abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 zondag 10 juni 2001 @ 05:36:42 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_1005819
Wat een walgelijke band is het eigenlijk. Ik zit nu naar Rockpalast te kijken, en hetzelfde truukje van de gekwelde mens passeert de revue.

Ze hebben ooit 2 geweldige nummers opgenomen. Maar ja toen was de inspiratie op. Wat moet je dan ? Dan ga je de gekwelde jongeman uithangen. En vooral heel erg moeilijk kijken, en de nummers moeten ook lang duren, en veel echo's op de gitaren, en de stroboscopen moeten we ook niet vergeten. En zo verantwoord, en zo intellectueel, en vooral zo media bewust. Kom op pubers !! trap in deze val !!

Wat een creeps zijn het eigenlijk.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 10 juni 2001 @ 08:23:11 #2
9296 Bass
Godsamme, relaxed !
pi_1005872
en hoeveel nummers van radiohead heb jij geluisterd om tot deze conclusie te komen ?
people are aware and shall not be bothered
  zondag 10 juni 2001 @ 09:38:13 #3
930 Kimmie
mikro-zacht
pi_1005937
Opvallend dat ik nu een 2e topic van Tong lees waarin hij iets meer woorden gebruikt dan de gebruikelijke one liners, en waarin hij wel heeeeel kort door de bocht een stelling deponeert.

Zal vast wel provocatie zijn.

Ennu Radiohead is hier bij Fok al aardig uitgekauwd...

fake a dream
pi_1005992
Ik ben het wel gedeeltelijk met tong80 eens... hoewel ik vind dat ze meer dan 2 goeie nummers hebben vind ik dat nieuwe gedoe met KidA en Amnesiac echt bagger.
Het ergste is dat iedereen het de hemel in prijst, als ware het een geniale band, alleen maar omdat hun muziek ontzettend vaag is. Zo van 'oh, het is vaag en ontoegankelijk... dan zal het wel cultureel verantwoord zijn! Cool!'.
Het lijkt wel alsof vaagheid in is tegenwoordig.

Zo ging een vriend die helemaal weg is van Radiohead mij wat nummers van Amnesiac sturen. Ik vond het nix. Dus ik zeg dat zo tegen hem, zegt ie tegen mij: "Jamaar je moet het eerst ook 15x luisteren!"
Ja wtf ik beoordeel muziek op de eerste 2x dat ik het hoor, ik ga echt niet moeilijk doen en 15 keer een nummer wat mij niet aanspreekt luisteren om te kunnen zeggen dat ik Radiohead zo geweldig vind.
Volgens mij zijn er genoeg mensen die dat wel doen.

  zondag 10 juni 2001 @ 10:32:48 #5
3878 Vork
Manisch creatief
pi_1006000
Ik snap niet dat mensen die bijvoorbeeld t werkt op Kid A en Amnesiac niet goed vinden, het maar gelijk associeren met "inspiratie was op" of "ze willen perse iets ontoegankelijks of vaags maken".

Het izjn gewoon muziekkanten die continu van stijl veranderd. Je hoeft ut niet mooi te vinden. In mijn ogen zijn ze eik nog geen meter veranderd, ze zijn nog p'cies t zelfde als 10 jaar terug, alleen zijnc er een paar dingetjes veranderd, met name de stijl muziek dan.

Maar qua gedrag, optreden, artwork en het verhaal erom heen is er echt weinig veranderd.

pi_1006007
Oh trouwens... ik erger me niet aan Radiohead zelf, laat ze maar muziek maken die ze leuk vinden (hun goed recht), het is meer de hype er omheen waar ik me aan erger.
  zondag 10 juni 2001 @ 10:46:03 #7
3878 Vork
Manisch creatief
pi_1006026
dat kun je als band zijnde niet voorkomen. (tenzij je Tool heet en echt alles in eigen hand wilt houden). Maar het valt me op dat iedereen 1001 theorieen bedenkt voor de overschakeling van muziek stijl (wat ook wel meeval die stap). De hype is een beetje rare hype alleen. veel mensen vinden de nieuwe albums helemaal fantastisch en anderen vinden het maar vaag geneuzel in de ruimte enzo, maar de band veranderd er helemaal niets door heb ik het gevoel.

Ow trouwens het optreden wat vannacht werd uitgezondden vonnik minder dan hun optreden op Pinkpop en ook mogen ze als ze Amnesiac nummers gaan spelen (ze speelde bijv. verdomme wel Packt like Sardines in a Tin Crushd Box) wel gebruik maken van een toetsen plankie ofzo, want die nummers vielen me een beetje tegen (was op Pinkpop met I Might be Wrong ook zo.. dr zit in beide nummers een soort van orgel geluid in dat live dus ontbrak en eik onmisbaar is).

pi_1006077
Ik vind het onzin dat mensen Radiohead alleen leuk zouden vinden omdat het cultureel verantwoord blah blah zou zijn, zoals Noodles zegt. Er Zullen er vast wel wat zijn, maar als een band op een goede manier kunstzinnig bezig is dan is daar niets mis mee. Een band als dEUS maakt ook betrekkelijk vage muziek, en dat vind ik ook geweldig. Ennuh, als ik naar je user icon en naam kijk (undeclinable en Noodles)en dat representatief is voor je muzieksmaak dan snap ik dat je deze muziek niet leuk vind.

Op KID A staan zoveel mooie nummers, die niet eens zo super-ontoegankelijk zijn:
Optimistic
The national Anthem
Morning Bell
How to dissapear completely

Ik heb al eerder in een ander topic gzegd dat ik het onzin vind dat mensen KID A zo'n ontoegankelijke cd vinden.

Overigens heb ik Amnesiac nog niet gehoord.

Ik ben trouwens één van de weinige mensen die niet zo kapot was van OK Computer geloof ik. Dan luister ik echt liever naar KID A.

Hmmzz....
  zondag 10 juni 2001 @ 11:12:02 #9
3878 Vork
Manisch creatief
pi_1006082
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:09 schreef -Wepeel2- het volgende:
Overigens heb ik Amnesiac nog niet gehoord.
Meteen luisteren!
quote:
Ik ben trouwens één van de weinige mensen die niet zo kapot was van OK Computer geloof ik. Dan luister ik echt liever naar KID A.
Ik vin OK Computer echt een hele goeie cd. Maar ik ben een van de wienigen die Kid A als Amnesiac als The bends betere albums vindt gloof ik.

Ontoegankelijk, sjah valt wel mee hoor vinnik, maar ik heb daar een andere voorstelling bij denk ik, ontoegankeolijk is voor mij als ik er met geen mogelijkheid naar kan luisteren (bijv. Autchre) maar dat verschilt bij iedereen die grens denk ik. (Lees ook de discussies over ontoegankelijkheid in het muziek forum)

pi_1006243
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:12 schreef Vork het volgende:

[..]

Meteen luisteren!
[..]

Ontoegankelijk


Jep, daar is het woord weer. Ik ga mijn relaasje maar ff beginnen met een stukje review wat ik gister las, en daar zit wel wat in..

"Reading so much about Radiohead has almost made me as sick of them as critics are telling me I should be. However, listening to Amnesiac does nothing but brighten the band’s star in my eyes. I love the fact that Radiohead is playing by its own rules. Bands with balls should be applauded- not excoriated for taking the road less traveled. How fun would it be - really - if Radiohead were to churn out another Ok Computer? It would invariably be a let down, and the public would yawn and move on to the next big thing. As it is now, Radiohead is confounding critics and even some fans while keeping its name firmly in print as this elusive, artistic entity."

Radiohead is niet goed omdat het 'geneuzel' is. Ik vind Radiohead goed, omdat ik kan genieten van de muziek. Voor mij is die muziek verre van ontoegankelijk. Wat is er mis mee als mensen die muziek gewoon supergoed vinden, ook al is het anders? Anders hoeft niet fout te zijn. Als heel veel mensen het nou goed vinden, is het dan meeloperij of een hype?

Goed, Radiohead heeft naam opgebouwd en dat maakt dat mensen heeeeeel geinteresseerd zijn in wat ze maken, gewoon omdat ze al een aantal steengoeie albums op hun naam hebben staan (Bends, OK Computer zie Fok!100). En wat ze daarna maken is gewoon anders, maar wel erg goed, VIND IK! En dat vinden meer mensen, en daar is in mijn ogen niks mis mee. Als je het afdoet als vaag en ontoegankelijk dan ben je er niet echt goed mee bezig. Okee, voor sommige mensen zal de muziek niet echt snel te verteren zijn. Meestal komt dat, omdat je zoiets nog niet eerder gehoord hebt en je er aan moet wennen. Zie voor de rest van mijn relaas hierover de wat is ontoegankelijk discussie elders op dit forum.

Wat ik wil zeggen is, Radiohead maakt geen 'moeilijke' muziek om maar een artistieke indruk te maken, van kijk eens hoe 'hoog' wij zijn. Radiohead maakt muziek zoals zij dat willen en ik vond eerlijk gezegd hun vorige albums ook al artistiek. Dat het niet de vrolijkste nummers zijn, komt door hun 'thema's'. Ik vind het eigenlijk wel mooi, zulke muziek. Je moet er van houden vind ik. Sommige mensen maken liedjes over vlindertjes en hoe mooi het leven wel niet is, anderen zien het iets somberder in. Niet omdat dat moet van het publiek, maar omdat ze daar over willen schrijven.

Pff, waar wil ik eigenlijk heen? Ik weet het niet echt eigenlijk. Ik kan in ieder geval zeggen dat je je er misschien eerst even wat meer in moet verdiepen en muziek misschien inderdaad niet 1/2x moet beluisteren voordat je een oordeel velt. Britney Spears kun je in 1x mooi vinden, bij de (voor mij) betere muziek kan dat niet. Zo'n album moet groeien, omdat het zo anders is. Dat hoeft trouwens niet moet ik zeggen, maar bij veel mensen is dat wel zo.

  zondag 10 juni 2001 @ 11:56:48 #11
1358 Xhorder
He's back...
pi_1006252
Als ze zo ontoegankelijk zijn, waarom luistert iedereen er dan naar? Net als wat Vork zegt. Iedereen loopt maar vage theorien te verzinnen waarom ze opeens andere muziek zijn gaan maken. Maar bedenk wel dat er 3 of 4 jaar overheen is gegaan na OK Computer. Smaken veranderen nou eenmaal en zo ook de muziek.

Tuurlijk zullen er wel mensen in de hype meegaan omdat 'iedereen' Radiohead goed vindt, maar dat heb je altijd.

... na vijf jaar
  zondag 10 juni 2001 @ 12:24:00 #12
3878 Vork
Manisch creatief
pi_1006336
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:56 schreef Xhorder het volgende:
Tuurlijk zullen er wel mensen in de hype meegaan omdat 'iedereen' Radiohead goed vindt, maar dat heb je altijd.
Vergeet niet de stroom mensen die nu ineens massaal een afkeer hebben tegen Radiohead om ze hun laatste cd's nou eenmaal niet zo heel erg goed vinden. Dat is in weze ook een soort van hype..
pi_1006383
Ik kan sommige nummers van de laatste 2 cd's eigenlijk best waarderen. (Vooral 'Everything in the right' place en 'Knives Out' draai ik helemaal suf)

Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.

Ik krijg dan zo'n idee van alles wat een beetje ontoegankelijk is, moeten we maar de hemel in prijzen, anders denken lezers dat we geen verstand van muziek hebben.
Het zijn zeker geen waardeloze albums, maar ik vind het ook geen meesterwerken. Sommige nummers (vooral op Kid A) zijn gewoon saai en gaan nergens heen...

  zondag 10 juni 2001 @ 12:37:59 #14
3878 Vork
Manisch creatief
pi_1006397
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:
...maar ik vind het ook geen meesterwerken. Sommige nummers (vooral op Kid A) zijn gewoon saai en gaan nergens heen...
En dat ben ik dan bijv weer helemaal niet met je eens
pi_1006405
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:

Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.

Ik krijg dan zo'n idee van alles wat een beetje ontoegankelijk is, moeten we maar de hemel in prijzen, anders denken lezers dat we geen verstand van muziek hebben.


Pcies.. dat bedoelde ik ook ongeveer
pi_1006421
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:40 schreef Noodles het volgende:

[..]

Pcies.. dat bedoelde ik ook ongeveer


Het is idd waar dat een heleboel mensen erg beinvloed worden door kritieken en meningen (ik betrap mezelf er ook wel eens op. Ik denk dan, ik zal wel niet goed geluisterd hebben ofzo).
Raar eigenlijk dat smaak soms afgedwongen kan worden...
pi_1006422
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:
Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.
Ja. Verschrikkelijk is dat! Vooral de OOR. Over amnesiac hadden ze het over een cd met onpeilbare dieptes en ik weet niet wat voor gezeur allemaal. Ik heb een beetje een hekel aan zulke recensies omdat ik het gevoel heb dat de recensie zo lovend is omdat het Radiohead is en omdat ik het gevoel heb dat de recensent de cd zelf 5x heeft gedraaid ofzo.

Nog een voorbeeld. In de Nieuwe Revu (geloof ik, kan ook Plato Mania zijn geweest) stond ooit een recensie over KID A. Dat het een fantastische cd was, MAAR die je waarschijnlijk niet vaak zou draaien en in feite was het een soort van koffietafelboek dat iedereen zou moeten hebben

Als je een cd goed vindt dan draai je hem gewoon, en als je hem niet goed vindt dan draai je hem niet. Maar om dan een recensie te schrijven waarin je stelt dat je hem heel goed vindt maar dat je hem waarschijnlijk niet vaak zult draaien vind ik een beetje vreemd. Voor mijn gevoel lopen recensenten te vaak achter de hype aan.
(ook met nieuwe Weezer cd die iedereen fantastisch vind, maar die ik persoonlijk wel erg mager vind. Sorry, moest even Weezer tussendoor proppen. Komt hier veel te weinig ter sprake )

Hmmzz....
  zondag 10 juni 2001 @ 13:26:46 #18
1358 Xhorder
He's back...
pi_1006650
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:47 schreef -Wepeel2- het volgende:
Ja. Verschrikkelijk is dat! Vooral de OOR. Over amnesiac hadden ze het over een cd met onpeilbare dieptes en ik weet niet wat voor gezeur allemaal.
Ja die recensies vind ik ook wat overdreven. Alsof de recensent opeens het licht heeft gezien met de cd. Precies hetzelfde ervaar ik met Tool's Lateralus. Ook in OOR kompleet de hemel ingeprezen. De cd staat lekker hoog in de top 100 en dus krijg je hetzelfde als met Radiohead. Je krijgt mensen die meelopen en de cd ook maar aanschaffen en mensen die opeens 'tegen' de band zijn.

Mja... en nu ben ik zelf bezig met een recensie site te bouwen en ik waak er voor dat ik niet zelf en m'n schrijvers op deze manier bands sta op te geilen.

... na vijf jaar
pi_1006756
Maar als je nou echt helemaal wild bent van die cd, moet dat dan niet kunnen? Ik persoonlijk ben echt helemaal gek van Amnesiac. Dat is gewoon mijn muziek. Echt heerlijk. Mag dat niet dan? Hoe beoordeel je of de recensent iets mooi vind om Radiohead of om het stuk op zich. Ik denk dat het een en ander wel verband heeft trouwens. Radiohead heeft een uniek geluid en dan is het inderdaad ook mooi omdat het Radiohead is. Zodra een band als Tool een plaat als Amnesiac zou maken, dan zou het toch anders worden, want het is geen Radiohead. Zeg maar, bedoel ik .
  zondag 10 juni 2001 @ 13:46:30 #20
1358 Xhorder
He's back...
pi_1006785
Tja... het mag natuurlijk wel. Maar het valt me gewoon op, en dan vooral in de OOR dat ze die gehypte platen zoals Amnesiac en Lateralus gewoon de hemel in prijzen. Geen enkele kritiek, alleen maar positief. Tja, als de recensent écht het album van z'n leven heeft gevonden, dan is dat mooi natuurlijk, maar ik betwijfel het.

Trouwens... [ff off-topic] ik zoek nog mensen die in het Engels reviews kunnen schrijven . Als iemand zin heeft moet je me maar mailen op xhorder@darkwood.com dan hoor je daar meer details. OP ICQ kan ook (zie rechts bovenin voor nr).[/off]

... na vijf jaar
pi_1006915
quote:
Op zondag 10 juni 2001 13:39 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
Maar als je nou echt helemaal wild bent van die cd, moet dat dan niet kunnen? Ik persoonlijk ben echt helemaal gek van Amnesiac. Dat is gewoon mijn muziek. Echt heerlijk. Mag dat niet dan? Hoe beoordeel je of de recensent iets mooi vind om Radiohead of om het stuk op zich.
Ik ben een achterdochtig persoon Bij een blad als OOR twijfel ik nogal eens aan de motieven. Vraag me niet waarom. Gevoelsmatig denk ik.
Hmmzz....
pi_1006924
Dat kan... Maar er zijn ook recensenten die het WEL oprecht menen..
pi_1006926
Zelf ben ik iemand die altijd openstaat voor nieuwe muziek en muziek die afwijkt van de rest. Dus ik ben zeer te spreken over Kid A & Amnesiac, maar ik snap wel dat een heleboel mensen het 10x niks vinden en bijvoorbeeld 10x een kloon van Creep hadden gehad dan "Karma Police, Paranoid Android etc."

Ik vind het iig prima albums, en als je dat niet vind moet je ze niet kopen en ophouden met zeuren, k ?

Fuck damnation, man! Fuck redemption! We are God's unwanted children? So be it!
pi_1006951
Ik vind dat originaliteit uberhaupt niet echt een doorslaggevende rol moet spelen in de beoordeling van een cd. Een album kan nog zo origineel zijn, het gaat er uiteindelijk om hoe het klinkt, niet om het feit dat het origineel is. Beschrijf liever hoe het klinkt in een review, dan lofzangen te uiten over hoe origineel het wel niet is. Sommige recensenten baseren zich te veel op originaliteit imho.
  zondag 10 juni 2001 @ 14:40:49 #25
11853 _BBS
 Mach 3
pi_1006995
quote:
Op zondag 10 juni 2001 14:23 schreef -Wepeel2- het volgende:

[..]

Ik ben een achterdochtig persoon Bij een blad als OOR twijfel ik nogal eens aan de motieven. Vraag me niet waarom. Gevoelsmatig denk ik.


Ach de OOR, dat blad ken ik al zolang...

De OOR heeft de gewoonte om een band eerst helemaal de hemel in te prijzen, om ze vervolgens genadeloos af te branden. Opeens deugt er dan blijkbaar niks meer van zo'n band (of solo-artiest) terwijl je als argeloze luisteraar bij God niet weet waarom die laatste kut Cd -van bijv. Radiohead (jaja, want die komen gegarandeerd aan de beurt)- nou zoveel slechter is, als de op een na laatste kut Cd van datzelfde Radiohead.

Kortom: de OOR behandeld artiesten zoals sommige meisjes op de middelbare school met hun vriendjes omgaan.

If you ever catch me sleepin', just see the price flashin' 'bove my head,[br]Well take a look again my friend, that's a gun pointed at your head
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')