ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?
help ff
maar goed..
beetje boter in de pan, eitje in de pan, bakken tot het niet meer zo zacht is...
succes
quote:Ja
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?help ff
quote:hmm.. vooruit dan.. boter --> ja, eerst ook nog laten smelten. Ei erin plempen, zonder schil graag. Gas ongeveer half, beetje uitproberen. Zodra het vastig wordt losmaken aan de onderkant en het is klaar als het niet meer slijmerig is..
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?help ff
onglooflijk....
Boter, eitje (Zonder schaal!) en bakken maar, je ziet wel wanneer het goed is (dat moet toch wel )
verwarm de pan met boter
mik je ei erin
halverwege effe losschrapen van de bodem
niet te hard bakken steeds..
KLAAR!
Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??
quote:vervolg:
Op woensdag 14 januari 2004 15:27 schreef Famas het volgende:
gas aan
boter erin (wacht tot het gesmolten is)
ei erin (schil eraf natuurlijk)
wacht tot het ei wit is
haal het eruit
pak mes/vork
snij het ei kapot
duw je vork in het ei
breng de vork rustig naar je mond
........
Na ongeveer een etmaal is ie klaar en kan ie in zijn nieuwe donkerbruine vorm in de toiletpot worden gedeponeerd alwaar hij met een sterke waterstroom het riool in wordt geblazen.
quote:doei
Op woensdag 14 januari 2004 15:26 schreef bird999 het volgende:
Vroeger belde wij altijd vreemde mensen op met de vraag hoe je een eitje moest bakken. Toen vond ik dat heel leuk, nu vind ik het wat zonde van mijn tijd. Dus bij deze, ik lees dit forum verder niet meer
Dus niet een ei met het schaal er nog om heen in de pan flikkeren
quote:"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"
Op woensdag 14 januari 2004 15:28 schreef Rasing het volgende:
Je bent trouwens 21, en je hebt nog nooit een ei gebakken??
je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.
Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.
quote:*tromgeroffel*
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper erop
De tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!
quote:Foto!
Op woensdag 14 januari 2004 15:29 schreef JoeBlack2k het volgende:
thanx ik ga het nu proberen!! ik vertel zo of het gelukt is!!
Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.
Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).
Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.
Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.
Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.
Eet smakelijk
Laat even weten of het is gelukt
gooi een klein scheutje olie in de pan, laat het even goed heet worden. Dan zal het goed vloeibaar zijn, en kan je door de pan ff rond te schudden komt de olie overal.
Ondertussen doe je in een bakje een paar eieren (ligt eraan hoe groot je pan is). Is dat klaar dan gooi je alles in de pan, dan zal je zien dat het heel hard gaat, zet dan het gas op de helft, liefst nog iets lager.
Pak zout en peper en gooi het eroverheen. Wachten tot het eiwit netjes wit en niet meer vloeibaar is. Dan kan je je ei eruit halen met een houtspattel. Schuif er eerst voorzichtig onder om te kijken of je ei niet meer vast zit aaan de pan.
Succes
quote:Dat is eitjes bakken voor gevorderden. Maak het TS nu niet te moeilijk
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*
Eet smakelijk
quote:Eitje GTI-speciaal!!
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper eropDe tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!
tenminste - zo noemden mijn ooms dat vroeger altijd
[Dit bericht is gewijzigd door wijsneus op 14-01-2004 15:34]
quote:offtopique:
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
--hoe kook ik een ei verhaal--
quote:Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Lucille het volgende:
*zucht*Laat ik eens schrijven hoe je een lekker geklusts eitje maakt.
Pan op het vuur, goed heet laten worden. Boter er bij. Laten smelten totdat het niet meer spettert (dan is namelijk het vocht er uit en gaat de temperatuur omhoog van 100 graden naar 180 graden).
Dat ei dus in tweeen breken (doe er maar gelijk 2), klein beetje melk er bij, wat peper en zout, en goed klutsen.
Ei in de hete pan met boter (boter niet zwart laten worden aub), goed verdelen door de pan, vuur wat zachter zetten. Als de onderkant mooi beetje bruin wordt omdraaien. Minuutje (of 2) wachen en voila.
Ook lekker is blokjes worst toevoegen, wat kaas, zakje boerenomelet kruiden of iets dergelijks.
Eet smakelijk
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef vavoom het volgende:
OK,je pakt 2 eieren, melk, peper, zout.
Pak een diep bord en kluts hier de eieren (zonder schaal) samen met wat melk, peper en zout.Zet een koekepan op het vuur en gooi hier wat bakboter in. Wacht ff totdat de boter gesmolten is en een beetje gaat schuimen. Zet het vuur half open.
Mik de inhoud van het bord in de pan. Af en toe een beetje schudden met de pan en na een minuutje of wat is het eitje klaar. Dit zie je doordat het ei "droog" is geworden. Je kan hem dan nog een keertje omdraaien, maar dat hoeft niet.
Pak dan een boterham met ham en kaas en leg het eitje hierop. Eet smakelijk.
quote:Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet
Op woensdag 14 januari 2004 15:31 schreef Tha_Ramsush het volgende:
Je moet ze wel klutsen vindt ik!!- Eerst twee eieren breken en in een beker leeg laten lopen.
- Dan heel goed roeren.
- een koekenpan verwarmen
- (bak)boter in de pan doen
- alvast tomaat en paprika in stukjes snijden
- geklutste ei in de pan doen
- stukjes tomaat en paprika erbij
- wat zout en peper eropDe tijd hoelang het duurt weet ik niet, maar je moet gewoon kijken en wachten tot het bovenste laagje ook "droog", dus niet meer vloeibaar is, en dan is hij goed!!
Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken
quote:mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..
Op woensdag 14 januari 2004 15:30 schreef Copycat het volgende:[..]
"Mammie, ikke honger hebben. Doe jij alsjeblieft een eitje voor me bakken?"
Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?
Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?
quote:nou. Begin er is mee zou ik zeggen
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef fiat126 het volgende:[..]
Dit is wel erg hoog gegrepen hoor, laat de TS maar eerst eens beginnen met een ordinair spiegeleitje
quote:Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Troel het volgende:
Enne, je maakt toch wel een dubbelgebakken eitje?Dus halverwege omdraaien en dan aan de andere kant kaas en een plakje halm of cervelaat?
quote:Een omelet is met brood toch?
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Rewimo het volgende:[..]
[..]Da's een omelet. Dat vraagt de TS niet
![]()
Wat denken jullie nou? Dat is toch veel te ver gevorderde kookkunst voor iemand die nog nooit een ei heeft gebakken
quote:Laat die jongen nou eerste ff zijn eijte afmaken, niet alles tegelijk, ja?
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Lucille het volgende:
Misschien moeten we ook ff een topic openen over hoe je water kookt.
quote:En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Op woensdag 14 januari 2004 15:34 schreef Jelief het volgende:[..]
mama smeert vast ook nog zijn boterhammen voor zijn lunch..
quote:Een gebakken ei kan ook heel goed met brood hoor
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Tha_Ramsush het volgende:[..]
Een omelet is met brood toch?
quote:das wel weer een beetje erg ver...
Op woensdag 14 januari 2004 15:37 schreef Copycat het volgende:[..]
En prakt zijn worteltjes en erwtjes door zijn aardappelen...
Er komt een vliegtuig aangevlogen...
Happie happie doen.
zo doe ik het altijd
quote:Hoeveel pogingen zou TS al gedaan hebben inmiddels? Ik vrees dat het breken van het ei al een te groot struikelblok is geworden
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef Rasing het volgende:
Het duurt lang... ik vrees het ergste!
quote:Is ook erg lekker ja, maar het knoeit zo!
Op woensdag 14 januari 2004 15:36 schreef Rewimo het volgende:[..]
Nee joh, da's niet lekker. Enkel bakken zodat de dooier lekker uitloopt
Liefst met een plakje kaas erover
Ik wil ook weten of het gelukt is.
quote:Kikke
Op woensdag 14 januari 2004 15:49 schreef anandus het volgende:
Het kan ook zo:
"Tweakers.net Kookcursus, les 2: Uitsmijter XP"
http://www.tweakers.net/nieuws/20719/
quote:We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken
Op woensdag 14 januari 2004 15:59 schreef Rasing het volgende:
Ik denk dat TS dat idd beter had kunnen laten doen... Een half uur, dat komt niet meer goed!
uiteraard heb ik foto's gemaakt!!
De eieren uiteraard:
Het pannetje:
Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:
En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:
De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:
Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:
Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot
Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment
Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:
Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:
Bedankt Fok! hij was lekker!!!!
quote:Of een dyno ei.
Op woensdag 14 januari 2004 16:01 schreef fiat126 het volgende:[..]
