quote:nu.nl
Geen volledige compensatie voor gehandicaptenDEN HAAG - De speciale regeling voor chronisch zieken en gehandicapten kan nooit een volledige compensatie van de bezuinigingen zijn. Dat is ook nog nooit beloofd. Dat zei minister Hoogervorst (Volksgezondheid) woensdag in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van de begroting volksgezondheid 2004.
De Tweede Kamer wil weten wat die regeling in de praktijk voor chronisch zieken en gehandicapten betekent. Volgens de koepelorganisatie voor chronisch zieken en gehandicapten schieten zij er niet veel mee op, benadrukte de PvdA. Volgens Hoogervorst kunnen mensen met de laagste inkomens een kwart tot de helft van hun ziektekosten terugkrijgen via belastingaftrek of via een nieuwe speciale regeling.
De minister hield de Tweede Kamer voor dat de maatregel over het algemeen positief uitwerkt voor minima en mensen met een AOW. Hij gaf echter ook toe dat bij die berekening de verhoging van de eigen bijdrage voor de thuiszorg niet is meegenomen. "Dat kan voor 65-plussers best hard aantikken." Ook erkende de minister dat dit voor chronisch zieken niet per definitie een oplossing biedt, omdat zij nog door meer bezuinigingsmaatregelen van het kabinet getroffen worden.
GroenLinks, de PvdA, ChristenUnie, SGP en het CDA namen geen genoegen met die uitspraak. Zij willen precies weten wat dit voor de chronisch zieken en gehandicapten betekent, voordat zij beslissen over de bezuinigingsplannen van de minister.
Brinkhorst wordt is gek
quote:
113 Teletekst wo 26 nov
***************************************
Opening grenzen verdeelt kabinet***************************************
DEN HAAG Minister Brinkhorst (D66)
houdt vast aan de openstelling van de
Nederlandse grenzen voor werknemers uit
de tien landen die volgend jaar tot de
Europese Unie toetreden.De minister van
Economische Zaken gaat daarmee in tegen
het compromis van staatssecretaris
Rutte (VVD) van Sociale Zaken.
Rutte stelt voor alleen werknemers met
een werkvergunning toe te laten.Vrijdag
bespreekt het kabinet de zaak.Net als
Parijs en Berlijn wil minister Zalm die
arbeidskrachten voorlopig weren.
Brinkhorst acht de vrees ongegrond dat
de Nederlandse markt straks overspoeld
wordt door goedkope arbeidskrachten.
quote:Wat een onzin. Alsof een huilbui Melkert de verkiezingsoverwinning had opgeleverd...
Politiek / Een vrouw mag niet huilenEmoties mogen gezien worden, ook in de politiek. Er wordt meer gehuild dan vroeger. En dat kan nog worden gewaardeerd ook, tenminste als het om mannelijke politici gaat. Bij vrouwen zijn tranen al gauw het bewijs van hun zwakte.
Had Ad Melkert maar een traantje geplengd. De onmacht van de toenmalige PvdA-leider, opboksend tegen een uitdagende nieuwkomer die hem zojuist een ongekende nederlaag had toegebracht, vertaalde zich in een stuurse blik en dat werd hem in de publieke opinie zwaar aangerekend. Een huilende Melkert had op meer medelijden mogen rekenen, en wie weet wat dat hem op 15 mei had opgeleverd. Maar tranen horen niet bij politiek, tenminste, nog niet.
Melkert was kwetsbaar toen hij op 6 maart 2002 als laatste aanschoof voor het lijsttrekkersdebat dat als sluitstuk van de gemeenteraadsverkiezingen live op televisie werd uitgezonden. Zijn partij was die avond in Rotterdam van de macht beroofd door Leefbaar Rotterdam. En de aanvoerder van die rebellenclub -Pim Fortuyn- deelde direct enkele plaagstootjes uit, die de PvdA-leider niet wist te pareren. Onderuitgezakt en knorrig beantwoordde hij de vragen van discussieleider Paul Witteman. Twee maanden later werd Fortuyn vermoord, nog een week later wonnen het CDA en de Lijst Pim Fortuyn de parlementsverkiezingen en maakte Melkert zijn vertrek uit de politiek bekend.
