Seborik | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:35 |
Speciaal voor lieve yvonne en lieve Shmoopy. Vandaag begonnen met een soep(ie) (dat rijmt, maar het slaat nergens op). Chinese tomatensoep met dingen erin. Het begin. Ga naar de supermarkt en koop een blikje ananas, een pakje chinese tomatensoep uit een zakje van Honig, taugé (hoe schrijf je dat eigenlijk?), bami/nasigroente en eieren. Hoe dan verder? Nou, je kiept anderhalve liter water in een pan die groot genoeg is om alles erin te doen met wat er nog bijkomt. Voordat je de pan begint te verhitten bak je eerst een omelet. Maar hoe bak ik dan een omelet? Breek een ei en vang de smurrie die eruit komt op in een bekertje. Kluts dit door elkaar met een vork. Als je het goed gedaan hebt, dan wordt alles geel. Gooi het vervolgens in een bakpan (heet dat zo dames?) waarin je al boter gesmolten hebt en bak het tot het goed is. Laat daarna de omelet afkoelen. Terug naar de pan met anderhalve liter water. Deze ga je nu verwarmen en je gooit er al roerend met een garde (stalen draden in de vorm van een gloeilamp, maar die geen licht geven) het zakje Honigspul doorheen. Het wordt nu rood. Gooi er ook wat groente en taugé bij. Niet teveel, je bent geen konijn. Maar Seborik, er zit al taugé in de bami/nasigroente?! Ja, dat wist ik ook niet toen ik het allebei kocht. Enfin, de pan dus. Laat dit een tijdje pruttelen met een deksel erop, maar niet afgesloten en ga door naar fase 3. Fase 3. Maak het blikje ananas open en snij de ananasringen in stukjes. Drink het sap op, dat is gezond. Gooi het niet in de soep, dan wordt het te zoet. Je kunt nu de ananasstukjes er allemaal bijgooien, maar je kunt er ook wat gewoon opeten, het heeft wel iest sneakies wanneer je dat doet. Er was nog een omelet... Ja, een omelet. Die is nu wat afgekoeld. Snij hem in kleine stukjes en gooi hem bij de soep. Roer alles nog eens goed door elkaar en proef dan de soep. Als het te zoet is gooi je er zout bij. Als het niet te zoet is, doe je dat niet. Maar is het dan ook lekker? Nee, maar het is beter dan droog brood. Groetjes aan yvonne en shmoopy. Wordt vervolgd. | |
Bioslock | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:38 |
![]() | |
amnesiac | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:39 |
Heb je geen foto's ![]() | |
Phuturistixxx | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:39 |
![]() | |
QyRoZ | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:40 |
Ik wacht met smart op deel 2. | |
Untriedrope | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:40 |
ben benieuwd hoe ananas in een soepje smaakt ![]() | |
Abbadon | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:41 |
quote:ben daar eigenlijk helemaal niet zo benieuwd naar... ![]() | |
Bioslock | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:41 |
quote: quote: | |
shmoopy | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:43 |
Lieve Seborik. Nou nou, wat een avonturen zo midden in de week. Weet je wat je morgen zou kunnen doen? Haal een onsje gerookte zalmsnippers bij Appie, en een klein bekertje creme fraiche. Als je dan weer veilig thuis bent, zet je een pan met ruim water op, als het kookt gooi je de tagliatelle erbij, en in een melk/steelpannetje doe je het bekertje creme fraiche, de zalmsnippers en flink wat dille. Giet na een minuut of 10 de pasta af en kieper wat op je bord. Ik persoonlijk gok erop dat er weinig mis mee kan gaan. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:43 |
volgende keer water koken ![]() | |
Seborik | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:45 |
quote:<sebbo> ik lust geen vis shmoopy ![]() | |
shmoopy | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:46 |
Lieve seborik Stél nou, hé, stél, dat je dus idd niet van vis houdt, | |
yvonne | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:46 |
Hij houdt niet van vis ![]()
| |
Vampier | dinsdag 17 juni 2003 @ 19:47 |
plagiaat ![]() ![]() | |
Bolletje... | woensdag 18 juni 2003 @ 12:16 |
Lieve Seborik, Ik kan het niet laten om ook even een kook tip hier achter te laten. Stel je gaat naar Appie vanmiddag, Goed als je dan eenmaal thuis bent gekomen, doe je de sla in een slakom, en snij je alle fruit in stukjes en dit mik je erbij. Bij het ananas vocht in het schaaltje doe je wat mayonaise en kaneel, en dit roer je totdat het een dunne dressing is. Nu zou je dit eventueel kunnen eten. tot ziens | |
-Artemis- | woensdag 18 juni 2003 @ 12:18 |
LOL ![]() | |
PrivateRyan | woensdag 18 juni 2003 @ 12:19 |
*post voor latere referentie* | |
El_Diablo | woensdag 18 juni 2003 @ 12:27 |
quote:* idem | |
Litpho | woensdag 18 juni 2003 @ 12:32 |
* Litpho zou nog wat melk toevoegen aan het ei voor het bakken, anders wordt het geen omelet * | |
Frenkie | woensdag 18 juni 2003 @ 12:33 |
Lieve Sebbo, Als je dan toch bij de Appie ben kan je mooi alvast wat uitzoeken voor morgen. Tip: koop een pak Kip-Siam van Honig (is nog in de aanbieding ook), koop er kipfilet bij en een uitje. Lees de aanwijzingen op de verpakking, voer ze uit en klaar is kees. (eventueel voor de smaak wat knoflook en sambal bijvoegen) Een beetje komkommer erbij of de salade van bolletje kan altijd. Sim-pel. (tenzij je niet van kip met noten houdt). | |
Frenkie | woensdag 18 juni 2003 @ 12:34 |
quote:Kofiemelk is beter ![]() | |
Peregrijn | woensdag 18 juni 2003 @ 13:20 |
Beste mijnheer de Seborik-kok, Als je dan toch bij de AH bent en iets makkelijks wil koken dan raad ik je aan om de volgende boodschappen te doen. - (volkoren) rijst Met dit geheel kun je op de volgende wijze iets lekkers koken. Zet een pannetje water op en kook de rijst. Fruit in een ander pannetje wat een ui en voeg in blokjes gesneden kipfilet toe. Breng geheel op smaak met kerriepoeder (liefst scherpe kerrie) en zout. Voeg gesneden bleekselderij toe (hoeft niet zo lang mee te bakken, moet knapperig blijven). Voeg vlak voor opdienen cashewnoten toe. Dien rijst en prut apart op. Vind je het te droog dan kun je er wat room door gooien. Moet je wel even kijken of het geheel nog op smaak is. Zo niet, dan weer extra kruiden natuurlijk. Opdientip: Prop de rijst in een theekopje, draai dat om op een bord en....hopla een leuk torentje waar je de prut omheen kan doen. Eet smakelijk | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 14:33 |
Ik vind de AH een kutwinkel, maar toch erg bedankt voor de tips. Mijn volgende avontuur in de keuken zal waarschijnlijk overmorgen worden, aangezien ik vandaag op de universiteit ga eten en morgen wel wat anders vindt. | |
DJKoster | woensdag 18 juni 2003 @ 14:44 |
pizza Benodigdheden: Werkwijze: Zoek op het foldertje een pizza uit en bel het nummer wat op het foldertje staat, de rest wijst zich vanzelf of kijk in het telefoonboek bij de roze pagina's onder "pizzeria's" en kies een willekeurig telefoonnummer Bespaartip: Koop in pizza bij de Aldi.. [Dit bericht is gewijzigd door DJKoster op 18-06-2003 14:58] | |
OphiOn | woensdag 18 juni 2003 @ 14:51 |
![]() ![]() | |
ullie | woensdag 18 juni 2003 @ 15:05 |
Nog een tip Roerbakken: Loop naar de plaatselijke supermarkt. Snijd de kip in blokjes, doe die in een schaal en voeg een theelepel suiker (dat heb je al in huis namelijk, zo niet loop dan terug naar de supermarkt en koop het alsnog) toe. Roer het om, voeg een eetlepel sambal toe, roer het om, voeg een teentje knoflook toe (door de knoflookpers), roer het om, voeg een beetje sojasaus toe, roer het om, voeg een beetje oestersaus toe, roer het om. Afdekken en in de koelkast zetten voor minstens een half uur. Gooi de rijst op je bord en de rest ook. Even omroeren en klaar is Seborik. | |
ullie | woensdag 18 juni 2003 @ 15:07 |
Bovenstaande kan natuurlijk ook met lamskoteletten en aardappeltjes en groenten, maar dan werkt het een beetje anders. Met een grill in plaats van pannen en zonder te roeren. En andere ingredienten natuurlijk. Maar verder is het precies hetzelfde. | |
Atrimar | woensdag 18 juni 2003 @ 15:10 |
Beste broeder ... dé tip: Laat Vork voor je koken, die mag dan wel een vegetariër zijn, maar kookt ook vleesch erg lekker. referentiepost | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 15:11 |
Ik print dit topic uit als er meer kooktips in staan. Dit kan ik serieus wel gebruiken! | |
Buzzzz | woensdag 18 juni 2003 @ 15:24 |
okay... ik ook ![]() - Gekruid gehakt In een steel pannetje de spinatie zachtjes laten ontdooien, Heeeeeeeeeerlijk en binnen een kwartiertje klaar. | |
E.T. | woensdag 18 juni 2003 @ 15:44 |
quote:Je zou zelfs kunnen overwegen 't geheel kinky aan te pakken en er gerookte kipfilet door te doen. Of een blikje tonijn.. (oh nee.. je hield niet van vis ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:11 |
quote:Gerookt. ![]() Maak het allemaal nog moeilijker. | |
E.T. | woensdag 18 juni 2003 @ 16:12 |
quote:de makkelijke manier is gewoon een onsje vleeswaren ![]() ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:12 |
quote:Met het grootste mes in het blok. | |
Pascalle27 | woensdag 18 juni 2003 @ 16:16 |
quote:Smaakt ![]() Lekker recept trouwens Seborik. Maar moet het persé 1,5 liter zijn? | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:17 |
quote:Nou nee, maar zoveel stond op het pakje. | |
FallingStar | woensdag 18 juni 2003 @ 16:20 |
De combinatie peer-augurk is ook erg lekker, bijvoorbeeld door een salade van rauwe lof ofzo... | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:23 |
Seb? Gaan we vrijdag koken? | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:25 |
quote:Speklapjes, Tijn. Wat wil je er bij? | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:26 |
quote:Weet ik veel, jij bent hier de cooking genius ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:26 |
Nou, ik heb er acht, dus dat is vier speklapjes voor elk. Daarna heb ik meestal niet meer zo'n honger, dus friet of zoiets, met een blikje bonduel gemengde groente. | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:27 |
En dan wel je eerlijke mening in dit topic posten, Tijn. | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:30 |
quote:Dat altijd ![]() Maaruh, friet is natuurlijk altijd wel goed. Misschien sla ofzo erbij? Met ei erdoor en kaas en dressing en rotzooi? | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:35 |
Ok, misschien, want het wordt dan best wel veel. | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:36 |
quote:Hoe groot zijn die speklapjes? En we kunnen ook bescheiden porties maken he. Dat we niet 1,5 liter soep hebben ofzo Als we trouwens gaan kokkerellen weet ik niet of ik mn synth wel mee wil nemen hoor | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:42 |
Ik lees het verder thuis wel, Seb. Nu ga ik naar huis (eerst mn gestolen fiets aangeven bij de politie ![]() | |
Maerycke | woensdag 18 juni 2003 @ 16:42 |
Speklapjes ![]() Champignons in stukjes snijden.. speklapjes in stukjes snijden met veel peper, sambal, kerrie aanbraden.. eventueel wat gestoofde broccoli ook in stukjes erbij en dan smullen maar met een lekkere verse stokbrood | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:43 |
quote:Ja hallo, Sebbo? Dit dus! | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:44 |
quote:We gaan natuurlijk wel koken in de keuken, zo slim ben ik dan nog wel. Nou ja, je ziet het vrijdag wel. Ik kan nu niet kijken hoe groot en zwaar ze zijn, want ik zit te wachten op de presentatie waarin ik de "vieze slet"-sheet kan gebruiken. Voor mensen die niet weten waar het over gaat is dit topic misschien wat: Gekke dingen die je tijdens presentaties doet. Misschien mensen met een idee voor wat er bij speklapjes kan? | |
Toffe_Ellende | woensdag 18 juni 2003 @ 16:45 |
Heavy Metal en humor gaan wel degelijk samen! ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:45 |
quote:Nee!!! Dat is zonde van de speklapjes. ![]() | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:45 |
quote:We zouden er bijvoorbeeld stukjes champignon, peper, sambal, kerrie en eventueel gestoofde broccoli bij kunnen braden en dan serveren met stokbrood ![]() | |
Maerycke | woensdag 18 juni 2003 @ 16:46 |
quote:Echt niet.. dit smaakt echt fantastisch ![]() | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 16:46 |
quote: ![]() We'll stick to the fries then | |
I.R.Baboon | woensdag 18 juni 2003 @ 16:46 |
Waarom moet er groente bij dat lekkere eten. | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:46 |
quote:* Seborik is een purist. | |
ThE_ED | woensdag 18 juni 2003 @ 16:46 |
Seb, "kook" jij nog net zo als vroeger?
| |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:47 |
quote:Stick to your roots man. Maar het moet hier meer over eten gaan. Ik heb ook al spullen voor lasagne in huis overigens. | |
shmoopy | woensdag 18 juni 2003 @ 16:49 |
quote:Zo'n pak van Knorr? | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:50 |
quote:Ja, zo eentje waar je alleen gehakt en melk bij hoeft te doen bij het saus maken. ![]() | |
Karboenkeltje | woensdag 18 juni 2003 @ 16:53 |
quote:Er zijn toch wel drie plantaardige producten die in elk pastagerecht horen: Knoflook, ui en peper (die kleine venijnige paprikavariant dus...)! | |
shmoopy | woensdag 18 juni 2003 @ 16:53 |
quote:Voor iemand die nooit uit pakjes kookt kan ik hier volmondig mijn zegen aan geven, da's nl echt niet vies. ![]() en groenten, sebbo, jongen, gróenten, denk toch om de vitamientjes... | |
ThE_ED | woensdag 18 juni 2003 @ 16:53 |
quote:Mwa, dan moet zelfs jou dat lukken zonder dat je weer een een blauw huis zit. quote: ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:55 |
Fruit is lekkerder shmoopy. ![]() | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 16:56 |
Nu ga ik overigens heerlijk dineren in de mensa met gezelschap, dag allemaal. | |
ThE_ED | woensdag 18 juni 2003 @ 16:57 |
quote:"gezelschap" ? ...
| |
Dr.Daggla | woensdag 18 juni 2003 @ 16:58 |
Giasou Seborik, Als je als kok echt indruk wil maken, dan moet je natuurlijk iets Grieks koken. Aardappels & kip uit de oven "op z'n Grieks"
Snij de geschilde aardappels in kwartjes en kruid de kippenboutjes met peper en zout.. p.s. | |
ThE_ED | woensdag 18 juni 2003 @ 17:00 |
Daggla, Seb is nu vast oud en wijs, maar in de tijd dat ik hem nog vaak sprak liet hij zelfs stokbrood aanbranden in de oven... Dus maak het niet TE moeilijk heh? | |
Tijn | woensdag 18 juni 2003 @ 17:18 |
Oh er moet wel iets te roeren zijn, Seb! Anders heb ik niks te doen ![]() | |
ullie | woensdag 18 juni 2003 @ 18:33 |
quote:Ah met de befaamde knorr kruiden. Waardoor het niet uitmaakt of je Teri-Yaki, Kip Kanton, Lasagna of Moussaka maakt. Het smaakt toch wel naar Knorr ![]() Wel handig als je toevallig van Knorr houdt... | |
Ultrawuft | woensdag 18 juni 2003 @ 20:23 |
Tja, Dit is ook een goed recept | |
Seborik | woensdag 18 juni 2003 @ 22:16 |
quote:Je mag stofzuigen. | |
Bolletje... | donderdag 19 juni 2003 @ 09:55 |
quote:Wauw ET ![]() ik ga van de week wild doen met gerookte kip! ![]() | |
Atrimar | donderdag 19 juni 2003 @ 10:12 |
Dan nog een eenvoudige tip voor mijn broeder: Bloemkool in roomsaus met gehaktballen en gebakken aardappeltjes benodigheden: Voorbereiding Haal het groen en de eventuele zwarte stukken van de bloemkool af, en snij deze in zogenaamde struikjes. Draai deze gehaktballen en bak deze in een koekenpan met wat boter tot de ballen rondom dichtgeschroeid zijn. Laat dan deze pan op een laag pitje staan en vervoeg je naar je pakje met krieltjes. Bak deze in koekenpan no2, lekker makkelijk, simpelweg omroeren tot ze goed warm (en een beetje bruin) zijn. Tegen de tijd dat de gehaktballen gaar zijn, en de krieltjes warm, is ook de bloemkool wel zo'n beetje gaar. Het enige dat je dan nog moet doen is de aanwijzingen op het roomsauspakje opvolgen. (Tijn klusje 2, nadat hij zijn handen heeft gewassen) Voeg naar smaak peper en zout toe, en serveer het geheel tesamen met een ijskoud witbiertje (optioneel) Mocht de hele flikkerse bende aanbranden, geen nood, er is vast een shoarmatent in de buurt! Succes! | |
Bolletje... | donderdag 19 juni 2003 @ 12:04 |
quote:Ik dacht dat er van mijn moeder stond ![]() ![]() | |
Atrimar | donderdag 19 juni 2003 @ 12:07 |
quote:Mijn moeder kan niet eens koken joh! | |
Bolletje... | donderdag 19 juni 2003 @ 12:25 |
quote:alle moeders kunnen toch koken??? ![]() | |
Atrimar | donderdag 19 juni 2003 @ 12:25 |
quote: ![]() | |
calvobbes | donderdag 19 juni 2003 @ 12:36 |
TIP Kip Tandoori Ingrediënten Bereiding of koop gewoon het bijna kant en klaar pak in de Supermarkt | |
PiperMaru | donderdag 19 juni 2003 @ 12:43 |
quote:Lijkt me heerlijk zo'n vuurvaste schaap... Maar wel wat omslachtig ![]() | |
calvobbes | donderdag 19 juni 2003 @ 12:51 |
quote:In Zeeland is dat heel normaal ![]() | |
PiperMaru | donderdag 19 juni 2003 @ 13:03 |
quote:Heb je wel een grote oven voor nodig dan zeker? ![]() | |
Steve-O | donderdag 19 juni 2003 @ 13:05 |
quote:ja groente is voor mietjes ![]() | |
Bolletje... | donderdag 19 juni 2003 @ 14:53 |
quote:Geloof me, dat dacht ik vroeger echt hoor ![]() Moeders hoorden gewoon te kunnen koken, en vaders werkten alleen maar ![]() | |
OphiOn | donderdag 19 juni 2003 @ 14:53 |
ik wil helemaal niet koken met Seborik. ![]() | |
Dinosaur_Sr | donderdag 19 juni 2003 @ 15:01 |
Ik zie het al helemaal voor me..... Ipv #muziekluistersessies, #kookproefsessie, waarbij iedereen een vooraf gekozen gerecht kookt, onderwijl verslag doende, en daarna gezamelijk over het telefoonkabeltje etend.... Oké,
benodigd: En wat doen we daarmee? Et voilá. Zoet, zuur, fris, romig, bitter ineen. Elke hap weer een avontuur. Liefs, H | |
dwerg | donderdag 19 juni 2003 @ 15:03 |
quote:Mijn pa is arbeidsongeschikt, en over het koken van mijn moeder wil ik het al helemaal niet hebben. | |
Bolletje... | donderdag 19 juni 2003 @ 16:24 |
quote:Ow god, ik heb een R&Ptje veroorzaakt ![]() | |
Liejannuh | donderdag 19 juni 2003 @ 22:27 |
De lekkerste gerechten op reis![]() staan ook lekkere dingen in, inclusief Groene Curry! ![]() | |
Seborik | donderdag 19 juni 2003 @ 22:39 |
quote:Ik ben sinds Delft een beetje bang van Curry. ![]() | |
Litpho | vrijdag 20 juni 2003 @ 13:51 |
quote:Hmm, curry ![]() | |
Liejannuh | vrijdag 20 juni 2003 @ 21:31 |
Ik kan wel een receptje opzoeken van Pad Thai Noodles? Stuk minder heet! ![]() | |
Seborik | zaterdag 21 juni 2003 @ 02:03 |
Vandaag heb ik speklapjes gebakken met friet en twee blikjes groente. Ik zal even vertellen hoe de keuken er nu aan toe is. Er zit vooral aangekoekt vet aan het gasfornuis, want zelfs met een net over die speklapjes werd het een enorme spetterboel. Was te verwachten natuurlijk, dat wordt weer poetsen. Ok, het eten zelf, want "Poetsen met Seborik, deel 1." komt pas volgende week zaterdag. Speklapjes met Macedonische Groentemix (dat was het dacht ik) en friet. Speklapjes bakken. Neem een pan en gooi ze er zonder boter in, er komt genoeg vet uit de speklapjes zelf om ze goed te kunnen bakken, zet het vuur flink hoog, maar ga ondertussen niet praten met iemand, dan worden de speklapjes donkerder dan gepland, zoals nu dan ook bij een gedeelte het geval was. Ze zijn dan minder lekker. Zorg dat je iets over de pan legt, een deksel, maar liefst een of ander gaaskeukending met dezelfde grootte als de pan. M'n moeder heeft zo'n geval liggen, geen idee hoe het heet, maar de echte koks hier zullen het wel weten. Strooi er tijdens het bakken zout en peper op, dat mag best veel zijn. Kijk wel een beetje uit dat het niet gaat spetteren, wat het toch wel doet, maakt niet uit wat je doet eigenlijk. Het komt dan weleens op je handen en dat doet pijn, maar de echte man klaagt daar natuurlijk niet over. Als je ze allemaal goed gebakken hebt, leg je ze op een bord op een stapeltje en doe je er nog wat zout overheen. Friet bakken. Nou, daar kun je weinig aan verpesten, dus doe gewoon wat friet inde frituurpan en wacht tot ze er goed uitzien en haal ze eruit voordat ze keihard zijn. Groente uit blik. Koken, afgieten zonder te knoeien (iets dat overigens een hele kunst is) en opeten. Groente is belangrijk en gezond, ook voor echte kerels. Mijn persoonlijke favoriete groente uit blik is een blikje van gemengde groente met daarin grote erwten, stukjes wortel, bonen en nog iets wittigs. Kant en klaar te kopen bij elke supermarkt. Wat het morgen wordt, weet ik nog niet. Bedankt voor de tips allemaal, ga vooral door. [Dit bericht is gewijzigd door Seborik op 21-06-2003 02:08] | |
Seborik | zaterdag 21 juni 2003 @ 09:43 |
En de hele woonkamer meurt nog naar gebakken speklapjes. | |
shmoopy | zaterdag 21 juni 2003 @ 17:18 |
Okee, ik moest mijn menu voor vanavond hier posten van sebbo. Gekruide aardappeltjes: Gepaneerde schnitzel: Salade met vanalles: Eet smakelijk. | |
Seborik | zaterdag 21 juni 2003 @ 17:19 |
quote: ![]() ![]() | |
shmoopy | zaterdag 21 juni 2003 @ 17:26 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]()
| |
Atrimar | zaterdag 21 juni 2003 @ 19:23 |
quote:Moeten die aartdappeltjes en die shnitzel ook nog úit de pan of niet?? | |
Tijn | zaterdag 21 juni 2003 @ 19:24 |
quote:De mijne overigens niet. | |
Tijn | zaterdag 21 juni 2003 @ 19:28 |
De friet, speklapjes, maar vooral ![]() ![]() | |
Seborik | zaterdag 21 juni 2003 @ 20:10 |
quote:Mannen die alleen zijn eten uit de pan. ![]() | |
ToBe | zaterdag 21 juni 2003 @ 22:04 |
Zeer gewaardeerde heer Sebbo, Als je toevallig een keer bij de AH komt en je hebt trek in iets lekkers, simpels en goed vullends, loop dan eens langs de diepvries en haal er een pak spinazie uit. Als je langs de groeten bent gelopen, neem dan gelijk een paar uitjes mee. Verder moet je bij de vleesafdeling nog even een bakjes spekjes halen, en daarna op zoek naar een klein zakje cashewnootjes en een kuipje miree kruidenkaas en een pak macaroni. Kook de macaroni zoals aangegeven staat op het pak. Bak in een andere pan de spekjes en de fijn gesnipperde uitjes (eventueel kan je nog knoflook toevoegen). Als de spekjes en uitjes een beetje gebakken zijn, gooi hier dan de spinazie bij. Meng het goed en gooi vervolgens de inhoud van het kuipje miree erbij. Lekker door elkaar husselen en op het laatst de cashewnoten erdoor. Nog even die mee warm laten worden. Doe de macaroni op het bord, en overgiet dit met het mengsel wat je in de andere pan hebt gemaakt. Bon appetit! Hoogachtend teken ik, ToBe ps omdat er spinazie in de saus zit kan je deze niet nog een keer opwarmen. | |
Seborik | zondag 22 juni 2003 @ 00:30 |
Wat is er speciaal aan die Miree kruidenkaas? | |
Liejannuh | zondag 22 juni 2003 @ 01:39 |
Die is goedkoop! ![]() Goedkoper dan paturain ofzo iig. ![]() | |
Natalie | zondag 22 juni 2003 @ 09:53 |
En lekkerder ![]() | |
calvobbes | zondag 22 juni 2003 @ 16:03 |
quote:Alleen de keuken dit keer! Goed gedaan, je gaat vooruit! ![]() | |
Seborik | dinsdag 24 juni 2003 @ 14:05 |
Vanmiddag wordt het denk ik Lasagne ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Seborik | dinsdag 24 juni 2003 @ 14:06 |
Als het gehakt nog goed is tenminste, het heeft een week in de koelkast gelegen, kan dat kwaad? Komen er dan geen wormen uit? Het zat wel in het plastic van de slager nog. De kipfilet ook trouwens... Uw oordeel? | |
PiperMaru | dinsdag 24 juni 2003 @ 14:43 |
quote:Dat kan zeker kwaad! Rauw vlees kan je niet langer dan een dag of 3 bewaren. Als je het langer wilt bewaren moet je het of invriezen of koken/bakken/braden... | |
Maerycke | dinsdag 24 juni 2003 @ 14:45 |
Dat is inderdaad echt niet goed meer hoor.. voor beiden trouwens.. zowel de kipfilet als de gehakt... Dat soort dingen zorgt nou voor voedselvergiftigingen.. | |
Seborik | dinsdag 24 juni 2003 @ 15:33 |
Ok, dat wordt dus gebakken ei. ![]() | |
Seborik | vrijdag 27 juni 2003 @ 21:06 |
Vandaag heb ik lasagne gemaakt en het is helemaal goed gegaan, dat komt door dit topic. | |
WheeleE | vrijdag 27 juni 2003 @ 22:20 |
* WheeleE bookmarked dit topic. Die lasagna en macaroni kan ik al..de rest is nieuw voor me.. |