abonnement Unibet Coolblue
pi_13619302
Naast Sortavala staat ook Talinn in de planning. Zijn er misschien mensen met leuke verhalen over de hoofdstad van Estland???


groetjes,


MH

pi_13619581
mooie oude stad, er is een groot park/tentoonstellingsgebied, ben de naam even kwijt. Of neem even de snelboot naar Helsinki.
Name's Smalls. Leonard Smalls. My friends call me Lenny... only I ain't got no friends.
pi_13619651
In Baltische Staten staan wat nuttige stukjes over Tallinn, met twee ll'en. Die kant wil ik zeker nog eens op.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_13619812
dank je wel voor de tip!
pi_13620527
Er zullen wel genoeg gewillige dames zijn he
Dezz, koning van Lechland, opperbevelhebber van de Lechlandse Strijdkrachten groet U!
pi_13635243
Ik ben er pas geweest en Tallinn is echt een prachtige stad.

Het bestaat uit een "boven-" en een "benedenstad"; er zijn dus grote hoogteverschillen. Vanaf de bovenstad heb je mooie uitzichtpunten over de benedenstad. De bovenstad heeft een heel mooie ortodox-Russische kathedraal en het parlementsgebouw. Tegenover die kathedraal, naast het parlementsgebouw zit een erg goed restaurant. Wel een van de duursten van de stad, maar dat is voor ons nog heel betaalbaar.

De benedenstad is het echte, mooie oude centrum. Het centrale plein is het Raadhuisplein, met dus het oude raadhuis (toren kun je beklimmen) en voor gebak is Café Anglais de aangewezen plek. Niet aan dit plein gaan eten: te duur voor doorsnee eten en vol met toeristen. In de benedenstad staan mooie oude pakhuizen. De belangrijkste straat is 'Pikk'; daaraan staan ook een paar fraaie Jugendstil-panden en gildehuizen. Aan het einde van Pikk naar het noorden is een oude stadspoort en daarachter een park met een monument voor de slachtoffers van de Estonia-ramp. Als je vanaf die poort de oude stadsmuur volgt zie je hoe goed die nog intact is en hoeveel toren er nog zijn (29!).

Ietsje uit het centrum heb je nog het Bezetingsmuseum over de Russiche bezetting. Ook een mooi, modern pand. Daar vlakbij zit het Uniquestay hotel. Erg mooi ingericht en een computer met gratis internet op elke kamer.

pi_13826799
http://www.autostop.lt/main.php

klik op free accomodation, je kan doorlinken naar estland zelf: http://nederlands.hospitalityclub.org/indexned.htm

veel plezier! ~grania

Let's check out that wave, before it checks out us!
pi_17556888
Tallinn

De meeste nederlanders hebben waarschijnlijk nog nooit van Tallinn gehoord, laat staan dat ze weten waar het ligt. Toch is het een prachtige stad waar het goed toeven is en waar veel te zien is.

Tallinn is de Hoofdstad van Estland en omdat ik voor school (ik zit in 6VWO) een project over de toetreding van Estland maak ben ik er samen met een klasgenoot en docent geweest. Het is een moderne stad die veel moois te bieden heeft. Daarom wil ik graag wat vertellen over Tallinn. Ik denk dat misschien meer mensen het leuk zouden vinden om een bezoekje te brengen aan deze stad!

Estland en zeker Tallinn zijn modern en aan niets merk je dat het een voormalige Sovjetrebubliek is geweest. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij en vooral de jongeren spreken perfect Engels. Je kan er rechtstreeks heen vliegen via KLM of Estonian Air maar je kan ook via Helsinki reizen. Als je via Helsinki reist kun je met de prijsvechter Vbird vliegen en vanuit Helsinki varen in de zomer 7 lijndiensten van Helsinki naar Tallinn. Een retourtje kost je 20 tot 30 Euro en de reis is confortabel en mooi. De overtocht duurt 2-3 uur.

In Tallinn aangekomen loop je de haven uit en wandel je tegen de oude stadsmuur. Deze stadsmuur met 29 torens is kenmerkend voor de middeleeuwse hanzestad. Er zijn op ongeveer 2 km2 8 kerken, prachtige gebouwen, leuke steegjes en een prachtig stadsplein met het gemeentehuis. De stad wordt door sommigen klein Praag genoemd en de oude binnestad met stadsmuur staat op de lijst van de UNESCO.

Het is niet gevaarlijker als in andere steden maar je moet natuurlijk niet overdreven gaan lopen showen met je westerse luxe. Wij hebben niks gemerkt van criminaliteit en hebben geen politie gezien. Ik voelde me er gewoon veilig en denk dat Tallinn niet crimineler is als b.v. Amsterdam of Brussel. Er zijn veel gezellige restaurantjes waar je goedkoop en erg lekker kan eten. Doordat het prijspeil in Tallinn veel lager ligt als in Nederland is het er niet duur. Je betaald met Eeks (Estse Kronen) maar omdat deze gekoppeld is aan de Euro heb je geen last van inflatie of andere zaken. Creditcards en Euro's zijn overigens ook geen probleem

Er zijn veel hotels met verschillende prijsklassens. De luxe hotels rekenen westerse prijzen. Wij zaten in een Hostel (ALUR) en die was goed maar eenvoudig.

Omdat Tallinn een kleine stad is kun je alles in princiepe te voet afleggen. Als je toch met het openbaar vervoer wil kun je beter een Tallinn Card kopen want dan mag je ook gratis in de Musea.

Als je naar Tallinn gaat probeer dan in iedergeval de trots van het land: VANA TALLINN Het is een kruiden liqeur die erg goed smaakt. In de winter is het erg koud in Tallinn maar omdat het een land klimaat heeft is het er in de zomer prachtig en warm. Het is een ideale stad voor mensen die eens een andere stedentrip willen maken als naar Parijs of London. Het een leuke stad maar omdat het niet gek groot is ben je er drie dagen zoet maar kun je je er geen week vermaken. Het is makkelijk te combineren met een bezoek aan Helsinki maar wel vele malen mooier

Meer informatie kun je vinden op de volgende sites:

http://tallinn.pagina.nl (nieuwe erg goede site met alle info voor je reis)
http://estland.pagina.nl
http://visitestonia.com
http://www.tourism.tallin(...)78255686181a0685ab93

of over ons project:

http://web.kennisnet2.nl/vo/scholier_havovwo/werkstukken/estland

tenslotte: Ik ben geen lid van het Ests verkeersbureau of heb commerciele belangen bij Tallinn maar ben gewoon erg gegrepen door deze prachtige stad!
pi_17557175
ehhhm oke, bedankt.
I rawk
pi_17557554
Ik hoop deze zomer de Baltische Staten te bezoeken, dus ook Talinn.

Alleen beetje apart stukje hierboven, een hoog "ja leuk dat je het ook even meld' niveau!
  zondag 7 maart 2004 @ 18:52:08 #11
18079 neok
all the way
pi_17559000
Vooral je ondertitel slaat de nagel op de kop. Als je maar kan zuipen. Schijnt dat vele Zweden de oversteek naar Tallinn maken tijdens het weekend omdat het er zo goedkoop is. De alcohol dan
Buenos dias Tristeza
pi_17560075
Er was hier volgens mij al een topic over Tallinn hoor. Zo onbekend is het niet.
pi_17560179
Ik vond het nogal een dorpje toen ik er was. Maar wel een lief dorpje hoor! Gezellig pleintje met verschillende kroegjes, dicotheekje om de hoek en als je er in het voorjaar of zomer bent, lijkt het al 6 uur als je de discotheek uitrolt, maar is het in werkelijkheid nog maar een uur of half 4. Is wel even vaag in het begin.
Ik vond het er leuk, zeker een aanrade. En inderdaad, sta niet raar te kijken van Zweden die om 9 uur al dronken zijn van het goedkope bier
En Estionian Air is een prima maatschappij. Djee, ik moet er maar weer eens heen denk ik...
Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
pi_17560245
quote:
Op zondag 7 maart 2004 17:06 schreef lenin het volgende:

Estland en zeker Tallinn zijn modern en aan niets merk je dat het een voormalige Sovjetrebubliek is geweest.
Praat geen onzin.
pi_17560294
quote:
Op zondag 7 maart 2004 19:50 schreef rosstek het volgende:

[..]

Praat geen onzin.
Euh, daar ben ik het wel mee eens ja. Het is juist duidelijk dat het een ex-sovjetstaat is, ondanks dat ze moderner zijn geworden. Al kijk je gewoon om je heen en lees je de stad, dan is het duidelijk. Maar ook instellingen ed hebben nog wat resten. Alleen er is geen cyrillisch schrift geloof ik, maar daar houdt het dan ook wel op.
Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
  zondag 7 maart 2004 @ 20:31:04 #16
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_17561118
Er heeft een meisje uit Talin een jaar bij mijn ouders gewoond vorig jaar. Misschien ga ik van de zomer wel bij haar langs. Lijkt me een ontztettend mooie stad. Ook het land gewoon lijkt me mooi..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_17563185
Sinds wanneer hebben er veel mensen nog nooit van die stad gehoord? Hoofdsteden zijn meestal wel bekend dacht ik zo...
Learn the rules and break them.
pi_17563255
Ik zit nu in Riiga, waar je vrij duidelijk nog invloeden van de Russen ziet. Voornamelijk omdat de helft van de bevolking Russisch is. Cyrillisch schrift zie je heel veel. 't Is bijna een 2talig land (ook al zijn ze op dit moment bezig met dat te veranderen, onderwijs in russisch is/wordt (weet niet precies hoe ver ze zijn) afgeschaft). Kan me moeilijk voorstellen dat dat in Estland ineens heel anders is.
Trotse poster van het 37000000ste bericht ^O^
  FOK!fotograaf zondag 7 maart 2004 @ 23:57:53 #19
73911 ultra_ivo
pi_17565749
In Estland zijn de Russen meer geconcentreerd in een aantal gebieden/steden (vooral de regio Narva/Köhtle Järvaa). Ook wel redelijk wat in Tallinn. Maar in Tartu bijvoorbeeld bijna geen.
Letland heeft weer een iets andere situatie. Ook meer Russen die er in de oude republiek al woonden (voor de oorlog).

Ivo
  maandag 8 maart 2004 @ 00:19:58 #20
85299 HarigeKerel
Ontvacht dus Tabee
pi_17566186
Het stikt er alleen van de bezopen Finnen in de cafe's in het weekend
"Pim Fortuyn was een Cylon" - Theo van Gogh te Amsterdam 5-8-2005
pi_17575843
Zitten d'r lekkere meiden?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_17580584
Lekkere meiden in overvloed
pi_19494953
Ik en mijn beste vriend willen deze zomer liften naar Estland, wie heeft hier ervaring mee?
Heeft iemand tips?
En wie heeft er tips voor in Estland zelf, goedkope hotelletjes?
pi_19533047
Niemand??
  maandag 31 mei 2004 @ 13:32:52 #25
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_19533358
Waarom Estland vraag ik me af?! Het is nou niet echt een van de meest voor de hand liggende bestemmingen om al liftend naar toe te gaan!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')