Hoeveel anders zou het voor Ad Melkert zijn afgelopen wanneer hij niet verongelijkt aan tafel had gezeten, maar zijn emoties had geuit door zijn 'zwakke kant' te tonen?
Huilen had hem zeker geholpen, denkt prof.dr. Carla van Baalen, directeur van het Centrum Parlementaire Geschiedenis en bijzonder hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. ,,Melkert liep over van emotie; de afkeer van zijn politieke opponent, het verlies van zijn partij, zijn onmacht om het tij te keren. Als daar tranen bij gekomen waren, dan had medelijden op de loer gelegen. Ik denk dat de beoordeling dan anders was geweest, ja.''
Lees verder: http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1069827217188.html
quote:Dan was die zeker afgeschoten!
Op woensdag 26 november 2003 17:53 schreef Kozzmic het volgende:[..]
Wat een onzin. Alsof een huilbui Melkert de verkiezingsoverwinning had opgeleverd...
quote:Dan ben jij nog nooit op een partijbijeenkomst geweest
Op woensdag 26 november 2003 17:34 schreef Internationalist het volgende:
Een échte Groenlinkser drinkt geen alcohol
quote:Idd. Het zou alleen maar als typerend worden gezien, als hij zou huilen. Dat hij werkelijk nuiets voorstelt ofzo.
Op woensdag 26 november 2003 17:53 schreef Kozzmic het volgende:[..]
Wat een onzin. Alsof een huilbui Melkert de verkiezingsoverwinning had opgeleverd...
Beetje vreemd verhaal, ook omdat er geen voobeeld wordt gegeven van een succesvolle huilbui oid.
quote:Kozz drukt hier niet het hele verhaal af. In de papier versie stonden die voorbeelden wel: Wiegel en Pronk.
Op woensdag 26 november 2003 17:56 schreef Sidekick het volgende:[..]
Idd. Het zou alleen maar als typerend worden gezien, als hij zou huilen. Dat hij werkelijk nuiets voorstelt ofzo.
Beetje vreemd verhaal, ook omdat er geen voobeeld wordt gegeven van een succesvolle huilbui oid.
quote:* bruut is juist zo blij dat hij ook es in een lijst voorkomt.
Op woensdag 26 november 2003 17:28 schreef UnderWorld_ het volgende:
Misschien kan je beter <5 post weglaten uit de stats Sidekick. Dat heeft weinig toegevoegde waarde.
quote:Bij sommige hielp het wel:
Op woensdag 26 november 2003 17:53 schreef Kozzmic het volgende:[..]
Wat een onzin. Alsof een huilbui Melkert de verkiezingsoverwinning had opgeleverd...
quote:was de aanleiding niet iets in de familiesfeer? (net als bij Wiegel overigens)
Op woensdag 26 november 2003 17:59 schreef sizzler het volgende:[..]
Bij sommige hielp het wel:
twee keer 9e in de stats en laag op de medaillespiegel: ik kan nog volhouden dat ik een leven heb
quote:Het hele verhaal werd wel een beetje erg lang.
Op woensdag 26 november 2003 17:58 schreef Parabola het volgende:[..]
Kozz drukt hier niet het hele verhaal af. In de papier versie stonden die voorbeelden wel: Wiegel en Pronk.
Maar de voorbeelden toonden aan dat tranen net zo goed negatief kunnen worden uitgelegd. Het is waarschijnlijhk maar net in hoeverre je zelf wel of niet in de betreffende politicus gelooft...
quote:
Een tweede reactie is dat de tranen niet echt of niet oprecht zijn. Wiegel had daar inderdaad geen last van en Karin Adelmund in 1995 evenmin, maar haar tweede huilbui, in 1999, was volgens criticasters hypocriet. Ze huilde niet om de kinderen, maar omdat ze het moeilijk had in het debat, luidde de kritiek. Pronk kreeg in 1992 het verwijt dat hij door middel van onnodige buitenlandse reizen de publieke opinie wilde bewerken, en zijn partijgenote Ter Veld zou een jaar later krokodillentranen hebben gehuild; ze speelde op de persconferentie de gevoelige politica nadat ze door haar eigen beleid ongeloofwaardig was geworden. Over de tranen van Maij-Weggen, in 1999, werd gezegd dat ze er misschien wel voor op mediatraining was geweest, een aantijging die de huidige commissaris der koningin in Noord-Brabant zo bespottelijk vond dat ze er niet eens op wilde reageren.
quote:Dat natuurlijk nooit meer, maar het zou hem wel gedeeltelijk van dat kille imago hebben afgeholpen. En juist dat imago heeft vast stemmen gekost (onder andere).
Op woensdag 26 november 2003 17:53 schreef Kozzmic het volgende:[..]
Wat een onzin. Alsof een huilbui Melkert de verkiezingsoverwinning had opgeleverd...
quote:
For CEOs, Europe Is a Gray Area
In the Wake of Upheavals,
Older Executives Become
Most Sought-After LeadersBy DAN BILEFSKY
Staff Reporter of THE WALL STREET JOURNALGerard Kleisterlee, the 57-year-old chief of Philips Electronics NV, is typical of today's European CEO. He gained his management experience during more than 25 years at the company rather than at an Internet start-up. He is more likely to be found hunched over a profit-and-loss account than dreaming up an expansion plan. And his silver hair is seen as a badge of reassurance for shareholders rather than a sign he should step aside for a younger leader.
One of the worst economic downturns in years, a jittery stock market and a post-Enron fear of corporate scandals have altered the challenges facing chief executives. After the debacles of the bubble era, shareholders want corporate chieftains with proven records who can master retrenchment as well as expansion and who value high profits over high profiles.
"During the late 1990s, when you had 20 and 30-something CEOs, the premium was on youth, vigor and risk-taking and experience wasn't as important," says Iain McNeil, chief of staff at London-based Odgers Ray & Berndtson, an international executive-search firm. "Now, when companies are under greater scrutiny than ever before, shareholders want a CEO who will help them sleep well at night."
That is not to say only older executives need apply for today's CEO openings. "A lot of people don't want CEOs who are too old because energy levels go down," adds Mr. McNeil. "Most companies want leaders with a bit of zip and youth on their side."
Still, older hands have become the most sought-after corporate stars. CEOs of companies ranging from Dutch consumer-electronics firm Philips to scandal-hit food retailer Ahold NV, German media group Bertelsmann AG and Swedish-Swiss engineering concern ABB Ltd. inherited companies with heavy debt loads, battered share prices and unprofitable units. Some are trying to execute rescue plans during an unrelenting downturn. Others face demanding shareholders and the daunting prospect of failure after a lifetime of achievement.
Their performance could prove crucial to restoring the battered image of the CEO, dented by the spate of corporate scandals. In turn, this generation of CEOs says restoring investor confidence is its biggest challenge.
When Mr. Kleisterlee took over the top job at Philips about 2½ years ago, he inherited a conglomerate that made everything from semiconductors to maternity-ward beds. The global economic downturn had shrunk demand for its high-end consumer-electronics gear. Investors regarded the company as a chronic restructurer with little growth potential.
Mr. Kleisterlee, a soft-spoken engineer, has reduced the number of employees by 50,000 to 170,000, cut the number of divisions to five from seven and shut down unprofitable units, such as Philips's components division. He says that rather than spending a lot of his time thinking about aggressive expansion plans, he has focused on cutting costs and generating the $1 billion (¤839 million) in annual cost savings he had promised to deliver by the end of this year. "During the downturn, when profit margins are hit, you have to mind the shop first," he says.
Anders C. Moberg, the 53-year-old Swedish chief executive of Ahold, says the demands on CEOs have become much tougher since he was a 35-year-old chief executive of Swedish furniture retailer Ikea International in 1986. In May of this year, he took the top job at Ahold as it was mired in one of the continent's biggest accounting scandals. The company's U.S. Foodservice unit had inflated rebates from vendors, forcing it to restate profits over several years, prompting a U.S. Securities and Exchange Commission investigation.
Mr. Moberg says his challenges -- calming shareholders, dealing with creditors, handling corporate-governance issues -- means he is forced to spend 80% of his time on just about everything except running the business. He says it is a stark contrast to his days at Ikea, from 1986 to 1999, when he presided over the expansion of a closely held company that didn't need to worry about explaining its results and strategy to outside shareholders, as Ahold does. "Instant information these days means you can't hide in the executive suite," he says. "Sometimes you ask yourself if it is possible to fulfill all the demands on you and whether you have the right balance."
Jürgen Dormann, 63, assumed the top job at ABB in September 2002 as the company was on the brink of bankruptcy and he was contemplating retirement after 36 years of management experience, most recently as chairman of Franco-German pharmaceutical company Aventis SA. Mr. Dormann quickly earmarked $2 billion of noncore assets for sale, put together a $1.2 billion settlement to help ABB cap its spiraling asbestos liabilities and negotiated a $4 billion financing package to avert a liquidity crisis.
The strength of old-hand CEOs such as himself, he notes, is prudence rather than caution. Moreover, they come with a rolodex of glittering financial contacts that helps them secure financing with skeptical banks. "In ABB we were in a crisis and in a crisis you need a leader who is prudent and knows what he is doing from experience, because you can't afford to make a major mistake," he says.
Executive recruiters say veteran CEOs are in such demand in Europe that once-nationalistic companies in recent years have been forced to look beyond their borders in search of proven talent. ABB's Mr. Dormann is a German who runs a Swedish-Swiss company. Belgian brewer Interbrew SA recently chose American John Brock as CEO, hoping the former Cadbury Schweppes executive could help restore investor confidence in the brewer following a series of controversial acquisitions; and pharmaceutical firm GlaxoSmithKline PLC tapped a Frenchman, Jean-Pierre Garnier, when it was looking to improve its performance.
"The surge in demand for more experienced CEOs means we have to cast the net much wider than ever before," says Mr. McNeil, the executive recruiter.
Hooking a turnaround specialist with decades of experience doesn't come cheap. Richard Lamptey, an executive-remuneration specialist at Mercer Human Resource Consulting in London, says the ascent of the old-timer CEO has contributed to ever-bigger pay packages at a time when shareholders are complaining about excessive executive pay, fueling fights over compensation.
In November of last year, GlaxoSmithKline shareholders protested a ¤26.2 million ($31.2 million) total benefits package, including share options and bonuses, that board members considered giving Mr. Garnier, who in 2001 received about £3.4 million ($5.8 million or ¤4.86 million) in salary and bonus. The company told shareholders that Mr. Garnier, a French pharmacologist who lives in Philadelphia, should be measured against his higher-paid U.S. peers. But in the end, it was forced to back down and Mr. Garnier was paid £2.4 million (¤3.43 million) of salary and bonus in 2002. The company says it is reviewing its remuneration policy.
Some company insiders complain that leaders brought in to succeed ousted executives are overcautious. After becoming Bertelsmann CEO in August 2002, Gunter Thielen, 61, wasted little time in reversing many of the policies championed by his predecessor, Thomas Middelhoff. He restored Bertelsmann's traditional decentralized structure and had the company divest itself of most of its e-commerce activities.
While Bertelsmann says Mr. Thielen has concentrated on selling and restructuring unprofitable businesses, some executives say privately that Bertelsmann has remained too much on the sidelines at a time when media valuations have hovered near all-time lows. (Earlier this month, however, Bertelsmann and Sony Corp. announced a deal to merge Bertelsmann's music division with Sony Corp.'s music division, which would create the world's second-largest music company.)
Francisco Gonzalez, the 59-year-old chairman and CEO of Spanish banking powerhouse Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, says being risk-averse in today's economic environment can be a virtue as CEOs eschew some of the risk they were willing to embrace in the 1990s. In the case of BBVA, he has reined in the bank's expansion in South America and avoided some of the higher-risk products.
"Today's CEOs just can't look at how a decision will affect the share price in the next few days," Mr. Gonzalez says. "You have to look four, five years ahead and weigh short-term risk against long-term results because that's what you will ultimately be judged on."
-- Matthew Karnitschnig, Deborah Ball and Carlta Vitzthum contributed to this article.
quote:Volgens de regels van de logica is dat geen logische conclusie, maar wel een mogelijke.
Op woensdag 26 november 2003 18:02 schreef Parabola het volgende:[..]
twee keer 9e in de stats en laag op de medaillespiegel: ik kan nog volhouden dat ik een leven heb![]()
En dat in de meest inhoudelijke slowchat reeks .
quote:We zijn iig inhoudelijker dan Hools, De Dag-reeks in MUZ en de Pauzeknop van FTR.
Op woensdag 26 november 2003 18:37 schreef du_ke het volgende:
Hoi allemaal. Deel honderd alweer
.
En dat in de meest inhoudelijke slowchat reeks
.
Ik vind de discussies hier vaak goed. Soms wat teveel bagger van pberends, maar ach, dat hoort erbij.
quote:
121. Butt_Plugg 3 (0,01%)
Celithramir 3 (0,01%)
Conflict 3 (0,01%)
Cosma-Shiva 3 (0,01%)
Dariusz 3 (0,01%)
dwerg 3 (0,01%)
Extremini 3 (0,01%)
F1908 3 (0,01%)
Kreator 3 (0,01%)
Loek-B 3 (0,01%)
mr_FOK 3 (0,01%)
plato242 3 (0,01%)
Riothippie 3 (0,01%)
Robert_Jensen 3 (0,01%)
thetruth 3 (0,01%)
thoth 3 (0,01%)
yeeter 3 (0,01%)
Ype 3 (0,01%)
zoalshetis 3 (0,01%)
quote:1 van die users ja.
Op woensdag 26 november 2003 18:42 schreef UnderWorld_ het volgende:
Wie is nou je kloon Sidekick?
[..]
Wist je dat 'kloonhunten' de reden was dat deze slowchatreeks even is onderbroken?
Om een tipje van de sluier op te lichten:
Butt_Plugg 3 (0,01%)
Celithramir 3 (0,01%)
Conflict 3 (0,01%)
Cosma-Shiva 3 (0,01%)
Dariusz 3 (0,01%)
dwerg 3 (0,01%)
Extremini 3 (0,01%)
F1908 3 (0,01%)
Kreator 3 (0,01%)
Loek-B 3 (0,01%)
mr_FOK 3 (0,01%)
plato242 3 (0,01%)
Riothippie 3 (0,01%)
Robert_Jensen 3 (0,01%)
thetruth 3 (0,01%)
thoth 3 (0,01%)
yeeter 3 (0,01%)
Ype 3 (0,01%)
zoalshetis 3 (0,01%)
[Dit bericht is gewijzigd door Sidekick op 26-11-2003 18:46]
quote:Deel 25? Wat was er dan?
Op woensdag 26 november 2003 18:44 schreef Sidekick het volgende:[..]
1 van die users ja.
Wist je dat 'kloonhunten' de reden was dat deze slowchatreeks even is onderbroken?
zeg even wie het is.
quote:De POL-verkiezingen 2003 - Stem nu!
Op woensdag 26 november 2003 17:53 schreef Sidekick het volgende:
sizzler, ga je ook nog stemmen in de POL-verkiezingen?
done
quote:Ik denk dat Maxime hem dan opvolgt
Op woensdag 26 november 2003 18:45 schreef NightH4wk het volgende:
Stel Balkenende gaat de pijp uit, volgt dan een van de vice-premiers hem op?
(Zalm)
pberends, hoe staat het met de Site van Maxime? Is hij al van plan om er wat moois mee te gaan doen?
quote:Het gebruik van klonen is een achterlijke cultuur.
Op woensdag 26 november 2003 18:44 schreef Sidekick het volgende:[..]
1 van die users ja.
Wist je dat 'kloonhunten' de reden was dat deze slowchatreeks even is onderbroken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |