Hmm ik weet niet eens hoe ik hier nu terecht kwam maar ik was zo enthousiast van het lezen dat ik na twee pagina's al een favoriet recept van mij ben gaan uittypen
Niet gezien dat het ene oud topic was dus...
Nu het werk gedaan is geef ik ht topic maar ff een schop met een salade die heerlijk is op een warme zomerdag (of elke andere dag van het jaar
![]()
).
kopen:
- 1 appel
- 1 peer
- 1 zakje cashewnoten
- 1 zakje spinazie (bladeren)
- brie
- honing-mosterddressing
- kipfilet
als je dat nog niet hebt:
- peper
- zout
- kipkruiden
- bakboter
Zet de volgende dingen klaar op het aanrecht:
- twee bakpannen
- een vergiet
- een bakje voor restafval
- een schilmesje (voor de appel en de peer)
- 2 schaaltjes
- een snijplankje (waar je de kip op snijdt)
- een snijmesje (voor de kip)
- roerspatel (hout of plastic)
- zout
- peper
- kipkruiden
- bakboter (alleen voor de kip)
- een bord
was eerst je handen
1. pak het schilmesje, de appel, de peer ,de twee schaaltjes en het restafvalbakje
2. schil de appel
3. doe de schillen in het restafvalbakje
4. snij de appel in plakjes en doe deze in een schaaltje
5. pak de peer
6. schil de peer
7. doe de schillen in het restafvalbakje
8. snij de peer in plakjes en doe deze in het andere schaaltje
9. zet de schaaltjes in de koelkast
10. pak het snijplankje en het mesje waarmee je de kip gaat snijden
11. pak de kip uit de koelkast
12. haal de kip uit de verpakking
13. gooi het plastic schaaltje weg
14. snij de vieze randjes van de kipfilet af en doe deze in het restafvalbakje
15. snij de schoongemaakte kipfilet in blokjes
16. pak de bakpan en zet deze op je elektrische kookplaat
17. zet de kookplaat aan (tussen middelmatig en hoog)
18. houdt je hand boven de pan, als je de warmte voelt doe je de bakboter in de pan
19. wacht tot de grote bellen van de boter kleine belletjes worden
20. doe de in blokjes gesneden kipfilet in de pan
21. bestrooi de kip met peper, zout en kipkruiden
22. zet de peper, zout en kipkruiden terug in de kast
23. pak het snijplankje en het snijmesje en houd deze even onder de hete kraan (in
verband met de bacteriën), was ook je handen
24. roer de kip om met de roerspatel
25. wordt de kip al snel donkerbruin en sist de boter heel erg hard, zet dan je kookplaat
iets lager
26. pak de zak spinazie uit de koelkast
27. pak de vergiet en zet deze in de spoelbak
28. doe de spinazie in het vergiet en spoel de spinazie
29. laat de spinazie in het vergiet staan om deze te laten uitlekken
30. roer de stukjes kipfilet even om met de roerspatel
31. zet het kookplaatje onder kipfilet laag
32. pak het schaaltje met appel uit de koelkast
33. pak de andere bakpan en zet deze op de kookplaat
34. zet je kookplaat tussen middelmatig en laag
35. doe de schijfjes appel in de pan
38. pak het bord
39. leg twee handen spinazie op je bord
40. pak het schaaltje met peer uit je koelkast
41. doe de peer op je bord
42. haal de schijfjes appel uit de pan en doe ze op je bord
43. zet de kookplaat uit
43. haal de blokjes kipfilet uit de pan en doe ze op je bord
44. zet de pan van de kip terug op de kookplaat
45. zet de kookplaat op middelmatig
46. pak het zakje met de cashewnoten
44. doe in de bakpan een handje met cashewnoten
45. beweeg de pan heen en weer
46. haal na 30 tellen de pan van de kookplaat en strooi de cashewnoten over de spinazie.
appel, peer en kip op het bord
47. zet de pan terug op de kookplaat (nog steeds op middelmatig)
48. pak de brie uit de koelkast
49. snijd twee plakjes van de brie af
50. doe de brie in de pan
51. als je ziet dat de brie smelt (gaat best snel) doe je hem op je bord
52. zet de kookplaat uit (ze zijn nu allebei uit)
53. pak de honing-mosterdressing
54. doe deze over de spinazie, appel, peer, cashewnoten en brie
55. smakelijk eten!