ 16:42:27 #72
41051 Rasing
Taalnazis vereinigt euch!
pi_16256998
Niet gedacht dat t zou lukken. Chapeau! Probeer de volgende x de dooier heel te laten, dat is lekkerder.

Een hoop boter in de pan is trouwens okay.

Ten es gheen wondere, dat mi tderuen grief gheeft:
Niemant en scheet gheerne van dat hi lief heeft.
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:09:24 #73
63302 rockstah
New World Disorder
pi_16257922
he wacht eens even! je hebt een elektrisch fornuis? dan kan je hem gewoon helemaal open zetten hoor
  woensdag 14 januari 2004 @ 17:12:19 #74
12871 Myster_E
Ne t'en fais pas,
pi_16258010
Gefeliciteerd.
pi_16258051
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..

ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?

help ff


haha je homepage dat is mijn script ei bakken doe ik niet voor je
pi_16260858
Blij dat het gelukt is... wel een hoop gemene reacties hoor... ik kook wel eens, ben ouder dan de topicstarter, en heb ook nog nooit een eitje gebakken...
pi_16261162
Hij is echt blij, te gek dat het gelukt is
E-?
pi_16261237
Wat een topic
pi_16261274
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 19:23 schreef _Administr8or_ het volgende:
Wat een topic
inderdaad, gewèldig ik heb ook weer wat geleerd
  woensdag 14 januari 2004 @ 19:31:34 #80
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16261415
Ik moet toegeven, 'tis een geweldige fotoreportage geworden. Vooral die bijschriften... ("dat midden-ding") *giechel*
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
  woensdag 14 januari 2004 @ 19:36:01 #81
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16261547
Ik dacht eigenlijk eerst dat hij dat ei in z'n geheel zou bakken. Ongeopend, met schaal en al. Zou'k niet zo raar van staan kijken (alhoewel...)
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
pi_16262084
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is!
Heb je nog meer kookles nodig??
Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?)
  woensdag 14 januari 2004 @ 19:58:10 #83
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16262253
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 19:54 schreef Liejannuh het volgende:
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is!
Heb je nog meer kookles nodig??
Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?)
Nou, nou... niet zo generaliserend. Die gast kan dan geen ei bakken, maar misschien wel de lekkerste parfait maken.
Het èèn is nu eenmaal moeilijker dan het andere...
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
  woensdag 14 januari 2004 @ 21:00:35 #84
46802 Visitor.Q
Neemt alles op!
pi_16264331
Whahahaha, die foto's !!!!

Goed bezig, TS!!!

pi_16268942
leuke foto's!

dus zo bak je een ei

"Amo, ergo sum. I love, therefore I am"
"Niet de dingen zelf maken je ongelukkig, maar je denkbeelden erover"
pi_16270544
Zo zie je maar.. iedereen kan een ei bakken!

Op naar de volgende cursus!

  woensdag 14 januari 2004 @ 23:56:10 #87
58024 Rider_on_the_storm
The killer on the road
pi_16270590
Tooske op fok, wat leuk zeg.
"The main thing I have in common with Spongebob, is that we both have a knack for getting into all kinds of trouble, without really trying."
  donderdag 15 januari 2004 @ 13:50:46 #88
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16282748
Ga je vandaag weer trachten om een ei te bakken?
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
pi_16283574
Ok, TS kan GEEN ei bakken,
maar WEL foto's oploaden naar een site en posten....??

En mijn bescheiden wereldbeeld behelst dat tweede een stuk meer kennis dan het eerste

Maarja, hij ziet er blij uit, het zal wel goed zin gegaan.

pi_16291658
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken!
Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken!
  donderdag 15 januari 2004 @ 18:46:42 #91
67587 The_NiteAngyl
and Sylvaënor live forever
pi_16291685
quote:
Op donderdag 15 januari 2004 18:45 schreef Annastacia het volgende:
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken!
Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken!
Ik denk dat dàt ook wel een typische actie van mij zou zijn.
"Onto the paper scribe I the words that fro my heart move -
With every dight letter, with the ebb of ink,
The point of the quill my penmanship doth mirror."
pi_16300131
lol..komisch
pi_16300282
wat een knuppel...
een koe zegt boe
  donderdag 15 januari 2004 @ 23:20:36 #94
47436 Deacon
Hart Memorial
pi_16300507
OMFG waar gaat het heen met de wereld
- even samurai have teddy bears and even the teddy bears get drunk -
pi_16335594
Aaahh, ik mís echt het schuimei! Klopt, is geavanceerd, maar het lekkerste eibakgerecht.

Benodigdheden:

Ei
Mixer
Mixerbestendige kom/beker
Boter
Pan
Kookplaat
Electriciteit

Ontdoe ei van schaal (dus niet schil ... )
Doe dit ei in een mixerbestendige kom/beker.
Mix totdat je een schuimige vloeibare massa hebt.
Schenk in de inmiddels verhitte en met boter ingevette pan.
Schudt de pan regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Bak totdat de bovenlaag vast is geworden.

Dit op een bolletje eten is o-ver-heer-lijk ! ! !

pi_16335626
Staat het klutsei er niet bij?
pi_16335630
Staan lekkere ei-variaties in hier trouwens, ga ik zeker eens proberen allemaal

creatief met een ei

pi_16529222
Een ei moet drijven in boter:

Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg is

En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten

nog lekkerder met meer dan 1 ei

pi_16542118
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:14 schreef noob het volgende:
Een ei moet drijven in boter:

Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg is

En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten

nog lekkerder met meer dan 1 ei


Beetje laat niet ?
pi_16542211
Gefeliciteerd .. je komt er wel

Offtopic : Mooie digitale camera

  zaterdag 24 januari 2004 @ 13:28:16 #101
73044 Soulshaker
Design is kinky!
pi_16542465
ik vind dit wel een terugvind post waard... als ik me ooit kutvoel ga ik uhm nog eens lezen... *in een deuk ligt*
en 't fotoboekje = http://fotoboek.fok.nl/user.fok?id=73044
Restoring a 1966 Triumph GT6 mk1
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')