Warung Kromo
Elandstraat 56
Den Haag
Roti Kip Gewoon, 4 euro....
ga daar eens langs
quote:Ik weet iig dat de chefkok dat al is
Op Monday 5 January 2004 18:16 schreef coldplay het volgende:
En te lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr voor woorden
quote:zelf vind ik het het lekkerst met lamsvlees!
Op Monday 5 January 2004 17:02 schreef Bluezz het volgende:
Je kan het nu ook als pakket kopen van Knorr.
Simpel gezegd is het een pannekoek met sperciebonen(kouseband)en kip.http://www.webchef.nl/recept/suriname/roti/
quote:DAar is mijn pappie nu
Op Monday 5 January 2004 16:55 schreef 2Mini het volgende:
[Reclame]Warung Kromo
Elandstraat 56
Den HaagRoti Kip Gewoon, 4 euro....
ga daar eens langs
quote:
Op maandag 5 januari 2004 19:16 schreef R2cksson het volgende:[..]
Ik weet iig dat de chefkok dat al is
.
quote:Die roti van Knor is bagger.
Op maandag 5 januari 2004 17:02 schreef Bluezz het volgende:
Je kan het nu ook als pakket kopen van Knorr.
Simpel gezegd is het een pannekoek met sperciebonen(kouseband)en kip.http://www.webchef.nl/recept/suriname/roti/
Geef mij maar de zelfgemaakte roti die mijn moeder maakt
quote:Ik heb een gewone koekenpan en een electrisch kookplaatje. Als je op gas wil koken dan kun je ook op het pitje in de gezamenlijke keuken koken. Ik waarschuw je dan wel dat Wim niet al teveel op hygiene let, maar goed, dat is goed voor de weerstand he...
Op dinsdag 6 januari 2004 07:22 schreef Insomaniac het volgende:[..]
heb je wel een wok en/of koekenpan?
quote:
Op dinsdag 6 januari 2004 07:26 schreef Duiveltja het volgende:
[..]Die roti van Knor is bagger.
Geef mij maar de zelfgemaakte roti die mijn moeder maakt
Dit is geen dom nationalistisch geouwehoer,maar gewoon een poging de feiten proberen te laten kloppen. (Knorr heeft al genoeg schade aangericht
)
quote:Die reclame van Knorr slaat nergens op.
Op vrijdag 23 januari 2004 20:52 schreef SKMbeat het volgende:
Ehm, d'r staat Surinaams voor roti in de topictitel,maar culinair-correct gezien zou er moeten staan Indiaas.
Het is een broodvorm die Indïers (Hindoestanen) als contractarbeiders meenamen naar Suriname en wordt inderdaad sindsdien door alle Surinamers gegeten.Dit is geen dom nationalistisch geouwehoer,maar gewoon een poging de feiten proberen te laten kloppen.
(Knorr heeft al genoeg schade aangericht
)
quote:Zo vreemd is het woordje surinaams voor roti ook niet probeer maar in india een rotie te bestellen. De hindoestanen die het meegenomen hebben vanuit india (De Pannekoek) hebben er een naar mijn mening geheel nieuwe samenstelling aangegeven. Darrom vindt ik de toevoeging surinaams helemaal niet verkeerd
Op vrijdag 23 januari 2004 20:52 schreef SKMbeat het volgende:
Ehm, d'r staat Surinaams voor roti in de topictitel,maar culinair-correct gezien zou er moeten staan Indiaas.
gewoon een poging de feiten proberen te laten kloppen.(Knorr heeft alHet is een broodvorm die Indïers (Hindoestanen) als contractarbeiders meenamen naar Suriname en wordt inderdaad sindsdien door alle Surinamers gegeten.
Dit is geen dom nationalistisch geouwehoer,maar genoeg schade aangericht
)
Wel heel errug lekker
quote:[edit]
Op zaterdag 24 januari 2004 02:22 schreef fafyoe het volgende:
[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 24-01-2004 04:25]
[edit]
quote:He Linz, ik heb het zelf maar weggehaald.Ik ga even bewijs zoeken dat roti toch een Indiase broodvorm is en niet zijn oorsprong heeft in Suriname.
Op zaterdag 24 januari 2004 04:32 schreef Linz het volgende:
hmm..wat zou daar nou eerst gestaan hebben?
Bharaath heeft er al iets over geschreven en hij kan het als Indïer weten, maar die fafyoe schrijft iets waar ik niet tevreden mee ben.
Dan maar het volgende:
Roti is one of the most musical words to an Indian, especially to the 30 million or so,
who are not fortunate enough to get it even once a day! The word roti is a generic term for all breads,
made with a grain, salt and water and includes parathas, chappathis, pooris, khakhra, makkai-ki-roti etc.
There are over a 100 varieties of rotis in India, with each region laying claims to its of version of a roti."
[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 24-01-2004 04:53]
Ik voel aan waar het probleem zit met Surinaamse roti. Als je het een probleem wilt noemen.
Surinaamse roti is net zoals Nederlandse bami. Je gaat bami internationaal promoten en maakt een reklame met molens en klompen.
Dus bami is Nederlands zoals roti Surinaams is, maar je moet er voor de duidelijkheid nog iets specifieker zijn.
Trouwens, ik heb midden in de Bijlmer gewoond en had met de hele gallerij goed (eet) contact, indiase/pakistaanse roti of surinaamse roti, daar zat qua structuur en smaak wel degelijk verschil in.
O, en om roti zelf te maken heb je wel een speciale pan nodig.
En Knorr mag zich heel, heel diep gaan scahmen om zijn product roti te noemen, zo leer je nderlanders niets van een andere keuken.
[Dit bericht is gewijzigd door fotoloog op 24-01-2004 11:13]
quote:O smaakt ook prima uit onze hollandse tefal pannen heur!
Op zaterdag 24 januari 2004 07:17 schreef yvonne het volgende:
Fijn, maar nu willen we recepten
O, en om roti zelf te maken heb je wel een speciale pan nodig.
Ik maak ook weleens een snelle versie, niet met kouseband maar met sperzieboontjes. Het geheim zit 'm in de goede kerrie masala. Die maakt het hele gerecht.
Maar wat er dus in zit:
Vulling
kip (botjes inclusief)
kouseband
knoflook
tomatenpuree
rood pepertje
aardappelen
kerrie masala
ui
Roti
Meel
Water
Aardappel of kikkererwten
quote:Kerrie is een kruidenmengsel. Daarom zijn er ook zoveel verschillende soorten.
Op zaterdag 24 januari 2004 11:28 schreef Bhaarath het volgende:
Wat is eigenlijk kerrie? Ik kom zelf uit India maar heb daar nog nooit kerrie gezien.
quote:Nee ook niet. Curry en Kerrie zijn Europese verzinsels die niet in de Indiase keuken voor komen.
Op zaterdag 24 januari 2004 11:31 schreef Oblivion het volgende:
Zegt curry je wel wat?
quote:Idd in Nickerie(Suriname) ben ik in een fabriekje geweest waar ze massala maken ,verschillende kruiden door elkaar via zo`n oud houten meng apparaat en dan in de zon laten drogen
Op zaterdag 24 januari 2004 11:30 schreef Rewimo het volgende:[..]
Kerrie is een kruidenmengsel. Daarom zijn er ook zoveel verschillende soorten.
quote:Maar je kent het wel dan? En is het dus een kruidenmengsel ?
Op zaterdag 24 januari 2004 11:33 schreef Bhaarath het volgende:Nee ook niet. Curry en Kerrie zijn Europese verzinsels die niet in de Indiase keuken voor komen.
Vragen vragen vragen.... Misschien is het leuk als je een Indiaas topic opentdtdtd? Met weetjes?
Ontopic: Als ik roti maak, is het vers met alle goede ingredienten.
Absoluut geen knorr voor mij. Niet te vergelijken. Wel makkelijk...
quote:Wat wij met masalla bedoelen, noemen ze hier kerri (een soort van)
Op zaterdag 24 januari 2004 11:28 schreef Bhaarath het volgende:
Wat is eigenlijk kerrie? Ik kom zelf uit India maar heb daar nog nooit kerrie gezien.
-edit heeft er iemand een plaatje van die knor roti?
[Dit bericht is gewijzigd door DigiJasper op 24-01-2004 12:35]
quote:Masala kennen wij niet. Ik kom namelijk uit Zuid.India
Op zaterdag 24 januari 2004 12:19 schreef sappie3 het volgende:[..]
Wat wij met masalla bedoelen, noemen ze hier kerri (een soort van)
kbedoel je hebt volgens mij ook Knorr Paella, looool das fuckin onmogelijk !!!!
quote:Grappig
Op zaterdag 24 januari 2004 12:29 schreef Bhaarath het volgende:[..]
Masala kennen wij niet. Ik kom namelijk uit Zuid.India
de mensen ik ik ken uit pakistan noemden het wel massala en vertelden dat kerrie/curry de naam was die de engelsen eraan gaven.
Leuk topic dit
quote:Leuke site. Dit is ongeveer wat wij eten.http://www.malasa.com/cookbook/index.html
Op zaterdag 24 januari 2004 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Tip: http://www.surinaamseten.nl/
quote:Garam masala
Op zaterdag 24 januari 2004 12:54 schreef Bhaarath het volgende:[..]
Leuke site. Dit is ongeveer wat wij eten.http://www.malasa.com/cookbook/index.html
quote:In die site die ik opgegeven heb staat niets in van garam masala.
Op zaterdag 24 januari 2004 12:57 schreef yvonne het volgende:[..]
Garam masala
gebruik ik vrij veel
quote:heel herkenbaar!
Op zaterdag 24 januari 2004 07:17 schreef yvonne het volgende:Trouwens, ik heb midden in de Bijlmer gewoond en had met de hele gallerij goed (eet) contact
quote:http://www.malasa.com/cookbook/Powders/Garamasala.htm
Op zaterdag 24 januari 2004 13:01 schreef Bhaarath het volgende:[..]
In die site die ik opgegeven heb staat niets in van garam masala.
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Verder kijken
quote:Lam,
Op zaterdag 24 januari 2004 13:25 schreef Bhaarath het volgende:
Je hebt gelijk. Wij hebben het nooit in huis. Waar gebruik je garam masala voor?
De inhoud er van maken is niet zo moeilijk, hoewel je inderdaad de verhoudingen met de massala goed moet hebben, maar de "pannekoeken" haal ik bij de toko. In zo'n pakketje zitten dan drie stuks en ze smaken prima, niets op aan te merken.
Voor mensen die in Den Haag of omgeving wonen, dan is Abdoel op het Paul Krugerplein een aanrader. Ook hun nasi is erg lekker.
quote:Maar hoe weet je dat dat het juiste mengsel is voor lam of kip?
Op zaterdag 24 januari 2004 13:30 schreef yvonne het volgende:[..]
Lam,
kip (murghi)
beef.
Het staat bekend als een "hot spice"
quote:Wat let je?
Op zaterdag 24 januari 2004 13:50 schreef Oblivion het volgende:
Tijd voor een Indiaas topic?![]()
quote:Geen kennis van zaken..
Op zaterdag 24 januari 2004 14:06 schreef ruby het volgende:
Wat let je?
quote:Je hoeft ook geen kennis van zaken te hebben. Iedereen die gek is op Indiaas eten of er wat over te melden heeft, reageert gewoon. Dan krijg je er van zelf wel verstand van.
Op zaterdag 24 januari 2004 14:10 schreef Oblivion het volgende:[..]
Geen kennis van zaken..
Maar wil wel veel weten!
quote:Kijken welke ingredienten er in de masala zitten
Op zaterdag 24 januari 2004 13:49 schreef Bhaarath het volgende:[..]
Maar hoe weet je dat dat het juiste mengsel is voor lam of kip?
Het laatste zal ik nooooooooit eten.
O, en veel meekijken als je bij bv pakistaanse mensen bent
En waarom eet je geen beef/rundvlees
quote:geloof enzo denk ik
Op zaterdag 24 januari 2004 15:04 schreef yvonne het volgende:[..]
Kijken welke ingredienten er in de masala zitten
Verder logisch nadenken en veeel proberenO, en veel meekijken als je bij bv pakistaanse mensen bent
En waarom eet je geen beef/rundvlees
ontopic: droge roti's met alleen vlees
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 07:17 schreef yvonne het volgende:En Knorr mag zich heel, heel diep gaan scahmen om zijn product roti te noemen, zo leer je nderlanders niets van een andere keuken.
quote:De koe is een heilig dier in India,en heiligen......die eet je niet
Op zaterdag 24 januari 2004 15:04 schreef yvonne het volgende:[..]
Kijken welke ingredienten er in de masala zitten
Verder logisch nadenken en veeel proberenO, en veel meekijken als je bij bv pakistaanse mensen bent
En waarom eet je geen beef/rundvlees
quote:Ahja, hij komt uit India
Op zaterdag 24 januari 2004 15:11 schreef fotoloog het volgende:[..]
De koe is een heilig dier in India,en heiligen......die eet je niet
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 15:12 schreef Oblivion het volgende:Tuurlijk gewoon door blijven lullen over India, terwijl er een topic is geopend...
quote:Kssst jij als eerst!
Op zaterdag 24 januari 2004 15:13 schreef yvonne het volgende:
Ik wil het nl graag een keertje maken.
Bij de toko op de hoek is ie niet te eten en bij die een hoek verder moet je hem 's middags bestellen, en dat vergeet ik altijd.
quote:Laat ik het anders beter formuleren
Op zaterdag 24 januari 2004 15:12 schreef yvonne het volgende:[..]
Ahja, hij komt uit India
quote:Neeeeeeeeeej, de roti zelf maken
Op zaterdag 24 januari 2004 15:15 schreef shmoopy het volgende:
Okee, de pannenkoek haal je met gemak bij de toko idd, want die is gewoon lekker,
en de ingredienten zoals kip ed zag ik verder wel voorbij komen,
maar weet iemand de bereidingswijze, de verhoudingend enz?Ik wil het nl graag een keertje maken.
Bij de toko op de hoek is ie niet te eten en bij die een hoek verder moet je hem 's middags bestellen, en dat vergeet ik altijd.
quote:Ja, daar heb ik ooit een receptje voor gekregen, maar da's zo'n teringjopie veel werk.
Op zaterdag 24 januari 2004 15:21 schreef yvonne het volgende:[..]
Neeeeeeeeeej, de roti zelf maken
quote:Ja
Op zaterdag 24 januari 2004 15:28 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja, daar heb ik ooit een receptje voor gekregen, maar da's zo'n teringjopie veel werk.
quote:Laat ik het anders beter formuleren
Op zaterdag 24 januari 2004 15:15 schreef fotoloog het volgende:[..]
Laat ik het anders beter formuleren
De koe is een heilig dier voor Hindustanen
De koe is een heilig dier voor Hindoes.
Hindoestanen zijn mensen uit India, kunnen dus Hindoe zijn of Moslim.
En verder....
Nothing beats my mother's roti.
[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 24-01-2004 18:22]
quote:Doe es proeven
Op zaterdag 24 januari 2004 15:43 schreef SKMbeat het volgende:[..]
Laat ik het anders beter formuleren
De koe is een heilig dier voor Hindoes.Hindoestanen zijn mensen uit India, kunnen dus Hindoe zijn of Moslim.
En verder....
Nothing beat's my mother's roti.
quote:Als er een voedselfax zou bestaan, geen probleem!
Op zaterdag 24 januari 2004 15:44 schreef fotoloog het volgende:[..]
Doe es proeven
quote:Het is net zo iets als hond bij Nederlanders. Je kunt al heel lang in China, Korea of Thailand wonen, toch zullen we niet gemakkelijk honden gaan eten.
Op zaterdag 24 januari 2004 15:11 schreef fotoloog het volgende:[..]
De koe is een heilig dier in India,en heiligen......die eet je niet
quote:Vanavond nog gegeten, samen met mijn moeder gemaakt
Op zaterdag 24 januari 2004 15:15 schreef shmoopy het volgende:
Okee, de pannenkoek haal je met gemak bij de toko idd, want die is gewoon lekker,
en de ingredienten zoals kip ed zag ik verder wel voorbij komen,
maar weet iemand de bereidingswijze, de verhoudingend enz?Ik wil het nl graag een keertje maken.
Bij de toko op de hoek is ie niet te eten en bij die een hoek verder moet je hem 's middags bestellen, en dat vergeet ik altijd.
quote:Dat zou helemaal top zijn.
Op zaterdag 24 januari 2004 20:52 schreef Rewimo het volgende:[..]
Vanavond nog gegeten, samen met mijn moeder gemaakt
Ik zal vragen of ze het recept wil mailen, dan post ik het hier voor je
Voor 3 roti's:
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 grote gekookte aardappel
een eetlepel geroosterde komijnzaadjes
zout
peper
teentje knoflook
water
Meng het meel met wat water tot je een soepel deeg krijgt (steeds wat water toevoegen). Vorm er 3 ballen van.
Pureer de gekookte aardappel met de komijn, zout, peper en knoflook tot een stevig prutje. Verdeel het in drieën.
Neem een bal deeg en maak er een soort schoteltje van. Doe eenderde van het aardappelmengsel in de holte en omkleed dit weer helemaal met het deeg. Je hebt dus nu weer een bal deeg, maar nu met middenin een kluitje aardappelmengsel. Doe dit met de andere deegballen ook.
Bestuif het aanrecht en een flinke deegroller met meel en rol de deegballen mooi plat. Ze moeten heel dun worden, 2-3 mm.
Doe wat gesmolten boter of olie in een grote koekenpan en laat dit heet worden op een matig vuur. Leg de roti erin en laat hem garen. Af en toe omdraaien. De roti is goed als hij pannenkoekachtige bruine spikkels vertoont (hij wordt echter niet bruin als een pannenkoek, maar blijft een stuk witter - maar je hebt ze weleens gegeten dus je weet ongeveer hoe ze eruit moeten zien).
[Dit bericht is gewijzigd door SKMbeat op 24-01-2004 21:46]
Mag dat ook hier, shmoop, of moet ik er een apart topic voor maken?
Althans van een rotiboer in Rotterdam...
quote:Yep, meestal een beetje oranje met rode stukjes erin. Het is iig heerlijk heet.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:29 schreef Oblivion het volgende:
Ja, die is oranje van kleur?Althans van een rotiboer in Rotterdam...
Worden daar Madame Jeanette pepers voor gebruikt? Iemand die dat weet? En als het van Shmoopy hier mag .
quote:Vraag bij de surinaamse toko om"adjoema"..........en geniet
Op zaterdag 24 januari 2004 21:25 schreef MUUS het volgende:
Ik wil weten hoe je die echte brand-in-je-waffel sambal maakt. Die sambal waarvan je er altijd veeeeeeeeeeeeels te weinig van krijgt bij je roti.Mag dat ook hier, shmoop, of moet ik er een apart topic voor maken?
quote:Wij willen niet kopen, maar maken...
Op zaterdag 24 januari 2004 21:33 schreef fotoloog het volgende:
Vraag bij de surinaamse toko om"adjoema"..........en geniet
Pff jammer dat er mensen gewoon niet lezen.
En als je googled op adjoema dan is het een peper...
quote:Wil je iets maken dan zul je het eerst moeten kopen
Op zaterdag 24 januari 2004 21:37 schreef Oblivion het volgende:[..]
Wij willen niet kopen, maar maken...
![]()
Pff jammer dat er mensen gewoon niet lezen.
En als je googled op adjoema dan is het een peper...
quote:Hoe
Op zaterdag 24 januari 2004 21:52 schreef fotoloog het volgende:[..]
Wil je iets maken dan zul je het eerst moeten kopen
Tell US!!
quote:Sorry,maar hier ontgaat me iets!
Op zaterdag 24 januari 2004 21:54 schreef Oblivion het volgende:[..]
Hoe [afbeelding] hoe [afbeelding] hoe [afbeelding] hoe..... [afbeelding]
Tell US!!
quote:Het is een goedje, een soort van sambal...
Op zaterdag 24 januari 2004 22:00 schreef fotoloog het volgende:
Sorry,maar hier ontgaat me iets!
Weet je niet hoe je peper moet maken of wat?
Of is het gewoon een kwestie van vermalen?
quote:Mijn ouders gebruiken gele Madame Jeanettes met een beetje gesneden ui,knoflook, een snufje zout en malen in een vijzelpot, klaar.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:02 schreef Oblivion het volgende:[..]
Het is een goedje, een soort van sambal...
![]()
Of is het gewoon een kwestie van vermalen?
quote:Het zijn een soort van gele mini-paprika`s, je kan ze fijnsnijden of malen,een beetje zout erbij en azijn en smullen maar
Op zaterdag 24 januari 2004 22:02 schreef Oblivion het volgende:[..]
Het is een goedje, een soort van sambal...
![]()
Of is het gewoon een kwestie van vermalen?
Mag hier ook, hoor, ik doe niet zo moeilijk, maar er zijn zoveel soorten en het lijkt me leuk om dat een eigen topic te geven.
quote:Zijn Madame Jeanettes. Pas op met het snijden. Raak je ogen niet aan als je met je vingers zo'n Madame aanpakt. Die peper is vernoemd naar een Surinaamse prostituee.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:07 schreef fotoloog het volgende:[..]
Het zijn een soort van gele mini-paprika`s, je kan ze fijnsnijden of malen,een beetje zout erbij en azijn en smullen maar
Het effect merk je de volgende morgen op het toilet![]()
Het toilet-effect, tja als je niet gewend bent om het te eten...
quote:Ik zit aan mijn tax met topics aanmaken..
Op zaterdag 24 januari 2004 22:09 schreef shmoopy het volgende:
Sambal is idd betrekkelijk eenvoudig te maken, misschien een lekker sambaltopiekje maken?Mag hier ook, hoor, ik doe niet zo moeilijk, maar er zijn zoveel soorten en het lijkt me leuk om dat een eigen topic te geven.
Nu mag jij, of MUUS?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |