abonnement Unibet Coolblue
pi_13742818
quote:
Op woensdag 8 oktober 2003 13:02 schreef k3vil het volgende:
Goed,.. dat komt voor, dat weet elk weldenkend mens. Maar hoe groot is die vorm?
pi_13742918
quote:
Een volk dat de ambitie heeft de zee tegen te houden. Dat is groots! Toen ik hier net was, schreef ik aan mijn moeder in Iran: ik leef tussen de mensen die de grootste, de gewelddadigste zee van de aarde tegenhouden. Ik schreef haar ook: weet je nog dat we op school een verhaal hebben geleerd over een kind dat zijn vinger in een dijk stopt? Dat is hier! Over dat volk heb ik het. Een volk dat barstte van de ambitie. Maar het is allemaal doodgemaakt. Domheid en niet intelligentie is de norm geworden, luiheid in plaats van arbeid, ziekte in plaats van gezondheid. Uitblinken? Alsjeblieft, zeg. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Goed stuk

Het socialsime heeft inderdaad diepe sporen nagelaten

De grote steden veranderen in sociaal compleet geruïneerde multiculturele getto's. Een blijvende herinnering aan falend links beleid....
pi_13743865
quote:
Op woensdag 8 oktober 2003 16:25 schreef k3vil het volgende:

[..]


Wat bedoel je precies met die vraag?
  woensdag 8 oktober 2003 @ 17:02:28 #29
21510 dr.Tesla
Gnothe seauton
pi_13743961
Ik had het niet treffender kunnen brengen dan dat Afshin Ellian hier in dit stukje heeft gedaan.


Alles is één
  woensdag 8 oktober 2003 @ 17:14:51 #30
18917 Kiki
Honni soit qui mal y pense..
pi_13744255
Geweldig stuk!
Hulde aan de schrijver.
Dat de linkse partijen hun bestaansrecht putten uit de zwakkeren uit de maatschappij, dat was mij al wel duidelijk. Alleen kon ik het nooit zo briljant verwoorden.
Money talks, Bullshit walks!
  woensdag 8 oktober 2003 @ 17:33:19 #31
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_13744676
quote:
Op woensdag 8 oktober 2003 16:58 schreef Just.an.Illusion het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies met die vraag?


De doorgeslagen sympathie/medelijden/steun.

En de kern van de openingspost is heel goed. Er wordt soms teveel gehamerd op het steunen van iemand zodat het ten koste gaat van eigen initiatief. Daar is nog wel wat te verbeteren in Nederland.

A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
  woensdag 8 oktober 2003 @ 17:37:29 #32
52589 sjun
uit solidariteit
pi_13744773
Zeer scherp zat Afshin Elian hier neer wat Wouter Bos volgens mij al heeft onderkend
quote:
De socialistische ideologie, waarvan de sociaal-democratie de milde, West-Europese variant is, bestaat bij de gratie van de verworpenen der aarde. Als ze op zijn, moet je nieuwe creëren. De arbeiders zijn vervangen door de allochtonen, de zieken en de werklozen.
Juist daarom ben ik benieuwd naar de uitkomst van de partij en koershervormingen binnen de PvdA.

Vervolgens zet Elian een cliché neer over de hulpverlener die zijn eigen werk creëert door zijn klanten afhankelijk te houden op kosten van de samenleving.

quote:
... Ik zat vooral te studeren en veel, heel veel te lezen. Maar er gebeurde wel al snel iets vreemds. Mijn vrouw en ik moesten voor de eerste keer naar de sociale dienst. Volstrekt normaal natuurlijk, want we waren naar Nederland gekomen zonder een cent op zak en we hadden geen idee wat we moesten doen. Ik had gedacht dat we een paar maanden wat hulp zouden krijgen en dat we daarna een baan moesten vinden of een beurs moesten aanvragen om te studeren.
Dus ik had een pak aan, het enige dat ik had, had me goed geschoren, mijn vrouw ook helemaal chic.

Een man van het ministerie begeleidde ons. In de auto zei hij opeens in het Engels: het is niet gebruikelijk zoals jullie eruitzien; we gaan naar de sociale dienst. Nou ja, wij vonden het vanzelfsprekend. Je bent een eerzaam mens. Ik beschouwde het als naar de bank gaan voor een lening die je later terugbetaalt.

Maar onze begeleider begon te lachen en zei: `Nee, nee, je kunt beter oude kleren aandoen..Het is het beste als je een gat in je broek hebt.' Ik schrok. Waarom zou ik me voordoen als een zwerver, als een bedelaar, als een zieke? Ik wist natuurlijk niet dat je eeuwigdurend geld kreeg hier. Wat die man van het ministerie zei... ik kon het niet uit mijn hoofd zetten."

Pas veel later besefte ik dat hij een cultuur representeert, een manier van denken. Die cultuur wordt verzorgingsstaat genoemd, maar het is collectieve bedelarij: niet zorgen voor mensen die korte tijd hulp nodig hebben, geen hoop bieden, niet hun kracht aanspreken. Nee, vooral laten zien dat ze ziek zijn. Patiënten, ellendelingen die niks kunnen en niks weten. Van de hulpverleners die onmiddellijk om je heen zwermen als je dit land binnenkomt, moet je je ter plekke ontdoen, anders bereik je niks in dit leven. Ik kreeg met bijna iedereen ruzie, dat was mijn geluk.


Eenzelfde verhaal zie je bij een andetre beroepsgroep zeer duidelijk gebeuren: De beroepsgroep van de managers die hun medewerkers zo afhankelijk mogelijk houden om hun eigen overbodigheid te maskeren. Niet voor niets is de gezondheidszorg in Nederland welhaast onbetaalbaar geworden door de managerisering die er onder het eufemisme kanteling van organisaties de afgelopen jaren plaatsvond.
quote:
De verzorgingsstaat is een ziektestaat, en die is het gevolg van de overheersende sociaal-democratische cultuur. Dat is niet verbazingwekkend, want links kan niet bestaan zonder zielige mensen.

De socialistische ideologie, waarvan de sociaal-democratie de milde, West-Europese variant is, bestaat bij de gratie van de verworpenen der aarde. Als ze op zijn, moet je nieuwe creëren. De arbeiders zijn vervangen door de zieken en de werklozen. Ze vormen de kern van het electoraat van de PvdA. Nederland is één groot ziekenhuis geworden vol deerniswekkende patiënten. En de migrant die allochtoon wordt genoemd, is de ziekste patiënt.


Balkenende II zet juist in op de vergroting van zelfredzaamheid van mensen. Het is de 'troetelbeschaving' die voor Jan Marijnissen en consorten op het spel staat omdat er anders minder legitimiteit voor hen in de politiek bestaat. Dit tij trachten zij daarom met alle geweld te keren.
quote:
Colin Powell. Een migrant uit Jamaica, hopeloos, arm, niks. Wordt minister. Te gek. En hij is zwart nota bene. Die man heeft de samenleving veroverd, niet via anti-racisme comités, maar door hard te werken, door iets van zijn leven te maken. Dát bestrijdt pas racisme.
De man heeft een samenleving veroverd door hard te werken en door iets van zijn leven te maken. Wat mensen nodig hebben is gereedschap als taal en mentaliteit om iets van hun leven te kunnen maken...

In een andere draad ben ik al eens ingegaan op hoe migranten afhankelijk gehouden zijn. Hiertoe is de term multiculturele samenleving in het leven geroepen. Dit begrip verschafte welzijnswerkers en andere agogen zo'n drie decennia lang werk in Nederland.

Tegenwoordig is het tot trigger gebombardeerd door politici die hun macht en invloed zagen afkalven onder druk van geopende ogen voor koppeling van rechten aan plichten. Juist deze politici schreeuwden moord en brand en kondigden op de hen bekende overdreven wijze middels sloganpolitiek het einde van de beschaving aan terwijl het hooguit ging om het einde van een samenleving waarin een met verve gespeelde slachtofferrol vrijstelling opleverde van arbeid en vrijstelling van rekenschap van persoonlijke misstappen en gebrek aan geleverde inspanningen.

Dergelijke politici verklaren te pas en te onpas grote groepen mensen tot kwetsbaar opdat zij uit reactivering van de slachtofferrol electoraal gewin kunnen peuren. Nergens wordt nader uitgewerkt wat die kwetsbaarheid nu precies voor welke groep inhoudt. Te felle belichting van het in woorden gecreëerde probleem zou immers aantonen dat holle vaten niet alleen bijzonder hard klinken maar ook nog eens kostbare politiek-maatschappelijke en financiële ruimte innemen.

Zodra dergelijke praktijken belicht worden maken degenen die hun belichting voelen naderen gebruik van overdrijving om zich met verve in een slachtofferrol te kunnen wentelen en een taboe over de aan het licht komen onthullingen af te roepen.

quote:
Een volk dat barstte van de ambitie. Maar het is allemaal doodgemaakt. Domheid en niet intelligentie is de norm geworden, luiheid in plaats van arbeid, ziekte in plaats van gezondheid. Uitblinken? Alsjeblieft, zeg. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Dit mantra wordt niet alleen door politici maar vooral door managers herhaald opdat de mensen afhankelijk worden gemaakt van hun 'wijze' (slechts vertragende) oordeel. Zo kunnen grote groepen mensen blijven parasiteren op de productie van weinigen zonder dat aan hen rekenschap gevraagd wordt voor wat zij nu eigenlijk precies presteren voor hun bovenmodale salaris.
quote:
Dat egalitarisme is ons aangepraat. Natuurlijk, voor de wet zijn alle mensen gelijk. Heel goed. Maar materieel gesproken zijn we ongelijk. De een is dom, de ander slim; de een wordt rijk, de ander niet; de een heeft het in zich om president te worden, de ander loodgieter. Als je dát gaat egaliseren, vernietig je de burgerlijke samenleving.

En toch is dat wat de huidige verzorgingsstaat doet. Kijk maar eens hoe in Nederland het onderwijs is gelijkgeschakeld, of de gezondheidszorg, of de wetenschap, of de journalistiek.

Het heeft te maken met de dominees. Die preekten vanuit de hoogte dat de Dag des Heren komen zou en dat je dan gelukkig werd. Nederland is geseculariseerd, maar vervolgens volledig in de ban geraakt van een nieuwe religie. De linkse postmodernisten zijn de erfgenamen van de dominees.


Het gaat zelfs verder dan postmodernisten. Tegenwoordig wordt de vermaaksindustrie ingeschakeld om dit evangelie te verspreiden: Denk bijvoorbeeld eens aan: Freek de Jonge, Youp van't Hek, Jack Spijkerman, Dolf Jansen,... Terwijl politici als Jan Marijnissen zich op massamanifestaties uitspraken.
quote:
Zorg voor zwakkeren is ethisch heel goed. Als mensen geen brood hebben, geen onderdak, ziek zijn, dan kunnen ze niet genieten van hun vrijheid. Ik wijs solidariteit niet af, alleen moet die niet leiden tot bedelarij en afhankelijkheid, maar tot rechten en plichten.
De man verwoordt uitstekend waaraan een zichzelf respecterende beschaving de maat te nemen is. Recht op bijstand voor haar inwoners gekoppeld aan de plicht tot ontwikkeling van een zo groot mogelijke zelfredzaamheid van deze mensen.
quote:
Nihilisme is nu het grootste probleem van Nederland. De mensen hebben aanvaard dat ze ziek zijn, dat ambitie wordt afgestraft en dat ze zich maar het beste kunnen concentreren op hun drie vakanties per jaar.
Het bovenstaande zie je nu ook in diverse zorgbiedende installengen plaatsvinden. Zelfredzaamheid wordt door mismanagers de kop ingedrukt, betrokkenheid wordt bestraft en een slaafse volgzame houding wordt beloond. De oogst is een nihilistische gemeente die zonder nadenken niet meer zal doen dan waar zij opdracht toe krijgt en heeft afgeleerd om gebruik te maken van de eigen competenties.
quote:
Nederland is net een Arabisch land. Het is soms net zo ondemocratisch, net zo paternalistisch, net zo achterlijk. Mensen moeten zich neerleggen bij hun lot, ze zijn afhankelijk van een regent die ooit toevallig in de politiek is gekomen. Net als een kalief houdt hij van je, zorgt hij voor je, denkt hij voor je.
Vertaal deze strofe eens naar een willekeurige overheidsinstelling en vul voor het woord regent eens het woord manager in... Met dat verschil, de aangestelde manager is doorgaans onmachtig daadwerkelijk iets voor je te betekenen omdat deze ook weer onder druk staat van een andere 'regelaar' boven hem of haar op wie het Peter Principe van toepassing is.
quote:
Nederland heeft zijn migranten geleerd de Nederlandse zelfhaat over te nemen. Daarom wordt Nederland voortdurend afgezeken en hoor je zo vaak dat hier allemaal racisten wonen. Maar ik bewonder juist de mensenrechten hier, de vrijheid, de democratie. Wees toch zuinig op de enorme verworvenheden, verdedig ze. Ik heb een duistere wereld gekend waar dat allemaal niet bestaat. Helaas leefde bij gevluchte intellectuelen uit de Oriënt lang het idee dat het gevaarlijk was om naar buiten te treden met kritiek op de islam. Ze waren bang dat er misbruik van zou worden gemaakt door neonazi's, door extreem-rechts.
Wie zou hen deze angst hebben ingefluisterd?

Een oplossing voor het gevaar van een infantiliserende variant van de Islam wordt hier aangereikt doordat mensen leren hun talenten en verstand te gaan benutten in de maatschappij die hen heeft opgenomen. Als mensen eenmaal leren om te gaan met de vrijheid van meningsuiting en gebruik van het eigen verstand krijgen zij zoveel te verliezen dat een infantiliserende variant van de Islam in het Westen geen enkele kans krijgt.

Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
  woensdag 8 oktober 2003 @ 17:57:20 #33
21510 dr.Tesla
Gnothe seauton
pi_13745357
quote:
Op woensdag 8 oktober 2003 17:37 schreef sjun het volgende:
Zeer scherp zat Afshin Elian hier neer wat Wouter Bos volgens mij al heeft onderkend
[..]

Juist daarom ben ik benieuwd naar de uitkomst van de partij en koershervormingen binnen de PvdA.

Vervolgens zet Elian een cliché neer over de hulpverlener die zijn eigen werk creëert door zijn klanten afhankelijk te houden op kosten van de samenleving.
[..]

Eenzelfde verhaal zie je bij een andetre beroepsgroep zeer duidelijk gebeuren: De beroepsgroep van de managers die hun medewerkers zo afhankelijk mogelijk houden om hun eigen overbodigheid te maskeren. Niet voor niets is de gezondheidszorg in Nederland welhaast onbetaalbaar geworden door de managerisering die er onder het eufemisme kanteling van organisaties de afgelopen jaren plaatsvond.
[..]

Balkenende II zet juist in op de vergroting van zelfredzaamheid van mensen. Het is de 'troetelbeschaving' die voor Jan Marijnissen en consorten op het spel staat omdat er anders minder legitimiteit voor hen in de politiek bestaat. Dit tij trachten zij daarom met alle geweld te keren.
[..]

De man heeft een samenleving veroverd door hard te werken en door iets van zijn leven te maken. Wat mensen nodig hebben is gereedschap als taal en mentaliteit om iets van hun leven te kunnen maken...

In een andere draad ben ik al eens ingegaan op hoe migranten afhankelijk gehouden zijn. Hiertoe is de term multiculturele samenleving in het leven geroepen. Dit begrip verschafte welzijnswerkers en andere agogen zo'n drie decennia lang werk in Nederland.

Tegenwoordig is het tot trigger gebombardeerd door politici die hun macht en invloed zagen afkalven onder druk van geopende ogen voor koppeling van rechten aan plichten. Juist deze politici schreeuwden moord en brand en kondigden op de hen bekende overdreven wijze middels sloganpolitiek het einde van de beschaving aan terwijl het hooguit ging om het einde van een samenleving waarin een met verve gespeelde slachtofferrol vrijstelling opleverde van arbeid en vrijstelling van rekenschap van persoonlijke misstappen en gebrek aan geleverde inspanningen.

Dergelijke politici verklaren te pas en te onpas grote groepen mensen tot kwetsbaar opdat zij uit reactivering van de slachtofferrol electoraal gewin kunnen peuren. Nergens wordt nader uitgewerkt wat die kwetsbaarheid nu precies voor welke groep inhoudt. Te felle belichting van het in woorden gecreëerde probleem zou immers aantonen dat holle vaten niet alleen bijzonder hard klinken maar ook nog eens kostbare politiek-maatschappelijke en financiële ruimte innemen.

Zodra dergelijke praktijken belicht worden maken degenen die hun belichting voelen naderen gebruik van overdrijving om zich met verve in een slachtofferrol te kunnen wentelen en een taboe over de aan het licht komen onthullingen af te roepen.
[..]

Dit mantra wordt niet alleen door politici maar vooral door managers herhaald opdat de mensen afhankelijk worden gemaakt van hun 'wijze' (slechts vertragende) oordeel. Zo kunnen grote groepen mensen blijven parasiteren op de productie van weinigen zonder dat aan hen rekenschap gevraagd wordt voor wat zij nu eigenlijk precies presteren voor hun bovenmodale salaris.
[..]

Het gaat zelfs verder dan postmodernisten. Tegenwoordig wordt de vermaaksindustrie ingeschakeld om dit evangelie te verspreiden: Denk bijvoorbeeld eens aan: Freek de Jonge, Youp van't Hek, Jack Spijkerman, Dolf Jansen,... Terwijl politici als Jan Marijnissen zich op massamanifestaties uitspraken.
[..]

De man verwoordt uitstekend waaraan een zichzelf respecterende beschaving de maat te nemen is. Recht op bijstand voor haar inwoners gekoppeld aan de plicht tot ontwikkeling van een zo groot mogelijke zelfredzaamheid van deze mensen.
[..]

Het bovenstaande zie je nu ook in diverse zorgbiedende installengen plaatsvinden. Zelfredzaamheid wordt door mismanagers de kop ingedrukt, betrokkenheid wordt bestraft en een slaafse volgzame houding wordt beloond. De oogst is een nihilistische gemeente die zonder nadenken niet meer zal doen dan waar zij opdracht toe krijgt en heeft afgeleerd om gebruik te maken van de eigen competenties.
[..]

Vertaal deze strofe eens naar een willekeurige overheidsinstelling en vul voor het woord regent eens het woord manager in... Met dat verschil, de aangestelde manager is doorgaans onmachtig daadwerkelijk iets voor je te betekenen omdat deze ook weer onder druk staat van een andere 'regelaar' boven hem of haar op wie het Peter Principe van toepassing is.
[..]

Wie zou hen deze angst hebben ingefluisterd?

Een oplossing voor het gevaar van een infantiliserende variant van de Islam wordt hier aangereikt doordat mensen leren hun talenten en verstand te gaan benutten in de maatschappij die hen heeft opgenomen. Als mensen eenmaal leren om te gaan met de vrijheid van meningsuiting en gebruik van het eigen verstand krijgen zij zoveel te verliezen dat een infantiliserende variant van de Islam in het Westen geen enkele kans krijgt.


Mooi verwoord
Alles is één
  donderdag 9 oktober 2003 @ 20:55:25 #34
59611 hace_x
Burgerman met 2 kids
pi_13774494
Erg leuk al die steunbetuigingen.

De hamvraag is natuurlijk hoe je (als staat) steun kunt geven aan de echt hulpbehoevenden (ja die bestaan toch echt wel) en tevens het eigen initiatief blijft belonen.

En op die vraag geeft Ellian geen antwoord in dit stuk. Misschien wil hij dit nu ook nog niet omdat hij eerst het Nederlandse probleem duidelijk aangekaart wil hebben?

Groet,

-- Hace_x
mijn weblog | Fotoboek
  donderdag 9 oktober 2003 @ 21:04:08 #35
52589 sjun
uit solidariteit
pi_13774753
quote:
Op donderdag 9 oktober 2003 20:55 schreef hace_x het volgende:
Erg leuk al die steunbetuigingen.

De hamvraag is natuurlijk hoe je (als staat) steun kunt geven aan de echt hulpbehoevenden (ja die bestaan toch echt wel) en tevens het eigen initiatief blijft belonen.

En op die vraag geeft Ellian geen antwoord in dit stuk. Misschien wil hij dit nu ook nog niet omdat hij eerst het Nederlandse probleem duidelijk aangekaart wil hebben?

Groet,


De man verwoordt uitstekend waaraan een zichzelf respecterende beschaving de maat te nemen is. Recht op bijstand voor haar inwoners gekoppeld aan de plicht tot ontwikkeling van een zo groot mogelijke zelfredzaamheid van deze mensen.
Niets is dommer te censureren dan hetgeen men niet begrijpt.
pi_13798157
Waanzinnig goed stuk gewoon.

Iedereen in Nederland zou verplicht moeten worden om dit te lezen, en om eens goed na te denken over wat een etterende zweer er de afgelopen decennia geleidelijk aan is verspreid over het land.

Ik denk eigenlijk dat het al te laat is, maar misschien worden de verlichte linkse geesten dan ook eens wakker. Of toch niet. Maar hopelijk wel hun electoraat.

En het is hier overigens oorverdovend stil vanuit de linkse hoek. Waarom hoor ik hier wereldvreemden zoals Gelly niet?

* StefanP weet het antwoord wel.

Afshin

"Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it's bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness."
-Mark Steyn
pi_13810800
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2003 21:07 schreef StefanP het volgende:
En het is hier overigens oorverdovend stil vanuit de linkse hoek. Waarom hoor ik hier wereldvreemden zoals Gelly niet?

* StefanP weet het antwoord wel.

Afshin


Ja... daar ben ik ook wel benieuwd naar.... Misschien omdat ze toch doorhebben dat ze fout zitten?
pi_13904106
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2003 16:46 schreef Just.an.Illusion het volgende:

[..]

Ja... daar ben ik ook wel benieuwd naar.... Misschien omdat ze toch doorhebben dat ze fout zitten?


Blijven proberen. Wel pijnlijk, straks moeten we hen gaan beschuldigen van xenofobie. Of is iedereen dankzij Afshin bekeerd tot het liberalisme?
Ideas are far more powerful than guns. We don't allow our enemies to have guns, why should we allow them to have ideas? -J. Stalin
  woensdag 15 oktober 2003 @ 20:13:43 #39
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_13904137
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2003 21:07 schreef StefanP het volgende:
En het is hier overigens oorverdovend stil vanuit de linkse hoek.
Dus omdat gelly niet reageert is het stil vanuit linkse hoek?
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
pi_13907600
quote:
Op woensdag 8 oktober 2003 12:04 schreef Just.an.Illusion het volgende:
Heeft deze man gelijk v.w.b. de Nederlandse samenleving en met name zijn verhaal over de verzorgingsstaat???
Overschot van gelijk . Er moeten en er zullen nu eenmaal kansarmen zijn, al moeten we ze gvd zelf maken.

Ook zijn kritiek op het linkse gelijkheidsbeginsel is helemaal terecht, iemand die een beetje gestudeerd heeft kan zelf ook wel bedenken dat die regelrecht in strijd is met de erfelijkheidsleer.

Zijn punt dat domheid de norm is geworden, deel ik dan maar ten dele. Dit is zeker een verrotte mentaliteit, maar in bv Belgie (met name Wallonie) is die mentaliteit nog slechter.

  woensdag 15 oktober 2003 @ 22:48:35 #41
66982 Herostratos
Aanbevolen door topfokkers
pi_13907737
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 20:13 schreef Sidekick het volgende:

Dus omdat gelly niet reageert is het stil vanuit linkse hoek?


Daar heb je gelijk in Sidekick jij reageert tenminste, maar ik had idd. graag iets meer commentaar tegemoet gezien van de groep sterk links georienteerde users die in andere POL topics zijn of haar menging niet onder stoelen of banken steekt. Zie dit als een uitnodiging.
"Als je geen argumenten meer kan bedenken, ga dan over op beledigingen, want 'onbeleefdheid' maakt een einde aan alle meningsverschillen."
POL-winnaar Wouter Bos-Trofee 2003
pi_13908436
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 22:48 schreef Herostratos het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in Sidekick jij reageert tenminste, maar ik had idd. graag iets meer commentaar tegemoet gezien van de groep sterk links georienteerde users die in andere POL topics zijn of haar menging niet onder stoelen of banken steekt. Zie dit als een uitnodiging.


Ik zie de meeste personen die hier reageren ook niet veel verder komen dan 'goed stuk', 'geweldig' of 'fantastisch'. Dat is dan ook het probleem met zo'n uitgebreide column, als je er echt inhoudelijk op wil reageren ben je een halve avond verder.

Trouwens, als iemand een poging doet kritiek te leveren krijgt hij verwijten om de oren als 'waarom reageer je er dan nog op?' en 'Ooh.... Je bent links! Zeg dat dan...'. Op zo'n manier heeft het natuurlijk weinig nut om erop te reageren.

Ik ben het eens met Sidekick, in de kern is het een goed verhaal. Maar op details schiet hij te ver door, neemt hij zijn eigen beleving als maatstaf. Of vervalt hij in inhoudsloze borrelpraat over PvdA-ers. Aart Jan de Geus heeft visie, want die zegt wat Ellian wil horen, Wouter Bos is ideeënloos. D'Ancona geeft Ellian een compliment dat hij opvat als belediging. De achterban van de PvdA bestaat uit werklozen en zieken.

Trouwens, de meeste van deze punten zijn al in andere topics aan de orde gekomen, waar er door links en rechts inhoudelijk op is gereageerd. Op deze manier nodigt het nauwelijks uit tot een echte discussie.

  woensdag 15 oktober 2003 @ 23:16:49 #43
66982 Herostratos
Aanbevolen door topfokkers
pi_13908648
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:10 schreef Kozzmic het volgende:

[...]


Dankjewel Kozzmic, dit was precies wat dit topic nodig had, een sterke relativerende tegenreactie die met een beetje geluk een discussie teweeg kan brengen!
"Als je geen argumenten meer kan bedenken, ga dan over op beledigingen, want 'onbeleefdheid' maakt een einde aan alle meningsverschillen."
POL-winnaar Wouter Bos-Trofee 2003
  woensdag 15 oktober 2003 @ 23:23:38 #44
3479 Lithion
Melancholisch misantroop
pi_13908831
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:10 schreef Kozzmic het volgende:
De achterban van de PvdA bestaat uit werklozen en zieken.
Wat je zegt dat hij af en toe chargeert klopt wel, maar dat mag ook wel in een artikel vind ik. Zo is het bovenstaande ook wat gechargeerd, maar de kern ervan wat hij elders ook uitvoeriger beschrijft klopt volgens mij wel, dat over het algemeen de linkse partijen (tegenwoordig) bestaan bij gratie van een zwakke groep. Zonder een zwakke groep om sociaal(-economisch) te emanciperen blijven er voor de linkse partijen weinig issues meer over waarmee ze kunnen scoren en ze hebben er dus alle baat bij om die groep te behouden.
pi_13908999
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:23 schreef Lithion het volgende:

[..]

dat over het algemeen de linkse partijen (tegenwoordig) bestaan bij gratie van een zwakke groep.


Misschien is dat wel redelijk het geval bij de SP, maar bij Groenlinks en PVDA helemaal niet.
lollig
  woensdag 15 oktober 2003 @ 23:33:34 #46
3479 Lithion
Melancholisch misantroop
pi_13909102
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:29 schreef ub40_bboy het volgende:
Misschien is dat wel redelijk het geval bij de SP, maar bij Groenlinks en PVDA helemaal niet.
Oh en waarom niet?
pi_13909146
Goed stuk, vergelijkbaar is het boek van Mohamed Rasoel, ook een aanrader om eens te bekijken
pi_13909376
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:33 schreef Lithion het volgende:

[..]

Oh en waarom niet?


O, ik dacht dat je zei dat de achterban van de linkse partijen uit zwakke mensen zou bestaan.

Maar linkse en rechtse partijen hebben overal een andere kijk op. Alsmede ook in hoeverre je wil zorgen voor chronisch zieken, gehandicapten enz.

Linkse partijen bestaan niet alleen omdat er zwakkere groepen in de samenleving bestaan waar ze voor in het bres springen en daardoor op hun gestemd wordt.

Linkse partijen willen misschien eerder de oorzaken aanpakken. En de rechtse partijen misschien eerder de symptonen bestrijden omdat dat oorzaken bestrijden 'soft' zou zijn en 'knuffelen' is.

lollig
pi_13909409
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:34 schreef JamesHetfield het volgende:
Goed stuk, vergelijkbaar is het boek van Mohamed Rasoel, ook een aanrader om eens te bekijken
Weet je wat pas een goed boek is: het boek van Micheal Moore.
lollig
pi_13909503
quote:
Op woensdag 15 oktober 2003 23:43 schreef ub40_bboy het volgende:
Weet je wat pas een goed boek is: het boek van Micheal Moore.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')