We hebben hem dan ook NIET duidelijk gemaakt dat het een kippe-ei moest zijn...misschien staat hij nu een struisvogelei te bakken
quote:Moest je eerst een kip bevruchten ofzo ?.
Op woensdag 14 januari 2004 16:06 schreef JoeBlack2k het volgende:
en hij was lekker!!!!uiteraard heb ik foto's gemaakt!!
De eieren uiteraard:
[afbeelding]Het pannetje:
[afbeelding]Er werd gezegt.. niet te hoog dus op de helft:
[afbeelding]En er moest dus boter bij bij deze ik dacht een lekker groot stuk:
[afbeelding]De boter smolt na een tijdje al ff lekker over het pannetje laten gaan:
[afbeelding]Ik vond dat er ietsjes teveel boter in zat dus heb ik de rest weggedonderd:
[afbeelding]Het ei in het pannetje gegooit.. helaas ging dat midden ding kapot
[afbeelding]Het kapotte ei.. zonder schaal in het pannetje!! dat vond ik even een
kritiek moment
[afbeelding]Het eitje is nu lekker geworden en was een mooie kleur:
[afbeelding]Hoppa op de boterham waar hij thuishoort:
[afbeelding]
Bedankt Fok! hij was lekker!!!!
[afbeelding]
gefelisiteert té-ès
quote:Z'n student die zijn boterhammetjes nog binnenkrijgt met bier...
Op woensdag 14 januari 2004 16:08 schreef Lucille het volgende:
Dat gezicht, hij is zo blij![]()
![]()
morgen op JBkookTV: hoe maak ik een hamburger met 12 lagen
Een hoop boter in de pan is trouwens okay.
quote:haha je homepage dat is mijn script
Op woensdag 14 januari 2004 15:23 schreef JoeBlack2k het volgende:
ik heb dus honger..ik denk ga een ei bakken.. nog nooit gedaan want zovaak eet ik dat niet
je hebt dus een pan.. gooi je er eerst boter in ? moet het gas (electrisch maargoed) vol aanzetten of op de helft.. is het klaar als het wit is ?help ff
quote:inderdaad, gewèldig
Op woensdag 14 januari 2004 19:23 schreef _Administr8or_ het volgende:
Wat een topic![]()
![]()
quote:Nou, nou... niet zo generaliserend. Die gast kan dan geen ei bakken, maar misschien wel de lekkerste parfait maken.
Op woensdag 14 januari 2004 19:54 schreef Liejannuh het volgende:
Ik ben blij dat het eitje bakken gelukt is!
Heb je nog meer kookles nodig??
Dit is misschien wel een leuk topic dan: Koken is moeilijk door autisme (tips?)
dus zo bak je een ei
En mijn bescheiden wereldbeeld behelst dat tweede een stuk meer kennis dan het eerste
Maarja, hij ziet er blij uit, het zal wel goed zin gegaan.
quote:Ik denk dat dàt ook wel een typische actie van mij zou zijn.
Op donderdag 15 januari 2004 18:45 schreef Annastacia het volgende:
Wel er zijn genoeg mensen die niet weten hoe je moet koken!
Zo ken ik iemand (een foklid) die even kip ging bakken, dit deed hij door de kip in een pan met water te gooien, om het te laten koken!
Benodigdheden:
Ei
Mixer
Mixerbestendige kom/beker
Boter
Pan
Kookplaat
Electriciteit
Ontdoe ei van schaal (dus niet schil ... )
Doe dit ei in een mixerbestendige kom/beker.
Mix totdat je een schuimige vloeibare massa hebt.
Schenk in de inmiddels verhitte en met boter ingevette pan.
Schudt de pan regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Bak totdat de bovenlaag vast is geworden.
Dit op een bolletje eten is o-ver-heer-lijk ! ! !
Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg is
En dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten
nog lekkerder met meer dan 1 ei
quote:Beetje laat niet ?
Op vrijdag 23 januari 2004 21:14 schreef noob het volgende:
Een ei moet drijven in boter:Smelt redelijk wat boter op half vuur
Laat niet alle boter smelten; als er nog een klontje in ligt, breek je het ei en giet het in de pan. Probeer de dooier heel te houden.
Doe direct zout op het hele ei en peper op de dooier.
Laat het geheel even bakken op half vuur, tot het eiwit gestold is en het slijm weg isEn dan op boterhammetjes met ham/kaas of alleen kaas, boter eroverheen gieten
![]()
nog lekkerder met meer dan 1 ei
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |