FOK!forum / Lifestyle / Koken met Seborik, deel 1.
Seborikdinsdag 17 juni 2003 @ 19:35
Speciaal voor lieve yvonne en lieve Shmoopy.

Vandaag begonnen met een soep(ie) (dat rijmt, maar het slaat nergens op).

Chinese tomatensoep met dingen erin.

Het begin.

Ga naar de supermarkt en koop een blikje ananas, een pakje chinese tomatensoep uit een zakje van Honig, taugé (hoe schrijf je dat eigenlijk?), bami/nasigroente en eieren.

Hoe dan verder?

Nou, je kiept anderhalve liter water in een pan die groot genoeg is om alles erin te doen met wat er nog bijkomt. Voordat je de pan begint te verhitten bak je eerst een omelet.

Maar hoe bak ik dan een omelet?

Breek een ei en vang de smurrie die eruit komt op in een bekertje. Kluts dit door elkaar met een vork. Als je het goed gedaan hebt, dan wordt alles geel. Gooi het vervolgens in een bakpan (heet dat zo dames?) waarin je al boter gesmolten hebt en bak het tot het goed is. Laat daarna de omelet afkoelen.

Terug naar de pan met anderhalve liter water.

Deze ga je nu verwarmen en je gooit er al roerend met een garde (stalen draden in de vorm van een gloeilamp, maar die geen licht geven) het zakje Honigspul doorheen. Het wordt nu rood. Gooi er ook wat groente en taugé bij. Niet teveel, je bent geen konijn.

Maar Seborik, er zit al taugé in de bami/nasigroente?!

Ja, dat wist ik ook niet toen ik het allebei kocht.

Enfin, de pan dus.

Laat dit een tijdje pruttelen met een deksel erop, maar niet afgesloten en ga door naar fase 3.

Fase 3.

Maak het blikje ananas open en snij de ananasringen in stukjes. Drink het sap op, dat is gezond. Gooi het niet in de soep, dan wordt het te zoet. Je kunt nu de ananasstukjes er allemaal bijgooien, maar je kunt er ook wat gewoon opeten, het heeft wel iest sneakies wanneer je dat doet.

Er was nog een omelet...

Ja, een omelet. Die is nu wat afgekoeld. Snij hem in kleine stukjes en gooi hem bij de soep. Roer alles nog eens goed door elkaar en proef dan de soep. Als het te zoet is gooi je er zout bij. Als het niet te zoet is, doe je dat niet.

Maar is het dan ook lekker?

Nee, maar het is beter dan droog brood.

Groetjes aan yvonne en shmoopy.

Wordt vervolgd.

Bioslockdinsdag 17 juni 2003 @ 19:38
.
amnesiacdinsdag 17 juni 2003 @ 19:39
Heb je geen foto's
Phuturistixxxdinsdag 17 juni 2003 @ 19:39

QyRoZdinsdag 17 juni 2003 @ 19:40
Ik wacht met smart op deel 2.
Untriedropedinsdag 17 juni 2003 @ 19:40
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
Abbadondinsdag 17 juni 2003 @ 19:41
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:40 schreef Untriedrope het volgende:
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
ben daar eigenlijk helemaal niet zo benieuwd naar...
Bioslockdinsdag 17 juni 2003 @ 19:41
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:40 schreef Untriedrope het volgende:
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:35 schreef Seborik het volgende:
beter dan droog brood.
shmoopydinsdag 17 juni 2003 @ 19:43
Lieve Seborik.

Nou nou, wat een avonturen zo midden in de week.

Weet je wat je morgen zou kunnen doen?

Haal een onsje gerookte zalmsnippers bij Appie, en een klein bekertje creme fraiche.
Als je er dan toch bent, neem meteen een pak groene tagliatelle mee, je weet wel, van die platgeramde spaghetti,
en een doosje/zakje/pakje dille.

Als je dan weer veilig thuis bent, zet je een pan met ruim water op, als het kookt gooi je de tagliatelle erbij, en in een melk/steelpannetje doe je het bekertje creme fraiche, de zalmsnippers en flink wat dille.
Laat maar op een heel laag vuurtje staan en blijf roeren, anders krijg je rare klontjes, en dat wil toch niemand, rare klontjes.
Gewone klontjes trouwens ook niet.

Giet na een minuut of 10 de pasta af en kieper wat op je bord.
Doe daar de zalmsmurrie bij en tast toe.
Voor de fris kun je er evt een komkommersalade bij maken.

Ik persoonlijk gok erop dat er weinig mis mee kan gaan.
Tenzij je nu zegt dat je niet van vis houdt.
Zeg ajb niet dat je niet van vis houdt, seborik...

#ANONIEMdinsdag 17 juni 2003 @ 19:43
volgende keer water koken
Seborikdinsdag 17 juni 2003 @ 19:45
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:43 schreef shmoopy het volgende:
Zeg ajb niet dat je niet van vis houdt, seborik...
<sebbo> ik lust geen vis shmoopy
shmoopydinsdag 17 juni 2003 @ 19:46
Lieve seborik

Stél nou, hé, stél, dat je dus idd niet van vis houdt,
neem dan ipv de zalm een onsje bacon en snij die in kleine stukjes.
Bak de bacon lekker knapperig en doe er dan wat peper en de creme fraiche bij.

yvonnedinsdag 17 juni 2003 @ 19:46
Hij houdt niet van vis


En dat afgietverhaal moeten we nog even verder uitleggen hoor

Vampierdinsdag 17 juni 2003 @ 19:47
plagiaat en dat zonder foto's


Koken met Vampier

Bolletje...woensdag 18 juni 2003 @ 12:16
Lieve Seborik,

Ik kan het niet laten om ook even een kook tip hier achter te laten.

Stel je gaat naar Appie vanmiddag,
nou als je dan bij de groenten bent, doe dat een zak ijsbergsla in je karretje.
Zie je daar verderop een banaan?
Doe die ook maar in je karretje, samen met die lekkere zoete appel
die ernaast ligt. Als het goed is liggen er in een of ander pad ook vast wel blikjes met ananas, je weet wel, die je ook in je tomatensoep kan doen.. neem zo'n blikje mee, maar zorg dat het ananaspartjes zijn, dat scheelt weer
Als je van mandarijntjes houdt, dan kan je die ook nog wel meenemen.
In het sauzenpad staan ook vast wel potten met mayonaise, maar als je dit thuis nog hebt, dan hoef je dit natuurlijk niet mee te nemen.
Neem wel wat kaneel mee als het ff kan

Goed als je dan eenmaal thuis bent gekomen, doe je de sla in een slakom, en snij je alle fruit in stukjes en dit mik je erbij.
Daarna maak je het blikje ananas open, en een deel van het vocht doe je in een schaaltje. De ananas mik je bij de rest in de slakom, het overige vocht drink je maar weer op, dit schijnt gezond te zijn

Bij het ananas vocht in het schaaltje doe je wat mayonaise en kaneel, en dit roer je totdat het een dunne dressing is.
Flikker dit vervolgens over je zooi in de slakom en hussel het door elkaar.

Nu zou je dit eventueel kunnen eten.
Je kan het ook voor de sier neerzetten.
Of je kan het weggooien.

tot ziens

-Artemis-woensdag 18 juni 2003 @ 12:18
LOL
PrivateRyanwoensdag 18 juni 2003 @ 12:19
*post voor latere referentie*
El_Diablowoensdag 18 juni 2003 @ 12:27
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 12:19 schreef PrivateRyan het volgende:
*post voor latere referentie*
* idem
Litphowoensdag 18 juni 2003 @ 12:32
* Litpho zou nog wat melk toevoegen aan het ei voor het bakken, anders wordt het geen omelet *
Frenkiewoensdag 18 juni 2003 @ 12:33
Lieve Sebbo,

Als je dan toch bij de Appie ben kan je mooi alvast wat uitzoeken voor morgen. Tip: koop een pak Kip-Siam van Honig (is nog in de aanbieding ook), koop er kipfilet bij en een uitje.

Lees de aanwijzingen op de verpakking, voer ze uit en klaar is kees. (eventueel voor de smaak wat knoflook en sambal bijvoegen)

Een beetje komkommer erbij of de salade van bolletje kan altijd.

Sim-pel. (tenzij je niet van kip met noten houdt).

Frenkiewoensdag 18 juni 2003 @ 12:34
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 12:32 schreef Litpho het volgende:
* Litpho zou nog wat melk toevoegen aan het ei voor het bakken, anders wordt het geen omelet *
Kofiemelk is beter
Peregrijnwoensdag 18 juni 2003 @ 13:20
Beste mijnheer de Seborik-kok,

Als je dan toch bij de AH bent en iets makkelijks wil koken dan raad ik je aan om de volgende boodschappen te doen.

- (volkoren) rijst
- cashewnoten
- kipfilet
- kerriepoeder
- bleekselderij
- uien
- evt. (koks)room

Met dit geheel kun je op de volgende wijze iets lekkers koken. Zet een pannetje water op en kook de rijst. Fruit in een ander pannetje wat een ui en voeg in blokjes gesneden kipfilet toe. Breng geheel op smaak met kerriepoeder (liefst scherpe kerrie) en zout. Voeg gesneden bleekselderij toe (hoeft niet zo lang mee te bakken, moet knapperig blijven). Voeg vlak voor opdienen cashewnoten toe. Dien rijst en prut apart op.

Vind je het te droog dan kun je er wat room door gooien. Moet je wel even kijken of het geheel nog op smaak is. Zo niet, dan weer extra kruiden natuurlijk.

Opdientip:

Prop de rijst in een theekopje, draai dat om op een bord en....hopla een leuk torentje waar je de prut omheen kan doen. Natuurlijk doet wat groens op het torentje het altijd goed, bijvoorbeeld bieslook.

Eet smakelijk

Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 14:33
Ik vind de AH een kutwinkel, maar toch erg bedankt voor de tips. Mijn volgende avontuur in de keuken zal waarschijnlijk overmorgen worden, aangezien ik vandaag op de universiteit ga eten en morgen wel wat anders vindt.
DJKosterwoensdag 18 juni 2003 @ 14:44
pizza

Benodigdheden:
- telefoonboek of foldertje van plaatselijke pizzeria

Werkwijze:

Zoek op het foldertje een pizza uit en bel het nummer wat op het foldertje staat, de rest wijst zich vanzelf of kijk in het telefoonboek bij de roze pagina's onder "pizzeria's" en kies een willekeurig telefoonnummer

Bespaartip:

Koop in pizza bij de Aldi..

[Dit bericht is gewijzigd door DJKoster op 18-06-2003 14:58]

OphiOnwoensdag 18 juni 2003 @ 14:51
Seborik
ulliewoensdag 18 juni 2003 @ 15:05
Nog een tip Roerbakken:

Loop naar de plaatselijke supermarkt.
Koop een pak rijst, knoflook, sambal oelek, kipfilet, roerbakgroenten, oestersaus en sojasaus.

Snijd de kip in blokjes, doe die in een schaal en voeg een theelepel suiker (dat heb je al in huis namelijk, zo niet loop dan terug naar de supermarkt en koop het alsnog) toe. Roer het om, voeg een eetlepel sambal toe, roer het om, voeg een teentje knoflook toe (door de knoflookpers), roer het om, voeg een beetje sojasaus toe, roer het om, voeg een beetje oestersaus toe, roer het om. Afdekken en in de koelkast zetten voor minstens een half uur.
Zet water op
Kook de rijst in 8 minuten (want je hebt snelkookrijst genomen). Giet het af en laat het in de pan staan met gesloten deksel (roer het om). Haal de kip uit de koelkast. Pak een wok en doe er wat olie (zie: suiker) in. Laat de olie flink heet worden en gooi de kip erbij. Bak de kip in een paar minuten op hoog vuur al roerend uiteraard. Pak dan de roerbakgroenten en flikker ze erbij. Of als je nog een pan hebt bak ze dan ook op hoog vuur in de olie. (Niet vergeten te roeren). Na een paar minuten op laag vuur is het klaar.

Gooi de rijst op je bord en de rest ook. Even omroeren en klaar is Seborik.

ulliewoensdag 18 juni 2003 @ 15:07
Bovenstaande kan natuurlijk ook met lamskoteletten en aardappeltjes en groenten, maar dan werkt het een beetje anders. Met een grill in plaats van pannen en zonder te roeren. En andere ingredienten natuurlijk. Maar verder is het precies hetzelfde.
Atrimarwoensdag 18 juni 2003 @ 15:10
Beste broeder ... dé tip:

Laat Vork voor je koken, die mag dan wel een vegetariër zijn, maar kookt ook vleesch erg lekker.

referentiepost

Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 15:11
Ik print dit topic uit als er meer kooktips in staan. Dit kan ik serieus wel gebruiken!
Buzzzzwoensdag 18 juni 2003 @ 15:24
okay... ik ook

- Gekruid gehakt
- pasta, die cilindertjes weet je wel?
- spinazie (450 gr)
- Boursin (knoflookvariant).

In een steel pannetje de spinatie zachtjes laten ontdooien,
De pasta opzetten
Als de pasta kookt, een heel pakje boursin (zo'n grote) bij de spinazie pleuren en roeren totat het een lekker vloeibaar geheel is.
Het gehakt rullen (ongeveer 500 gr)
Bord pakken,
Pasta (nadat het is afgegoten uiteraard op het bord deponeren,
Laagje gehakt erop
Afdekken met de saus en smullen maar.

Heeeeeeeeeerlijk en binnen een kwartiertje klaar.
Zou iedereen moeten proberen.

E.T.woensdag 18 juni 2003 @ 15:44
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 12:16 schreef Bolletje... het volgende:
de salade van bolletje
Je zou zelfs kunnen overwegen 't geheel kinky aan te pakken en er gerookte kipfilet door te doen. Of een blikje tonijn.. (oh nee.. je hield niet van vis ) Of allebei..
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:11
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 15:44 schreef E.T. het volgende:

[..]

Je zou zelfs kunnen overwegen 't geheel kinky aan te pakken en er gerookte kipfilet door te doen. Of een blikje tonijn.. (oh nee.. je hield niet van vis ) Of allebei..


Gerookt.

Maak het allemaal nog moeilijker.

E.T.woensdag 18 juni 2003 @ 16:12
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:11 schreef Seborik het volgende:

[..]

Gerookt.

Maak het allemaal nog moeilijker.


de makkelijke manier is gewoon een onsje vleeswaren (en dan in blokjes snijden )
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:12
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:12 schreef E.T. het volgende:

[..]

de makkelijke manier is gewoon een onsje vleeswaren (en dan in blokjes snijden )


Met het grootste mes in het blok.
Pascalle27woensdag 18 juni 2003 @ 16:16
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 19:40 schreef Untriedrope het volgende:
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt
Smaakt

Lekker recept trouwens Seborik. Maar moet het persé 1,5 liter zijn?

Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:17
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:16 schreef Pascalle27 het volgende:

[..]

Smaakt

Lekker recept trouwens Seborik. Maar moet het persé 1,5 liter zijn?


Nou nee, maar zoveel stond op het pakje.
FallingStarwoensdag 18 juni 2003 @ 16:20
De combinatie peer-augurk is ook erg lekker, bijvoorbeeld door een salade van rauwe lof ofzo...
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:23
Seb? Gaan we vrijdag koken?
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:25
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:23 schreef Tijn het volgende:
Seb? Gaan we vrijdag koken?
Speklapjes, Tijn. Wat wil je er bij?
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:26
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:25 schreef Seborik het volgende:

[..]

Speklapjes, Tijn. Wat wil je er bij?


Weet ik veel, jij bent hier de cooking genius
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:26
Nou, ik heb er acht, dus dat is vier speklapjes voor elk. Daarna heb ik meestal niet meer zo'n honger, dus friet of zoiets, met een blikje bonduel gemengde groente.
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:27
En dan wel je eerlijke mening in dit topic posten, Tijn.
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:30
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:27 schreef Seborik het volgende:
En dan wel je eerlijke mening in dit topic posten, Tijn.
Dat altijd

Maaruh, friet is natuurlijk altijd wel goed. Misschien sla ofzo erbij? Met ei erdoor en kaas en dressing en rotzooi?

Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:35
Ok, misschien, want het wordt dan best wel veel.
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:36
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:35 schreef Seborik het volgende:
Ok, misschien, want het wordt dan best wel veel.
Hoe groot zijn die speklapjes?

En we kunnen ook bescheiden porties maken he. Dat we niet 1,5 liter soep hebben ofzo

Als we trouwens gaan kokkerellen weet ik niet of ik mn synth wel mee wil nemen hoor

Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:42
Ik lees het verder thuis wel, Seb. Nu ga ik naar huis (eerst mn gestolen fiets aangeven bij de politie ).

Maeryckewoensdag 18 juni 2003 @ 16:42
Speklapjes

Champignons in stukjes snijden.. speklapjes in stukjes snijden met veel peper, sambal, kerrie aanbraden.. eventueel wat gestoofde broccoli ook in stukjes erbij en dan smullen maar met een lekkere verse stokbrood

Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:43
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:42 schreef Maerycke het volgende:
Speklapjes

Champignons in stukjes snijden.. speklapjes in stukjes snijden met veel peper, sambal, kerrie aanbraden.. eventueel wat gestoofde broccoli ook in stukjes erbij en dan smullen maar met een lekkere verse stokbrood


Ja hallo, Sebbo? Dit dus!
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:44
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:36 schreef Tijn het volgende:

[..]

Hoe groot zijn die speklapjes?

En we kunnen ook bescheiden porties maken he. Dat we niet 1,5 liter soep hebben ofzo

Als we trouwens gaan kokkerellen weet ik niet of ik mn synth wel mee wil nemen hoor


We gaan natuurlijk wel koken in de keuken, zo slim ben ik dan nog wel. Nou ja, je ziet het vrijdag wel. Ik kan nu niet kijken hoe groot en zwaar ze zijn, want ik zit te wachten op de presentatie waarin ik de "vieze slet"-sheet kan gebruiken. Voor mensen die niet weten waar het over gaat is dit topic misschien wat: Gekke dingen die je tijdens presentaties doet.

Misschien mensen met een idee voor wat er bij speklapjes kan?

Toffe_Ellendewoensdag 18 juni 2003 @ 16:45
Heavy Metal en humor gaan wel degelijk samen!
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:45
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:42 schreef Maerycke het volgende:
Speklapjes

Champignons in stukjes snijden.. speklapjes in stukjes snijden met veel peper, sambal, kerrie aanbraden.. eventueel wat gestoofde broccoli ook in stukjes erbij en dan smullen maar met een lekkere verse stokbrood


Nee!!! Dat is zonde van de speklapjes.
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:45
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:44 schreef Seborik het volgende:

[..]

Misschien mensen met een idee voor wat er bij speklapjes kan?


We zouden er bijvoorbeeld stukjes champignon, peper, sambal, kerrie en eventueel gestoofde broccoli bij kunnen braden en dan serveren met stokbrood
Maeryckewoensdag 18 juni 2003 @ 16:46
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:45 schreef Seborik het volgende:

[..]

Nee!!! Dat is zonde van de speklapjes.


Echt niet.. dit smaakt echt fantastisch
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 16:46
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:45 schreef Seborik het volgende:

[..]

Nee!!! Dat is zonde van de speklapjes.


We'll stick to the fries then

I.R.Baboonwoensdag 18 juni 2003 @ 16:46
Waarom moet er groente bij dat lekkere eten.
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:46
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:46 schreef Maerycke het volgende:

[..]

Echt niet.. dit smaakt echt fantastisch


* Seborik is een purist.
ThE_EDwoensdag 18 juni 2003 @ 16:46
Seb, "kook" jij nog net zo als vroeger?


Ik kan me een paar rare IRC sessies herinneren.

Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:47
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:46 schreef ThE_ED het volgende:
Seb, "kook" jij nog net zo als vroeger?


Ik kan me een paar rare IRC sessies herinneren.


Stick to your roots man.

Maar het moet hier meer over eten gaan.

Ik heb ook al spullen voor lasagne in huis overigens.

shmoopywoensdag 18 juni 2003 @ 16:49
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:47 schreef Seborik het volgende:

[..]

Stick to your roots man.

Maar het moet hier meer over eten gaan.

Ik heb ook al spullen voor lasagne in huis overigens.


Zo'n pak van Knorr?
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:50
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:49 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Zo'n pak van Knorr?


Ja, zo eentje waar je alleen gehakt en melk bij hoeft te doen bij het saus maken.
Karboenkeltjewoensdag 18 juni 2003 @ 16:53
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:50 schreef Seborik het volgende:

[..]

Ja, zo eentje waar je alleen gehakt en melk bij hoeft te doen bij het saus maken.


Er zijn toch wel drie plantaardige producten die in elk pastagerecht horen: Knoflook, ui en peper (die kleine venijnige paprikavariant dus...)!
shmoopywoensdag 18 juni 2003 @ 16:53
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:50 schreef Seborik het volgende:

[..]

Ja, zo eentje waar je alleen gehakt en melk bij hoeft te doen bij het saus maken.


Voor iemand die nooit uit pakjes kookt kan ik hier volmondig mijn zegen aan geven,
da's nl echt niet vies.

en groenten, sebbo, jongen, gróenten, denk toch om de vitamientjes...

ThE_EDwoensdag 18 juni 2003 @ 16:53
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:50 schreef Seborik het volgende:

[..]

Ja, zo eentje waar je alleen gehakt en melk bij hoeft te doen bij het saus maken.


Mwa, dan moet zelfs jou dat lukken zonder dat je weer een een blauw huis zit.
quote:
ED! De kipfilet is ontploft!
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:55
Fruit is lekkerder shmoopy.
Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 16:56
Nu ga ik overigens heerlijk dineren in de mensa met gezelschap, dag allemaal.
ThE_EDwoensdag 18 juni 2003 @ 16:57
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:56 schreef Seborik het volgende:
Nu ga ik overigens heerlijk dineren in de mensa met gezelschap, dag allemaal.
"gezelschap" ?
...


!

Dr.Dagglawoensdag 18 juni 2003 @ 16:58
Giasou Seborik,

Als je als kok echt indruk wil maken, dan moet je natuurlijk iets Grieks koken.
"Maar dat kan ik niet!"
Dat weet ik, daarom heb ik hier ook een overheerlijk recept voor je..

Aardappels & kip uit de oven "op z'n Grieks"


Kippenboutjes
Aardappels
Oregano
Citroensap
Olijfolie
Zout
Water
Een diepe ovenbak

Snij de geschilde aardappels in kwartjes en kruid de kippenboutjes met peper en zout..
Versprijd de kwartjes goed in de bak en gooi er een beetje zout over.. Leg de kippenboutjes in het midden en strooi er wat oregano over, zowel de aardappeltjes als de kippenboutjes dus..
Giet dan wat olijfolie over alles en doe een heel klein laagje water in de bak.
Gooi er wat citroensap bij en stop het in een goed voorverwarmde en niet al te hete oven.
Duurt wel ff, gewoon steeds ff kijken.
Als het water op is gewoon wat erbij gooien.. Niet te veel.
Het duurt ong. 1 tot 1.5 uur (soms iets meer) voordat alles gaar is.
Dat wordt smullen.. .

p.s.
Je moet alles gewoon op gevoel in die bak goeien, gewoon niet te veel van alles.

ThE_EDwoensdag 18 juni 2003 @ 17:00
Daggla, Seb is nu vast oud en wijs, maar in de tijd dat ik hem nog vaak sprak liet hij zelfs stokbrood aanbranden in de oven... Dus maak het niet TE moeilijk heh?
Tijnwoensdag 18 juni 2003 @ 17:18
Oh er moet wel iets te roeren zijn, Seb! Anders heb ik niks te doen
ulliewoensdag 18 juni 2003 @ 18:33
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 16:49 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Zo'n pak van Knorr?


Ah met de befaamde knorr kruiden. Waardoor het niet uitmaakt of je Teri-Yaki, Kip Kanton, Lasagna of Moussaka maakt. Het smaakt toch wel naar Knorr .

Wel handig als je toevallig van Knorr houdt...

Ultrawuftwoensdag 18 juni 2003 @ 20:23
Tja, Dit is ook een goed recept

Macaroni A la Ultrawuft

Seborikwoensdag 18 juni 2003 @ 22:16
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 17:18 schreef Tijn het volgende:
Oh er moet wel iets te roeren zijn, Seb! Anders heb ik niks te doen
Je mag stofzuigen.
Bolletje...donderdag 19 juni 2003 @ 09:55
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 15:44 schreef E.T. het volgende:

[..]

Je zou zelfs kunnen overwegen 't geheel kinky aan te pakken en er gerookte kipfilet door te doen. Of een blikje tonijn.. (oh nee.. je hield niet van vis ) Of allebei..


Wauw ET
ik ga van de week wild doen met gerookte kip!
Atrimardonderdag 19 juni 2003 @ 10:12
Dan nog een eenvoudige tip voor mijn broeder:

Bloemkool in roomsaus met gehaktballen en gebakken aardappeltjes
Bloemkool is optioneel

benodigheden:

  • 1 bloemkool
  • 300gr gehakt
  • 1 zakje krieltjes
  • kruidenmix voor hamburgers
  • Knorr zakje roomsaus
  • zout
  • peper
  • 2 koekenpannen
  • 1 pan voor de bloemkool
  • 1 schaal
  • Voorbereiding

    Haal het groen en de eventuele zwarte stukken van de bloemkool af, en snij deze in zogenaamde struikjes.
    Zet deze in een pan met wat water op het vuur, met hieraan een beetje zout toegevoegd. Donder het gehakt in de schaal, en voeg 1 ei, en de hamburgermix toe. Kneed dit geheel met je handen (Tijn's klusje) tot een papperige massa die stevig genoeg is om er gehaktballen van te draaien.

    Draai deze gehaktballen en bak deze in een koekenpan met wat boter tot de ballen rondom dichtgeschroeid zijn. Laat dan deze pan op een laag pitje staan en vervoeg je naar je pakje met krieltjes.

    Bak deze in koekenpan no2, lekker makkelijk, simpelweg omroeren tot ze goed warm (en een beetje bruin) zijn.

    Tegen de tijd dat de gehaktballen gaar zijn, en de krieltjes warm, is ook de bloemkool wel zo'n beetje gaar. Het enige dat je dan nog moet doen is de aanwijzingen op het roomsauspakje opvolgen. (Tijn klusje 2, nadat hij zijn handen heeft gewassen)

    Voeg naar smaak peper en zout toe, en serveer het geheel tesamen met een ijskoud witbiertje (optioneel)

    Mocht de hele flikkerse bende aanbranden, geen nood, er is vast een shoarmatent in de buurt!

    Succes!

    Bolletje...donderdag 19 juni 2003 @ 12:04
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 10:12 schreef Atrimar het volgende:
    Dan nog een eenvoudige tip voor mijn broeder:
    Ik dacht dat er van mijn moeder stond
    Atrimardonderdag 19 juni 2003 @ 12:07
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:04 schreef Bolletje... het volgende:

    [..]

    Ik dacht dat er van mijn moeder stond


    Mijn moeder kan niet eens koken joh!
    Bolletje...donderdag 19 juni 2003 @ 12:25
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:07 schreef Atrimar het volgende:

    [..]

    Mijn moeder kan niet eens koken joh!


    alle moeders kunnen toch koken???
    Atrimardonderdag 19 juni 2003 @ 12:25
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:25 schreef Bolletje... het volgende:

    [..]

    alle moeders kunnen toch koken???


    !
    calvobbesdonderdag 19 juni 2003 @ 12:36
    TIP

    Kip Tandoori
    (voor 4-6 personen)

    Ingrediënten

  • 1350 gr kipfilet in stukken
  • 250 ml yoghurt
  • 100 ml limoensap
  • 4 thl. Cayennepeper
  • 3 thl. Paprikapoeder
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 5 knoflooktenen, gehakt
  • 1 eetl. Gemberwortel, fijngesneden
  • 0.5 thl. Kurkuma (geelwortel)
  • zout
  • Bereiding
    - Pureer alle ingrediënten, m.u.v. van de kip en de yoghurt, in een keukenmachine.
    - Voeg de yoghurt toe.
    - Marineer de kip 24 uur in de koelkast.
    - Haal de kip uit de marinade en bak hem in een vuurvaste schaap in ± 1 uur (of als hij gaar is) in de oven van 175°C.

    of koop gewoon het bijna kant en klaar pak in de Supermarkt

    PiperMarudonderdag 19 juni 2003 @ 12:43
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:36 schreef calvobbes het volgende:

    - Haal de kip uit de marinade en bak hem in een vuurvaste schaap in ± 1 uur (of als hij gaar is) in de oven van 175°C.


    Lijkt me heerlijk zo'n vuurvaste schaap...
    Maar wel wat omslachtig
    calvobbesdonderdag 19 juni 2003 @ 12:51
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:43 schreef PiperMaru het volgende:

    Lijkt me heerlijk zo'n vuurvaste schaap...
    Maar wel wat omslachtig


    In Zeeland is dat heel normaal
    PiperMarudonderdag 19 juni 2003 @ 13:03
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:51 schreef calvobbes het volgende:

    [..]

    In Zeeland is dat heel normaal


    Heb je wel een grote oven voor nodig dan zeker?
    Steve-Odonderdag 19 juni 2003 @ 13:05
    quote:
    Op woensdag 18 juni 2003 16:46 schreef I.R.Baboon het volgende:
    Waarom moet er groente bij dat lekkere eten.
    ja groente is voor mietjes
    Bolletje...donderdag 19 juni 2003 @ 14:53
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 12:25 schreef Atrimar het volgende:

    [..]

    !


    Geloof me, dat dacht ik vroeger echt hoor
    Moeders hoorden gewoon te kunnen koken, en vaders werkten alleen maar
    OphiOndonderdag 19 juni 2003 @ 14:53
    ik wil helemaal niet koken met Seborik.
    Dinosaur_Srdonderdag 19 juni 2003 @ 15:01
    Ik zie het al helemaal voor me.....

    Ipv #muziekluistersessies, #kookproefsessie, waarbij iedereen een vooraf gekozen gerecht kookt, onderwijl verslag doende, en daarna gezamelijk over het telefoonkabeltje etend....

    Oké,


    -------
    citrusvruchtensalade.

    benodigd:
    ruccolasla (kan ook met andere, maar deze vind ik het lekkerste)
    limoenen
    appelsienen
    wat walnoten
    romige smaakvolle kaas (ik gebruik het liefst chèvre geitenkaas)

    En wat doen we daarmee?
    - men neme de limoenen en appelsienen, daar snijden we aan de onder- en bovenkant iets vanaf, zodat 'ie fijn op de keukenplank blijft liggen. Snij de resterende schil weg. Vervolgens snijden we van de buitenkant naar de binnenkant tussen de vliesjes stukjes limoen en appelsien uit
    - men neme de sla, stukjes limoenen en appelsienen en mengt deze door elkaar. In een grote bak en met een ruime gebaar opgooien is leuk voor bezoek, maar in je eentje kun je die circusact net zo goed achterwege laten
    - men neme de roomkaas, en met de vingertjes doen we daar stukjes vanaf knijpen die we op onze salade deponeren. Blokjes, daar doen we niet aan, strakheid past niet in deze orgie van smaak en liefde voor de inhoud van ons bordje
    - men neme de walnoten, snij ze evt in twee delen en deponeer deze met een losse achteloze zwaai eveneens op onze salade.

    Et voilá. Zoet, zuur, fris, romig, bitter ineen. Elke hap weer een avontuur.
    ----------

    Liefs,

    H

    dwergdonderdag 19 juni 2003 @ 15:03
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 14:53 schreef Bolletje... het volgende:
    Moeders hoorden gewoon te kunnen koken, en vaders werkten alleen maar
    Mijn pa is arbeidsongeschikt, en over het koken van mijn moeder wil ik het al helemaal niet hebben.
    Bolletje...donderdag 19 juni 2003 @ 16:24
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 15:03 schreef dwerg het volgende:

    [..]

    Mijn pa is arbeidsongeschikt, en over het koken van mijn moeder wil ik het al helemaal niet hebben.


    Ow god, ik heb een R&Ptje veroorzaakt
    Liejannuhdonderdag 19 juni 2003 @ 22:27
    De lekkerste gerechten op reis

    staan ook lekkere dingen in, inclusief Groene Curry!
    Seborikdonderdag 19 juni 2003 @ 22:39
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 22:27 schreef Liejannuh het volgende:
    De lekkerste gerechten op reis

    staan ook lekkere dingen in, inclusief Groene Curry!
    Ik ben sinds Delft een beetje bang van Curry.
    Litphovrijdag 20 juni 2003 @ 13:51
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2003 22:27 schreef Liejannuh het volgende:
    De lekkerste gerechten op reis

    staan ook lekkere dingen in, inclusief Groene Curry!
    Hmm, curry .
    Liejannuhvrijdag 20 juni 2003 @ 21:31
    Ik kan wel een receptje opzoeken van Pad Thai Noodles? Stuk minder heet!
    Seborikzaterdag 21 juni 2003 @ 02:03
    Vandaag heb ik speklapjes gebakken met friet en twee blikjes groente.

    Ik zal even vertellen hoe de keuken er nu aan toe is. Er zit vooral aangekoekt vet aan het gasfornuis, want zelfs met een net over die speklapjes werd het een enorme spetterboel. Was te verwachten natuurlijk, dat wordt weer poetsen.

    Ok, het eten zelf, want "Poetsen met Seborik, deel 1." komt pas volgende week zaterdag.

    Speklapjes met Macedonische Groentemix (dat was het dacht ik) en friet.

    Speklapjes bakken.

    Neem een pan en gooi ze er zonder boter in, er komt genoeg vet uit de speklapjes zelf om ze goed te kunnen bakken, zet het vuur flink hoog, maar ga ondertussen niet praten met iemand, dan worden de speklapjes donkerder dan gepland, zoals nu dan ook bij een gedeelte het geval was. Ze zijn dan minder lekker. Zorg dat je iets over de pan legt, een deksel, maar liefst een of ander gaaskeukending met dezelfde grootte als de pan. M'n moeder heeft zo'n geval liggen, geen idee hoe het heet, maar de echte koks hier zullen het wel weten. Strooi er tijdens het bakken zout en peper op, dat mag best veel zijn. Kijk wel een beetje uit dat het niet gaat spetteren, wat het toch wel doet, maakt niet uit wat je doet eigenlijk. Het komt dan weleens op je handen en dat doet pijn, maar de echte man klaagt daar natuurlijk niet over. Als je ze allemaal goed gebakken hebt, leg je ze op een bord op een stapeltje en doe je er nog wat zout overheen.

    Friet bakken.

    Nou, daar kun je weinig aan verpesten, dus doe gewoon wat friet inde frituurpan en wacht tot ze er goed uitzien en haal ze eruit voordat ze keihard zijn.

    Groente uit blik.

    Koken, afgieten zonder te knoeien (iets dat overigens een hele kunst is) en opeten. Groente is belangrijk en gezond, ook voor echte kerels.

    Mijn persoonlijke favoriete groente uit blik is een blikje van gemengde groente met daarin grote erwten, stukjes wortel, bonen en nog iets wittigs. Kant en klaar te kopen bij elke supermarkt.

    Wat het morgen wordt, weet ik nog niet. Bedankt voor de tips allemaal, ga vooral door.

    [Dit bericht is gewijzigd door Seborik op 21-06-2003 02:08]

    Seborikzaterdag 21 juni 2003 @ 09:43
    En de hele woonkamer meurt nog naar gebakken speklapjes.
    shmoopyzaterdag 21 juni 2003 @ 17:18
    Okee, ik moest mijn menu voor vanavond hier posten van sebbo.

    Gekruide aardappeltjes:
    die flikker je dus gewoon in een koekenpan met wat boter.

    Gepaneerde schnitzel:
    die flikker je dus gewoon in een koekenpan met wat boter.

    Salade met vanalles:
    Allerlei soorten babysla (nee, dat doet geen pijn) geroosterde pijnboompitjes, stukjes feta, olijven, tonijn, eieren en tomaten.
    Olijfolie, knoflookazijn, peper, zout.

    Eet smakelijk.
    (alsof je dat gaat maken)

    Seborikzaterdag 21 juni 2003 @ 17:19
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 17:18 schreef shmoopy het volgende:
    (alsof je dat gaat maken)
    Je hebt er echt vertrouwen in.
    shmoopyzaterdag 21 juni 2003 @ 17:26
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 17:19 schreef Seborik het volgende:

    [..]

    Je hebt er echt vertrouwen in.


    Het spijt me .

    Je kunt het .

    Atrimarzaterdag 21 juni 2003 @ 19:23
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 17:18 schreef shmoopy het volgende:
    Okee, ik moest mijn menu voor vanavond hier posten van sebbo.

    Gekruide aardappeltjes:
    die flikker je dus gewoon in een koekenpan met wat boter.

    Gepaneerde schnitzel:
    die flikker je dus gewoon in een koekenpan met wat boter.

    Salade met vanalles:
    Allerlei soorten babysla (nee, dat doet geen pijn) geroosterde pijnboompitjes, stukjes feta, olijven, tonijn, eieren en tomaten.
    Olijfolie, knoflookazijn, peper, zout.

    Eet smakelijk.
    (alsof je dat gaat maken)


    Moeten die aartdappeltjes en die shnitzel ook nog úit de pan of niet??
    Tijnzaterdag 21 juni 2003 @ 19:24
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 02:03 schreef Seborik het volgende:

    Mijn persoonlijke favoriete groente uit blik is een blikje van gemengde groente met daarin grote erwten, stukjes wortel, bonen en nog iets wittigs.


    De mijne overigens niet.
    Tijnzaterdag 21 juni 2003 @ 19:28
    De friet, speklapjes, maar vooral het toetje daarentegen was wèl erg goed te doen. Nog bedankt voor het koken, Seb. Je keuken regel ik nog even met de verzekering.
    Seborikzaterdag 21 juni 2003 @ 20:10
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 19:23 schreef Atrimar het volgende:

    [..]

    Moeten die aartdappeltjes en die shnitzel ook nog úit de pan of niet??


    Mannen die alleen zijn eten uit de pan.
    ToBezaterdag 21 juni 2003 @ 22:04
    Zeer gewaardeerde heer Sebbo,

    Als je toevallig een keer bij de AH komt en je hebt trek in iets lekkers, simpels en goed vullends, loop dan eens langs de diepvries en haal er een pak spinazie uit. Als je langs de groeten bent gelopen, neem dan gelijk een paar uitjes mee. Verder moet je bij de vleesafdeling nog even een bakjes spekjes halen, en daarna op zoek naar een klein zakje cashewnootjes en een kuipje miree kruidenkaas en een pak macaroni.

    Kook de macaroni zoals aangegeven staat op het pak.

    Bak in een andere pan de spekjes en de fijn gesnipperde uitjes (eventueel kan je nog knoflook toevoegen). Als de spekjes en uitjes een beetje gebakken zijn, gooi hier dan de spinazie bij. Meng het goed en gooi vervolgens de inhoud van het kuipje miree erbij. Lekker door elkaar husselen en op het laatst de cashewnoten erdoor. Nog even die mee warm laten worden.

    Doe de macaroni op het bord, en overgiet dit met het mengsel wat je in de andere pan hebt gemaakt.

    Bon appetit!

    Hoogachtend teken ik,

    ToBe

    ps omdat er spinazie in de saus zit kan je deze niet nog een keer opwarmen.

    Seborikzondag 22 juni 2003 @ 00:30
    Wat is er speciaal aan die Miree kruidenkaas?
    Liejannuhzondag 22 juni 2003 @ 01:39
    Die is goedkoop!
    Goedkoper dan paturain ofzo iig.
    Nataliezondag 22 juni 2003 @ 09:53
    En lekkerder
    calvobbeszondag 22 juni 2003 @ 16:03
    quote:
    Op zaterdag 21 juni 2003 19:28 schreef Tijn het volgende:

    Je keuken regel ik nog even met de verzekering.


    Alleen de keuken dit keer! Goed gedaan, je gaat vooruit!
    Seborikdinsdag 24 juni 2003 @ 14:05
    Vanmiddag wordt het denk ik Lasagne Shmoopy Cartwoman Yvonne .
    Seborikdinsdag 24 juni 2003 @ 14:06
    Als het gehakt nog goed is tenminste, het heeft een week in de koelkast gelegen, kan dat kwaad? Komen er dan geen wormen uit?

    Het zat wel in het plastic van de slager nog.

    De kipfilet ook trouwens...

    Uw oordeel?

    PiperMarudinsdag 24 juni 2003 @ 14:43
    quote:
    Op dinsdag 24 juni 2003 14:06 schreef Seborik het volgende:
    Als het gehakt nog goed is tenminste, het heeft een week in de koelkast gelegen, kan dat kwaad? Komen er dan geen wormen uit?

    Het zat wel in het plastic van de slager nog.

    De kipfilet ook trouwens...

    Uw oordeel?


    Dat kan zeker kwaad! Rauw vlees kan je niet langer dan een dag of 3 bewaren. Als je het langer wilt bewaren moet je het of invriezen of koken/bakken/braden...
    Maeryckedinsdag 24 juni 2003 @ 14:45
    Dat is inderdaad echt niet goed meer hoor.. voor beiden trouwens.. zowel de kipfilet als de gehakt... Dat soort dingen zorgt nou voor voedselvergiftigingen..
    Seborikdinsdag 24 juni 2003 @ 15:33
    Ok, dat wordt dus gebakken ei.
    Seborikvrijdag 27 juni 2003 @ 21:06
    Vandaag heb ik lasagne gemaakt en het is helemaal goed gegaan, dat komt door dit topic.
    WheeleEvrijdag 27 juni 2003 @ 22:20
    * WheeleE bookmarked dit topic.

    Die lasagna en macaroni kan ik al..de rest is nieuw voor me..
    Goed idee Seborik..interessant topic .